Hirdetés
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Van egy régebbi házimozim,még a dvd lejátszós korszakból. A párom pendrive ról szeretne zenét hallgatni. Létezik olyan kábel,vagy kütyü,mellyel ez megoldható rca csatlakozón keresztül? Nem hiszek benne,de azért hátha -
Remekelek28
őstag
válasz krisztianAMG #133109 üzenetére
Köszönöm a segitséged,ezzel balószinű működne is
Közben sikerült hozzájutnom egy a korábban linkelt toslink digital converterhez . De az erősitőt aux opt-ra állitva nem szólaltatja meg... a kérdésem,h nem is fogja? Vagy esetleg az befolyásolhatja,hogy nem a hozzá kapott adapterrel használom? ez egy 9 voltos.. és out van rajta..
Ha jól tudom a gyári az 12 volt. amugy világit rajta minden led...[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
Igen ez nem erősitős házimozi,hanem a lejátszós.
A laptop is egy sima acer laptop.
A lényeg,h jelenleg csak a tv közvetitésével tudom digitálisan átvinni a hangot. Laptop-tv hdmi ,a tv és a lejátszó pedig optikai.
Csak a tv szerintem tompitja a hangot és a minőséget ezért lenne jó közvetlen átvinni a tv nélkül.
Költeni nagyon nem akarok,mert lakásvásárlás stb,másra kell a pénz.
Az a helyzet ,hogy még úgy majdnem jobban szól a dolog,ha csak sima jack kábellel kötöm össze. A laptopot a lejátszóval.
Szerintem a digitálisnál a tv már a saját erősitőjét használja ,ami nem biztos,h zenehallgatásra lett kitalálva.
Jónak jó,de,ha ki lehetne hozni többetvis nem lenne rossz.
A tv egy LG Lcd. 2009 es -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
ha ezt megveszem és van olyan kábelem,melynek egyik vége 3,5 jack,a másik pedig RCA és van optikai kábelem. Akkor a laptopomat össze tudom kötni a házimozival úgy,h digitálisan szóljon?
A laptopon csak jack van meg HDMI
A házimozin van minden..[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Ez használható valamire? [link]
Úgy értem,ha pl van egy hifim,aminek korlátolt az erősitője? tud dobni rajta? -
Remekelek28
őstag
válasz BBéci #111598 üzenetére
Ismerem és szeretem is. Folyamatosan szerzem befele szüleimnek az akkori slágereket klipformájában és bizony szeretem hallgatni. Szerintem jobbak is mint a mai tuc tuc.
Csak amiket beszerzek,teljesen mindegy hogy egy 30-ezres vagy egy 2 milliós házimozin hallgatjuk,mert nem egy flac formátum. Errefel irtam -
Remekelek28
őstag
válasz MasterMark #111591 üzenetére
Bocsesz,nekem ez a hsz valahogy kimaradt.
Magyarul ez a kis átalakitó csak akkor működik,ha az usbt csatlakoztatom a tv hez ? Ha adapteressel is működik,akkor inkább azt.Mint irtam már a hétvégén is a szüleimnél lenne ez a házimozi beszerelve,nekik nem kell,hogy jamo hangfal meg erősitő legyen. 70 es 80 as évek zenéit hallgatni megteszi ez is. Ezért sem költök rá komolyabban.
-
Remekelek28
őstag
válasz MasterMark #111584 üzenetére
Ehhez járnak a kábelek is ?
-
Remekelek28
őstag
válasz MasterMark #111584 üzenetére
Nem rossz az ár,de ehhez még egy optikai kábel is kell,ha jól tudom az se olcsó.
Az egész nem létjogosult,pusztán a házimozit szeretném használni,hogy ne porosodjin a semmibe. Párszáz ft nál nem szantam volna rá többet.
-
Remekelek28
őstag
válasz johnywalker #111581 üzenetére
Nem kellene,hogy 5. 1 et is kezeljen,csak simán vigye át a hangot. Igazából csak 2 hangszóró,plusz a mélyláda üzemelne. Főleg zenére kell,vagy zenei klipekre. Nem lehet semelyik hátsó csatlakozóját 3,5 es jack kimenetté konvertálni?vagy spdif re. Bár ez se biztos,h jó.
-
Remekelek28
őstag
válasz johnywalker #111578 üzenetére
Mp3-at nem raktam rá,de gondolom azt se játszaná,valahol olvastam,hogy csak a tv - kezeli a scart.
-
Remekelek28
őstag
válasz Remekelek28 #111576 üzenetére
Ez a tv. Nincs rajta jack kimenet.
-
Remekelek28
őstag
válasz Remekelek28 #111575 üzenetére
Mégse annyira jó a helyzet,mert csak a tv hangját viszi át. az usb tartalmat nem. Próbáltam az audio beállitásoknál is állitgatni,de semmi. Valami ötlet? videokábel segitene valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz MasterMark #111488 üzenetére
Előfordul a szekrény tetején van.A tipusa szerintem lényegtelen.azért már nem forditom ki újra.
-
Remekelek28
őstag
válasz MasterMark #111484 üzenetére
Egy 2 éves LG HD felbontású tv. A tipusa most nem ugrik be.
Egyszerre azért szeretném,hogy szóljon,mert a házimozi nem lenne mindig bekapcsolva,csak usb nézéskor. És tv nézéskor ne kelljen mindig állitgatni.
Usb nézéskor nyilván a tv t némitanánk.
Köszönöm s segitségeket.a kapcsolós scart csatlakozóval megfogom próbálni.ilyen amúgy a tv hátulja[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz MasterMark #111482 üzenetére
Ezt egy LCD tv-n hol keressem? Viszont a tv akkor már nem is fog hangot kiadni? Úgy lenne jó,ha egyszerre a kettő.
-
Remekelek28
őstag
válasz renatto #111479 üzenetére
Megnéztem,van ilyenem,de nem kapcsolható,csak input van ráirva. Az a baj,hogy hiába kapcsolnám AV-ra az nem jó,mert usb tartalmakat néznénk.
A scart csatlakozó mellé egyébként az van irva ,hogy OUT/input. Tehát valahogy a kimenetet is csak elfogadná. Na majd egy ilyen kapcsolós csatlakozót beszerzek.Hátha.
Azért majd valaki megerősithetné,hogy igy működhetne e az USB lejátszás hangátvitele.[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz Ragadozó #111477 üzenetére
Ennyit nem áldozunk rá. Szüleimnek kellene. Nekem meg van oldva optikaival.
A házimozi régen az enyém volt,de mintha úgy emlékeztem volna,hogy még a képcsöves tv-m hangját át tudtam volna vinni az erősitőre ezekkel a kábelekkel,de lehet tévedek.
De lehet,hogy a képcsövesen kimenet is volt. passz. Kár,hogy nincs rá más megoldásAmúgy nem rossz a hang,sőt kiváló és torzitásmentes.. Nincs az,mint a hifiknél,hogy feltekerjük felére és már a mély hang gyalázatos recseg stb... 5.1-el se volt semmi gond,több filmet is néztem rajta
Tény,hogy nem egy többszázezres cucc,de akkoriban csak erre volt keret.[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
válasz johnywalker #111475 üzenetére
De az nincs az erősitőn..2004 es évjárat,akkor még ritka volt az optikai bemenet.
jack bemenet van még rajta,de azzal se működöttEz nem az én tv-m és házimozim hátulja,de szinte ilyesmi. Lefotózzam? hátha találtok rá megoldást? a TV-n amúgy van optikai kimenet.
[ Szerkesztve ]
-
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Ezt az audiokábelt szerettem volna csatlakoztatni a tv-mhez,illetve házimozimhoz.hogy a tv hangját a házimozin halljam. De nem reagál a házimozi .Auxon van. egy régebbi tipusú LG erősitőbe tettem. az audio kábelt,a tv-be pedig az alsó képen az audio részhez,a fekete kábelt a fehér lyukba,a pirosat a pirosba..
Megköszönném,ha valaki segitene.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba