- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rs123
csendes tag
Sziasztok,
Van valakinek tapasztalata két darab ELAC szub (2070, vagy 2090) egy szobában történő bemérésével kapcsolatban?
Írtam a gyártónak, de amit küldtek, szerintem nem a legjobb út (csak az egyik bekapcsol-> bemér az Auto EQ-val-> ez kikapcs -> csak a másikat bekapcsolni -> bemérni azt is magában -> mindkettőt bekapcsolni és az AVR-re, vagy procira bízni a kettő összelövését).Én másként tettem, csak kíváncsi vagyok, hogy másnál mi a tapasztalat.
Köszi.
-
markussandor
senior tag
-
Dorian
félisten
válasz
xtremetuning #152181 üzenetére
Ha tiéd volt, akkor az biztos sokkal jobb a Deákné vásznánál
Hívlak majd, tanácsért mindenképpen -
-
m3ss
veterán
felraktam a fuggonykarnisokat, meg meres vegett felraktam az elozo tulaj eleg vekony fuggonyeit minden ablakra..es nem hiszem el milyen kulonbseg van
mintha mas hangcuccom lenne. egyelore nem futtattam ujra audysseyt, de mar az elso szam maskepp szolt, berakom a tron lightcycle battlet es mintha mas magassugarzom lenne, kb megszuntek a fulsiketito hangok. majdnem azt mondanam, hogy lapos lettugyanazon a hangeron nem kicsit hallgathatobb..kivancsi vagyok audyssey mit kalibral majd igy...
-
Dagidög
senior tag
Mivel korábban nem kaptam segítséget itt a témában, ezért leírom a tapasztalataimat elektromos gitár házimozi erősítőre kötésében. Hátha valakinek még szüksége lesz rá.
Az elektromos gitárnak hatalmas ellenállása van, így nem ajánlott direkt az erősítőbe kötni. A kijövő hang erőtlen és torz lesz, ráadásul az erősítő károsodhat, így ezzel nem is próbálkoztam.
A gitár és az erősítő közé így vettem egy Boss ME-50 multieffektet, amely a jel feldolgozásáért és manipulálásáért felel. A belőle kijövő 6,3mm-es jack kábelt 2xRCA-ra alakítottam és bekötöttem az erősítő phono bemenetére. Pure audioban remekül el tudok zenélgetni, van erőtartalék, viszont nagyon hiányzik az Audyssey EQ-ja.
A problémám, hogy az Audyssey-t bekapcsolva csak halkan tudok zenélni, magasabb hangerőn elkezd torzítani a hang. A többi RCA bemenetből is próbáltam néhányat, de azokon meg sem szólalt a cucc. Van ötletetek, hogy mi lehet a megoldás? -
Dorian
félisten
válasz
#09634560 #152168 üzenetére
Köszi!
Minőségi fejlesztés nem célom, mármint vas-értelemben. A még egy T12 csak azért kérdéses számomra, mert a 80-120 Hz frekikben nem igazán erős.
Hangminőség így is, ugyanazon vas-szinten is bőven jobb lesz az új helyiségben, hiszen alapvetően nagyon-sokkal jobb paraméterekkel bír majd a szobaméret, elhelyezés, geometria. -
Dorian
félisten
Nnna, lefoglalóztuk a házat. Most mehet az agyalás, hogy milyen második szubot, vetítőt, vásznat, stb, stb..
-
-
Mindent betartottam ahogy ajánlottak/tanácsoltak. 1 hónapig járatás zene/filmmel. Nos ezt kb 2 hétig bírta, aztán elhalkult és alig ad ki magából basszust. A tenyeremmel érzem, hogy dolgozik a membrán, de nem olyan erővel ahogy kellene neki. Olyan mintha lenne egy Ferrarid és lenne benne egy akksis bringának a motorja. Azt mondták, hogy a procedúrájuk szerint ha tényleg a mélyláda a hibás akkor le kell adniuk a sorozatszámát az SVSnek és majd egyszer valamikor az USAból érkezik az új elektronikai panelja. Ugyanis már ebben a helyzetben voltak már egyszer, csak az Ultra 16-al egy másik ügyféllel. Nos az a szomorú, hogy van nekik SB4000-es modeljük nem is egy, de nem az lesz, hogy adnak egyet nekem, ezt a hibásat meg viszik el és majd ők intézik, hanem had szívjak én és legyen szar karácsonyom meg ünnepekem... Nagyon mérges vagyok, tudom, hogy nem tehetnek ők sem erről és azt is h segítőkészek, de én tuti adnék ilyenre. Nagyon elveszi az ember kedvét az egész hobbytól
AVR reset, subwoofer reset megvolt, kábelek ki be kötése szintúgy. Az LFE jel kimegy az AVR-ből, de kellőképpen már cseszik azt rendesen felerősíteni. Ez a nagy helyzet. Legszívesebben fognék egy 10 kg faltörő kalapácsot, mert heves a természetem, de nem teszem, mert nincsen itthon, ja és lusta is vagyok elmenni a Praktikerbe érte.
-
elég nehézkes az SVS mizériám... úgy néz ki ebből nem lesz nekem mélyekben gazdag szabadságom/karácsonyom... Miért is nem a Velodyne-t vettem ennyiért én balga.
-
-
törölt tag
Igazából szerintem ezt nem az elhelyezés (persze az is beleszólhat) hanem maga a filmes szabványok (Audyssey) okozzák, ami nem is feltétlenül rossz, mert ugye direkt készítik ilyenre, ahogy Dorián is írja: A valóságban is halkabb a párbeszéd mint egy lövés pl..., az, hogy kinek mennyire zavaró az már más kérdés.
Nálam "Flat" beállítással szépen egységbe hozza, úgy, hogy a dinamika sem sérül...
Egyébként érdekes ez is, mert vannak filmek amik pl kifejezetten igénylik a "Reference" beállítást.
Az X-Man apokalipszis sokkal jobban szólt úgy. -
mpo
veterán
válasz
#98221312 #152146 üzenetére
Amíg a centert nem tudtam a tv alá tenni, addig a bemérés után halk volt a párbeszéd.
Az itt kapott segítséggel beállítottam, azóta jó.Ma újra bemérem, mert a Dali Spektor 6 és rajta az Alteco eddig be volt fordítva, de esztétikai okok miatt merőleges lesz a falra, a Dali leírása szerint sem kell beforgatni.
A tanács így szólt: a center legyen jó (75 dB) a többi -3 dB.
-
törölt tag
válasz
Dorian #152145 üzenetére
Nyílvánvalóan így van, mert ugye a filmekre optimalizált Audyssey görbe is ilyen, viszont engem zavar, hogy a beszédnél fülelni kell, meg hangosabbra venni, aztán amikor jön egy efekt, akkor meg szétszakad a szoba..
Ezért nálam a "flat" van beállítva, mondjuk így meg nem pont ugyanazt hallom mint amit a hangmérnök kevert a filmre... (állítólag)?!
-
A jó cuccok használt piacon, pláne idehaza, elég ritkán kerülnek eladósorba. Vagy ami pont kéne, még ritkább. Ez ilyen. Ugyanakkor ha megveszed a nagyobbat akármelyik gyártótól ebbe a közel 20 nm-es szobába, csalódni nem fogsz, és akkor sem, majd mikor egy nagyobb nappaliba költözöl, ahol nagyobb lesz a térfogat, ott mégjobban fog szólni. Felér majd egy upgrade-al.
-
Sziasztok!
Keresőt használva olvastam már ezt-azt mégis kérdeznék.
Egy kb. 19nm-es & 48m^3 -es nappaliba megfelelhet e egy Dynavoice Challenger SUB 10 EX vagy inkább ugyan ebből csak a Challenger 12EX-et válasszam?A Polk Audio DSW PRO 440 (esetleg 550)Wi méllyel szemeztem régebben, szimpatikus a távirányíthatósága.
150-200E Ft alatt van még olyan típus ami távirányítós? -
kpykpy
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy kevésnek érzem a center hangerejét, a többi hangfalból szóló hangokhoz képest 5.1 DD ill. 7.1 dts hangú bluray filmeknél (pc-ről is).
Mikrofonnal konfiguráltam, de szinte minden filmnél azt érzem, h halkabb a beszéd az effektekhez képest.
Ha manuálisan növelem a hangerőt a centeren az picit segít, de közel sem tökéletes... ezért kérnék segítséget, mert nem jövök rá mi lehet a gond.Az éjszakai mód is segít picit, de akkor nem csak kiegyenlíti a hangerőt csatornánként, de szinte teljesen megszünteti a basszust.
Erősítő: denon 3808 Lejátszó: Pioneer LX55 Hangfalak: Dali Ikon 6 szett + sub.
köszönöm a segítséget!!
-
-KP-
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #152128 üzenetére
nehogy már 80dB legyen a hivatkozási alap..
-
mpo
veterán
válasz
WaterWave #152133 üzenetére
"következés képen, más képen, többféle képen"
Helyesen: következésképpen, másképpen, többféleképpen.Ami legjobban zavar, az a fölé helyettesítése a felé szóval, holott a kettő nem ugyanaz és nem csereszabatos.
A felmegyek, felnézek, felette a fölmegyek, fölnézek, fölötte helyett az rendben van, de a felé az nem fölé, még akkor sem, ha sportriporter valaki a tévében, amikor a kapu fölött elhúzott a labda, azt mondta a kapu felé ment.
--------
A helység ma is elhangzott egy délelőtti műsorban, amikor lakberendező adott tanácsot (ilyet gagyit képes a feleségem nézni). -
ctrlaltdel13
őstag
válasz
powerup2 #152119 üzenetére
Mikor bementem a dedikált moziszobályába és megláttam a "pici" hangfalakat engem is erős kétely fogott el hogy mit fog ez produkálni.
De mikor elindított egy filmet nem volt hiányérzetem.
Kb 4m-re ültem és ott 80db hangnyomást produkáltak kristálytisztán.
Amihez azérzt az sb 16 ultra is hozzátett.
Mondjuk 3misis cucc volt eléjük kötve .
Szóval jók de inkább erandak egy dedikált szobába.
Nappaliba egyik se, szvsz. -
Smiley
addikt
válasz
MasterMark #152117 üzenetére
Nagyon eredeti.
Tudom ez egy kicsit off... fullosan tudod vezerelni ezen keresztul? Mivel oldottad meg a wifi reszt? -
BBéci
legenda
válasz
Quetz #152118 üzenetére
Nem javasoltam azt soha, hogy a plafonsugárzókhoz ugyanolyan kábelt használjunk, mint az LCR trióhoz. Sőt, a háttérsugárzók esetében is lehet kompromisszumot kötni, ugyanannak a gyártónak, családnak egy vékonyabb madzagját alkalmazva.
Például ilyennel, vagy ilyennel megoldható, míg az LCR kaphat szereltet a magasabb kategóriájúakból. -
-KP-
addikt
válasz
powerup2 #152121 üzenetére
Az Arendal mellett az a 950-es MK kb. játékszer. Ez az egyéni véleményem. 250ezer per darab vs. 1800 euró a párra, szóval az Arendal azért drágább picit, főleg hogy gondolom az MK árából azért lehet faragni valamennyit. A "kisebbik" S-es modell már csak 1600 euró, de még azt is hamarabb megvenném,mint az MK-t. Voltam Quetznél, az a hangfal olyan mint egy tank. Neki a 1723 Monitor van és a Sub2. Az M&K két kis 13 centis hangszórókkal bohóckodik meg valami egyszerű dóm magassal majdnem ugyanannyi pénzért, annyiból meg igazán emberi méretű hangszórói vannak az Arendalnak, közben az MK meg kis piszlicsáré 6kg-os doboz. Szerintem a magasa is komolyabb az Arendalnak, ráadásul még tölcséres is, rettenet erőtartalékai vannak. Olyan szinten bírja a terhelést, hogy csak hangosítod, hangosítod és nem torzít, nem is érzed hangosnak, közben a melletted ülő már nem hallja mit mondasz, te meg ordítsz már. Ilyet én házimozis cucctól még nem pipáltam. Miközben a finomság is meg van benne. Amolyan átmenet a hifis és a mozis cuccok közt. Meg van a hifi hangfalak hangminősége, kombinálva a mozis cuccok terhelhetőségével. Ha elolvasod az avsforumsos Arendal topikot, többen cseréltek Arendal szettre többszörös árú KK meg MK cuccokról is,XTZ-ről meg egyéb márkanevekről. Ráadásul 10 év garanciát adnak. A megépítettség meg csillagos ötös. Alul és elöl 2 inches HDF, még csak nem is mdf, és a szokásos 1 inch, meg 0,75 inch falvastagság. De máshol is hdf, ami sokkal erősebb, mint a sima mdf. Hátul full ródium csatlakozók de igazából kompletten az egész az, 1 gramm műanyag nincs rajta kb.
Az a 1723 monitor, meg vicc (jó értelemben). Monitor? Akkora űrtalma van a doboznak, mint egy állónak és 20 centi híján padlóra lehetne rakni, mert 20 centi választja el az álló mérettől. Azt számolgattam, ha a hátsó irányban 40 centis dobozmélységet lecsökkentenénk mondjuk 30, vagy 25 centire, már simán lehetne álló és bőven kiadná a 80-90 centi körüli magasságot. Nyugodtan lehetne óriás monitornak hívni inkább, mert ez így becsapós
Monitor, ja
Még a kisebbik S-es modellt is szívesebben venném.
-
törölt tag
válasz
Quetz #152118 üzenetére
"Melyik gyártó árul 100m-es rolniban ilyen "minőségi" kábeleket?"
ami elérhető árú és 100 métert egyben árulnak, egyedüliként a Van Damme-t tudom.
de vehetsz kácsa-audioban és a streamaudioban is 100m kiszerelést méterre árult kábelekből.
Annyiban igazad van hogy macerás és árban is húzós lehet 10-15 métereket elvinni letétben és visszaadni hogy "nem felelt meg", ezért kell először csak a frontokra kérni, járatni, utána tesztelni.. és ha megfelelt akkor lehet venni belőle megfelelő méreteket. -
powerup2
addikt
válasz
Quetz #152120 üzenetére
A 150-es nem rossz bár kicsit magas az ára de pl egy arendallal összehasonlítva méretben pl az arendal a nyerő ( ha rendes hangfal méretet nézzük ) megépítése a képeken első osztályú és nehéz hangfalak. 150-es mellett szól az hogy jobban elhelyezhető nem olyan nagy de ha végig gondoljuk a centerét nehéz lehet elhelyezni a forma miatt. Persze nem tudjuk melyik ad jobb mozis élményt míg nem hallottuk. Meghallgatni arendallt itthon nem lehet de ingyen szállítanak ami azért jó dolog
-
Quetz
őstag
válasz
powerup2 #152119 üzenetére
A 950-esek THX Select 2 minősítéssel rendelkeznek:
THX Select2 Plus components are ideally suited for a room where the screen-to-seat viewing distance is approximately 3 to 4 meters, and the room size is approximately 56 cubic meters.De ha kicsinek találod őket, akkor még mindíg ott van a 150-es és a 300-as sorozat. Viszont ha ezeket vennéd, akkor már képbe kerül az Arendal, Klipsch vagy XTZ THX Ultra hangfal családja.
-
powerup2
addikt
válasz
ctrlaltdel13 #152116 üzenetére
De azért vannak korlátai hogy olyan kicsik nem igazán tudom elhinni hogy jobban szólna mint egy nagyobb hangfal
-
Quetz
őstag
válasz
BBéci #152099 üzenetére
Ez a kijelentésed így önmagában nagyon szépen hangzik, de nem más, mint egy üres szóvirág. Ha a valóságot nézed, akkor pl vegyünk egy 15-20 nm-es szobát, amiben házimozi topik révén 5.1, 7.1, Atmos netán Auro 3D-t akarunk kiépíteni. Becslésem szerint 50m-nél kezdődik a szükséges vezeték hossz, de elérhetjük a 100m-t is, esetleg többet. Ez több problémát is felvet:
* Ki az aki hajlandó 10-20... ezer forint/m áron ezt finanszírozni
* Melyik gyártó árul 100m-es rolniban ilyen "minőségi" kábeleket
* Ha már a kábelek minőségiek, akkor gondolom a kiépítés is az, azaz diszkréten, kábelcsatornába vagy fal mögött vannak elvezetve. Ki az aki felvállalja, hogy minden teszthez szétbontja a szobát, újra kábelezi és visszaépíti.ezért az a véleményem, hogy el lehet játszani a kábelezéssel 2-4m és sztereó esetén, de egy moziszobánál - legyen az akár egy nappali - már tervezhetőnek kell lennie a dolognak, mert nem biztos, hogy párunktól kapunk egy második esélyt.
-
Smiley
addikt
válasz
MasterMark #152094 üzenetére
RS232-t mire hasznalod?
-
powerup2
addikt
M&K sound termékekről van valakinek véleménye ? mert nagyon istenitik őket külföldön csak fura milyen pici hangfalaik vannak.
-
törölt tag
válasz
BBéci #152107 üzenetére
mint ahogy a jbl-hez is bármilyen erősítőt megvenni..
ezért javasoltam az első körben a hangdobozok cseréjét.
Dalival, quadrallal nagyon nem lő mellé.
De bármit vesz először meg kellene hallgatnia, (nehogy jamo-taga platformon leragadjon, mert akkor megint meg leszünk lőve, mit aajánlunk mellé. ) -
törölt tag
válasz
Trogerz01 #152104 üzenetére
bármit veszel a hangdobozokat cseréld le, elég gyenguszok, bármit is választanál (erre irtam hogy rendben van) még az is reális lenne hiogy eladod, ahangdobozaid, az erősítőre szánt pénzből veszel pl Dalit, quadralt hecot, és a hangfalakért és az erősitőért kapott pénzből pedig középkat erősítőt(vagy amelyikre futja de az a használt rz is tökéletes amit linkeltem.
-
Trogerz01
csendes újonc
válasz
BBéci #152099 üzenetére
Lehet, hogy igazad van de nálam a filmgyűjtés ami bekattant pedig a a munkám nagyrészét az HBO GO-ra kikerülő stream-ek gyártása viszi el, ez szakmai ártalom is. A JBL szettet meg kb 7 éve vettem és akkor elkövettem azt a hibát, hogy nem érdeklődtem utána mit is veszek. Ezért vagyok most itt, hogy az erősítővel ne járjak így.
-
powerup2
addikt
válasz
MasterMark #152094 üzenetére
Köszi
már vártam amúgy mennyit kértek egy kábelért ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Apple MacBook
- Xbox Series X|S
- Házi hangfal építés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Google pixel buds pro 2 vezetéknélküli fülhallgató
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- Keresem: Fiio LT-TC4 kábel
- Új csak kipróbált Smartech 55 139cm Qled 4K UHD Quantum tv google assistant,Netflix, stb
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged