Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Mini-ITX
- Autós kamerák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Apple MacBook
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
paci88
tag
"Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy kb. 200-220 ezerért milyen gamer laptopot ajánlanátok? Én kicsit elveszek a dolgokban
Ilyen árkategóriában melyiket érdemes megvenni? Sims4 (barátnő miatt) is fusson rajta fullon. Válaszokat előre is köszönöm
"
Erre valaki?
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256 #5795 üzenetére
Már vagy 2-3 éve létezik ez az okosság Nv kártyákhoz...Mikor átváltottam BF3-ban SLI-vel erre,csak pislogtam én is,halomra lőttem mindenkit mert nuku input lag
előtte sima vsynch-el érezhetően lassabban reagált a cucc,már nyomtam a tüzelés gombot mint a barom,de nem lőtt,csak engem lőttek be
Ez olyan fél-egy másodperc időnként amiről beszélek,de pörgős multi FPS-ben az bőven sok mert rohadtul nem mindegy ki kezd el előbb lőni a másikra főleg BF3-ban ahol ugye supression is van.Játékokban vsynch OFF,Nv panelben meg adaptív és ennyi.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
Pocok256 #5793 üzenetére
Nv vezérlőpultban állítsd adaptív vsynch-re a játék exe-jét hozzárendelve.60 FPS felett bekapcsol,alatta kikapcsol és nincs input lag mint a sima vsynch-nél,vagy ha mindig monitorozol akkor AB-ben max FPS limit 60,de én javaslom az előbbi megoldást mert sokkal szebb a kép/(nincs képtörés,tearing) szinkronizálva egy csomó játékban.
-
Pocok256
veterán
Nekem is lenne egy gyors kérdésem. Sok esetben fölöslegesen teker a cpu gpu páros és fűti magát. Minek nekem 200 meg 120 fps egy 60 Hz es monitoron. Valahogy megoldható lenne, hogy minden egyes játékban 60 FPS re legyen korlátozva a max fps szám ? Vertical sync kilőve mert ugye ha nagyon ingadozik az fps akkor 40 nél már inkább hátrány mint előny.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion #5788 üzenetére
Dehogy kell szétszedni...AIDA64 megmutatja.
...Az már való igaz,hogy ilyen rohadt melegben mérgemben ..szni tudnék
Itt egy pár régi háttérképem,némelyikben jól le lehet ellenőrizni a színhűséget,és a fekete mélységét:[link]Legszívesebben most ott lennék én is:
...vagy ott:
...vagy ott
:
-
Muerte
Topikgazda
-
Muerte
Topikgazda
válasz
capulet75 #5777 üzenetére
Amikor elvégzik a hardveres kalibrálást az eszköz létrehoz egy icc színprofilt,azzal aktiválod az elért eredményt,nélküle nem csináltál semmit.Itt egy leírás:[link] Ettől azért gyorsabban is megy: NV vezérlőpultban:Az asztali színbeállításoknál válaszd ki:Az asztali színbeállításokat más alkalmazások vezérli,aztán asztalon jobb klikk,képernyőfelbontás,speciális beállítások,színkezelés,saját beállítások használata az eszközhöz->pipa,hozzáadás,betallózod az icc profilt amit kerestem a gépedhez,beállítás alapértelmezett profilként,felül->speciális,legfelül->eszközprofil és oda is betallózod a profilt,restart leellenőrzöd megmaradtak-e a beállítások és gyönyörködsz a színhelyes kijelződben
-
paci88
tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy kb. 200-220 ezerért milyen gamer laptopot ajánlanátok? Én kicsit elveszek a dolgokban
Ilyen árkategóriában melyiket érdemes megvenni? Sims4 (barátnő miatt) is fusson rajta fullon. Válaszokat előre is köszönöm
-
Muerte
Topikgazda
válasz
capulet75 #5775 üzenetére
Sémák?
Hardveresen volna az igazi a saját panelodon,de találtam kalibrált színprofilt hozzá talán helyre teszi kicsit: P170SM calibrated ICC profile
-
capulet75
addikt
A színkalibrációról gondolkodtam, ezt csak műszerrel lehet vagy fellelhetőek a neten ehhez sémák? És ha igen merre keressem?
A panel: N173HGE-L11
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion #5773 üzenetére
347.52 elég jó,de most nálam 353.49 van fent és ez sem rossz.Elég ha uninstallálod aztán majd telepítéskor az opcióknál válaszd a "tiszta telepítés"-t.A vbios-t szigorúan csak pendrive-ról,DOS alatt! Felraktam egyben mindent ami kell hozzá:NV_flashGK104_GTX860M_ROM.rar
Itt a leírás how to work: [link] Ha valamiben elakadsz,majd segítek. -
echterion
nagyúr
Köszi. Kipróbálok egy régebbi drivert este. Itt hogy érdemes a leszedést csinálni? Csak simán uninstall, majd restart és fel az új? Vagy valami progival is essek neki uninstall után? Melyik drivert tegyem szerinted fel? A tesztben is szereplő 332.35-ös talán jó lehet nekem is.
Illetve a vbios-t leszedem szintén este. Nvflash-sel kell felrakni? Vagy van rá más progi?
-
k-adi
nagyúr
Szia lg,
2GB ram édeskevés lesz a legtöbb esetben olyan játékokkal szemben amik ~2010 után jöttek ki.
Továbbá nem az számít hogy 10eves a gyerek vagy sem, hanem, hogy kb, milyen játékokkal szeretne majd játszani! Mert hiába"pici" még ha a legújabb játékkal akar majd játszani.Illetve ez már csak mellékes, de ez nem pc hanem noti topic, továbbá a VGA-val kapcsolatos kérdésed nem ide, hanem ebbe kellene feltenned: Fórumok/Videokártyák/Milyen videokártyát? (kiemelt téma)
-
kislg
tag
Sziasztok.
Új problémám van:
Van egy asztali gép, amibe ha új videókártyát vennék szerintem lehetne "gamer"-kedni.
- XP
- Intel Celeron E3300 2,50GHz
- 2 GB RAM
- alaplapra integrált videókártya: Intel G33/31 Express Chipset Family (ehelyett vennék újat)Kettő kérdésem van hozzá:
1) ha veszek bele általatok ajánlott jó kis videókártyát akkor bírni fogja-e egy 10éves kissrác nyüstölését játékokkal?
2) Milyen legyen az a videókártya? (linkek is jöhetnekElőre is köszönöm szépen, aki veszi a fáradságot, és utánanéz a dolgomnak
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion #5768 üzenetére
Hát nagyjából stimmel,az utolsó néhány driver nem valami jó Keplerhez talán azért kapott itt kicsit többet régebben: Kepler 860M vs Maxwell 860M Ha esetleg majd érdekel és kicsit húzni akarod akkor feltolhatod az unlocked vbiost: GTX 860M Kepler_OC_edition
Húzva nagyjából ennyit tudna: Graphics score: P5989
-
echterion
nagyúr
válasz
capulet75 #5766 üzenetére
Adatok alapján nincs gond, mert vannak ilyen Kepler magos 860m-ek és azok valóban gyengébbek picit, mint a Maxwell-esek, úgyhogy szerintem visszaküldeni nem lenne sok értelme, mert nem is tudom, mit reklamálnék most rajta. Azt mégsem mondhatom, hogy nem ennyi pontra számitottam.
-
xpeke
csendes tag
Hello,
Kicsit büdös mintha enyhe forrasztó ón szagot fújna ki a venti. Probléma?Valamint néha csinálja azt a hangszóró hogy a magasabb, erőteljesebb hangoknál berecseg?
-
echterion
nagyúr
válasz
Pocok256 #5761 üzenetére
Nem érdekel az e-penis, ha érdekelne, akkor 500-ért vettem volna egy schenckert.
(#5762) Muerte75: Hát, nem bizony, ennél azért többre számitottam. Fel kell telepitenem a progit, lehet, már csak holnap lesz belőle valami.
Ja, és direkt megnéztem, tényleg nem forognak a ventik üresjáratban, szóval egyenlőre nem szedem szét. -
Pocok256
veterán
válasz
echterion #5756 üzenetére
Nálam ROG -nál ez volt a max ami még teljesen stabil volt és hőfokok is rendben voltak.
-
echterion
nagyúr
Most nyomattam egy 3D Markot, és érdekes eredményt kaptam. A Firestrike gpu score-ja alacsonyabb lett, mint a korábbi ddr3-as 850m-mel szerelt N551-nek. Annyit találtam, hogy a gpu mag 797 MHz-en ketyegett, meg 1152 db shaderrel van szerelve, tehát sajnos nem Maxwell. Az eredmény a 353.30-as driverrel született.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion #5752 üzenetére
Az,mert ha jól tudom az a széria már be sem kapcsoltatja a prociventit 60°C alatt,de nézz majd rá alulról belátsz simán vagy odateszed a kezed a radiátor mögé,ha forog a venti akkor kicsit sok ahoz a procihoz mérten.A gyári pasztázás kb. a nullával egyenlő,nem is pasztát használnak hanem valami gyurmaszerű szutykot...Érdemes azzal indítani hogy friss normális pasztát kapjon a proci is és a vga is.
Ilyen a gyári csiríz:
-
echterion
nagyúr
Az normális, hogy ötvenpár fokos a proci üresjáratban? Terhelve 66-67 körül áll meg.
-
szabyka95
őstag
Sziasztok
ugy erzem, jobb ha hozzatok fordulok a kovetkezo problemavalVan egy HP probook 470 g1-em, 95 fokra felmegy a CPU homerseklete jatek kozben (shadow of mordor).
Mit tudnek tenni, hogy lejjeb hozzam a homersekleteket ?
Hasznalok coolert(2*80mm-es ventivel), a szerelonyilas le van veve, igy kapja rendesen a levegot.
Egy rezcson osztozik a CPU a GPU-val
Tudom, hogy nem gamer laptop, de ha idom engedi eljatszok nehany kisebb jatekkal.
A laptop 1 eves, ujrapasztazas segithet, vagy esetleg vegyem vissza 2.5 ghz-re a max orajelet ?
Ha igen, akkor program segitsegevel, vagy pedig egy uj power plan letrehozasaval, ahol beallitom 80 %-ra a max CPU kihasznaltsagi szintet ?
A baj az, hogy pl. most felteve felejtettem a szerelonyilast, es felszokott 100 celsiusra a homerseklet... Ennel nagyobb baj meg az is, hogy meg 100 fokon se throttlingolt a CPU. -
echterion
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek.
-
k-adi
nagyúr
válasz
redbulz #5744 üzenetére
Na akkor már ketten tervezünk AW vásárlást!
A beszámoló engem is érdekelne (vásárlás & modell egyaránt)Igen, a BIOSba van integrálva a WIN kulcs.
For Windows 8, the Product Key is "injected" onto the computer motherboard at the factory, and the installation and activation processes refer to the BIOS of the computer to verify authenticity and activate Windows. No Windows Product Key is otherwise provided or needed by the customer.
bővebben DELL oldalán: [link]
-
redbulz
tag
válasz
echterion #5735 üzenetére
Gratula a géphez, azért most kicsit irigyellek
Létezik, hogy esetleg fogsz írni egy kis összefoglalót, hogy az egész hogyan zajlott, na meg a gépről is?Kifejezetten érdekelne, mert én is tervezek egy AW notit venni.
Én amúgy úgy tudom(ha nem, akkor valaki javítson ki légyszi), hogy a win 8.1-nek a serialja a biosba van kódolva ha járt a géphez és onnan fel kell ismernie magától.
-
vandor01
senior tag
berakok ide par ceget es mindenhol van keresőjük beallitod a lenyegeket:
max mennyi piiiz: 200eft
minimumot is erdemes allitani.140e
processor: i5
VGA: NVidia
esetleg alkategoriakat is x40, x50 x60a kidobott gepejbol valogathatsz szin meret alapjan...
Acer Asus ezek kicsivel occobbak
de akcioban a DELL HP gépei is joáron lehetnekvagy ahol te is nezted:
[link] -
vandor01
senior tag
i5 proci jo lesz keress hozza NV x40 vagy az feletti video kartyat...
max 2 kilog van valaszték... vannak akciosak is boven a 4th genbol (42xx)
gondolom a kisrac nem egy "hard" gamerjo lesz az örülni fog neki
ha nem akkor rosszul van nevelve!!!! a gépet meg itt el tudod adni! -
kislg
tag
csak mert Játékokhoz ajánlják konkrétan. Mi kéne ahhoz hogy egy normál gamer laptopot vegyek? Ismerősnek lesz nem nekem, kisgyerek (10-12 éves) és neki kéne. Nem kell, hogy atombrutál legyen, de egy ilyen alsó középkategóriára gondoltam. Tudtok ajánlani?
Ez mondjuk: http://www.laptop.hu/dell-inspiron-3542-i5g23le-silver-lx-8gb-3542-35-3542-i5g23le-3
-
kislg
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez mire elég?
PROCESSZOR Core i5 5200U (2200) MHz
MEMÓRIA 4096 (DDR3) MB
HDD 500 GB
KIJELZŐ 15,6" HD LED fényes
VIDEOKÁRTYA 2048 MB NVIDIA GF 820Mitt a közvetlen link:
http://www.laptop.hu/dell-inspiron-3543-i5g40lf-black-lx-insp3543-2-176397Előre is köszi a válaszokat..
-
echterion
nagyúr
Köszi mindenkinek. A konfig egy i5 4210M és egy GTX860M-ből áll. Most egy 1 TB-os vinyó van benne, azzal jött, de le szeretném cserélni egy 256-os SSD-re. Már az is itt van az asztalon, csak időt kell rá szakitanom.
Közben egy kérdés: előtelepitett win8.1-gyel kaptam. Ha ezt letúrom és az SSD-re rakok egyet, akkor azt ilyenkor hogy tudom aktiválni?
-
edari
őstag
Feltéve hogyha találok olyan videót ahol mutatják hogy mennyire kell megbontani a gépet. Ha totál szét kell szedni (mert persze az alaplapot szeretik fejjel lefelé berakni, hogy még a billentyűzetet is le kelljen szedni), akkor inkább hagyom.
-
edari
őstag
Sziasztok.
Szerintetek melyikkel pasztázzak?
Artic Coolink MX4, vagy Gelid gc extreme?
Mind a kettőt dicsérik.Asus N551-et pasztáznám, mert cpu alulfesz már lassan nem játszik, már kezdem az alsó határokat súrolni. Maradt a paszta, amivel még nyerhetek. Egyáltalán hozhat még pár fokot a konyhára? (I7 +860M)
-
NTonee
veterán
-
Thomhk
csendes tag
Keretet tudnék emelni, lényeg, hogy nem biztos, hogy kihasználnám. Starcraft/Diablo 3/Wow/ Heroes of the storm játékokat futtatnék rajta legtöbbször, viszont ha eszembe jut játszani egy két újabb játék is jó lenne, ha futna rajta. Nem kell, hogy a GTA V -t full grafon vigye stb
Viszont nagyon lényeges lenne, hogy ezeket bírja rendesen, tehát ne melegedjen túl, megbízható gép legyen. Volt előtte egy MSI gx633 ami szeretett 1-2 óra játék után felmelegedni és használhatatlanná válni újraindításig. (Abban az időben az is 180e volt) -
Thomhk
csendes tag
Sziasztok! 200.000 Ft-ig szeretnék egy középkategóriás gamer notebookot vásárolni!
Szeretnék véleményeket kérni a hozzáértőktől!Köszönöm
Elsőre ezt néztem ki magamnak : ASUS_K555LB
-
xpeke
csendes tag
Üdv,
Tudja valaki hogyan tudnék a legegyszerűbben fps limitet rakni a gépre (msi ge60 2pc)? -
NTonee
veterán
-
burny
aktív tag
Hali mindenkinek
Mini itx gepet akartam osszerakni, de nem fog osszejonni tobb ok miatt... Nem panaszkodni jottem, hanem tanacsot hogy hol erdemes venni, talaltam 1-2 kezenfekvo talalatot (scan.co.uk a legjobb sztem). Kint vagyok angliaban, eredetileg 700-800 fontot szantam volna a mini itx gepre, de a laptop picit dragabb moka lesz. Tehat maradjak uk boltoknal, vagy esetleg mashonnet, nemeto., ausztria, mas nyugat eu orszag? -
Muerte
Topikgazda
válasz
echterion #5706 üzenetére
AW M17xR2,R3,R4- 2010-2011-2012: Upgradelhető vga,proci chipset-en belül nagyobbra.
AW M15x ,2010 vga 680M-ig,proci első gen I7 920xm vagy 940xm-ig.
AW M18xR1,2011,proci: sandy tetejéig 2960XM,vga-k upgradelhetők.
AW M18xR2,2012 proci:ivy tetejéig 3920/3940XM,vga-k upgradelhetők.
AW17 (R1 vagy R5 ahogy mi hívtuk) Haswell 2013-2014 : vga upgradelhető,proci szintén 4930MX-ig.
AW18 R1 Haswell tetejéig,vga-k upgradelhetők.
AW15,AW17R2,2015,Haswell,GTX9xxM sorozat,BGA-s szemét,de olcsóbbak lettek,normális pasztázással,thermal padozással talán bírni fogják. -
Muerte
Topikgazda
válasz
kreten67 #5703 üzenetére
Egy jó darabig még én sem viszketek,elég a mostani teljesítmény bőven...majd ha beáll a win10 meg DX12 rendesen akkor már az arra gyártott Pascal esetleg érdekelni fog,de még az nem holnap lesz
...Valaki tud infót arról hogy OEM win7-ről ingyenes lesz az upgrade win10-re,vagy buktuk? -
fityere
senior tag
Igen az MSI-ben BGA-s proci de a videokártyám mar cserélhető és ez jó pont
Clevo-m nekem nem volt de ismerőseim közül van pár emberkének és maximálisan meg vannak elégedve velük
k-adi
Alienware-m igaz nem volt, de az MSI kijelzőjével nekem nincs bajom, persze más kérdés ez is, kinek jön be vagy ki mennyire háklis. Szerintem elég masszív az MSI haza, de persze kinek mi a masszív
1449-ert vettem az MSI-t amíg az Alienvare 1700 eur körül mozgott ugyanazzal a porcival videokártyával (igaz az msi-ben 6gb memóriával felszerelt videokari van meg az Alien-ben csak 3gb nem tudom mennyire nagy a különbség) persze ips kijelzővel, de ez engem nem igazan érdekelt -
Muerte
Topikgazda
válasz
fityere #5699 üzenetére
A proci az MSI-dben is forrasztott... ettől függetlenül jó kis gép én is elfogadnám,sőt már a GT70 is vállalható simán.Aw-k is jók,van néhány kis trükk amit ha megcsinál az ember hosszú-hosszú évekig tudnak hibátlanul szolgálni (akár az új széria is,kezdve újrapasztázásssal stb.)Clevo/Schenker anyagminőségben gyengébb de pl.kijelzőben jobb(lásd conqver U705-ös gépe),upgrade-ben is könyebb tud lenni társainál.Felsőbb kategóriában nincs már egetrengető különbség,kinek mi tettszik,mihez tud kedvezőbben hozzájutni alapon dől el szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Háztartási gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Fűnyíró topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős TERVEZŐ Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Makulátlan!Dell 15 GAMER core i7 (8X3,8Ghz)GTX 1060 6GB 192bit VGA,16-32GB/256SSD+1TBHDD,!
- Lenovo Ideapad,15,6",Ryzen3(3,5Ghz)Vega VGA,8-20GB RAM,SSD,jó akku,szép állapot
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- 48 GB-os AMD Radeon PRO W7900
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst mw1g3mg/a - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest