- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- VR topik
- Törölte az idei asztali csúcsprocesszorát az Intel
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Végleg leszámol a Mac Próval az Apple
- Milyen széket vegyek?
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"Van belőle "északi tájolású" verzió is?"
Van. És nem mindegy. Lásd alulról harmadik és második bekezdés.
"Sose értettem, hogy mi a pláne a karcsúsított billentyűzetben."
Pedig nem egy bonyolult koncepció. Egyrész több helyed marad egerészni, ha jobbkezes vagy, plusz az alkarjaid kisebb szöget zárhatnak be a vállaid vonalával (fiziológiailag egészségesebb). Meg az sem hátrány, ha mindent is el tudsz érni kevesebb kéz-/ujjmozgással.
Az abszolút ideális elvben az, ha a kezed egyáltalán nem mozdul el a home row-ról, és minden létező karaktert/funkciót elérsz a nyugalmi állapotból 1u (tehát egy sztenderd alfabillentyűnyi) távolságon belül. A programozható eszközök csodája. Szóval még ezen a rézbillencsen is van alsó hangon vagy 30 felesleges gomb.

"A vékony Entert meg tényleg nem értem."
Mit nem értesz rajta? US ANSI szabvány, még jobb is, mint az ISO, mert 1u-val közelebb van a home row-on nyugalmi helyzetben lévő kézhez. Az egyéb jellemzőket és előnyöket/hátrányokat (már ha lehet annak nevezni) ezen az oldalon találod.
Plusz a komplett európai piac eltörpül az Egyesült Államokban lévőhöz képest. Nyilván sokkal elterjedtebb lesz az US ANSI, mint egy bármilyen ISO.
A sárga-/vörösréz pedig egy prémium anyag a hobbisták világában, és amellett, hogy lényegesen nehezebb, mint az alumínium, erősen kihat a gépelési akusztikára (mélyíti). Általában belső vagy külső súlyokhoz szokás használni (gyakorta valamilyen bevonattal, de olyan is van, hogy direkt hagyják patinásodni), az már jóval ritkább, ha az egész készülékház abból van.
Sok emotikon, és már megint az értelmetlen posztok gyűjtése...
-
PTM
senior tag
Black Myth Wukong-hoz van amúgy, az is a Q1 HE-n alapul.
-
Kansas
addikt
"Azt mondjuk nem értem, hogy a kinetic sand kifejezésből, hogyan lesz víztaszító homok."
Egyrészt mert a Kinetic Sand az nem anyagnév hanem márkanév, másrészt ezért."Továbbra sem látom az értelmét réz használatának a szóban forgó billentyűzetben."
Ja, hogy az értelmét keresed? Fancy, javít a hangkarakterisztikán és a tömege miatt nem kell külön nehezék. Más értelme nem kell legyen.
Elég, hogy az összes kifogásod ugyanannyit ér a rézzel, mint bármi más fémmel szemben, amiből szintén gyártanak billentyűzetházat.
A leginkább értelmetlen része a dolognak szvsz az hogy ha vörösrézből van, akkor mi a bánatnak lett sárgaréz-színűre színezve, miért nem az olcsóbb sárgarézből van egyből gyártva...? -
Kaiku
senior tag
Az alufelni egyik előnye az acélfelnivel szemben, hogy merevebb, ami előny ha széles felni kell a nagyobb terherviselés miatt.
A másik, hogy nem olyan könnyen korrodál mint az acél és szépen lehet önteni, ezért mindenféle kinézetű felnit lehet belőle önteni.
Az acélfelni pedig sokkal rugalmasabb az alu ami a rossz utakon jobb rugózást biztosít és kedvez a futóműnek is.Továbbra sem látom az értelmét réz használatának a szóban forgó billentyűzetben.
Azt mondjuk nem értem, hogy a kinetic sand kifejezésből, hogyan lesz víztaszító homok. -
Kansas
addikt
"Nehezéknek jó a festett vas/acél lemez is!"
Sőt, a víztaszító homok is... és az még a hangon is segít.
Az acélfelni is jó a kocsikra is, mi a frászért keresik a népek a mindenféle könnyűfém(alu/magnézium/stb) ötvözet felniket, amikben ugye a fém könnyű, de annyival vaskosabb a felni, hogy a végén jóval nehezebb lesz...
-
csibe1
veterán
"déli tájolású, gombonként címezhető, 22 effektes RGB LED-ek"
Van belőle "északi tájolású" verzió is?

Iránytű is van, ha véletlenül elmozdulna a tájolás?
Most van blakkfrájdéj, adnak rá 25% kedvezményt az oldalukon (ha jól láttam, mert azóta nem hozza elő), szóval csak 400 dodó.

Sose értettem, hogy mi a pláne a karcsúsított billentyűzetben.
Biztos lesz majd pár szagértő, aki megmagyarázza, hogy ez miért is jó.

A vékony Entert meg tényleg nem értem.

Veszett idegesítő, már tíz éve is hülyét kaptam tőle, mert mindig mellé ütöttem.
Ütni kéne a kitalálóját is, meg a gyártóját is; jó alaposan, minden irányból.

Ez is olyan, mint a zsiráf...
-
Kansas
addikt
-
tibaimp
nagyúr
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Szólj mikor, mert megyek is az ablakod alá....
-
ForRedGlory
félisten
Dobom is ki a Q6 HE-t.
-
tibaimp
nagyúr
Határozottan jól néz ki, legalábbis nekem tetszik. Mondjuk ennyi pénzt nem adnék érte.
-
Kaiku
senior tag
Attól, hogy copper edition a neve, még nem jelenti azt, hogy rézből is van.
Ez megint egy marketing bullshit. A leírása szerint amúgy is csak az alapja van "rézből".
Billentyűzet szempontjából kb bármelyik réznek az a legnagyobb baja, hogy oxidálódik, patinánsodik ezért rendszeresen polírozni kell. Vagy bevonatolva van, de akkor mi értelme a réznek? Arról nem is beszélve, hogy elég érdekes szaga is van a réznek és allergén is. A réz elektromos vezető tülajdonsága sem előny, ha egy billentyűzet házáról van szó. -
worxland
addikt
4 kiló? Hurrá, nem kell csúszásgátló talp!
-
Alusky
senior tag
Biztos, hogy ez tiszta vörösréz?
Itthonra ne vegyétek meg, mert lába kél.
-
-igu-
veterán
kivancsi vagyok, ez a bevonat meddig marad meg a puha vorosrez feluleten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- Yettel topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Call of Duty: Black Ops 7
- Váratlanul ledobta asztali csúcs-Ryzenjét az AMD
- Magisk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 5500 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon RGB Slider 400W
- PANASONIC Toughbook CF-53,i5-3340M,4GB RAM,500GB HDD,DVD,WIN10
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8265U I 16GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest