-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
válasz VoidXs #182844 üzenetére
Ez amúgy abban az esetben is összejöhet ha 7.1 AVR-en megy és + hangkártyák SUB?
Ilyenkor hogyan kell eljárni? 7.1-et lemérem, aztán megint mérem csak kicserélem a SUB-ot a kimeneten a másodikra. Aztán Banana-ban küldöm a hangot HDMI-n és a külső hangkártyán, majd a második SUB-ra csak betöltöm azt az EQ filtert, amit másodjára mértem? Vagy ilyenkor baj lesz az időzítésemmel? Talán korábban már írtad, de nem találtam. Amennyiben a L csatorna az alap és ahhoz számol, akkor talán jó lehet amit leírtam. Viszont rémlik valami, hogy a SUBhoz számol késleltetést mert mindig az a leglassabb.. nem emlékszem. Ebben az esetben viszont változna a referenciám.
A win 7.1-től többet gondolom sosem tud kiküldeni. Tehát ha az AVR még külön is kezelné a két SUB-ot, akkor sem mehetne rá másik filter EQ APO-ban. Jól gondolom?Összefoglalva az alap kérdés annyi, h ha pl 7.2-t szeretne az ember, HDMI-n AVR-rel.. akkor ez megoldható cavernban egy + hangkártyával akár?
-
VoidXs
nagyúr
válasz Rp526 #182852 üzenetére
Működik, ez a trükk:
- hangkártya 1, azaz AVR: 7.0-ban létezik
- hangkártya 2, front/rear-re kötött subokkal
- VoiceMeeter Banana: copy 1-ről 2-re
- Equalizer APO, 2 esetében copy subról front/rear-re
- Cavern: négy subot beállít, 2-n mér, Equalizer APO-ban beállít
- Cavern: 1-en mér, normál 7.1-ként, Equalizer APO-ban beállítMindig a legtávolabbi, leginkább késő hanghoz igazítja hozzá a többit, hiszen időben visszafelé nem tudunk menni, csak hozzá eltolni a többit. Mivel ez szinte kizárólag a sub, nem okoz gondot a két mérés, hiszen úgyis a sub lesz az, amihez második körben nem kell nyúlni.
W̘h̘̹̥̼a̝t̪̝͓̠̪ ̞͔s̼̱̣o͚̻̟un͚d̖̣̗̭̞̹ ̬ḏ̩̤͉o̹ͅe̟͚͕̺s͕̱̙ s̝̮̯͍̝̺o̰̪̲͓̦u̥̻͎n̘̳̟̗d̼ ̞̫̣̲̼̜m͚̼̳ak̪̩̻e̘̹̜?
-
powerup2
addikt
válasz I'am Dony #182857 üzenetére
Hát nálam is szuper lett a végeredmény.
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
powerup2
addikt
válasz Khaosz55 #182859 üzenetére
Prociba is meglehet adni webes felületen
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Gomba1974 #182862 üzenetére
hogy rossz? milyen erosito? milyen hangfalak? milyen forras?
nalam Dolby Atmos megy, egyelore 7.2.2 felallasban (Marantz SR6012, klipsch hangfalak 7 korben plusz 2 elol felul, yamaha subok), streamingrol (Disney+ pl) kifejezetten jol teljesit.
nagyon keves film van ami ki is hasznalja, pl Blade Runner 2049nel a vegen van par jelenet ahol hallani. nekem is foleg amiatt lett a ket magassagi, mert surroundban a projektorral kicsit egyeletesebb a felul + alul fronttal az eredmeny a kephez kepest.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Gomba1974
tag
válasz proci985 #182866 üzenetére
Ezt írtam korábbi bejegyzésbe.
"Vásároltam egy denon avc-x8500h erősítőt amit 7.2.6 ban használok. Sajnos nem tudtam az erősítő tudását kiaknázni amiket rá kötöttem. 7db Bose dupla kocka van alul, 6db szimpla pedig felül, és 2db yamaha sub.
Ezeket szeretném lecserélni mindet.
Zárt subot szeretnék csinálni azt egyszerűbb megcsinálnom.
Az egyik fórumtárs ajánlotta Dayton Audio RSS315HF subwoofert.
Meghajtónak kellene valami jó végfok ami igazán meg tudja hajtani őket.
A magas és mélyközép hangszórók kiválasztásában kérném a segítségeteket vagy kész kis sugárzók is szóba jöhetnek csak jobban szóljon a Bose-tol.
Mivel méret eléggé behatárol ezért nem tudok nagy álló frontot rakni előlre sem.
Valami falit szeretnék frontnak amiket oldalra és hátra is tudnék felfogatni vagy állványra rakni. Felülre kisebbet helyszűke miatt.
Inkább mozizáshoz szeretném használni de azért a zene hallgatás is előfordul összejövetelkor." -
BBéci
legenda
válasz Gomba1974 #182867 üzenetére
Sokan furcsának fogják találni, hogy azokat a Bose kockákat kifejezetten jó hangúnak minősítem. Elképesztő, hogy mire képesek. Ettől függetlenül messze nem a Denonodhoz illők.
Nézd meg alaposan a DALI kínálatát, akadnak köztük remek hangú, falra akasztható darabok! Bár azok is kompromisszumosak lesznek, állítom ezt az AVC-t ismerve.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
powerup2
addikt
válasz devil-k #182872 üzenetére
Az egy igen hangfal próbáló jelenet de kis hangfalak azokon elvéreznek. Subok egy része is. Mondjuk a Blade Runner 2049-ben igen erős dinamikai ugrások vannak az egész film alatt.
-
-KP-
addikt
válasz Gomba1974 #182867 üzenetére
Ha jól emlékszem, ragaszkodsz a 11 vagy 13 csatis felálláshoz és kb. max 100 ezer huf/hangsugárzó áll rendelkezésre, vagy még annyi sem, ? Biztosan kell ennyi hangsugárzó? Én mindig azt mondom, hogy először az 5.1 legyen nagyon rendben, és legyen egy fullos 5.x rendszer, mint egy középszer atmos. Ráadásul egy komoly rendszerbe dukálna minimum 1,de akár kettő komoly mélynyomó, ami szintén nem kis költség.
[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
válasz Gomba1974 #182869 üzenetére
DIY vonalon eszembe jutott még egy cég, ahonnan lehet kit-et rendelni: https://www.pispeakers.com/Prices.html
-
proci985
MODERÁTOR
válasz devil-k #182872 üzenetére
en a "you look like a good Joe"tol -> "feher" jelenetsorig neznem, ott kell a dinamika es a precizitas, mikozben a tenger morajlik. es hasznalja a felso hangfalakat.
egyebkent ez egy 16nm2es szoba, ennyi hangfallal siman lehet, hogy egesz jo az eredmeny. ket yamaha subot is irt, attol fuggetlenul azok melyikek azert nem feltetlenul rosszak.
ekkora helyre nagyobb hangfalak nehezen fernek be ha kell a sokpontos setup, fuggetlenul attol, hogy mondjuk Yamaha / Klipsch / Dali vonalon vannak osszerakva.
azok a pici bosek meglepoen jok, igaz en csak targyaloban hasznalom oket.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
-
Gomba1974
tag
Szia.
Ha 5.1 et szerettem volna akkor nem veszem meg ezt a fullos AVC-t.
Szeretném a legjobbat kihozni ebből. Igen max 100E/db a sugárzókra. 2 subot szeretnék és az plusz költség. Egy forumtárs írta, hogy 800€/db ért tudna jó REL subot de még nem kaptam meg a linket hozzá. -
powerup2
addikt
válasz devil-k #182874 üzenetére
Vannak effektek amik túl vannak tolva és nem a szokványos dinamikus módon. És ez okozza hogy sok hangfal elhasal rajta.
-
powerup2
addikt
válasz krx21 #182886 üzenetére
Dunebe egy két jelenet a blade runner a sokkal több.
-
-KP-
addikt
válasz Gomba1974 #182883 üzenetére
Látom nem érted. Vettél egy fullos AVR-t, ami gyakorlatilag a Denon csúcsmodellje volt jó ideig, és "szeretnéd a legjobbat kihozni ebből". Ahhoz minimum 5-600 ezer per pár árú hangsugárzók kellenek. Nem 100k/darab, ami alig lépi túl a full belépő kategóriát. Vettél egy kvázi csúcsmodell avr-t, amit meg full alsó kategóriás hangsugárzókkal párosítanál. Sok lúd nem győz disznót. Még egy Monitor Audio Silver esetén is 300k a center és 300k a monitorsugárzó. Az FX-eknek meg 150k darabja. Kef Q750 front +Q650C center +Q150 surround lenne az a szint, ami alá nem adnám ehhez az erősítőhöz. De ez se jó, mert még ráadásul legyen on-wall is, ezek meg nem azok.
[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz Gino20 #182889 üzenetére
Jó de mit takar a jobb minőségben, mint a mostani? Te sem hallottad a szettjét, meg én sem. Egy DalI Oberon On Wall vagy egy Heco ambient 44f vajon egyértelmű előrelépés lenne? Lehet, de szerintem ez még mindig elmarad jócsán attól a szinttől, ami ahhoz az AVR-hez kellene. De nem az én pénzem.
Ez baromi jól szólna szerintem:
Scanspeak üvegszálas mélyközép,Vifa magas.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
és #182891devil-k:
Hát mondjuk nem bögreszettet akar csak valami kicsit acélosabb dobozokat, mint pl amit küldtél AQ fali hangfalakat és mindezt 100e Ft/db áron, de nem cél az 500e Ft/db áras highend cucc. Értem Én, hogy mi dukálna ahhoz az AVR-hez, nem vitatom .
Hogy létezik-e megoldás a kérdésére azt nem tudom, de gyanítom, hogy ennyiből ennyi csatorna esetén nem lehet várat építeni, aztán lehet tévedek. -
-
Gomba1974
tag
Értem én csak nem akarok túlzásokba esni a sugárzók költésével mert annyira nem vagyok fanatikus, hogy dedikált moziszobám legyen. Nem gondoltam, hogy ez ekkora probléma lesz. Sok kompromisszumot tudok kötni ezért kértem segítséget, hogy nállam tapasztaltabbak segítsenek a lehetőségekhez képest egy jobb rendszert összerakni. Frontnak nem tudok berakni nagy álló hagfalakat mert nem fér el. Nem is ragaszkodom az on wall hoz teljesen. Csak ne legyen túl nagy és fel lehessen rakni a falra és a többit pedig állványra. A 7.2.4 is tökéletes lenne számomra.
[ Szerkesztve ]
-
Gino20
őstag
válasz devil-k #182893 üzenetére
Nem hallottam egyiket sem, de vajon azoknál a kis kockáknál nem szólna jobban mondjuk KP által írt Heco [link] . Tényleg csak feltételezem, de azt gondolnám, hogy azért nagy ugrás lehetne a "bögreszett" után. Persze 2.0 -2.1 sztereóban gondolom ez sem lenne egy csoda, de talán azt írta a kérdező, hogy az azért kevésbé fontos.
-
denesdr
addikt
válasz Gino20 #182892 üzenetére
A kis C-Note [link] szerintem jó választás lenne, ha 100e Ft/db-ba bele szeretnénk férni. De Gomba1974 állítólag laposabb dobozokat szeretne, amit végülis meg lehetne csinálni, laposabbra kell venni a dobozt és elhagyni a reflexcsövet. Így talán még olcsóbban kijönne mint kit formában, mert a hangszórók + váltóalkatrészek kijön kb 100 Euróból, aztán már csak le kell szabatni a fele olyan mély dobozhoz az anyagot, összerakni aztán festés vagy lehetne használni színezett MDF-et is [link] festés nélkül, szerintem beleférne.
-
denesdr
addikt
válasz Gino20 #182897 üzenetére
Vannak igen, subok is. Egyébként azért is merem ajánlani a C-Note-ot, mert van róla dokumentáció, jók a vélemyének róla, illetve a magasát használtam már egy projektben és szerintem ez az egyik legjobb megvehető szövet magasdóm, ha nem kell túl mélyre menni a váltással, 2 kHz + ajánlott, 3 kHz körül mégjobb, ráadásul nagyon kedvező az ára is.
-
denesdr
addikt
157 Euro a C-Note kit pár, faanyag nélkül: [link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest