- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-KP-
addikt
válasz sony89 #182251 üzenetére
Az a baj, a center egy kategóriával jobb, mint a frontod. Jó lenne egy egységes szett, ami egyformán szól. Első körben legalább az LCR legyen egységes a surround résszel ráérsz később is. A szubláda micsoda? Ha az is valami gyengusz darab, akkor annak a cseréje is nagyobb prioritás, mint az avr-é, vagy akár a végfoké.
[ Szerkesztve ]
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
A TV-men úgy nézek videókat és hallgatok zenét (youtube, plex, netflix, tidal, spotify, stb.), hogy HDMI-vel van összekötve az erősítő és ARC-on megy ki a hang az erősítőre. Szerintetek létezik, hogy különböző TV-k (Sony vs Samsung) más minőségben küldik ki a hangot HDMI-n? Tudtommal ott még digitális az adat (2ch PCM-et használok, mert stereo az erősítő) nem szabadna, hogy befolyásolja semmi, a DAC az erősítőben van. TV csere után úgy érzem sokkal gyengébben muzsikál a rendszer, mint azt a régi TV-vel tette. -
BBéci
legenda
-
Gino20
őstag
válasz sony89 #182259 üzenetére
Ez biztosan így van?
Egy pl spotify-al nem HD hangokat küldünk ki szóval annak simán át kellene mennie az ARC-n is. Csak azért kérdezem, mert jelenleg Én is így használom. Itt annyi a különbség, hogy eARC képes a TV és az AVR is, de nem tudom, hogy egy TV app mennyit vehet el a minőségből (ha egyáltalán képes ilyenre) szóval mástól is kérdezem .
Vajon jobb hangot kapnék, ha nem a TV-n levő stream app lenne a forrás? -
powerup2
addikt
válasz sony89 #182261 üzenetére
Béci arra gondolt hogy az A3 árából tudtál volna jobbat venni!!!
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz sony89 #182264 üzenetére
Vannak hypex erősitők amik messze túlmutatnak ezeken .
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
denesdr
addikt
válasz sony89 #182266 üzenetére
Mivel a Hypex nem gyárt komplett erősítőket, hanem csak az elektronikát, így kell egy összeépítő gyártót keresni, ha ilyen erősítőt szeretnél, pl Audiophonics, az ő kínálatukból itt tudsz válogatni: [link]
Egyébként több, nagyobb múltú gyártó is használja manapság ezeket az elektronikákat, mint pl Marantz, NAD, Cambridge Audio stb. De az ő kínálatukban általában véve sokkal nagyobb összegért lehet csak hozzájuk jutni.
-
Quetz
őstag
válasz sony89 #182266 üzenetére
A legolcsóbb Hypex végfokokat az Audiophonics-tól tudod megvenni. A legjobb összeszerelési minőséget pedig az Apollon Audio-tól kapod. A többi gyártó mint NAD, ATI és társai pedig ezeknél jóval drágábbak, és nem tudnak többet.
Denon 4400-re és BasX 3-ra nem találtam mérést, de jó közelítéssel ezek is szemléltetik a képességeiket. Ez alapján nem kell minden áron végfokolni:
-
denesdr
addikt
EQ-APO-ban hogyan lehet channelenként gaint állítani?
-
VoidXs
nagyúr
válasz denesdr #182270 üzenetére
Adj hozzá egy channel filtert, alá pedig egy gain-t. A sorrend számít. Lefelé egészen addig lesz érvényes, amíg nincs ott egy másik channel filter, ami lehet all is, ha mindent egyszerre állítanál. Ctrl-lal lehet többet is kijelölni.
[ Szerkesztve ]
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
Nah srácok én elhagyom a fórumot mindenkinek jó csevegést
-
Gino20
őstag
Erre esetleg valaki? [link]
-
VoidXs
nagyúr
válasz Gino20 #182274 üzenetére
A Spotify olyan kódolásokat használ, amiket semmilyen ARC nem ismer, ezért kizárólag PCM megy ki rajta. Innentől annyi számít, hogy az AVR-ed vagy a tv-d dekódere frissebb, amit én például azt se tudom, honnan tudhatnék meg mérés nélkül. Javaslom, hogy azon dekódolj, amelyik később jelent meg.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
Gino20
őstag
válasz VoidXs #182275 üzenetére
A TV frissebb modell. Itt a hang beállítások kimenetnél annyi van, hogy PCM/auto/áteresztés. Ez auto-n van a stream 5.1 vagy atmos anyagok miatt, saját forrásra meg van médialejátszó.
Igazából a kérdés az, hogy ezzel a lánccal vajon ki van maxolva a Spotify vagy valamilyen dedikált hálózati eszközön futtatott spotify-al jobb eredmény érhető el? Pl [link] .
Anno próbáltam a Tidalt ugyan így, csak akkor még ARC-ARC kapcsolaton és nem igazán hallottam különbséget, vagyis a spotify elsőre olyan volt, mintha "színezne", élénkebb lenne, de lehet csak azonos hangerőn hangosabb volt. -
VoidXs
nagyúr
válasz Gino20 #182276 üzenetére
Attól függ. Az utolsó igazán lényeges kodekminőségbeli ugrás (Opus 1.3.1) 2019-ben volt. Ami annál újabb, azok közt nem kellene legyen különbség, hacsak nem lusták voltak a fejlesztők.
-
VoidXs
nagyúr
válasz Gino20 #182278 üzenetére
Sajnos nagyon gyakori a szakmában, hogy egyszer betették egy kodek valamilyen verzióját, majd azt mondták, hogy jól van ez így, majd frissítjük, ha eltörik. Talán a licenszek közt ott a verziószám.
-
Gino20
őstag
válasz VoidXs #182279 üzenetére
Gyanítom ilyen infókat nem tudok kihámozni a TV-ből, de megnézem. Régebben korábbi rendszerrel amúgy teszteltem egy olyat, hogy TV-ről spotify majd médialejátszóról ugyan az flac-ban. Ez úgy nézett ki, hogy lejátszón ment a zene, de nem lett leállítva, majd innen döcögve átléptem a TV spotify-ba, majd innen vissza a lejátszóba a forrás váltás miatt kb 2-3 másodperc szünet után ismét ment ugyan az a zene és nem éreztem különösebb eltérést. Persze lehet süket vagyok vagy csak a hallgatott zenei stíluson ez kevésbé jön ki..
-
Morris
veterán
Helyzetjelentés az R115SW-ről.
A szerviz nem tudta megcsinálni. Nincs panel hozzá. Már nem gyártja a Klipsch.
Küldenek egy utalványt, amivel levásárolhatom vagy visszakapom az eredeti vételárat esetleg kérek egy ugyanilyen mélynyomót (amit nem fog adni a kisker, mert ha van is, most 350k). Vagy visszakérem a sub-ot és szerzek hozzá külső végfokot.200k.
Messzire nem jutok vele a mai árakat elnézve. Kösz a semmit. -
Morris
veterán
-
spiky03
veterán
válasz Morris #182284 üzenetére
Szerintem, ha megkérdezed azzal nem vezsítesz semit sem.
Vsz találkozott már hasonlóval és talán meg is tudja mondani, hogy kb mennyibe lenne, aztán eltudod dönteni, hogy megéri-e neked.Max veszel hozzá egy végfokot, 100 körül már kapni pl XLS1002-t is.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Dagidög
senior tag
PC-n Cavern+EQ-APO-s bemérés után mi most a legjobb módja a késleltetések megfelelő összelövésére?
Már a két front is el van mászva egymáshoz képest, a többi hangfalhoz képest meg nem tudom, mert nem tudom, hogy lehetne tesztelni, illetve beállítani őket.
Próbáltam VoidXs javaslatát, hogy futtassak le két Cavernes bemérést egymás után, de sajnos a második mérés nem javított a helyzeten. -
python1
veterán
válasz Dagidög #182286 üzenetére
Mi az, hogy el van mászva a két front egymástól?
Multkor éppen erről volt szó, hogy a hozzád legközelebbi hangsugárzóhoz igazítja az összeset, nálam sem egyforma távolságot mért a frontoknak, igaz csak centiméterek, de a valós távolsághoz képest azért kevesebbet mért. -
Cseneles
őstag
válasz Morris #182284 üzenetére
Kerd vissza a subot. Maga a lada es a hangszoro er 200-at. Vagatsz a hatuljara egy fem lapot ami megegyezik a vegfok panellal es kesz. Kulso vegfok 100000ft kb de 120 korul tudok hadznalhato ujat is! A gyari vegfok altalaban egy ellenallas vegett szokott tonkremenni. En tennek egy probat a kavittatasara.
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Morris
veterán
válasz Cseneles #182288 üzenetére
Nem tudom mi miatt ment tönkre. Valószínűleg a táp trafó. Kollégám 115sw-je a trafó miatt adta meg magát. Ugyanaz volt a hibajelenség mint nálam. Világított a kis zöld led, de nem szólt. Az övébe is a nagyobb fehér ellenállás van. Szóval vagy a végfok panel vagy a táp megy tönkre. A kérdés az, hogy mikor!?
Elbszott egy konstrukció.
Itt a közelben egy csóka 30k-ért javította meg. Kapott egy árnyékolt Technics trafót. Ami meg alacsony hangerőn zúg. Az mondta, hogy gyakorlatilag bármi bármikor tönkremehet benne annyira silány alkatrészekből van megépítve a végfok.Már nem tudom visszakérni, mert időközben postázták a csere utalványt.
Innentől az extremeaudio-val kell rendeznem az ügyet.[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Összekaparok egy kis zsét, és megnézem mit tud az RP-1400SW.
-
I'am Dony
őstag
válasz Morris #182294 üzenetére
Hát a Kilpschért biztos nem adnék 650 et, ilyen mindenhol hallható hibák után, hiába más széria. Árban ez messzebb van, de más világ is az 5/10 év garival PEQ val: [link] és nem azért ajánlom ezt, mert árulom a sajátomat is, hanem mert ismerem. Ilyen belesimulóan még egy szubot sem tudtam illeszteni a rendszerbe. Hatalmas ereje van, de amúgy észrevétlen és nagyon részletező.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Borderlands 3
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple asztali gépek
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest