Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
makkmarce
őstag
válasz
VoidXs #82999 üzenetére
Majd kipróbálom normális fülessel, hátha tovább jutok. Mindig a dinamika és a magas hangok hiánya volt az árulkodó, csak 40 fölött már nem hallok olyan jól, mint fiatalon
Szerintem a hangot nem mikrofonnal, hanem scope-al kellene mérni a hangfalak bemenetelénél(úgy, hogy a hangfal is rajta van), ha a varázscuccok bármit csinálnak, akkor azon látszódna. Egy 24 bites oscilloscope már kb mindent elárulni, de az megint drága -
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #82998 üzenetére
Nem csatornánként annyi. A 64 bit úgy jön ki, hogy csatornánként külön kódolva 32, más esetben az enkóder joint stereo-t adna, nem lehet kikapcsolni. Nem olyan rossz dolog az, jelentősen javít a tömörítés hatékonyságán, de ugye itt minden esélyt meg akarunk adni a játékosnak, nem javítunk. Az Opus például joint 5.1-et is tud, 320 kb/s-on (5.1-re, nem sztereóra) lényegében megkülönböztethetetlen az eredeti sávtól (a legtöbb hangszórón mikrofonnal is!). Ha a valós tömörítési beállítások lennének, kb senki nem jutott volna túl a 128-as Vorbison, annyira jó minőségű már az a kódolás is, én például minden zenémet abban tárolom. Na olyan beállítások mellett a már több helyen látottaknál is jobban rinyálnának a kábelezők, hogy tuti csalás van a Nuance mögött. Végülis ez az, csak a játékos előnyére.
-
makkmarce
őstag
válasz
VoidXs #82997 üzenetére
egy ilyen jött össze, de valahogy túl jónak hallom, visszagondolva, hogy 25 éve mikor utoljára zenét kódolgattam, akkor sokkal rosszabbra emlékszem. Nem lehet, hogy csatornánként 64kbit, nem összesen? mert úgy érthető lenne, hogy miért nem annyira rossz.
Szerintem a joint stereo az elég gyalázat, mindig is utáltam
Egy normális fülessel vagy szettel jobb is kijöhetett volna.Nuance 1.1 with a 2.0 output
Next codec: Vorbis, 64 kbit/s
Round 1, score: 1/1
Round 2, score: 2/2
Round 3, score: 3/3
Next codec: MP3, 128 kbit/s
Round 4, score: 4/4
Round 5, score: 5/5
Round 6, score: 6/6
Next codec: Vorbis, 128 kbit/s
Round 7, score: 6/7
Round 8, score: 7/8
Round 9, score: 7/9
System time: 2024.08.24 01:03:25.5904
Validity: rI+GVfZ2Rjb3FzkRVYvVow== -
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #82996 üzenetére
Pedig minden esély szándékosan a hallgató felé van billentve, például kódolásnál nincs joint stereo, ahogy bandenkénti bitmélységoptimalizálás sem, minden tömörítési minőség a lehető legrosszabbra van állítva. És látod, még így is egy gyenge műszer az emberi fül. A Vorbis 64 biten egyébként kb a 256-os MP3-nak felel meg, ha minden ilyesmi be lenne kapcsolva, ennyire jól tömörít. Az Opus még jobb.
-
makkmarce
őstag
válasz
Joe123 #82994 üzenetére
jópofa cucc, a pc-s hangfalammal (logitech), elértem az átlagos ember szintet a tömöritőknél
ha valaki kedvet kapna, de nincs otthon wav, a német hifi oldalról lehet szedni teszt fileokat:
https://www.hifistatement.net/klangbibliothekbár szerintem gyanúsan jó minőségben szólnak a 64kbit-es codec-ek is
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Joe123 #82983 üzenetére
az egy nagyon rossz otlet, 5Vt nem szabad GNDkent hasznalni. 5 es 12V megy ameddig annyirol indul a motor.
csipteto sem kell egyebkent, siman meg lehet cserelni a kabelt. pl regi EK D5 pwm pumpaknal ez muszaj volt, amikor a 0 jelre a pumpa nem volt eleg feltolteni (azota ezt megcsereltek es 0 mellett maxon megy). nekem van itthon egy atalakitom "bebikazni" a D5ot maxra feltolteshez.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #82984 üzenetére
Az a baj, hogy tobb teszt is mutatja, hogy ott is hallunk kulonbseget, ahol nincs. Es ki akar metodikaval foglalkozni, amikor ugyis 'jo a fulem, meghallom a legkisebb kulonbseget is, a Jozsi tapkabelet is hallottam'. Jo, a meresek nem mutatjak, de hogy is volt, 'eddigi tudasunk szerint' nem tudunk csak kulonbseget merni, amugy 'van, hiszen hallom, semmit ertelme a mereseknek'. Illetve 'megmertem ket kabel hangjat, kivontam egymasbol, es nem suket csend lett, tehat van koztuk merheto kulonbseg'. Vagy 'nyilvan valtoztatjak a kabelek a hang minoseget, hiszen az erositokben is kabelek vannak, es azok is valtoztatjak'. Na mindegy, koszi, hogy nyomod a szelmalomharcot, sajnos nem minden erv ellen van fegyvered.
-
Joshi
titán
válasz
Smiley #82986 üzenetére
A sárga-piros az 7V lesz, de ezt csak akkor célszerű használni, ahol a venti nem indul 5V-al. Olyan nincs hogy a mai ventilátorok PWM-ek lennének. Olyan van hogy vagy PWM vezérelt az adott ventilátor vagy nem. Én azért írtam amit, mert 7V-ot nem tudsz kinyerni csak úgy, persze egy feszültség szabályozóból igen, de az melegedni fog. Most ebbe ne menjünk bele, mert ennek a topiknak nem ez a témája.
-
makkmarce
őstag
válasz
acbr_13 #82972 üzenetére
pc-nél az alaplapi hang általában pocsék és zajos. Nem választják le jól a hangchip áramköreit, és ha kap egy nagyobb terhelést a GPU, meghúzza a villanyt, aztán zajosodik is az egész, mert a változó terhelés PWM vezérlőin keresztül visszaszól. Én is belehallom a GPU-t, ha felnyomom a hangerőt és beterhelem. Ha csak nem olyan alaplap van, ami különleges hangtechnikát csinál, akkor általában sajnos elég zajos az alaplapi és ez nem a kábelekből jön, hanem már a nyákon pocsékul van minden megoldva. Ha zaj nélküli hang kell pc-ből, akkor a hangkártyát tudom javasolni, ahol rendes stabilizált tápot kap az audio chip és már a panelon rendes árnyékolást. Ha stereo hang is elég, akkor akár egy pár ezer forintos USB-s hangkártyával is javíthatsz a helyzeten.
Ha a PC terhelésével változik a zaj, akkor szerintem nem fogsz tudni belőle zaj nélküli hangot kiszedni, hiába árnyékolsz. -
VoidXs
Topikgazda
-
Joe123
senior tag
válasz
proci985 #82980 üzenetére
Valamelyik régi PC-mben amikor túl hangos volt valamelyik venti és még nem voltak ilyen fancy gyári szabályzók, egyszerűen azt csináltam hogy elvágtam egy molex toldó megfelelő két vezetékét, megcseréltem és mindjárt csak 7V-ról ment 12V helyett és kussban volt.
Csak egy oldalcsípő és pár cm szigszalag kellett hozzá. Mondjuk kellően parasztul nézett ki, de akkoriban még átlátszó oldallapok sem voltak, szóval nem számított.
-
svgyula
addikt
válasz
acbr_13 #82972 üzenetére
Szia! Az asztali PC-ben nincs/nem jó a vezeték és a vezetékig elvezető rész árnyékolása. Ugye az fém házas(laptop műanyag ott fontos az árnyékolás) és kívül már nem küld zavart ám belül igen nagy a "káosz"
Ezzel senki nem foglalkozik mivel a rendszer digitális jelfeldolgozáson alapszik ott pedig ezek a zajok nem "hallatszanak". Megoldás nem biztos, hogy lesz mert ha a hang kimenetet leföldeled a házhoz lehet megy az egész lap a levesbe. Árnyékolásnak csak "vas" alapú lemezt tudnál használni ha ügyesen el tudod helyezni a házhoz fémesen rögzítve de a hang kimenethez nem érő módon talán segít. Ami még fontos a PC földelése legyen megfelelő. Vagy készítesz egy 3 ér+árnyékolás vezetéket és a jobb-bal-grund(lehet ez is 2db) egy árnyékolt vezetéken viszed el és az árnyékolást rögzíted a PC házához. Tudom ez macerás de nincs rá jó megoldás. Vagy használsz nagy veszteségű 2 transzformátoros leválasztó szűrőt. Ennek az elve egyszerű 2db transzformátor ezeken mindegyiken 2db egymástól teljesen elszigetelt tekercs. Egyik tekercs a gerjesztő(bemenet) a másik a kapott jel(kimenet). Csak a veszteség elég nagy és ha nem jól van a trafó megválasztva hiányoznak majd frekvenciák....
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #82968 üzenetére
The position here at Audioholics on digital cables is clear; from a performance perspective, unless the cable is damaged or otherwise failing, there will be no audible or visual difference.
Milyen szomoru ez, barki mondhatja, hogy meg kell azt hallgatni (leven nem azt mondtak, hogy ez tudomanyos teny, csak a velemenyuket), es maris lehet vitatkozni. -
Quqesz
nagyúr
Nos akinek zártabb helyen van az AVR, annak a legegyszerűbb (és legolcsóbb) segítségnek ajánlom ezt: [link]
Én a levegőt akartam megmozgatni vele, állítva raktam be. Az eredmény egy kéznek hűvös fedlap mindenhol. Hangja nincsen. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
VoidXs #82968 üzenetére
Soha nem láttunk egyetlen hiteles vaktesztet sem, ahol digitális kábelt vagy akár vezeték nélküli átvitelt bárki kihallott.
ha eleg az, hogy kulonbozo bitrataju bluetooth codek kozotti kulonbseget, akkor arra tudok mutatni rendes vaktesztet. mondjuk az eredmenye egybevag a forumon csinalt tesztekkel egyebkent, bar a metodika mas volt.ha arra gondolsz, hogy wifin es etherneten kuldeni at ugyanazt a lossless hanganyagot, ahol az eszkoznel lehet tudni, hogy mindket metodus illesztese ugyanugy eteti a DA egyseget (hogy ne az egyseget merjuk), ott mar nem lenne kulonbseg.
makkmarce: ASRen volt par kabeles meres. gyakorlatilag tok folosleges, nincs merheto kulonbseg ameddig a kabel meguti a minimalis elfogadhato szintet
---
btw, subnal irtam, hogy az XTZ 12.17 EDGEk tulzasok voltak beuzemeles utan, erre gondoltam (ez meg EQzas elott):
szoval szuper, hogy jol szol, meg fullel leirjak, de mozinal valami ilyesmit akarna az ember a sajat szobajaban, avagy 80dbA mellett lazan meglegyen a headroom 20Hzre, lehetoleg epeszu THD ertekekkel (bar az meg amugyis latszana az EQn).
na legalabb valami ilyesmi kene egy normal tesztre. mas kerdes, hogy ott lenne szivas, amikor a hutogep meretu cuccot elszurjak a mernokok, es 40Hz ala nem tud lemenni.
-
acbr_13
csendes tag
Sziasztok! Igaz nem házi mozi, de nem találtam hozzá topicot. Szoval az a próblémám, hogy adott egy Numark DM1100SE 3 csatornás keverő ami ugye össze van kötve egy pionner erősítővel. És annyi a baj, hogy ha az asztali pc-be van kötve a keverő akkor magas hangú buggás van a hangfalkon és a potméterek allítgatásával változik a bugas/zugas hang is tehát mintha valami zavarná a jelet. Viszont laptop és telefonnál nincs ilyen jelenség.
Már próbáltam külön konnektor aljzatba dugni, de ugyse jó. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #82969 üzenetére
Persze, hogy nincs változás, hiszen egyrészt ott az oversampling (bizonyíték, hogy a jitter és a zaj megszűnik), illetve egy teljesen független tápösvény felelős a másik eszközért.
-
makkmarce
őstag
no comment
ha nem létezne bit, mert ugye nem tudhatjuk mennyire erős, akkor a számítógép egy random generátorként működne, de szerencsére nem így van.
nincs olyan, hogy a monitoron világosabb a pixel, mert jobb kábelt raktam hozzá, ahogy az sincs, hogy hangosabb a zene, mert jobb a HDMI kábelem. Ha meg hibázik a kábel, akkor az selejtes. -
VoidXs
Topikgazda
És ne felejtsd ki, hogy a gyakorlat igazolja az elméletet. Akik kábeleket vélnek hallani, rendszerint a valóságban tömörítést se tudnak, pedig az mérhető, hatalmas különbség. Soha nem láttunk egyetlen hiteles vaktesztet sem, ahol digitális kábelt vagy akár vezeték nélküli átvitelt bárki kihallott. Addig nagy az arcuk, amíg le nem ülteted őket elé, de valami véletlen, megfoghatatlan oknál fogva sosem jutunk el oda, maximum oda, hogy "eskü megcsináltam tesó". Egy ingyenes programban kellene 10-et kattintani, nem bújhatnak amögé, hogy nehéz. Minden más csak felesleges semmitmondó arcoskodás, amíg nincs bizonyíték. Aki igazolni akar valamit, tesz az ügy érdekében, és nem az olyan meghamisított reklámokról beszélek, mint amiket az AudioQuest csinál.
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Nem annak kellett volna "lejönnie", nem azt írtam.
A megjelentetett méréseket a Totel végezte, oda van írva mindegyik cikkhez. Az ő mikrofonjuk romlott el. Nekik járt pénz a munkájukért, plusz oda kellett szállítani a szubládákat, majd vissza.
A saját méréseim ettől függetlenek, amiket kivétel nélkül, minden alkalommal elvégzek.#82956Quetz
Mindegy, mennyibe kerülnek a mérőműszerek, (van TerraSonde kofferem, Umik1-em) elenyészően keveseket érdekelnek a grafikonok. Az a (szerintem hibás) döntés született, hogy nem éri meg a plusz időt, munkát. -
VoidXs
Topikgazda
Milyen pár százezer? 40 körül van vámmal és szállítással egy UMIK-1, tökéletesen elég a célra. Az, hogy ez nem egyszeri költség, mindössze két okból lehetséges: vagy csúnyán átvertek (hogy ne egyenesen hazugságnak hívjam), vagy képesség probléma. Ha egyszer van egy mikrofonod, és meg tudod nyomni REW-ben egyedül a Measure gombot, mert nagyfiú vagy, nagyon szép grafikonokat tud rajzolni, nagyon gyorsan. Laptopja meg HDMI-je mindenkinek van, de belevehetjük a költségbe, megfelelő használt géppel se lesz 100k felett az összköltség, a következő legalább 10 évre. Utána majd egyszer elküldöd újrakalibrálni, amit egyetemen két sörért és egy pizzáért megcsinál bárki.
-
makkmarce
őstag
ezek szerintem közel rendben vannak, van mérés, és van egy szubjektív hangérzet leírás is, van anyagminőség. Ami elfért volna, hogy mit csinál alacsony hangerőn, és hogy van e valami alapzaja a kütyünek, ha épp nem szól. Azt viszont megértem, ha költséges, és full szívás olyanoknak mérést mutatni, akik még hisznek a varázskábelekben.
Ami viszont előrébb viheti ezt a dolgot, az egy mérés magyarázat. Na nem minden cikknél, hanem 1x megcsinálni, hogy hogy kell nézni a grafikont, és mi lenne az ideális görbe. Ezt minden cikk minden grafikonja alá belinkelniSok ember nem tudja értelmezni, hogy mit is lát. Ez segítene azoknak is, akik eddig nem kattintottak rá, hogy értsék, mit is látnak. Ahogy a GPU teszteknél is, itt is ki kell írni, hogy pl a kisebb érték a jobb
(pl az impulzus-válasznál).
-
BBéci
legenda
Mérés kell? Tessék, itt van pár példa: [link] [link] [link] Egy ideig így ment, aztán leálltunk vele, mert a meghibásodott mikrofont a gyártó nem volt hajlandó simán, garanciában cserélni, csak féléves levelezés, vitatkozás után, közben kiderült, hogy az olvasók tizede sem kattintott rá a mérésekre, ami mellesleg a költségeket triplájára emelte, amit az egyébként sem magas nyereségből kellett kigazdálkodni.
Igen, kivétel nélkül, minden egyes szubláda hangját mérem, feltétlenül szükségesnek érzem, de csak papírra, ceruzával jegyzetelek.
Felvetésedre megoldás a teljes oldal URL-jének átküldése. -
makkmarce
őstag
válasz
VoidXs #82945 üzenetére
Lehetne pedig ezt jól csinálni, és igény is van normális kábelekre, azok tesztjére. Hol van jól megoldva az árnyékolás, az adott frekvenciákon stabil a jelátvitel, hány méterig működik normálisan, esetleg egy elektromos zaj generátor mellett mit csinálna. Sohase értettem miért mentek el ebbe a mágikus világba, hogy "hallják" az adatkábelt, és hasonlók. Simán lehetne mérni akár már a hangfalnál egy scope-al, és összehasonlítani mondjuk 10 varázskábelt. Mert ha ott nincs különbség, akkor bizony a hallgatónál se lehet különbség. Gondolom ezt senki se meri meglépni, mert utána nem kapnának több mágikus kábelt a gyártótól.
-
Quetz
őstag
Nézd meg az Audioholics subwoofer tesztjeit. Minden cikkben dokumentáltak a mérési feltételek és grafikonokkal, táblázatokkal mutatják be az eredményeket. Ezzel szemben képes voltál leírni ezt: "Műszeres mérésünk nem igazolta a műszaki adatokban közölt frekvencia-átviteli számokat! De nem ám!" majd elegánsan kihagytad a mérési jegyzőkönyvet.
A felhasználó barátság jegyében jegyzem meg, hogy a weboldalon ki van kapcsolva a copy lehetőség, de ez csak azt szivatja meg, aki jószándékuan kimásolna onnan valamit másnak. Aki igazán el akarja tulajdonítani a szellemi terméketeket, az viszi forráskódostúl az egészet, nem fog fennakadni egy ilyen egyszerű védelmen.
-
Swenk
aktív tag
válasz
makkmarce #82944 üzenetére
...akkor mi együtt sírunk......
Képzeld, én meg azt találtam, hogy van egy forradalmian új lehetőség a családok számára az áram fogyasztás forradalmi csökkntésére. Dobja el a régi kétsarkú kismegszakítóját, és használjon megújult automata 16 Amperes biztosítót.Már a színe is más, nem szürke, hanem sárgáslila. A belsejében a kontaktusokra HgCl segítségével gyémánt por van diffundáltatva, ezáltal az áram folyása lelassul, és forradalmian csökken az energia fogyasztás.Nagyon fontos, hogy az eszközt mindenképpen É-Dél-NY irányú téglafalra kell felcsavarozni. Ezt a fantasztikus eszközt több család is kipróbálta, és egybehangzóan az volt az érzésük, hogy a régihez képest jelentősen javult az energiafogyasztás.
Ja, nálam lehet megrendelni. -
VoidXs
Topikgazda
válasz
makkmarce #82944 üzenetére
Azt nyilván bármelyik normális mérnök látja, hogy ilyen cikkekkel valami nagyon nincs rendben, de amikor már biztosítékokról firkálnak, akkor a tűzoltók is esélyesen felkapják a fejüket... Akik ilyeneket elhisznek, nem engedném bármilyen kinyitott eszköz közelébe, nézőnek sem.
-
Joe123
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
eL Geri #82929 üzenetére
nem jelent semmit. pontosabban annyit tudunk, hogy nem tudjuk.
par pici oldal van, ami tenyleg jol tesztel. suboknal foleg ez a helyzet, mert nagyok es horror aron lehetne postazni oket, foleg, ha a gyarto nincs is jelen az adott piacon.
pl XTZ subjaimnal se nagyon volt standardizalt teszt. kb egy sved forumon talaltam nemi infot valakitol aki allitolag beszelt a gyartoval, es egy masik sub alapjan extrapolaltam mit tud. aztan beuzemeltem, es konstataltam, hogy kisse pesszimista voltam.
VoidXs: ja, mas skillset, meg foleg, ervelesi hiba.
-
VoidXs
Topikgazda
Van olyan gyártó, aki kritikusokra hisztizik, hogy ha rossz véleménnyel van, csináljon jobbat. Ugyanannyira érvelési hiba, az érveléstechnika egész pontosan az érvelési kényszer elhárításának hívja, miközben a kritikára semmi választ nem ad. A hamis dilemma fogalmát már be se hozom, aki ilyenekkel érvel, úgyse érti.
-
Rp526
aktív tag
válasz
eL Geri #82922 üzenetére
Államvédelmi Hatóság
Viccet félretéve, a linkelt oldal neve. Audio & Vision Online, röviden av-online. -
eL Geri
őstag
Sziasztok! Ismét mélyláda kérdéssel érkeztem. Egyenlőre csak álmodozás céljából
Jelenleg Denon 1800-al hajtok egy 7.0-ás összeállítást. De halkan használva. Sorház jellegű lakás, TV-zés csak este 23-24 óra környékén, amikor az emeleten alszik a 3 éves gyerek… és az asszony sincs óda a dinamikus mozizásért
De én legalább élvezem a térhangzást.
Szóval elvileg megvagyok sub nélkül is, de csak piszkálja a csőrömet, hogy hasznos lenne egy kicsi de korrekt példány
Kezdem látni, hogy kb. 270-300e Ft felett vannak az igaziak. De valami minőségi belépővel kezdeném inkább.Most épp ezt a kettőt hoztam, van ezekkel itt valakiknek tapasztalata, véleménye?
- ACOUSTIC ENERGY AE108 MKII
- Wilson SUB-12 -
proci985
MODERÁTOR
válasz
makkmarce #82913 üzenetére
felreerted a problemat. NEM a streaming volt a problema.
sima blu-ray lejatszoval ami az erositore volt kotve is egy pillanatra eldobta a formatum jelet a HDMI kb 15 perc utan. a TVnel ez kb egy pillanat, a projektornak viszont par masodperc mire ujra felepiti a handshaket.
probaltam blu-ray lejatszoval, ketfele chromecasttal, erosito beepitett lejatszoval, ketfele erositovel, ketfele kijelzovel (TV, projektor), az osszes letezo masik eszkozt addig lehuzva.
ezen kivul minden tokeletesen mukodott, kiveve, hogy inditas utan 10-15 perccel meg kellett allitani a filmet, mert egy pillanatra elment a kep, aztan a projektornak meg kellett par masodperc osszekapnia magat. mindig kb ugyanakkor, fizikai lemezt nezve is.
-
makkmarce
őstag
válasz
proci985 #82911 üzenetére
A chromecast előre bufferel, nem valós idejű kapcsolatot tart fent. Lejátszani úgy könnyű, ha előre töltesz 1 percet, és ha bármi gond van, akkor van 1 perced azt helyrehozni.
Inkább az lehetett , hogy a sebesség nem volt elég, és mondjuk fél másodpercet előre töltött, ami szép lassan elfogyott, mint ahogy régen a lassabb netnél. Aztán vártál mondjuk 1 percet, és utána megint tudtad 10 percig nézni az adást.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985 #74552 üzenetére
azt hiszem megvan a hiba, hogy miert dobja el 15 perc utan a HDMI a jelet (majd talalja meg). elojott ket kijelzovel, ket erositovel, negy kulonbozo eszkozzel, ezek barmilyen kombinaciojaval.
atkotottem az erositot wifirol ethernetre, a hiba ugy nez ki megszunt.
valami HDCP handshake problemat gyanitottam a hatterben, de erre nem szamitottam.
-
Cufter
tag
Sziasztok!
Nappali felujitas miatt itt az ideje a kabelezesnek.
Jelenleg a kb. 26nm nappali 4 sarkaban van hangszoro(Monitor audio). Nincs sub se atmos MEG de lehet egyszer lesz ra igeny.
Kernem a tippeket, tanacsokat nehogy utana fogjam a fejem hogy valamire nem gondoltam. -
szika87
aktív tag
Sziasztok!
Házimozira az alábbi két összeállítás közül melyik alkalmasabb?1,
- Wharfedale 220 surround hangszórók
- Wharfedale 220c center
- Wharfedale SPC-10 sub2,
- Dali Zensor 3 frontnak
- Dali Zensor 1 háttérnak
- Dali VOKAL center
- Dali C8 subEgy kb 20m2-es nappaliba lennének el helyezve,csak polc hangszóróban gondolkodom, illetve főleg házimozira lenne használva, kicsi zene, kicsi játék konzolon.
Köszönöm
-
I'am Dony
őstag
Ha az elérhető hangnyomással elégedett vagy (ebben biztos vagyok) nem piszkálnám a dolgot. A 1508 elég jó hangú doboz, nincs agyon dsp-zve gyárilag és a szoba segitségével az alja is bőven jó ilyen helyiségben. A nagy membránméretet nem lehet mással pótolni és a 800 W sem kevés. Az esetleges meghibásodás gari nélkül már fájhat, esetleg ez lehetne indok 2db. 1510 re.
-
a347
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni.
Ebben az évben sikerült lecserélnem hangfalaimat B&W 703 s3 szériás frontokra illetve HTM71 s3-as centerre. Jelenleg van 2db REL HT1508-as sub, melyek 4-5 évesek és erősen elgondolkodtam azon, hogy őket is felváltsam valamivel. Már lehet, eleve overkill a 2 REL egy nagyjából 20-22 nm-es szobába. Adja magát a dolog, hogy akkor keresgéljek a BW háza táján. DB4S-ből esetleg 2, vagy lehet 1 is elég lenne? De ha tutira akarok, menni inkább legyen egy DB3D? Vagy felejtsem el az egészet, mert igazából csak pénzkidobás? -
bsanya
aktív tag
Sziasztok!
Adott a rendszerem:
5.1 hangfal szett: Onkyo SKS-HT728
Erősítő: Yamaha RX-V371
Tv: Samsung QE65Q82RATXXH
Telekom STB ("kicsi kocka")
Xbox OneXKérdésem az lenne, hogy kössem össze őket, hogy a "legtöbbet" hozhassam ki belőlük. Gondolok itt arra, hogy a T smartbox és az Xbox OneX is 4k-nak érzékelje a tv-t ne FHD- nak.
1. Jól gondolom, hogy a HDMI közvetlenül a TV-be menjen és optikai kábel a tv és erősítő között?
2. Milyen alap erősítőt ajánlanátok, ami már tudja a 4k-t (hogy minden külső elemet az erősítőbe dughassak és onnan csak egy kábel menjen a TV-be)? Illetve ezt a hangfal szettet ki tudja hajtani? Egyáltalán a hangfal szett vagy az erősítő a gyenge láncszem?
Köszi
Sanya
Új hozzászólás Aktív témák
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- PlayStation 1 / 2
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest