- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lite
őstag
Sziasztok!
Milyen tápkábelt javasoltok Nad HM erősítőhöz? A keret max 40.000 HUF,lehet használt is...
Köszi! -
Power17
tag
Köszönöm a segítséget! Az volt a gond. Frissítettem a Firmwaret az erősítőn. Már nem pattog a hang szépen szól
Yamaha akkor elrontottam a SPDIF decodolást amit így javított még régebben, -
Puma K
nagyúr
-
z123456789
addikt
Sziasztok!
Tudom hogy itt többen használtok spotify-t. Az erősítőmhöz van külön App (Marantz), és tök jó működik, de az alkalmazás felülete nem olyan felhasználóbarát mint mondjuk a PC-n levő spotify programé. Lehet olyat csinálni hogy a PC-s felületen böngészem a spotit, de az erősítőn szólal meg? (Kábelek nélkül) Remélem értitek.
De ha nem is értitek, akkor elmondhatnátok hogy ti hogyan használjátok? -
Csabroncka
addikt
Valaki nézze meg, hogy a Jurassic Word DTS HD-MA sávja milyen? A center beszédhang alatt iszonyatosan kevés, effekt alatt sok. A kísérő zene néha túl hangos és elnyomja az effekteket.
Egyelőre nem értem miért, de a Mad max nekem referencia értékű volt annyira tetszett hangilag!
(természetesen nem volt változtatás)"in medias res"
-
törölt tag
válasz Csabroncka #115859 üzenetére
Egyébként a képaránya valóban 2.00:1? Ha igen, a BD3D változat is olyan? A blu-ray.com ezzel a specifikációval hozza, ami nekem kissé fura és egyben értelmetlen. Ha nem 21:9 a képformátum, akkor miért nem a megszokott 1.78:1?
-
törölt tag
válasz Csabroncka #115861 üzenetére
Megvárom a megjelenést..., de addig kitárgyaljátok.
-
spe88
senior tag
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok otthon a témában!
Cél:
- lehető legtöbb audio/video formátummal megbírkózzon (MP3, FLAC, WAV, AC3, AAC stb | ISO, DVD, MKV, Blu-Ray, Xvid stb.) Gondolom ezeket tudja az összes mai cucc!
- Blu-ray lemezt is tudjon vinni
- NAS-ról szeretném hajtani a filmeket / zenéket Ethernettel porton át
- TV-re HDMI-n keresztül mehetni ki
- Hangfalakra nem tudom mi most a leggyakrabban alkalmazott szabvány...Nem vagyok audiófil, valami egyszerűbb hangzású közép alsókategóriás 5.1 dologra gondoltam!
Mennyibe fájna egy ilyen, tudnátok linkelni valami viszonylag jó vételt?
Köszi
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Mankó
veterán
Ez a Dynamikus Volume tiszta szívás. Kikapcsoltam és megjelent minden ami eddig hiányzott, feszes mélyek, irányítottság, természetesebb hang. (EQ maradt bekapcsolva.) Persze még finomítani kell, de egy hét káromkodás után már végre rajta vagyok a jó úton, remélem.
Sub-on 60% körüli a hangerő, erősítőn vissza kellett vennem -6-ra hogy jó legyen. Jó ez így, vagy inkább a sub-on állítsam visszább? -
spe88
senior tag
válasz Norbi 72 #115864 üzenetére
alsó kategória 850-ből?
ne már!
én úgy az ötödére gondoltam max!
Edigitalon meg egyéb helyeken nézegettem bluray lejátszós erősítő kombó, amin ethernet bemenet is van és viszi a legismertebb formátumokat, szóval az 85k 5.1-es cuccal. Tudom, hogy finoman szólva nem egy tigris, de ennyire nem ér semmit ez a kategória vagy szivatsz a 850-nel?
Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Ragadozó
Ármester
valaki jár a kácsában mostanában?
priviben jelezze felém...köszönömMozgó autójavító szolgálat - autóvillamosság, autószerelés
-
-
devil-k
nagyúr
válasz z123456789 #115858 üzenetére
Ha a mobilodon van Spotify, akkor azzal tudod irányítani az erősítődön "futó" alkalmazást.
- mozi bolondéria -
-
skoos
őstag
Sziasztok!
Még mindig ùgy érzem vannak rejtett képességei rendszeremnek.
Jo minőségű kábelekkel húztam a Kácsátòl, de lehet nem kellő figyelmességgel választottam, cd lejátszòmat pedig Acoustic Research optikai (6e) 3,5m-essel húztam be. A köv. lépcső 12 lett volna, szintén AR. Nem éreztem.Valaki kölcsön tudna adni egy napra valami javallott minőségben 2 front kábelt banánosan és egy optikait?
Viszem hozom pesten belülAztán jöhet a javaslat tüskékre, gránitlapra, tojásdobozra. Parkettán állnak a falak, pőrén.
-
celf
őstag
Hoi!
Kábellel kapcsolatban lenne egy kérdésem: nem tudjátok, hol lehet venni 20-30cm hosszuú RCA to RCA kábelt, aminek mind a két vége "male" ?
Budapesten, ami nem webshop. Vagy ha nagyon nincs más, webshopos is jó lehet.
Köszi!
-
kigyi_23
addikt
Létezik valami Hack, vagy valami beállítási opció arra, hogy Marantz SR5007-nél mozin élénkebb legyen a SUB?
Minden más problémámra találtam beállítást és szépen szól, de ezzel nem vagyok megelégedve. A Denon lényegesen erőteljesebb volt ezen a téren. Próbáltam minden beállítást:
Frontok Small és vágás ugyanúgy ahogy a Denon-on 60Hz-en, de semmi, de 80Hz sem hoz lényegi különbséget csak kevesebb lesz a mély, mert a SUB-ból nem hallom vissza
A helye nem változott, csak az ereje ment el pedig azzal nem volt problémám eddig. A frontjaim most Large-ra vannak rakva, hogy legalább azokból jöjjön valami, mert enélkül nagyon kevésnek érzem. Viszont ebben a beállításban a Frontok sokkal jobban "élnek" mint a Denon-on megszokott és sztereón is sokkal jobb. Már kifogytam az ötletekbőlhttps://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
rayoliviero
veterán
X.overt mire állítsam az erősítőben? Minél erősebb basszust szeretnék. Mélyládám nincs.
Alapból 80 Hz-en volt, most 50-re tettem. Jól gondolom, ha minél kisebb a frekvencia, annál erőssebb basszus lesz? 50-től kisebb mondjuk nincs.
Plusz még látok ilyen beállításokat:
EQ: ON
S-wave: OFF
Phase: ON
Phase C+: AUTO
V.Depth: OFF
V.Wide: OFF
V.Height: OFF
V.SB: OFF
S.RTRV: OFFMi micsoda? Tudna valaki segíteni? Hogy állítsam be?
[ Szerkesztve ]
-
spe88
senior tag
válasz Norbi 72 #115867 üzenetére
Jah a nyitó kommentben közép alsókategóriát írtam, szóval úgy értettem az alsókategória közepén legyen kb!
Amúgy jó ez a bögreszett duma
@Sanci38
Tehát cca 270-ből jönne ki a cucc?
Ha ez az, ami még úgy ahogy vállalható, akkor szerintem nem lesz egy jó darabig!Spóroljunk! Kerül, amibe kerül!
-
Csabroncka
addikt
válasz rayoliviero #115880 üzenetére
Ha nincs mélynyomód akkor a hangfalbeállítást Large-ra kell állítani. Ebben az esetben nincsen vágás, a teljes frekvenciatartományt megkapják a hangfalak, értelemszerűen az X-overt=vágási frekit fölösleges állítani, mert nincs értelme.
Csak akkor kell Small beállítás a hangfalakra, ha van mély. Ekkor sem kötelező, de erősen ajánlott!
user manualban mindet részletesen megtalálsz
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
rayoliviero
veterán
válasz Csabroncka #115882 üzenetére
Értem, az Large-on van, még a surroundok is, mert oda állította magának az erősítő (advanced MCACC).
EQ: ON
S-wave: OFF
Phase: ON
V.Depth: OFF
V.Wide: OFF
V.Height: OFF
V.SB: OFF
S.RTRV: OFFEzek mire jók?
-
rayoliviero
veterán
válasz rayoliviero #115883 üzenetére
TONE funkció: ahol tudom növelni a bass-t és treble-t, sajnos csak stereo módban jelenik meg. Ezt sehogy nem tudom állítani akkor?
-
nismoka
addikt
válasz rayoliviero #115884 üzenetére
Az csak sztereóban megy de minek az, ott van az EQ... De lehetőleg stereo-módban ne kapcsold be ezt is meg az EQ-t is mert be lehet....
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz rayoliviero #115880 üzenetére
Minél magasabbra állítod, annál többet kap a front. Minnél kevesebbre, annál több marad a többi hangsugárzón.
Switch Tax
-
kigyi_23
addikt
válasz Pepszi #115879 üzenetére
A tipp jó, alapból Dinamic Volume mediumra volt állítva első dolgom volt kikapcsolni. Dinamic EQ volt bekapcsolva és kikapcsolva is, de mindkét megoldásnál ugyanaz a helyzet csak bekapcsolt állapotban ugye a frontok és a center kap egy kis kiemelést.
Alapból 4.6m-re és -7db-re állította ezt én már próbáltam magam állítani, de úgy sem változott. 1db-re állítottam fel valamivel jobb lett, de a filmek alatt amikor olyan jelenet van (Valkűr ominózus robbanásos jelenet és az elején a repülőgép, Oblivion drón jelenetei) szinte csendben van a SUB. Most átdugtam a második SUB kimenetre, letesztelni nem-e a csatlakozással van a gond, de délben a család alvó versenyt rendezett így a kipróbálás marad estére. Nem akarok én tőle többet csak az LFE csatornát adja már ki rendesen aztán majd én beállítom a hangerőtAzért furcsa ez az egész, mert semmi sem változott minden kábel maradt ugyanaz még a malacnak sem kötöttem be a tápkábelét hanem a sajátommal használom (bár ekkora különbséget semmilyen tápkábel sem okozhat). A SUB helye sem változott max 2-3cm-t takarításkor odébb kerülhet, de az nem befolyásoló tényező. Csatlakozásokat ellenőriztem többször is a tesztnél van hangja bár huppogós (a Denon-nál nem emlékszem 4 éve milyen volt a bemérés hang) És ugye a frontokból 5x annyi infót kapok mély és középhangokból mint eddig, de a SUB az eltűnt a rendszerből. Régebben még sok is volt a Denon-nál pl. vissza kellett belőle vennem, mert az ágyon is éreztem, hogy rezeg.
https://www.youtube.com/user/kigyi23/
-
nismoka
addikt
Nagy vonalakban:
EQ: ON Több sávos hangszín szabályzó
S-wave: OFF Álló hullám kompenzáció
Phase: ON Fázis kompenzáció
V.Depth: OFF Virtuális mélység
V.Wide: OFF Virtuális szélességi hangsugárzók
V.Height: OFF Virtuális magassági hangsugárzók
V.SB: OFF Virtuális Surround Back hangsugárzók
S.RTRV: OFF Tömörített pld mp3 zenék feljavítása -
xxlongikaxx
aktív tag
Egy kerdes Denon AVR en honnan tudom hogy azott forrast az erosito Dolby Digitalnak latja, vagy sima Sorroundnak vagy egyebnek? A regi HK-m mindig kiirta hogy miben kodolja az adott forrast. Nekem most csak azt irja nagyban hogy DTS NEO:6? Lehet en vagyok hulye, de nem egeszen ertem a kijelzojet a denonnak.
-
MasterMark
titán
válasz xxlongikaxx #115889 üzenetére
Nem a kijelzőt nem érted, hanem a formátumokkal sem vagy tisztában.
Sima surround? Az mi?
Régebbi AVR vagy HDMI-s?
Dolby Digital és a DTS a surround. A Dolby Pro Logic és DTS Neo az sztereó forrás felkeverése.
Switch Tax
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz MasterMark #115890 üzenetére
A Dolby Pro Logic is sorround (Dolby Sorrundnak hivtak regen) csak a csatornak az analog jelre vannak rakeverve amiket le kell szurni, mig a Dolby Digital total digitalisan jon es az atalakitas az AVR ben van. Sima sorround alatt az analogot ertettem ofc.
HDMI-s AVR, a kerdes az lett volna hogy hol latom hogy az adott forras analog vagy digitalis uton jon e, es azok kozul is milyen formatum?
Ja es bocs hogy kerdezni mertem.
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz xxlongikaxx #115891 üzenetére
A felkevertet nem tekintjük igazi surround-nak.
(Igen valóban, ha a sztereó jelbe már úgy keverték bele akkor a Pro Logic elég jól vissza tudja adni.)
Ettől Függetlenül az erősítő azt nem tudja előre. Szóval nála vagy sztereót kap, vagy pedig sokcsatornásat.
Régebbi AVR-nél világít a DTS vagy Dolby lámpa, újabbakon ikon van, ha jól tudom.
Analóg - digitális jelet pedig szintén ikon jelzi.
Legjobb ha Direct-re állítod, akkor azt adja ki amit kap.
Amúgy milyen AVR pontosan? Manual sokat segít.
Megbocsájtok.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
hdcsaba87
aktív tag
Sziasztok!
Dussun D9 erősítőm mellé szeretnék hangfalat vásárolni.
Az elsődleges kiszemelt a Klipsch RP 250-F. Sajnos élőben nem sikerült még meghallgatnom, ezért is kérdeznélek Titeket. Valaki hallotta már a hangját?Hogy teljesít zenében? Ár/érték arányban megéri-e megvenni? -
xxlongikaxx
aktív tag
válasz MasterMark #115892 üzenetére
Bongeszem a manualjat mar egy feloraja (denon 2312). Direct mode nalam azt jelenti hogy kikeruli az input a digitalis reszeket es megy directbe a vegfokra. (zenenel ezt hasznalom).
Na szerintem megvan ADFM nek hivjak nalam.
[ Szerkesztve ]
-
Sz_Imre
senior tag
EQ ha Off-ra rakod, már lesz benne mély (basszus) hang, tudom, mert On-ra mintha magasítaná az egész hangot (Acoustic Calibration EQ), Off-on már olyan amilyennek kell.
[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy a legmegfelelőbb topikba írok, de: ha a dvd lejátszóm nem akarja olvasni a DVD-RW lemezeket, akkor mi fáradt meg benne?
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
kigyi_23
addikt
Na srácok probléma megoldva, hazaértem SW2 kimeneten érdekes módon szól a SUB és nem csak azt látom, hogy kap jelenet, hanem végre hallom is amikor kell. Viszont cseréltem HDMI kábelt is, na nem kellett volna most nézhetek valami normálisat ehh. A Denon-on is próbáltam csereberélni őket, de szinte semmit sem változott a hang amit hallottam így nem foglalkoztam vele. Most kicseréltem arra amit annak idején a Denon-ra szántam hát teljesen más hang még nagyobb tér... Pff tehát ez érzékenyebb technika kell neki a jobb kábel kereshetek karácsonyi ajándékot az erősítőmnek.
-
BBéci
legenda
válasz xxlongikaxx #115889 üzenetére
DTS Neo:6-ot akkor írja ki, ha az van kiválasztva beérkező sztereó jele esetére.
A Dolby Digitált és DTS-t kiírja, amikor olyat érzékel.(#115898) kigyi_23
Ha jól értettem, hallottad, hogy a HDMI kábelek között van különbség. Sok botfülű ebben is kételkedik.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kigyi_23
addikt
válasz BBéci #115899 üzenetére
Jobban örültem volna, ha nem hallom (na persze csak vicc volt, örülök neki csak ugye ez megint megindítja a dominót és lehet kábeleket cserélni)
Folyamatosan ugyanazokkal az anyagokkal tesztelem a rendszert, ha valamit állítok, vagy cserélek. Mivel minden másodpercét ismerem ezeknek ezért feltűnik, ha valamit másképpen hallok. Így nem nehéz kihallani a különbséget. (bár lehet rosszul csinálom és nem így kellene).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest