Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vodkaboy22

    addikt

    válasz AMDFan #24849 üzenetére

    több dolog miatt biztos:
    1. Szoftveresen és hardveresen a gépedben az usb-stream másodlagos harmadlagos prioritással bír. (IRQ stb stb ) Ezért a rendszer a streamre "nem figyel úgy".
    2. A transmitter és receiver usb chippek nincsenek felkészítve az ilyen asszinkron nagy adatfolyamú hibázásra nagyon érzékeny közvetítésre. (Még talán egy profi receiver chip xmos, cm6631 stb talán talán fel van készítve, de az adó oldal gyakorlatilag biztos nem...) Elméletben el látja a feladatát a dolog, de sok sebből vérzik.
    Ha már egy erősen zajos pc-d van az végkép kafa, mivel usb-re nem lehet közösmódusu (vagy nagyon nehezen erre aplikációt még nem láttam) elnyomást tenni, olyat mint spdif-re.
    3.Usb- illesztése sokkal hanyagabb mint az spdif jelvonal-é. Elvégre spdif coaxilás kábel rendszer és illesztett elől hátul. (USB is illesztett de hogy mennyire azt a gyártok is félve vagy nem árulják el...)
    4. Az usb kommunikációs protokoljai kevésbé alkalmasak stream jellegű információ közvetítésre. (UART alapú protokol)
    5. Olyat is olvastam bár ebbe nem vagyok biztos, hogy az usb működési frekijei közel vannak felharmonikusban a mintavételi frekvenciálhoz és ez interferenciát okozhat a receiver chipen belül.

    Lényeg a lényeg hogy ezek sok sok bithibát okozhatnak és jittert növelnek.

    Remélem érthető konyha nyelv volt :R

    Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.

Új hozzászólás Aktív témák