Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pulutodurumo
őstag
válasz
chrisnagy13 #87299 üzenetére
Azért nem kell rögtön újratelepíteni. Az én DAC-omnak is volt ilyen pattogós korszaka, de elmúlt. A Windows hang beállításoknál még esetleg érdemes kipróbálni más bitmélységet, és mintavételezési frekit, hátha segít. Nyilván ez az ASIO-ra nincs hatással.
-
klacaca
tag
válasz
chrisnagy13 #87297 üzenetére
foobar (asioval, wasapival is), Tidal. Mindkettőt próbáltam wines és saját driverrel is.
Sajnos YT-on is be-bepattan, de ha jól sejtem, az is ugyanazon az úton megy ki, mint a Tidalé. -
Ricsi.M
tag
Sziasztok!
Bemásolom egy az egyben, mert másik topikból ide irányítottak.
Kaptam pár tippet már, a mai nap fejleménye, hogy jelenleg egy Behringer UMC22 van nálam teszten, de egyelőre még nem tudtam kipróbálni a fejhallgatóval...
"Sziasztok!
Nagy pillanat jött el az életembe, mert megvettem az első komolyabb fejhallgatómat. Beyerdynamic DT990 Edition (32 Ohm). Valószínűleg fogom ide-oda hurcibálni, ezért is vettem a 32 Ohm-os verziót, hogy sok eszközhöz tudjam használni.
Viszont itthon szeretném a legjobbat kihozni ebből. Már alaplapi integrált hangkártyánál is nagyon tetszik a hangja (és még bejáratós is), de ahol vettem (Global DJ Shop) azt mondták, hogy még többet ki lehet ebből hozni. Az érdekelne, hogy van-e megfizethető fejhallgató erősítő, esetleg külső/belső hangkártya, ami képes erre?
A jelenlegi integrált hangkártya chip: Realtek® ALC892 egy MSI X470 Gaming Pro lapban.
Teljesen amatőr szinten zenélgetek (FL Studio, MIDI bill, MIDI kontroller, stb...), ha ez fontos infó.
Eddig egy Kingston HyperX Cloud II használtam, de teljesen szétkopott csóró." -
klacaca
tag
válasz
chrisnagy13 #87292 üzenetére
Korábban foobarral már próbáltam, ott egy szaggatott hang lett az eredménye, s akkor tovább nem próbálgattam. Megnézem Tidallal...
-
klacaca
tag
válasz
chrisnagy13 #87288 üzenetére
Csak ASIO Buffer Size-t + Safe Mode-ot, ill. az output-nál 24 vagy 32 bitest.
Ill. most találtam meg, van egy master hangerő is, így a Win-es csúszkákkal nem kell bajlódni. -
bkercso
nagyúr
-
alphamooncam
őstag
válasz
klacaca #87287 üzenetére
Ha jól olvastam másik PC-vel ( laptoppal, bármivel, mindegymivel ) normálisan működött.
PC-Win. számomra megbízhatatlan forrás, és egyáltalán nem csodálkozom a tapasztalatodon.
Úgy vélem nem zárható ki, hogy a PC és körülményei okozzák az általad tapasztaltakat.
Logikailag a PC-t lenne érdemes cserélni, feltéve hogy anyagilag nem éppen az ellenkezője lenne a kívánatos (olcsóbb).
Ezzel szemben megfontolandó, hogy semmi sem garantálja hogy a ellenkező esetben a PC nem ugyanígy viselkedik, nem ugyanez fog történni.
Az hogy az erősítőnek van-e állítható szintű bemenete, az tök mellékes, ha megfelelően működik.
Szerintem.
-
klacaca
tag
válasz
Zoliee #87286 üzenetére
Tényleg nincs rajta high/low gain kapcsoló
. Későbbre tervezem más fejes beszerzését - pl. nagyon gondolkozom egy planaron -, és ha jók az infóim, oda kellene majd a nagyobb erő az erősítő részéről, így csak ezért nem küldeném vissza. + összességében igencsak tetszik a hangja.
Az Ant-ra én is bejelentkeztem volna, de nem sikerült összehozni, hogy egy próbadarab hozzám is eljusson.
Az lehetséges, hogy az USB vevő hibás? Vagy csak inkompatibilis a PC-m chipjével?
Próbáltam több porton és PCIe-s bővítőkártyán is, több kábellel, és foobar-ból minden lehetséges módonn - még az asio4all-t is bevetettem.Amúgy holnap lejár a 14 nap, így ma úgyis döntenem kell. Sajnos elment azzal az idő, hogy a korábbi erősítőimnél is tapasztalt sistergést végre megszüntessem. Köszönet az ötletekért bkercso fórumtársnak.
-
Zoliee
senior tag
válasz
bkercso #87285 üzenetére
Tamásnak sem volt könnyű belőnie, mivel a próbára kapott készülék ugyanúgy gázos volt, mint ahogy a fenti fórumtárs panaszkodott az xduoo t30-ra. Alacsony impedanciás/nagyobb érzékenységű fejesekkel egyszerűen üvöltött, kis potméter mozdulatra is.
Most 24, 60, 70 és 300 ohm-os fejhallgatókat használva max elégedett vagyok.
Szerk: én pl azért sem tartanám meg azt a t30-at, mivel így soha nem lesz komfortos a használata érzékenyebb fejhallgatókkal. -
Zoliee
senior tag
válasz
klacaca #87282 üzenetére
Jól látom, hogy nincs rajta high/low gain switch?
Mert anélkül tényleg gáz lehet a hangerő szabályzása.
Írtad, hogy pattog időnként usb-n. Mindegyik portot próbáltad? Illetve Asio, wasapi, Windows driverrel egyaránt csinálja?
Szerk: most jutott eszembe, hogy a saját TMP Ant erősítőmön sincs high/low gain kapcsoló, viszont ott jól be lett lőve az erősítés mértéke. -
nLali
őstag
válasz
Exodius #87280 üzenetére
Picit nyugodtabb lett a hang. Kicsit részletesebbnek hallok zenéket. Ha valami SpeekZone-t vagy hasonló beszélgetős műsort hallgatok, ott is kellemesebb. Hosszabban hallgatható. Én háttérzajnak sose hallgatok zenét, se semmit. Csak odafigyelős zenehallgatás működik nálam. Az kevésbé fárasztó.
-
klacaca
tag
Megvettem, és úgy tűnik, találtam kalandot is.
Hogy milyen? Még gyűjtöm a tapasztalatokat, s ha meglesz és bejáratódik, megfogalmazom majd őket pontosabban. Elsőre nagyon furcsa, éles magasai voltak, de ahogy haladunk előre az időben, szépen szelídülnek. A basszusa tényleg olyan, mint amilyennek a külföldi oldalakon leírják: nálam eddig ez megy a legmélyebbre s szerintem a részletessége is megfelelő. Lehet, egy kicsit meg van emelve, de ha így is van, egyáltalán nem ül rá a zenére, élvezhető. Várom még, hová is alakul majd...
Hátrányai: eléggé melegedős fajta, kisgyerekek előtt nem érdemes hagyni. Nagyon kis hangerőnél a két csatorna hangereje nem fut együtt , de ez még bőven az 1-es fokozat elérése előtt megszűnik.
Kinek hátrány, kinek előny: erő az bőven van benne... A 24-32 ohmos fejeseimnél a Windowson kell csökkenteni a hangerőt, hogy a 10 osztásból 1 fölé tekerhessem rajta a hangerő potit.
... és akkor a kaland: USB-n etetve pattog a hang, mint egy régi hanglemeznél. Nem sűrűn, de annyiszor igen, hogy eléggé zavarjon. Próbáltam a gyári és microsoftos driverrel is, de ugyanaz. A LatencyMon mindent rendben lévőnek talált, és nem találom megoldást. A másik két DAC-omnál nem tapasztaltam ilyet és ha a TA-30-at rádugom a laptopomra, ott nem csinálja. Ha a laptopon is pattogna, szó nélkül visszaküldeném (lehet még rá pár napom), de így nem tudom eldönteni, hol a hiba. -
Vennék egy ilyen toslink switchet, ami 3 IN 1 OUT.
De ezekben konvertálgatják a jelet, vagy veszteség mentesen megy tovább az optikai jel? Hogy van megoldva bennük az átkapcsolás? -
nLali
őstag
válasz
bkercso #87276 üzenetére
Off : "de ugye ki cserélje ki az órát... Igaz, hogy nyaggattalak már sok hülye kérdéssel, mert néha a páka melegebb felét se találom, de valahogy csak sikerült kicserélni a DAC-omban a 25, a 49.152 és a 45.1584 órákat. Egy Xmos panelt elszúrtam, de a második CM6631A panelomon már sikerült. Bőven megérte. Nem lett szép, de csúnya.
-
btraven
őstag
válasz
chrisnagy13 #87273 üzenetére
Kár. Azt hittem ettől jobban fog szólni.
Pedig milyen drága volt a Planetáriumban egy ilyen lézer-show. -
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu #87275 üzenetére
Hogyhogy? Rosszabb, ha I2S-sel mész a DAC-ra, mintha előte van SPDIF is?
Ki tudja, mitől lehet más hangja. Nem csak ez változott, nyilván.
Mindenesetre nem nagyon tudok mit mondani az árérzékenyeknek, ha SPDIF-forrást keresnek, mert ár/értékben az óracserélt kínai XMOS a jó, de ugye ki cserélje ki az órát... -
válasz
HUNNIA1920 #87271 üzenetére
Nem csal.
-
btraven
őstag
Akik szerint egy elektroncsöves készülék csak azért szól jól mert világítanak a fűtőszálak benne, azoknak ajánlom ezt a készüléket:
[link]
Ezzel a félvezetős cuccok is jól fognak szólni. -
bkercso
nagyúr
Azért is - ami igaz is - meg azért is, mert állandóan változnak az elérhető USB kértyák a kínaiaknál.
Most az változott leginkább, hogy az összes alkatrészre várni kell már a COVID óta, még az EU-ira is, így többet veszek egyszerre. USB-ből is vettem hatot, legközelebb veszek tízet, ha már a NYÁK-ot is tízesével gyártatom. Így, ha elérhetetlenné válna a kártya, áttervezem a NYÁK-ot, nem marad a nyakamon.Technikailag meg annyi változott, hogy nincs a vonalon SPDIF.
-
:AMF:
senior tag
válasz
Eugene Roe #87262 üzenetére
A Hifiberry tényleg filléres egy Allo-hoz (110 EUR) képest. Akkor megcélzok egy DigiOne-t.
Coax kábelre 10-15k körül van javaslat? A DAC egy Aune X8.bkercso: Eddig azért használtál spdif-et, mert az usb elavul(hat). Mi változott?
ferzoli: 35k-nál kezdődik, ez a kívánt teljesítménytől, csatlakozóktól függően változik.
Mathiask: Köszönöm. Azt a topikot nem igazan látogatom, ezért nem vettem észre.
-
alphamooncam
őstag
Kodihoz RPi4-hez már azelőtt megrendeltem a TMP-tápot, mielőtt az megérkezett volna, mert az bebizonyosodott, hogy a sajátja zajos, megbízhatatlan, a TMP-vel meg volt már tapasztalatom.Én még mindíg mellé tenném a saját SPDIF-emet bármilyen win alapú USB-nek, de persze mindenki a saját tapasztalatára esküszik, és én sem vagyok kivétel.
Már harmadjára forrasztom -szerintem jól/biztosan nem jól- a gyerek fejesét Koss Porta Pro, amiről a család állata lerágta a jackdugót.
Amikor lehalkítom 0-ra az egyik oldalt továbbra is szól minkét oldal csak az egyik halkabban, fordítva ugyanez...
-
Mathiask
senior tag
"valaki véleményére innen a fórumról, aki már össze tudta hallgatni a Pi USB-jét és pl. az Allo-t, lehetőleg lineáris táppal."
Én hallgattam össze Allo DigiOne Signature-t a Pi 4 USB-jével. Bár nem lineáris tápokkal. És a Digi HAT jobb volt. Írtam is róla anno. [link]
De a különbség akár abból is adódhat, hogy a DAC-om USB bemenete gyengébb, mint az SPDIF. Szóval szerintem DAC függő is, hogy melyik lesz a jobb.
Én, a helyedben a valamilyen digi HAT felé mennék kísérletezni, nem USB kábel felé. -
válasz
alphamooncam #87258 üzenetére
Rpi4-et használok volumioval, gyári táppal, sokat dob rajta a lineáris táp? A TMP féle táp mennyibe kerül?
Egyébként vicc, hogy "fillérekből" mennyivel jobb hangot kapok már így is a PC+win10 kombóhoz képest. A virtuoso csomaggal meg teljeskörű Tidal connect integráció van, szóval nekem ez így perfekt.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Eugene Roe #87260 üzenetére
+1
Az új DAC-om kihagyja az SPDIF-et és jót tett neki. -
senior tag
válasz
A Kodi-s Pi4-hez miért kell a TMP táp? Van valami előnye, vagy csak nyugodtabban alszol?
Nálam a Pi4 melegszik rendesen (egyet nas-nak, egyet zenehallgatásra használok), igényli a bordát.
Eugene Roe: Akármilyen tesztet nézek ezekről a HAT-ekről (Justboom, Hifiberry, Allo, kínai PiFi), a Pi USB-jéhez képest előrelépésről számolnak be. Hol kisebb, hol nagyobb előrelépésről. Ezért voltam/vagyok kíváncsi olyan valaki véleményére innen a fórumról, aki már össze tudta hallgatni a Pi USB-jét és pl. az Allo-t, lehetőleg lineáris táppal.
Alphamooncam véleménye alapján arra következtetek, hogy a Pi USB-je (körítése) nincs azon a szinten, mint az általad említett "normális USB"-k. Persze ezt nem is várja tőle senki, hisz nem audio céleszközről van szó.btraven: A hozzászólásaidnál gyakran képtelen vagyok eldönteni, hogy komolyan gondolod, vagy csak poénkodsz.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
btraven #87259 üzenetére
Rpi hat, 3-4 éve még max fordulatszámon ment az USB vagy SPDIF vita dac+forrás között. Akkor született ez a termék, annak köszönhetően, hogy az spdif-nek fixen kisebb a jittere, és nem szól bele annyira a két termék usb körítése.
Azóta ez a vita jórészt kibukott a kommunikációból, illetve teljesen elterjedtté vált a normális USB 30 ezertől 1,5 millióig, így itt is egyre többen váltottak át USB-re -> az USB ~felnőtt az spdif-hez. (Egy két keményvonalas lehet, hogy jól lehúrrog majd
)
-
btraven
őstag
válasz
DigiOne az valamilyen Digi TV-s eszköz?
-
alphamooncam
őstag
-
senior tag
válasz
alphamooncam #87256 üzenetére
Köszönöm.
Van itthon Rpi3 és 4 is. Nem tudom, hogy utóbbira a hűtőborda miatt felmegy-e rendesen a Digione, előbbi meg normális sebességgel futtatja-e a Moode-t (majd teszek egy próbát)? Te mit használsz az Rpi3-on?
-
senior tag
Rendeltem még egy TMP tápot amit Rpi-vel (Moode) használnék. Viszont nem tudom, hogy innen tovább egy Allo Digione felé vegyem az irányt, vagy egy jobbfajta usb kábelt vegyek az Rpi és a dac közé.
Próbált valaki Rpi + Allo Digione-t lineáris táppal? Vajon mekkora előrelépés egy szimpla lineáris tápos Rpi-hez képest?
-
stefi81
tag
válasz
Gzula[HUN] #87253 üzenetére
Nekem mintha egy picit kiemelné a közepet, ami a HE400i-nek egyáltalán nem szükséges ezzel szemben a fidelio x2hr-nak pont jól is jön, de neki még az is kevés. (főleg akusztikus, gitáros jeleneteknél)
D30-ra még nem volt annyira időm.
-
bkercso
nagyúr
válasz
bajnokpityu #87250 üzenetére
Meg vannak a kapcsüzemű tápok lineáris regulátorral a kimenetükön, amolyan hibridként.
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #87250 üzenetére
Igen, így van, ez a pontos megfogalmazás.
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #87248 üzenetére
Hülyeségnek nem mondanám a lineáris tápozást, az, hogy félmegoldás, az viszont igaz bizonyos köryezetben, de így is rengeteget tud dobni egy streamer, hálózati eszköz hangján az olcsó dugasztápokhoz, sőt én még azt is meg merem kockáztatni, 1-150 000 forint alatt minden kapcsolóüzemű táphoz képest is egy jól sikerült lineáris táp. Nálam van egy 35 000 forintos lineáris táp a streamerhez meg a switchez, meg a lemezjátszóhoz, ez így ár/értékben nekem nagyon rendben van, talán az egyik megelégedvehátradőlésfokozó cucc az egész rendszerben.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fehér_ember #87247 üzenetére
Lumin A1 volt, majd később u1 plusz külső diy dac. Pár évnyi pczes után. A dac végig ugyanaz.
Nem attól lesz valami jó h lineáris. Ettől függetlenül az enyémekben pont az van.
Anno pl a gyárilag lin tápos akurate dsm upgrade tapja kapcsitap volt, és jobb lett a hang. P
Nomeg amikor pcs alaplapot megtapolnak lin táppal, az csak felberugas. Az alaplapra integrált tápok abszolút nem hifi iranyu kapcsi tapok.Ez egy hülyeség, ami évek óta terjed. De azért, mert sokkal könnyebb egész jó lin tápot csinálni, mint jó kapcsi.
-
fehér_ember
addikt
válasz
bajnokpityu #87241 üzenetére
Nálad mi a forrás + dac? Illetve azokhoz vannak külön-külön lineáris tápegységek is?
-
bajnokpityu
félisten
-
bkercso
nagyúr
válasz
Én pont az USB-SPDIF-et néztem, belül szimpi.
A honlapon szétnézve az árak elég hajmeresztőek. -
fericske
addikt
válasz
chrisnagy13 #87243 üzenetére
"Audio PC vs. Streamer. Mind a kettő ugyanarra van, de a PC mindenben macerásabb, ugyanúgy windows lesz rajta, ami olyan amilyen. Ennyi pénzért én biztos nem hallgatnék winen zenét, és más se hiszem, aki egymás mellé teszi a kettőt."
No igen. Ezen nekem is agyalnom kell. Lehet valami öszvér megoldás lesz, mert kellene az a kényelem, hogy nem akarom átdugdosni a dolgokat, miközben mindenre is használom a fejhallgatót PC-zés közben, nem csak zenehallgatásra, de jobb hangminőség is kellene alap forrás oldalról.
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
Sinesol #87242 üzenetére
Én nem gondolom, hogy ezeket a termékeket el tudják adni külföldön. Az árbevételük is ezt alátámasztja.
Audio PC vs. Streamer. Mind a kettő ugyanarra van, de a PC mindenben macerásabb, ugyanúgy windows lesz rajta, ami olyan amilyen. Ennyi pénzért én biztos nem hallgatnék winen zenét, és más se hiszem, aki egymás mellé teszi a kettőt.Van olcsóbb lineáris táp, miért érne ez ~1000€-t? Még a név se tudja eladni. A bővítő kártyák szintén zenész.
Az alap DAC a külső órával ~3800€. Annyiért nagyon sok minden van, és belekényszerítenek az árukapcsolásba.
A fejhallgató egy tök más kategóriába esik, mint a fentebb említett dolgok.
-
Sinesol
veterán
válasz
Nyilván ugyanugy drágának számit nyugatabbra is, de az ottani fizetések mellett jóval nagyobb eséllyel találnak olyat az átlagemberek közt is, aki ugy van vele, hogy még éppen tud ennyit áldozni a hobbijára. Ezért is gyártanak külföldre, a nagyobb haszon miatt, a terméket pedig úgy árazzák be, amiért még relative jól eladható ott.
Egy ezer dolcsis fejes is drága itthon, miközben nyugatabbra az egyik bestbuy kategória, relative sok fejest el lehet adni ennyiért. Nyilván ott is drágának számit, de nem mindegy, hogy mondjuka fizetésed fele-harmada és hamar összesporolsz rá/esetleg megveszed egyben, vagy mondjuk a teljes fizetésedbe/esetleg többe kerül és jó pár hónapig spórolhatsz rá, vagy egyáltalán nem is gondolkodsz ilyen kategóriában, mert másra is kellene félre tenni. -
bajnokpityu
félisten
válasz
bkercso #87236 üzenetére
Nah, mondj egy korrekt ar értékű cuccot. Vegfok haggyama, 2psc streamer plus lejátszó haggyama, USB spdif oké, de felesleges, dac haggyama.
Anno elcibaltak a demó hangot meghallgatni. Majd egy év múlva. Ismerem őket. Személyesen utolsó hifishown messziről lehetett hallani a szobajukat, hol nyomják.Nekem streamer után mind nagyon pc. Engem zavar elmelyult zenehallgatasban az a fura torzítás, nyomulos hang, ami minden PC, így a core is. Melóban tok jó, de itt a vége.
Es amikor próbálják megmagyarazni h azért jó, mert 300millas cnc gépen csináltak, az amúgy ízléstelen házat. Hát köszi.
Nagy kamunak érzem a külföldre adnak el, ezért drága címet. Kinti ugyanakkoranesellyel palizhato be.
-
fericske
addikt
válasz
Sinesol #87238 üzenetére
Az igényességi szint az említetteknél nem pont azt jelenti amire gondolsz. Nem veszi meg az olcsót akkor sem ha tudja, hogy jobb mint a drága. Ugyanazt az olcsót átöltözteted, és föléárazod a drágának, akkor már megveszi.
Nem érdeklik a tesztek, meg egy harmadik ember belekotyogása, már tapasztaltam.
Ez valami presztizs, meg felsőbbségérzeti dolog.
Erre lehet üzletet alapítani. Kevés a konkurencia, viszont meglepően sok pénzes sznob van.
Nem számít, hogy sata kábel, vagy vécépapír tartó (rózsadombi társasház építkezés 2003 környékén, 80ezer forintos papírtartó vs 1500 forintos, amik ránézésre egyformák voltak) -
Sinesol
veterán
válasz
fericske #87233 üzenetére
Nyilván van akinek nem számit a pénz, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy minden szemetet megvesznek, csak mert jó nagy árat irtak rá. Az általad emlitett esetekben azért nyilvánvalóan kapsz valamit a pénzedért, igényesség is áll a háttérben, egy high end sata kábel esetén viszont aligha, ott valószínűleg csak az szamit, hogy jó drága szal vegyük azt. Elég ha párszázan beugranak azok közül akiknek ez nem pénz és csak a legdrágább kell és máris megy a bolt. Kicsit olyan ez, mint amikor random arabok megveszik az aranyozott random sportkocsit, sok értelme nincs, de legalább jóval drágább.
-
fericske
addikt
válasz
btraven #87234 üzenetére
Ugyanez volt a VHS és BETA videókazettáknál is, pedig a BETA jobb volt.
2x annyi adat, műsoridő fért rá, mivel az fordítható volt, mint az audió kompakt kazetta.
Volt egy sztereó Grundig BETA videóm, DIN dugós volt még
Német polhapiacon túrtam, a márka idején, amikor még jó volt ott piacozni, aztán egy gyűjtő ismerősöm elkuncsorogta. -
bkercso
nagyúr
válasz
chrisnagy13 #87221 üzenetére
Nagyon nem. A Coreaudio jó cuccokat csinál, én is azt hallom.
-
btraven
őstag
válasz
fericske #87233 üzenetére
Ezt nem tudják megérteni egyesek. Ha valaki vesz néhány (tíz)millióért egy Hi-Fi rendszert akkor már csak nem fog egy ezer forintos Hama USB kábelt berakni a rendszerbe.
[Itt] van egy érdekes történet hogy terjedt el a Compact kazetta. Pedig volt jobb minőségű változat is. De a Sony-Philips üzleti érdekek így diktálták.
Ahogy a CD elterjedését is. Persze mindenki bizonygatja hogy a 16/44.1 mindenre elég. Egy biztos, a Sony-Philips zsebének elég volt. -
fericske
addikt
válasz
chrisnagy13 #87232 üzenetére
Most erre mit mondjak?
Pár éve egy valaki-bárki-akárkinek egy átlag környék, átlag utcájában lévő házának a kertjét 60ezer angol fontért díszítettünk fel egy kerti partihoz amit másnap eltakarítottunk.
Egy barátnőm egy másodrangú (utcai ruhában is be lehet menni) kaszinóban dolgozik.
Van egy törzsvendégük, egy "díva", aki napi szinten ott hagy 5-10ezer, de volt már, hogy 100ezer fontot, és megy és játszik.
Az Oxford street-i Selfridges-ben az egyik(!) ékszerboltban nincsenek kitéve árak.
Aki ott "vásárol" nem érdekli mibe kerül, csak rámutat, hogy az, meg ez kell és kész.
De van ilyen luxus étterem is. Nem zavarják meg az emésztést árakkal.
Ennyi.
Más világ.
Van még kérdés? -
chrisnagy13
senior tag
válasz
fericske #87230 üzenetére
Na, belőlük nem lesz. Bár nem ismerem a vezető audio pc gyártó cégeket, meg az audiofil switcheket gyártókét. Valószínűleg nem véletlenül.
Egészen elképesztő, hogy ezeknek a cuccoknak van piaca. Amikor az ember már nem tudja milyen full fölösleges dologra verje el a pénzét, megy és vesz egy audio pc-t, vagy 3 millióért egy tápkábelt.
-
fericske
addikt
válasz
Rengeteg "sufnigyártó"-ból lett világszerte elismert márka.
Néhány ami eszembe jut; ZMF, MrSpeakers, JH Audio, 64 Audio, Schiit, Audio-GD
Alapvetően mind így kezdi, mindegy hova áraznak.
Az ismert márkák bérgyártóinak saját néven indított vállalkozásaik más téma lenne, ha netalán idekeverné valaki őket. -
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
Sinesol #87227 üzenetére
Hát van sok pénzlehúzás az tuti!
De nem is értem miért megy a vita? Amikor a hálózatokat kitalálták, lefeketették az alapokat! Összeraksz egy konténernyi cuccot és azt elküldöd minden infóval. És annak pontosan ugyanúgy kell megérkezni ahogy feladtad! Tádá
Ha ez nem így lenne, lehet a most gépelt szövegem helyett egy Trump beszéd jelenne meg
-
Exodius
őstag
A blogon azért van pár érdekes cikk, ezt építőknek ajánlom, ha nem tudtak volna róla eddig. kercso, elsősorban neked.
5000 integrált áramkör és a köréjük építhető áramkör PDF-ben (longkft.hu)
Ez meg lehetne ajánlott olvasmány is valamennyiünknek:
Darvas László - Az elektroakusztika néhány hiányzó fejezetéről - AudioBlog (longkft.hu) -
Exodius
őstag
Inkább ne, mert jönnek a dementorok!
Csak szembe jött velem ez a cikk, ami érdekes volt: Ethernet kábel - sajnos, nem ússzuk meg - AudioBlog (longkft.hu)Onnan meg a CoreAudio.
-
Exodius
őstag
válasz
Nem mi, hiszen külföldre gyártanak. Mindenesetre ha arany lenne abban a SATA-kábelben sem érteném az árát.
Lehet őket menteni, de egy SATA-kábel 146 ropiért? Mi a fas*tól tudhat az jobbat egy simánál? Még ha én csináltatnék egyet akkor is anyag-költséget meg szerelést nézve kijön nagyon max. egy 20-asból és akkor fölé lőttem.
-
Capt.Obvius
aktív tag
válasz
fehér_ember #87217 üzenetére
Hála az égnek nem kellenek milliós cuccok, hogy az ember jól érezze magát
Én is imádom a kínai szaromatui.: nyugi értem én a poént
-
fehér_ember
addikt
válasz
folyt.: vagy érjék be kevésbé jó hanggal.
...stb.Capt. Obvius #87220
Nekem úgy jött le, hogy az még alternatívának volt megemlítve -
Zoliee
senior tag
válasz
"... vagy kínaizzanak."
-
fehér_ember
addikt
válasz
Exodius #87215 üzenetére
"Elektronikákat" készítenek és Taralabs forgalmazók.
Amúgy jó fejek és a termékeik is jónak tűnnek. Hallgatóztam egyszer náluk (pedig másért mentem és előre szóltam, hogy én ilyeneket nem fogok tudni venni) és hifikiállításon is villantottak már. Használtan néha még csóróbb magyar is meg tud fizetni ezt-azt. De csórókra persze nem lehet gyártani. A csórók érjék be a használtpiaccal (nekem megfelelnek a régi jó dolgok is, még ha cserébe néha kicsit esztétikailag viseltesebbek is) vagy kínaizzanak.
-
Exodius
őstag
Őket ismeri valaki? Elég durva cuccaik vannak, durva árakon.
Pár példa:
Reference SATA kábel 146 ropi
Reference USB kábel 209 ropi
Signature LAN kábel 377 ropiWTF?!
-
Sipasanyi
tag
Üdv tudnátok ajánlani egy minél kissebb hordozható DAC/AMP erősítőt nem kell hogy akkumulátoros legyen. Kimondottan sötétebb, melegebb hangzású érdekelne olyan 70-80 ezerig bezárólag, hazai eladótól. Kösz előre is
-
laleeee
őstag
Szerintetek ez az adapter működne a dongle dacjaimmal ? [link]
-
stellaz
veterán
válasz
fattyu #87201 üzenetére
Jaja, de ágyban, meg kanapén, streaming szolgáltatásról, vagy épp neutron playerrel a telefon a nyerő. Laptop hűtése hangos nekem, azt zenére kerülöm. Elvileg a Chromecast audioròl (hangja semmi extra, bár erő van benne) tudnék optikai jelet levenni és azt DAC/erősítőbe, de az megint kábellal és fix helyhez kötöttséggel jár a lakáson belül, főleg az 1,2 méteres fülhallgató kábellal.
-
fattyu
veterán
válasz
stellaz #87200 üzenetére
fogalmam sincs. sose próbáltam. direkt összevetés meg kb lehetetlen. min van jack?
ja otthonra statik zenehallgatáshoz nem ezt az irányt nézném hanem asztali dolgokat, és nem telefonnal forrásként.
ezek amiket írtál mind a hordozhatóság jegyében készültek nem az erő és a minőség netovábbjai
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Arcfelismerő topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest