- Milyen alaplapot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Mini-ITX
- Pentax DSLR topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
-
r4z
nagyúr
válasz bkercso #24392 üzenetére
Biztos, a leírásában is ennyit írtak eBayen (pontosabban 9-12V-t), illetve a NYÁK-on is 9V szerepel.
dudika10: EMOS N3010 univerzális cucc. Az lenne a hibás?
Azóta rákötöttem a Phono előfokra, így korrekt a hangerő. De ez gondolom nem normális.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
Bodz
nagyúr
M-DAC, USB. Áldott legyen a Microsoft neve, Win 8.1 alatt végre megy a 88.2kHz is.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Most látom, hogy van ilyen topik is
Miért lehet az, hogy a kiskínai DAC-om (sima WM8740 DIR9001, nem dual mono) teljesen erőtlen? Nagyon halk és zajos, ha rákötöm az erősítőmre (HK6300). USB-n és SPDIF-en is ilyen, a táp elvileg jó neki (9V, 600mA).
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
bkercso
nagyúr
Szigetszentmiklósról. Jól néz ki, öröm ilyet látni!
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Zoli133
addikt
Csak egy kis megjegyzés a lap szélére.
Eladtam az E17-et, úton a nagykínai helyette, maradt a champ és a 440, de ez az alaplapi realtek csoda hihetetlen mennyire megfogja az egész rendszert, hiába a champ az egész dinamikátlan, erőtlen. A kis Sansa lejátszóm jobbnak mutatkozik kb. Nagyon várom már, hogy ideérjen az új DAC."It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
bkercso
nagyúr
Azt nem olvasom, de nálam nem szedi az analóg kábel a zajt. Igaz, kicsire van állítva az erősítő erősítése.
De stúdiókban több km kábelen megy a jel, és ott fontosabb a zel/zaj viszont, mint hifiben.
Hm-ban nagy a basszus, talán azért írják (?).kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
Tamoo
MODERÁTOR
Érdekes. Akkor itt más az ajánlás mint a hifis, házimozis topikban?
Egyébként Ő sem fejhallgatóhoz érdeklődik.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz chrisnagy13 #24381 üzenetére
Analóg nem szed össze kicsit sok zajt 5m-en?
-
contaxg
veterán
válasz Peetta14 #24375 üzenetére
XLR-en vidd ki az analóg jelet az erősítődbe szerintem is. Klotz, Gotham, whatever...stúdiókábellel nem nagy költség ez.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Dorian
félisten
Alsó szinten jobb, ha az USB hosszabb, aztán már sok pénz után sokváltozós függvény lesz belőle.
Azért megjegyzem, ha a rendszer többi része is Dacmágus szintű, akkor erősen javasol áttetvezni a dolgokat, hgy ne kelljen ilyen távokat áthidalni.Tamoo:
Nem koax, USB.[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz chrisnagy13 #24378 üzenetére
Te is az analóg összekötőt húznád 5m-en koax helyett?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz szaszayanou #24376 üzenetére
"Inkább az analóg kábel legyen hosszabb."
Ezt most komolyan mondod? Ne vezessük már félre a kérdezőt. Legalábbis ilyen határozottan ne.
(persze nem azt mondom, hogy usb-t húzzon olyan messzire. koax ...)[ Szerkesztve ]
-
szaszayanou
aktív tag
-
Peetta14
tag
Cambridge Audio Dac Magic-hez milyen kábelt ajánlotok analóg, sztereó erősítőhöz való összeköttetésre?
Illetve ami felmerült még bennem, hogy az erősítő kb 5 méterre lesz a PCtől. Na most a DAC legyen minél közelebb a jelforráshoz (PC), és 4-5 méterre az erősítőhöz, így 1m USB + 4m RCA, vagy fordítva?
Esetleg, ha konkrét típust tudtok ajánlani, azt megköszönném. Használtan hátha fellelhető.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
válasz Audison #24358 üzenetére
"PCM2702E DAC and Philips TDA7265 chip "
75-ért vicc.Dorian: "periodikus saját jitter<50ps"
Ebben csak egy DIR9001 lesz, ASRC nincs, ezért nem hiszem, hogy megkavarná a piacot.
Különben is a táp számít leginkább egy DAC-ban, ha szabad ilyet mondani.[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz Fitzgerald #24356 üzenetére
Asus TF101 az Wolfson DAC-os, csak szólok.
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
vodkaboy22
addikt
válasz vodkaboy22 #24359 üzenetére
De ez csak egy otl kondiktól csatolt katodkoveto... + egy vacak dac és sok csicsa meg kamu szöveg... Arany pcb persze...
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
Audison
senior tag
Szerintetek EZ mi féle? Haverom nézte ki magának, beszélt is az eladóval, 75-ért oda is adná.
-
titán
válasz Fitzgerald #24356 üzenetére
Önmagában erről a Realtek DAC-ról még nem hallottam, sajnos a Concorde-tól sem lettem okosabb. De gyanús, hogy a DAC (még ha a specifikációk nem is fergetegesek) szoftverben van visszafogva. A 681B sok kakaót nem kér. Ha szoftverből nem megoldható a korlátozás felszabadítása, akkor E6.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
-
titán
válasz Fitzgerald #24354 üzenetére
Milyen telefon (?), milyen füles? Ez az E6 egy elég vacak kütyü.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Fitzgerald
veterán
válasz contaxg #24353 üzenetére
Kicsit lehetne hangosabb. Rárakhatnék valami preampot szoftveresen, de az rontana a hangminőségen.
Lényeges hangminőségbeli javulást nem várok (elég jó fejesem van, ezzel a chippel kellően tiszta és részletes a hangzás), viszont tényleg lehetne picit hangosabb...[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Fitzgerald #24352 üzenetére
Mi a gond? Nem hajtja meg (halk, vagy döglött hangja van) a fejhallgatódat a tablet?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Fitzgerald
veterán
Hali!
Szerintetek egy ilyen hangchippel szerelt tablethez lenne értelme Fiio E6-ot venni?
Ez egy elég jó chipnek tűnik... -
Bodz
nagyúr
Ki érez rá késztetést, hogy M-DAC-hoz lineáris tápot készítsen? Valószínűleg rögtön kettőt kellene.
(#24349) Polllen: Kínai dac-hoz kínai koaxot?
[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok,
coax forrást keresek a kis kínai dac-mhoz, PC-hez.
Két lehetőségen gondolkodtam:
- mivel platformot váltok, kell új alaplap így nézek egyet, amin alapból van coax digit kimenet (ALC 982-s hangkártyával)
- nézek egy olcsóbb lapot amin nincs coax és 5-10k között nézek valamilyen hangkártyát coax kimenettelMit gondoltok, minőség szempontjából lehetek valamelyikkel beljebb?
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Peetta14
tag
-
bkercso
nagyúr
válasz RetepNyaraB #24339 üzenetére
AGE-T: így elég komolytalan szerintem, vaktában lövöldözés.
Én nem ismerem ezeket, de a Maya Gold-ot pl. dícsérik.[ Szerkesztve ]
-
AGE-T
őstag
válasz RetepNyaraB #24336 üzenetére
Nem viccelek, creative krátyától jobbra vágyom
Árat pedig azért nem írtam, mert soha nem tudok ott megállni, ahol szeretnék
[ Szerkesztve ]
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
AGE-T
őstag
Sziasztok!
PCI aljzatot megzabálni készülő VGA miatt kellene alternativa, egy PCI-E v. külső hangkártyára.
Jelenleg egy ilyenem van.
Ami kellene:
-Előlapi kimenet, és/vagy asztali külső elem fejhallgató erősítővel
-5.1 támogatás.
-PCI-E vagy teljesen külső kártya.
Creative kártyáitól valami komolyabbra vágyom.Előre is köszönöm!
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
Peetta14
tag
Sziasztok,
segítségeteket kérném.
Adott lesz egy sztereó erősítő analóg bemenettel, amire szeretném rákötni a PC-t, médialejátszót, ehhez keresek dac-ot kb 50k-ig.
PC-ben csak alaplapi hangkártya van, de coax, optikai kimenet adott.
Médialejátszón szintén coax, vagy optikai kimenet.
Olyat keresek, aminek a hangminősége is elég jó, és könnyen lehet váltani az input-ok között. Nem lenne rossz, ha legalább 3 digit bemenete lenne. Mit/hol nézzek?
Cambridge Audio DacMagic-et néztem, de szerintem ti tudtok jobb ár/érték arányút.
Köszönöm -
nemduma
csendes tag
válasz Dorian #24328 üzenetére
Alacsonyabb áron a 10 és 20ezer közötti értéket értem. Nem akarok HRT Music Streamer-t vagy drágább dolgot venni, de a minőség azért haladja meg az 2-3ezer forintos USB hangkártya szintet.
Synology NAS-ra dugnám. Az aszinkronitás amiatt érdekes, hogy az eszköz diktálja az ütemet. Ahogy olvastam inkább azok kombatibilisek a NAS-al. -
nemduma
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani olyan alacsonyabb árkategóriás, de azért minőségi USB DAC-ot, amelynek aszinkron az USB portja?
Köszi! -
pkaresz
őstag
Sziasztok.
Rátaláltam erre a topicra s felötlött bennem a következő.
Eddíg CD ről s telefonról halgattam zenét. Közben haladt a technika s ēn kullogok utánna.
Tehát van PC igaz kicsit régi, NAS amin van "sok" zene, MP3, Lossless.
A kérdésem a következő, miként lehetne a NAS on lévő zenéket a legjobb minőségben meghallgatni, mi kell hozzá?
Gondol amivel ez a topic is foglakozik DAC.
Mivel leheta zenét megfelelően aDAC ra továbbítani?
Pld, medialejátszó? A PC ről hogyan, gondolom nem a fülhallgató kimenetről!?
Elnnézést a lámaságért, elszállt felettem az idő a technika meg mellettem.Köszönettel: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
Bodz
nagyúr
válasz Speeedfire #24314 üzenetére
Ha megvennéd, akkor máris lenne tapasztalat. Mindenki örülne neki.
-
contaxg
veterán
válasz bkercso #24317 üzenetére
Mondjuk ezen lehet segíteni
A Meridian nagyjából HRT MSII vagy Microstreamer kategória. Hogy sikerült azt a picit ilyen szép nagyra megépíteni azt nem tudom...
-
bkercso
nagyúr
válasz Speeedfire #24316 üzenetére
USB-ről táplált...
De a Toccátánál tuti jobb DAC.[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #24280 üzenetére
Senkinek nincs tapasztalata a linkelt párosról? [link]
Milyen lehet az xmos+pcm5102 páros.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Melorin
addikt
Ha egy eszközön van optikai kimenet, de csak az, arról általában le lehet valahogy bűvészkedni koax kimenetet valami IC lábáról?
-
juhiimi
aktív tag
Rendben,koszonom!
-
juhiimi
aktív tag
Vettem egy fiio e10-et,de nem akarja lejatszani a 24bit/88000 hz-es szamokat,az alatt minden okes vele.Nem tudjatok mi lehet a gond?
szerk.ozben rajottem,hogy csak wasapival csinalja ezt,ds-en mukodik.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
-
adammkaa
senior tag
OPA2228 IC valakinek nincs elfekvőben? Kirpóbálnám.
Nexus 5 Black
-
mszl
aktív tag
válasz bkercso #24278 üzenetére
Sziasztok!
Köszi a válaszokat, egyenlőre a TE7022-re esett a választásom, végül is rosszat senki sem mondott róla, a $ keretbe is szépen belefér, lehet megalkudok még a hardveraprós 2 pizza árasra is elteszem a majd jó lesz még valami fiókba.
Ha megjött akkor majd leírom a tapasztalataimat. Remélem a klasszikus zenéimet nem rombolja le + még egy kis Celtic Music... A 80's dallamoknak meg úgysem árthat sokat.
Amúgy sincs nagy hifi rendszerem, csak szeretem azért ha minden hangszert hallok a koncertben.A hálózat építést csak elkezdeni lehet, befejezni nem.... Eredetije a HUP-on!! Onnan kölcsönöztem!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest