- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
denesdr
addikt
válasz
attiss66 #154361 üzenetére
A témához még annyit, hogy nem tudom mitől ilyen különleges ez a tápharmonizáló, hogy nem vonatkoznak rá az internetes vásárlás szabályai?! A 2 hetes vételár visszafizetésre gondolok itt főleg. Na mind1 jogi dolgokban annyira nem vagyok otthon, de azért kiváncsi lennék.
-
python1
veterán
válasz
Dorian #154393 üzenetére
Esetleg a falnyílás két oldalát be legetne ízlésesen polcozni,igaz venne el a falnyílásból,de még előny is származhat belőle pl akusztikai elnyelő Plafonra én körbe tennék egy 30-40cm-es álmennyezetet aminek nyitva hagynám a szoba felé néző "száját" mehetne oda is elnyelő,világítás,kábelek és később az atmos hangszórók,ezt egyszerű kivitelezni,és igényes,praktikus.
Valami hasonlóra gondoltam. -
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #154392 üzenetére
Még atmos mennyezeti védőcsövezésben gondolkodom, de sok minden szól ellene.
- amíg ez az erősítőm fel nem dobja a bakancsát, úgysem cserélem le
- de addig is nézegethetném a két lukat a plafonban
- a mennyezetre viszont biztosan kell hangcsillapító panel a jó szobaakusztikához, és valószínűleg azoknak a helye egybe esne, nyilván a jó akusztika élvez előnyt
- az sr és sr back magasságát is a klasszikus 7.x-hez terveztem. -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Genius SW-HF5.1 6000 hangfalszettet használok, számomra többnyire megfelel a minősége (Nem vagy vájtfülű). Viszont gondolkozom a cserén, mert hiányzik, hogy nincs digitális bemenete. Számomra a belépő kategória bőven elegendő, ezen a kombón gondolkoztam:
Harman Kardon AVR-171S + HKTS 16 5.1
A hangfalszett 80e, és az erősítő 110e lenne. Elegendő lenne e a Harman Kardon AVR-151S, ami csak 80e? Vagy érdmes azt a plusz 30-at rákölteni?
Kérdésem, hogy 160-190e (attól függően, hogy melyik erősítőt veszem) megéri ez a házimozi szett? Vagy van valami értelmesebb alternatíva ennyi pénzért?
25m2-es szobába menne.Előre is köszi,
pac -
-
attiss66
senior tag
válasz
denesdr #154380 üzenetére
Beszéltem valakivel, aki azt mondta, hogy ne hálózati tápfeszültség harmonizálóban gondolkodjak, hanem egy normális elosztóban. A normális elosztó nála ez, Nordost QRT Qbase QB4 MK II [link]kétszáznyócvankilenc ezer forint. khh, khh...elnézést, köhögtem
ha mégis hálózati harmonizáló mellett döntenék, elmondom hogy szól vele a hangrendszer
-
denesdr
addikt
válasz
attiss66 #154378 üzenetére
Igen, látom kicsit félreolvastam tényleg.
Ha a gyártók direkt halandzsáznak ( persze, hogy direkt, hiszen így próbálják eladni a cuccot) az a hozzáértőnek (mondjuk valószínű ilyenből van kevesebb) egyből visszás lesz és ő szinte egyből kizárható a vevők listájáról. Egyébként meg könnyen kideríthető lenne, hogy miből is áll pl. egy ilyen tápharmonizáló, csak hát ki akarja szétszedni a 100ezres kütyüjét ami lehet, hogy normálisan össze se szerelhető újra.
Én személy szerint nem szeretnék vitázni róla csak leírtam a véleményem.
Amúgy a tápellátási problémákat a készülék tápegységében szokták megoldani, hogy akár "zajos" betáp esetében is teljesen stabil maradjon.
Jó hallgatózást! -
attiss66
senior tag
válasz
denesdr #154377 üzenetére
Olvasd el mégegyszer, BBéci nem ezt írta, hanem , hogy az ő otthoni rendszerén nem érzékelt változást a Qv2-vel/gondolom azért, mert az ő rendszerén alapból pöpec a "tápellátás", annak már nem kell az ilyen tuning, de egy gyengébb táposnál hallható a különbség annak használatával, mint a példa is mutatja, hogy sokan meglepődtek a hangváltozáson, akkor gondolom nem kis minőségi javulás volt.
"Aki jártas az elektromosságban annak eléggé nevetségesen hatnak ezek a magyarázatok."
persze, ez rendben van, de mi van ha csak mellébeszélnek, nem adják ki a titkot/ami logikus lenne amúgy/, és a BBéci csapatában többen is hallották a minőségi javulást, az elmondása alapján nem feltételezném a placebo hatást a tesztelt személyeknél
-
denesdr
addikt
válasz
attiss66 #154375 üzenetére
Pont ezért írtam, a hallgatóságnak (feltételezhetően audiofil) kellett, hogy legyen valami tudomása a kábelcseréről, mivel ahhoz ki kell kapcsolni az aktuális készüléket, majd újra be.
Egyébként érdemes olvasgatni a gyártók magyarázatait, hogy miként is működnek ezek a varázskütyük. Aki jártas az elektromosságban annak eléggé nevetségesen hatnak ezek a magyarázatok.
Példának okáért nemrég láttam egy magyar kereskedő oldalán az ott kapható "tuning" tápkábel leírásában, hogy tartalmaz külön magasfrekvenciás vezetőket, holott fix 50 vagy 60Hz -ről beszélünk egy tápellátás esetében. De ez csak egy példa, rengeteg halandzsát és abszurd állítást lehet olvasni akár kábelekről, akár egyéb kiegészítőkkel kapcsolatban.U. i.: ja és végülis BBéci nem hallott semmi érdemleges változást, ezért én neki adnék igazat, az a pénz sok egyéb helyre is kerülhetne a rendszeren belül (jobb hangfal stb.)
-
attiss66
senior tag
válasz
denesdr #154373 üzenetére
Neked jó már a fantáziád, egy konnektorból sexuális reklámra asszociálni
Leírhatnák amúgy részletesen, hogyan műkszik, elmagyaráznák, meggyőznének , hogy ugyan hogyan és mitől javít ez a rendszeren. Jó persze, titkolják a tudásukat, értem én, nehogy mán valaki lemásolja. Én csak azt várom, hogy a kínaiak vérszemet kapjanak, kibelezzenek egy ilyet
, aztán Qhuang-Vang optimalizátor néven 3999 Ft-ért árulják 99%-os minőségben.
denesdr: "Szóval ez a tápharmonizáló és társai inkább pszichológia mint valódi műszaki tartalom.
"
nem teljesen, akkor BBéci miért írta a következőket?!
"Én kipróbáltam, de csak fülre. Nálam semmi értékelhető változást nem okozott, ellenben egyik fórumtársunknál három embernek esett le az álla a csodálkozástól, amikor bedugtam az elosztóba. Háttal voltam nekik, a testemmel takartam, nem látták, mit művelek."
-
Dorian
félisten
Most vagyok finisben, a következő mozdulat az lesz, hogy a villanyszerelő vési a hornyot. A képet hangot összehozni nem egyszerű, de ez az elrendezés tűnik a legjobbnak.
Surroundok pozíciójának tekintetében vagyok kíváncsi a véleményekre: a rajzon lévő pozíción és magasságon változtatnátok?Bocs a minőségért, ilyen a jpeg-be konvertálás....
-
denesdr
addikt
válasz
attiss66 #154354 üzenetére
"Könnyen csatlakoztatható és a bedugást követően rövid idő elteltével
érzékelhető az eredmény.
A teljes rendszerünk felértékelődik a kapott élményeknek köszönhetően.
Jól illeszthető a gyártó többi termékéhez is"
Mi ez ha nem rejtett szexuális tartalmú reklám?
(#154360) BBéci:
Sok esetben már az is elegendő (főleg "audiofil" körökben), ha a hallgatóság tudja, hogy most valami változás lesz a rendszerben, ők azon nyomban hallani vélik majd a különbséget.
Szóval ez a tápharmonizáló és társai inkább pszichológia mint valódi műszaki tartalom. -
attiss66
senior tag
Tudja valaki hogy néz ez
ki belülről, tehát kibelezett e már valaki egy ilyent? Továbbá mit csinál ennek az elektronikája, hogyan javítja a hangzást/a képjavítás nem érdekel/, milyen alkatrészek vannak benne. Mi a fizikája, mit csinál ez a feszültséggel, hogy az faxa lesz, lereszeli simára az elektronokat?
"A hálózati tápelosztónk forráskábelének bemeneti csatlakozójával szomszédos aljzatba helyezendő."
Egy konnektor van egy helyen, nincs mellette másik, egy hatos elosztó 4 aljzatában vannak tápkábelek, az egyik üresbe miért nem jó?
-
törölt tag
válasz
smiti #154370 üzenetére
"minek méltó társa az mindenkinek mást jelent"
Én ezt így ex chatedra nem merném kijelenteni.
Ebből annyi az igaz hogy jobb erősitő jobb hangokat csal ki belőle.. de ha jobb, méltóbb hangfalak mellé kötnénk sokkal jobb hangzást kapnál, amit emellet a jamo mellett soha nem tudnál megtapasztalni. Ezt kb megkapnád egy Onkyo 686-tól is.. -
BBéci
legenda
válasz
smiti #154367 üzenetére
Nem az összes, de jó néhány valóban lehúzhatná a rolót, jobb lenne a zeneszeretők túlnyomó többsége számára. Ipari hulladékokkal szemetelik tele a bolygót.
Ha már szóba került, te hallottad azt a szettet? Ha igen, annyira jónak ítéled, hogy méltó társa egy félmilliós erősítőnek?
-
MasterMark
titán
válasz
bajnokpityu #154258 üzenetére
Ez végülis megvalósult?
-
smiti
veterán
válasz
Dorian #154366 üzenetére
A gyártóknak az a qrva nagy szerencséje, hogy :
1. vannak olyan emberek is akik nem tökéletes hallással rendelkeznek.
2. Beérik egy alapszintű berendezéssel is.
3. Nem olvassák itt a topikokat.Ha ezek nem lennének már az összes gyártó lehúzhatta volna a rolót szinte.
Ja még egy dolog. Ehhez a kijelentésedhez piszok kevés a " Kis tapasztalat"
-
Dagidög
senior tag
válasz
BBéci #154360 üzenetére
Nem a terméket véleményeztem, hanem a hozzáírt marketingmaszlagot.
Mivel a kütyünél sehol sem konkretizálják, hogy miről van szó, feltételezem, hogy a képmélység alatt a térérzetet és/vagy a mélységélességet értik. Mindkettő szintje és jellege a film készítése során dől el.
Az átlag megjelenítőnél nem beszélhetünk vibrációról, így ez megint nem értelmezhető.
Lendületből hülyeség a képi rész. A hangi részéhez nem tudok hozzászólni. -
attiss66
senior tag
"Én kipróbáltam, de csak fülre. Nálam semmi értékelhető változást nem okozott, ellenben egyik fórumtársunknál három embernek esett le az álla a csodálkozástól, amikor bedugtam az elosztóba."
Ilyesmit mondott az egyik cég alkalmazottja is, akivel beszéltem telefonon ma. Azt mondta, lehet az egyik rendszernél hallható, a másiknál nem hallható változás. Megemlítettem neki, hogy akkor ezt csak úgy lehetne, ha kipróbálnám a rendszeremen és ha jótékonyan hat a hangzásra, akkor vehető. Erre azt mondja, hogy ők nem adhatják próbára ezt a terméket.
Közöltem vele, hogy nem is erre gondoltam, csak elméleti szinten elemeztem, hogy úgy lenne értelme, mert ha az én rendszeremre nincs semmi hatással a cucc, akkor nincs értelme megvenni/remélem értette mit akartam mondani
/, próba nélkül semmiképpen nem vennék olyat, kivétel, ha vagy 5-10 ezer forintért adnák darabját.
Annyi kockázatot megérne.
-
BBéci
legenda
válasz
powerup2 #154357 üzenetére
Elolvastam mindent a honlapjukon, de nem vagyok meggyőzve.
(#154358) Dagidög
Nem helyénvaló kipróbálás, saját tapasztalat nélkül véleményt hirdetni!
Én kipróbáltam, de csak fülre. Nálam semmi értékelhető változást nem okozott, ellenben egyik fórumtársunknál három embernek esett le az álla a csodálkozástól, amikor bedugtam az elosztóba. Háttal voltam nekik, a testemmel takartam, nem látták, mit művelek. -
-
attiss66
senior tag
QRT QV2 HÁLÓZATI TÁPFESZÜLTSÉG HARMONIZÁTOR[link]
Mi kár már, hogy ilyen drága ez a xar, 100 ezer. Ha 10 ezer lenne vennék belőle kettőt.Kiváncsi vagyok mit csinálna egy ilyen hangrendszerrel, mint az enyém, hallható lenne e valami hangváltozás.
-
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #154343 üzenetére
Rákerestem gúgliban, mit jelent a véleményes szó, mert sokadszorra olvastam és nem értettem.
A vitatható finomított változata.
Tehát vitatható, hogy a tudása megér-e annyit, amennyibe kerül? Mit tud a Cambridge Audio CXR200 azon kívül, hogy baromi jó a hangja?
Sőt, mint tud az Arcam AVR750 és a Primare SPA23? Szinte semmit, de a két legjobb hangú AVR, amit valaha hallottam. Az egyik 5000, a másik cirka 4000 euróba került.
Azzal egyetértek, hogy az MRX 710 hangjától nem mindenki dob hátast, ízlés dolga. Viszont kiváló erősítő és szerintem megéri az árát. -
Zigi
senior tag
válasz
powerup2 #154346 üzenetére
Milyen hdmi elosztót veszel, mert nekem erről a kifejezésről nem a hangminőség jut eszembe. Több 10-100 ezres kábeleket illesztenek emberek a rendszerükbe kis hangminőség javulás reményében( usb,hdmi stb.), amíg mások gondolkodás nélkül eresztik át bármilyen elektronikán-kábelen a hangot. Nekem most a pc az "elosztó" (hdmi-dp port), de később lehet nekem is szükségem lehet egy ilyenre. Szóval milyet veszel?
-
powerup2
addikt
válasz
attiss66 #154345 üzenetére
Hát kitudja bár az anthemnek a szoba akusztika mérő rendszere az egyik legjobb meg hát az anthem toroid trafós
a denon max szolgáltatásokba lehet jobb hogy tud atmost ilyesmi. Hangra vagy egy szint vagy nemtudom bár aki hallotta mind2 egy rendszeren az tudja megmondani.
-
powerup2
addikt
Ha minden jól megy vasárnap már meglesz az Anthemem és tudok véleményt mondani de mindenhol áradoznak róla szóval csak jóra számitok, amúgy megoldottam a 4k hdr kérdést egy hdmi elosztóval a hang megy hdmi-n keresztül majd az erősítőbe a másik hdmi meg megy majd a tv-be. És lesz szép kép és jó hang atmost meg majd jövőre és ha beválik az anthem akkor majd egy 1120 követi majd. De nekem fontosabb a hang mint az hogy innen onnan lehessen irányitani bár nem rossz dolog. A yamahán sem használtam semmi extrát csak ment a film és ő kezelte a hangot semmi több.
-
attiss66
senior tag
Biztos jól szól egy Anthem MRX-710 elolvasva a róla írt tesztet, na de az se kizárt, hogy ez a Denon meg agyonveri
, Denon AVR-X7200W [link]
-
attiss66
senior tag
Nekem a DEnon AVR-3802 hangzása tökéletesen megfelel házimozizásra és zenére is jó. A Marantz DV4200 megintcsak szuper hangzás, a tuningolt hangfalaimnak megintcsak nagyon tetszik a hangjuk. A saját készítésű bandpass sub.-om megintcsak szépen illeszkedik a rendszerhez és szépen kiegészíti a hangzást. Elégedetten hallgatom a hangrendszeremet.
Ja, és meg van rendelve a Denon AVR-3802-höz a táv. csehországból , ez [link]. 6000 Ft volt szállítási költséggel együtt. Úgy néz ki, hogy ezen a héten megjön.
-
Gabesz26
senior tag
válasz
WaterWave #154285 üzenetére
Valóban minden mai igényt kielégíthet egy Denon 4500, csak akinek épp a hangminőség is számít (haladó topikban úgy gondolom, hogy ennek picit nagyobb súlyúnak is kellene lennie), annak nem feltétlenül jobb választás egy Anthem MRX-710 kategóriájú erősítővel szemben.
Volt Denon X4000-em, aztán pedig kb 3 évig Denon 4308, így van tapasztalatom a Denon-okkal. Most Anthem MRX-710 van és számomra összességében jobb hangot produkál, mint a korábbi Denon erősítőim (ez persze szubjektív, és természetesen benne van az ARC jótékony hatása is, az Audyssey-t pl. inkább nem is használtam a 4308-on, mert nem volt képes jó eredményre).
Szóval ha csak a 4k kép kellene, akkor sokkal hamarabb oldanám meg más módon (pl. két HDMI kimenetes lejátszóval), minthogy emiatt hangban visszalépjek.
-
attiss66
senior tag
válasz
alphamooncam #154325 üzenetére
"Kőzetgyapot jó, szivacs nem annyira"
én maradok a nemannyira-nál, mert a kőzetgyapotot kizárnám inkább
, kisebb hatásfok, de nincs benne mérgező porzás
-
attiss66
senior tag
válasz
sixpak #154332 üzenetére
"20x egymás után akarom meghallgatni a világ legzseniálisabb"
Hát, hogy zseniális e az kérdéses ez a Megadeth. Szerintem inkább középszerű, mint a Metallica vagy pl egy régebbi csapat a Rolling Stones/a konkurencuája a Beatles már zseniális csapat volt, bár nekik is voltak dögunalmas szerzeményeik/.
Ha zseniálist akarsz hallgatni, az az Iron Maiden vagy a Judas Priest, bár azoknak is van középszerű szerzeménye, mint minden együttesnek, a múzsa nem baxxa őket mindig homlokon.
.
-
-
sixpak
nagyúr
válasz
Dorian #154330 üzenetére
Egyetlen célom van a dologgal, hogy hosszú távon se váljon fárasztóvá a zenehallgatás. 2-3 óra zenét hallgatok minden nap, mióta az eszemet tudom. Ha mondjuk 20x egymás után akarom meghallgatni a világ legzseniálisabb lemezét, akkor annak minden percét élvezni akarom, még nagy hangerőn is.
Semmit nem tettem még az akusztika javításának érdekében, mióta befejeztem a szobát, most jött el az ideje.
Se pénzem, sem időm, sem szakértelmem nincs professzionális módon rendbeszedni a szobát, gerilla módszerekkel operálok, majd lesz valami.(#154331) Quetz : köszi, nekem ezek csak vonalak, véletlen írtam ide a haladóba, sorry.
-
Dorian
félisten
válasz
sixpak #154327 üzenetére
Egyrészt senki nem mondta, hogy semmit nem ér. Csak éppen a mélytartományban nem ér semmit.
De pl. nemrég voltam egy szinkronstúdióban, ott az összes kis szinkronszobában szivacs volt, hiszen ott a mélytartomány kezelésére nincs szükség. A házimozi nem ilyen.
Meg minek árulják? DVD visszatekerőt is árultak...Hangsugárzók mögötti panelnél (ha a kioltás-problémát akarod enyhíteni) pl. nem mindegy pl. h milyen messze van a hangszóró a faltól, milyen frekvenciát akarunk csillapítani. De az biztos, hogy mélyfrekvenciát, hiszen a magasak irányítottak. De ezzel egyben a szoba általános utózengését is kezeled, ezt is figyelembe kell venni.
-
sixpak
nagyúr
válasz
BBéci #154328 üzenetére
Értem, kösz....nem követtem az eszmecserét, csak fél szemmel olvastam.
Ha már itt tartunk, a feljebb linkelt panelek vajon megfelelnének egy belépő rendszer hangsugárzói mögé a falra?
Nem várok csodát, csak teljesen sima a fal, ezen akarok változtatni.Szerk.: most nézem, ez nem a belépő topik....pedig nem is ittam ma (még).
-
-
attiss66
senior tag
válasz
alphamooncam #154325 üzenetére
Akkor nem lesz légrés a gumilemezek(innen tervezem a gumilemezek rendelését ( [link] ) közt, egy oldalra egymás mellé/25-30 cm táv-ra/ menne 2db 60x100 cm-es panel. A szemközti oldalra egy darab megy, mert mellette lesz egy vastag kárpitanyagból készült sötétítő függöny.
Azt nem értem, hogy miért nem jó egy ugyanolyan, vagy még nagyobb sűrűségű nyíltcellás heterogén szivacs a kőzetgyapot kiváltására."A kész panelt a falra kell szerelni, nem lehet rés, semennyi. "
na ez egya jó hír, nem áll el úgy a faltól a panel"Filc felesleges"
oké, értem és így jobb is, mert laposabb lehet a panel. csak akkor azt nem értem, hogy a "gyári"-ban miért számoltak vele.
"Keret: 3mm szélesség kevés. 3cm?"
ezt nem értem, hogy mi
-
alphamooncam
őstag
válasz
attiss66 #154324 üzenetére
Szvsz túlbonyolítod, de legalább terv alapján dolgozol.
A munkát a gumipanelek végzik. A gumi "hajlításakor" keletkező mozgási energia fogja csökkenteni a hangnyomást, ezért ha nem a munkafrekvencia csökkentése a cél, akkor közvetlenül célszerű több darabot szorosan, és közvetlenül összeilleszteni a gumipanelekből ( szőnyegdarabokból ), ha viszont a hatékonyságot szeretnéd növelni, akkor célszerű a légrés - munkafelület növekszik.
Utóbbi esetben én nem légréssel szerelném, hanem még egy komplett vázba szerelném a többlet gumipanelt.
A gumipaneles abszorber szélessávú elnyelő.
Kőzetgyapot jó, szivacs nem annyira, sőt semennyire.
Keret: 3mm szélesség kevés. 3cm?
A kész panelt a falra kell szerelni, nem lehet rés, semennyi. Filc felesleges szvsz.
-
attiss66
senior tag
válasz
python1 #154322 üzenetére
Filc nincs benne, mint a gyári megoldásban?
Tehát akkor vegyük sorba, hogy is van ez.
Van kívül a vászon, ami átereszti a levegőt, attól 1 cm-re egy filc, attól 1 cm-re gumiszőnyeg, utána megint 1 cm-re a másik gumiszőnyeg, onnan 1 cm-re megint filc, onnan 2 cm-re 3 cm vastag/én a kőzetgyapotot 100kg/m3 sűrűségű heterogén szivacsra cserélném/ heterogén szivacs, a keret zárva 3 mm vastag farostlemez, sima oldal a fal felé néz. 2-3 cm a panel és a fal között nem elég táv.? mert azért jól is kéne annak mutatni, csak egy falikép funkciója is lesz.így lenne vagy 11-12 cm a faltól. az még jól mutat.
A filceket nem említetted, mint a gyáriban, a filceknek mi szerepe van, a magasabb frekik csillapítása?
u.i: ha a filc nem annyira fontos és még mélyebb frekit kell csillapítani, a belső filcet lehet cserélni gumimembránra és így már 3 db gumimembrán lenne a panelben.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
BBéci #154315 üzenetére
Valószínűleg te a hangra vagy "érzékeny", más meg másra, pl. a képélességre.
Az, hogy mi a "megfelelő", meg a "hiányérzet", nagyon relatív. A 80-as években boldogan néztük az agyonmásolt VHS kazettákat, senki nem sírt, hogy sz@r a kép. Később az első Mátrix filmet DVD-n néztük, és tisztán emlékszem, hogy el voltunk ájulva a képminőségétől. Most épp az FHD-nél tartunk, és megyünk át a 4k-ba. Szokás szerint vannak, akik mellette vannak, és akik ellene.Moziba is ritkán járok, de pl. megnéztem a pesti IMAX-ben az 'Utazás a rejtélyes szigetre' filmet. Annyira homályos volt a kép, hogy folyamatosan "kiestem a filmből", és ezen járt az agyam végig, hogy miért nem állítják már be a "fókuszt"? Nem akartam elhinni, hogy ez ennyire sz@r, azt gondoltam, hogy biztos a film ilyen. Ezért elmentem mégegyszer az IMAX-ba, és megnéztem a 'Pacific rim'-et. Ugyanaz a homályos kép. Utána néztem a neten, és épp erről a filmről (IMAX) találtam egy kritikát talán az sg.hu-n. Ott azt írták: "tűéles kép". Aha. Sajnos nincs más lehetőség, szembe kell néznem a valósággal : én sasszemű vagyok, de azok közül is a "szuper-sasszem".
Ja, mégse. Később otthon megnéztem egy 'gagyi' 47"-os IPS-en 3D-ben a Pacific rim-et (akkor még fejhallgatóval), és jobban élveztem, mint az IMAX-ban. Úgy tűnik, én érzékeny vagyok a képélességre.
Érdekes, hogy nem tudok visszaemlékezni arra, hogy milyen volt a hang az IMAX-ban. Valószínűleg sokadrangú lehetett nekem, vagy nem nyújtott semmi extrát egy átlag mozihoz képest, ezért nem jegyeztem meg belőle semmit. Sajnos nem voltam korábban a pesti IMAX-ban, még az "analóg korszakban", hogy az milyen volt.Pár éve voltam a Házimozi stúdióban. Előre féltem, hogy megismétlődik az IMAX-os "élményem" az FHD vetítő miatt. De pozítívan csalódtam, nem zavart a kép, rendben volt. Igaz, nem voltak rajta részletek (ha valahova néztem a képen, akkor feltűnt, hogy hiányoznak a részletek, amiket az életben látok), de egyáltalán nem éreztem zavarónak.
-
attiss66
senior tag
válasz
alphamooncam #154308 üzenetére
Na ezért szoktam visszaolvasni "messzebbre", nem vettem észre ezt az írást, pedig úgy nézem nagyon hasznos információkat tartalmaz/pont a lényeget az említett tárgykörben/. bocsi és köszi.
-
attiss66
senior tag
Olvasgatom itt, hogy kinek mit jelent a hangzás és a képi megjelenítés, én még hozzáfűzném, hogy és mennyire fontos maga a film, rendezés, szereplők játéka stb.
pl Itt van ez a film, 1978-ból/1980-ban láttam kisiskoláskén/t, Szamurájok és Banditák. Véleményem szerint ez a legszamurájosabb film, ami valaha készült. És megcsinálták magyar és angol 5.1-ben is szerencsére/nem volt egyszerű beszerezni, megnéztem a Denon-Marantz-al, és W.nagyon ütős hangzás/. Kicsit "koszos" a hangja, de azon kívül minden oké. Ezt az 1978-as filmet nem adnám oda az összes népbutitó Star Wars-ért/amik szerintem a kalapxar kategória történetileg, annyira buta az a film, hogy rendesen hányingerem volt tőle , amikor néztem
/. A gyűrűk ura is hasonló kaliber, de abban legalább vannak értékelhető jelenetek. A Harry Potter-t meg úgy baxnám bele a kukába az összes részével együtt, hogy még a házmester is kinézne az ablakon, hogy ezmegmiafaxom.
-
dualcore
őstag
válasz
BBéci #154315 üzenetére
Egy rossz hang bármilyen film is legyen az, elrontja. A kedvenc dalunk, ha rossz minőségben szól, azt is elrontja. Ezért keressük a megfelelő minőséget a hangminőségben, legyen ez készülék vagy forrásanayag. Nekem is 4k képes a tv, és igaz hogy csak FHD anyagot nézek rajta szinte 99%-ban, de igen is látom a különbséget 55" méretben 3.5m távolságról. Az hogy parasztvakítás, tény ebben is egyetértek, de lassan nem kapsz olyan tv készüléket ami nem UHD, vagy recivert, ami nem tudja a 4K vagy Atmos és társai dolgokat. Az hogy ezek "visszafelé" is kompatibilisek az csak jó dolog. Szóval előbb utóbb odaterelik a jó népet hogy szinte csak ezek legyenek. A másik szégyen a mi kis országunkban, hogy még HD adást sem tudunk élvezni, mert vicc a minősége. Több országban előttünk jarnak, de ez már nem ide tartozik.
-
univerzita
addikt
válasz
BBéci #154315 üzenetére
Akkor te gyakran kikapcsolod( hülyéskedek,tudom főleg eredeti nyelven nézed). Az a baj hogy a fórumon (mindegy hogy haladó vagy belépő szinten csak a hardverel vagyunk elfoglalva ( pl. egy felsőbb minőségű érősítőhöz meghagynám a már meglévő belépő szintű hangfalakat) hogy aggyak a hangnak egy,,pofont ". De senki nem írja hogy ennél vagy másik filmnél a hang és kép milyen volt ( tudom egyik főrumtársun létrehozott egyet ( sajnos kevesen járunk oda).
-
sharky
újonc
Sziasztok!
Kérlek segítsetek, hogy merre induljak, mert nincs ötletem. Most építkezem és a házat egy Lexone nevű rendszerre terveztük és szeretném a szobákban a zenét multiroom megoldással megoldani. Összesen 7 zónám van, amit külön-külön szeretnék vezérelni, valamilyen mennyezeti hangszóró megoldással. Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz high-end minőségem, inkább egy aláfestő hangzást szeretnék elérni, úgy, hogy a loxone rendszerhez csatlakozhasson, vag egy darab felületen lehessen irányítani. a helyiségek közt van fürdőszoba, gyerekszoba, fürdő, terasz... szval elég sokrétű.
Szval kéne vmi rendszer ami külön vezérel minden egyes szobát, és streamelésre, valamint mai kivánalmaknak megfelel. a házi-mozi teljesen külön menne -
BBéci
legenda
válasz
Hohocali #154314 üzenetére
Amikor egy filmnek szar a hangja, az számomra nem nyújt élményt, ezért pár perc után kikapcsolom.
Amikor egy zeneszámnak nem jó a hangminősége, pár másodperc után kikapcsolom.
Telefonnak a kezelhetősége, a vételi képességei a legfontosabbak, a méreteit látom a megvásárlás előtt.
PC játék ügyben nem nyilatkozom, az számomra ismeretlen terület. Inkább eret vágnék magamon, mintsem PC-n játsszak.
Házimozihoz a 4K/UHD totál felesleges. Ameddig csak Full HD létezett, volt valakinek hiányérzete? Nekem és az ismerőseimnek tutira nem volt és most sincs. Ha a tévégyártók nem lennének baromira profitéhesek, mindenki boldogan és elégedetten nézné az 1920x1080 felbontású képet. Sojókan még azt is messzebbről nézik, mint ami optimális lenne. -
Hohocali
aktív tag
válasz
BBéci #154311 üzenetére
"Nem a felbontás növekedésétől lesz jobb a kép, a videó."
Nem a hangminőségtől lesz jó egy mozifilm vagy zene, nem a grafikától lesz jó egy PC játék, nem a "laposságtól" lesz jó egy telefon, stb.
Ilyen "klasszikusokat" lehet sorolni, de ezek mind hibádzanak valahol. Az emberek márpedig azokat a tulajdonságokat keresik, amiket ezek "tagadnak" (kivételek mindig vannak). Az más kérdés, hogy beismerik-e. Te is a jó hangminőséget "hajkurászod". -
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Dorian #154304 üzenetére
Egyetértek, bizonyos feltételeknek teljesülni kell ehhez. Nem is ez a baj, hanem hogy BBéci 4k-val kapcsolatos kijelentései általánosak. Vagyis így a 4k-ra, mint technológiára általánosan vonatkozik. Ami marhaság.
75-85" TV-k kaphatóak, azokon már 3-3.5m-ről is látható a különbség a neten keringő ábra szerint.A minőségi részre meg annyit reagálnék, hogy a kiinduló hozzászólásban fényképekről is szó van. Ma már egy normális mobiltelefon is jobb képet készít, mint FHD. És ez "igazi" 4k, amit az UHD BD soha nem fog elérni a 4:2:0 miatt.
-
alphamooncam
őstag
válasz
attiss66 #154300 üzenetére
Gumipanelek súlyát, ha szükséges további panelek összefogásával - csavar, vagy ragasztó, egyéb - tudod növelni.
Minél súlyosabb egy panel, annál nagyobb erő kell a megmozgatásukra, annál mélyebb frekvenciák mozgási energiájának a csökkentésére lesz alkalmas.
Valószínűleg vékonyabb gumiszőnyeget ( több méter hosszút ) vennék egy vastagabb gumipanel helyett, és több darabot csavaroznék össze mindaddig növelve a vastagságot/súlyt/hajlítási ellenállást, míg el nem érem a kívánt csillapítást.
-
törölt tag
Szerintetek ez a [link] Rotel házimozi processzor + végfok jobb választás lenne a Rotel RSX-1560 helyett? Ha jól olvastam a processzor nem tudja kezelni a hd hangokat, régebbi.
-
BBéci
legenda
válasz
Hohocali #154303 üzenetére
Dorian utolsó mondatában van a lényeg, de ezt már többször leírtam.
Ha annyira közel ülök a képhez, hogy valóban legyen értelme a nagyobb felbontásnak, valóban adjon plusz élményt, akkor nem leszek megfelelő pozícióban a hangzás élvezetéhez.
Kipróbáltam 55 colos OLED tévével és 4 m széles vászonnal is. -
Dorian
félisten
válasz
Hohocali #154303 üzenetére
A 4k kép jobb. De csak ha:
- Ha valódi 4k a forrás, ami még ritka
- Csupán a 4k-tól nem jobb, mert a felbontás csak egy a képminőség jellemzői közül, így ha agyon van tömörítve egy 4k stream, az szarnak pofon
- Ha elég közel tudunk ülni, h lássuk a felbontás-különbséget. Nos, ha nem vetített méretekről beszélünk, ezzel viszont agyon is bsztuk a hangzást. -
Hohocali
aktív tag
válasz
BBéci #154292 üzenetére
Tegyük fel, hogy nem hallok különbséget a különböző "hangminőségek" között (pl. erősítők, kábelek, stb). Ez azt jelenti, hogy ezek mókusvakítások? Nem, ez azt jelenti, hogy botfülü vagyok.
Attól, hogy te nem látod jobbnak a 4k képet, ez nem azt jelenti, hogy mókusvakítás, hanem ugyanaz a helyzet, mint a feljebb említett hanggal. -
törölt tag
válasz
BBéci #154299 üzenetére
De akkor azokat is értelmetlen kijelenteni, hogy például a Marantz részletes hangú, a Denon semleges karakterű, a Yamaha színez, és így tovább. Sok ilyet olvasni a fórumon, konkrétan csak a gyártót megnevezve, az erősítő konkrét típusát pedig nem, hanem általánosságban beszélnek róla. Csak pár posztot kell visszaolvasni, és máris belefutok ilyenbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- TCL Qled 55coll 10BIT Android hibátlan dobozában
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged