- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
válasz
contaxg #86596 üzenetére
Köszönöm.
Több árkategóriát is látok belőle: Chroma (kb. 12k), Ultraviolet (kb. 20k), Starlight ( kb. 39k), Silver Starlight, Platinum Starlight. Melyiket próbáltad?Jelenleg egy Norstone Arran-t használok az Rpi4 és az Aune X8 között. 20k-ig van még más márka, amire érdemes esetleg ránézni (és hozhat némi pluszt)? Első körben a Norstone Jura-t néztem, illetve a topikban is népszerű Supra-t.
-
:AMF:
senior tag
válasz
contaxg #86580 üzenetére
Szvsz nem a hsz igazságtartalmával van problémája az ide tévedőknek, hanem annak aránytalanságával. Ha ajánlanál az említett dacokhoz egy ár/érték arányban megfelelő kábelt, ami hallhatóan jobb, akkor nem lenne belőle flame. Jelenleg az "USB kábelre felvetett gondolat" valójában csak szép szavakba csomagolt szarozás, amiből sosem lesz értelmes eszmecsere az usb kábelekről. De gondolom ezzel Te is tisztában vagy.
-
geza844
aktív tag
válasz
Z.É.T. #86592 üzenetére
Meanwell-eket szokás itt ajánlani, én is pont tegnap rendeltem egy GS15E-1P1J típusút iFi ZEN DAC-hoz.
24V-osban ez a legnagyobb teljesítményű, amit találtam:
https://meanwell.hu/termekek/mean_well_gsm60e24p1j_halozati_tapegyseg_60w_24vdc-p4103/ -
chrisnagy13
senior tag
válasz
contaxg #86591 üzenetére
9? Én ilyet nem látok USB kábelnél.
Amit én látok, hogy a jelhez kapcsolódó vezetők száma 3, egyenként 28AWG-vel. 0,321mm. A táp pedig 7db csavart szál 28AWG-s vezetékből.
A nyomtatókábelnél is vékonyabb vezetőkből áll, mégis népszerű kábel hifis körökben.
Teljesem általános a 23AWG. Egy kábelről tudok ami 20AWG-s vezetőt használ, az pedig a Nordostnak az USB-i. -
Z.É.T.
őstag
Tudom, hogy itt OFF, de légyszi segítsetek, ha tudtok!
MILYEN TÁPOT?
Van egy ilyen kis erősítőm, még nem döntöttem el, hogy elpasszolom, vagy megy a tv alá valami kis hangdobozokkal.
Azon múlik, hogy mennyiért lehetne venni hozzá tápegységet.
Maga az erősítő 12 ezresbe került, max 15 ezret szánnék a tápra, de ha lehet, akkor kevesebbet.
24V / 4A az előirányzott (de nem a maximális erősítőteljesítmény lenne a lényeg, csak amivel most etetem, az 19.5V HP laptoptáp és hallhatóan torzít vele.)Köszi előre is srácok!
-
contaxg
veterán
válasz
chrisnagy13 #86589 üzenetére
SIGNAL CONDUCTORS
Qty: 9 Gauge: 28AWG | 0.08 sq. mm
Ha a Qty itt quantity-t jelent akkor gondolom ebből 9db 28AWG ér van a kábelben.bkercso
D+ pullup? Nem tudom mi az..
A DAC-oknál egy szint lépest jelent amikor saját tápról kezdenek zenélni. Biztos lehet trükközni ilyen-olyan szűréssel, de a saját tápnál szerintem nem lesz jobb. -
-
Tulku
veterán
Ha valaki szkeptikus esetleg USB kábelek hagkép különbözősége tekintetében, úgy felajánlom, jöjjön el hozzám és hallgasson meg egy Furutech réz és egy AQ Carbon (ezüst) kábel hangja közötti különbséget a rendszeremen...garantálom hallani fogja...és persze nem a moslékot hasonlítjuk arannyal, az egyiknek ezek mennek jól a másiknak mások...de a hangjuk különböző....az biztos...
-
Sinesol
veterán
válasz
contaxg #86585 üzenetére
Nem lattam ertelmét külön kiterni ra, ez is ilyen hifista hülyeseg, hogy usb kabelről kapott táp nem lehet jó. Az érpár nyilvan mar csak azert is ott van, mert ugye meg kell felelnie az usb szabvanynak, ha mar usb kabelről beszelünk. Fura lenne, ha nem
lenne hasznalhato usb kabelkent, csak mert audiomaszlaggal adják el. -
contaxg
veterán
válasz
Sinesol #86581 üzenetére
Ebből a kábelből kb7euró a szállítás és 82cent (áfával) a kábel. Ingyenes szállítás nem létezik, azt is te fizeted meg. Egyébként szerinted egy audio célra gyártott USB kábelbe minek egyáltalán 2 ér a tápvonalhoz? Egy normális dac eleve nem a forrásból kapja a tápot.
Nem az a baj, hogy nem értesz hozzá. Az a gond, hogy azt hiszed értesz hozzá. Amikor majd azt fogod hinni, hogy nem értesz hozzá, kb. onnantól fogod kapiskálni a dolgokat.Addig marad a hűdejó a Beyer DT240 és a többi.
-
-
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #86576 üzenetére
Èn meg már megtanultam, hogy nem anyag tìpus szerint kell válogatni. Van jò kábelem tiszta rèzből, tiszta ezüstből, ezüstözött rèzből ès rèz ès ezüst szálak keverèkèből is.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Exodius #86570 üzenetére
Nem tudom de én egyre inkább úgy vagyok hogy semmi kábelem ne legyen csak ezüst vagy önmagában ezüstözött réz. Ha vannak az ezüstözött réz (vagy ezüst) szálak mellett még külön réz szálak is, akkor úgy még OK lehet. Amúgy természetesen vastagság se mindegy, főleg analóg kábelnél.
De amúgy általában monokristályos rézzel elégedett vagyok ha legalább furutech, neotech... stb. (de azért ne kácsás legyen)
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #86573 üzenetére
Darabra adják. Volt ilyenem, csak már eladtam. Nem csak külsőre, hanem hangra is jó vastag kábel.
Nem rossz értelemben, vastag és tiszta, ez jutott először eszembe az évek óta referenciaként használt Sommer Aqua Blue-hoz képest. Aztán nyilván azért elmaradt tőle, de nem is kerül annyiba.
Szerelhetsz mondjuk Galileot, készen ott a QED Profile, az is tök jó szerintem. -
-
Bodz
nagyúr
Akciós az amúgy sem drága Monolith USB.
Már akartam írni amúgy is, hogy tök jó. Airist és a D30 seggében már egy ideje ez van. 22/23AWG, sokszoros árnyékolás, vastag, fém dugós, minőségi hatást kelt. Sőt, még a szállítás is ingyen van. -
Ear001
addikt
válasz
Zoliee #86561 üzenetére
Ugye? És egy kondi a difi csak a tápban, ráadásul "drága" audió kondiról filléres kis valamire és mégis. Persze egy tanult barátom egyszer azt mondta, hogy mindne erősítő úgy szól, mint a tápegysége, az összes többi fokozat csak kicsit modulálgatja azt, na de ez egy streamer, konkrétan nem erősít, adatot dolgoz fel és küld ki USB-n, és mégis. Még egy lineáris tápot próbálj ki hozzá, ha tudsz.
-
btraven
őstag
Tube-03-at már 20 órája járatom be.
Az a baj hogy egyre nő a hangminőség és fokozatosan kinövi a készülék az IC kábeleket. Amiből ráadásul 2 pár is kell, mert elé meg mögé is kell egy.
Hiába csak 9ezer Ft a készülék ha méregdrága kábeleket kell venni hozzá. -
Zoliee
senior tag
válasz
Ear001 #86560 üzenetére
Pár napja megjött a SOtM sMS-200 Neo.
Markáns különbséget hallok a "sima" változatához képest. Bár elképzelhető, hogy más "problémái" is voltak annak a készüléknek, amit elküldtem Neked.
Egyébként ajánlásod keltette fel figyelmem erre a lejátszóra. Köszönöm így utólag is, jó füled/ízlésed van. -
-
Feck
tag
válasz
geza844 #86552 üzenetére
Köszönöm ezt a sok tippet, nagyok vagytok!
Kezdtem kétségbeesni, már elterveztem, hogy A-Z eladok mindent, elég a sok macerából.
Alces-6 hálózati elosztóról megy nálam minden, Zoli is anno azt tanácsolta, mindenképp(!!!) ebbe menjen minden eszköz, egyik oldal inkább analóg, másik pedig digitális eszközök. Mindig minden ebben volt, azóta is, CTH amp pl. nem sercegett.Kipróbáltam a laptopos megoldást. Az asztalom mögött jobbról és balról is van egy konnektor. Alces-be dugva a laptopot rettentően sercegett a füles. Kihúztam (csak akksiról ment) megszűnt. Bedugtam a bal oldali teljesen szabad konnektorba a laptopot, áramellátás alatt sem volt semmi zaj! Na gondoltam, itt akkor lesz valami!
Asztal mögött az Alces elosztót megfordítottam, hogy a vezetéke odaérjen, a benne levű eszközöket is átdugdostam értelemszerűen (digi/analóg). Bedug... mondom nem hiszem el, továbbra is zajos. Aztán végső elkeseredésemben a PC-tápot külön dugtam abba a konnektorba, amiben korábban az Alces volt az asztalról jobbra, de most csak egymagában. És lám... elmúlt a zaj.Az Alces (benne minden komponens) pedig a bal oldali konnektorban...
Megjegyzem, az Audio R2R-11-is kipróbáltam, hogy hátha nálam is megszűnt ezzel az USB-s "cicergős" probléma, de nem. Viszont sokat enyhült! Bár az én fülem még mindig zavarja, szóval az marad optikán, ha nincs erre is ötlet. Esetleg külön elosztó a PC-tápnak és hangszóróknak?
-
geza844
aktív tag
Kicsit én is puhának érzem a D1200-t, de a kölcsön Cobalt + Schiit Magni párossal már egész jó volt. Ezért gondoltam először elektronikát cserélni.
Erről a Ultrasone Signature DXP-ről még nem hallottam, de ha a lábdobok tényleg olyan jók rajta, meg fogom hallgatni, mielőtt D5200-at veszek.
Nyitott fejest is szívesen kipróbálnék, mondjuk egy Grado-t, de legtöbbször úgy hallgatok zenét, hogy asszony mellettem TV-zik, szóval muszáj a zárt :)
-
s4tch
veterán
válasz
geza844 #86548 üzenetére
Nem ismerem az ízlésed és az Aune párost, illetve a RIF-et sem. A Zen áráért nem rossz, az R2R-11 pedig kifejezetten ízes, élvezhető hangú eszköz, bár nem annyira pontos, mint az NFB-11 (árban passzoló tesója). A Cobalt erősítője nem annyira jó, azt kerülném.
Lehet, hogy először inkább fejest vennék, és ahhoz keresnék ízlésnek megfelelő forrást... Szerintem a D1200 puha metálhoz, a D5200 rendesen kihajtva megfelelő lehet; nekem a nagytesó (D7200) leginkább egy TMP Anttal adta ki. Ha zárt vonalon maradnál, fontold meg az Ultrasone Signature DXP-t is: feszes, gyors fejhallgató, nem kell neki erőmű, nagyon jól álltak neki a lábdobok és a torzított gitárok.
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Tanácstalan vagyok... eddig iFi ZEN DAC-ot terveztem venni, népszerű, olcsó, MQA... aztán közben leépítem a szobai hifit, mert nem használom, csak fejhallgatózok, és pár dolog eladása után bővült a keret. Most kb. 130e Ft-ból gazdálkodhatnék, de nem feltétlenül akarom mind elkölteni. DAC/AMP-ra. Csak ha meggyőztök
Az Audio-GD R2R-11 -el már régóta szemezek, kíváncsi lennék rá.
RIF csöves DAC/AMP. Magáról a RIF-ről jókat olvastam, de, hogy ez a konkrét termék egyáltalán milyen típusú, azt nem sikerült neten kiderítenem. Általában csak az UK24/T-ről van szó itt a fórumban, de az csak egy DAC, nincs benne AMP.
Tegnap találtam egy eladó Aune x7s + x8 párost, ami már túl van a kereten, de A osztályú az erősítő, a DAC-ban cserélhetőek az OP AMP-ok (és adnak is hozzá párat gyárilag), és ha azt mondjátok, hogy nagyon jó, hát na... tetszik ez is
Meg mondjuk ez itt van nekem helyben Kecskeméten.
Úgy általában tetszenek még a Schiit termékei, egy Magni 3-at volt szerencsém kipróbálni.
Egyébként most egy Denon D1200-as fejesem van, egy Musiland Monitor 04 MX-el hajtom, és azért akarok fejleszteni, mert amikor egy Dragonfly Cobalt + Schiit Magni 3-al hallgattam a fejesemet, azon már hallottam a különbséget, hogy jobban szól. Egyébként kizárólag metál zenét hallgatok, és később tervezek Denon D5200-re váltani, ami miatt a szimmetrikus meghajtás előny lenne.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Impulsivex #86536 üzenetére
Párban, de gondolom rájöttél te is, ha már megrendelted.
-
s4tch
veterán
válasz
-Skylake- #86542 üzenetére
Írta Feck, hogy próbált Oehlbach Pure Clockot, annak hasonló a funkciója. (A hatékonyságát nem ismerem.)
@Feck: én is a gépnél kezdeném a vizsgálódást. Ahogy Tulku írja, érdemes lenne apránként haladni: gép helyett ideiglenesen betenni egy laptopot, telefont, és ha azzal nincs zaj, akkor rögtön csak a gépre kell koncentrálni. Az Airisthez megnéznék egy külső tápot is; hívd fel TMP Tamást, kérj egy tesztpéldányt.
-
-
Tulku
veterán
Feliks echo tudtommal csöves...próbáld ki másik meghajtóval, mert könnyen lehet hogy a csőfűtés brummol....bár az inkább bebúg, nem zizeg...ilyenkor szakaszolni érdemes, (másik dac-al vagy másik amp-al, esetleg másik rca) mert egy komplett rendszer zizeghet bármitől...első körben én is a laptop (akkuról) vagy mobil telefon beiktatását javasolnám...
-
btraven
őstag
-
Feck
tag
Üdv!
Hiába szól jól, a technika ördöge ismét...
Gondolkodtam, hogy írjak-e, vagy értsem meg végre, hogy ezt az utat: el kell engedjem.
Írok.Adott egy Airist R-2R DAC + Feliks Echo AMP (Supra Dual RCA-val összekötve és a DAC Supra USB-vel csatlakoztatva a PC-hez).
Korábban is voltak zajproblémák másik lánccal, akkor úgy oldottam meg, hogy az Audio GD R2R-t optikai kábellel kötöttem a gépre, az szolgálja a hangszórókat jelenleg, ott most sincs gond, nem zavar be. De az Echo már 8-9 órás állásban is "zizegős" hangokat szed össze. Zene közben nem zavar, nem hallom ugye, de ezt szeretném megoldani. Az Oehlbach pure clock sem oldotta meg a problémát. Már minden lehetőségen végigmentem, anno is.
Esetleg egy jobb táp hozzá? Tudnátok ajánlani egy Meanwell tápot? Valami szűrő? Szellemirtó?Mert én kifogytam az ötletekből.
-
Impulsivex
tag
válasz
Impulsivex #86536 üzenetére
Na végül berendeltem, 152k-ra jött ki együtt. Amazonos dac- jövőhét eleje közepére várható már , a muzikeres cuccok már most péntekre.
Köszönöm a segítséget Bodz -
Bodz
nagyúr
válasz
Impulsivex #86534 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz
Impulsivex #86532 üzenetére
Erre gondolsz? Szállítással 148 euró, az azért több a 140 dollárnál.
Amúgy a kettő közt ízlés dönt főleg, én egyiket se mondanám jobbnak. Kábelből RCA-TS. Honnan rendeled a BX8-at? Nézünk onnan megfelelőt.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Impulsivex #86530 üzenetére
Nem kapható itthon olyan dac, ami megfelel neked és belefér a keretbe. Kérdezz rá a linkelt bolttól, hogy Topping E30 vagy SMSL Sanskrit mikor lesz raktáron! Utóbbi pl itt kapható EU-ból ha úgy döntenél.
-
Impulsivex
tag
Joreggelt!
Szeretnek segitseget kerni DAC valasztasban. Tervezek beujitani egy M-Audio BX8 D3 párost és ehez szeretnek dacot valasztani. A keret: 130-140bol szeretném megoldani a hangfalakkal egyutt. LG tvre lenne kötve vagy optikan keresztul/ vagy hdmin keresztul. Ha jol tudom, belso erositos maga a BX8 es kulon nem kell erositos dac hozza. Fontos lenne hogy ha tvre van kotve vagy tv taviranyitoval tudjam kezelni a hangerot vagy a dacnak legyen egy kulon tavkapcsoloja. Olvastam hogy HDMI ARC-os dacok tudnak olyat hogy a tv tavkapcs kezeli a hangerot de olyan dacot itthon nem talaltam.Bluetooth-ot ha tudna pluszban az meg jobb lenne, de ha azt nem tud az se akkora problema. Telefonrol es tvrol menne rola a zene.
Nezegettem es talaltam egy [TOPPING MX3] -at. Viszont ezzel is boven 150 ezerre jonnek ki es lehet hogy nem is jo valasztas a BX8 mellé, mert ha jol latom ez egy erositos dac
fontos lenne hogy csak itthonrol beszerezheto lenne jo.Koszonom elore is a segitseget!
-
Capt.Obvius
aktív tag
Szervusztok,
Mi a véleméyne azokanak akiknek van A30 pro D30 pro párosa? Kíváncsi vagyok Nektek bejött e, illetve, hogy mivel használjátok
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
chrisnagy13 #86527 üzenetére
Inkább bele se szagolok, nehogy megfogjon. 70 euro évente+esetleges stream integráció extra bezahlen; köszi jó lesz a jRiver továbbra is, ahol kevesebbért főverzióra megkapom, amit aztán nagyjából felesleges ápgrédelni évekig...
-
chrisnagy13
senior tag
Aki szeretné az próbálgathatja.
-
btraven
őstag
Tube-03 előerősítő
Jó dolog hogy külön lehet az előerősítő hangerejét változtatni. Mert így szabályozni lehet mennyi legyen a végső kimenőjelben a cső meg az utána kötött félvezetős erősítő hangjából.
Vagyis az előerősítő potiját ahogy tekered fel úgy lesz egyre drágább a kapott csöves hang.
ezer Ft->tízezer->százezer->1 millió->végállást 10 millióra saccolom
-
btraven
őstag
válasz
derrik #86524 üzenetére
iEAST : optikai kimenet, ha komolyabb külső DAC-ra kötnénk [link]
Topping MX3-nak meg van optikai bemenete
tehát így összeköthető
de ilyenkor csak az MX3 DAC áramköre konvertál digitálisról analógra
az optikain digitális jel megy át
ilyenkor az iEAST csak digitális forrás/lejátszóként üzemelnem azért köthető össze mert mindkettő DAC, 1 DAC elég a digitál-analóg konverzióhoz
-
derrik
őstag
Sziasztok!
Abszolút laikusként kérdezem egy Ieast m20 ami rendelkezik DAC-al, egy Topping MX3-ra raköthető mert abban is van DAC? -
btraven
őstag
Sikeres vakteszt 2 DAC között. [link]
Hű de jó, most már nekem nem kell csinálnom ilyen tesztet.
Vásárolhatok új DAC-ot -
nubreed
veterán
Sziasztok!
Ha egy pc-re kötött, USB-s headphone ampot szeretnék, amiről tényleg csak a fejhallgatómat használnám, erre a célra ajánlott az SMSL AD18?
Audio Technica ATH-A700 -al lenne használva.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
stefi81 #86444 üzenetére
Sima stereo. De ezekkel az átalakítókkal annyira azért nem játszanék, még a végén valami zárlat összejönne velük. Egyébként szerintem Studio Pro50-eshez tök fölösleges drága/drágább DAC-ot venni, mert nem skálázódik annyira jól, hogy megérje. Ha meg bejön az extra mély hangzás, akkor a DC04 mellé lehet érdemes volna egy MDR-1am2-t beszerezni.
-
Sinesol
veterán
Ja, valamiert azt hittem, hogy a linkelt cucc dac/amp.
Ha csak erösitö kell, akkor pl. Schiit Magnius, Schiit Lyr, Topping A30Pro, Topping A90, Monoprice THX887, SMSL-SH9.
Szvsz talan az SMSL a legjobb valasztas, az olcsobb kategoriaban ritka ladder potmeter miatt, amivel tökeletes a channrl balance. -
y@g4n
tag
válasz
Sinesol #86483 üzenetére
De miért jobb az nekem/miért járok jobban, ha veszek egy dac-amp kombót, ha most van egy dacom (valamikor sokára ez is cserélődne de nem érzem szükségét), és egy kombó árában értelemszerűen ott lesz a dac is, amire jelenleg nincs szükségem?
A "rossz" következmény, hogy az amp faszább lesz mint a dac.
-
nokia5201978
tag
Sziasztok.Másod rendszerbe szeretném lecserélni az Fx audio x6 dac-om.Első körben egy smsl 10th v2 dac-ot néztem,ez jobb mint az fx?
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Exodius #86501 üzenetére
És nem feltétlen eszközfüggő. Mostanában nem volt nagyon időm minőségi zenehallgatásra, elég egy kis vacak hangszóró, pl. laptophangszóró is, nekem ugyanúgy átjön a zene. De ez mindig is így volt. Ami jó zene, az jó zene, és kész. Aki meg hangokat akar analizálni, annak tökmindegy, milyen high-end cucc, a zenéből semmit nem fog észlelni, és hangminőség terén is mindig elégedetlen lesz.
-
-
Exodius
őstag
válasz
ribizly #86487 üzenetére
De te ebben jobban benne vagy, ő meg nem.
Neki eddig csak orális szexe volt (abból is lehet csak gyenge), most megtudta milyen a szex...de hogy eljusson a nagyon jó szeretkezésig onnan meg a tantrikus szexig...........az még idő.Csak hogy virágnyelven fejezzem ki magam!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest