- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Micro Four Thirds
- Amazon Fire TV stick/box
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
Ha már témánál vagyunk lassan fél éves lesz a notim így elérkezett a pasztázás ideje. Kérdés milyen pasztát használjak. Pénz nem számít, hogy most 1k vagy 10k lényeg, hogy legjobb hatásfoka legyen.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
NTonee
veterán
válasz Bluesummers #7798 üzenetére
a phobiát kerüld el messzire szerintem. Én vettem, voltam KillHatesnél, próbáltuk, kb mint a beton. Közös megegyezéssel bevágtam a szekrény hátuljába.
-
őstag
válasz KillHates #7774 üzenetére
Szervusz!
Milyen gap-pad-ot érdemes venni? Hallottam vékonyabb / vastagabbakról. Phobia milyen? Te mit ajánlanál?
Köszönöm Mester!Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
őstag
Kicsit későn, de meg szeretném támadni a GTX 880M elleni érvedet.
Egy Alienware M17x R3-at moddingoltam (kicsit kín volt, de megérte!)
Íme a projekt: http://postimg.org/gallery/1yliv9bt8/Az alábbi kép a 10. percben készült, ahol a SuperPI és Furmark együttesen futtatom. Ez azért sajátos teszt, mert tudom, hogy nem beállított, hanem sajátos, nyers. Mind a CPU-t, mind a GPU-t maximálisan kihajtja.
87° volt a maximum, amit elért a PCH, a GPU dióda pedig 74°-os[ Szerkesztve ]
Ha válaszolunk / írunk az üzenetére, elvárjuk a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.
-
bandras54
aktív tag
-
bandras54
aktív tag
válasz Plasticbomb #7792 üzenetére
laptopszalon, 310 e Huf
-
bandras54
aktív tag
-
bandras54
aktív tag
bandras54
(kvázi-tag)
Hello mindenki! Ma sikerült szereznem egy y700-at. Freedos verzió (van Windows 8.1-em). A dobozában nem mellékelnek drivereket, a gyártó oldaláról töltögettem le, ami sajnos egyenlőre még Hiányos és hibás. Az ott található wlan driverek nem kompatibilisek. Aida64-el kellett kinyomozni a típust. Szerencsére az Intel oldalán megtalaltam. Amiben segítséget kérnék az a Bluetooth és a chipset driver. Ha valaki lenne kedves elküldeni nekem azt megköszönném. Az audio driver sem tökéletes. Néha Berecseg egy pillanatra és a subwoffer is inaktív -
echterion
nagyúr
válasz KillHates #7781 üzenetére
A fene, nem tűnt elsőre ekkora bajnak. De ki venné meg úgy, hogy tudja, javított a cucc?
Én az Eurocom-nál szemezek egy 965m-mel, canadai dollárban nincs 100ezer, és új, garis a cucc. Szerintetek megéri onnan venni? Szívem szerint gari kiterjesztéssel venném, de a honlapjukon nincs ilyen opció. Illetve alig 40ezerrel drágábban ott a 970m is, ami ugye 35-40% plusz a 965-höz képest. De a 965m is kb. ennyi a mostani Kepleres 860m-hez képest.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz echterion #7780 üzenetére
Sajnos komoly baja lett. Kellett egy rework. Nem lesz már olyan mint régen. Ettől fogva sokkal érzékenyebb már a GPU... Javasoltam is szepinek, hogy adja el, ha tudja és vegyen egy GTX780M-et. Az sokkal kevésbé melegszik..
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
Hogy mennyire az apró sz@ságokon múlnak dolgok;
Szepi1979-nek a Dell kicserélte az alaplapját, ehhez ki kell venni a MXM kártyát (GTX680M) amiről le kell venni előtte a hűtést. A Dell-es ember mindent megtett az ügy érdekében, még az MX4-es pasztát sem sajnálta megvajazta bőséggel a GPU-t. De hiába, mert az egyik "fagyottkutyalába-kemény" Phobia gap-pad elmozdult az egyik VRM tekercséről és nem tudta az x-bracket leszorítani rendesen a GPU-ra hűtést. Ez úgy derült ki, hogy amikor levettem az MXM hűtését lehetett látni, hogy az egyik felén teljesen kiszorította a pasztát a hűtőtönk viszont a másik felén, kb fél milliméter vastagon volt a paszta. Hiába mutatott a szoftver 75 fokot a GPU-ra így az egyik felén valószínűleg néha belenyalhatott a 90-be is. Szerencsére nem degradálódott a chip, elég lett neki egy rework. Kicseréltem az utálatos Phobia-t jó fajta alienware-es gap-padokra majd a régi padok bekerültek a kártya alá, hadd fűtse az alaplapot is a GTX680MTelefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
Casanova*
veterán
szasztok! felraktam az EVGA Precision progit,újraindítom a gépet és azóta nincs kép,talán bedöglött a gpu GTX670MX
kicseréltem a gput,régire GTX460M-re,van kép. újra raktam a rendszert,mindent,aztán vissza GTX670MX szintén nincs kép. mi lehet a baja? mennyibe fájhat a javíttatása? nézelődtem neten és nem találtam semmi eladó GTX670M,GTX760-770M-t.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
hszilard666
veterán
Asust semmiképpen sem vennék, Az áruk meg nekem sok. Melózós gép lenne belőle, de a mostani almáslapos elég, gémelni meg gémelek a nagygépen Csak a szívem vágyik egy faCCa alienware re
m11x e volt már valakinek? Aprón van egy, nagyon kivi vagyok hogy teljesíthet
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Jazz
veterán
válasz hszilard666 #7765 üzenetére
Most 430-ért van G-751Sync-es G751 (IPS) 980M-el.[link]
Vagy ami ugyan ezt tudja (plusz asztali CPU, MXM kártya) Schenker U705 [link], vagy az előttem linkelt clevo P770DM-G. 2000€ mindegyik.
free your mind
-
-
x_o_n
veterán
Esetleg innen valamit
Elég rugalmasak,Bár brutál Lengyel akcentusa van a csávónak
Hamar is megjött,csak a tapipadot tisztázd az elején,hála égnek nem olyan világotós már egyik sem
Agyon becsomagolva érkezett minden plussz cucc dobozát is mellékelték+sallang,bár igy nálam lett öko szemét -
nagyúr
Asus G751!
Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
nagyúr
válasz hszilard666 #7761 üzenetére
Ennek már döglött az alaplapja.
A hanghiba PCH problémára vezethető vissza.
Meg ne vedd!!!Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...
-
x_o_n
veterán
válasz hszilard666 #7761 üzenetére
Ha bele gondolok 330k ujonnan mit kapst,ez ennyiért,hibásan,ismerjük a bevizsgáltattam szöveget már... led sem ég kicseréli...ahh nemá és vga nélkül ,egy 60 gb ssd ami kb már semmire sem elég,sehjthető hogy az is másik gép fejlesztéséböl visszamaradt...nem igazán jó vétel,szerintem..
-
hszilard666
veterán
válasz KillHates #7759 üzenetére
Király! Van az aprón egy 17 es r4 es alienware, aminek van pár hibája, mint például hogy elmegy a hang néha és az egyik helyen nem megy a világítás. A tulaj szerint nem komoly probléma. Szerintetek? Fordulhat roszabbra a helyzet, és megmurdelhet az alaplap vagy vehető a gép? 200K körül adná a srác.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
echterion
nagyúr
válasz hszilard666 #7758 üzenetére
Én másképp nem is tudok scroll-ozni vele, csak két ujjal (nem találtam egy ujjas opciót). A gesture-öket nem ismerem, csak scroll-ozok vele, meg klikkelek.
-
nagyúr
válasz hszilard666 #7758 üzenetére
Persze, ha jól tudom azokba is az Elantech gyártja a tapipadokat. Azoknak meg betegesen személyre szabható a driverük.
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Alienware masinákon lehet úgy hazsnálni a touchpadet mint egy macbookon? A kéújjas scrollozásra és a gestureökre gondolok.Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
wanted5
őstag
Mesterek,
jól tudom, hogy a monitor kábelt nem lehet cserélni? (azt amin van egy kis csavar is)
szerk:
közben találtam infót, hogy lehet (bár nem tudom mennyibe kerülni)akkor másik kérdésem lenne, hibás kábel okozhat pixelhibát? eddig nem volt rajta, vagy legalább is soha nem vettem észre, ma egy takarítás után (sajnos le kell venni a képernyőt is hozzá), bekapcsolás után rögtön feltűnt..
szétszedtem újra, kicsit próbáltam kifújni a csatlakozót és bekapcsolás után picit változott, előtte közvetlen egymás mellett volt 2 fekete most pedig srégen egymás felett[ Szerkesztve ]
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
Szepi1979
senior tag
válasz KillHates #7739 üzenetére
Alapból nem volt bekacsolva az optimus, nem szoktam használni.Azért hogy a letiltott nvidiát biztos ne használjam a biosban bekapcsoltam az optimust így alapból az IGP menne de most megjelent mindkettő videókártya az eszközkezelőben és nem mutat hibát. Letiltottam újra, hétfőn viszem.
“ nem kell mindig nyerni “
-
echterion
nagyúr
-
Muerte
Topikgazda
válasz KillHates #7741 üzenetére
Elvileg az x-brackethez köze nem lehetett ,eleve ragasztós az alja, minek szaggatta volna le a vga-ról egyáltalán?(bár nem ismerem a precision felépítését) de normál pasztázáshoz annak semmi köze nem lehetne Viszont ami az utóbbi 1-2 évben nálam 2x is előfordult,az az hogy bármilyen óvatosan varázsolja le az ember a vga-ról a hűtőt,az odaszáradt megkeményedett paszta egyszerűen megtépi a chipet felfelé.Ez akkor fordulhat elő mikor nincs betartva a fél évente pasztázás pl.ICD-nél ami iszonyatosan rá tudja tapasztani a hűtőt a magra és ha mondjuk eltelik egy év vagy több két pasztázás között.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az X-bracket-et rosszul rakta vissza és nem volt elégséges a hűtése a GPU-nak. Jó esetben csak ezt kell visszatenni jól, rossz esetben egy rework kell, nagyon rossz esetben új kártya... Mindig elrontják a Dell szervizesek a Precision-oknál. Kb ez az ötödik eset amivel találkozok.
-
Szepi1979
senior tag
válasz KillHates #7737 üzenetére
Letiltottam, a win jelenleg a hd2000-et használja. Próbáltam egy másik driverrel de természetesen azzal se lett jobb.Nagyon szidom magam hogy a közelébe engedtem a Delles pasit, most gép nélkül maradok az ünnepekre pont amikor szabin leszek. KillHates mikor leszel legközelebb fogadóképes?
“ nem kell mindig nyerni “
-
nagyúr
válasz Szepi1979 #7736 üzenetére
Ha egy mód van rá ne használd a GTX680-ast mert be fog degradálódni teljesen és akkor vehetsz új kártyát, nem fogom tudni megjavítani. Így még van 90% remény, hogy fel tudom támasztani.
-
Szepi1979
senior tag
Üdv fanatikusok!
A hét elején a Dell szervizes ellátogatott hozzám mert a Precisionban az egyik USB3 port belsejéből a kis fekete műanyag lap ami a lemezeket fedi az egyik pendriveban maradt és cserét kértem. A szervizes kijött és teljes alaplapot cserélt mert az USB port arra van felszerelve. Ez azt jelentette hogy mind a gpu-t mind a processzort újrapasztázta. A gépben egy gtx680m van az eredeti hd8900 helyett. Amikor elment természetesen monitoroztam a hőfokokat, több napon keresztül, ezzel gond nem is volt. A mai napon wot alatt egyszer csak átment feketébe a kijelző, majd újraindítás után a játékba visszalépve újra ezt tette. Ezután újraindítva már egy más felbontású asztal fogadott, rosszat sejtve és a feladatkezelőt megnézve a gtx680m hibát mutatott a következő szöveggel:
"A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43)"
- Jól sejtem hogy egy illesztőprogram frissítésnél drágább mulatság lesz?
- Az NBD garanciám él. Sajnos ugye az eredeti videókártyával. Mik a lehetőségeim? Felelőségre vonható a szervizes?
- Muerte, Killhates szerintem viszek nektek egy kis pénzt a jövőben ...“ nem kell mindig nyerni “
-
NTonee
veterán
válasz echterion #7730 üzenetére
nagyon kíváncsi lennék egy ilyen gépre. Kérdés, hogy tényleg halott dgpu-val adják, vagy szimplán a szokásos sötétség van az emagnál és hibás az adatlap. KillHates azon akadt fent, hogy kizárólag az Intel HD Graphics 4600 van feltüntetve a spec listában és az újracsomagolt jelzés sem gyakran jelent jót, így együtt meg főleg gyanús.
-
nagyúr
Mindennek a legalja!! Refurbished AlienWare13-ak amikben befoshatottt a GPU, most nagy árengedménnyel és letiltott DGPU-val. Jáccccani meg ha akarsz vegyél graphicsboost-ot hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
barnabas22
tag
válasz AusWolf #7610 üzenetére
Üdv! Én az ASUS notimat tavaly vettem 220-ért, ami egy i7 4710HQ, 8Gb ram és GTX850M 2gb karival szerelve és a Witcher3-at Medium/High beállításokon FullHD-ban nagy tv-n elviszi 25 fps körül Nekem elég, nem szaggat be sehol. Novigradban sem. Tapasztalatból mondom, mert vagy 2 hónapja úgy tolom
Far Cry4-et végigtoltam ugyanígy, csak ott High/kicsit Ultra beállítások voltak.[ Szerkesztve ]
-
x_o_n
veterán
-
x_o_n
veterán
Ha mindenképpen otthoni vásárlás,ezek közül az Asus lenne a legjobb választás.A Dell viszont felvonultatja a csoda hardver kategóriát,IPS,Skylake..win 10 ha nem hardcore gamer vagy az is jó lehet,bár még nincsenek egyértelmü tesztek a hűtésével kapcsolatban.Mindenképpen az Asus és Dell között vacilálnék
viszont a végösszeg közeliti a 370-400 ezret,mert egy ssd ajánlott mindenképpen,szerintem azért ennyiért a ceg-nél jobb ,több mindent kapsz a pénzedért
[ Szerkesztve ]
-
s3int
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy msi laptopok esetében honnan lehetne megtudni, hogy a kijelzője milyen?
IPS vagy WVA-s TN vagy TN?
Pl. az alábbiak?
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/msi/MSI_GE72_2QC_(Apache)-281XHU_Intel_Core_i7_Quad_Core_5700HQ_8GB_1TB_NVIDIA_DOS_Fekete_9S7-179221-281_18791.htmlhttps://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/msi/MSI_GE62_2QC_(Apache)-451XHU_Intel_Core_i7_Quad_Core_5700HQ_8GB_1TB_NVIDIA_DOS_Fekete_9S7-16J222-451_18795.html
https://ipon.hu/webshop/product/msi_ge62_2qc_450xhu_apache___ajandekcsomag!/1268267
http://www.digiprime.hu/laptop/msi-gp72-leopard-pro-23010-elado
Mi a véleményetek róluk?
Elég nehéz a döntés, volt msi-m és szerettem, de hogy őszinte legyek ők is versenyben vannak:
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/dell/Dell_Inspiron_7559_Intel®_Core™_i7-Quad_Processzor_Core_6700HQ_8GB_1TB_NVIDIA_Windows_10_Fekete_INSP7559-2_19103.html
https://www.laptopszalon.hu/laptop_notebook/asus/ASUS_G751JL_T7003_Intel®_Core™_i7-Quad_Processzor_Core_4720HQ_8GB_1TB_NVIDIA_DOS_Fekete_G751JL-T7003_18649.html
https://www.laptopszalon.hu/notebook/laptop_notebook#pid_19061
Köszi a válaszokat előre is.
Laci
-
echterion
nagyúr
-
echterion
nagyúr
Írtam az eladónak, csak egy part numbert adott meg, az alapján R5-ös, de az is oda van írva, hogy AMD100W, szóval nem tudom, mennyiben más az amd elrendezése, mint az NV. Keresgélek, nézelődök tovább, hátha van valami fórumos bejegyzés a neten erről valahol. Esetleg van tipped, hogy újonnan, bolti garival honnan tudnák mobil VGA-t venni (akár kintről is)?
-
Muerte
Topikgazda
Mert túl van húzva a 780M chipje ami rajta van... 850MHz vs 1000MHz.Bírja amíg bírja de korántsem egészséges élettartam szempontjából,persze kibírhat 3 évet is akár,de jellemzően nem fogja addig húzni ha minden nap keményen nyüstölve van a gép órákon át.Ha a 80°C-os tartomány alatt van tartva vsynch-kel,adaptív vsynch-kel,fél évente,max évente kap ICD pasztát akkor lényegesen nő az esély hogy tovább bírja mint az átlag 1-2 év.
-
echterion
nagyúr
Köszi.
Az első az, ami watchlist-en van nálam, csak nem szeretnék ennyit költeni rá. A másodikra rákérdezek az eladónál, hogy melyik generációs AW-hez való (meg ha jó lenne nekem, kérek nagyobb képet a vga felőli részéről). Amúgy is van egy ilyen vga ebay-en eladó, azzal szemezek egy-két napja.[ Szerkesztve ]
-
echterion
nagyúr
Gondolkodom egy hűtés upgrade-en, mert előbb-utóbb vga csere lesz szerintem nálam. Ez szerintetek jó lehet az én M17x R5-9s laposomba? Van valami jelentős különbség az R4 és az R5 hűtése között?
Az a gondom, hogy ha nem szükséges, akkor nem akarok 30ezret kiadni egy új hűtőért.******
-
nagyúr
válasz Mikulásbá #7699 üzenetére
Ezt nem hiszem el! Elhúzták az egyik hőcsövet a PCH felett és egy nyamvadt gap pad-ot nem tettek rá, hogy ne fingja el magát az M2-es SSD-től. Istenem... Miért-miért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest