- OLED TV topic
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Patice #108583 üzenetére
Köszi, amúgy Gigás "kábelen" lóg a gép. Erről az optimalizálásról tudok, csak nem gondoltam volna egy ilyen gépnél, amim most van még szükség lehetne rá. Lehet nincs is, de akkor meg a LatencyMon "lövi túl magát"... Én még valami olyasmit is olvastam, hogy az USB-s cuccok lehetnek rá még nagyon negatív hatással. De az itt nekem is feltűnt, hogy most bizonyos "netes" service-ek váltják ki ezt a hatást, ráadásul ezek Intel-es driver-ek, service-ek. Meg fura ez throttling is, elég egy icike-picike kis háttérfolyamat elindítása és pár másodperce máris triplájára ugrik fel a proci használat...
#108585 GuMipOkE: Nem egészen. A régebbi, sokkal gyengébb gépemen pl. folyamatosak voltak a pattogások, bereccsenések zene lejátszás közben. Ott pl. folyamatosan, minden mérésnél alaposan felment a pirosba a LatencyMon.
[ Szerkesztve ]
-
GuMipOkE
senior tag
válasz Patice #108583 üzenetére
A szövegben a "real-time audio" szerepel, ami szerintem nem a zenelejátszás kategória, hanem inkább zenéléshez, stúdió feladatokhoz kapcsolódik. Ott számítanak a késleltetések. Linuxosok ilyen feladatokra használják a low-latency kerneleket, de lejátszáshoz szvsz szükségtelen.
-
ussseal
tag
válasz Patice #100226 üzenetére
Huh, a Matrix Audio mini-i Pro 3-hoz képest máris nem érzem overkillnek a K3-at a Cloud Alphahoz.
De berendeltem a német FiiO shopból, ott is ugyanúgy akciós a K3, plusz ingyen pk. van egész EU-ba (amire még rájön, hogy cégre veszem nettó áron, így elég jó deal lett a vége )
Biztosan sokat fog hozni a Cloud Alphan, borzasztóan erőtlen és "üres" a hangja egy L szériás Thinkpad integráltjával (amire sokáig azt gondoltam, hogy a fejes a limitáló tényező, amíg egy normálisabb integrálttal meg nem hallgattam).
-
abéla
senior tag
válasz Patice #99282 üzenetére
hát nem tudom, a környékünkön van pár (nekünk is) és biza' 215-249V között ingadozik (és bár már a saját telepítés előtt is jellemző volt a csökkenés, azonban amióta megszaporodtak a napelemek, már felfelé is elmászik a feszkó);
amikor "barnult" a lámpa és ezt "hallottam" is, nna akkor szereztem be egy valós sinus UPS-t, na meg vele némi DC-on-AC-t
[ Szerkesztve ]
hootka!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Patice #98389 üzenetére
Nyilván nem, az lenne a tuti. De amúgy jelentősebb pénzt ebbe nem tolok, csak megütötte szemem a múltkor a "rezezett alumínium" termékleírás. Na pont olyan drót megy jelenleg az erősítő felé. Gondolom innen csak felfelé vezet az út
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
kNG
senior tag
-
-
Eversmann
aktív tag
válasz Patice #89594 üzenetére
Dragonfly Cobalt miatt kérdeztem. Igazából elégedett vagyok vele. Csak nem tudom, ha természetes hangzásra törekszik ahogy a leírásában van, akkor miért alkalmaz lassú fázis eltolású szűrést. Van pár szám, ami lassabb folyású lesz ezáltal. Még nálam van a Red is, ott nincs ilyen.
Life is better with a Titan
-
forras2
őstag
-
-
Dorien
veterán
válasz Patice #84370 üzenetére
Azt hallottam, lesz ajándék is minden eladott készülékhez:
(ha kigyullad, ezzel megpróbálhatod eloltani... )[ Szerkesztve ]
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
válasz Patice #83842 üzenetére
Igen, ahogy Bertalan is írta, itthon az egyik legkomolyabb a Core Audio-s átalakítók, csak az áraik inkább a nyugati életszínvonalhoz vannak belőve. Néha lehet találni használtan belőlük deszka modellt, kb. harmad-negyed áron, mint a bedobozolt verzió.
Esetleg ott van a Singxer, Audiobyte Hydra Z.
Az más kérdés, hogy melyikkel jársz jobban, ha veszel több 100eFt-ért ilyen átalakítót, vagy annak árát a rendszered többi részére költöd.
"Amit a szem lát és a fül hall, azt az agy elhiszi."
-
-
letoltobeze
aktív tag
válasz Patice #82616 üzenetére
Kedves Patice,
nézegetem az általad ajánlott hálozatos/hálózati (nem tudom hogy helyesebb mondani) lejátszókat.
Ez az Sotm SMS200 egész pofás. De nem látok rajta hdmi kimenetet. Hogyan lehet monitorra kötni?
A "nagyobb tesók" alatt konkrétan mit értesz?
Ilyne hálózati lejátszó témában eddig csak a TV-box&Coreelec-ig jutottam...
🤷🏼♂️ -
s4tch
veterán
válasz Patice #83002 üzenetére
Csak épp a roon nem tartalmaz egy perc zenét sem. Vagy alá kell tenni pár száz GB zenét, vagy elő kell fizetni mellé Tidalra. Én drágállom, de elismerem, hogy messze, messze a legjobb környezet, ha digitális lejátszás a cél. A legutóbbi próba időszak végén nem fizettem elő, lehet, hogy most megtartom.
-
-
válasz Patice #81632 üzenetére
Core Audio?
Nekem volt Audiobyte Hydra Z konverterem Core Audio táppal, de nem estem tőle hanyatt. Simán hozza ugyanazt az SMSL X-USB II is Bodor Audio PC USB-ről táplálva.
Nem rossz a Core Audio, de ahogy a Heed Audio is, kicsit más dimenzióban járnak árazást tekintve. Igaz elsősorban nem is itthonra gyártanak.
-
bkercso
nagyúr
válasz Patice #80351 üzenetére
Viccen kívül lehet, hogy csak télre, m kell elő- hátlapot gyártatni, meg normális csatlakozókat tenni rá és csak a pénzt viszi.
A dizájn kész, meg lett hallgatva egy jo hangfalas rendszerben is, tehát akár már adhatnám is, csak még a megjelenése nem végleges.[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Zanik
addikt
válasz Patice #76398 üzenetére
Alapvetően jól látod a dolgot, a legfőbb cél a PC-től való függetlenedés és egy kényelmes telefonos vezérlés lenne. A Volumio-t leginkább azért írtam, mert arról hallottam/olvastam sokat.
És bár igen meggyőző amit a Roon-ról és a RoPieee-ről írsz, nem vagyok biztos benne, hogy nekem feltétlenül ilyen komplex rendszerre lenne szükségem (szerver+végpont). Illetve bevallom őszintén, nem szeretnék a lánc kiépítése után havi plusz költséget szánni a szoftveres részére. Nem azt mondom, hogy nem jó egy ilyen, csak hogy az én igényeimhez túlzásnak érzem.
Közben Pollen írta a Moode-t is. Bevallom nem hallottam még róla, de B opcióként lehet azt is kipróbálom.
Egyelőre a Allo DigiOne Player és a Hifiberry Digi+ Pro között vacillálok.
Az USBridge Singature Playert egyelőre elvetettem, mert szintén ágyúval verébre megoldásnak tartom, hacsak nem hasonlóan magas árkategóriájú USB DAC-ot kötök rá.
Szerintem már a DigiOne vagy a Digi+ Pro koax kimenete is kellően jó lehet nekem. Hogy Moode-dal vagy Volumio-val, azt meg majd kipróbálás után eldöntöm.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Zanik
addikt
válasz Patice #76342 üzenetére
+Pollen Ó, hát persze, a piszkos anyagiak. Azt elfelejtettem beleszőni.
Szóval látva Patice javaslatait, kicsit úgy érzem túl nagy ugrás és “overkill” lenne nekem most ennyit áldozni csak a forrásra. A legjobb fejhallgatóm is csak egy AD500X (bár később talán váltanék feljebb), és nem nagyon szeretnék bankot robbantani rögtön csak a forrásra szánt pénzzel.
Nekem tényleg csak az kéne egyelőre, hogy dedikált zenehallgatásra valami kezdő Volumio forrás+DAC kombót összerakni, ahol később a DAC és/vagy AMP cserékkel lehet kísérletezgetni. Pont emiatt gondoltam a HifiBerry Digi+ Pro és SMSL M100 kombóra kezdésnek. Persze ha később a forrás gyengének érződik, akkor váltanám azt is.
De ha már javasolnátok árkategóriában, akkor jó lenne max. €150-ból kihozni a forrást, plusz €150 a DAC-ra. Ha van valami egybe Forrás+DAC kombó €300 alatt, amin megy a Volumio, az is jöhet tippbe. Vagy akár valami nem Volumio-s forrás is.
@borix ez a hálózati lejátszó dolog eszembe se jutott. Mondjuk akkor külön DAC biztos ugrik, és a cserélgetés lehetősége is.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
Wendelke
senior tag
válasz Patice #76232 üzenetére
Köszi szépen a képeket!
Gyakorlatilag ugyanaz a kivitelezés amit leon11 is linkelt. Korábban néztem ezt a tesztet, de kíváncsi voltam a kivitelezésre, ezek szerint nem változott.
Köszi neked is, olvastam a tesztet, amit korábban is Te linkeltél, ezért is lettem rá kíváncsi. A próba sajnos a távolság miatt most nem játszik, de majd ha esetleg arra járok, kipróbálom.
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
Wendelke
senior tag
válasz Patice #76224 üzenetére
Köszi előre is!
Én egy HD58X-hez csinál(tat)nék egy kábelt. Korábban kínából rendeltem egy ezüstözött réz kábelt meg hozzá Sennheiser HPSC dugót. Ezt használom most az SMSL IQ balanced kimenetéhez, és teszik a kapott eredmény.
Kíváncsi lennék, hogy egy ilyen kábel milyen hangot eredményezne.[ Szerkesztve ]
"Aki hülye, haljon meg" Moldova Gy.
-
ribizly
veterán
válasz Patice #74262 üzenetére
Sajnos nem oldotta meg a kábel cseréje.
Akármit állítok, akkor sem lesz változás.
Csak akkor javul meg, ha visszaveszem 88200-re. Most nem arról van szó, hogy így ne tudnék ellenni vele, mert így is igen kellemes, de bevallom zavaró. Még mielőtt valaki megkérdezné, hogy miért kell ez nekem: munkahelyre.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
törölt tag
válasz Patice #73138 üzenetére
A mérés-pártiság szerintem eleve úgy értelmes, hogy az illető megméri saját magának. Úgy és azt, ahogy értékesnek tartja a mérést következtetések szempontjából. Annak, hogy mások megmérnek valamilyen módon néhány kiragadott paramétert, míg más, nem elhanyagolandó paraméterekről fogalmunk sincs, én nem látom sok értelmét komolyabb érdemi következtetések levonásához.
[ Szerkesztve ]
-
niof
addikt
válasz Patice #72013 üzenetére
Hát, igen, de nem véletlenül húztam meg azt a felső határt. Amúgy van egy relatíve új DAC, ami esetleg érdekes lehet (ez is ESS mondjuk...), bár egyelőre túl sok infó nincs még róla, lehet érdemes lenne pár hitelesebb review-ot megvárni! Topping D50s
[ Szerkesztve ]
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
bkercso
nagyúr
válasz Patice #71733 üzenetére
Köszi!
Az egyetem végéig hasonló a sztori, de én gyerekkortól szét is szedtem a dolgokat. Egyetem után pedig fokozatosan túlsúlyba került az alkatrésszintű fejlesztés (IC-kel, majd diszkréten). Úgy látszik, jobban élvezek tanulni és tapasztalni, mint a zenét magát...
-
válasz Patice #71578 üzenetére
Úgy értettem, hogy mezei ATX táppal nincs értelme, amivel magát a gépet is táplálod.
Gondolom paneltáp alatt pl. HDPLEX-re gondolsz. Az akkus táplálás megint egy más szint, szerintem az egyik legjobb megoldás.
fehér_ember: maga az alapgép új ára 2 éve 150eFt volt. Ebbe bele tartozik egy integrált alaplap (ASRock J3160DC-ITX, 4 magos, 1.6GHz Celeron), 4GB DDR3 RAM, 1TB merevlemez, 128GB SSD, 3 körös analóg táp, speciális USB kártya, ITX ház.
Gondolom ma már nem ennyi az ára, illetve már módosították is az alapgépet, de ez a kis PC. A nagy, ami már ATX-es, i5/i7-es Intel, aktív hűtéses, 7-8 körös táppal, minden külön ágról tápolva már 300e körül van, kiépítéstől függ.
Az enyém pl. a MadVR-t már nem bírja, így marad a VLC és a zene. A nagyobb gép a játékot leszámítva mindenre jó, 4K HDR-t is bele értve.
Én az enyémbe kértem egy alaplapi órajel tuningot, ami mellé dukált volna egy plusz táp vonal is, de ez már annyira megdobta volna az árát, hogy nem kértem (órajel tuning + táp tuning ára = gép használt ára). Hogy maga az órajel tuning mennyit hozott, nem tudom, eleve így kaptam meg. Elvileg a plusz táp vonal jót tenne neki.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Patice #71573 üzenetére
Olyan USB kártyát, de lehet az Bodor Audio féle is vagy bármelyik, analóg táp nélkül felesleges, szinte 0 a különbség, tapasztaltam, de más is mondta már. Persze lehet csak olyan DAC-al próbáltam, amelyik nem volt rá érzékeny, de nálam se hangfalakkal, se fejhallgatóval nem adott többet a PP V2 a sima alaplapi csatlakozóhoz képest.
Pár hete vettem egy Bodor Audio kis PC-t teljes, 3 körös analóg táppal, 3db toroid trafós, Bodor V2-es USB kártyával, órajel tuningos alaplappal, passzív hűtéssel, Manjaro Linux + DeadBeef lejátszóval, ALSA kimenet. Na ez már "kicsit" más szint.
[ Szerkesztve ]
-
elprimo
tag
válasz Patice #71539 üzenetére
Ennyit még ki is adnék érte, de már itthon nem lehet kapni az sboostert vbus 2 néztem pedig . A chord Mojo mivel akksis, máshonnan nem is tud zajt felvenni, csak usb keresztül . És ezért felesleges hogy az usb kábelbe jöjjön az áram,zaj a dac felé, ha úgy sem kell neki. Ezért gondoltam hogy valamivel ezt kioffolom, és megszüntetem a felesleges zajokat ami jönne a kábelen/dachoz.
[ Szerkesztve ]
-
karmaresz
senior tag
válasz Patice #69875 üzenetére
A magam szerény véleményét idetéve, nagyon egyetértek azzal amit írtál.
Biztos sok gyerekbetegsége volt, talán még van is az USB-s zeneátvitelnek, amit biztos nehezebb mjól megoldani, mint egy koaxos átvitelt, de rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedben is ez a terület. A végeredmény mára elsősorban a küldő és a fogadó eszközben történő implementáción múlik, valamint esetleg az ezeket összekötő madzagon.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
bkercso
nagyúr
válasz Patice #69673 üzenetére
Nem annyira, hanem biz ponton túl neü tudaz UAC2-nem jottert csökkenteni. meg számháború is van (bit, kHz), illetve sokcsatorna.
A vevőnek 3,3V kell. Hozzáértéssel lehet az USB 5V-jából jó 3,3V-ot varázsolni, csak rendesen elő kell szűrni passzívan, mert 10+ MHz-es tartományban is zajos.
-
senior tag
válasz Patice #68294 üzenetére
Gondolom már egy ideje ezt berhelik és szeretnének elég jól kijönni a dologból. Nem vonom kétségbe "Menyus" tudását, igaz nem is ismerem, de az árak elég vastagok szerintem. A benne lévő hardver (alaplap/cpu/ram) gondolom örök garanciás, meg ugye csak Ők tudják másikra cserélni ?! Mivel Bios szinten, meg úgy hardveresen is módosítva vannak a lapok is. Elképzeltem, ahogy egy ilyen lapot visszaküldenek (nyilván nem) a nagykerbe garanciába Valószínűsítem, hogy a benne lévő alaplapból vettek vagy 100 darabot, így ha eladnak 10 gépet még mindig simán tudják garban javítani ott maguknál az "Audio Pc-t"
Én magam éppen ma raktam egy zsír új SSD-t a thinkpad-be, és most tesztelem a Daphile RT Kernel verziót. Érdekel ez a téma is, nyilván abszolút nem lehet ezt és az Ö megoldásukat egy lapon említeni, de ha egyszer összeáll a rendszer, azért elég jó kis forrást lehet belőle faragni. A következő teszteket a Volumio-val és a SnakeOil OS-el is el fogom végezni..
#68296) Ixion77: Nekem is pont ez ugrott be, mikor megláttam az árcédulát.
[ Szerkesztve ]
日本 - ダイレクトストリームデジタル
-
Dorian
félisten
válasz Patice #68294 üzenetére
Csak az a kérdés, hogy ha a kellemes zenehallgatás a cél, akkor szükség van-e ilyen iszonyat pénzért a nemdrágához képest kicsit jobb forrás-számítógépre.
Másképpen: Ha egy ételhez a szakácskönyv 1 mokkáskanál sót ír elő, akkor akkor az persze még számít, hogy púpos vagy csapott kanál legyen a só, de ha iszonyat ráfordítással szemenként számoljuk le, attól semennyivel nem lesz jobb az étel.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest