- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz
gabriel26 #14722 üzenetére
Gondolkodtam én is sokat a Razeren de nálam matekba az jött ki, hogy 13 as AW minden téren sokkal jobb.
Természetesen ha a teljesítmény nem fontos (mert valljuk be a 2 magos cpu harmatgyenge a razerbe hiába csapsz hozzá egy 1070 et minden játékba cpu limited lesz.) akkor király kombo mert tényleg kis vékony gép egy macbook helyett opciós.
Amúgy grat hozzá
-
Hat Urak en beujitottam egy uj 13.3-as razer blade stealth-et egy aorus gaming box tarsasagaban es azt kell mondjam baromira imadom.....
Tudom a cpu, tb3, es a vga (1070)nem fognak olyan teljesitmenyt produkalni mint kellene, de imadom a hordozhatosagot, hogy nappal cipelhetem az irodaban, este meg csak racsapom a vga-t es jatszhatok (acer predator x34-el) eddig barmilyen jatekot kimaxoltam es 60-100 fps kozott vagyok szoval baromira elegedett vagyok vele.
Valamint Razertol napi szinten kapom az e-mailt, hogy minden rendben van-e, segitettek beallitasokban stb.
Tudom ennyiert sokkal jobb laptopot is kaptam volna de a minoseg es a support nekem nagyon bejovos..... -
válasz
Asgeloth88 #14716 üzenetére
AW - jó support
MSI, ASUS - vállalható support
ACER, LENOVO - néha akadozó supportXMG, SCHRENKER, stb. (Clevo klónok) - ez mindegyik maga válogatja, kicsit macerás a külföldi garancia miatt de vállalható.
Kidolgozási minőség: az AW-k mindig jók, de vannak hiányosságaik (néha sajnos komoly típushibák is), az ASUS-al nincs igazán komoly probléma de bár az olcsóbb modelleket (GL-ek) érdemes kerülni. Az MSI-k hűtése nagyon jó, jól bővíthetők (de csak a "vastag" gépeik) , de le vannak ragasztva és a garancia idő alatt nem tudod bővíteni.
ACER-ek, Lenovo-k azokból csak a felső kategóriásak azok amikkel érdemes foglalkozni, mert a "vékony" gépeik nagyon szépek, de ott a hűtés nem az igazi.A CLEVO klónok hűtése brutális, de ott meg nem igazán minőségi alkatrészekből dolgozik a beszállító (magyarán a CLEVO) Itt nem a puccos CREATIVE hangchip-ekre és a KILLER WiFi-re gondolok, hanem a FET-ekre, kondikra, zsanérokra. Sajnos futottam már rá több olyan új CLEVO-ra amik nem bírták a kiképzést és elszállt bennük néhány komponens ami elkerülhető lett volna, ha drágább beszállítótól rendel az anyacég. Pár év után elég leharcolt állapotúak tudnak lenni a gépek.
Persze az R3-as R4-es AW-kben is elég a tápkábel, mert kb. 3 centet spórolt a DELL gépenként.
-
Fücsök007
őstag
válasz
Pár támpont kellene, mivel nem mindegy milyen vastagságú és súlyú notira gondolsz, illetve a könnyű tisztíthatóság, bővíthetőség sem mindegy.
Személy szerint a Clevo 775DM3-G vagy az MSI GT73VR notit ajánlom, ha számít a bővíthetőség is. -
Medocsabi
addikt
válasz
Öhm.Hát akkor vegyél.Mi a kérdésed?
-
Asgeloth88
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy gamer laptopot 500 000 Ft-ig +-50k, 17.3" és 1060/1070-es vga-val, akár külföldi boltból is jó.
Köszönöm a válaszotok.
-
bandras54
aktív tag
válasz
barnabas22 #14713 üzenetére
E-mailben értesítenek mikor esedékes, h ne bukd a plusz garit.
-
válasz
barnabas22 #14711 üzenetére
Igen,de az nem 1 éves korában esedékes?
-
válasz
barnabas22 #14709 üzenetére
Egy évig ne piszkáld azt a gépet,már csak a garancia miatt is.Szerintem még utána sem kell,de ha igen,azt szervízben,hivatalosan csináltasd.
-
barnabas22
tag
Üdv! Egy G752VT boldog tulajdonosa vagyok már vagy 2 hete. Nem tudja valaki mikor érdemes újrapasztázni a procit? Érdemes fél év után? Olvasgattam utána és a Thermal Grizzly Conductonaut pasztát istenítik sok helyen
Állítólag 20%-al jobb értékeket lehet elérni, mint a gyárival.. bár a gyári nem tudom milyen.
Este a meleg szobában, ahol még a csoki is megolvadt Wolfenstein: New Order-el játszottam vagy 2 órát és ilyen 79-85 volt az átlag, max.1-2x ugrott fel 93 körülre a két óra alatt.Úgy tudom az normális, főleg melegebb szobában
-
Medocsabi
addikt
válasz
Roland3535 #14706 üzenetére
Én is néztem aprón,jelenleg ár/érték bajnok az a gép.Nem hinném hogy 1-2 napnál tovább lesz fent(az ilyen gépeket megveszi egy aprós eladó és továbbadja +50.000 ftot rácsapva). Ilyen áron szerintem akkor is megéri ha ACER...
Nyilván van sokkal jobb supportal rendelkező gép is,de ilyen felszereltséggel az nem 300,hanem 500K..
-
Roland3535
csendes tag
válasz
bandras54 #14705 üzenetére
Én se nagyon találtam rosszat a hűtéséről, elvileg a billentyűzet közepe max 40fokig megy fel, de az f5-f10 közötti billentyűk fölött ahol nem olyan zavaró. Csak nekem az Acerrel van bajom hogy nem az a legmegbízhatóbb márka, szerintetek érdemes lenne beruházni egyre? (találtam egyet jó áron azért is kérdezem)
-
bandras54
aktív tag
válasz
Roland3535 #14704 üzenetére
Youtube- on van fent pár video, játék terhelés alatt 75-80 között vannak a hőfokok. Az annyira nem rossz, bár nem derül ki mennyire süvítenek a ventik. Más tesztet nem találtam
-
Roland3535
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata az Acer Predator Helios 300 17' os változattal hogy mennyire sikerült jól a hűtése és hogy megéri e megvenni ebben az árkategóriában jónak számít? (hardverileg szerintem rendben van)
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Habár a Dell topikban jóval korábban már feltettem a kérdést, de válasz még nem érkezett rá, ugye ott nagyrészt az üzleti gépek szakértői mozognak, persze nem kizárólagosan.
Azt szeretném megkérdezni, hogy akinek Dell Inspiron 7559 notija van, vagy látta már a BIOS-át, a BIOS-ban vajon kiválasztható az integrált vagy a dedikált VGA, található a menüben ilyen opció?
Linux-támogatás miatt érdekelne, alkalomadtán előnyt jelenthetne a csak az integrált grafikus meghajtóval történő elindítás.
-
Medocsabi
addikt
Azt jól olvastam hogy az ASUS G752VT modelljében van TB csati? elvileg erre akkor lehet külső vga-s megoldást csatlakoztatni?
-
Pocok256
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #14696 üzenetére
Welcome pont ez van nekem
Pont ebben a felállásban és később mivel AW még egy 1080 is hozzá lesz csapva amplifierrel.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
steelsec #14695 üzenetére
Az érdekesség kedvéért én is megnéztem ezt a gépet, de a véleményem továbbra is ugyanaz ami eddig is a Max-Q-ról:
- a fizikát nem lehet megerőszakolni
- vagy ha ilyen módon próbálják, akkor ott általában a teljesítmény/tartósság kettősében valahol igen komoly deficit jelentkezik idővelPlusz igen kemény felára van ennek a megoldásnak. Én ha mindenképpen ilyen kicsi, viszonylag mobilis erőművet keresnék, szinte biztos, hogy inkább egy AW 13 környékén nézelődnék inkább + hozzácsapnék valamilyen külső FHD monitort az asztali használathoz.
-
steelsec
aktív tag
Sracok megerkezett a kovi max-q gep jolnezki, de milyen aron, igaz olcsobb mint az asus
Ebbol kijon egy AW...
-
x_o_n
veterán
válasz
benikeee #14690 üzenetére
Esetleg ez ha nem gond A Németországi vásárlás pár nap alatt kiszállitják.
15,6 ips-gsync i7-7700 gtx1060 6gb 8gb ram 250gb ssd ,elég jó vétel cca 370k -
Pocok256
veterán
SSD hez anynit hozzátennék még, hogy én olyan gép elé már 10 éve nem ülök amiben nincs ssd inkább fel sem kapcsolom olyan szinten használhatatlan a sima hdd.
-
-
benikeee
tag
Sziasztok.
300K (-+20K) környékén milyen laptopot ajánlotok?
Játék,film.... vegyes használatra kellene. Ja és persze ne kelljen 2 év múlva lecserélni.
Előre is köszi.
-
Medocsabi
addikt
válasz
kenccsi #14682 üzenetére
A véleményem,hogy ha van ré keret,akkor mindenképpen megéri egy ssd
Nekem most csak a hdd van,néha érzem hogy nagyon kéne egy ssd,de nekem pl nem létszükség (ráadásul a wint sincs kedvem újrahúzni
) A nem túl távoli jövőben tuti lesz,csak sajnos asszony most vesztette el a munkáját,így az elpazarolni való HUF-om igencsak megcsappant
-
AcélAgyar
tag
válasz
kenccsi #14682 üzenetére
SSD-vel 4-5 másodperc a bekapcsolási ideje a gépnek, gyorsabban indul újra. SSD-n gyorsabb a kicsomagolás, a telepítés, a rárakott programok gyorsabban indulnak. Több FPS nem lesz tőle a játékokban, de csökkentia játékok töltési idejét, mikroszaggatások kiküszöbölhetőek vele. Megéri az SSD
-
-
kenccsi
tag
válasz
Medocsabi #14678 üzenetére
SSD-k ről mi a véleményed? Még nem volt nekem személyesen, úgyhogy nemtudtam tesztelgetni, mi mennyivel gyorsabban tölt onnan, persze neten néztem összehasonlító videókat, másodpercekben mérve vannak esetek mikor egész számottevő, de pl mindennapi használatban tényleg annyira jó vagy egyáltalán nem égető?! Tehát inkább nagyobb HDD vagy egy kisebb HDD és legyen mellé SSD is?!
-
kenccsi
tag
válasz
Medocsabi #14678 üzenetére
Igen, igen... Éppen tapasztalom azt az ár tornászós dolgot.. És igen tudom, hogy egyik játék sem igényel akkora gépet ezek közül amiket említettem, csak gondoltam ha már lúd.. Legyek bebiztosítva, legalább egy darabig ne kelljen azon aggódni mikor lesz kevés. Másrészről mennyivel jobb érzés lesz ha előre 300k-t tűztem ki és végül esetleg megelégszem egy 250k-s masinával, mintha fordítva történne..
-
Medocsabi
addikt
válasz
kenccsi #14677 üzenetére
Hogy megéri-e azt neked kell tudni
máermint hogy amivel játszol igényel-e ekkora erőt.Pl nekem a dell 7559 bőségesen elég (i5 6300hq+960m 4gb,és 230K-ért vettem fél évesen).Amiket Te írtál,azokhoz sem kell erőgép.A vga-kra rákeresel megtalálod azt a teljesítményt,ami kellhet . (nagyon könnyű azt a 300K-t 500ra felvinni,ha csak kicsit erősebb vga,kicsit több ram,nagyobb ssd-t nézel
)
-
kenccsi
tag
Most nézem a Lenovo Legion gépeket, radium.hu oldalán, itt úgy látom lenne lehetőségem részletre vásárolni. Gtx 1050M, Gtx 1050, és Gtx 1050Ti közt mennyi különbség van? Megéri a TI a plusz 20-30e Ft-ot?
(kicsit még boldogítalak titeket ilyes kérdésekkel ha szabad.
-
kenccsi
tag
válasz
Medocsabi #14674 üzenetére
Óóóh. Na ez a gép még kinézetre is tetszik, nem úgy mint amit az első hozzászólásomban írtam..
Itt sajnos már csak a pénz egybeni meglétével akad probléma. De ha így jobb ajánlatok várnak rám, inkább elcsúsztatom a dolgot és gyűjtök rá.
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.
-
kenccsi
tag
válasz
Medocsabi #14672 üzenetére
Szia, köszönöm a gyors válaszod, az új gép maximum amiatt szükséges, mert valószínűleg valamilyen részlet fizetős rendszerben szeretném majd megvenni. Illetve az sem hátrány ha nem kell utazgatni, megnézegetni a gépet, hogy valóban azt akarják-e rám sózni amit állítanak, de nyilván ez már járulékos dolog..
Köszönöm a tanácsokat, utána nézek a Lenovo Legion-öknek. Egyébként maga a gamer oldala a dolognak lehet kimerülne Heroes of the Storm, illetve World of Warcraftban.. De ezt csak félve mondom, nehogy ez legyen úgymond a kitűzött cél, mert azért olykor-olykor a mai játékokra is odakacsintok/odakacsintanék, illetve ezt általában a Ps4-emen teszem, de az sem annyira hordozható, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy jobban örülnék azért ha lenne benne kakaó, de továbbra is maximum ebben a 300-320 as árkategóriában gondolkozom (figyelembe véve Pocok256 (ezúton is köszönöm, neked is a választ
hozzászólását is.)
-
Medocsabi
addikt
válasz
kenccsi #14671 üzenetére
Első találat apróról
http://hardverapro.hu/apro/asus_rog_g752vt_173_fullhd_ipsi78gb1tbgtx970mwindows10_
Gyakorlatilag ugyanazt tudja mint az acer,csak milliószor jobb hűtéssel,mindőségibb kiszerelésben,anyagokból,és fényévekkel jobb garival.Ha megvan rá a keret akkor ne habozz (nem vagy te SÖR)
-
Pocok256
veterán
válasz
kenccsi #14671 üzenetére
Az igazság az, hogy 300k egy erős és tartós gépre kevés. Kb 400-500k körül kezdődnek azok amik jók is és elég erősek is, higs 1-2 év múlva is.képesek legyenek AAA címeket legalább mediumon futtatni. Ettől függetlenül 300k ért is van piacon gép csak jó ezzel tisztában lenni.
Vagy ahogy fentebb írták használt garis gépet lehet ajánlani 300k ért ami aránylag erős is és jó is.
-
Medocsabi
addikt
válasz
kenccsi #14671 üzenetére
Szia! Csak új gép jöhet szóba? Mert én a helyedben inkább használt,de még garis gépet néznék,fél-1 éves gépeket lehet erősebb hardverrel(konkrétan gtx 980as gépek vannak már 300K alatt). Sajnos pont ez a géptípus(acer vx széria),amire hosszú távon nem biztos hogy lehet számítani,a gyenge hűtés miatt.Ha mindenáron új gépet szeretnél Én a Te helyedben a lenovo legion gépei felé kacsintanék,de annak sem egy leányálom a supportja...
-
kenccsi
tag
Sziasztok!
Igénybe venném segítségeteket. Sosem voltam egy nagy Notebook-os, de úgy hozta az élet, hogy muszáj lesz beújítani egyet, viszont ha már veszek nem szeretnék olyat amivel fél-1 év múlva már szenvedés az élet. (Ismerősöktől ezt láttam eddig) Egyelőre ott tartok a témában, hogy megnéztem/végig nyomkodtam a Media Markt- kínálatát, találtam is egy Aspire VX5-591G nevezetű gépet, 4 magos i5 procival, 8gb rammal, GTX 1050-es (4gb) kártyával, 319.999 Ft-ért. Nem éppen a legolcsóbb, de mint említettem inkább fizetek érte egyszer többet, de akkor legyen szavatos..
Szeretném tanácsotokat kérni, mivel nem tudom, hogy ez az ár egy ilyen gépért milyennek számít, illetve ha van tapasztalatotok magáról a márkáról vagy konkrétan erről a gépről, azt meghallgatnám szívesen. Tesztet néztem róla, úgyhogy körvonalazódott róla valamicske...
Nagyjából 300.000-et szánnék a gépre. Vegyétek figyelembe, lévén nem követtem a gamer laptopokat, nem tudom ha esetleg érdemesebb várni pár hónapot a vásárlással, esetleges közeljövőben történő valamilyen újabb technológiára való váltás (jobb videó kártyával szerelt gépek, ilyen árban (persze ez csak egy feltevés)). Annyira nem sietek a vásárlással, de ha nincs ilyesmi a láthatáron, és érdemes most befektetni, akkor minél előbb szeretnék. Remélem nagyjából jól összefoglaltam a gondom/bajom, esetleg ha valami nem tiszta írjátok meg és pótlom. Segítségeteket pedig előre is köszönöm.
-
Pocok256
veterán
XMG nem rossz bőven megéri a pénzét a clevo schenker ugyebár ugyanezek csak xmg hozzá tesz egy kis brandet meg supportot ennyi az egész.
Itt ami ugye nagyon fontos a garis ügyintézés azt ugye látni kell ha ez a gép neked fontos lesz és nélkülözhetetlen akkor nem érdemes se xmg se schenkert bevállalni (ezeknek többségére postával midnennel együtt 1-2 hetes szervíz ideje van) hanem magyar oldalon kell nézni ilyen esetben a dell azaz Alienware verhetetlen mert ott nincs sz*rozás ha rossz akkor 1 napon belül javítás van. Aw ellen persze szól, hoy a mostani 17 es széria az elődeihez képest nagoyn kula lett persze még ígyis bőven vállalható a történet, de tisztába kell lenni egy két dologgal. Most amik nagyon jó gamer gépek azok a msi gt72 és gt 73vr azok eszméletlen jól sikerültek mind hűtésileg mind felszereltségben. Természetesen meg is kérik az árukat, de ott legalább nem igazán van kompromisszum.
-
BoB
veterán
Köszönöm a válaszokat!
XMG márkát nem ismertem eddig, ezek szerint ezek jobban össze vannak rakva mint hasonló ismertebb brand-ek? Vagy csak olcsóbbak? (inkább a minőség a cél mint az olcsóság).
-
BoB
veterán
Sziasztok
Valamilyen 17-es "jáccós" laptop-ot kellene néznem.
Két ajánlat kellene, egy 400.000HUF és egy 600.000HUF környékén. Ha van "tuti" gaming laptop ezeken az ársávokon ne tartsátok magatokban.
-
Pocok256
veterán
Na közben intéztem a akksi cserét is fél év alatt 20% ot vesztett és képes 25% nál egyszer csak 1-4% ra droppolni. Így mondom beadom gariba írtam is a humansoftnak kis adategyeztetés után már írták, hogy ne hozzam be a gépet lerendelték már az akkumulátort és le is postázzák nekem, ha kell kijön az emberke és be is szereli. Ezt már szeretem
Lehet drága az AW, meg igen nehezen lehet hozzájutni, de ez a garis ügyintézés komolyan mondom megéri a felárat. (csak azt a 2 csavart ne hagyták volna ki a gépemből múltkor
)
-
kreten67
senior tag
válasz
Pocok256 #14656 üzenetére
Amennyiben aktiválod utána már nem tudod majd kikapcsolni.
Egy kanadai cégnek a honlapjára kell regisztrálni és fizetni annak függvényében,hogy mit szeretnél tőlük (heti adatmentés a tárolószobájukba vagy csak megfigyelést a gép tartózkodási helyéről) vissza nem szerzik a gépet csak a hdd-t zárolják és küldenek egy felszólítást a felhasználónak,hogy szolgáltassa vissza a gépet ha akarja.
Elbújni csak az alaplap cseréjével lehetséges. Általában így sem kerül vissza a gép a tulajdonosához,legalábbis
ez a személyes tapasztalat. -
Pocok256
veterán
Napi fél off kérdés valaki használta már a computrace alkalmazást ? gépe követésére lopás elleni cuccokra. Elvileg biosba betudnám kapcsolni de emberi leírást, hoyg ez nekem hol és mennyi pénzebe kerülne ha működne nem találtam.
-
kreten67
senior tag
válasz
KillHates #14652 üzenetére
Ma bgá-ztam egy asus g751jy alaplapon a gtx980m chipet (sikeresen).
Ezek szerint a várható élettartam 2 év lesz ezeknél a vackoknál amennyiben nem takarítják és pasztázzák időben,mert ez a gép még nem volt ezidáig szervizelve.
Amennyiben nem sikerült volna talpra állítani a gépet 700 dolcsi bele a legolcsóbb alaplap. -
Pocok256
veterán
válasz
KillHates #14652 üzenetére
Az jó akkor veszek még rá plusz két év garit
Mondjuk hőmérséklet így sem lépi át 80 fokot még így nagy melegbe sem átlagosan 75 körül van. Csak nem lesz baj.. de azért ez akkor is érdekes.Plusz régebben mint írtam ha sokáig 75 fok fölött volt akkor levette a turbót most nyomtam rá stress testet és 85 foknál még békésen 1750 mhz en ketyeget a gpu clock.
Mondjuk a proci sem jobb mert az meg még 90 foknál is 2,8 ghz körül jár miközben turbo nélkül 2,6 körül kéne mennie, mindezt úgy, hogy mind a 4 mag terhelve van maxon. Nem értem mit csináltak AW nál utóbbi frissítésnél, mintha minden teljesítményt maxra toltak volna. -
Pocok256
veterán
Valaki találkozott már olyannal, hoyg a vga gyorsabb mint kéne ?
Legutóbbi bios frissítés óta a 1060 as kártyám 1850 sőt 1900 Mhz ig is turbozik mindezt úgy, hogy minden gyári beállítások mellett van. Nem értem hogy ? Mindezt 86-90 watt közötti fogyasztással miközben elvileg 80 watt a max ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest