- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Canon EOS DSLR topic
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
xpeke
csendes tag
Valaki nem tudja hogy minden bekapcsolásnál, fiókba jelentkezésnél miért jön elő egy svchost.exe nevű program és eszik 100% cpu-t? (win 10)
-
deuscreator
csendes tag
Valaki csak azt magyarázza el nekem a vízhűtős laptoppal kapcsolatban, hogy ha a plusz teljesítményhez rá kell kötni a laptopot arra a förmedvényre, akkor miért kell egyáltalán szarakodni a vízhűtéssel? Nem lenne egyszerűbb és költséghatékonyabb (meg future-proof-abb) és használni az erre eltolt összeget inkább egy eGPU-ra? Vagy csak én nem értek valami nagyon lényegeset? Meg tudja ez érni szerintetek?
Vagy még mindig olcsóbb egy asztalihoz közeli kártyát belerakni a laptopba, lekorlátozni a sebességét, amikor nincs vízhűtés és elengedni a korlátot, ha van?
-
Jazz
veterán
Reball. Bár kérdés honnan szerez az ember "csak integrált" procit, hisz ezek alaplapostól jönnek majd.
Hosszú távon jelenleg sem lehet nagyon upgradelni, még asztalit sem, foglalat megváltozik, bios nem támogatja már....stb.
Rövid távon szívás, maradna a reball.free your mind
-
Fücsök007
őstag
Viszont AMD lehet alternatíva, hisz ott bezzeg lesz egy közös AM4 foglalat az összes procinak, a legalsóbb szegmenstől a szerverprocik csúcsáig. Ha tényleg hozzák az Ivy-haswell procik szintjét, akkor bizony lesz rá kereslet. Sajnos asztali foglalatos notit egyedül csak a Clevo gyárt, de csak a p570WM SLI-s, ami viszonylag újabb.
-
tag
válasz graydragon #6284 üzenetére
hát ezekre én se tólnék el ennyi pénzt, akkor inkább várnék ha belefér
-
Muerte
Topikgazda
GX700 videó: [link]
[ Szerkesztve ]
-
conqver
aktív tag
-
k-adi
nagyúr
válasz graydragon #6284 üzenetére
Jofejek azért kiírhatnák, hogy bocsesz most épp nincs raktáron de ekkor meg ekkor már várhatóan lesz!
Most így akkor Meddig kell várni? Ha máshol sincs akkor gondolom minimum október.....végén?Az alternatívák meg nem is igazi alternatívák szerintem, én kivárok az tuti. Az asus új noti sem rossz de a design kicsit érdekes Számomra..,
-
graydragon
csendes tag
Igen, basszus, raadasul a srac azt mondta probalt szerezni mas raktarrol is (Orosz, Britt, Francia), de mindehol ures a keszlet. A weboldalukon meg nem irjak hogy nincs raktaron, szoval erdemes elotte rakerdezni ha valaki venni akar.
Hirtelen raporogtem a dologra es nezegettem alternativakat, de egyik sem tetszik, raadasul se IPS se G-Sync es csak HQ/MQ/MX procikkal van szerelve az osszes 4th gen.
A P375SM nagyon muanyag kinezetu, nem tetszik a kulseje, a 670 meg szep alu feluletunek tunik, de nem tunik gamer cuccnak.
Ugyhogy tenyleg kivaras lesz (akar a g752-re), vagy valami kedvezmeny, vagy visszakerem a penzem.Clevo P771ZM-G (i7-4770, 32GB Kingston 2133Mhz, GTX 980M 8GB, 500GB Samsung EVO)
-
k-adi
nagyúr
válasz graydragon #6272 üzenetére
Komolyan elfogyott mind?? Durva!
Októberben már lesz 771-g ugye?? Remélem!Amúgy nekem egyik se kellene ezek közül,
Clevo P670SG
Clevo P375SM
Főleg Ennyi pénzért, inkább kivárnék a helyedben!
A win és Office +350 € Hűha! -
honda11
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudjatok véletlenül, hol tudom letölteni OPTIARC-AD-7530B NX02 Firmware-t? Sajnos most nx09 van fent, de ez nem jó nem tudok DVD-t írni az nx02-vel tudtam, de amióta firmwaret változtattam nem jó!
-
Medocsabi
addikt
Amúgy van itt aprón egyLEVO P375SM-A
gtx 880 sli-vel 450k-ért,csak mert látom itt is hasonló gépeket rendeltek,külföldről,ez itthon van! -
NTonee
veterán
válasz hszilard666 #6274 üzenetére
Pont ez jutott eszembe most nekem is. Mostantól mindenki clevo gépeket fog venni asztali procikkal. Talán más gyártók követik majd a példát.
-
vandor01
őstag
válasz graydragon #6272 üzenetére
kerdes hogy ha mar nem tudnak olyent adni amire befizettel
akkor meg mennyi kedvezmenyt adnak ha mast valasztasz?
foleg hogy ennyi zseeebol mar a legujabb G752-re is futna boven!
[link]
2x880m bizos nagyon hasit.... de az mar a mult! hasznaltban felaron johet
tudom csereberelos a cucc meg stb... de majd itt a szakertok megmondjak a tuti-t[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
NTonee
veterán
-
graydragon
csendes tag
válasz graydragon #6230 üzenetére
Francba, felhivtak a CEG-tol, hogy nincs raktaron 771, sem 751, sima es G-Sync-es sem es nem is igen lesz szeptemberben
Alternativakent neztem ezeket:
Clevo P670SG
Clevo P375SM - GTX 880M SLITi melyikbol epitkeznetek? Mar elutaltam nekik 2220 euro-t, szoval kb ennyi a keret ha nem akarok megint varni az utalasi ido miatt. a P375 jobbnak tunik, vaskosabb haz, sli-s 880m teljesitmenyben ahogy nezem egy 25-30%-ot ver a 980m-re, de cserebe dupla akkor az etvagya, raadasul alapbol 330W-os tappal jon, mig a P670 csak 180W-os tappal van
Hirtelen ezt raktam ossze:
CLEVO P375SM PROMO
Price: 2 218,76 €
Category: HOT OFFER - DISCOUNT - PROMO
Options: DISPLAY: 17.3 Full HD 1920x1080 Non-Glare
GRAPHICS CARD - NVIDIA SLI: 2x NVIDIA GeForce GTX 880M 8GB GDDR5 SLI
PROCESSOR 4 GEN. FCPGA946 PROMO: i7-4800MQ 6MB 2.70-3.70 GHz 4C/8T TDP 47W 302,86 €
MEMORY RAM 4x SO-DIMM DDR3L 1.35V: 32GB 1600MHz CL9 Crucial BallistiX Sport 218,96 €
3. DISK 2.5" HDD/SSHD/SSD: 2TB 5400U SAMSUNG Spinpoint 9.5MM 106,98 €
OPTICAL DRIVE INTERNAL: DVD Recorder
WIRELESS LAN PROMO: Intel Dual AC 7260 Incl. Bluetooth 21,90 €
KEYBOARD LANGUAGE: English US
THERMAL PASTE CPU MOBILE: IC Diamond 24 11,90 €
THERMAL PASTE GPU: IC Diamond 24 11,90 €
POWER SUPPLY: Power Supply 330W
POWER CORD: Power Cable EU (Type F)
OS SOFTWARE ESD USB WITH INSTALLATION: MS Windows 10 Professional x64 English 154,22 €
OFFICE SOFTWARE ESD USB: MS Office 2013 Home & Business 201,23 €
MANUFACTURER WARRANTY: 24 months[ Szerkesztve ]
Clevo P771ZM-G (i7-4770, 32GB Kingston 2133Mhz, GTX 980M 8GB, 500GB Samsung EVO)
-
vandor01
őstag
akkor megse lesz annyira huvos ? 14-es technolohia ide vagy oda
jol nezki.. frissnek hat a fekete utan...
teljes ALU fedelnek nezki +extra vilagitassal
narancssarga lesz az uj "ROG" szin...
a bill felig mua. felig fem designe-s tores vonallal...
na en be is tervezek egyet alapkiszerelessel..
6700HQ + 965/970m karya... lesz vagy felmilla
lesz 4k -as karya 990m... kisbillio dezsoertlehet eleg lesz az uj GL552-es is 960m-el?
ajajaj... mikorra is jon ez?
oktobertol mar varhato[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Medocsabi
addikt
válasz hszilard666 #6265 üzenetére
hmmm.Egy gamer laptopnak nem a hordozhatóság az előnye?? Ilyen konstrikcióban akkor már egy asztali pc mini itx alapokon taalán még kisebb is lenne,,és olcsóbb,teljesítményben talán még jobb is...
amúgy jól néz ki,de szerintem értelmetlen... -
Fücsök007
őstag
válasz hszilard666 #6265 üzenetére
Ütős.
-
hszilard666
veterán
Itt van a kánaán! [link] Amit gondoltam, vízhűtött laptop Mondjuk elég batárnak tűnik az a cucc a hátulján, de legaálább jó hűvös!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Fücsök007
őstag
Alienware BGA-s notikat frissíti Dell bácsi. Végre 17,3 hüvelykes 4K IPS kijelző is van!
-
k-adi
nagyúr
válasz deuscreator #6259 üzenetére
currently = forever
-
Jazz
veterán
válasz deuscreator #6250 üzenetére
Itt azon van a hangsúly, hogy notinál nem kell külön modul a (beépített) "monitorba", mivel közvetlenül csatlakozik a graf kártyához.
Viszont software oldalról nyilván támogatni kell ezt. Meg is oldották, részben, mivel vannak fenntartások. Csak régi 35.x alatti driverrel működik, meg 30fps alatt villódzik a kép, elsötétül, meg ilyen anomáliák vannak, ennél a megoldásnál: [link]
Kérdés inkább az hogy az új g-sync-es gépek vbiosával menni fognak-e a régebbi gyártásúak.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Muerte
Topikgazda
válasz Medocsabi #6254 üzenetére
Nem azért írta,hanem mert 4720HQ ergó forrasztott CPU...ha valami kuka a lapon akkor procistól kuka,amúgy meg már van most is jópár konzolport ahol az alacsony órajelű procikkal jóval kevesebb a min. FPS,mert csak egy esetleg két szálat hajlandó használni a motor.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz graydragon #6252 üzenetére
Azért egy kicsit erős azt a mobil haswell-t negatívumként írni... bár nyilvál az asztali I7-eshez képest gyengébb,nade akkoris
az igaz h nem lehet cserélni,de azért sztem jópár évig nem lesz olyan mobil gpu amit ne hajtana ki...[ Szerkesztve ]
-
graydragon
csendes tag
Igen, ahogy en is szamolgatok kb azonos aron jonne ki a ketto ugyanazzal a konfiggal.
A ram csak azert kell mert a munkam miatt nem vagyok helyhez kotve es jo lenne ha teljesen kivaltanam a PC-t ezzel a laptoppal. PC-n meg altalaban megy par teszt szerver HyperV alatt, ahol szinten pont eleg a 16GB (32 lenne az igazi).Igazsag szerint en is hallottam mar rosszat az ED-rol, de csak szerviz miatt. A milyen laptopot vegyek topikban talan az egyik srac panaszkodott hogy o olyan "uj" laptopot kapott amiben mar el voltak kopva a csavarok a sok szereles miatt.
[ Szerkesztve ]
Clevo P771ZM-G (i7-4770, 32GB Kingston 2133Mhz, GTX 980M 8GB, 500GB Samsung EVO)
-
graydragon
csendes tag
Eddig csak PC-ket vettem, laptoppal mindig megdobott az aktualis munkaltato, szerettem mindent magam osszeszedni es osszerakni, szoval a barebone kozelebb all hozzam, ezert is orulok hogy lattam a posztodat
A 32GB-al csak biztosra mennek, a konfig teljes arahoz kepest nem draga a ram. 16GB lenne a minimum, ahogy irtad az Asus-ba is rakatnek egy 8 vagy 16GB-os modult helyben (kar hogy 2 foglalathoz is csak atomjaira bontva lehet hozzaferni).
Szamlara lenne minden veve, 100%-ban leirhatom az adobol, ugyhogy az ara nem lenyeg.
Clevo
Pro:
- euros szamla
- Nemet (minosegibbnek hangzik )
- nemet szakik rakjak ossze
- az lesz benne amit en akarok
Con:
- talan egyedul az hogy futar hozzaAsus
Pro:
- szemelyes atvetel
- magyar nyelvu bill
- 980M
Con:
- upgrade miatt rogton szet kellene kapni
- 4720HQ
- magyar szamla, konyvelom szerint ez is leirhato, de meg nem probaltaNa most hogy kiirtam mindezt magambol mar el is dontottemm, irany a Clevo oldala
-
deuscreator
csendes tag
Ehh, optimus-szal valszeg kizárva, mondjuk logikus.
http://www.anandtech.com/show/9303/nvidia-launches-mobile-gsync
Na ezt jól megbeszéltem magammal, de értékelem, ha kiegészítitek.
-
deuscreator
csendes tag
Urak,
Mi igaz ebből?
G-Sync on laptops enabled with driver
Azaz, létezik-e, hogy egyes n-vidia kártyákon szoftveresen (ide értem a modded vbios és driver/inf dolgokat is) lehetne utólagosan aktiválni a g-syncet?
Gugliztam, de nem találtam definitív választ. Én egy 970m-en tolnám be win10 alatt (aw15).
-
k-adi
nagyúr
Igen, cégek nyilván szerződéses árak mellett hozzák viszik a cuccokat, ez eddigis egyértelmű volt.
Itt igazából az a bosszantó / aggasztó Számomra hogy adott egy fsza noti/márka, stb. mellé 2evnyi gari, amit gondolom szépen bele is számolnak a végső árba, de annak igénybe vételéhez fizetnem kell (futár költség) és heteket várni (mert gondolom nem fordul meg 1 hét alatt háztól házig a noti Mo.ról)Szerencsére eddig még soha nem kellett szervizelnem ilyen szinten, (bármi kisebb dolog volt, otthon megoldottam egymagam) de én úgy tudtam hogy amíg a gari tart addig nekem "nem lehet" extra költségem e téren (noti szállíttattás).
Pl. a Dell NBD garija, vagy a többi futár viszi-hozza style is mind mind ingyenes.Gondolom azért van a szoporoller már megint mert Mo.on nincsen hivatalos szervizes?
-
NTonee
veterán
Mondjuk én csak egy noti akkut rendeltem németből, amit pár száz forint körül hoztak ide, de mikor kiderült, hogy szar, akkor 3500 volt visszaküldeni. Szerencsére a német cég azonnal vissza is utalta nekem a futár költséget.
A lényeg, hogy nagyon más egy cégnek kikalkulált futár díj, mint egy magánszemélynek. -
echterion
nagyúr
válasz vandor01 #6232 üzenetére
Jók az árak, de nekem ezek túl "letisztultak". Ezért is vettem inkább AW-t és egy percig se bántam meg. Hiába, ízlések. Viszont ha valakinek ez a design bejön, akkor nagyon jó áron rakhat össze egy nagyon baba gépet.
(#6236) NTonee: Nekem oldalt nincs semmiféle makrógomb, ami zavarhatna.
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
Viccet félretéve, amúgy tényleg nem zavaró. Olyan színeket tudsz rajta állítani, amik nem bántják a szemed. Nem kell többféle színt sem beállítani, a saját ízlésed szerint belőheted. Vagy, ahogy Muerte is írta, kikapcsolod. Én M18x-en egyedül a tapipad körüli világítást nem tudom kikapcsolni, az valamiért idegesít, a többi világíthat felőlem.
Ami nagyon zavaró tud lenni (legalábbis számomra), ha valami WoT féle hülye villogós-vibrálós világításvezérlést írnak hozzá a fejlesztők. De ugye nemrég azt is megírtam, hogy ezek többnyire egy fájlban vannak, amit meg lehet törölni a játékból.
Makro gombok... tavaly december vége óta van nálam a gép, a mai napig félrenyomkodom néha a ctrl és esc gombokat.[ Szerkesztve ]
-
tag
Nem tudom mennyire fontos a 32GB ram, de az asusba max +16GB-t tudsz otthon belerakni, +24GB csak szervizben fog menni.
Az a kérdés mennyire érdekel ez a barbone dolog. Ha nem fontos neked, akkor az asus olcsóbb, magyar billentyűzetes és itthon lehet intézni a garit.
Ha a clevo mellett döntesz, és itthon veszel bele ramot, procit és ssd-t, akár boltból is, akkor barátságosabb ár jön ki a végére. (De egy használt procinak, ramnak azért sok baja nem lehet, nem olyan nagy a rizikó, ssd-t én is boltból vettem.)
-
vandor01
őstag
nagyon promoznak..... nezzetek rá!
-
k-adi
nagyúr
Minek neked 32 GB ram?
Amúgy meg 130ezer HUF a különbség ha jól nézem,, azért az nem kis összeg már, legalábbis Mo.n egy átlag havi kereset. bár még ha raksz bele ezt-azt eléred a másik árát
De edigitalt itt a fórumon nem szeretik, a "milyen notit vegyek?" topic kérdezz rá
Én full noobként a clevora tenném a voksom ha ez a két lehetőség van és ez a 2 bolt. -
graydragon
csendes tag
Jo konfig, grat
Hasonlo konfigban gondolkodok en is, mik a tapasztalatok eddig a Clevo-val?Meg is jott hozza a kedvem, amivel most jol bekavartal, mert mar el volt tervezve minden.
Gyorsban teszteket olvasgattam es ahogy latom nagyjabol pariban van a P771ZM a G751JY-al, gyorsan ossze is raktam egy konfigot az CEG-en.Clevo P771ZM G-Sync - 2.008 euro (630e Ft)
17,3" IPS
GTX 970M 6GB
4770S
32GB DDR3 1600Mhz Crucial
500GB 850 EVO
IC diamond paszta
Intel dual 7265 BT
330W psuAsus G751JY t7181d - 490e Ft
17,3" IPS
GTX 980M 4GB
4720HQ
8GB DDR3 1600Mhz
1TB HDDA Clevo jobban megfelelne igy szemelyreszabva, az Asusra meg kolteni kellene (SSD, +RAM), bar a 980M jol nez ki, csak a 4720HQ rontja az osszkepet
Ki melyikre adna a voksat?Clevo P771ZM-G (i7-4770, 32GB Kingston 2133Mhz, GTX 980M 8GB, 500GB Samsung EVO)
-
alces
tag
Nálam is csak egyszínű a világítás, már hónapok óta fehér, csak néha hülyülök meg és csinálok karácsonyfát. Az elején még szórakoztam, de egy újszülöttnek minden vicc új. És nem is beszélve arról, hogy vannak az AlienFX támogató játékok!! Szerencsére én csak színváltósat fogtam ki, villódzósat nem...Serious Sam3, Supreme Commander. A harc hevében amúgy észre sem veszem, hogy milyen a billentyű színe. Ha pedig nem játszol külső billentyűzettel, nézd inkább melyik fekszik neked leginkább. Csalóka, mivel nekem is az m17 R4 elsőre nagyon szokatlan volt, de most már egyszerűen minden más egy kacat emellett.
-
k-adi
nagyúr
fú, köszi a sok választ pörögjön a topic, helyes
(#6222) NTonee válaszára: igen, rémlik ilyesmi beszélgetés igazából eddig az asus rog g751 és msi gt72 volt a rivális, de végül mindkettőt elvetettem "bizonyos okok" miatt; eddig ez a noti típus valahogy elkerülte a figyelmem. Igazából, ha miskA nem kommentel ide, akkor még mindig nem is ismerném tudom szánalmas... pedig nyár eleje óta böngészem a netet de azért az AW is elég jó és kibírható a sok led rajta, sőt, bármikor elfogadnék egyet, nem ezt mondom de így, hogy van ez a clevo/shenker fene tudja mi a neve...noti, most igazán elgondolkozom melyik legyen a kettő közül.... főleg, hogy a kinézett AW notit elvitték ebayről... (mondjuk nem csoda, 550ezer körül volt 1év gari, i7, 16gb ram, gtx980m, 256gb sdd-vel, elég jó deal volt AW-hez képest, csak még nem jött meg a fizum így lecsúsztam róla)
(#6223) misk@ válaszára: Frissítették az árakat? Na, nem is tudtam, jó hogy mondod Remélem még csökkenni fog szeptemberben bár gondolom erre kevés az esély...
Amúgy lehet tudni miért csökkent az ár? Mert ahogy nézem tényleg 79€ csak a különbség, ami kb. ilyen tételnél nulla! kicsit értelmetlen nekem ez az árazás
75Hz-es a panel, ha jól tudom ezt fps számot kellene tartani g-sync nélkül = mármint 75 FPS-t kellene tartani? nem egészen értettem ezt a részt, lehet már fáradt vagyokAmúgy miért kértél a normális 240 helyett 330W os tápot? Szerinted az alap táppal amit adnak hozzá nem bírná a i7, 980m-et?
(#6225) Muerte75 válaszára: igen, valóban kikapcsolható minden világítás, de akkor...minek van? + a bal oldali makró gomb oszlop is zavaró lenne nekem, bár biztos csak idő kérdése megszokni azt, meg az escape gombot megnyomni..... mondjuk ez már tényleg nyafogás
-
Szepi1979
senior tag
“ nem kell mindig nyerni “
-
tag
frissítették az árakat, már nincs 400EUR felár a g-sync miatt, csak 19EUR azonos vga-nál.
1575,-EUR a g-synces verzió 1556,- a sima(8GB-os gtx980m-el)75Hz-es a panel, ha jól tudom ezt fps számot kellene tartani g-sync nélkül, hogy ne legyenek megjelenítési anomáliák. Na a witcher3 olyan 50fps-el fut(minden max-on) gondolom az újabb játékokkal hasonló lesz a trend
-
k-adi
nagyúr
köszi a gyors válasz kommentet; a futár kérdést megköszönöm előre is.
az utolsó bekezdésed nagyon tetszik:
Semmi felesleges sallang, vagy funkciógomb, amit valami marketinges talált ki, hogy menőbben nézzen ki a gép, amúgy meg kb. semmi gyakorlati haszna.
ugyanis én is ilyen gépet keresek, ami erős, de mégis "szolidan elegáns" be kell látnom az AW már kicsit karácsonyfa-feelingviszont a G-Syncre kiváncsi lennék, mert én azt olvastam, hogy "ilyen piciben" még értelmetlen, és azért 400 pluszt nem adnék ki feleslegesen, mert külső monitorra sosem fogom kötni.... nincs is mire jelenleg
-
tag
hogy ki hívja a futárt pontosan azt én sem tudom, de megkérdezem.
viszont ahogy nézem a konfig ára amit rendeltem lement 100EUR-ral, most már alku nélkül is 1650
Nem vagyok jó a beszámoló írásban, egyenlőre az alábbi tapasztalataim vannak vele:
- összeszerelés nagyon könnyű volt, pld. a gpu/cpu csavarok be vannak számozva, hogy milyen sorrendbe csavard ki őket amikor leszeded a hűtést. De amúgy is nagyon kevés csavart kell kicsavarnod, hogy hozzáférj a belsejéhez.
-kijelző: tudja amit egy IPS paneltől vár az ember, élénk színek, jó betekintési szögek. Legtöbbször az ablakra merőlegesen használom, a korábbi gépeimnél sokszor zavaró volt a a beeső fény, de ennél elég eggyel feljebb tolni a fényerőt és tökéletes
- palmrest: hát meglátszik rajta, hogy hol pihenteted a tenyered de simán letörölhető pld. monitortisztító kendővel
- billentyűzet: nekem nagyon bejön, pontos, jó a"keménysége", nem melegszik fel huzamosabb idő után sem. világítását nem piszkáltam, megfelel a gyári alapbeállítás, sötétben sem zavaró
-tapipad: bazinagy, sokat nem használtam, jó ötlet, hogy ebbe rakták bele a ujjlenyomat olvasót.
- GPU: Witcher3-t tolom ezerrel, minden maxon, hairworks bekapcsolva mindenre, 3-4óra játék alatt/után sem megy 70fok fölé a GPU. Viszont ilyenkor azért már felpörög a venti. Nem zavaróan hangos még füles nélkül sem, de azért jól hallható. (tettem alá egy cooler master hűtőpadot az azon lévő ventik jóval hangosabbak)
-G-Sync: be kell látom, hogy 1080p-ben is van értelme, pld witcher3-nál is látható különbség van G-Sync-el
-Windows10: működik probléma nélkül, továbbra is
- apróság, de az ujjlenyomat olvasó nagyon pontos, szinte soha nem hibázik
Összességében az tetszik benne, azt tudja amire ki van találva. Semmi felesleges sallang, vagy funkciógomb, amit valami marketinges talált ki, hogy menőbben nézzen ki a gép, amúgy meg kb. semmi gyakorlati haszna.
-
k-adi
nagyúr
köszi újfent a választ
igen, Pz770 vs 771 én is ennyit találtam, hogy ugyan az a hardver, csak a "finish" más, de hogy ez mit takar nem tudom
a futáros dolgot egy picit nem értem, biztos vagyok benne, hogy én vagyok a hülye, de nem úgy van, hogy bejelentem a hibát egy telefonszámon, én ŐK küldenek futárt? nekem kell ezt is intézni?
ha esetleg lesz egy kis időd, szívesen olvasnék magáról a notiról egy kisebb szösszenetet
[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz IMIIKE1998 #6216 üzenetére
ja, hogy eredetileg 551 és 771-ről volt szó... akkor nem szóltam. Viszont azok pontosan azok a gépek, amiknél nem sok értelme van alulról fújatni.
-
NTonee
veterán
válasz IMIIKE1998 #6216 üzenetére
feltéve, hogy nincs lezárva a gép alja, mint mostanában a legtöbb olcsó, gémernek nevezett vicc kategóriás notinál. Látom kollégámnál is a G750-et, "igen komoly" 2fokot csökkennek a hőmérsékletek. Nála persze rendben működik a hűtés, nincs throttling, semmi baja, de ha alá rakja a tizensokezer forintos hűtőt, kb semmit nem nyer vele.
(#6209) IMIIKE1998: miért sajnos? A G751-nek nincsenek hűtési gondjai. Jól elvan a 4magos i7-es procikkal. Ne keverjük a G771-el, nem ugyanaz.
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Gta 5-t ultrán tolom és kevésbé melegedik a gép mint project cars alatt. Eléggé meghajtja a gta 5 azért mert nem szereti a noti semmilyen monitorozó program meglétét gta 5 alatt se afterburner, hwinfo kombó, semmi mert akad akkor.Project cars alatt nincs ilyen probléma. A hdd épp hogy győzi a munkát azt a rengeteg dolgot beltölteni nem egyszerű , kellene már egy 512-es ssd. Gyanítom hogy SEMELYIK játék nem tudja az i7-es procimat 100%-ra lestresszelni, a gpu már tud 100%-on lenni íme: [link] Webprogramozás meg játék megy, néha videókódolás, de ezek se tudják kiakasztani a processzort.
(#6213) Jazz: A játékok 30-és 50% között terhelik be az i7-et nálam. A prime meg furmark egyszerre, na az a stressz helyzet aminek nem látom értelmét mivel a legtöbb nv és amd vga hardveres védelemmel van ellátva ellene.
[ Szerkesztve ]
-
Jazz
veterán
válasz IMIIKE1998 #6211 üzenetére
Már mint neki? Én csak arra voltam kíváncsi hogy mennyire hajtja ki neki a gépet egy izmosabb játék full grafon, vagy egy renderelés. Mert a megfogalmazásból az jön le, hogy a stressz teszt környezet mintha ördögtől való lenne, és soha nem fordul elő, vagy nagyon távol áll ettől a körülménytől egy valós helyzet.
Nem tudom. Én ha használom a gépet, akkor maxon pörög minden. És akárhogy nézem, az biza stresszteszt közeli helyzet.free your mind
-
Jazz
veterán
válasz ->Raizen<- #6205 üzenetére
Ha pl. GTA 5-el tolod max grafikán, az mennyire hajtja ki a géped? CPU 4 mag és a GPU hány %-on pörög átlag? Mennyire közelíti a "stessz" körülményeket?
Vagy ha renderelsz, dolgozol? Nem csak a stresszteszt meg a futuremark hajtja ki a gépet.(#6209) IMIIKE1998: lásd egyel lejjebb. Nem létezik i5-ös G751 jelenleg nálunk. (újonnan, és nem szürkeimportból, hanem normálisan Mo.-i nagykerből, normális garival.)
Szerk.: Azért annyira nem sajnos. Ilyen gépbe i5-öt, mikor egyre több minden kihasználja a 4 magot, meg egy gamer gép nem csak játékra jó, ráadásul adott egy normális hűtés is ami kitudja hajtani az i7-et...bűn bele az i5 szerintem. Ha kihajtja a vga-t ha nem.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz vandor01 #6201 üzenetére
Nincsen i5. Vagy te látsz most itthon asus nagykerből i5-ös G751-et?
(#6204) Pocok256: Pont azok a legdrágábbak. De most miért kell szőrözni pár ezer ft-on, hozzávetőleges összegnél? De legyen, akkor nem 400 felett hanem 350 felett kezdődik a throttling mentes gamer gép (akármilyen colon). Itt [link], szürkeimportból lehet venni 370-ért G751-et 965M-es karival. Akinek inge egészségére, és akkor 400 alatt vagyunk. De szerintem nem alternatíva. A G751 itthon nálunk, normális nagykerből, garival, nem pedig szitázott billenyűzettel szürkeimportal, 400-410-nél kezdődik, 970-es karival, és ennyi.
free your mind
-
Pocok256
veterán
válasz ->Raizen<- #6205 üzenetére
Igazából diamond pasztával tartja a turbot is stressz tes alatt is úgy nincs para.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
conqver
aktív tag
Faszikáim valakinek nincs véletlenül MSI GT70 One-ba mSAta tartó?
[ Szerkesztve ]
Shadow&Dust.....
-
->Raizen<-
veterán
válasz Pocok256 #6203 üzenetére
Muszáj trollkodni ugye? A gépem köszöni szépen és teljesen ép ha a lenovora akartál célozni 9 hónaposan.
Na akkor megérte az a 400+k-s gép ha betrottyol. De miért olyan fontos az a stress teszt? Tudod tuningolni annyira hogy megérje kitesztelni az órajeleket? Inkább használnád, mint hogy a furmarkkal játszadoznál, értelmetlen megsütni.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz ->Raizen<- #6202 üzenetére
Azt ha nem törik szét a zsanér 2 hónap használat után
Hát alapból ne kapcsolja ki a turbót nekem soha ha megy a dedikált főleg nem játék alatt. Ha ilyet csinálna a gépem ki is b*sznám a kukába. De konkrétan throttling alatt azt értem, hogy stress test alatt képtelen tartani a maximális turbo nélküli órajeleit ha megy a gpu és cpu is egyszerre.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
vandor01
őstag
na de az i5 is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest