Hirdetés
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple notebookok
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Asztrofotózás
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gt4r4
tag
válasz Mosqu!to #155999 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Viszont használtan nem mindig lehet tudni hogy ki hogy használta, mennyit ment, mennyire volt terhelve, volt e megfelelő szellőzése ha jól láttam a 4520 2012-es megjelenésű. Nem biztos hogy mindenki úgy vigyázz a cuccaira mint a hímes tojásra. Szervízzel meg annyira nem szeretek szórakozni.. (OFF)Itt békésen még a fű se nő, nem hogy normális szervíz, igaz a kollégáim műszerészek de az újabb típusokhoz nem értenek (/OFF)
Ettől függetlenül én is használtban gondolkodom, most vettem x2500h-t átmenetinek, de már az x szériában szeretnék továbbra is maradni, a 2809-hez képest érezhető a különbség, visszalépés..
Szerintem ha újabbat veszünk, valamennyire kiküszöbölhetőek a fent leírtak, de a 4000x-es széria nekem bőven megfelelő lesz, x4400h, vagy x4500h lesz, max 4300.[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz gt4r4 #155994 üzenetére
Nem hallottam az X szériát még, de a régiebbi szériából párat már végigjártam PMA-255-AVR3805-3808-4308-4520 vonal volt eddig.
Ha az árbeli pozicionálás alapján próbáljuk belőni, akkor így néz ki:
4520: 2000 GBP
X5200w: 1700 GBP
X7200w 2400 GBP
X6200w 1800 GBPVagyis valahol a 6-7xxx széria környékére volt a 4520 belőve. Bármilyen termék meghibásodhat, azonban itt két ellentétes dologról beszélünk, mert nyilván minél öregebb egy eszköz, annál nagyobb valószínűséggel romolhat el, azonban az (újkorában) olcsóbb erősítő silányabb minőségű alkatrészekből állhat, ami hajlamosabb lehet meghibásodásra, mint egy magasabb minőségű, de öregebb.
Én nem félek a pár extra év kortól, sokkal többet nyerek a hangminőségen, mint amennyit bukhatok egy esetleges szervizen. Mint korábban írtam, a 4520 most 200e HUF alatt elérhető, holott 750 volt újonnan. Elég alacsony az esélye annak, hogy olyan mértékű hibát produkálna, ami akár csak az árkülönbözet felét is elérheti, hangban pedig nem hallottam arról, hogy kiugróan jobb lenne az X széria. Inkább csak modern funkciókban tud többet.Távban azért nem kapsz már olyan fancyt, mert a vásárlói igények nem ezt diktálják. A legtöbbször már a tv távjával hangosítom-halkítom a filmet, nem az erősítőjével, mert az ARC miatt vezérli. Vagy ha épp máshol vagyok, és nincs kéznél a táv, akkor a telefonos app-pal. Gyakorlatilag nincs rá igény, így nyilván olcsósított rajta a gyártó.
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
törölt tag
-
gt4r4
tag
válasz Mosqu!to #155993 üzenetére
A 4520 kb melyik széria lehet a mostaniak közül? 6000-es? Nekem atmos igényem nincs, de mindenképpen újabbat szeretnék, hosszútávra kéne.. Igaz az új is tönkre mehet. Volt egy 2809-em de az sajnos meghibásodott. amúgy a mai denonoknak miért nincs ilyen távirányítójuk mint a 2809-nek is volt, szerintem az volt az eddigi legjobb..
-
Mosqu!to
addikt
válasz gt4r4 #155992 üzenetére
Az AVR4520 200 alatt szokott lenni, igy ez ugyan ujabb par evvel de szintben mindenkepp lejjebb van. Ha nincs valakikek atmos igenye, akkor szerintem sokkal inkább egy 4520, de javítsatok ki ha tevedek
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz zsoika #155989 üzenetére
WebOS, nem android.
Nade a témától kicsit elkanyarodtunk. Van tippetek, hogy melyik HM erősítő van most használtan jó áron a piacon?[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Segítenétek légy szíves? Komplett rendszert szeretnék venni. Kinéztem kettőt. Melyiker érheti meg jobban?
-
zsoika
addikt
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Van egy MusicCast képes Yamaha RN-303D típusú erősítőm, amit egy pár 4ohm-os hangfallal használok. Bővíteni szeretnék, éppen ezért arra gondoltam, hogyha veszek még egy MusicCast képes erősítőt és hozzá hangfalat, akkor a MusicCast alkalmazás segítségével elvileg be tudom állítani, hogy a 4 hangfal a 2 erősítővel együtt szóljon. Van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata, hogy ez a gyakorlatban is valóban így és olyan egyszerűen működik, ahogy azt gondolom ?
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
-
Mosqu!to
addikt
válasz zsoika #155983 üzenetére
Olyan hang, mint a végfok relé. De lehet, hogy az igazából az, és csak azért kötöttem össze, mert egyből bekapcsolt utána a venti.
Az a helyzet, hogy sikerült már úgy is elérni ezt, hogy teljesen fogyasztók nélkül csak kitettem az asztalra és bekapcsoltam. Utána elutaztam két hétre, mondom visszakötöm, hátha megjavult, és akkor hetekig nem jött elő.
Beszéltem velük a napokban telefonon, azt mondták, hogy van rajta hangfal, azt mondjuk nem kérdeztem, hogy mennyi.
Amit nekik is elfelejtettem említeni amúgy, hogy amikor több HDMI is be volt kötve és egy "kört" építettem, akkor minden más is fura dolgokat csinált. Lehet, hogy ez valami kóbor áramot vitt és attól hülyült meg?
A rendszer az alábbiak szerint áll össze:
Ilyenkor többször előfordult, hogy a PC pl nem bootolt be (bios előtt még megáll, de a ventik elindulnak), ha monitor mellett az erősítő és a tv is be volt dugva. az erősítő hdmi-jét kihúzva azonban már indul gond nélkül. Utólag ha bedugom a hdmi-t, akkor azon is megy minden gond nélkül, de restartnál simán megint nem indul.
Ha a pc ment, és pl az erősítőt kikapcsoltam, de a tv is be volt kapcsolva, akkor a pc monitorja állandóan villogott (mintha azt érzékelné a gép, hogy állandóan csatlakoztatok majd kihúzok egy kijelzőt a videókártyából, így állandóan újrarendezné a megjelenítőket). Ha viszont az erősítő is be volt kapcsolva, akkor nem volt gond.
Esetleg előfordulhat, hogy kontakthibás volt a HDMI, ez most jutott a fentiek végiggondolása alapján az eszembe. Nade ez okozhatja az erősítő ventilátorának felpörgését...?
@Joshi: sajnos nem garis már.
-
zsoika
addikt
válasz Mosqu!to #155982 üzenetére
Értem...és a rell kattanása a ventivezérlés ,vagy egy végfok kapcsoló relé hangja?
Milyen hangsávnál (sztereó, 5.1 stb) csinálja?
Ha a bi-amp, bi-wire bekötés van?Arra gondolok hogy v.melyik hátsó végfok a hibás és a Totel csak mondjuk a frontokkat köti be ...akkor nem jön elő a hiba. Remélem az összes elérhető kimenetet tesztelik
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz zsoika #155981 üzenetére
Ezért vittem el a Totelhez, csak az a baj, hogy nehéz reprodukálni, és azt mondták, hogy addig nem szívesen bontják, amíg nem generál hibát.
Ami még jellemző, hogy a venti felpörgést többnyire egy "relés behúzás" csattanás/kattanás előzi meg, utána kezd el egyből süvíteni.Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Joshi #155979 üzenetére
Legújabb firmware van fent, volt resetelve is, ezek nem segítettek.
Korábban már postoltam: [link] (a videón látható hangfalaktól és azok elhelyezésétől tessék elvonatkoztatni, épp elkelt a régi, és nem jött még meg az új rendszer, azóta nem ez a felállás )
Konkrétan ha épp nem kifejezetten hangos a zene/film, akkor hallani a ventit, de van hogy egyáltalán nem kapcsol be hetekig, pedig épp ugyanúgy használom mint máskor.
Továbbá ha egyszer felpörög, utána nem halkul vissza, kikapcsolásig maxon pörög.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz Joshi #155976 üzenetére
Volt, hogy bekapcsolás után után is egyből 100%on pörgött, sőt, hangfalak bekötése nélkül is. Azonban teljesen rapszodikusan, van hogy hetekig semmi, aztan akar több napon is egymás után. Egy Denon AVR4520 az alany.
-
Hikvision
senior tag
válasz Hohocali #155964 üzenetére
Itt a lényeg, ha beméréskor rosszul van a sub fázis beállítva akkor kiolthatják egymást a fronttal, és pure-ban erősebb lesz a mély, persze ez elég szélsőséges eset. Nekem pure-ban soványabb a mély mint stereoban sub nélkül, hiszen rá van tolva a frontokra a mély-kiemelés.
20 éve a PH-n.
-
Joshi
titán
válasz Mosqu!to #155975 üzenetére
Pontosan milyen erősítőről van szó? A MagLev ventik nagyon halkak, nyugodtan mehet maxon akkor se hallani. A Sunon ventiket pont hifi és orvosi készülékekbe tervezték a halk és rezonancia mentes működés érdekében. Ha a szerviznél nem jött elő a hiba, akkor lehet hogy mégis csak melegedési probléma lesz. Gondolom a szervizben nem terhelik úgy le a készüléket mint néha te otthon.
[ Szerkesztve ]
-
Mosqu!to
addikt
válasz Joshi #155969 üzenetére
Első körben szeretném az okot megtalálni, és rendesen megoldani. A venti alapvetően csendes, de időnként kattan egyet az erősítő, és 100%-ra pörgeti a ventit, függetlenül a terheléstől (akár terhelés nélkül is), ráadásul teljesen szabadon áll, nincs beszorítva kis légtérbe. Ha nem lesz meg a hibaforrás, akkor merülhet fel valami venti fordulat fixálás.
-
dhcodoki
senior tag
válasz Dorian #155971 üzenetére
Nem ugyanaz. Pont erről értekeztünk. Ha fázist állítasz, az minden frekin más időbeni eltolást jelent. Mert, ha pl. negyedet tolsz rajtuk, a különböző hullámhosszak miatt, nem lehet ugyanolyan időben indítani a hullámot. Ha késleltetsz, akkor minden frekit ugyanolyan mértékben késleltetsz.
-
dhcodoki
senior tag
válasz bajnokpityu #155967 üzenetére
Az ARC Genesis most jött ki, s az is csak akkor tud fázist állitani a szubon, ha Anthem STR erősítő van a láncba kötve.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Mosqu!to #155968 üzenetére
"a venti pörgés miatt, aminek egyelőre nem találták meg az okát, náluk ugyanis nem jelentkezett egy hét alatt sem"
Miért nem rakatsz a szervizzel bele egy MagLev mágnescsapágyas ventit? Itt találsz mindenféle méretben, nem olyan drága. Az pöröghet éjjel-nappal nem hallani. A NAS-omban is ilyet tettem, hibátlan. -
Mosqu!to
addikt
Fura kér(d)és: Láttatok mostanában a magyar aprón olyan HM erősítőt, ami:
- még megvan
- Budapest és környékén található
- fogad HDMI-n hangot, van rajta ARC
- 100-300e Ft-ba kerül
- jól van beárazva, és népszerű. Könnyen újraértékesíthető veszteség nélkülAz ok elég prózai, leadtam az erősítőm szervizbe (a venti pörgés miatt, aminek egyelőre nem találták meg az okát, náluk ugyanis nem jelentkezett egy hét alatt sem), nekem pedig kezdenek elvonási tüneteim lenni. Ha visszajön a sajátom, akkor ezt visszatenném a piacra, és örülnék, ha hamar újra elkelne, én pedig ki tudnék szállni veszteségmentesen
-
Hohocali
aktív tag
válasz dhcodoki #155965 üzenetére
Nem. Emlékezetből írtam. Utánanéztem, valóban van különbség közte, de ez szerintem kevés ahhoz, hogy valaki sokkal több mélyet halljon. Bal front, 80Hz vágás, zöld=0fok, kék=90fok.
Folyamat: szub 0 fokra állítás -> AVR mérés -> REW zöld görbe, szub 90 fokra állítás -> AVR mérés -> REW kék görbe. A két REW mérés között umik elvéve, és visszarakva, pár cm különbség lehetséges.[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Hohocali
aktív tag
válasz Hikvision #155963 üzenetére
Feljebb le lett írva (és még grafikon is van), hogy "pure-ban" azért erősebb a mély, mert a szobának mélykiemelése van a hallgatói pozícióban, amit a bemérő rendszerek visszavesznek. Pure direct-ben nem működik a bemérő rendszer korrigálása. Hogy kinél mennyire jön ez elő, az szobafüggő.
Két probléma van azzal, amit írtál:
- mindegy, hol áll a szub fázisa, mert azt a bemérő rendszer korrigálja. Probléma csak akkor lehet, ha bemérés után tekergeti el ezt valaki.
- pure direct-ben nem működik a szub."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
kpykpy
tag
sziasztok!
számomra ismeretlen területre tévedtem és ebben kérnék némi iránymutatást, segítséget.
Tervezem h speakon hangfalcsatlakozós végfokot veszek, de per pill nem jövök rá, hogy hogyan tudom majd átszerelni a banán dugókat speakon csatira. (gyanítom sehogy, mert google képkeresőbe csak több szálas/eres kábelekkel láttam példákat)
Szóval aki jártas benne, kérem dobjon egy linket v dióhéjban a lényeget h ne haljak meg hülyén köszi!!!
Oh long Johnson...
-
BBéci
legenda
Pure állásban csak a frontsugárzók szólnak. Amennyiben azoknak jobb, több, erősebb a szubbasszusa, mint a mélyládának, akkor lehetséges. Viszont az igencsak rosszul összeállított rendszerben fordulhat elő.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
WaterWave
veterán
-
Hohocali
aktív tag
válasz Dorian #155940 üzenetére
Tényleg érdekes, hogy ez nem alap haladóban.
Megtámogatnám egy képpel is, hátha beszédesebb (piros audyssey off, zöld on):
Ugyan a pure direct kilövi a mélynyomót is, de ha a front erős mélyben, akkor is a piros "vonal" él, max. legalul lesz "lejjebb".
[ Szerkesztve ]
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Joshi
titán
válasz Dorian #155945 üzenetére
Mozinál nem volt hiányérzetem, szerintem ott jó habár a bemérésnek pont az a lényege hogy jó legyen. Én az első három ponton mértem a többit hanyagoltam. Most hogy zenénél a Pure Direct hibátlanul működik, már megnyugodtam. Jó lesz ez. A Dynaudiót még nem hallgattam a Marantz-al, mert mindjárt nézem a Glasst és utána a Csernobil második részét.
Tényleg, zenére jobb az Oppo 203 DAC-ja mint a Marantz-é? Egy Oehlbach XXL Series 2 kábellel van összekötve az erősítővel.[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz #98221312 #155942 üzenetére
Nem véletlenül veszi vissza. A legtöbb szobában iszonyatos akusztikai katyvasz van, szuperpozíció hegyek és völgyek, de főleg brutális, hosszú lecsengésű mélykiemelések, iszonyat torzításokkal. Aztán vki ezt szereti, mert ehhez szokott, azt hiszi ez a jó mély.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
törölt tag
válasz Hikvision #155939 üzenetére
Ezt több dolog is befolyásolja.
Analóg bekötéssel, egy jóminőségű lejátszóval Pure Direct-ben úgy szólt a basszus, hogy kollégám megkérdezte, hogy "most ez a mélynyomóból jön?"#155940) Dorian
Általában a mérés visszaveszi a mélytartományt. Többen említették, hogy a Denonokra igencsak jellmző ez jelenség.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Ne vicceljetek már haladó topikban...
Ha a szobának a hallgatási pontban mélykiemelése van, akkor a bemérőrendszer visszaveszi, PD-ben meg ez nem történik meg. Ennyi.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
drdr
senior tag
válasz Joshi #155918 üzenetére
Onkyo után nekem is kevésnek tűnt a mély, főleg zenén, sztereón. Aztán került még pár szőnyeg és bútor a és tapéta a szobába és most a 7-es Marantz elég jó (-egy mérés és kezelés nem ártana-), legtöbbször még az Audyssey is bekapcsolva marad, de ha valamiben keveselném a mélyet, akkor pure-ba kapcsolom (színes gombok közül a jobb szélső azt hiszem sárga) és akkor akár falat is lehet rombolni...
Szerintem meg kellene nézni a görbéit mérés után, nekem korábban a "csupasz" szobában erősen levette a mély tartományt. Szóval a szobaakusztika lehet ott az ok.... Pure-ban ki kell próbálni hogy akkor mi a helyzet....[ Szerkesztve ]
-
-KP-
addikt
válasz zsoika #155926 üzenetére
vagy rossz az ülőpozició, vagy az akusztika. Ahol 60hz-re 6db-t kell adni, egy dupla 20-as méllyel szerelt állódobozra, ott komoly gondok vannak. Nálam egyébként a szobám egyik fő rezonanciája 64hz, szóval ha én rápakolok egy képzeletbeli jbl-re 6dB-t, kb. kirepülök a szobából.
-
Hikvision
senior tag
válasz zsoika #155924 üzenetére
Van is benne, ott van a távirányítóján a gomb hozzá, de a lényegen nem változtat, alapból sokkal kevesebb mélyet ad a marantz mint amennyit a 290-esek tudnak, és az volt a kérdés, hogy miért szól úgy ahogy.
Mivel nekem pont ilyen rendszerem van, és végigpróbáltam a dolgokat, ezért írtam, hogy miket állítson be próbára.
Ez nyilván nem szentírás, csak iránymutatás volt, az adott konfighoz.
[ Szerkesztve ]
20 éve a PH-n.
-
Hikvision
senior tag
4db 20-centis mély van a 290-esekben, stereoban így adja ki.
Nyilván ízlések és pofonok, hogy ki mennyi mélyet szeret, de kár nem kihasználni pl elektronikus zenéhez, hogy ilyen mélyre tudnak menni a jbl-ek, és ez leginkább alacsony hangerőn tud nagyon szépen szólni a lágy basszussal, én pl utálom ha beleröfög alacsony hangerőn a sub. (pb-2000), ezért is szoktam normál hangerőn csak stereoban zenét hallgatni.
[ Szerkesztve ]
20 éve a PH-n.
-
-
WaterWave
veterán
válasz Joshi #155918 üzenetére
részletezőbb, azért furcsa.
Itt például meghallasz olyat is ami az onkyon nem jön át, de hát más kávéház a kettő.• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
-
Joshi
titán
Bekalibráltam a Marantz 7011-et, mozinál nincs gond habár furcsa hogy elég magasra kell állítani a hangerőt az Onkyo 636-hoz képest. Nagyon furcsa a hangja Onkyo után szokni kell. Ami viszont egyenesen nem tetszik az a zenei hangja. Most vagy nincs beállítva valami, vagy nem tudom. A JBL 290 nagyon jó méllyel rendelkezik, de ezzel az erősítővel nem jön át. Az Onkyon volt Pure Audio, Marantznál hogy hívják az érintetlen sztereót?
-
allein
addikt
válasz allein #155905 üzenetére
Panelban lakom és nem tudok olyan hangerőn házimozizni amilyenen szeretnék egyelőre maradok sztereón. Filmezni úgyis a halóban szoktunk, TV készülék meglepően jó hangot ad ki magából
Nem tudtam elegendő erőt tud-e pródukálni az erősítő az Opticon 8. pároshoz. Ohhhh, van benne kraft kíváncsi leszek XLR kábelek esetében mennyire lesz hallható a különbség. Nem szoktam egyáltalán komoly zenét hallgatni, Dali CD-ket hallgatom, tetszik
-
powerup2
addikt
hihetetlen vagy más 5 éven belül nem cserél ennyi erősítőt mint te de nem baj legalább tudsz véleményt mondani és akkor nem lesz házimozi ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
arcitec
addikt
válasz Pityke78 #155910 üzenetére
Túl van kompresszálva az az mkv. 6 GB az nem túl izmos és hát arányos az időtartammal is. Full HD -ban még-még elmehet, pont most néztem egy kb ekkora méretű full HD filmet, egész jó volt,azonban volt egy jelent sor, ahol erősen pixeles volt, mondhatni nem kicsit. Keress nagyobb méretű file-t, vagy várj hátha később lesz az is.
Az eredeti mindig az etalon mint ahogy BBéci is írta, vagy olyan, vagy rosszabb lehet. Itt az utóbbi áll fent.VGYke : Akkor az egy nem mai erősítő lehet,mert az említett "hang" formátumok már legalább 2016-tól nincsenek a jobb erősítőkben... De egyébként ott a magyarázata amit jó magad linkelt.. Az a DTS Neo 2:5
az a Samsung "féle", nem tudom azt a TV tudja?[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
VGYke
addikt
válasz migabi24 #155906 üzenetére
Persze van Dolby Digital, most arra van állítva, csak nem tudom mit csinál a DTS Neo 2:5. Illetve annyit tapasztaltam, hogy TV műsoroknál a sztereóból valami féle térhangzást kreál, de ezen túl (na meg ezen túl)
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Pityke78
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne házimozi, illetve film lejátszás terén.
Jelenleg egy asztali PC-n játszok le filmeket MPC-HC-vel, ami egy kb 8 méteres HDMI kábellel van összekötve egy Onkyo TX-NR906-os házimozi erősítővel, majd szintén HDMI-vel (kb 1,5 méter) egy Full HD TV-vel.
Azt vettem észre a napokban, hogy letöltöttem a legújabb Trónok harca részt 1080p (6 GB) verzióban a netről, megnéztem, majd utána átkapcsoltam a TV-n az HBO HD csatornára, amin szintén ugyanaz a rész ment és úgy tűnt, hogy a TV csatornán (UPC - coax kábel) jobb volt a kép. A TV kép beállításai ugyanolyanok voltak mindkét bemeneten.
Ez valós lehet, hogy a UPC-s HBO jobb képet ad mint a 1080p netes mkv?
Vagy valami zavar van a rendszeremben?
A PC-s lejátszásnál a sötét részeknél vettem észre homályosodást, vagy olyan érzés van, mintha nagyobb sötét felületeknél nem lenne éles a kontraszt, hanem el lenne mosódva.
Vélemény, mit kellene megnéznem?
- kihagyni a házimozi erősítőt, hátha az visz bele zavart?
- rövidebb HDMI kábellel kipróbálni?
- HDMI-re zavarszűrőt rátenni (ha van egyáltalán ilyen)?Köszi
-
BBéci
legenda
Meg kellett volna nézetni az Arcamot, hátha minden ok nélkül kapcsolt be a ventilátor, csupán a vezérlése romlott el.
Mindenképpen próbálj ki XLR kábeleket, mert az esetek többségében jobb hangú,mint az RCA.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
allein
addikt
válasz allein #155529 üzenetére
Sziasztok. Arcam 600 ment, iszonyúan zavart, hogy bekapcsolás utána pár perc múlva bekapcsolt a ventillátor
Egyelőre maradok sztereón, ma jött meg a CXA80. A CXN lejástzóva párosítva, gyönyörű hang van. Jelenleg RCA kábellal kötöttem össze. Szerintetek érdemesz XLR kábelekre váltani? Ákostól szeretném rendelni.
Elnézést az OFF-ért.
-
-
VGYke
addikt
válasz #09634560 #155890 üzenetére
A TV hang beállítás volt a titok, amit régebben biztos nem PCM-re állítottam (ezért sem kerestem ott a beállítást), de már mindegy, a lényeg hogy a segítségeddel megtaláltam a hibát, nem optika, nem Denon...
Tényleg nem haladó topikba illő kérdés, de: mit nyerek / vesztek a TV DTS Neo 2:5 beállítással?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Csabi087
újonc
Sziasztok. Érdeklődnék, hogy ELAC AM-150 Hangfal javításával foglalkozik-e valaki, ha igen, akkor elérhetőséget tudtok adni? Probléma a következő lenne. Magas oldala serceg az erősítőnek, púpos kondik ki lettek cserélve, az egyik oldalon megszűnt a hiba, viszont a másik oldalon még fennáll..
Remélem jó topic-ot sikerült választani.
Válaszokat előre is köszönöm! -
zsoika
addikt
válasz torrente666 #155894 üzenetére
Szia. Próbáld meg a másik HDMI kimenetbe dugni a kábelt.
Illetve: Home (menü) /Miscellaneous almenüben van az OSD Setup ....ott nézd meg hogy be van e kapcsolva (on screen display)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Gaming notebook topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Reklámblokkolók topikja
- Ukrajnai háború