- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Milyen TV-t vegyek?
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
Hirdetés
-
Eleglide C1 - a középérték
ma Szintet lépett az Eleglide, az egyébként egész korrekt M2 után a C1 sokkal komfortosabb közlekedésre alkalmas.
-
A legtöbb amerikai szerint a TikTok egy őket befolyásoló eszköz
it Egy felmérés szerint a legtöbb amerikai osztja azon véleményt, hogy a TikTok egy őket befolyásoló eszköz.
-
VR játék lesz az Batman: Arkham Shadow (Meta Quest 3)
gp Egyelőre csak egy teaser trailert kaptunk a teljes leleplezésre a Summer Game Festen kerül sor.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz Tibicsucsu #4143 üzenetére
Úgy tudom az ilyen agyagos cuccokat előtte be kell áztatni, különben szétrepednek. Van itthon, de a jénai jóval kevésbé macerás.
Buliban hasznos! =]
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #4143 üzenetére
Csaladellato.hu, gondoscekker.hu Innen tudsz rendelni jó liszteket.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
inf3rno
nagyúr
válasz Tibicsucsu #4255 üzenetére
Én már több, mint egy évtizede nem használtam a római tálat. Viszont ami rémlik, hogy legutóbb sörös kacsát csináltam benne, és baromi jó lett. Esetleg ilyen irányba keresnék, pl: [link]
Buliban hasznos! =]
-
arcsin
senior tag
válasz Tibicsucsu #4255 üzenetére
Nem szoktam túlbonyolitani, kettönkre elegendő cs.combot (3-4 felső) aláeteszek plusz sok sok zöldséget, füszereket kész. Nekem volt hozzá receptkönyv is.
-
sutszi
veterán
válasz Tibicsucsu #4333 üzenetére
Sokféle jó liszt van. Nem kell törvényszerűen királybúzát használnod a jó kenyérhez... Pásztóit sokan dicsérik. Legutóbb nekem csalódás volt...
A vízzel csak akkor legyél bátrabb ha "profi" vagy... Csak viccelek...de nem tudom kihagyni, hogy ne utaljak vissza egy korábbi szálban amiben a takony tészta volt a hozzáértés mértékegysége... Nem, egyáltalán nem az.
A legtöbbször 60%-os aránnyal szoktunk sütni, ha neked is jó maradhatsz nyugodtan. Jól lehet vele dolgozni. De pl én a múltkor csináltam egy 70%-ost és az már elég folyékony.
Én csapkodni nem szoktam... Hajtogatni viszont igen... Hűtőzni sem...bár sokan csinálják..tervben van, hogy kipróbálom.
Attól függ mi a célod. Ha akarsz egy fix receptet ami bevált akkor használd azt. Ha szeretsz kísérletezni akkor vágj bele módosításokba. De egyszerre csak 1 dolgon változtass, mert nem biztos, hogy tudni fogod mi volt a baj, ha sok a módosítás.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
sutszi
veterán
válasz Tibicsucsu #4340 üzenetére
Autolizálást elhagytuk... Igazából inkább fermentálás van. Megmondom őszintén, hogy 2 irányvonalat látok. Van egy racionális vonal, aki józanul és a praktikum mentén gondolkodik és van egy másik vonal, akik szeretnek művészkedni.
A művészek örömet lelnek abban, hogy bonyolítják elnyújtják a folyamatot minden különösebb eredmény nélkül...
Én inkább a racionális vonal felé húzok. Tehát olyan műveletet nem akarok aminek nincs értelme. Ráadásul most nyáron minden folyamat nagyon gyors a meleg miatt...
Szóval amikor a kovász már jó fickós, akkor bedagasztom a liszttel és a vízzel. Fermentálás 1 órán át. Ezután adom hozzá a sót, és jól összegyúrom. Ezután 30 percenként hajtogatás összesen 3 alkalommal. Ezután formázom és szakajtózom. Kb 1-1,5 óra és megy a sütőbe. Most melegben úgy fut a kovász mintha oroszlánok kergetnék...vigyázni kell, nehogy túlkeljen.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Essejó
veterán
válasz Tibicsucsu #4378 üzenetére
Itt keresgélj. [link]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #4386 üzenetére
smokeresek ezzel tolják: [link]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #4398 üzenetére
Azt is lehet vele mérni, tökéletesen jó rá, én is használom erre.
Mágneses így rá tudod tenni a sütőre és csak belógatod a végét. -
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #4398 üzenetére
Én arra az Aliról rendeltem egy párszáz forintos darabot. 300 fokig mér. Kb. ugyanazt mutatja, mint az IKEA-s, annyi, hogy lassabban kúszik fel a mutató. Az egész pár centis, igazán pontosan úgysem lehet látni, de közelítőnek jó.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
freaghill
őstag
válasz Tibicsucsu #4838 üzenetére
Kovászt frissítetted használat előtt? Ha igen mennyire növekedett meg?
-
#73959936
törölt tag
válasz Tibicsucsu #4838 üzenetére
szvsz. mégha az arányok rendben is vannak talán, a legtöbb a jó erős, érett kovászon múlik.
Valamint a mesteri hajtogatáson, ja és persze a kelesztési időn is. -
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #4838 üzenetére
Nem kelt túl? A másik meg, hogy a királybúza elég terülős (kb. mint a tönköly), érdemes visszavenni a vizet, lehet hogy csak emiatt lett lapos. Próbáld meg keverni BL-80-nal és/vagy tényleg kevesebb víz.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
freaghill
őstag
válasz Tibicsucsu #4846 üzenetére
Annyira nem értek hozzá, de nekem alulkeltnek tűnik a kenyér, de a többiek megmondják
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #4846 üzenetére
Hát a fene tudja... Alulkeltnek nem mondanám, az a pár nagyobb bubi inkább formázási "hibának" tűnik (kicsit több liszt került oda). De igazából túlkeltnek sem látszik. Simán lehet, hogy nem volt elég feszes a tészta, és ezért terült. Az látszik a bemetszésnél is, hogy nem tudott nyílni.
Egyébként szerintem igazán nincs ezzel a kenyérrel gond. Oké, nem nyílt hatalmas nagyot, de olyan apró nünaszokon múlik a kovászos kenyérnél sok minden, hogy nehéz így képről eldönteni.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #4849 üzenetére
Ez egy jó videó (instagramon is fenn van fullproofbaking néven, érdemes nézegetni a posztjait). Azt tudni kell, hogy az amerikai lisztek több vizet vesznek fel, mint amit Európában kapni, illetve ez a nő nagyon erős lisztekkel dolgozik (promózza is őket), azért csinál 80+% vízzel tésztát. Instagramon több posztja szól arról, hogy hogyan tudod megállapítani, hogy mennyi vizet vesz föl egy liszt, és hogy érdemes visszavenni a vízből, ha nem olyan mint az övé.
Szóval simán lehet, hogy azért tapadt, mert sok volt a víz, vagy még kelhetett volna, vagy túl savas volt a kovász. Egyébként meg gyakorolni kell, és egy idő után menni fog. (Illetve mikor formázáskor behajtod a széleit, és látod hogy maradt rajta liszt, akkor kicsit lesöpörgeted.) Nem tudom, hogy troksered van-e (lehetőleg fém), mert az sokat segít formázáskor is. Én is sokáig úri huncutságnak gondoltam, de tényleg könnyebb azzal dolgozni.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
#75501312
törölt tag
válasz Tibicsucsu #4849 üzenetére
Woah, hát én nem sütöttem még kovászos kenyeret, de lehet ezek után nem is fogok. Ez a videó nagyon durva.
Sima élesztős kenyérnél van értelme hajtogatásnak vagy valami hasonló bánásmódnak?
Mert én barbár módon csak összekeverem az összetevőket és 2x kelesztés után be a sütőbe. Igaz nem is emelkedik meg annyira, mint szerintem kellene. -
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #4882 üzenetére
Szerintem, inkább alacsonyabb kb. 60-65%-os hidratációval próbálkozz, amíg ráérzel a dolgokra, úgy könnyebb elsajátítani a technikàkat, én is úgy kezdtem. Minél több vízzel dolgozol annál nehezebb.
A kovászod milyen arányba eteted, amúgy? -
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #4882 üzenetére
A nő videóit ne vedd alapul, más/jobb liszteket használ, plusz neki már benne van a kezében, amit mi csak gyakorlunk. Ha gondolod, nézegesd Trevor J. Wilson videóit is, ő inkánn instagramon posztol, bár mostanában ott sem aktív, de korábban sokat írt, érdekes dolgokat, és a videói is jók, sok a formázós. Az még segít a feszességen, ha miután betetted a szakajtóba, a két szélét egymás felé húzod. Pár hónapja én is csináltam egy összevágott videót, pár dolog ebben is látszik.
Sokáig én is jénaiban sütöttem, meg egy mázas fedeles tálban, aztán beruháztam egy öntöttvas lábosra, amazonról rendeltem, konkrétan ezt. Azóta csak ebben sütök, nagyon szeretem. (Annyi, hogy kellett vennem egy komolyabb hőálló kesztűt, mert a simában nem tudom átemelni a pultra, mert átforrósodik, a szilikont meg nemes egyszerűséggel megolvasztotta, pedig csak a fülét fogtam meg. )"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #4885 üzenetére
Kissé alulkeltnek tűnik, valamint a nagy lyukak a bemetszés miatt is lehetnek, érmes megnézni ezt a videót: [link].
Egyébként, külsőre nagyon mutatós darab.[ Szerkesztve ]
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #4885 üzenetére
Köszi. Lenmag ment bele.
Nagy lábast vettem, igen. Igazából ilyet szerettem volna: Challenger Bread Pan, de az ára is húzós és a szállítással együtt már aranyárban lett volna, úgyhogy maradt az alternatíva. Így legalább nem kell centizni a kisebbekkel, a másfél kilós is simán belefér, szerintem még a 2 kilós is menne, de akkorát még nem sütöttem.Egyébként szerintem is egy picit alulkelt.
krizmo: korábban már olvasgattam erről, amit a videóban mutat, nem is szoktam mostanában egy hosszú bevágással sütni, inkább 2-3 vágást ejtek, picit átlósan, ilyesmit."There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #4894 üzenetére
Hááát, tapasztalattal. Van még ez az úgynevezett ujjpróba. Megnyomkodod (megbököd ) a tésztát, és figyeled: ha egyből visszaugrik és nem marad ott az ujjad nyoma, akkor még nem kelt meg. Ha egyáltalán nem ugrik vissza, csak mélyen ott marad a nyoma, akkor túlkelt. Ha lassan visszaugrik, és egy picit látszik a nyomkodás nyoma, akkor jó.
Az a baj ezzel, hogy nem 100%, ráadásul hűtős kelesztésnél nem is igazán használható.
Én általában sokáig elhúzom az első kelesztést (akár 5-6 óráig), és nagyon lerövidítem a másodikat (30 perc, 1 óra), vagy eleve hűtőben megy a második, nagyon hidegen 2-3 fokon, mert ilyenkor csak addig kel, amíg lehűl, ilyen hidegben szinte teljesen leáll a folyamat, így nem kel túl.[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
inf3rno
nagyúr
válasz Tibicsucsu #5010 üzenetére
Passz. Én általában csak leturmixolom, aztán felkenem kenyérre.
Buliban hasznos! =]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #5073 üzenetére
Attól függ.... ma pl. kivettem lapátra borítottam, bevágtam és egyből ment is a sütőbe, semmi időt nem töltött a pulton. Viszont, ha úgy látom, hogy még kelnie kell, akkor szobahőmérsékleten hagyom egy ideig, amíg megkel szépen.
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #5073 üzenetére
Nálam ha hűtőben van, akkor vagy nagyon rövid ideig (csak épp hogy meghűljön) vagy elég hosszan 12+ órát. Úgyhogy én mindig azonnal sütöm, nincs a pulton, csak addig, amíg bemetszem.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
arcsin
senior tag
válasz Tibicsucsu #5077 üzenetére
Amúgy mivel tud többet a csibós mint az IKEA-s 7 ezerért többért?
-
arcsin
senior tag
válasz Tibicsucsu #5079 üzenetére
Nekem ránézésre azon kívül hogy fekete, ugyanolyan rücsisnek tűnik a csibós meg az ikeas, de ha van/nincs zománc akkor hiszek neked.
-
őstag
válasz Tibicsucsu #5079 üzenetére
A Tesco-s piros zománcozott és múltkor láttam 40%-al leárazva, így volt kb. 8.000. Azt esetleg nézd meg, mielőtt átveszed ezt.
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #5077 üzenetére
Nekem ilyen van, amazonos vadállat, 13,5 kilós. A kisütve 1,5 kilós kenyér kényelmesen elfér benne.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
#75501312
törölt tag
válasz Tibicsucsu #5086 üzenetére
Nagyon örülök. Nem sütöttem eddig rendszeresen, de úgy tűnik sosem csináltam jól. Ez most nagy siker.
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #5119 üzenetére
Nem gáz, van nekem is Aliról. Ha rendelsz, a mértere nagyon figyelj. (A kicsik az olcsók, de azok tényleg nagyon kicsik.) Sokkal nem lesz olcsóbb, de azért lesz különbség. Ha megjön, érdemes 100 fokos sütőbe tenni fél-egy órára, fertőtleníteni. (Én egyébként minden sütés után a "maradékhővel" szárítom ki. Sütőben a vastál még órák után is elég meleg, majdnem forró, csak addig várok míg 100 fok köré lemegy a hőmérséklet és akkor teszem be a szakajtót.)
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #5126 üzenetére
Szűken, de tán elég. Most nincsenek itt a melóban a szakajtóim , de megtaláltam a neten. Ilyen mennyiségekkel kb. fél kilósokat sützs, ha jól számolom. Ez a félkilósom (23*12*7 cm). Nem tudom milyet nézel, de én a helyedben meggondolnám a fapápet a nád helyett. (Én ilyet Alin nem találtam. Egy német cég gyártja a Brotformen, de onnan mocsok drága, belföldi forrás meg asszem csak az, amit linkeltem. Talán még a Sütőlapát Bt., de ritkán van náluk, a járvány alatt meg nem szállítottak semmit, most nem tudom mi a helyzet.) Könnyebben kijön belőle a tészta, ha nem használsz ruhát. A nád közötti kis résekbe bele tud ragadni, ha nem lisztezed eléggé, vagy maga a tészta is ragacsosabb (pl. rozs). Ruhát általában használok, kivéve ha direkt azt szeretném, hogy rajta legyen a minta.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #5128 üzenetére
Tulajdonképpen bármiben keleszthetsz, aminek megfelelő az alakja, főleg ha ruhát is használsz bele. Ha valamilyen természetes, nedvszívó anyag (nád, fapép), akkor is nedves lesz a ruha nálam is, hidratáltságtól függ, hogy mennyire. Egy időben vadásztam az olyan vesszőből fonott kosarakat, amiben lehetne keleszteni, főleg a minta miatt, de nem találtam olyat, ami méretben és formában is stimmelne.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
#75501312
törölt tag
válasz Tibicsucsu #5298 üzenetére
100% tapasztalat.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #5715 üzenetére
Üdv,
A Lehel piacon szokott lenni a halasoknál, de ma voltunk Aldiban/Lidlben, és mindkét helyen láttam.
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6048 üzenetére
Szépséges. Biztos nagyon finom lett.
-
kmarci25
veterán
válasz Tibicsucsu #6052 üzenetére
Próbáld ki egyszer a Király-féle Bánkútit (csaladellato.hu). Eddig kétszer sütöttem belőle, 85% körüli hidratációval. Az infón 15g fehérje szerepel, ami valószínűleg igaz, ahogy vette fel a vizet.
Kép1, Kép2"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6213 üzenetére
Szoktam sütőpapírt tenni a kenyér, és a pizza alá is az egyszerűbb mozgatás miatt, egyáltalán nem gáz, halványan látszanak a csíkok....nagyon jó a hőleadása. Ha nem felejtem el majd lövök képet arról, hogy mennyire látszik.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6213 üzenetére
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6449 üzenetére
Üdv,
Gondolom előfőzött lehetett. Használtan már Aldisat. Én úgy szoktam készíteni, hogy kevés fűszerolajon megpirítom és felöntöm dupla mennyiségű vízzel/alaplével, de ha nem puhult meg, akkor teszek hozzá még.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #6485 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #7688 üzenetére
Elnézést kérek, uram! Teljesen jogos a felvetés.
"Egyebkent kb milyen melyen vagod be a kenyereidet?"
Kb. 1 cm mélyen 45 fokos szögben."Es milyen liszttel eteted a kovaszod?"
Akkor megy a legjobbat, ha Garat KBL100-at vagy Manitoba lisztet kap, de nagyon szereti a KBL200-at és az olasz ősbúzás liszteket is. Nem tagadom nagyon el van kényeztetve, de meg is hálálja."Ez is megint olyan szep!"
Köszönöm szépen!Recept a képekhez:
Édesburgonyás kovászos kenyérHozzávalók:
- 600 g Garat KBL 100 vagy bármilyen sima BL80-as liszt
- 400 ml víz (rutintalanabbak 350 ml vízzel próbálkozzanak)
- 180 g 100%-os hidratáltságú kovász
- 12 g só
- 1 kisebb édesburgonyaElkészítés:
Az előző este feletetett kovászból bedagasztottam a tésztát, ezt 1 óra fermentálás követte, majd hozzáadtam a sót.
A tésztát egy tálba tettem, amit kb. 1 evőkanál olajjal kikentem. 1 óra elteltével lamináltam és ráreszeltem egy kisebb főtt édesburgonyát aztán 50 percenként 2-szer hajtogattam.
Megformáztam, és kilisztezett szakajtóba tettem(amihez kukoricalisztet használtam) és ment a hűtőbe kb 12 órára(többet is hűtőzhet, akár 24 órát is, 4 fokos hűtőben). A hűtőből kivéve sütőpapírra borítom, bevágom és egyből mehet a 250 fokra előmelegített, gőzösített sütőbe a vaslapra.
10 percig sütöttem 250 fokon, majd levittem 230 fokra, és további 30 percig sütöttem. -
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #7721 üzenetére
Nagyon szívesen!
A hidratáltságon folyton módosítok, sokszor függ a liszttől is, hogy mennyi víz kell neki, van hogy kevesebb, van hogy több, ezt érzem, amikor dagasztom. Mindig 100%-os hidros kovásszal dolgozom, tehát ugyanannyi víz és liszt kerül etetés során a kovászhoz.
A burgonyát mindig laminálás során adom hozzá(ráreszelem a tésztára), így nem módosít a szerkezetén, szellős tud maradni, ha belekeverem, akkor tömörebb lesz.
Ez így szokott kinézni(ez most cheddar és jalapeno, de szemléltetésnek jó lesz):Összedagasztom a tésztát a só nélkül, és 1 órán át pihentetem (fermentálom), ha letelt az 1 óra hozzáadom a sót is, és ismét 1 órát hagyom kelni, olajjal kikent tálban, fóliával letakarva. Ezt követően szoktam kinyújtani (laminálni) a tésztát, és megszórom magvakkal, krumplival, tormával, aszalt paradicsommal, hagymával stb... Majd "feltekerem" és 40 - 60 percenként (melegtől függően) hajtogatom még kétszer.
Csaladellatos KBL-t probaltad mar vagy csak a Garat?
Nem próbáltam a Családellátós liszteket, de akik használják, azok meg vannak vele elégedve. Itthonról többnyire Garat liszteket használok, illetve az Artizán BL 80-as kenyérlisztjét szeretem még nagyon, ha néha napján eljutunk oda, akkor mindig szerzek néhány kilót, Isteni kenyerek sülnek belőle.
-
Madoc
veterán
válasz Tibicsucsu #9136 üzenetére
Kattints a linkjére, ott van minden.
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
őstag
válasz Tibicsucsu #10342 üzenetére
Öntsd egy lábosba és kezd el forralni. Be fog sűrűsödni, intenzív íze lesz, ahogy elpárolog belőle a víz A hagymákat is benne hagyhatod és akár egy botmixerrel bele is pürésítheted. Az is sűríti. A végén sokkal kevesebb, de sűrű szaftot kapsz, amit használhatsz úgy is, de felöntheted kis tejszínnel is, akkor könnyedebb lesz, ha nagyon erős az íze.
-
Beni2360
félisten
válasz Tibicsucsu #10379 üzenetére
Én is az előtésztához ami 150gr abba 100gr a tk rozsliszt a tobbi bl80-s. Tenyleg jobb az ize. Amit linkeltem abba is van.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #10387 üzenetére
Bedagasztottam 2 kg lisztet kenyérnek, amiből leválasztottam 1kg tésztát, formáztam és egy vajjal kikent formában kisütöttem, alaposan megszoktam kenni vajjal a kelesztés előtt, és akkor is amikor kisült, nagyon jól elszívja a vajat, és nagyon finom lesz.
Egyebkent tartozol meg egy kovaszos kifli recepttel
Mostanában semmire se jut időm, de majd igyekszem pótolni, miután kikísérleteztem a megfelelő kifli receptet. Croissant próbáltad már? Biztos ízlene a gyerkőcöknek.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #10391 üzenetére
Nem hutozted a formakenyeret?
Mostanában nem.Nekem az alap kenyereim se savanykásak, nem szeretem, ha savanyú íz érződik a kenyereken, ezért is tudom használni a sima kenyértésztát szendvicskenyérnek is.
Korábban ezt a receptet készítettem el, nagyon bevált: Szendvicskenyér készítés kovásszalCroissant az nagyon izgatja a fantaziamat de nagyon melosnak hangzik!
Valóban melós kicsit, és nem 1 nap alatt készül, de nagyon megéri.Graef őrlöd van, jól láttam?
[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #10393 üzenetére
Nekünk is Brikka van van mellé.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Tibicsucsu #10426 üzenetére
Nagyon szép lett, külön gratula a fonásoz! Valamikor nekem is kell csinálnom, úgy megkívántam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Gördeszka topic
- Az NVIDIA szerint a partnereik prémium AI PC-ket kínálnak
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ELADÓ GÉREX gyártányú akkus fúró, csavarozó
- Eladó teljesen új, bontatlan Nespresso Essenza mini piros színben
- Érintőgombos Jura C65 automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs LEGEND székek azonnal . 24 hónap garancia . +36301300000
- Nagyon szép Delonghi Dinamica ECAM 353.15.B automata kávéfőző