- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
xtremetuning #112498 üzenetére
Akár de.
Jó lenne tudni most milyen lejátszó eszközt használ.
-
-
vilmaboy
őstag
válasz
MasterMark #112494 üzenetére
Ha kiviszem a hangot optikain a tévéből a denon-ba az jó nekem?
-
vilmaboy
őstag
Sziasztok!
Van egy denon avr-3801 erősítőm. A gondom az vele, hogy hdmi-t nem tud kezelni. Nem a mai kor technikai vívmányaihoz való, viszont egy nagyon jó hangú erölködő. Nekem teljesen megfelel. Sajnos ára már nagyon nincs, ezért eladni sem szeretném.
Szükségem volna egy valamire amit az erősítő elé tudnék kötni, amibe belevezetem a hdmi jelet és onnét az erősítőbe, amit ő majd szépen felerősít. Csak azt nem tudom mi alkalmas erre. Hogy hívják ezeket az eszközöket ami nekem kell?Az erősítőm menyit érhet használtam? Makulátlan állapotú.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #112491 üzenetére
kiváncsi leszek, perpillanat a topicban csak reggernek meg nekem tetszett a hangja.
természetesen nem kell egyetértenünk, pláne izlés dolgában.
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112490 üzenetére
De azért bőven volt terük sztereóban. (nemrég hallgattam meg, egy haverom használlja őket).
Ezért mondtam, hogy nem értek egyet.Jöjjön vissza a CVMP-m ráfülelek erre, mert idegesít, hogy mi a valós szitu az Interstellarral.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #112489 üzenetére
De azok sztereóban semmilyen teret nem tudtak. Ezért mondtam,h azonos áron.
Itt volt pl az interstellar, nagyon jó hang, közben mégis sok a mély, sok a center, stb. Mi meg oda vissza voltunk anyával, libabör, amit akarsz.
na mindegy, szerencsére nem kellett választanom, h azonos áron sztereo vagy 5.1
-
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112487 üzenetére
'99-környékén, mikor megvettem az első Wharfedale szettemet (ami mai szemmel nézve elég khmm..)
próbáltam center nélkül, mivel a 2 front volt meg először. Utána jött a center, sub, háttér.Még ezekkel a gyengus cuccokkal is sokkal nagyobb volt az élmény centerrel.
Úgyhogy ebben nem értünk egyet. -
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni egy kicsit?
Kinéztem két szettet, melyik érné meg jobban?
Jbl scs178 méllyel 45ért, vagy jamo s41 (s418 hcs3+s41 cen. 2+ s413) mély nélkül 35ért?
Köszi előre is! -
bajnokpityu
félisten
válasz
xtremetuning #112486 üzenetére
Joker, esetleg, vagy pityu, istván, de sántán nem jó távozni.
2.0 ban is lehet a film hangulatából jó adagot kapni, míg egy hurka center, szub el is vesz, szerintem. -
xtremetuning
addikt
válasz
bajnokpityu #112485 üzenetére
Távozz tőlem Sátán !
-
spiky03
veterán
Szerintetek 300-at megér egy használt MA RS szett (RS6, RSLCR, RS1)
Vagy ennyiért van már jobb vétel is?Esetleg 200-ért egy új, dobozos MA MR szett (MR4, MR Center, MR1)
Még mindig nekem mozira kell, zenére nem annyira.
És szerintetek a régi RX széria nem lesz valahol kifutó? Mert ahogy látom az új Silver hangfalakban már más a hangszórók kivitelezése. Ez lenne az RX utódja, vagy nem?
-
törölt tag
válasz
gyurczy #112478 üzenetére
Értelek, nálam a nincs hiányérzetem egyenlő azzal, hogy kielégít.
Talán még menthető vagy,
kív lennék mit szólnál 1-1 meghatározó filmrészletet centerrel, majd nélküle hallgatva mennyiben változna a véleményed, term. egyazon rendszeren, közvetlen egymás után.
(#112479) xtremetuning
Ha nem is meghatározó, de nagyon egyedi hangélményem volt. Gravity hangilag önmagában sem rossz kiadvány, de a 2D Diamond Luxe Edition Atmos (THD) sávval nehezen találok szavakat kategória. Ilyen szintű háttér térélmény nagyon ritkaságszámba menő, nem csak Atmos rendszeren is. Az oldalról és hátulról vagy onnan egymásba irányuló és egymásba fonódó hangok részletessége és pontossága, térérzete párját ritkító. Kiváltképp a végső zuhanós jelenet. Rólam folyt a víz mikor először hallottam és nem a kánikula miatt.
Sokkal jobb, mint az eredeti BD3D hangsávja, igaz ugyanebből a 2D verziót nem hallottam, nem tudom az mennyiben tér el ettől vagy az új kiadástól. Mostanában ilyen surround hangteret a japán Heat mutatott még, kicsit hozzányúltak a képhez és hanghoz is. Jó példája mit lehet kihozni egy 20 éves anyagból is ha az eleve nem reménytelen.
-
gyurczy
őstag
válasz
xtremetuning #112479 üzenetére
Mert nem jársz el otthonról.
-
-
robi-k
őstag
-
Kroland25
tag
Rég voltam..lassan újra én is vissza kötöm magam a rendszerbe..
5 nap múlva))jJött pár új komponens a rendszerbe ezek tesztelése vár majd rám!!illetve lemérek minden méretet és jöhet a vetítés projekt..októberben remélhetőleg minden a helyére kerül...)jelenleg nagy a dilemma mit is kell illesztenem a rendszerbe..A vászon 138"..az biztos,már ha elfér.. a proji az még kérdéses..jvc epson sony...
-
válasz
n3m3r3 #112463 üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Ha elmegy annyiért amennyiért kínálom, akkor váltok másra, ha nem akkor marad. Tényleg számomra nem kell több. most, hogy elkezdtem Tidal HiFi-vel hallgatni rögtön helyére került minden.
Más: tegnap megnéztem az első filmet az Interstellart. Az, hogy alig lehetett hallani a beszédet, azonban az effektek meg a zene szétvetette a házat azért van, mert hiányzott a center?
-
taknyí
senior tag
válasz
attila199207 #112467 üzenetére
Lehet kevés is lesz, (mennyi a szoba?) próbáld ki mielőtt eladnád, kérj egy erősítőt kölcson havertól, vagy innen a fórumon is találsz segítőkész embereket, ha Dunakeszis környéki vagy én szolgálhatok próbára egy Denon x-1000-rel...
-
taknyí
senior tag
válasz
dgyuri0123 #112464 üzenetére
Biztos te is átélted, életem legjobb estéi teltek vele kölyökként, nem is tudom mennyit kellene költeni a mai modern rendszerekre, hogy ugyanazt átéljem. A szüleim olyan hangot toltak hozzá, hogy az atmos elbújhat, a fehér meszelt falon a kép, hát uuuuuuHD volt ...
-
gibdj
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy volt-e ilyesmiről szó, de amiket olvastam, nem nagyon találtam semmit.Jelenleg a monitorom egy analóg tunerrel szerelt Samsung TV-Monitor. Van egy, a Digitől kapott boxom, ami RCA csatlakozókkal kapcsolódik a monitorhoz, a PC-t pedig egy DVI kábellel házasítottam a monitorral.
A PC-re van kötve a 2.0-s hangrendszer (lol), a monitor meg a saját hangszóróin keresztül rezegteti a levegőt.Na most, szeretnék új monitort, új boxot... komplett cserét végrehajtani. Viszont most csak sima monitorban gondolkodom, majd az új box megoldja a magáét, és HDMI-n keresztül kötöm majd a monitor csecsére. (A sima monitor oka, hogy eléggé leszűkíteni a beépített tuner a kört, mivel ha cserélek, akkor már legyen QHD, vagy 4K, aztán izé). Tegyük fel, hogy nincs beépített hangszóró a monitorban, tehát nem multimédiás, akkor hogy a manóba kössek két eszközt az egyetlen hangrendszerre?
Tehát lenne egy box, egy PC, és egyetlen hangfal páros. Valami különleges switch-el? Vagy hogyan lehetne megoldani szerintetek? A választ előre köszönöm!
Zsolti
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Shoni #112459 üzenetére
"Úgy érzem nekem valami zombi biztos készülék kell(értsd bekapcsolom megy, kikapcsolom nem megy)."
Ez pont olyan:on-off megoldás
Bocs....
-
n3m3r3
tag
válasz
adamssss #112446 üzenetére
Bánni fogod. Új a kütyü,meghajtottad, anyu berágott. Friss még a rendszered várj hogy járódjanak együtt. Hallani fogod hogy valami változott , és csinálsz egy új bemérést. Lehet később kisebb hangerőn is kapsz megfelelő hangot anélkül hogy rezonálna a kezedben a sörös doboz.
-
pappesz
tag
Sziasztok,
nem igazán tudom, hogy hová is írjam a kérdésem, de talán itt kapok rá értékes választ. Minap beszélgettem egy SONY centerben egy eladóval aki említette, hogyha számítógépről szeretnék filmet nézni akkor is érdemes HDMI kábellel összekötni az erősítőt a számítógéppel. No itt leesett az állam. Nem is értettem, hogy miért. Elmagyarázta, hogy KOAX kábelen csak sztereóban szólal meg a tömörítetlen hang veszteségmentesen míg HDMI-n keresztül mind az 5.1 sávon is akár. Azt mondta, hogy HDMI a legjobb, aztán KOAX, utána OPTIKAI, aztán rca és jack.
NO a kérdésem az lenne, hogy 5.1-es filmek élvezéséhez elegendő a videokártyámban (AMD R9 290) lévő hangkártyát használnom? Az onnan kijövő hang szebb lesz mint egy Asus Xonar Xense hangkártyával hallgatott PCM 5.1 film? (esetleg DTS) -
Shoni
csendes tag
válasz
Borisz76 #112457 üzenetére
Elolvastam, kínaiul kezdődött és a felétől ment át héberbe.
20 nm-es szoba, leginkább filmnézés kevés játékkal.
Úgy érzem nekem valami zombi biztos készülék kell(értsd bekapcsolom megy, kikapcsolom nem megy).
Vetítővászon 3 méterre van.Valami best buy rendszer kellene(lehet használt is) -
Shoni
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni. Projektorozásba kezdek és enyhe erőszak hatására fejlesztenem kéne a hangtechnikát is. Abszolút nem értek hozzá. Most egy Bose Companion 3-mam van. A keret max 1000 euró.A tanácsokat előre is köszönöm
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Csabroncka #112454 üzenetére
Köztes megoldásnak nincs értelme. Főleg ha olyanra adsz ki pénzt amit később nem tudsz normális áron eladni. Amíg nem tudsz venni mondjuk egy 2.5-4mm2-es van damme-ot, addig kösd be 2.5-es villanydróttal.
-
Csabroncka
addikt
válasz
ozzy711 #112452 üzenetére
Értettem én a lényeget, a halláskárosodást nem a hangnyomásra értettem, legalább is az itt jelenlévők többsége nem arra érti!
Dorian: köszi a tippet, elég szűkös most a keret (ritkán kell a minimálra törekednem, de most ez a helyzet áll fenn), körbejárom a használt-piacot, végszükségre meg marad a kácsa.
-
Dorian
félisten
Régen nekem is Kácsás 1,5mm-es drót ment a surroundokhoz 8m hosszban (igazából még most is megvan, mert "beépítődött a védőcsőbe"). Ugyanúgy 1,5mm-es, olcsó Furutech alpha s1-re cseréltem, sokkal jobb tér és sokkal több részletet kaptam. Utána a Van Damme 2,5mm-esre való csere sokkal kisebb javulást adott, pedig egyértelműen jobb drót a Furu-nál.
Szóval a Kácsás lépcsőt én a helyedben kihagynám, vastagságnál sokkal fontosabb a minőség. -
ozzy711
őstag
válasz
Csabroncka #112450 üzenetére
Félre értetted. A válaszból az derül ki, hogy a kábelátmérő miatt nem kell teljesítményveszteséggel számolnod, de a hangminőség már egy másik történet. A hangerősség nem ezen fog múlni, valószínűleg bármilyen más kábellel is ugyanakkora hangnyomást fognak produkálni a hangsugárzóid. A drágább ( nem feltétlen nagyobb átmérőjű ) kábel hangminőségben, dinamikában nyújt többet, nem hangnyomásban.
Mondjuk 10 méterre én inkább ezt venném.
-
Csabroncka
addikt
válasz
xtremetuning #112449 üzenetére
Az biztos, itt most inkább kompromisszumról van szó, mert ez a project most elég hátul van a listán (legalább is a mosógép és franciaágy után
), Van Damme kábelben gondolkozom, majd valamikorra, elől meg kárpótol addig a Neotech
Ez a nekik biztos annyiban jót jelent, főleg a te írásodból, hogy halláskárosodást nem fogok kapni - ideig óráig meg jó lesz!
-
xtremetuning
addikt
válasz
Csabroncka #112448 üzenetére
Nekik biztos. Kérdés, hogy a fülednek elég lesz e ?
-
Csabroncka
addikt
10 méterre elegendő a 1,5-es OFC réz kábel a háttereknek (Zensor1)?
-
nixx-21
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Celestion S8-as aktív mélyládám és tippem sincs mi lehet vele a gond, alapvetően az erősítő része működik mert a lámpa világít, jelet (elvileg) ad le, benne lévő hangszorót nem tudom másik erősítővel meghajtani mert nem viszi egyik sem.
esetleg egy tipp valakinek, hogy hova érdemes az ilyesmit vinni szervízbe esetleg itthon is orvosolható a feladat, előre is nagy köszi
-
Sziasztok!
Sajnos eladásra kerül a Yamaha Ns777-es párom. Eszméletlen, hogy szólnak pedig 70% fölé nem is tekertem soha a hangerőt az erősítőn, de nem a mi lakásunkba valók. Így már árulom is őket igen baráti áron...
Amiben most gondolkodom, és amit a szülők is engedélyeznek azok kisebb polcsugárzók. Most ilyeneket nézek. Amit hallottam már az erősítőmmel (X1100) az a Polk TSX110 volt. Azok nagyon tetszettek. Kérdésem, hogy egy Rti A1 megéri-e a plusz 30.000-et, vagy van -e esetleg ebben a sávban (60-90e) favorit, amit érdemes lenne meghallgatnom.
Köszönöm
-
Borisz76
nagyúr
válasz
attila199207 #112441 üzenetére
Még kisebb lakást ?
-
Dorian
félisten
válasz
attila199207 #112441 üzenetére
Jó kicsi lakás
-
attila199207
tag
Sziasztok vettem egy Magnat 990 motiont még erősítő kellene hozzá. Szerintetek egy 16nm-es panel lakásba érdemes vele foglalkozni vagy túl sok már, adjam el és vegyek egy kisebbet?
-
Smiley
addikt
válasz
Johnny198612 #112431 üzenetére
Teljesen igy indultam neki en is, aztan itt javasoltak, hogy nezzek eloszor egy hasznaltat erolkodot, az kiindulasnak jo lesz, pl el tudom donteni, hogy tetszik-e annak a markanak a hangzasa. Legyen gondoltam, es "ideiglenesen" vettem egy hasznalt Yamaha RX-V457-et, amire a 2 darab 30 eves videoton 3 utas hangfal van raaggatva (a melyet es a magasat par eve cserelnem kellett azok helyett SAL hangszorok vannak, de a kozep meg az eredeti). Igazabol pozitiv csalodas volt, nekem bejott a Yamaha hangzasvilaga, meg ezekkel a kinai hangszorokkal is. Nagyon megszerettem ezt a regi vasat, most ilyen 100e kornyeken akarok hozza 2 hasznalt front-ot, ez mondjuk mar egy nehezebb feladat lesz, volt egy dali ami tetszett is kinezetre, de sajnos lemaradtam rola...
-
Patice
nagyúr
válasz
Simivok #112433 üzenetére
Ne keverd az LFE csatorna szűrőjét az általános alul-áteresztő szűrővel!
Az LFE csatornát csak újabb erősítőkben lehet külön szűrni. A tiéd ezt még nem tudja.
Nálad amit tudsz állítani az egyedül az alul áteresztő szűrő. Hagyhatod 100Hz-en is, de kipróbálhatod magasabb frekikkel is, hogy úgy hogy tetszik.
-
MasterMark
titán
válasz
Simivok #112433 üzenetére
De miért kell keverni a kettőt? Most mondtam, hogy a hangsugárzók vágása 80 (vagy 100 mindegy, aminél jól szól) legyen.
Az LFE vágása teljesen más, és nem is minden erősítő tudja.
A bemásolt szöveg alapján, pont hogy nem az LFE-t szabályzod, hanem a hangsugárzók vágását.
-
Simivok
senior tag
válasz
MasterMark #112425 üzenetére
Szia!
Nekem azt javasolták, hogy hagyjam 100 Hz-en.
Panasonic SA-HE200 erősítő, az összes hangfal SMALL.Filter:
Change the cut-off for bass output from the front speakers. If you set front speakers to SMALL, the filter is set to 100 Hz. Raise the cut-off if the bass from the front speakers is unsatisfactory so that this bass is output through the subwoofer. You can raise the cut-off from 100 Hz to 150 or 200 Hz.Az erősítőn csak az LFE csatorna vágását tudom szabályozni. Szóval akkor én is rakjam 150-re?
-
davidsone
addikt
Emberek asszem most volt otthon először "igazi" mozi élményem: (dts core) oblivion, a holnap határán, különvélemény és végül a világok harca ebben a sorrendben/nap
a világok harcánál már csontig hatoltak az effektek rendesen féltem
nem rég cseréltem erősítőt ez az onkyo egy igazi moziszörny! El sem tudom képzelni némelyikőtök mit hall a sokkal magasabb szintű rendszerével...
-
Johnny198612
tag
válasz
MasterMark #112430 üzenetére
Ujnak jobban orulnek nyilvan, de hasznalt is belefer, ha kapnek tippeket, hogy mire erdemes ilyenkor figyelni.
Nehany konkret peldat tudnal javasolni?
-
MasterMark
titán
válasz
Johnny198612 #112429 üzenetére
Mint mondtam szerintem egy régebbi HM erősítő, és valami hozzá illő sztereó front pár. Mivel az új HM erősítők szolgáltatását PC-re kötve úgysem használnád ki, ezért érdemes szerintem inkább egy régebbi jobb hangú erősítőt nézned. Meg frontból is inkább valami használtat.
Már persze ha a használtak szóba jönnek egyáltalán.
-
Johnny198612
tag
válasz
MasterMark #112428 üzenetére
Hat ugy erzem tenyleg lenne ertelme annak, hogy nem dobom ki 5-8 ev mulva a 80k-s Logitech-et megint. Hanem a meglevot epitgetem tovabb.. Es egyszer buszken mutagatom // elvezem majd amim van.
No de milyen erosito//hangfal fele induljak?
Teljesen csirke vagyok a temaban, mint ahogy ez valszeg kiderult mar..Az osszefoglalo alapjan a 20nm nem tul nagy ter, talan tenyleg lehet valami ebbol a penzbol is. De szeretnem, ha a sztereo is mar jol szolna, es boviteni is erdemes legyen..
-
MasterMark
titán
válasz
Johnny198612 #112427 üzenetére
Tyű ez ám a változás.
Itt ezt valószínűleg sokkal jobban támogatják. Szerintem is inkább egy régebbi HM erősítő, és egy front pár hozzá, 100-ból már jó kiindulási alap.
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Nemreg irtam ide, hogy a vegyesen TV es monitor kozott valtogatos felallashoz szeretnem a jelenlegi oreg es rossz minosegu PC-s 5.1-emet lecserelni.
A PC-s hangszoros topikban a jobbfajta 2.0 iranyaba tereltek, h csak ugy kossem ra a PC-s hangkarira, mert mar az is jobb minoseg, mint barmelyik PC-s 5.1 szett.Azota tobb helyen olvastam itt a forumon, h inkabb erdemes elindulni egy jofajta erositovel es regi hangfalparral is akar, minthogy vegeyek egy 80k-s Logitech PC-s szettet.
A kerdesem az lenne: Erdemes-e illetve egyaltalan 100k HUF alatt el tudok-e indulni ilyen iranyba?
Vennek egy ajanlott 5.1-et is meghajto erositot, amit egyelore ket akar hasznalt, de minosegibb hangfallal uzemeltetnek sztereoban, majd ahogy telnek az evek megvennem a melynyomot es a masik 3 hangfalat is?
Ha igen, mit javasoltok, mivel kezdjem?
Vagy esetleg igy a sztereo hangfalak majd nem fognak megfelelni frontoknak? Esetleg az 5.1 erosito nem hozza jol a sztereot? Vagy ilyen arban felejtsem el az egeszet?
Ja igen, felhasznalas:
Elsosorban PC-s input, filmek, jatekok fokent. Ritkabban zene is (mai elektronikus parti hangulatcsinalashoz pl.).
20nm nappali. Kanape-TV tavolsag kb. 3.5-4 m. Nem kell, hogy a hangero felhajtsa a szomszedokat, szoljon halkabban is jol.Koszi elore is.
-
Dorian
félisten
válasz
vitezlejszlo #112424 üzenetére
Több infót nem tudok mondani, mert a Godzillát én eredeti hangsávval néztem (szintén Denon3808-cal). Ez esetben a normál beszédhang szint mellett a rombolás hangos volt ugyan, ahogy kell, de nem elviselhetetlenül hangos. Ill. általában, a filmek túlnyomó többségénél nem szokott problémám lenni a center hangerő szintjével.
-
_Smooth
senior tag
válasz
MasterMark #112421 üzenetére
Hát nem tudom, a 80 mire való, akkor tévesen kevertem ide. Én a 120Hz-cel az LFE csatorna vágására gondoltam.
-
_Smooth
senior tag
válasz
devil-k #112417 üzenetére
Igényesen néz ki
(bár nem tudom, ennyire fehér közegben milyen lesz a vetítés)Én ma megyek a hangfalakért. Egy pár fehér Vector 205 lett a vége, meg egy fekete 211-es center és a Monitor 201-es Sub (mert előre sugároz, nem lefelé).
Elhelyezéskor érdemes kicsit a néző felé fordítani a frontokat, ugye? Csak mert láttam ilyen olyan képeket, ahol a doboz előlapja párhuzamos a fallal.
Illetve az erősítőmön 100 és 150Hz között nincs átmenet, nem tudok 120nál vágni.
Ebben az esetben melyik az ajánlott inkább? Matematikailag a 100 volna közelebb a 120hoz (meg THX-es 80-hoz), és végül a frontok is állók lettek - így elég lehet akkor a 100as is? A kis dobozokkal egy ideig 100nál vágtam, és pár napja toltam fel 150-re. Ez a verzió egy kicsit jobbnak érződött. -
Dorian
félisten
válasz
vitezlejszlo #112418 üzenetére
Állandóan megy a sírás, hogy nem elég dinamikus ez meg az a hangsáv, vagy erősítő.
Amikor meg dinamikus akkor az a baj.
Miért olyan furcsa, hogy sokkal hangosabb a beszéd-hangerőnél, ha Godzilla szétszedi a várost?
Ha nem tetszik, lehet night módokat választani. -
devil-k
nagyúr
"Referencia" kép. Főleg a centerről.
-
BBéci
legenda
válasz
vitezlejszlo #112415 üzenetére
Arra tippelek, hogy nem eredeti hangsávról van szó, hanem szinkronról. Az sajnos általában ilyeneket művel.
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Az miért van, hogy az egyik film ami DD5.1 úgy szól, hogy a center halk, azt fel kell venni, ellenben mikor effekt van, mert pl Godzilla letarolja a fél várost, akkor meg minden úgy üvölt, hogy vissza kell venni a hangerőt, majd az akció után megint feljebb tekerni, és van olyan film, amihez meg hozzá se kell nyúlni, mert az elejétől a végéig jó a center is és a szélső/hátsó hangfalak is? Ha ez számít Denon 3808 és egy HTPC Kodival.
Köszi
-
palesz53
senior tag
válasz
adamssss #112398 üzenetére
Hát, kb akkora ugrás az mp3 (320) - 16/44.1, mint a 16/44.1 - 24/96 (szerintem). Az biztos, hogy akkora lépés nincs, mint felmenni 24/192-re.
A hangmérnök kezei közül 99%-ban 24/96 kerül ki. (24/192-ben vagy dxd-ben elenyésző mennyiségű felvétel készül (az összes zenei felvételhez mérten).)
-
pappesz
tag
Sziasztok!
Egy Asus Xonar DSX hangkártyával szeretnék használni leginkább filmezéshez egy 5.1-es hangrendszert. Jelenleg Genius HT 5005 5.1 cucc prüntyög a nappalimban. 28 nm a nappali. Milyen hangrendszert ajánlotok? Logitech z906ra gondoltam, de bizonytalan vagyok.
Üdv Pappesz -
lacima
tag
Na reseteltem az erősítőt. Minden alapállapotba került, összes hangsugárzó small és a vágási freki 80hz. Csináltam egy mérőmikrofonos beállítást, nem talál sub-ot. A frontokon és a centeren hosszabb ideig hallatszik a teszthang mint a sub-on. A sub-ra kiküldött hang olyan mintha megszakadna. Kábel? Egy 3m-es Qed kábelem van, tápkábel még a gyári. Erősítő vagy sub probléma?
-
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest