- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz xxlongikaxx #115651 üzenetére
Egyszer szívesen látnálak egy méréssel egybekötve a subomról.
Milyen programmal csinálod?
-
Mankó
veterán
Kicsit megmozgattam a sub-ot és teljesen elcsúszott a hangkép. Hiába állítottam vissza az eredeti helyére, valahogy máshogy szól, nem is megy annyira mélyre, mint eddig ugyanazokkal a beállításokkal
Most állítgassam be megint a jelenlegi helyzethez, vagy elég ha az Isotech Revolution cd-jét elfuttatom 1-2x? -
Csabroncka
addikt
Norbinál eltűntek a macik a sub mögött, egy bizonyos hangnál összenéztünk az Interstellar alatt.
Kiválóan masszíroz, jó lesz ez
"in medias res"
-
BBéci
legenda
válasz Mankó #115654 üzenetére
Ha ugyanoda tetted vissza, ahol korábban volt, akkor olyasmi történhetett, amin a Rejuvenation CD biztosan nem fog segíteni.
(#115655) Pá
A reflexcsőből kiáramló levegő, kvázi hang, a membránéval alkot egységet, ezt a tervezés során hozták össze. Ha arra a bizonyos helyre teszed, jelentősen rontasz a hangzásán, abban biztos vagyok. Ha nincs lehetőség máshová tenni (ezt nehezen tudom elképzelni), akkor zárt ládára kellene cserélned.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Ear001
addikt
Tudom, hogy méltóságon aluli itt, de valaki próbálgatott már soundbarokat? Ma délután ugyanis megint rá kellett jönnöm, hogy akár mennyire is gyúrok tranzisztoros erősítőkre, az én szívemhez igazán közel akkor is a 7 wattos 2A3 áll közel. Ezen hallgatni tévét meg filmeket, persze csak 2.0-ban ugyan remek, de nem erre van kitalálva a rendszer. Szóval egy jó szövegérthetőséget adó, mesefilmekkel megbírkózó soundbart keresnék. Egy Focal Dimension volt nálam, az tulajdonképpen minden igényemnek meg is felelt, de tippet valami olcsóbbra szívesen vennék.
-
adamka36
tag
válasz xxlongikaxx #115651 üzenetére
Az hogy lehet? Ha 120hz-re állítom és megtekerem akkor sem torzít sehol. Jó mondjuk -20 fölé nem megyek. Még a mélyet is kikapcsoltam hogy nagyon figyelmesen lekövessem.
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #115656 üzenetére
Ragadozóék most mentek el,szegény pisti...
Néztük sokat az Interstellart,ki mondta,hogy sok a mély?
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok!
Építem a házimozi rendszert:
-Philips LCD TV (szerintem a legelső HDMI szabványt támogatja, mert régi)
-Harman/Kardon HKTS 16 hangrendszer
-Harman/Kardon AVR 151S erősítőHDMI kábeleket szeretnék venni, egy régi alap van itthon, ami szerintem kuka.
A VGA és az erősítő közé menne ez , az erősítő kimenete és a TV közé pedig ez. 1m hosszú vezetékek között nem láttam high speed kábelt, persze lehet nem is feltétlenül kell? Megfelelő lesz nekem ez a két kábel és a TV-hez is frankó lesz? Köszönöm előre is a válaszokat!" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
BBéci
legenda
Soha nem találkoztam ilyesmivel, tehát tapasztalatom nincs, csak tippelni tudnék, azzal meg nem sokra mennél.
Mindenesetre a szivacs nem tudja csillapítani azokat a hanghullámokat, amiket a szubláda kelt, ezért annak környezetében az összes gipszkarton hallhatóan rezegni fog. De legalább ekkora probléma, amit az előbb leírtam. A reflexnyílás bedugózása is egy lehetőség, ám megeshet, hogy teljesen hazavágja a láda hangzását.
A fene tudja, ki kell próbálni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
válasz tranceplanet #115663 üzenetére
Az elsőből vegyél kettőt,és kész vagy.
-
mp54
senior tag
10 méter HDMI kábelt vennék, FEHÉR színűt....(mert fehér falon vezetném, kábelcsatorna nélkül...)
Hol keressem?
Kösz! -
Pá
addikt
válasz BBéci #115664 üzenetére
Hát akkor ez lesz, kipróbálom.
Lehet a szivacsot inkább alá teszem, hogy ne adja át a rezgést a kartonnak. Talán ezzel nyerek a legtöbbet.Nem vagyok nagy audiofil, ha nem rezeg meg gerjed vagy visszhangzik hallhatóan én már elleszek.
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
BBéci
legenda
Alá még véletlenül se!!! Minden hangdoboz esetében alapvető fontosságú a stabil alátámasztás, azért áll a legtöbbjük acéltüskéken.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
palesz53
senior tag
válasz xtremetuning #115613 üzenetére
Khm... Pl usb-ből más ott lép be a piacra, ahol az aq véget ér.
Utp-ből is simán van választék más cégektől (bár a többi kábelhez képest azért szűkös a kínálati oldal ethernet kábelből), mintahogy hdmi-ből is.Az aq a hazai piacot - sajnos - nagyrészt letarolta, aminek van pozitív és negatív oldala is. Ez nagyban köszönhető az olcsó (itthon is annak számító), belépőszintű daraboknak. A kácsa valóban nagyon jó áron adja őket.
Viszont azt se feledjük, hogy a hificuccok listaárában jókora mozgástér (ha jobban tetszik: haszon) van, kb 30%.Az a hazai piac - nevezzük így - sajátossága, hogy az átlagos vevő nem nagyon akar kábelre költeni. (Meg kicsi és nem igazán fizetőképes piac a magyar.)
A nemzetközi kábelmezőny 5%-a sem érhető el / van forgalomban kis hazánkban. Sajnos...vezess, kövess, vagy takarodj az útból
-
Norbi 72
veterán
válasz tranceplanet #115671 üzenetére
Pontosan.
-
Norbi 72
veterán
-
BBéci
legenda
válasz Norbi 72 #115676 üzenetére
Minden lehetséges.
Azt senki nem mondta, hogy nincs drágább és jobb az AudioQuest USB kábeleknél. De az általam idézett mondat akkor is furcsa.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
devil-k
nagyúr
válasz Gabesz26 #115630 üzenetére
Persze, hogy nem fedi le az Edigital a teljes kínálatot, hisz nem ez a fő profiljuk. Én már azon is döbbenve lepődtem meg, hogy van egyáltalán bármilyen AQ termékük.
(#115632) Patice
Úgy emlékszem, hogy tavaly sem voltak kint, hanem helyette akcióztak.
Egyébként az akció se akció náluk olykor. Van amikor inkorrekt módon megemelik az árat, aztán abból adnak 20%-ot és akkor teljesen ott vagy, mint akció előtt."Cipőt a cipőboltból, kábelt, a kábelboltból."
Jó áron lévő kábelt pedig onnan, ahol adják.[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
xtremetuning
addikt
válasz palesz53 #115673 üzenetére
Azt azért megnézném, ki kezd ott, ahol a diamond található....
Az 5% szerintem inkább 20, de ezen nem veszünk össze. Ami van itthon azt is inkább fikázzák, illetve kiszámolják, mennyibe kerülhet métere beker költségen....tehát inkább no comment a hazai kábelezésre. És úgy egyáltalán a hifizés kultúrájára. Nem nagyon tudott a magyar erre szocializálódni, amin nem is szabad csodálkozni, lásd a gazdasági helyzetünket az elmúlt 50 évben.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
robi-k
őstag
Új BD lejátszó (bár igazából transport) érkezik az OPPO-tól, de lényegében az ismert 103/105 modellcsaládba fog beletartozni, de valamivel olcsóbb lesz: OPPO BDT-101CI
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz xtremetuning #115680 üzenetére
Ezzel teljes mértékben egyetértek, de...aki pl. képes megfizetni egy új áron kb. 1-2 milliós rendszert, annak miért okoz gondot, annak 10%-át kábelre fordítani?
Azt sosem fogom megérteni, miért "gatyamadzaggal" akarnak emberek bármit is látni/hallgatni, miközben több (tíz) millió jmf áll a rendszerükben.[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
xtremetuning
addikt
válasz dgyuri0123 #115683 üzenetére
Mert nem fogják fel, hogy az is egy teljes értékű komponens és felesleges pénzkidobásnak tartják.
Ismét a szocializációra tudok visszakanyarodni....ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
kigyi_23
addikt
Ismerőssel beszélgettem éppen új erősítőmről meg arról, hogy lassan el kellene adnom a régit, erre kicsit távolabb álló emberke odajön, hogy éppen vásárolni szeretne egyet megnézné, ha lehet. Na mondom legyen kicsit furcsának tűnt az ember, de végül is mindegy a vevő az vevő Beérünk hozzám nézegeti, látja a rendszerem azt is nézi erre megszólal: Az a kábel túl közel van a tápkábelhez nem lesz az úgy jó mindenképpen vezessem el máshol. Hát mondom az optikai kábel. Tudja ő csak nem tesz jót a hangnak, ha túl közel megy a tápkábelhez. Ejj mondom tán meggörbíti a teret az a kábel? Na a végén még 2-3 ilyen hozzászólása volt, de az üzletet nem kötöttük meg
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
gyurczy
őstag
válasz dgyuri0123 #115683 üzenetére
Ráadásul az ilyen rendszer bőven meg is hálálja. Továbbmegyek, a valós tudás megfelelő kábelek nélkül ki sem jön. A forrásban most annak árát meghaladó árú tápkábelem van, magam is meglepődtem, hogy mennyit hozott, pedig előtte sem a vasalóról leoperált dróttal etettem.
-
bajnokpityu
félisten
wörfdél obsidian 5.0 a szolnoki MMben 120e újonnan.
ear:meg valami soundbarjuk is van 17ért. ugyan nem tartom valószínűnek, h a focalt szövegérthetőségben megközelítse, de legalább olcsóha vkinek kell ilyen, szombaton járok arrafele.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
xtremetuning
addikt
válasz gyurczy #115686 üzenetére
"magam is meglepődtem, hogy mennyit hozott" - hányszor lettem ezért lehurrogva már....
Mondhatnám úgy is : keblemre amigóMilyen táp, ha nem vagyok indiszkrét ???
#115687) bajnokpityu : earnek azért ne ajánlgassunk ilyet szvsz....
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #115688 üzenetére
de van bármi ötleted, h szövegérthetőségben mi tudja nagyjából egy focal szintjét? még ha ilyen idióta alakú dobozban is van,mint a soundbarok általában, gondolom azért ebben pont elég erős lehet egy focal.
ear: amúgy nem volt nagyon kusza a hangja? ami soundbarhoz hasonlót hallottam eddig (naim muso) annak elég furi volt a "tere"
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
windlord
őstag
Urak!
HTPC & PicoPSU -> AVR -> 48as lcd tv lancolathoz ajanljatok tapot!
Elsosorban kockat szeretnek a pc -hez!Elore is koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
válasz xtremetuning #115688 üzenetére
A meglepődés olyan értelemben ért, hogy nem gondoltam, hogy ennyi van még a rendszerben. Siltech Ruby Hill G6-ot cseréltem Stealth Audio Dream V10 digitalra.
-
Mankó
veterán
Tegnap jött egy sub-őrült érdeklődő a Boston sub-ra, és teljesen más megvilágításba helyezte a mély hallgatás eddigi szintjét nálam. Nem hogy a 23 cm-s távolság nem elég a subcsőtől hátra fele, de még a 30 cm se. Plusz nem árt, ha körben is van hely. Hiába, hogy a jelenlegi helyen is egész jól szólt.
Újra pakolgatás + teszt lesz, ha hazaérek (a szomszédok és a család nagy örömére).Az "arc" szerint adjam el mind2-t (Boston + JBL) és vegyek egy 30 cm-set. Nem is lenne rossz, ha lenne annyi pénzem, de lehet ez egy hosszútávú terv is akár.
Persze aki hangnyomásos versenyekre jár, az másképp látja, hallja ezt a kérdést is. -
gboszi
senior tag
Sziasztok, mélynyomoban meghalt a mélysugárzó. EZ
A kérdésem, hogy ezt hasonló kategóriáju mélysugárzóval pótolhatom? Vagy minden paraméter egyezzen? Gondolok itt anyagra stb.
Köszi"If you're good at something, never do it for free!"
-
gyurczy
őstag
válasz bajnokpityu #115694 üzenetére
Mitis?
M7000-után meglepőt húzott, és azt is jó drótnak tartom a G6-al egyetemben. Egy Lessloss Reference még piszkál, de apróban ilyenek nem szoknak lenni.
-
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #115697 üzenetére
Nem technicista volt az nálad kisbarátom, hanem drága !!! Azt mondtad, rock zene nem szólt még úgy otthon....és más sem.. Vigyázz, én emlékszem mindenre....
Gyurczy : Lesslosst felejtsd el V10 után. Szvsz. Ami jobb az a ZenSati Cherub vagy a Seraphim. De olyat még én sem hoztam haza. Tuti itthagyatnám indítókábelnek.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #115698 üzenetére
konkrétan néha olcsóbb,mint a G7es ruby, ami ugyanúgy forrásba való.
neem, a szőlő savanyú, csak nekem nem kell minden hibáról tudom, ami a zenében van. teljesen tudatos választás volt, de nagyon inogtam. amikor itt jártak a drótok, akkor este majdnem elküldtem a gempát.
XT: de mint tudjuk, én nem vagyok maximalista. egy szintet el akartam érni, ami nekem elég, addig hajtottam a hangot, de mára megtanultam, mi is kell nekem a boldogsághoz, és egyúttal boldogabb is lettem. lassan másfél éve nem cseréltem semmi komolyat.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
nagyúr
válasz palesz53 #115673 üzenetére
"...a hificuccok listaárában jókora mozgástér (ha jobban tetszik: haszon) van, kb 30%."
A listaárhoz képesti mozgástér (amennyiért végül is eladják), és a haszon, haszonkulcs teljesen más dolog, ne keverd. Ha a listaárhoz képest 30%-kal olcsóbban adják (ami sok termék esetén reális), még akkor is bőséges haszon marad rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest