Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
geucsa
tag
Sziasztok!
Canton LE100-as sorozat milyen?
Onkyo TX-SR608-hoz mennek? -
geucsa
tag
válasz Norbi 72 #102102 üzenetére
Köszönöm!
Nem ezt szólták le tegnap, hogy milyen elhelyezést fotóztak referenciamunkaként?
Megnéztem több fotót is és máshol is kísértetiesen hasonlót alkottak, sőt van olyan is, hogy álló hangfal a sarokban egy magas, mély szekrény mellett. Nem értek hozzá, de szerintem az úgy nem szerencsés.
Igaz én hallgatni megyek a bemutatótermükbe és nem telepíttetni szeretnék velük. -
geucsa
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani helyet, ahol meg lehetne hallgatni különböző szetteket az elkövetkező 3 napban?
Leginkább Denon, Yamaha és Pioneer középkategóriás erősítők érdekelnének és hozzájuk passzoló hangfalak, amikről fogalmam sincs, mi lenne jó.
Amúgy szerintetek Wharfedele Diamond 220, vagy Dali Concept 2 a jobb vétel, ha mindkettő 50e/pár? -
geucsa
tag
Sziasztok!
Melyiket érdemesebb megvenni:
Denon AVR2113 (80e), - vagy X2000 (90e)?
Cél populárisabb zenék, illetve filmnézés kb. 50-50%-ban.
Másik kérdésem, hogy ezekhez a Cambridge S50, 30, 20-as szett elég?
Ha nem, akkor milyen nem álló hangsugárzókat ajánlotok hozzá? -
geucsa
tag
válasz demars #99241 üzenetére
Szerintem pont a magasan lévő tévét kényelmetlen nézni.
Általában könnyebb lefelé nézni, mint fölfelé.
Az ideális pedig az, ha a TV középvonala szemmagasságban van.
Ebben az esetben alig lehet egy kicsit alatta, így maximum 15-20 cm-t emelnék rajta. Az meg már pont elég ahhoz, hogy a center a helyén maradjon.
Én a 60 collos tévémhez a legolcsóbb ikeás fali tartót (3490 forint) használom és tökéletesen megfelel a célnak. Igaz éppen hogy elég, mert hivatalosan csak 50 collig használható, de még ráment.
Kényelmesen előre lehet hajtani, ha valamit akarok matatni hátul, de még nem volt rá szükség, mert a Samsung tévéket eleve úgy tervezik, hogy elmozdítás nélkül is lehessen csatlakozókkal babrálni. -
geucsa
tag
válasz #09634560 #94319 üzenetére
Sok kicsi sokra megy, de szerintem ahol nem érdemes, ott ne spóroljunk!
Márpedig itt nemigen van értelme.Hűtőn, mosógépen, ... világításon érdemes.
Amúgy 70 wattot is. Igaz, hogy rendszer szempontból nem észrevehető, de a saját pénztárcánkon igen.
Fél perc alatt kiszámolható ha pl. egy hűtő fogyaszt 70 W-tal kevesebbet az éves szinten több mint 20000 forint megtakarítást jelent. -
geucsa
tag
válasz xtremetuning #93845 üzenetére
A hülyének is megéri. Leginkább neki.
-
geucsa
tag
válasz xtremetuning #93834 üzenetére
Kettőtől eltekintve olyan rondák, hogy nem tenném be őket a házamba.
-
geucsa
tag
válasz adodaniel #93767 üzenetére
Én meg már láttam.
Ez szubjektív.
Amúgy példának írtam a karbonfóliát.
Nem mindig arra a strukturáltra kell gondolni, vannak teljesen sima felületűek is.
Én például egy sima, fényes fehér 200 mikronos fóliát szeretnék ráragasztani.
Fóliázás után valahogy így néznének ki: http://www.heco-audio.hu/index.php?P=1&K=3&ID=6124 -
geucsa
tag
Sziasztok!
Befolyásol valamit, ha lefóliázom a hangfalakat?
A színüket szeretném megváltoztatni, ezért arra gondoltam, hogy a legegyszerűbb, ha lefóliázom mondjuk karbonfóliával. -
geucsa
tag
válasz adodaniel #93621 üzenetére
Egyiket sem hallottam, de ennyiért nem is igazán érdekelnek.
Amit idéztél tőlem tartalmazza a "sodrony" szót, tehát azt nem lehet megcáfolni egy nem sodrony vezetővel.
Én pusztán arra lettem volna kíváncsi, hogy milyen kábelt érdemes venni. Például van 2,5 mm2-es 18 gauge-s és 12 gauges is. A 18-as 150, a 12-es 300 ft/m.
Ez csak példa, nem tudom a pontos árakat. -
geucsa
tag
Köszi!
Tehát nagyjából az, amit leírtam. Beigazolódott a sejtésem.
Stranded wire AWG sizesAWG gauges are also used to describe stranded wire. In this case, it describes a wire which is equal in cross-sectional area to the total of all the cross-sectional areas of the individual strands; the gaps between strands are not counted. When made with circular strands (see Circle packing), these gaps occupy about 10% of the wire area, thus requiring a wire about 5% thicker than equivalent solid wire.
Stranded wires are specified with three numbers, the overall AWG size, the number of strands, and the AWG size of a strand. The number of strands and the AWG of a strand are separated by a slash. For example, a 22 AWG 7/30 stranded wire is a 22 AWG wire made from seven strands of 30 AWG wire.
-
geucsa
tag
Azt tudtam, hogy egy ilyen mértékegység, de nem értem a vezetékeknél pl. amikor azt írják, hogy 12 gauge - 2,5 mm2.
A kettő biztosan nem egyezik.
Pl ugyanolyan keresztmetszetű kábelek közül drágább a kisebb gauge-os. Az nem egy elemi szál keresztmetszetét jelöli, tehát minél több elemi szálból áll egy sodrony, annál értékesebb? -
geucsa
tag
Valaki el tudná magyarázni, mi a gauge lényege a kábeleknél?
-
geucsa
tag
válasz Oldfighter #90402 üzenetére
Köszönöm!
Én is ilyesmire tippeltem.
Kár, hogy olyan rohadt drága. -
geucsa
tag
válasz Dorian #90398 üzenetére
Persze, hogy értem. Azért írtam, hogy általánosságban véve.
Azért vannak nagy különbségek. Pl. a leggyakoribb példa a Trabant és a Mercedes.
Én ilyenre gondoltam, amikor márkákat soroltam.
Nehogy belefussak valami nagyon gázba.
Gondolom, van a hangfalaknak is Rolls-Royce-a (talán B&W, vagy ilyesmi) és Trabantja (erre nem tudok példát és pont ez a bajom).
Remélem, nem sértelek meg, de tényleg nagyon tájékozatlan vagyok e téren. -
geucsa
tag
válasz mivamma #90396 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
25m2 a szoba.
Az erősítő Denon AVR-X2000.
Az összeg kb. 150000, de ha olcsóbban kijön ugyanaz a minőség, akkor nem baj.
Én ilyesmikre gondoltam:
Cambridge Audio S70, 50, 30
Magnat Vector 205 + 201 + 211
Dali Concept 6 szett
Wharfedale Diamond 10.4 Home Cinema Pack
Wharfedale Diamond 10.5 Home Cinema Pack
KEF C7 szett (C1+C7+C6)
Ezek voltak eddig a drágábbak.
És ezek, amiket szívesen ki is fizetek, ha megéri:
Onkyo SKF-4700 + SKS-4700
Wharfedale Vardus 300 Home Cinema Pack
Magnat Monitor Supreme 800
Mordaunt-Short Carnival HTS 5.1 szett
Mordaunt-Short Carnival 6
Wharfedale Crystal III 30.4/1/C Home Cinema Pack
Wharfedale Obsidian 600 Home Cinema Pack
Wharfedale Diamond 10 MT set
KEF C5 szett (c1+C5+C6)
Mordaunt-Short Carnival 8Ezek ár szerint emelkednek. A legelső kb. 70e, az utolsó 160e forint.
A felsők 170-től indulnak. -
geucsa
tag
Sziasztok!
Teljesen tapasztalatlan vagyok hangfal téren is, ezért arra kérlek titeket, áruljátok el, hogy az alábbiak egy kategória-e?
Ha nem, akkor hogy jönnek egymás után sorba, melyiket érdemes leginkább megvenni egy alsó-közép kategóriás erősítőhöz (lásd. topik leírás)?
Ezek szimpatikusak, de nem tudom őket sorba tenni:
JBL, Onkyo, Wharfedale, ELTAX, Magnat, Mission, Mordaunt, KEF, Dali (ez nagyon szimpatikus, de ez már kicsit drágább).
Annak is örülnék, ha legalább azt leírnátok, melyik az, amire ne is gondoljak.
Köszönöm! -
geucsa
tag
válasz Oldfighter #89892 üzenetére
Köszönöm a választ!
Nagyobb rész filmnézésre használnám, de 20%-ban zenehallgatásra is, illetve szeretem a koncertfelvételeket is.
A szoba 26 nm (amerikai konyhás nappali), aminek kb a 70%-át használom nappaliként, tehát azon a területen van a tévézős rész. Egy 60 collos, full HD, 3D-s, smart plazmatévém van, ehhez a színvonalhoz kellene a hang is.
A frontokat szerencsésebb lenne ha a tévé mellé a falra tehetném, vagy a TV előtti 40 cm magas szekrényre.
Hátul a kanapé mellett van hely, de falra is tudom szerelni a háttérsugárzókat.
Nézegettem az új termékeket és a teszteket is. A streamaudiot nem néztem. -
geucsa
tag
Sziasztok! Valaki tudja, hogy a Yamaha RX-V1065 milyen HDMI-t támogat? 3D-s filmeket kezeli?
Illetve szívesen hallok általános véleményeket is róla.
Mostanában kezdtem el nézegetni az erősítőket. Használt piacról szeretném beszerezni az első komolyabb házimozi szettemet. Most egy Samsung kompaktom van, aminél többre vágyok.
Örülnék pár javaslatnak erősítő és hangfal témában is.
Például ilyesmire gondoltam: Denon AVR-X2000 + Cambridge Audio S70, S50, S30. Vagy ez nem jó párosítás?
JBL, JAMO milyen hangfalak?
Melyek a javasolt márkák közép, alsó-közép kategóriában? 2-300 ezer forintot szánnék a rendszerre.
Na most jó sokat kérdeztem össze-vissza, de egyáltalán nem vagyok képben, pedig elolvastam a topik összefoglalóját is. :-/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest