- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konfigos
őstag
válasz
Konfigos #116749 üzenetére
Ez lemaradt korábban,ezt is néztem méterre: TPE szigetelés,oxigénmentes rézkábel,2.5mm Gondolom azért ez jobb lehet már mint egy sima mtk,végülis 645ft/méter,3eret ha vesz belőle az ember nem is vészes az ára,kérdés hogy van e értelme,lehet nem sokkal lenne jobb mint egy mt 2.5mm-es.
-
Konfigos
őstag
Na azt hiszem a mostani hozzászólássommal fogom borzolni csak az idegeket
Gondoltam építek magamnak egy saját tápkábelt,dugó az tiszta hogy mi legyen AudioCrast 004,kábel viszont nem az már.Van egy olcsó megoldás vastagabb rézzel: 3x2.5mm és van egy drágább megoldás ami 2.5mm-es ezüstözött rézkábel lenne teflon szigeteléssel amiből több réteget csinálnék(2 vagy 3 réteg), kérdés,hogy tudok-e szerezni kisebb adagba is mint 100m,de ez valószínűleg megoldható mert van villamostechnikával foglalkozó cég ismerősöm,nekik biztos van elfekvőbe ilyen.
Eddig mennyire tapogatok rossz helyen?Sose csináltam még ilyet,csak most olvasgattam róla.Van még egy megoldás,apróból valami excaliburt vagy hasonló,de gondolom amit akarok az annál jobb lenne.És van egy harmadik is,fapaci t3,de szerintem annál jóval olcsóbban is kijöhetnék,és ott lenne az öröm hogy az én kezem munkája
Bár ha lenne használtan egy olyan azon már elgondolkodnék.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BBéci #116747 üzenetére
Streamaudioban esett meg a dolog. És nálam van olyan, hogy 5 perc. Hiszen, ha tetszik, nem akarnám kikapcsolni még 2 óra elteltével sem.
A típusát nem tudom, de 650 pénz volt az árcéduláján.CA HM vas és Lumin lejátszó volt az elején. Nyilván lehetett volna finomítani, de a lényeg nekem átjött.
-
BBéci
legenda
válasz
dgyuri0123 #116746 üzenetére
ES100 nem az én világom, akkor inkább Antal 202, ez egyértelmű. Viszont Platinumból elfogadnám a nagyobbak valamelyikét.
5 perc után nem mernék véleményt mondani egy hangdobozról, mert feltétlenül meg kell keresni a hozzáillő erősítőt és kábeleket. Lehetnek rémes hangzást eredményező kombinációk. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
BBéci #116745 üzenetére
Eddig nem volt ilyen "férfias" dobozom, de ezzel együtt is úriemberes a stílusa, az biztos. Nem JBL ES100. Jazzen ettől függetlenül akkorát szól a nagybőgő, hogy kiesek a kanapéból.
Ami ennél karcosabb, vagy lendületesebb, attól nekem hamar megfájdul a fejem.A Quadral Platinum-ból pl. 5 perc után elegem lett, annyira forszírozott és dübörgő volt.
Valószínűleg az én ízlésem egyedi. -
BBéci
legenda
válasz
dgyuri0123 #116742 üzenetére
Ízlés dolga, nekem 10 éve kínáltak Antalt baráti, bekerülési áron, de nem tetszett a hangja, éppen az általad is említett tulajdonságok miatt. Hiányzik belőle a dögösség, a lendület, ami nem csak házimozihoz elengedhetetlen, hanem sok zenei stílushoz is, például a klasszikushoz.
Ismétlem, ízlés dolga, nem leszólni akarom. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
python1 #116743 üzenetére
Nagyon sok dobozt meghallgattam, mielőtt megvettem és még ma is nagyon szeretem, pedig már kb. 7 éve nálam van.
Ez idő alatt sem "pihentem" és meghallgattam, amit csak lehetett, de úgy döntöttem, nem akarok megválni tőle egyhamar. Nem tudnám megfizetni azt, ami a Triangle után elfogadható minőségű lenne számomra.Na, ezért kapok a pofámra....
-
python1
veterán
válasz
dgyuri0123 #116742 üzenetére
Neked is Köszönöm!
Az igazat megvallva az elsődleges kiszemelt a TRIANGLE ALTEA,szimpatikusnak tűnik és amiket a specifikációban is írnak róla az is biztató.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
python1 #116741 üzenetére
Végre, valaki....
Én Triangle-re szavazok, csak hogy elbizonytalanítsalak.
De viccen kívül, ha valóban jazz, klasszikus és akusztikus zenét kedvelő vagy, akkor ne azt a Quadralt válaszd.Nekem Antal202 van és nagyon szeretem. ( nem is adom el ) Simulékony, lágyan doromboló, érzékeny, hosszan hallgatható nem fárasztó doboz annak, aki nem szereti a forszírozott hangzást. Semmiképpen ne hagyd ki az Altea meghallgatását. Nem fogod otthagyni.
Szvsz.
-
python1
veterán
Üdv!
Véleményetekre vagyok kíváncsi,hogy valaki ismeri vagy hallotta ezt a két hangdoboz valamelyikét?
- TRIANGLE ALTEA ES
-QUADRAL SHOGUN PHONOLOGUE GOLD -
Konfigos
őstag
válasz
Vikthor #116735 üzenetére
Találtam egy ilyet is,nagyon jó árba is van ahhoz képest: NorStone Classic és tetszik hogy fekete a borítása.
Adatok:
Anyag: OFC finomszálas réz (99,99%)
Szigetelés anyaga: fekete PVC
Oxigénmentes kábel: igen
Ellenállás: 0,006 Ohm
Kapacitás: 73.480 pF/m
Kábel vastagsága: 2x4,0mm2Másik lehetőség ami akciós most sok helyen: Inakustik Atmosphair Prémium 2x4mm2
Gondolom nagy különbség nem lehet köztük.És persze van még az ezüstözött kiadásuk ezeknek,de úgy érzem nekem nem érné meg a felárat jelenleg.
-
Konfigos
őstag
Egy gyors kérdés csak,kábel téren inakustik premium silver mennyire rossz/jó?Számít számottevően hogy 2.5 vagy 4mm? Láttam hogy a type 4 aq ajánlott itt "hasonló" árban,az már számottevően jobb mint az inakustik vagy inkább csak komolyabb hangfalaknál jön ki a különbség?Most egy elég szenny kábel van,valami alfatec vagy mi,filléres dolog,annak idején ajándékba kaptam vagy 30m-t,tehát szerintem ilyen 100ft/m áras lehet.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Konfigos #116731 üzenetére
Csak azt tudom mondani, hogy amióta nem használok túlfeszvédős elosztót, más lett a világ.
Az a baj, hogy az az elektronika benne marad, ami hazavágja a hang minőségét, így szerintem nem érdemes belenyúlni, bár egy tápkábelcsere talán, ismétlem, talán hozna valamit a konyhára, szerintem.
Vagy próbáld ki egy "akármilyen" mezei elosztóval, hogy hallasz-e bármilyen változást.
(#116732) Gazsi00: egy nagyon öreg AVA tápkábelt vágtam szét, de ezt nem nehéz überelni szerintem.
Gem-nél ajánlott a srác nagyon olcsón, (állítólag) nagyon jó, árnyékolt tápkábelt. Igaz, vastag és elég merev, de csak egyszer kell "belefaragni". -
rayoliviero
veterán
válasz
BBéci #116728 üzenetére
Ezt a hozzászólásod én értettem félre. Mert a JBL Digital 12 nem is tud LFE-t.
Konfigos: Arra az elosztóra azt fogják mondani, hogy úgy ahogy van felejtős. Én is hasonlót használok, azt akarom majd lecserélni Kontasetre.
dgyuri0123: Milyen hálózati kábelt használsz hozzá?
-
Konfigos
őstag
válasz
dgyuri0123 #116730 üzenetére
Nekem ez van: APC P5BV-GR,ennél érdemes valamihez hozzányúlni?Bár akkor gondolom bukom a garit is rajta ami van..
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
rayoliviero #116722 üzenetére
"Hálózati elosztóból ez jó lesz?"
Szerintem bőven jó.
Ebben ugyan több darabból áll a rézsín, ( Tamoo-nak volt igaza ) de ettől még nagyon jól "szól".
Te is könnyedén ki tudod cserélni a hálózati kábelét, mert hogy érdemes is szerintem.
-
BBéci
legenda
válasz
csbeci #116714 üzenetére
Fogós kérdés, mert amióta megtapasztaltam, mennyire jó a két szubláda, azóta afelé igyekszem. De a SUB 2070 mellé nem hiányzott egy másik, és az említett beállíthatóság, kalibrálhatóság, mindent visz.
Ügyes processzor kell a két szubláda összehangolásához, ezt a például Denon AVR-X7200W és a Marantz AV8802A remekül megoldották.
Tehát részemről igazán akkor ajánlott a két szubláda használata, ha az erősítő teljesen külön kezeli azokat. -
BBéci
legenda
válasz
Azt nem én írtam.
Azokon a szubládákon ajánlott az Y bekötés, amelyeken szó sincs LFE-ről.
És azért érzed úgy, hogy dob rajta az Y, mert hangosabb. De ugyanezt éred el az erősítőből kimenő jelszint emelésével és/vagy a szubláda hangerő potijának felcsavarásával.
Használd úgy, ahogy számodra szimpatikusabb!Múlt héten volt arról szó, Tamoo említette, hogy melyik elosztóban van egy darabból a rézsín.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Napokig el tudsz rágódni olyan felesleges dolgokon amik aztán főleg nem érintenek
Teljesen mindegy hogyan kötöd be, mert baja nem lesz! Lehet használni Y-al és simán is attól a SUB-nak fizikálisan baja nem lesz. Ha neked jobban tetszik így akkor használd nem kell foglalkozni vele. Amúgy is 5 csatornán hallgatsz sztereó jelet akkor meg már mit számít mennyire pontosak a SUB-on hallott mélyek. Valószínűleg így is adtál még rá bőven kakaót, mert keveselletted. Ízlés kérdése a dolog nem kötelező betartani azokat az íratlan szabályokat amiket itt hirdetünk, mert ezek inkább azoknak vannak akik komolyan veszik ezt a sportot és inkább arra törekednek, hogy azt hallják a film közben amit a hangmérnök kitalált oda. Zenén azt amit a színpadon előadott a művész, nálad mindez nem játszik tehát, ha jobban tetszik az Y használd azzal nem lesz belőle gond.
Amúgy meg szerintem túlmisztifikálod ezt az egész HM rendszer dolgot. Egyszerű parasztlogikával ki lehet mindent sakkozni csak el kell olvasni azt ami oda van írva, basic english max minden felirat az meg csak megy.
-
fehér_ember
addikt
válasz
----------
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Vagy csak hangosabb. Mondjuk anno a Klipsch nekem sem volt az igazi LFE bemeneten, Y-al kellett bekötni.
-
rayoliviero
veterán
válasz
mettek #116718 üzenetére
Igen, oda van írva, hogy left vagy right, de attól én még mindkettőbe bedugtam Y-nal, mert így dinamikusabban szól. Pont ezt akartam eddig leírni.
BBéci is írt valami olyasmit régen, hogy egyes régi JBL ládák LFE estén is igénylik az Y bekötést. Na, ez a láda olyan lehet, mert sokat dob rajta az Y.
----------
Hálózati elosztóból ez jó lesz? [link]
-
69er
csendes tag
válasz
mettek #116704 üzenetére
használtban ezeket találtam így hirtelen:
Pio VSX-920 --- 65k
Yamaha RX-V661 --- 80k
Denon AVR-2113 --- 100k
Onkyo tx sr707 -- 80k
Denon AVR 3808 --- 137k
Onkyo TX-NR905 --- 139k
Denon AVR-2312 --- 119k
Pio VSX-827K --- 80k
Onkyo TX-SR608 --- 69k
Onkyo TX-SR607 --- 65k
Onkyo TX-NR609 --- 75k
SONY STR-DA1200ES --- 80kezek közül melyikek a jó vételek?
-
törölt tag
válasz
rayoliviero #116716 üzenetére
De van.. ha az LFE kapcsolót bekapcsolod akkor bármelyikbe dugsz LFE-nek fog számitani azaz nem hat rá a frekvenciaállitó poti és az erősítőtől kapott mélyhangot tisztán leadja .1 forrás esetén 120 Hz, többinél az erősitőn beállitott értéket.
-
mettek
addikt
válasz
rayoliviero #116716 üzenetére
Oda van írva hogy a left vagy a right is lehet az lfe. Sok subon így oldják meg. Az én Svs pb12-mön is így néz ki csak ott a left az lfe.
-
eumano
tag
válasz
MasterMark #116702 üzenetére
(#116702) MasterMark, (#116705) Ragadozó:
Köszönöm!
-
BBéci
legenda
válasz
rayoliviero #116696 üzenetére
Egyrészt van rá szabály, másrészt a józan paraszti ész is azt mondatja, ha van LFE a szubládán, akkor azt kell használni és sürgősen elfelejteni az Y-t.
-
Nonner
tag
Köszi a részletes információkat!
Jelenleg még a régi rendszerből örökölt Van den Hul Snowline hangfalkábeleim vannak, amiket közepesre osztályzott a whathifi, bár nekem tetszik a hangzása, de még bőven maradhat tartalék a rendszerben, ez egy gyenge pont.
A részletgazdagság és jelenlétérzet nekem is nagyon fontos. Plusz mélyeket nyertem a Supra tápkábelekkel és a Boxer subkábellel, így a HiDiamond egész jól passzolhat a rendszerembe.
Ha Pesten járok valamikor, betervezek egy meghallgatást. -
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #116557 üzenetére
Melegen ajánlom az ELAC SUB 2070-et, szuper darab, mobiltelefonnal, tablettel lehet távvezérelni és kalibrálni. Képes lebontani a házat, pedig csak 600 wattos az erősítője. 100-ból 43-ra állítottam a hangerejét, úgy használtam hetekig.
-
Nonner
tag
válasz
Csabroncka #116621 üzenetére
Tavaly sikerült egy rövid időre meghallgatnom az Ikont a Netdepónál egy Nad sztereó erősítővel (a típust nem tudom). Nekem Denon 3312-m van, kérdés, hogy az említett Naddal milyen szinten van sztereóügyileg.
Vittem saját zenéket, amiket jól ismerek, de ott teljesen más volt az akusztika, az erősítő, táp és hangfalkábel, mint nálam otthon, ezért egyértelműen nem tudtam kijelenteni, hogy most ez lenne a top vétel, amit nem hagyhatok ki. Újabb meghallgatás kellene.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #116570 üzenetére
Tudtommal működik a Velodyne, kinti szaklapok mostanában tesztelték több szubládájukat, szerintem kacsa a csődös hír.
Amit említettél, arról én is hallottam, de nem kommentálom.(#116579) xxlongikaxx
Ha minden nap nem is, de hetente kétszer simán újra tudnám nézni, szóval ízlés dolga. Egy kivételével az összes rész a kedvenceim között van. -
-
atomanti19
aktív tag
Sziasztok!
Lehet nem a legjobb helyre írok, de nem találtam semmi élő/normális topikot ezügyben.
Androidos mobilhoz kellene dokkoló állomás, a lényege a zenehallgatás lenne. Tudja tölteni a telót és értelmesen szóljon. Egy kis konyhában szólna, 10-30W untig elég.
Ha esetleg valaki tud segíteni azt köszönöm!
Keretet 15-20k. -
mettek
addikt
Erősítő: Denon (melegebb, zeneibb hangzás de izlés kérdése), Onkyo (ilyenem van, viszonylag neutrális hangzás, erős vasak és súlyosak is
), Marantz, Pioneer, Yamaha.
Nézz körül használt oldalakon és ha találsz valamit kérdezz rá itt hogy mi a vélemény és akkor majd mondanak rá valamit a tapasztalt urak.
-
eumano
tag
Sziasztok!
Erősítő tisztítására van esetleg valami bevett szokás?
Gondolok itt arra, hogy van e olyan amit semmiképp ne tegyünk vele?Mivel nem sok infót találtam erről a neten, hogy hogyan kéne így youtube-os videókon keresztül az alábbiakat szűrtem le.
1, Sűrített levegő / kompresszorral a por kifújása hűtőborda közül mert ott telepszik meg a legjobban.
2, Kontakt tisztító/Kontakt spray-vel átfújni az egész belsejét(Ezen a ponton fagytam le, hogy tényleg szükséges-e az egész belsejét átfújni vagy csak bizonyos pontokat fújjunk be?)
Segítségeteket előre is köszönöm!
Robi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Battlefield 7
- Építő/felújító topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kuponkunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest