-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
NOKA32
aktív tag
válasz
MasterMark #112898 üzenetére
Hogy érted ?Nem igazán értek hozzá. Hangkarira gondolsz csak alaplapi van ha arra gondolnál.De ha ez annyit rontana veszek egyet 10 alatt.
-
NOKA32
aktív tag
Sziasztok ez a fel állás szerintetek megéri 65 ezerért?Sosem volt ilyen "drága" hangcuccom nem is tudom hogyan szól persze kipróbálnám de azért kicsit kockázatosnak tűnik.Nem tudom miért ad ennyi mindent igazából engem a jamo hangfalak érdekelnek de lehet a sonyk jobbak.Segítsetek kicsit a szakértelmetekkel lécci
Nem konkrétan házimozi lenne tv vel gép köré szeretném zenére meg játékra tudom hülyén hangzik de engem az érdekelne megéri-e az árát ahoz képest amit ad az eladó és a hangfalak,ha számít csak rockot hallgatok.Illetve ami hangfal nem kell azt eladnám az sem baj ha alig érnek valamit.Köszönöm előre is a véleményetek.
1 db SONY STR-DB790 Házimozi Erősítő (QS Széria!!),
2 db JAMO Concert E 660 Álló Hangfal (3 utas basszreflex),
1 db JAMO E 6CEN.5 Center Hangfal (2 utas basszreflex),
2 db SONY SS-MB150H Polc Hangfal (2 utas basszreflex),
1 db SONY SS-CN250 Center Hangfal,
2 db SONY SS-SR250 Surround (hátsó) hangfal,
1 db SONY SS-SW150 Passzív SUB (mélynyomó).Szerk: Nem vagyok audiophil nem kell egetrengető hangzás csak legyen jobb a mostani ösrégi panasonic SA-PM15 nél
Szigorúan hobbi cél.
-
Bence01
tag
Sziasztok!
Úgy tűnik nálam is elérkezett a rendszerbővítés.
Jelenlegi felállás: Onkyo TX-SR508 erősítő, Mission M3c2i center, Mission M30i (jelenleg front).
A terv hogy az M30i megy háttérnak és keresek egy új frontot.AVX-en láttam egy M32i-t szerintem az tökéletes lenne, rá is kérdeztem, hogy meg van-e még.
Egyéb alternatívák amiket találtam:
- Mission 710
- KEF Q15
- KEF Cresta 2 (kicsit kilóg az árból, de elmegy)
- B&W DM22
- Wharfedale D10.1 (gyanítom ezt is elviszik mire odaérek)+kakukktojás:
- Wharfedale Vardus VR-300Állványom még sajnos nincs, de a monitorok ebben az ársávban szimpatikusabbak, és szerintem jobb teret is adnak, következő forduló lesz az állvány.
Felhasználás: 90% Mozi
Keret: 40000Ft (Tehát csak használtak jönnek szóba)Szerintetek mi passzolna a legjobban?
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #112892 üzenetére
Igaz, utána én is belenéztem néhány filmbe és valóban felüdülés volt.
Az nem lenne baj, ha 30 hertzre állított szubszonikus szűrőt használnak, de felette ne búgjon, mert az baromi zavaró.
A Duel zseniális, a Bullitra nem emlékszem, de levadászom és megnézem. -
bajnokpityu
félisten
-
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #112865 üzenetére
Amit a szubláda szólaltat meg, 80 Hz alatt, az szerintem mély- illetve szubbasszus. Amikor kikapcsoltam a mélynyomókat, a búgás megszűnt.
Az lehet, hogy 70 és 80 Hz közötti a búgás.(#112866) Mezga Aladár
Nekem tetszett, nem kicsit, nagyon.Még jó néhányszor meg fogom nézni.
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #112887 üzenetére
Megvan még a talicskám?
-
Norbi 72
veterán
válasz
Csabroncka #112879 üzenetére
-
spiky03
veterán
Ez érdekes lehet majd.
-
krx21
nagyúr
válasz
Csabroncka #112872 üzenetére
Nos, leteszteltem... A lejátszó, alsó (fém) felülete tényleg igen meleg, de elképzelhető, hogy ez alapból is ilyen meleg, mert az erősítő rácsa meg inkább csak langyos... Sőt azt is merem feltételezni, mivel hogy nem a erősítő melegétől lett meleg, hogy ha közvetlen polcra rakom, akkor sem hűvösebb. Talán még az is lehetséges, hogy így, ahogy áramlik a langyosnak mondható levegő az alján talán még hűvösebb is lehet, mintha alul nem lenne rés. Persze lehet, hogy csak magamat akarom igazolni, hogy ez így jó, mert nem szívesen babrálnám már!
De lehet benne igazság, mert az erősítő rácsa tényleg sokkal hűvösebb...(az erősítő talán letakarva sem melegedne túl, 120Hz alatt nincs hang és hajtva sem szokott lenni). Ennek tudatában mit gondoltok?(#112877) MasterMark: Igen...
kizárólag a szeptemberben megjelenő FORZA 6 autós játék miatt lett beszerezve...
-
Csabroncka
addikt
Ha valaki tud esetleg privátban ebben segíteni akkor köszi!
-
Norbi 72
veterán
válasz
MasterMark #112877 üzenetére
Oké...
És az melegszik?
-
agabe
addikt
HDMI splitterrel kapcsolatban , EDID, DDC, Handsake területen van aki perfekt ?
Feltettem egy kérdést a HDMI kábel topikban, de az elég gyéren látogatott, hátha itt tud valaki megoldást hogy lehet kikerülni, hogy egy nomrál HDMI splitteren keresztül visszamenjen az infó a lejátszóba a csatlakoztatott TV készülék max sztereó hangjáról, és emiatt az HM erősítő HDMI bemenete is csak sztereó jelet kapjon. -
krx21
nagyúr
válasz
Csabroncka #112872 üzenetére
Értem... Meg kell majd nézni milyen meleg, ha nem vészes hagyom...
-
Csabroncka
addikt
válasz
krx21 #112871 üzenetére
Ez így nem jó, a lejátszó megdöglik az AVR hőjétől, arról nem is beszélve, hogy hosszabb távon a lemezeknek sem tesz jót a meleg és deformálódnak!
Először én is ezt a koncepciót követtem, majd BBéci javaslatára cseréltem fel az eszközöket. Ebből a szempontból a lejátszó kényesebb a melegre, mint az AVR. Csere esetén az AVR feletti meleg levegő egyszerűen berántja alulról a kéményhatás miatt a hideg levegőt ha átszellőznek a polcok.
Kompromisszumos megoldás, ami nekem bevált.
Természetesen a javasolt elhelyezés még mindig a megfelelő, szabad állvány!
-
Dorian
félisten
Gránitlapról zárt sub alá ugyanaz a tapasztalatom, m Pityunak, vágja a mélyek legalját. Régebbi refis subomnál bejött, mdrt gondolom pont ugyanezt csinálta, de ùgy kevésbé volt bùgós, pontosabb volt, és így több jött a réven, mint veszett a vámon.
Alsó refis Proson sub alatt pediga szõnyeg alátét javított sokat keményekhez képest. -
XtremLor
őstag
válasz
Mezga Aladár #112866 üzenetére
Sajnos legtobben osszak a velemenyt, eddig senki nem tudta oszinten ajanlani, a bd25-os mont a tk-bol beszereznve, viszont a heten keritek sort en is ra. Hetvegen nem tudom odatekerni neki igazan a hangerot, inkabb nem zavarok senkit!
-
lemmy9
őstag
válasz
Mezga Aladár #112866 üzenetére
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
bajnokpityu #112865 üzenetére
Illeszkedik a filmhez. Kb ua színvonal.
Bocsi ha valakinek tetszett. -
bajnokpityu
félisten
-
XenHai
senior tag
Üdv egy kis segítséget kérnék
Erről mi a véleményetek ?150k lenne 50k val a keret fölött ennyit még kibírok.
2 db Es10
2 db Es80
1 db Es25CElső setnek milyen ?
Ez jobb mint a proson event és a magnat 5.0 ?
Megfelelő lenne egy tx-sr 606-os mellé?Amire kéne játék/mozi némi rock zene.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112858 üzenetére
Kis genyó....
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #112856 üzenetére
Se nem dinamikátlan, se nem lapos, szinte lebontotta a házat, feleségem a teraszon szörnyülködött, pedig bírja a hangerőt. Csupán a mélybasszus búgós. Mindjárt kipróbálom másik erősítővel.
Magyar hanggal akkor sem nézném meg, ha kötelező lenne. A szereplőknek (pl. Vin Diesel, Jason Statham) olyan sajátos, érdekes orgánumuk van, hogy abból kimaradni vétek lenne.
Nincs is magyar szinkron azon a változaton, amit kölcsönöztem. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Csabroncka #112854 üzenetére
nálam mindenütt rontott. felfele hangolt.
olyan,mint amikor a mélyvágós kábelnek örülnek, h milyen természetes, és megfogott mélyekkel bír. -
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #112847 üzenetére
Padlószőnyegnél nem kell márványlap. Csak ront a helyzeten. Ez az én tapasztalatom.
-
BBéci
legenda
Szombaton kikölcsönöztem és megnéztem a Furious 7 c. filmet, az iFT változatot. A DTS-HD MA hangsáv basszusa búgós, egysíkú, elrontotta az élményt.
Aki teheti, vizsgálja meg, hátha csak ez a release vacak!
Próbáltam Audyssey kikapcsolásával, úgy sem változott. Két különböző szubláda (önbemérős Sunfire és ELAC) van a rendszerben, mindkettő ugyanazt produkálta. Legjobban a végén, a stáblista zenéjével lehet tesztelni. -
krx21
nagyúr
Sziasztok.
A felső polcomat elfoglalta egy konzol, így a lejátszó leköltőzött..
Így oldottam meg. [link]
A hátulja 3/4. részben nyitott... Az erősítő Sony 1040-es...
Szerintetek elég neki a szellőzés? Nincs nagyon hajtva, sőt.... -
BBéci
legenda
válasz
Mezga Aladár #112848 üzenetére
Szőnyegpadló esetén alátét sem kell.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Csabroncka #112847 üzenetére
Tüskét, alátéttel.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #112844 üzenetére
Az OK! De azt írta: 2 db-ot a sub alá. Nem azt, hogy 1-1 lapot a szubládák alá.
Szerintem azok a szubládák annyira be vannak szorítva a fal, a szekrény és a hangdobozok közé, hogy azon semmiféle gránit vagy márvány nem segít. Akkor is gáz lenne, ha előre sugárzó zárt ládák lennének. De mivel lefelé "tüzelnek"...
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék ha csináltatnék 2db márványlapot a Sub alá az milyen hatással lenne a hangjára? Gondolom kicsit feszesítene rajta mivel a Wharfedale Diamond 10MX esetében lefelé néz a 25cm.es hangsugárzó...
Ha valakinek van tapasztalata kérem ossza meg! Parkettán áll jelenleg
illetve ha van valakinek 4db hangfaltüske eladó alátétekkel az jelezzen!
-
XenHai
senior tag
hali
Egy JBL Northridge 7.1 mi a véleményetek ?
BL E 20 CH 2db kicsi fali
JBL EC 25 CH 1db center
JBL E 60 CH 2db hátsó
JBL E90 CH 2db első
JBL E 150 P CH 1db mélynyomóMeg éri a 200-at ? A Proson-hoz képest ez jobb vagy rosszabb?
-
renatto
őstag
válasz
bajnokpityu #112819 üzenetére
Köszönöm a választ, bár látom azért van némi eltérés a vélemények között.
-
spiky03
veterán
válasz
Csabroncka #112838 üzenetére
Értem, thx.
De én frontoknak állókat szeretnék. A Focal-ból is egy 715-ös volt, és az jó volt még ide.
Nah meg azért gondolva a jövőre is, ha egyszer lesz egy nagyobb lakás, ahol talán nagyobb lesz a nappali, vagy épp a teljesen 20 nm-et kitudom használni, akkor oda is jó legyen.De majd elmegyek az Allee-ba a Denon boltba, ott van Canton, aztán meghallgatom őket. Szerencsére ők normális időben is nyitva vannak, meg hétvégén is.
Meg majd valamikor átugrom a szomszédba a Stream Audiohoz és ott is megfülelek párat, aztán meg mehet a menet. -
Csabroncka
addikt
válasz
spiky03 #112837 üzenetére
Állványra a Z1 bőven elég, hidd el kis szobába a legideálisabb (de majd meghallod miről is beszélek).
Ár: én 330-ért vettem 5.0 komplett szettet, remélem a 250 is szett ár csak Z5-ös állókkal!
Anno még a legénybúcsúmkor toltunk egy 5.0-át Z1 és Zvocal-al egy 25 nm-es szobába, ott sem volt hallgathatatlanul vérszegény!
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #112835 üzenetére
5.1-ről természetesen.
Még az sincs meg, mert teljesen 0-ról építem újra a rendszert.
De még nem tudom, hogy milyen erősítőt is szeretnék, de vsz egy fokkal jobbat, mint amim volt, a Pioneer VSX-920.Meg most úgy szeretnék bevásárolni, hogy az hosszútávra megmaradjon.
Az előző szettemet sem adtam volna el, ha nem úgy hozza az élet... Max az erősítőt meg a szubot cseréltem volna idővel nagyobbra, mert a 700-as Focalok nekem elegek voltak.
Nekem csak a mozi a fontos, zenélni nem szoktam, max rádió.
@(#112836) Csabroncka
Pedig 250-ért van elvileg az Edigitálnál. A 7-esek azok már nagyok lennének ide...
Mert ugye a nappali felén van/lesz a mozisziget, mint eddig is volt. A nappali meg kb 20 nm-es csak. Így nem akarok nagy hangfalakat. -
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #112833 üzenetére
Az mi jó.
Pl nem túl drága de jól szól.
Nekem pl a Focal-ok is azok voltak. Úgyhogy valami olyat keresek.Most pl amiket kinéztem és meghallgatásra várnak azok a következők lennének:
- Klipsch R-26F
- Canton GLE 476
- Dali Zensor 5
- Quadral Argentum 450
- Monitor Audio BX5/RS6
- JBL Arena 170/180
- ELACTalán ezek vannak abban az ársávban amiket megtudok venni.
Persze örülnék ha valamelyik ami megtetszik felbukkanna majd a használt piacon, mondjuk szeptember végén.Hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Természetesen minden javaslatot nagyon szívesen fogadok.
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #112830 üzenetére
Jah tényleg ő volt az.
Én is beakartam írni csak nem ugrott be a neve.
Én nem évek óta építem, csak pár hónapja, és ha minden jól megy akkor októberben már meg is lesz.
Csak az ideális hangfalakat kell megtalálnom.
De találtam is hirtelen egy GLE tesztet.
@(#112832) Sefter
Természetesen, nem. -
spiky03
veterán
válasz
Sefter #112828 üzenetére
Nem dehogy is.
Csak érdeklődöm mint eddig is, hogy merre induljak el az újjáépítésnél.
Mert kinézetre tetszenek ezek a Cantonok, csak nem tudom, hogy milyenek lehetnek.És érdeklődnék, hogy van-e aki hallott ilyeneket. Érdemes-e velük foglalkozni?
Természetesen ha tudom majd meghallgatom valahol őket.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
xtremetuning #112824 üzenetére
Kipróbálni mindig van értelme, de azért ahhoz a cucchoz erős túlzás.
70e a szub, 42e a kábel. Olyan túl sokat azért kétlem, hogy hozna rajta.
(Persze már megtárgyaltuk ezt. Norbi előre gondolkozott a megvásárlásával.) -
Tamoo
nagyúr
válasz
De a Boxer Norbinak sokat hozott a Polk PSW110-en is.
-
palesz53
senior tag
válasz
#75912448 #112800 üzenetére
Pedig a lemezei hangminősége alapján még moziba sem nagyon való. Iszonyat pocsék masterelést csinál a hangmérnöke (tonfával vernék a kezére érte olyat, hogy onnantól csak szájjal tekergethetné a potikat/orral bökdöshetné az egeret). Igaz, az eladott darabszám/letöltésszám a leghallgatottabb jazz előadók élére repítette őt. Magam részéről egy ennyire zenész családtól (Elvis Costello a férj ugyebár) minőségben jóval többet várnék!
(Félreértés ne essék, ettől függetlenül imádom a zenéjét, az egyik kedvence; nagyrészt minden megvan tőle vagy cd-n, vagy hires.) -
spiky03
veterán
Canton GLE dobozokról van valakinek valami tapasztalata?
-
Sefter
veterán
válasz
A hozzá adott ruhaszárító kötélnél egyel jobbat megérdemel szerintem
Klotz, TDK, vagy valami pár ezer forintosra gondolok -
ZeGa01
tag
Sziasztok!
Egy teljes házimozi rendszer vásárlásán gondolkozom. Két verzió között vacillálok. Mindkettő LG termék. Az egyik az LG BH7540T a másik LG LHB755. Mi a véleményetek róla? Van-e ezekkel kapcsolatban tapasztalatotok? Melyiket ajánljátok?
Válaszotokat előre is köszönöm.
-
*Tata*
senior tag
válasz
renatto #112815 üzenetére
Ebben a tesztben [link] ezt írják róla:
Mozizás előtt még kipróbáltam a szubot hagyományos kábeles összekötéssel is. A hangzás nagyon hasonlít a vezeték nélküli verzióhoz, markáns különbségéket nem igazán tudtam felfedezni. Sejtés szintjén annyit éreztem, hogy a jazz muzsikánál felemlített apró összhang-hiány eltűnt, a szub jobban integrálódott a hangrendszerbe, ami egyébként a többi zenén már nagyon jól ment neki.
-
renatto
őstag
JBL ES250PW gyári sub kábelét van értelme lecserélni egy ilyenre inakustik? Vagy ha értelme lenne de nem ilyenre akkor milyenre?
Ha vezeték nélkül használnám, akkor késés/több zaj kerülne a rendszerbe?
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #112812 üzenetére
Ahhoz képest, hogy reflexesek, tényleg meglepően jók azok a hűtőszekrény méretű szubládák, "apró" 46 centis hangszórókkal. De az F113 valahogy nekem mégis jobban tetszik.
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #112808 üzenetére
Sintér! Ok megértettem mire gondolsz, majd te is csak pénzé' adol tanácsot mint AVHelper
-
törölt tag
válasz
xtremetuning #112804 üzenetére
Ne hülyéskedj, JBL-en nevelkedtem, ki sem tudtak fejlődni a részletek érzékelésére irányuló érzékszerveim.
Nyilván a CD-s hasonlatom szmájlival is hasonlóra utal, de tudom, hogy nem érted félre.
....nem csak JBL lakna benne
Úgy érted az SDP-25 szetthez párosítanál más dobozokat, vagy a dobozokhoz más procit-végfokot? De inkább ha jól értem a nagyobb rendszereiket kevernéd amiben én is látok lehetőséget.
Közös front: Picit más utat járunk, nálam sosem kapcsolódott a 2 történet, és azt hiszem soha nem is fog. Maga a helyiség és akusztika is mozi alá van rendelve, ezért dizájn sem számít mikor csak vaksötétben van látogatója.
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #112805 üzenetére
Mivel beépítendő (built in) rendszer, a feleségtűrő faktor (WAF) nem játszik.
Az volt az érzésem, amit megfogalmaztál, sztereó zenére, de még koncertre sem az igazi. Zúzós filmekhez szuper, besza... behu...
Már a három kéményes szubládák kizárják, hogy tuti legyen. -
xtremetuning
addikt
válasz
#75912448 #112800 üzenetére
Fene tudja. Én szeretem, amikor üt a mozi, de mégis minden részlet ki van finomítva.
Azt gondolom, hogy meg is tudom oldani ezt. A JBL inkább kiemel 10 nagyobb részletet és azt jeleníti meg borzasztó energikusan. Nálam megvan ugyanez, de mégis ott vannak a finom részletek is. Én ezt jobban preferálom. Persze én pontosan tudom, mivel tudnám a részleteket előcsalni a synthesis rendszerből, de akkor már nem csak JBL lakna benne. Plusz a frontok nem képesek olyan zeneiségre, ami egy otthoni rendszer esetében nálam meg van követelve, hiszen a sztereóm és a mozim egy ponton kapcsolódik csak : a közös frontokon.
-
BBéci
legenda
válasz
#09634560 #112798 üzenetére
Az SKS-HT528 az igazi bögreszett, aki 250-ért venne házimozi rendszert, annak még büntetésből sem javasolnám.
Abban sem vagyok biztos, hogy a korábban linkelt Yamahánál jobb az általad dicsért Onkyo. Ha magamnak kellene, akkor tutira a Yamahát választanám.
Abban a Polk Audio szettben nincs szubláda, azzal már nem fog beleférni a keretbe. -
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning #112799 üzenetére
A második mondatoddal egyetértek, pontosan ez fogalmazódott meg bennem, amikor a One Array és a Project Array rendszereket hallgattam, teszteltem. Az Atlast egy picivel jobbnak vélem sztereóban is.
A K2 és az Everest állítólag már zenére is tuti, bár annyi pénzért biztosan jobb sztereó rendszert lehet összerakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- One mobilszolgáltatások
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Apex Legends (PC, PS4, Xbox One)
- LEGO klub
- iPhone topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest