Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
matyi94
senior tag
Egyszer mar leirtam a sztorit, amikor egy ismeros rendelt egy hamis Pinarello, avagy Chinarello bicikli vazat, aminek az eredeti ara durvan 2m Ft. A vamon eszbekaptak, hogy ez nem lehet csak 100 ropi, ugyhogy kifizettettek volna vele az eredeti arra vonatkozo afat+vamot, erre inkabb otthagytak.
(#26883) Degeczi: nem is vamoltak meg, de bent volt vagy 3 hetig.
-
krisztianAMG
senior tag
Nincs valakinek lapos, kék LaCie USB A-B kábele, amitől szívesen megszabadulna?
-
-
-
matyi94
senior tag
válasz
KERiii #26875 üzenetére
Parancsolj nekem ez van. Az elado is nagyon rendes.
Ha fennakad a vamon, akkor megvizsgaljak, hogy helyes -e a megjelolt ertek es bekerhetik a banki kivonatot a fizetesrol, tehat tokmindegy lesz, hogy eppen mennyi van rairva. Tudtommal a giftet mindig fenntartasokkal kezelik a vamosok. Nekem olyanokat szokak rairni, hogy kezmuves szappan meg alkatreszek meg mukodeskeptelen refurbished cucc stb. A fejparnaimra pl. az volt rairva, hogy mosogatoszivacs.Ezt a temat egyebkent mar tobbszor koruljartuk, legkozelebb hasznaljatok a keresot! Koszi!
-
zolikaDB
veterán
A Fiio-nak van olcsóbb alternatívája a piacon, akár ebay-en is? Mert olyat, ami erősít is, és vannak rajta optikai és jack bemenetek is, nem találtam...
-
KERiii
tag
válasz
matyi94 #26874 üzenetére
Tudnál linkelni ebayről egy xmost amit ajánlasz, mert elég sokat kidobott a keresésre.
Találtam egy Musiland 02 Us Dragon eladót aki azt írja, hogy: "Your item will mark as Gift or Sample and a low's value." - tehát alacsony árúként lesz feltüntetve, de ha még is fennakad a vámon akkor hogy állapítják meg az árát? Nem lehet ebből probléma?
-
matyi94
senior tag
válasz
KERiii #26868 üzenetére
Attol fugg, hogy bemegy -e a vamra. Nekem csuszott mar at 200$ erteku csomag ketszer is a vamon es volt mar olyan is, hogy egy 20 $-osat bevittek. En azt szurtem le ebbol, hogy veletlenszeru ekkora erteknel. Ha megvamoljak akkor jon ra 27,5% afa es kb. 4-5% vam. (ezt nem tudom pontosan, de nagysagrendileg ennel nem tobb). Ez igy tehat max 40-be lehet neked, de siman lehet, hogy ha az elado kisebb ertekunek jeloli meg es egy kis csomagban kuldi, hogy nem fog bemenni a vamra.
Megfontolando, hogy ugyanennyiert veszel kisdac+presit vagy valamilyen mas bkercso cuccot!szerk.: E10 helyett pedig vehetsz egy xmost 18.000-ert, az tuti nem megy vamra es a hangja lepipalja az E10-et! (ha rakeresel irtam egyszer egy osszehasonlitast) Nekem egy kis igenytelen dobozba kuldte foliaba csavarva es golyostollal volt rairva, hogy 15$, szerintem barki siman elhinne.
-
Haart
addikt
válasz
Zoluska #26866 üzenetére
Nem tudom mi tévő legyen, gondolkodom erősen
Rendeltem már én is kínából nem volt bele gond, engem nem is ez zavar hanem hogy kb 1 hónap a szállítási idő.
Jelenleg ezeken gondolkodom:CA Dacmagic
Arcam rDAC
Musiland 02 US DragonFontor: külön tápról menjen
Nem fontos: fejes erősítő része ami pl az rDAC-ban és a CA-ban nincs is. -
matyi94
senior tag
-
Zoluska
tag
Szerintem nyugodtan rendeld meg ebayről egy jó értékeléssel rendelkező eladótól. Most rendeltem a negyedik terméket kínából ebayen, meg vásároltam már többször kínai webáruházaktól (dealextreme, miniinthebox), és soha nem volt problémám. Ismerősnek rendeltem most cuccot, sikerült neki elrontania. Írtam a kínainak, hogy rossz, és ma válaszolt, hogy küld egy másikat.
-
-
KERiii
tag
Musiland 02 US Dragont csak ebayen lehet beszerezni újonnan?
-
PuMbA
titán
Hátha valakinek van kedve és tud is erre valamit mondani
Szóval keresgéltem a régi videóim között és rátaláltam egyre, ami nagyon nem jól szól az SRH440-gyel méghozzá a mélyek miatt, szóval eléggé meglepődtem. [link] [link] A YT verzióval semmi gond, mert ugyanilyen a hangképe nekem is, ráadásul nagyon új feltöltésű a videó, tehát nem valami agyonrontott a hang. Most ennyire el van mixelve a mély vagy nincs elég mély részlet a Musilandban? Ha egy hangszer szól, akkor nincs gond, de ha beindul a dara, akkor már van. Mindenesetre a Def Leppard magas hangzásával ellentétesen ez egy jó mély teszt lenne
-
matyi94
senior tag
válasz
mr. bryan #26857 üzenetére
Nem csak szerintem volt rossz, tobben kinevettek. Nekem total zeneitlen volt a hangja, mindenhol maszatolt es dinamikatlan is volt. A tere sem volt jo, pedig dt990-el is kiprobaltam, aminek amugy nagyon szeretem a teret. Egyebkent annyira nem rossz, de az arazasa van elegge elrontva. Lehet, hogy egy normalis taprol valoban jo lenne, de mival csak kapcsiuzemuvel tudtam kirpobalni, nincs viszonyitasi alap. Viszont ha csinaltatsz hozza egy tapot, akkor mar arban ott vagy, hogy egy m-audio q-dac-ot veszel vagy egy Musical fidelity m1-et (utobbiban nincs fejesresz). Ezek pedig szerintem siman lepipaljak. Q-dacot nem probaltam meg mondjuk, de a nagytesoja szerintem fenomenalis. Jovore szerintem veszunk is egy m-dac-ot otthonra.
-
mr. bryan
tag
Igen, első körben csak körbehallgatnám a választékot, az adatok alapján minden átjön, csak a lényeg nem (konkrétan a hangja).
Heedeket nézegettem már, nagy megrökönyödés volt, mikor rájöttem, hogy ez bizony magyar cég.matyi94: Furcsa. Mit tapasztaltál, mi volt a baj vele? Így feedback alapján az one a nyerő, de remélem majd lesz valahol lehetőségem kipróbálni mindkettőt.
Egyelőre fontos a fejes rész, majd talán a jövőben szerzek egy erősítőt is, meglátom. -
Haart
addikt
Hi, keresek USB-s DAC-ot erősítő elé ami megállja a helyét a kis Musiland 01 US-em után. Valami külső tápos kellene.
Felmerült CA Dacmagic mint olyan de nem túl sok jót olvasok visszafelé a fórumon. Holott a whathifi teszten 5 csillagot kapott.
Mivel nem fejhallgató mellé lesz így lényegtelen a fejes része. Csak és kizárólag a jó minőségű RCA outja érdekel.
Musiland 02 US Dragon ami még elgondolkodtatott nagyon.
Ki mit ajánlana, van-e alternatíva?
-
DEJVID
őstag
Hangfal erősítő hátuljára csak nagyon érzéketlen fejeseket szabad kötni? Kipróbálnám egyszer, hogy szól.
-
-
-
mr. bryan
tag
80-100 ezer körül milyen dacokat tudnátok ajánlani meghallgatásra? A novemberi av hifi kiállításon egy essence stu-t ki tudtam próbálni egy újabb fajta ath m50-nel (ilyenem van nekem is), nagyon bejött. Megér annyit?
-
.DLL
veterán
-
Ear001
addikt
válasz
bkercso #26841 üzenetére
Ludas ott minden, az optikai oda- vissza alakítók, a csatlakozók, az optikai szál befogatása a csatlakozóba, a szál anyaga...
contaxg: Ez mind nem, de jól szól.
.DLL : Érdemes kipóbálni más D/A kártyával is, azok nem nagy összegbe kerülnek és nagyobb táppal, az drágább, de rettentő sokat dob az élvezeti szinten.
-
.DLL
veterán
Hát igen a Toslinket ideje lenne (vagy hát ki tudja, mindenki megvan így is) lecserélni, mert egyszerűen túl vastag. Egy mono módusú optikai szál magja 8-10µm, és kilométerekre gond nélkül mennek rajta a gigabitek. Patch paneleken ezeket is dugózzák, van ebből is több fajta, tehát a kezelés sem lenne barátságtalan, olyan lenne, mint a Toslink. Csak drágább kicsit a szál, meg drágább lézereket igényelne adó/vevő oldalon, de ennyi utána egyeduralkodó lehetne.
Itt vannak pl. mono módusú patch kábelek, nem is az a megfizethetetlen kategória. [Link] vagy ez pl. csak 19$ [Link] -
matyi94
senior tag
válasz
vodkaboy22 #26843 üzenetére
Az csak meresi hiba
-
vodkaboy22
addikt
válasz
bkercso #26841 üzenetére
Ha már kábelre kell valamit fogni akkor az elején végén lévő csatlakozási pontok lehet csak gond. Maga a kábel , ha nincs nagyon megtörve akkor lehet fél méteres de lehet fél kilométeres is... A csatlakozási pontok tisztasága nagyon fontos. Illetve a csatlakozási pont minősége (minél jobb annál kisebb szélmenti aberáció > annál kisebb teljesítmény vesztés.)
A vevő és az adó lehet még ludas, de az is elméletileg ha minőségi akkor nem ront sokat a helyzeten.
Ha szigorúan elméleti oldalról közelítem meg a dolgot akkor a toslink mint olyan jobbnak kellene lennie az spdif-nél.
Persze méréstechnikai azt mutatja, hogy tényleg a gyártók nem figyelnek oda és nem tekintik jó lehetőségnek a toslinket, így átlagosan 50-100ps jitter minimum van jobb vevővel rosszabb esetben akár 300-500ps jitter is lehet. -
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
CM6631A-hoz nincs valakinek firmware frissítő progija? Végre elérhetővé tették diyaudion a firmware generátor progit, de a letöltőt nem. Ami nekem van belőle 2.0.1.3-as, az meg nem fogadja el a firmware fájlt, túl régi a progi...
-
-
Zoluska
tag
Rendeltem egy Matrix Mini I DAC-t. Az XLR balanced kimenet, preamp funkció és a távirányító erre billentette a mérleget, mellesleg nagyon jókat olvastam a hangjáról is. A másik változat már 1-2 hónapon belül nézek hangsugárzót is, aztán ha lesz egy kis pénzem, lehet, hogy kipróbálok egy Audio-gd-t is.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a gépen RCA van, a DAC-n BNC. Olyan kábelt vegyek, ami így van szerelve, vagy megfelel az RCA-RCA a DAC-hoz járó BNC-RCA átalakítóval? Esetleg tud valaki jó ár/érték arányú kábelt ajánlani, vagy olyan boltot, ahol ilyet kapok? Gyors kereséssel eddig ezeket találtam:
Audioquest VDM-1
A&B Teralink-X2 TOPAZ
A&B Teralink-X2 BLACK DIAMOND -
-
Mustármag
őstag
Sziasztok
Tudom hogy a hangkártya mindig jobb mint az alaplapi, de ez akkor is igaz ha csak a digitális kimenetet használom? (konkrétan az optikait)
-
paperboy
senior tag
Én meg úgy döntöttem egyelőre hanyagolom a dac vételét, mert tetszik a hangja a kis Philips karimnak ezzel a VIA illesztővel. Ha lesz lehetőségem akkor az itthoni rendszeren azért majd összehasonlítás kedvéért mindenképp meghallgatnék egyet, de azt nem akarom, hogy megvegyem 20e-ért és csalódnom kelljen. Igaz akkor eladhatnám, de még várok a lehetőségre hogy meghallgassak egyet.
-
-
Primary92
senior tag
válasz
vodkaboy22 #26811 üzenetére
A csatlakozónak jó a mezei RCA? A Kiskínai DAC-hoz fog kelleni. Eddig nem sok közöm volt az SPDIF-hez.
-
De pl. egy képnél mindegy az időzítés, mert nincs. DAC-nál viszont - amennyiben nem aszinkron a DAC - a jelből jön az időzítés is. Némelyiknél van egy kis órajelregeneráció (ezt csinálja pl. a DIR9001 is), de az igazi az aszinkron megoldás, aminek saját órája van. Ezeket meg ott rontják el, hogy kevés a memóriájuk, így a fáziszaj már csak kis mértékben ugyan, de továbbra is bezavar.
Az alaplapi koax szokott jobb lenni, kivéve a drágább USB-transzportokat.
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #26817 üzenetére
-Pont most lettem leszúrva, hogy csak bele bele olvasok a fórumba?
De úgy lesz, amint összeáll a rendszer hátra fogok dőlni egy időre.
-Hát igen analóg feszültség és áram, de ilyen értelemben az USB dróton is az megy, az is torzulhat.
-Ami még egy érdekes kérdés hogy vajon alaplap SPDIF forrása, vagy a DAC beépített usb-s SPDIF forrása a jobb, mert ez is befolyásolhatja a hangot.
-
Mindig keverlek DDL-lel, pedig ő itt sincs...
Bocsi!
Ne olvasgass annyit, inkább hallgatózz. Az USB-vel sincs semmi baj, csak a koax jobb. Amúgy az a legjobb.
Azért nem mérhető az SPDIF a többi digit kommunikációhoz, mert ez valójában analóg jel, mivel az időzítésen keresztül bekerülő fáziszajból torzítás lesz. -
.DLL
veterán
válasz
bkercso #26814 üzenetére
Én pont Baluka vagy Bajnokpityu egyik hozzászólásába futottam bele, hogy az coax mennyire egy kényszer megoldás, és csak a szenvedés van vele, hogy az is jitter-mentes legyen, holott egy sima cat-5-ös utp-n meg gigabit elszaladgál, és erről rantolt egy sort. Most így hirtelen nem találom.
Vodkaboy itt írt egy nem túl szép hozzászólást az usb-ről, húgyhogy gondoltam áttérek majd S/PDIF-re, de mivel a fentiekben a coaxról olvastam rosszat ezért gondoltam az optika jobb lesz.
Egyébként bocsánat, valóban nem rég óta olvasom ezt a topikot, kb mióta erősítőt kerestem, majd megvettem a Prezit. Azóta nem futottam bele optikás hozzászólásba, sőt nem is merült fel hogy keressek, mert csak usb-s DAC-om volt, de most majd utána olvasok.
-
-
-
.DLL
veterán
válasz
vodkaboy22 #26811 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Igen, digitre 75Ω fog menni. Amúgy coaxot is tudsz mikrodudor-hegeszteni?
Vagy azon is gondolkodtam, hogy veszek egy toslink adó modult az alaplapra, és optikán adagolom a stream-et...
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Primary92 #26810 üzenetére
Kezdetben?! Ha csinálni akarsz akkor keress megfelelő 75Ohm-os csatlakozókat és 75Ohm-os Coax fehér kábelt. De ha jót akarsz akkor profibb kábelt választasz mivel a sima mezei antenna 75ohm-os coax az elég silány szigetelésű...
Viszont ajánlom hogy ha keveset akarsz bajlódni akkor vegyél egy jó 5-10k közötti gyári spdif kábelt. Azzal nagyon nem nyúlhatsz mellé...
Ha magad akarod csinálni akkor is az alapanyag árad ha jót akarsz minimum 3-4k... -
Primary92
senior tag
válasz
vodkaboy22 #26808 üzenetére
SPDIFnek mit használjunk?
-
válasz
zolikaDB #26807 üzenetére
Hangosabb lesz elvileg, mint iPhone-ról, ennyit mondhatok. A linkelt adatlap szerint a TV-den nincs is fejescsatlakozó, így azt nem tudom. Fejhallgatóval különben elég hangos?
A fiio-nál olcsóbbat nem tudok, max használtan nézz valamit.
A hangerő távirányíthatósága modellfüggő, ezt szerintem kérdezd meg a szervízben. -
zolikaDB
veterán
válasz
bkercso #26806 üzenetére
Tehát, a TV optika -> FiiO -> Creative jack hangfalszett megoldással hangosabb lesz a rendszer, mint eddig? És nem számít, h a TV hány Vrms-t "tud"? ([link])
Ezek szerint fenti eszköz Vrms értéke jack-en keresztül kisebb, mint az Iphone-é?
A fenti igényt figyelmebe véve tudsz ajánlani a FiiO-hoz hasonló eszközt nekem, akár ebay-ről is, kedvezőbb árfekvésben, vagy ne menjek ez alá?
Ha a hang a TV-ből optikán jön ki, attól még fogom tudni távirányítóval szabályozni annak mértékét? -
-
-
zolikaDB
veterán
-
.DLL
veterán
50Ω-os koax mérővezetékből lehet készíteni RCA-RCA összekötőt az erősítő és a DAC közé? Történetesen van ilyenből egy csomó maradék, elég jó szövedékes árnyékolása van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- LEGO klub
- Assetto Corsa EVO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Milyen videókártyát?
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest