- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
Nem 5" hangszóróról volt szó , hanem 8" és az jelentős különbség.
Nem szeretnék lemondani róla, csak ki szeretném találni hogy lenne a legpraktikusabb és szebb.
Illetve szerintem az Onkyo 838 csak 7.2.2 -t tud, ha jól tudom.A kartont nem tudom duplázni felül és a mélynyomó most sem kíméli.
-
Zigi
senior tag
válasz
Dorian #153892 üzenetére
Nem hiszem, hogy 2-4 13 cm-es hangszóró jobban döngetné az álmenyezetet mint ahogy sub láda.
zsoika
nem tudod duplázni a gipiszkartont ott ahová a hangszórók kerülnek. Elég lehet egy nagyobb darab is "köré" merevítésnek. Én nem mondanék le az 5.1.4- ről ha lenne lehetőségem kiépíteni. Az elkövetkező években nyomni fogják az atmost. -
zsoika
addikt
Természetesen nem a 10eFt jelenti a problémát, csak nem tudom mennyire rezonál be tőle a mennyezet.
Azt gondoltam hogy talán a 6-os nem annyira rángatja mert valamivel könnyebb. Szokták ezeket fönt hangszigetelni, mint a dobozokat? Pl vatelinnel.
Sajnos nincs tapasztalatom a témában ,de majd most lesz .
Köszönöm a segítséget -
-KP-
addikt
válasz
zsoika #153885 üzenetére
én azért írtam ezeket, mert ezek normál áron 3-400 eurós darabáron mentek németországban, ahhoz képest meg bagóért megkapod. elhiszem hogy szerinted elég az 5-ös is, de én hangyafaroknyi árkülönbség mellett egyértelműen a legnagyobbakat venném... De ha számít az a 10.000 forint difi, akkor vedd a kisebbet..
-
hunaqua
addikt
-
powerup2
addikt
Melyik progival lehet a szobát méretpontosan megrajzolni ? 3d-be volt már itt a topikba de nem találom
-
zsoika
addikt
HiVi-n kívül alternatíva? Ha jól látom az AVX-en most nem elérhető, de rákérdeztem a topikban.
Ezt néztem még [link]
Ahogy látom Atmos tekintetében még nem halmozódott fel akkora tudás mint a sima 5.1.....jóval kevesebb infót találok róla.
A HiVi milyen kategóriát képvisel? A Magnat nem a legjobb azt tudom. -
Pazolini
senior tag
válasz
BBéci #153874 üzenetére
de éppen az említett távolság hiánya miatt csak 5.1 a felállás
Véletlenül se vedd provokációnak, de régebben elvi volt az indoklásod az 5.1 mellett, nem pedig pozicionálási/belső építészeti/lakberendezési. Most úgy tűnik, fájó szívvel le kellett mondanod a több csatornáról.
-
zsoika
addikt
válasz
BBéci #153882 üzenetére
"Ha sztereó, akkor két különálló csatornával és kábellel kell meghajtani." Ez eddig rendben is van de minek? Én a .4 -re gondolok , hogy így elég egy sztereót rakni középre!?
Értettem mit akar mondani -KP- ...természetesen Én a 6-osok között nézelődök (de pillanatnyilag az 5-ös is elég lenne) mert szeretnék hsz vonalon is fejleszteni v.mikor.
-
BBéci
legenda
válasz
hunaqua #153876 üzenetére
Nézd meg ezeket az ábrákat: [link], szinte kivétel nélkül azt mutatják, hogy a 4 db háttérsugárzó mindegyikének azonos távolságra kell lennie a hallgató fejétől. Amennyiben magasabban lesznek, mint amilyen messze, az óriási gáz, semmi értelme. Mit ér a bővítés, ha azzal rontasz a hangzáson?
Úgy látom, mnden észérv hiábavaló, csinálj, amit akarsz. -
hunaqua
addikt
válasz
BBéci #153874 üzenetére
Nem fölé kerülne,hanem akkor mögé a hátsó. Alapvetően egy ágy ami ott van előtte,tehát attól függ,hogy ülök fekszem ,bármi.Tehát alapvetően megvalósítható az elvárt pozíció is. A szoba szabályos (csak háló),az atmos megy a mennyezetre,avval semmi gond. A hátsókat ( SB) akarom a hátsó falba építeni. 12 éve van egy számomra hibátlan 5.1 rendszer benne,ezt szeretném most bővíteni.
-
BBéci
legenda
válasz
hunaqua #153869 üzenetére
A surround back hangdobozoknak ugyanúgy kell távolság, mint a többinek. Itt azt szoktuk ajánlani, hogy legalább egy, de inkább másfél méterrel a hallgatói pozíció mögött legyenek. Nem fölötte, mögötte!!!
Nálam a plusz két hangsugárzó vezetéke számára megvannak a kiállások, cső az aljzatbetonban, de éppen az említett távolság hiánya miatt csak 5.1 a felállás. A kanapé támlájától 35-40 centire tudnám elhelyezni a hangdobozokat. Próbáltam, borzalmas volt. -
Hohocali
aktív tag
válasz
zsoika #153868 üzenetére
Nálam lapos hangfal van irányítva. A "bevágós" hangszóróhoz nálam nem volt meg a mélység, ezért nem akartam lejjebb hozni a plafont. Lehet még lokál "púpot" csinálni kartonból, és abba belevágni. Nálam adottak voltak a "lapos" hangfalak, és külön szoba, így nem kell megfelelni "nappali" követelményeknek.
Bennem van egy kis kétely amiatt, hogy a "bevágós" módszer előttem "lövi" a talajt valahol. A magasa ugyan "tekergethető", de a keresztváltás általában 3kHz. Ezalatt még bőven irányított a hang. -
zsoika
addikt
válasz
zsoika #153858 üzenetére
#153856) -KP-
Visszaolvasva ezt találtam [link]
Csak külföldről lehet rendelni ? Melyik típust ajánlanád?(#153869) hunaqua: Nekem mennyezeti Atmos-ra kell , nem hátra, de az elv ua. Azon agyalok hogy melyik lenne a legolcsóbb,de mégis szép megoldás. Valószínűleg a gipszkartonba vágott a legszebb ,de attól félek hogy kongana és berezonálna a karton.....mert nincs semmilyen szigetelőanyag ott. Vagy kéne rakni?
-
zsoika
addikt
válasz
hunaqua #153862 üzenetére
A baj az hogy túl sok verzió van és nem tudom milyen paramétereket kell figyelnem azon kívül, hogy gondolom azonos hangszórókészletű az ajánlott.
Valószínűleg a JBL lenne jó nekem a CMMD magas miatt, de valami olcsóbb változat kéne pl. [link]...ez meg nem CMMD.(#153860) WaterWave: Igen ...volt már 3 is, de ebben a PM bass funkció eléggé becsapott..... 3 napom ment rá mire rájöttem hogy ez okozza a túlzó mélyeket.
-
Milanos
csendes tag
válasz
mettek #153769 üzenetére
Ma megjött az Amazontól a Pangea AC14SE tápkábelem. Denon DCD 2500 NE CD lejátszóba dugtam, aminél a HiDiamond Power 3-assal szinte semmilyen különbséget nem észleltem a sima tápkábelhez képest, itt viszont döbbenetes volt.Teltebb hangzás, részletgazdagabb, olyat is hallottam, amit eddig nem.Köszi az ajánlást./ A HiDiamond 570 Eurós arához képest ez csak 72 Euro volt ! /
-
Bodó2015
csendes tag
Sziasztok
Nézegettem több helyen is és megtaláltam, hogy ugye a fülmagasság fölé 60-90 cm-re kell rakni a háttér sugárzókat 5.1 esetén, de a surround sugárzók alja, teteje, magas hangszórója vagy melyik része legyen 60 centin?
-
BBéci
legenda
Az olyasmi, mint a hangprojektorok működési elve. Valamennyi visszaverődik, de halovány árnyéka annak, amikor a megfelelő helyeken vannak a hangszórók. Akor inkább egy valóban jól kivitelezett, összeállított 5/7.1 rendszer, fülmagasság fölött elhelyezett háttérsugárzókkal.
-
mpo
veterán
Dolby Atmos Demo 2016. lemezről
a 00003, a 00018 és 00019.m2ts-t hallgasd meg.A DTS Demo 2016 és a DTS:X Demo 2018 (4K) lemezekről, pár darabot meghagytam, hogy ne filmet kelljen indítani, ha meg akarom mutatni a barátomnak. De egyik barátomnál nem volt ezeknek hatása.
Amikor 4K filmet indítottam, egy jó jelenetnél, akkor szó nélkül nézte, mint egy szobor.
-
qqzs
őstag
"you really have to hear them to believe them."
Multkor talaltam stereo pozicio teszthangot. ket hagszoroval a hang ment a hangszorok ele moge es le fel is.
Nem hittem volna, ha nem hallom.
9.1 fejhalgato ami ugye kamu, de megis jon hatulrol a hang.A plafonra iranyitott visszaverodo hang ehhez kepest semmi.
De hat halado topikban egy kabel keresztmetszeten mulik neha az elet es halal, pont ez a kerdeses?
-
qqzs
őstag
Q: How can I get overhead sound if I don’t mount speakers in my ceiling?
Use speakers equipped with Dolby Atmos enabled technology.
Through our knowledge of psychoacoustics and sound physics, we’ve developed speakers that
can create overhead sound even though they’re only a few feet off the floor. These speakers fire
sound upward, where it reflects off the ceiling to produce an incredibly lifelike recreation of
overhead sound—you really have to hear them to believe them.
You will be able buy integrated Dolby Atmos enabled speakers that include both traditional
forward-firing speakers and upward-firing speakers in one speaker cabinet. (Those speakers
have two sets of posts, one for the traditional speaker and one for the upward-firing Dolby
Atmos enabled speaker.)
But if you already have conventional speakers you like, you can simply buy Dolby Atmos enabled
add-on speaker modules. These include only the upward-firing speakers. You can put the add-on
modules on top of your current speakers or on another nearby surface. -
mpo
veterán
Értem amit írtok, én is tisztában vagyok vele, hogy a mennyezeten adja a legjobb hatást.
Nálam most a frontok tetején van (nem mögötte) és a DTS:X demónál (2018-as 4K) csukott szemmel megmondja bárki, hogy a hangok a térben hol vannak.
A frontok fölé tervezem az áthelyezésüket, de meg kell vesztegetnem a feleségem ehhez, ami sokba kerülne. -
mpo
veterán
válasz
BBéci #153821 üzenetére
Ha annyira szent a Dolbynak, amit kitalált, akkor miért Dolby Atmos Enabled Speakers a nevük?
A Dolby oldalán a Dolby sorolja föl, kik gyártanak ilyet.
A Denon setupban is állítható mindkettő, ami az ábrán van.Ha azon kell dolgozni, hogy ne verődjenek vissza a hangok a falakról, az ablaküvegről és padlóról, akkor miért ne verődhetne vissza a mennyezetről?
-
BBéci
legenda
Tök mindegy, mit ír, rajzol a DALI. Az Atmos kitalálójának, megalkotójának, a Dolbynak az irányelvei, útmutatásai a mérvadóak, semmi más, mert a többi csak marketing. El akarják adni a hangdobozokat, meghülyítve a hozzá nem értőket.
Az Atmos objektum alapú, ezért úgy keverik, hogy a fejed fölül érkezzenek bizonyos hangok. Amikor a hangforrás messze előtted, a front- és centersugárzók mögött van, az a büdös életben nem fog a fejed fölül szólni. -
Dorian
félisten
válasz
allein #153814 üzenetére
Biztos nincs lehetőség?
Mi a bérlőinknek azt szoktuk mondani, hogy azt fúrnak amit akarnak, csak a kaució visszaadásának a feltétele, h pontosan ugyanolyan állapotban adják vissza a lakást, mint ahogy átvették. Falban lyukat javítani a világ legegyszerűbb dolga, festeni meg úgyis kell a köv. bérlő előtt. -
brobi76hun
tag
Üdvözletem!
Lenne egy kérdésem!
Mit kell ahhoz, hogy bekapcsoljon a Dolby a játékok alatt! Win 10-et használok Onkyo tx-nr525-el.
A filmeknél nincs gond a MPC visz mindent.
Kipróbáltam a WinStrore-ból a Dolby accesst, de nem működik, nincs hang. Lehet azért mert az
Onkyom nem támogatja a Dolby Atmost, nem tudom!?
Le lehet tölteni valahonnan valamit ami működésbe hozná? -
allein
addikt
Sziasztok. Mostani szettemhez keresek Atmos hangszórókat, nem a falra akarom szerelni, hanem a frontokra raknám Kettő közül melyik ajánlottabb:
SVS Prime Elevation Dolby Atmos, DTS:X, Auro 3D polcsugárzó vs Dali ALTECO C-1.
-
AMDFan
addikt
válasz
adamsfamily #153806 üzenetére
Persze ez mindig kérdéses, hogy mit és mennyire csillapít. Ha nem akar az ember sokszázezer forintot akusztikai kezelésre költeni, akkor marad az, hogy DIY elemeket csinálsz, vagy ilyen kész elemeket vásárolsz, a többit pedig digitálisan korrigálod. A közép és magas tartományok utózengését olcsón is meg lehet regulázni, a mélyet nem egyszerű, főleg egy többfunkciós térben, mint pl. egy nappali.
(#153807) ctrlaltdel13: végignézted a videót? a laptop hangszórón is szépen átjön, hogy a "room echo" nagymértékben csökkent. Erre senki nem mondhatja azt, hogy rosszabb lett. A túlcsillapításhoz pedig ennyi szivacs kevés.
-
adamsfamily
tag
válasz
AMDFan #153805 üzenetére
Persze hogy változott,tagadhatatlan,csak kérdés hogy mit csillapít,és mennyire?
A basszust a legnehezebb csillapítani,az ilyen visszhangot akár kárpittal,szőnyeggel,függönnyel,bútorral is hasonló eredményre tudod hangolni.
De én nem akarok senkit semmiről meggyőzni,az tény hogy én magam is kényszerültem hasonló szivacsot kivágni,mint macskát........!! -
AMDFan
addikt
válasz
adamsfamily #153802 üzenetére
Azért érdemes végignézni a videót. A végén van before/after összehasonlítás. Mindenképpen jobb lett az akusztika. Más kérdés, hogy valszeg olcsóbban is el lehetett volna érni ugyanilyen eredményt.
-
-KP-
addikt
válasz
adamsfamily #153802 üzenetére
Szerintem aki megveszi, fáradtságos melóval felrakja és közlik vele, hogy le kéne szedni,na az sírna be igazán
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #153800 üzenetére
na ja, még egy mérési grafikon sincs, amin látszódna hol hatásos a szivacs. Amúgy meg, 440 dollár, postával áfával ez mire ideér lesz 700 dolcsi, majdnem 200k huf. Ebből pedig már rengeteg lehetőség van, akár DIY-re, akár valódi gyapot alapú elemek vásárlására.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest