- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
contaxg
veterán
válasz
Gordoro #85795 üzenetére
Egy jó árnyékolású vezetékkel szerintem az RCA szerintem kisebb para. A hosszú USB bárki bármit mond, (én a saját fülemmel próbáltam ki, ezért ebben hiszek) sokkal több kárt tesz a hangban.
Jó közelítéssel ami gitár kábelnek jó, az jó lesz a hifihez is ilyen hosszban. Nekem ilyenből Evidence Audio Lyric HG van. Gondoltam ha Gilmournak jó nekem is jó lesz. -
válasz
Gordoro #85795 üzenetére
Az RCA hallható zajt és mikrofónia útján torzítást szedhet össze, míg az USB-kábel jittert okozhat, ha nem pont 90 ohmos (vagy a csatlakozók nem annyik). A jittert szűrik a DAC-ok, az RCA mikrofóniája és zja meg erősen kábelfüggő. Én USB-vel mennék. De nagy gond egyikből sem várható.
-
Gordoro
friss újonc
válasz
btraven #85774 üzenetére
Igen, a Klotz-ról már olvastam korábbi hozzászólásokban, hogy nem annyira jó, ezért is lenne elsődlegesen a Supra. Csak érdekelne a másik két kábelről is a véleményetek, hátha valaki használta már őket, vagy olvasott róluk valamit. Számít-e az, hogy azok ezüstözöttek, vagy az árnyékolás mennyit jelent?
Esetleg az RCA-ra is tudsz valami ajánlást adni, vagy a linkeltekről valami véleményt? -
Gordoro
friss újonc
válasz
chrisnagy13 #85773 üzenetére
USB-ből a 3m már nem lesz hosszú? Mármint a hangminőség szempontjából? Általában arra rövidebb hosszt szoktak ajánlani és az RCA-ra a hosszabbat, legalábbis régebben mintha ilyesmit olvastam volna.
RCA kábelből, minőség szempontjából, mi lenne a határ ehhez a DAC-hoz (Topping E30)? -
Polllen
nagyúr
válasz
chrisnagy13 #85788 üzenetére
Bevallom, engem az MQA nem különösebben mozgat meg, de amúgy köszi.
Háttérzenének spotify, a kedvencek pedig veszteségmentesen.
-
duo
addikt
válasz
contaxg #85777 üzenetére
hát en suprábol most csak két meterest kaptam, de ez van azzal főzünk ami van. a plusz hossz akkor is jol fog jonni ha nem férek oda az asztalhoz mert ott dolgozik Nőm, akkor a sajat laptoppal arrébb települök aztan úgy osztozunk a territóriumon. de nálam lesz a hang :3
-
Polllen
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #85783 üzenetére
Teljesen jogos észrevétel, én úgy voltam vele, hogy akit érdekel a "bejáratás", az érti ennyiből is, hogy ez még teljesen új.
Illetve szerintem fontos az is, hogyan szól a dobozból kivéve. Az új vásárlók ezzel fognak találkozni. Ezért szoktam első benyomást is írni. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Polllen #85778 üzenetére
"Megjött az Ifi Zen dac..... Pár óra hallgatás után"
Nem korai "pár óra után" véleményezni egy gyári új elektronikát, attól függetlenül, hogy elvileg, bejáratva csak jobb lehet annál, amit most produkál? Tehát, akár egészen más vélemény is kialakulhat róla 100-200 óra elteltével. Nem kritika akart lenni, csak "óvatosság". Ja és nem arra gondolok, hogy rosszabb lesz, inkább hogy jobb.
-
Polllen
nagyúr
Megjött az Ifi Zen dac. Majdnem két hónap volt, mire ideért...
Pár óra hallgatás után (csak usb, külön táp nélkül):
A centrance dacportable-nél szerintem egyértelműen jobb. Tisztább és dinamikusabb a hang. Mobilról is.
Az SMSL M200 + MomentAmp láncban az M200 helyett egészen jól helyt áll. Az M200 tisztább és pontosabb, egyértelmű előrelépés.
Lehet egy jobb táppal az ifi-hez mást mondanék, de akkor meg az ára már elég közel lesz az M200-hoz.Az ifi beépített erősítője unbalanced kimeneten szépen meghajta a Quad Era 1-t, de a MomentAmp-pal tisztább, dinamikusabb és feszesebb a hang. Érdemes hozzá külső erősítőt használni egy jobb fejeshez.
A karaktere érdekes, mert ahhoz a szériaszám tartományhoz, amit én kaptam 3 firmware érhető el. 5.2, 5.3, 5.3c(GTO filter)
Az 5.2-vel semlegesebb hangú lesz, karaktere közelebb áll az M200-hoz, de azért picit melegebb. Itt mintha néhány részletet elmosna, de cserébe kellemes hallgatni.
Az 5.3-mal, amivel gyárilag is érkezik, melegebb hangú lesz, pontosabb részletek, de az M200 még mindig jobb ebben.5.3c-t nem próbáltam.
Az áráért szerintem jó vétel dac-ként is. Az erősítője sem a kardomba dőlök. (Pl. amennyire emlékszem a denon da-300 fejes erősítőjénél sokkal jobb.)
Egyebek:
- az összeszerelés minősége ugyan az, mint az M200, egyik kutya, másik eb
- mivel halkan szeretek zenét hallgatni, így éppen a poti egyenfutás határán teszem, akár normális potmétert is használhattak volna (és a Zen can-n remélem meg is tették)
-
btraven
őstag
[Liquid Spark DAC]
Ezt hol lehet venni? Ezen az oldalon nem szállítanak Magyarországra.
https://www.audiophonics.fr/ itt meg nincs készlet. -
chrisnagy13
senior tag
válasz
Gordoro #85772 üzenetére
3m-ig elvileg nem kéne, hogy bármi különbség is legyen, azt simán bevállalhatod USB-ből. Lehet Supra, Atlas, Audioquest vagy amit szeretnél.
RCA kábelnek én használtam a linkelt kácsát, nem volt vele nagy baj, belépő kábelnek jó. De nézelődj nyugodtan ameddig a költségvetésed megengedi. Nem fogsz tudni nagyon mellényúlni. -
-
Gordoro
friss újonc
Sziasztok.
DAC vásárlását fontolgatom és ezzel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni. A kiszemelt a Topping E30 lenne, amivel a PC-t kötném össze az erősítővel. A gond viszont, hogy ezek elég messze vannak egymástól és itt jön az első kérdésem. Mi az ajánlott vagy elfogadható legnagyobb hossz az RCA illetve az USB kábelek tekintetében?
A másik amiben a tanácsotokat kérném az a konkrét kábelek (RCA és USB) kiválasztása lenne. Először is szerintetek ehhez a DAC-hoz, milyen árkategóriájú kábeleket érdemes választani? Ahogy a fórumot olvasgattam USB tekintetében a Supra kábele tűnik ajánlottnak. Keresgélés közben találtam még az alábbi kábeleket:
[link] [link]
Ezekről nektek mi a véleményetek? Mind a kábelek minőségét tekintve, mind pedig azt, hogy a DAC minőségéhez, tudásához viszonyítva ezek egy kategóriában vannak vele, vagy esetleg ezek már egy jobb DAC-hoz valók.
RCA kábel tekintetében, a bőség zavarában, még jobban elveszve érzem magam. Mit érdemes ezeknél nézni és mi az ami csak parasztvakítás. Az árnyékolás kettő vagy három réteg fólia vagy fonott réz, a vezető szál tömör vagy sodrott? Itt erről a két kábelről szintén kikérném a meglátásotokat, véleményeteket az USB kábelhez hasonlóan:
[link] [link]
A bónusz kérdésem pedig a tápellátással kapcsolatban lenne. A Meanwell tápot szoktátok ajánlani. A kínálatukat megnézve, van olyan tápegység, ami USB csatlakozós és mivel a DAC-hoz amúgy is mellékelnek ilyen zsinórt, gondoltam, hogy ilyen tápot választok mellé. Szerintetek ez jó lesz így, vagy inkább érdemesebb zsinóros kivitelű tápot választani? Valamint itt is van bőven választék. Milyen paraméter alapján érdemes választani közülük? Természetesen az 5V-os feszültség és a megfelelő csatlakozó méretén kívül.
Előre is köszönök minden segítséget. -
Boti80
lelkes újonc
válasz
contaxg #85755 üzenetére
Többször leszoltad itt az RME-t látatlanban, többször írtad hogy fogsz kapni kölcsön egyet, lassan egy hete nálad van, és csak olyan sz@rakodás megy nálad ,mint ami a full kezdő hifistáknál előforduló “kérdések “ , és nem érti a dolgokat, máskor meg úgy nyilatkozol a dolgokról , mint aki mindent is tud mindenről a hifiben, nekem nem áll össze a kép
Egyébként mqa és asio nélkül nem lehet élni,zenét hallgatni? Többen kérdezték mi végre a véleményed az RME készülékről , ha már 1-2 hete erről szólt a fórum , de még egy betűt se írtál róla
Ami nem kötelező , csak akkor ne erről legyen szó mindig itt. SZVSZ
-
Balázs Z.
tag
Sziasztok.
Valamennyire OFF a téma, de használ bármelyikőtök Qobuz-t Magyarországról? Bárhogy próbálom, nem sikerül, legutóbb ez alapján [link] próbáltam, de a PayPal már nem fogadja el a TextMe-vel létrehozott, Egyesült Államok-béli telefonszámot (Kiírja, hogy VoIP szám nem használható). Valami ötlet...? -
chrisnagy13
senior tag
válasz
contaxg #85755 üzenetére
Panaszkodj a Tidalnal, hogy készítsenek rendes Audiofil alkalmazást. Nehogy már az RME-t (vagy egyébként bármelyik másik gyártót) fikázd azért, mert nem azt csinálja szoftveres támogatás nélkül, amit szerinted kell. (De 44.1-es streamelt anyagot 44.1-ben játszik le
).
Meg a Microsoftot is keresd meg pls, hogy integrálják már rendesen az eszközillesztőiket, mert nem tartalmazza a specifikus hardverek működéséhez a drivert.
Az a meglepő számomra, hogy Te ebből élsz, és borzasztóan nem vagy képben dolgokkal. Kitalálsz valamit, hogy szerinted ennek így meg úgy kéne működnie, és közben nagyon nem így van.
Egy egyszerű alaplapi hangkártyának, spdif kimenetnek se mindegy milyen driver van fönt. Számtalanszor próbáltam és mindig az jött ki, hogy nem lehet a driveres dolgokat megúszni.
-
Polllen
nagyúr
válasz
chrisnagy13 #85750 üzenetére
"Logikus, hogy kell driver USB-hez."
A driver megléte az, annak aki ismeri a számítógép működését. Az viszont nem, hogy a driver telepítést a felhasználótól várjuk el. Még a Microsoft is belátta, hogy integrálniuk kell a szabvány driver-t az usb audio-hoz.Ha egy dac jobban szól a gyártó driver-vel, akkor megette a fene az egészet. Az, hogy bizonyos funkciók csak saját driver-rel érhetőek el még talán érthető. De a hangminőség semmiképpen.
-
contaxg
veterán
válasz
chrisnagy13 #85754 üzenetére
Igen szerencsére van olyan szoftver, ami jól kezeli az ASIO-t a Tidal streamingjével 100 dollárért. Nem tudom, hogy kerül ide a Chord, de a Qutest drivere simán működik Tidal alól. Lehet, hogy egyszer kellene megírni egy rendes drivert és mindenkinek egyszerűbb lenne.
További termékvédelemmel gazdagított szép napot kívánok!
Ha valakinek érdemben van további gondolata kérem keressen privátban. Szerintem ezt a témát szépen kiveséztük és szerintem okosabbak lettünk általa. Én biztosan.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
contaxg #85751 üzenetére
Az a Tidal-os szenvedésre vonatkozik. Nem kell azt használni.
ASIO támogatás sincs benne. Szerencsére van olyan szoftver, ami jól kezeli az ASIO-t a Tidal streamingjével.
Lehet, hogy bedugod és megy, de nem véletlenül van driver a gyártók részéről. Sőt nem véletlenül frissítik is azt. Tessék mindent rendeltetésszerűen használni és akkor nem lesz gond. Fölöslegesen generálsz problémát.
u.i: megnéztem a Chordod. A Qutest drivere 2018-as. Ennyit a frissítésről. Vegyetek olyan eszközöket amihez van rendes support!
-
-
contaxg
veterán
válasz
chrisnagy13 #85750 üzenetére
Én ezt értem de fent van az ASIO driver és azzal sem működik. Egy csöppet sem érzem magányosnak magam ezzel a helyzettel: https://forum.rme-audio.de/viewtopic.php?id=28801
Nem tudom mit gondoljak mikor az admin ilyeneket ír:
.... all you need to do is REMOVE the MADIface Series driver and use Windows own one. It is also in the latest manual.
Egyébként mióta van USB Audio 2.0 szabvány egy csomó kütyühöz nem kell semmi meghajtó, max ha nagyon hardware specifikus dolgokat szeretne valaki. Ilyen a Mytek is.
OK, felteszem az Audirvana, talán segít talán okosabb mint a Roon meg a többi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest