Hirdetés
- Autós kamerák
- Androidos fejegységek
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
NdrewSunix #242 üzenetére
Létezik Ózonterápia is.
4 óra után simán visszamehet, ha ki lett szellőztetve alaposan.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Graphics #241 üzenetére
Igazából ha nem szellőztetsz ózonozás után akkor is 2-4 óra után az ózon mokelkulák o2-vé alakulnak át mivel az ózon nagyon instabil. Ha szellőztetsz sokkal gyorsabban. Azaz ez idő után az égvilágon semmi baja nem lehet senkinek aki bemegy a helyiségbe. Az ózon szagot a bútorok, ruhák egy darabig megtartják, de azért ez nem vészes.
A hálószobát ózonozom délután, szellőztetek és este kiválóan lehet bent aludni.
Az elektronikai eszközök meg igen jól bírják, de ezt írtam korábban is, hogy ismerősöm számtalanszor használta a készüléket, mert próbálta kiírtani az ágyipoloskákat, miközben a monitor és PC mindig ott volt, azóta is működik jól mindegyik.
Az én tévém sem ment tönkre, pedig ki nem cipelem az biztos.
Valamint a kórházakban szerinted erre mennyire figyelnek az ózonos fertőtlenítés során? Semennyire, még nem hallottam ilyet, hogy ebből gond lenne,
Gond akkor lehet, ha folyamatosan menne a készülék nagyon hosszú távon. ( Ez nem egy két óra.) -
-
válasz
tobias40 #238 üzenetére
Én kipakoltam ezzel nem volt gond, két monitor maradt bent, még pár régebbi gép. Bútorok maradtak bent.
Akkor majd pár ventivel rásegítünk még.
Az kis dolgozószobám, mondanám hogy digitális detox van így, de jó lenne visszatérni oda.
Vagy ha végképp nem jön ki a szag, akkor pakolunk ki és festes és laminált csere is meg lesz oldva tavasszal.
[ Szerkesztve ]
-
Kérdés, meddig marad meg az "ózonszag?"
Két napja ment 2*20 percet, volt szelloztetve is , de maradt ez az enyhén maró hatású szag utána. Mondanám tisztaságszagnak, de nem kellemes.
Szellőztetés is volt pedig egész napra, pár ventilátor, paramentesito és klíma is be volt kapcsolva hogy pörgesse a levegőt kicsit a szobában...
Nekem nagyon cseszi most még a tüdőmet, így nem tudok a szobában maradni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
NdrewSunix #235 üzenetére
Pára nincs, páramentesítő megy.
Igazából túl nagy a hőkülönbség, de tudom én is, hogy hosszú távon nem lesz megoldás, most csak komfortjavítás a cél
Ez a szoba fel lesz újítva, így mindenképp penészgátlós festék felé mozdulunk el, köszi a tippet.
Még lehet a fűtésen is kicsit javítunk, mert a hátsó fal túl hideg illetve most barkácsolok egy szellőztetőt a bútorok mögé is... Hátha javít rajta.
-
válasz
Graphics #234 üzenetére
Az a baj, hogy ez hosszú távon nem lesz megoldás. Szükség lenne figyelni a páratartalmat és egy páramentesítőt használni amikor magasabb a pára. A falat érdemes lehet újrafesteni penészgátló mészfestékkel legalább. Nálunk az elég jó volt, legalábbis utána sokkal lassabban jött elő újra a penész.
-
Sziasztok!
Nem tudtam hogy ilyen topic is van.
Van egy kis 15-20nm-es szoba, sajnos rossz szellőzés miatt enyhe penészesedés elkezdődött.
Kipakoltuk a sarkokat és a hidegebb fal mentén, amit tudtunk letakarítottuk.
Kaptam kölcsön egy ozongeneratort, ne kérdezzetek nelyik, az biztos hogy működik mert érezhető a szaga.
Kérdésem hogy 2*30 perces etapon túl van-e javasolt felhasználási módja ennek a szerkeszetnek?
Most alapos szellőzés, lesz egy légtisztító is vásárolva, az már biztos.
-
-
Ciccuka
veterán
válasz
Viperator #231 üzenetére
Az nem drága, de az értékek valószínűleg el vannak túlozva.
Gondolom olyan, mint a legtöbb távol-keleti gép. Annyit is lehet várni tőle.Ali-n pár hete feleannyiért már voltak gépek. Ezek kb. a tizedét tudják a ráírtnak, de ár/érték arányban nem rosszak.
[ Szerkesztve ]
-
Viperator
őstag
Sziasztok!
Mennyire vállalható a Vevor terméke? (47-48 eurós áron kapható, 3 változata van: 12.000, 24.000 és 36.000 mg/h)
Előre is köszönöm a választ! -
válasz
tobias40 #229 üzenetére
Valóban erős oxidáló hatása van, de ismerősöm egy időben nagyon sokat használta a lakásban és soha nem vitt ki semmit, se monitort, se TV-t, se számítógépet, azóta is minden tökéletesen megy nála.
Amikor én használom sem viszem ki az elektronikai dolgokat, nem láttam hátrányát még. -
tobias40
veterán
-
Ciccuka
veterán
válasz
ANDROID??? #226 üzenetére
Én azt olvastam, hogy a fémekre káros hatással van.
igen erőteljes oxidáló hatású anyag
[link]"Valamit valamiért"
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Köszi,erre voltam kíváncsi.
A szellőztetés gondolom az ablakok kinyitása,de az így télen 3 órára kicsit sok nem?
Akkor csinálnám amikor senki nincs itthon csak én és vszínű én is elmennék arra a 20 percre otthonról,aztán majd szellőztetnék.
A gond még annyi nálam hogy sok az egy légtér és ebben benne van a tetőtér is ami a lpcső miatt nem lezárható.
Az ózon hogyan terjed,úgy mint a hő felfelé vagy lentről -fel egyenletesen?Kocsiban ha a klímának szaga van akkor ott is elég a 20 perc úgy hogy járó motornál megy a klíma pl. közepes fokozaton?
Ez is megoldja vagy ehhez szervízbe kell menni és profi géppel megcsinálni? -
Ciccuka
veterán
válasz
tobias40 #223 üzenetére
Általában 20 percig szoktuk használni. Ha nagy a szoba, akkor 30-35 perc.
Amikor lejár hagyj neki időt legalább 1-1,5 órát pihenni. Utána meg szellőztess ki alaposan legalább 15-20 percig (de a legjobb a 3 óra). Addig ne menj be vagy csak max 10 másodpercre befogott orral, szájjal. Amikor elindítod egyből rohanj ki.
Elektromos berendezéseket vidd ki előtte (TV, telefon, óra stb.), ha lehetséges, mert erősen oxidálja.Magas helyre rakd, legyen elég légtere. Por ne legyen a közelben. Ajtó zárva legyen és senki ne menjen a környékre (gyereke, kutya, cica, stb.). Kocsiban kb. 15-20 percet érdemes járatni, csak a kábele kivezetését kell megoldani. Ott belső keringetésre kell kapcsolni és maxon menjen a venti.
Nagy vonalakban ennyi, de kérdezz bátran.
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
Sziasztok!
Megjött ez a csodagépem[link]
Erről magyar nyelven találok leírást vagy videót vagy hasonlót hogy hogyan használjam autó klíma takaríásra és pl. egy 4x4-es szoba tisztítására?Köszi előre is!
-
Ciccuka
veterán
-
Csöves
őstag
válasz
ANDROID??? #218 üzenetére
Köszönöm.
-
ANDROID???
addikt
Időnként cserés benne a lapka, olyat érdemes beszerezni amibe van is nem macera beszerezni és nem drága a lapka. Az sem baj, ha garancia nem 1 év. Légköbmétert vedd figyelembe. Olcsót meg ugye azért ne mert nem lesz okvetlenül olcsó.
Hosszú távon tapasztatom nincsen, kb 1 éve vettem a gépet.[ Szerkesztve ]
-
Csöves
őstag
válasz
ANDROID??? #216 üzenetére
Ezt nem értem.
-
Csöves
őstag
Aki már hosszabb ideje használ ózongenerátort, leírná, hogy milyen pozitív tapasztalatokkal lett gazdagabb?
Érdekelne az is, hogy a drágább feltétlenül jobb is?
Én is lakást és autót macerálnák vele.
-
-
Meg van adva hogy bizonyos páratartalom felett nem egészséges ózongenerátort használni...
"Kérjük NE használja és tárolja az ózongenerátort az alábbi módokon, helyeken:
Nyirkos és nedves környezetben
Poros helyen
Napfénynek kitéve40 °C hőmérséklet felett
65 %-os páratartalom felett
Korrozív gázos légtérben" -
szimcsi
senior tag
Oda van rá figyelve, itt-ott jelenik meg a lakásban 1-2 folt. Fűtéssel, sok szellőztetéssel le van csökkentve a mennyiségük.
Csak 1 példaként hoztam fel a penészt is, hogy kábé mire lenne használva.
A penész látható jobban, esetleg sokkal kisebb más kórokozók már kevésbé, gondolom azok ellen is jó egy ózonos tisztítás.
Ezért keresnék a korábban, fent említett kérdéseim alapján készüléket.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
szimcsi
senior tag
Hello!
Kb 65 nm-es társasházi lakáshoz milyen készüléket ajánlotok?
[link]
Légtisztító vásárlásában gondolkodtam eddig, de felmerült, hogy akár ózongenerátor is lehetne opció.
Elsődleges probléma, hogy fűtési szezonban előjön a penész probléma, magasabb páratartalom miatt is. Néha 1x 1 évben hangyák is megjelennek hosszabb-rövidebb időre.
Meg még biztos lehetnek más problémák, amikről nem tudunk, mert nem látjuk esetleg.
Úgy gondolnám hogy nem lenne sokat használva, mondjuk évszak váltásokkor esetleg.
Fontos lenne megbízhatóság, jó szervízháttér, esetleg ha cserélni kell benne valamit.Egyébként a képen látható lakásunkban hogy lehetne legegyszerűbben lefolytatni egy ózonos tisztítást?
Tehát elég lenne mondjuk valahova középtájra betenni a generátort és egyszerre megoldható lenne a folyamat?
Vagy külön kell minden helységet?
Minél egyszerűbb/rövidebb megoldás érdekelne egy-egy tisztítás lebonyolításakor, 4-en lakunk itt, két kisebb gyerekkel, nem lenne mindig alkalmas egy hosszabb idejű tisztítás.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
Würtemberg, vagy Azmeiser generátorról tudtok calamit mondani?
-
ErZso91
friss újonc
válasz
nagypasztor #24 üzenetére
Szia! Elég régi bejegyzés, de hátha olvasod. Hasonló a problémám, portetű hadsereget próbálok kiírtani eredménytelenül. Használt az ózongenerátor? Vagy mivel sikerült kiírtani? Köszi!
-
at11
aktív tag
Biztos, hogy nem tudja, vagy az első órában, aztán kakukk.
Látszik a rácson keresztül a gagyi belseje, alul a trafó, felette két ózonlap.
Ez tujda pl. a 40 grammot, óránként. Nem is akkora, nem is úgy néz ki belül. Hátom év gari sem smafu. -
modflow
veterán
-
turho
addikt
-
válasz
angyalpc2 #197 üzenetére
Szia!
Ablak nyitásra reagálnék. Várni kell a kezelés után némi időt, magától is bomlik az ózon, így mire bemész a konyhába szellőztetni, már az eltelt idő függvényében kisebb a koncentráció, mint a készülék kikapcsolásakor volt. A használati utasításokban is benne szokott lenni, hogy kezelés után érdemes x időt várni, nézz meg párat a neten.
Itt írnak az ózonról ezt azt, pl:
Az ózon (O3) molekulák felezési ideje rendkívül rövid, 30 perc alatt feleződik, tehát visszaalakul oxigénné (O2). Ebből fakad a természetes és 100 %-os környezetkímélő hatása. A helyiség 30 perces szellőztetése után már használatba vehető, hiszen a felezési idővel, valamint az instabil ózonmolekulák nagymértékű felhígulásával, szabadtérbe történő távozásával teljesen normális, az ember számára ideális levegő keletkezik.#198 turho:
én náluk vettem, szimpi volt hogy bizonyos készülékeknél ők a magyarországi importőrök. Ha jól látom szállítanak GLS csomagpontra, meg lehet tőlük kérdezni is, ha nem világos valami, vagy mit érdemes választani. Több webshopot is néztem anno amúgy, linkelek egy másikat is.
Úgy voltam vele cipőt a cipésztől, mégiscsak egy veszélyes anyagot termelő eszközről van szó, jobban bízom a hozzáértő boltokban, hogy csak olyat árulnak, ami tudja amit ígér ill megfelelő védelmek vannak a készülékekben.[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
Kégy szíves, ajánljatok egy 30-50 k ársávban ózongenerátor készülékeket, amelyek valóban nagyjából hozzák is a ráírt értékeket.
55m2 lakás, illetve lakás-és autóklíma célra venném.
(Rendelésnél, bárhonnan, sajnos fontos szempont, hogy csak csomagautomata jó).
Köszi -
angyalpc2
aktív tag
Sziasztok,
Már régóta szemezek generátorokkal, de nem igazán volt rá szükségem.Most viszont van. Szüleim lakásában dugulás volt, el lett hárítva, de a konyhában megjelent a bűzszag...penész/gomba??
Nem műlik
Megoldás lehet rá?
Valamint hogy lehet azt megoldani, hogy panel lakás konyhát bezárni, működtetni majd a 10-20 perc lejárta után kinyitni az ablakot? Csak a konyhából nyitható az ablak...szóval be kell menni..Hogy lehet áthidalni a problémát?Másik kérdés Tegyük fel hogy atka vagy szemölcsvírus valami ruhában vagy ágynemű huzatban/papalanban.
Ha egy zsákban fújatom rá az ózont vagy 10 percig, akkor ezeket is irtaná??Mennyire roncsol az ózon, bútort műanyag felületet lakkozott festett részeket a lakásban?
Ahogy látom vannak itt jócskán gagyibb kínaiak is. Szóval kb 20 alatt semmi.
De a 25-35e között mit ajánlotok?
Ha használtat vennék, akkor honnan tudni hogy jól működik, vagy sokat ment?[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
Le futott egy 5-6m2 hobby helység ben a teszt.... Mondom 10 p meglatjuk szkeptikusan álltam hozzá.
Hát fehér köd töltötte meg a helyet 5 p bőven tudta volna.egy jó óra után is ködös volt ki szellőztetnem rendesen még most is megy... Ki hogy szokta ezeket otthon mik a praktikák? A gyártó utasítása mellé??
Folyamatosan 25 35m2 helységeken fogom tesztelni.
Eddig úgy néz ki nagyon tudja a dolgát.
Autóban lévő tesztnel lesz kép is. -
troll81
addikt
Mai tesztalanyunk lesz [link]
A múltkor elég sokat talagattam.
Ezt ki próbáljuk a lakásban,mert nagy helységek nincsenek
Kíváncsi vagyok milyen lesz mert még mindig olvasok ezek után.
Ha jó és jól működő dolog akkor egy komolyabb gépbe is befektetnek. -
TaylorPro
addikt
-
Ciccuka
veterán
Logikus.
Nekünk 60g/h 120W van, de valószínűleg a 10-es értéket se tudja valójában, de 14e forintból kijött. Ködöt nem csinál, de működik annyira, hogy már jónak tűnik. 20 perc egy 25 m2-es helységben elég szokott lenni vele.
Ha 2-3 évig jó, akkor visszahozta az árát azt lehet mondani.
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
[link] rá esett a választás remélem jövő héten megjön és mehet a teszt.
-
Még előnye is volt az olcsónak, mert 1 perccel tovább ment, mindezt ózonozás és szellőztetés után, tehát jó eséllyel már kevesebb mindent tudott megkötni a kocsiban a második kör, mégis alacsonyabb lett a koncentráció. Mérési módszer annyiban korrekt, hogy mindkét készülék esetében mellé került a mérőműszer, szóval a két készülék egymáshoz viszonyított teljesítményét jól mutatja a teszt.
Blue 7000: 7g/h - 29 perc - 2.2 ppm (hang szerint, képen ~2-t látunk aztán csökken)
kínai: 60g/h (+750%) - 30 perc (+3%) - 1.7 ppm (-23%) a hang szerint, videón csak 0.4 ppm-et látunk.Szeretem, ha egy termék tudja, ami rá van írva, ki tudja mit nem tud még, amit várnánk tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
-
Ciccuka
veterán
-
troll81
addikt
Sziasztok mi alapján lehet jó ózon generátor t választani.
Mennyiért érdemes venni?
Mit lehet ?
És hogyankezdő lennék a témában köszönöm a segítséget
-
Ciccuka
veterán
Ezeknél a típusoknál kamu lehet a mg/h érték
30k alatti kategóriában úgy vettem észre, hogy 20-60 a jellemző érték, ennél meg egyből hihetetlen 5000 van írva.
Olyannak tűnik, mint a 18650-es akkuknál ráírnak valami irreális számot aztán a töredékét se tudják még a legalapabbaknak se.
Közben rájöttem, hogy valamelyik érték g valamelyik pedig mg-ben van megadva.
De akkor is nagy a szórás. Ilyen hasraütésszerűnek tűnik párnál az érték.[ Szerkesztve ]
-
Som@
őstag
válasz
NdrewSunix #9 üzenetére
Ennek cserélhető az ózon lapja?
-
Ciccuka
veterán
Cecotec TotalPure 4000 (27e)
28g/h
Ez mennyire jó gép, valamint mennyire lehet jó vétel most?Van neki egy ilyen változata is, de szerintem nem éri meg (az itthoni) felárat.
Cecotec TotalPure 4000 Light (47e)
28g/hAjánlottak még ilyen olcsóbb gépet is:
Vosoco (17e)
60g/h, de valaki írta, hogy a felét tudja csak max[ Szerkesztve ]
-
Lehet kevés volt az idő, vagy egy kezelés nem elég. Gondolom valahol írva van a neten, milyen koncentráció kell az atkák ellen, így ki tudod számolni, hogy mennyi ideig kell járatni a gépet a légköbméter és a generátor teljesítménye alapján.
Amúgy ilyen ózongenerátorokra specializálódott helyen vetted? Egy kérdést megérne feléjük mailben, hogy mit és hogyan érdemes atkák ellen.
[ Szerkesztve ]
-
Szia! Nem vagyok szaki, de sansosz hogy összevesztek, mindkettő elég reaktív, azért is tudnak ugye szagtalanítani.
#141 speter33 nem láttam másmilyet csak ilyen kazettásat, ezt a Blue 10000-est vettük mi is, szerintem annyit tud, hogy egyszerűbb a csere. Legalább is mást nem írnak a termék oldalán, pedig ha lenne egyéb extra a kazetta miatt, azt biztosan világgá kürtölnék, hogy minél több vásárló ezt vegye, ezzel is hozzájuk láncolva magát, mert gondolom csak náluk van utánpótlás a kazettából (ha már szabadalmaztatott ózonkazettának hívják).
[ Szerkesztve ]
-
szkutyi
addikt
Sziasztok!
Az imént ozonoztam a hálót és bent volt kikapcsolt állapotban egy xiaomi légtisztito .
Nos azóta romlott tej szagú a filter, és így a levegő is ha bekapcsolom .
Lehetséges hogy kinyirta a filtert az ózon?köszi -
CsocsoX
friss újonc
Kicsit beállt ez a fórum, de teszek egy próbát, hátha.. Szóval én hosszasan nézegettem és itt vettem végül egy 10ezres készüléket: ozongeneratorshop.hu
Több helyen írták, hogy az ózongenerátor mint eszköz mennyire vezsélyes, mert nagyfeszültség keletkezik használata során, konkrétan szikrázik benne egy ózonlap, ezért nem ajánlott sajátot építeni. Kiváncsi lennék az építéssel kapcsolatos tapasztalataitokra. Aki csinált már ilyet, hogy oldotta meg a lap hűtését? -
Sziasztok!
Kinéztem 2 készüléket. Szinte egyárban vannak.
OZONEGENERATOR Blue 10000 és Airthereal MA10K-PRO.
Az első ózonkazettával működik, míg a második ózonlappal.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e teljesítménykülönbség a 2 kialakítás között valamelyik javára?
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
FireFox1996
őstag
A szobákban füstérzékelők vannak. Ózongenerátor használatakor kell/érdemes azokat leszerelni, vagy semmi baja, ha ott maradnak?
-
válasz
FireFox1996 #138 üzenetére
Hello!
A leírás szerint 170 m³/h a teljesítménye a ventilátornak. 10G -s max teljesítmény mellett véleményem szerint simán elégnek kell lennie, főleg, mert az ember nem is minden szobát fog egyszerre ózonozni.
Nekem is Ulsonix van, csak az 5G verzió, tökéletesen teszi a dolgát a szobákban és az autóban is. Én tudom ajánlani. Segítőkészek az expondo.hu -n ráadásul én azt tapasztaltam. -
FireFox1996
őstag
Sziasztok!
Otthoni használatra (60nm2 lakás + kocsi klíma tisztításra), elég ez a Ulsonix AIRCLEAN 10G-ECO (10.000 mg/h - 95 W) 39290 ft-ért?
Ennyiért vagy +/- pár ezer ft-ért van jobb vétel? (Csak itthoni beszerzés érdekel) -
modflow
veterán
válasz
NdrewSunix #136 üzenetére
Akkor jó. Köszi
-
-
modflow
veterán
Az normális, hogy bekapcsolt állapotban a generátor ilyen zzzzzzzz hangot ad ki?
Már vagy fél éve nem használtam, nem emlékszem. :)
-
válasz
d@minator #133 üzenetére
Az ízeltlábúak sem elpusztíthatatlanok, csak sokat bírnak (az egyszerű konstrukciók áldásos hatása). Az otthonra ajánlott kezelést sokszor átvészelik, a rövid életciklusuk miatt pedig nem számíthatsz a hosszú távú károsodásra a szervezetükben.
Simán előfordul, hogy mire egy szobanövényem megjelennek az ózon káros hatásai, már egy újabb pókgenerációt nevelgetsz, amelyik már sosem látott ózont.
MaCS
-
d@minator
addikt
-
Ha még aktuális:
Az ízeltlábúak elég strapabíró jószágok, a légzésük pedig máshogy működik, mint a rendes keringéssel működő élőlényeké.
Az ózon pedig ugye azáltal mérgez, hogy baromi erős oxidálószer, hiszen a háromból egy oxigénatom felesleges abban a molekulában...
Egyébként érdekes, hogy milyen kevéssé közismertek az ezzel kapcsolatos információk. A minap egy orvosi rendelőben derült ki, hogy a megvizsgált páciens covidos. Bevittek egy banggoodos kinézetű ózongenerátort, fél óráig pörgették, aztán ablaknyitás után azonnal simán visszaköltöztek betegeket fogadni.
Ezek az 50 dollár körüli készülékek egyébként lehet, hogy nem hozzák a hirdetett paramétereket, de az általam ismertek 3/3 arányban beváltak.
MaCS
-
Fikusz
újonc
válasz
nagypasztor #24 üzenetére
Szia nagypasztor!
Sikerült végül eltuntetned a portetűket? Sajnos nálunk is vannak, csináltattunk is ózonos fertőtlenítést de nem tűntek el, viszont nem tudom hogy azért mert nem volt elég sokáig a lakásban az ózonos levegő vagy nem volt elég magas a koncentráció stb. Nálatok bevált? Köszi
-
Innen rendeltem én is gépet, igaz egyel kisebbet, tökéletesen teszi a dolgát nálam.
Mondjuk az igaz, hogy kimondottan hangyára nem teszteltem, mi olyankor szegfűszeget teszink ki egy jó adaggal, attól hamar eétűnnek és a szekrény/ ágy mögött el is fér, nem zavar senkit.
Nálunk nagyon ritka a pók a lakásban, bár sok a szúníygháló is az ablakokon, így ott nem nagyon tud semmiféle állat bejönni. Ezt nem mondom 100%-ra, hogy az ózongenerátor miatt kevés az egyéb állat. -
LoLarim
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy ilyen készüléket. Tegnap kipróbáltam a 30 m2-es szobánkban, ahol sajnos folyamatos hadakozásban vagyunk a hangyákkal. Nem bíztam a véletlenre a dolgot, úgyhogy beállítottam max teljesítményre és 80 percre. A 80 perc lejárta után még vártam egy órát és csak utána nyitottam ki az ablakokat. Mikor bementem akkor elég halvány de tömény füst szerű volt a szoba levegője és még 3 órás szellőztetés után is lehetett érezni az ózon szagot. Tettem be egy szobanövényt próbaképpen, de sem a növény, sem a pókok és ami igazán nagy szívfájdalmam a hangyák sem pusztultak el. Van vkinek hasonló tapasztalata? Vagy lehet az eszközzel van baj?
-
a2d2
addikt
válasz
Stumbledsix3 #124 üzenetére
Tényleg ilyen apák napit én is kaptam de azt hittem már rég lejárt.
-
Stumbledsix3
újonc
Sziasztok!
Köszi a válaszokat.
D@minator: köszi hogy említetted, azért egy google-t megért és láss csodát: 7FATHER8500_HU
július 19-ig érévnyes.de jól tettem hogy feljöttem ide, pedig már csak az infók miatt is megérte.
szerk.: HU15AFF200 2021 december 31-ig, 5000 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Stumbledsix3 #121 üzenetére
Innen rendeltem én is, abszolut pozitív a tapasztalat a géppel és az ügyfélszolgálattal kapcsolatban is.
-
d@minator
addikt
válasz
Stumbledsix3 #121 üzenetére
Szia! Jól működik. Csak most 10 ezerrel drágább, mint volt és 8500Ft-os kupon sincs.
-
Stumbledsix3
újonc
Sziasztok!
Ezzel a géppel szemezgetek: [link]
Valakinek ha jól láttam van ugyanez a típus.
Jók a tapasztalataitok?
Illetve, felhívtam az expondo ügyfélszolgálatát, hogy milyen cserekazetta tartozik bele és mennyibe kerül.
Azt mondták, hogy 3 év jótállás leteltéig ha elhasználódik a kerámia lap, ingyen cserélik...El se mertem hinni, valakinek van esetleg tapasztalata?
Köszi köszi.
-
White24
csendes tag
válasz
d@minator #117 üzenetére
Szeretik a nagy szàmokat ez tény . Olcsó és hasznàlható kisembereknek, sok autóban, lakásban jártam már vele ismerősöknél. Ezért ajánlottam nektek aki kipróbálná ezzel nem veszít semmit
Nálam három kicsi gyerek van wc körül állandó vizelet szag volt hiába hipóztuk naponta. 2 kezelés után eltűnt. Autóklíma tiszta már nincs poshadt szaga leállítás után. Tartóssága kérdéses egy szezont kihúz már nyertem. + Költség 1600 Ft volt és 15 perc a kéterest földeltre cseréltem .
-
d@minator
addikt
Ott a hozzászólásoknál vannak fotók és úgy néz ki, hogy 2x2db hűtőborda nélküli 5 grammos lap van benne. Mivel nincs bordás hűtésük és egymásnak háttal vannak nagyon melegedhetnek ezért a 20 gramm kérdéses...lenne...de a teljesítménye alapján (~120W) olyan 10g körül lehet. Szerintem.
Grammonként 7W + a venti folyasztása, olyan 250W körül kellene fogyasztania. Ettől függetlenül jó ára van. -
-
White24
csendes tag
Spanyol raktárból már a másodikat vettem akit érdekel, dugvilla csere volt az első földeltre. Vágni lehet az ózont egy nagyobb szobában fél óra után. Egyáltalán nem melegszik szerintem a venti szépen pörgeti a levegőt. [link]
-
a2d2
addikt
Mi is a kb 10-15m2-es szobákat 30 percig szoktuk külön-külön.
A közlekedő-nappali-konyha-étkező még nem kapott a jóból mert valahogy fóliával el kellene szeparálgatnunk őket (sima falnyílás van köztük ajtó nélkül).
Meg a kocsiba is 30 percre tettem be ami jóval kisebb térfogat. -
Szobánként szoktam. A házat nem hagyjuk el, csak abba a helyiségbe nem megyünk be olyankor. Az ajtóink a legegyszerűbb OBI -s ajtók, szóval ezek sem nagyon zárnak légmentesen. A küszöbhüz szoktunk tenni egy rongyot, amelyik ajtónál nagyobb a rés. Ott annyira minimálisan jön ki az ózon, hogy a miatt nem kell aggódni. Vagy nyiss ki egy ablakot bukóra ami közelebb van az ajtóhoz, ha aggódsz e miatt. ( Mármint az ózonozott szobán kívüli helyiségben.)
-
Monya78
veterán
válasz
NdrewSunix #107 üzenetére
Szia!
Szobánként szoktál ózonozni? Olyankor is teljesen elhagyod az épületet vagy a mellette lévő szobában nyugodtan tartózkodol? Nálunk egyik beltéri ajtó se légmentesen zár....
-
-
Monya78
veterán
Sziasztok!
Vásároltam egy AIRCLEAN 10G-WL készüléket, házat /100m2/ is megózonoztam 60percig, elvileg minden élőlényt kinyír, de csalódottan vettem észre, hogy egy-két eldugott helyen lévő kaszáspókok élnek és virulnak, felmerült a kérdés bennem hogy a jóval kisebb atkákkal, gombákkal csinál e valamit.
Ti mit tapasztaltatok, ózonozás után találtatok élő rovarokat, bogarakat? Köszi! -
d@minator
addikt
válasz
d@minator #104 üzenetére
Természetesen van benne ventilátor. A 20G-ECO képei voltak igazán megtévesztőek, mert azokon nem látszódik, hogy lenne [link] .
A nappali kapott 45 percet a 2db 10G-WL géppel (az 20 gramm). A két kisebb szoba egyenként 1x30 percet. Növényt, felbontott csomagolású termékeket kivittem a helyiségekből, biztonság kedvéért a nagy értékű elektronikákat is. Utána 30 perc múlva szellőztetés órákig. A tapasztalat az, hogy ahol sok ruha van ott valamiféle klórszag maradt, illetve a délutáni ózonozás után a paplanból takaróból este is jött az ózonszag, ezért érdemesebb ezt reggel csinálni. Így két nap után frissebbek a helyiségek de úgy gondolom a művelet meg kell majd ismételni. -
d@minator
addikt
Behúztam én is 2db 10G-WL-t, 18.819Ft-ba jött ki darabja, kíváncsi leszek milyen. A képen nem látszódik, hogy van benne venti de mindenhol az írják van benne. Na meg a képeken hűtött ózonlap látszódik arra nem jöttem rá melyik van benne. Azért köszönöm a kupon tippet
lehet elsiklottam volna felette. Fura volt, hogy ennyi kedvezményt ad, na meg fizetéskor előbb kérte a bankkártya számot csak továbblépve jelent meg a kuponkód lehetőség.
-
Igen, elméletileg hűtőbe is lehet venni kis teljesítményű ózont előállító kis valamit, szóval feltehetően nem okot gondot ha bent marad amúgy.
Elméletileg ugye korrodálja a nem kezelt fémeket, valahol azt olvastam a rezet különösképp.
Nem tudom mennyi idő alatt öl meg egy elektronikai eszközt, TV-t, PC-t, monitort, laptopot, de egyelőre az enyémek még mennek. A ruhadarabbal letakarás megítálásem szerint nagyon kevés ahhoz, hogy a gáz ne szivárogjon át a készülékig. -
a2d2
addikt
válasz
NdrewSunix #101 üzenetére
Na pont a hálóban kezdtem a tesztelést, ott a projektor mondjuk.
De szerintem csak azért mondták mert rozsdásodást okoz fémekkel érintkezve.
Lehet tényleg nem túl jó ha bejut a gépekbe.
Szerintem az élelmiszernek már mindegy, az kipurcant -
Mi a növényt és esetleg bontott elelmiszeres zacskót ( édességek) mindig kivisszük.
A növényt egyesek szerint nem feltétlen kell, de mi inkább kicipeljük.
Páromék munkahelyén ózonoztak és megkérték őket, hogy takarják le a monitorokat egy ruhadarabbal, na ezt azóta sem értem mire volt jó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Autós kamerák
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Netfone
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Futás, futópályák
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Androidos fejegységek
- További aktív témák...