Hirdetés
Aktív témák
-
válasz
Jack@l
üzenetére
Igen, a W7 agy akár Vista is gondoskodik erről, végül is 3 lehetőség van
1. Ha van műkődő W7 és egy új ssd- etszel a gépebe, akkor W7balól a lemezkezelőből particionálni (ilyenkor nem jön létre a 100 megás rész sem)
2. Ha nincs működő W7, akkor W7 telepítőlemezről a teleptővel particionálsz, ebben az esetben létrejön a 100 megás rész is
3. Ha nincs működő W7, akkor W7 telepítőlemezről a teleptővel particionálsz, de parancssorból (ahogy korábban leírtam) esetben szintén létrejön a 100 megás részBármelyiket is válassza a user, a partíció eltolás rendben lesz.
Gézengúz #28895
Ha erre a hsz-ra gondolsz, akkor az ezért lassú Zlin50 topiktársunknál. Ettől függetlenül, el szoktak maradni a SATA3-as bővítőkártyák a sebességben, de a fenti esetben, az ilyen mértékű sebességcsökkenésnek a PCIE 1x-es port az oka. -
Jack@l
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
reggel volt, csak a számokat figyeltem

Mindenesetre nem bonyolítanám túl, a win7 beépített partícionálója rendesen megcsinálta nálam. -
-
-
Jack@l
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Nem 4096-os szektorok(4K) fekszenek jobban az ssd-nek, és 4096-al kell oszthatónak lennie az eltolásnak is?
-
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Ez pontosan így van, ahogy írtad.
Míg a DISKPART az OS részét képezi, addig a DISKPAR egy külső segédprogram.lucky07 #28875
Nem kell semmilyen segédprogi meg egyéb, alapvető dolgokat kell betartani és akkor jó eséllyel azt hozza az SSD, amit kell.(Tegnap nekiugrottunk privátba madarasz92 topiktárssal, nulláról telepíteni, mert igen gyatra eredményei voltak a Corsair Nova 60G-s SSD-nek nála: [link] | [link]
Szóról-szóra betartott/beállított/végrehajtott stb mindent, amit kértem tőle, most ezek az eredmények: [link] | [link] -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
lucky07
üzenetére
Ha ugy csinalod, ahogy Fire/SOUL/CD irta, akkor 1024-et adj meg, mert tudtommal a DISKPART ebben az esetben KB-ban hatarozza meg az erteket, tehat stimmel, hiszen 1 MB-tal kell eltolni a tablat. A diskpar pedig szektort ker, a 2048 szektor pedig szinten 1 MB (1 szektor=512 byte; 512x2048=1048576 byte; osztva 1024-gyel=1024 KB, osztva 1024-gyel=1 MB). De javitson ki valaki, ha tevednek.
Viszont a legegyszerubb valoban az lenne, ha egy masik SSD-s vagy HDD-s rendszerrol bootolnal, az erintett SSD-n futtatnal egy secure erase-t, lehuznal minden mas taroloeszkozt a rendszerrol, majd Windows 7 telepitot inditva ujraparticionalnad es formaznad a meghajtot. Szerintem nem lesz ezutan az eltolassal, sem a sebesseggel gond.(#28883) vendingo: nyugodtan kuldd nekik el ezekre a gyatra ertekekre hivatkozva. Ha szuksegesnek latod, keszits par fotot ezekrol, hogy alatamaszd, bar szerintem nem Te lennel az egyeduli, aki visszavisz egy V200-ast hozzajuk.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Pubszon
veterán
Hali.
Kingston V+100 96GB-os SSD-n meg lehet valamilyen programmal nézni az eddigi írás/olvasás mennyiségét? -
lucky07
aktív tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Rendben akkor marad a sima Sata csatlakozóban.
Igen 8Gb ramom van, volt rá példa, hogy nem stimmelt az eltolás.
De mondjuk akkor még nem is használtam a diskpar nevű programot.
Mert azóta jó az eltolás mióta azzal beállítottam,de mondjuk a későbbiekben nem is telepítőről formáztam hanem egy másik rendszer alól.
Most pedig megint felmerült egy kérdéses dolog hogy az eltolás az 2048 v. 1024?
Mert itt ezt olvasom, itt pedig ezt.
Én pedig 2048-ra állítottam. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen, akartam is modositani, hogy 7-es telepitojebol particionalod es formazod, de lejart az 5 perc. Masreszrol koszonom a pontositast!

-
scope2007
addikt
válasz
lucky07
üzenetére
ahogy SVLaller kolléga is ajánlotta egy Secure Eraset rátolhatnál az OCZ toolboxból..
ez lenullázza a cellákat, tehát gyári állapotba kerülnek [persze nem az elhasználódást nullázza, hanem a cellák tartalmát.. így vissza lehet állítani egy idejével belassult ssdt újkori sebességére] próbáltam és valóban
-
válasz
jim_raynor70
üzenetére
"Az eltolasnak pedig jonak kell lennie, ha a 7-es telepitojebol formazod. "
Ha csak formáz egy partíciót W7-el, az az eltoláson nem változtat, csak ha letöröl minden partíciót az SSD-ről és újra létrehozza. Partíció létrehozásakor lehet az eltolás értékét megadni, a format-ot nem érdekli a dolog. (bár szerintem tudod ezt, csak olyan természetes számodra, hogy kimaradt)
lucky07
A W7 automatikusan 1024KB-os (1MB-os) eltolást alkalmaz (nem csak SSD-knél, HDD-knél is egyébként), ha a lemezkezelővel, vagy a telepítővel hozol létre partíciót (nem parancssorból). Ettől el lehet térni, lehet 2-3 vagy több megás eltolási érték is, csak az maradék nélkül osztható legyen 4KB-val, annyi a lényeg. -
lucky07
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Olvasom amit linkeltél.
És ott 1024 van meg adva,ahol én olvastam az eltolást ott 2048 van meg adva.
Nem kötekedésből írtam csak, saját magam miatt, hogy tanuljak belőle.
Jah és ha telepítőből formáztam akkor nem stimmelt az eltolás.
De igen ahogy nézem a leírást természetesen nem így formáztam hanem simán amikor megjeleníti az SSD-t.
Igen minden meghajtót lehúztam telepítéskor, hogy ne kavarjon be. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
lucky07
üzenetére
Hagyd meg azt az MSDN-es rendszert, mert elvileg az a "szuz".
A JMicron vezerlot egyelore hanyagold az Agility-vel, tehat a 6 darab fekete portok egyikere dugd ra a kabelt.(#28869) lucky07: ha 32 bites rendszert teszel fel, azzal az a gond, hogy 4 GB memoriat tud megcimezni osszesen es ugy latom az adatlapodon, hogy Neked a duplaja van. Az eltolasnak pedig jonak kell lennie, ha a 7-es telepitojebol formazod. Ellenorizted install utan es nem stimmelt a szam?
-
lucky07
aktív tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Az a baj hogy amikor Win7 telepítőből formázom akkor nem stimmel az eltolás.
Nem nem akad csak amikor először húztam rá rendszert akkor villám gyors volt a ki be kapcsolás.
Most meg kicsit sztem be kavartam neki az intel cuccaival.
De most feltoltam neki amit gyárilag adtak a laphoz.
De sztem holnap újra rendszer tolás
Most egy Ultimate x64 van fent.
Lehet csak x86 kellene próbálkoznom? "Home Premium"Köszönöm a segítséget!

-
válasz
lucky07
üzenetére
Így elolvasva az azóta írt hsz-aid, ez nem biztos, hogy segíteni fog rajta, de azért linkelem: [link]
(Ha nem használsz több OS-t, akkor telepítés idejére a HDD(k) adatkábeleit húzd le, W7 telepítőlemezről is elvégezhető a művelet)lucky07 #28867
Az Intel-re (egy csoportban van 6 darab) -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
lucky07
üzenetére
Szerintem nem rossz az eredmenyed, SATA2-es lapban, folyamatosan 250 MB/s felett.
Tulajdonkeppen mi a gond? Hogy latod egy pillanat erejeig az udvozlokepernyot? Vagy erezhetoen hasznalat alatt akad is az SSD miatt a rendszer?
Nem tudom, mit szedsz torrentrol, de ha mar onnan toltesz operacios rendszert, ne agyonbuheralt szutykokat tolts le, hanem teljesen "erintetlen" kategoriat, mert ki tudja, mi lett integralva a modositott verziokba.
Formazni a Windows 7 telepitojebol formazd. Az alapertelmezett foglalasi egyseg Windows 7 eseteben 4 KB, ami optimalis a rendszer szamara. -
lucky07
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jajj, nem történt semmi.

Én tartozom köszönettel hogy segítetek nekem.
A formázásra milyen választ tudtok adni nekem?
Köszönöm!
-
válasz
lucky07
üzenetére
Elnézésed kérem, de SVLaller kolléga rávilágított a tévedésemre, azona Maximus-on SATA2-es portok vannak, szóval jól megy az SSD...

(A nagy kapkodásban itthon nem vettem a fárdságot, hogy ránézzek a deszka honlapjára, csak emlékezetből írtam, tévesen (Maximus Extreme-en van SATA3-om is, nem a Formula-n, még1x elnézést...
) -
vendingo
veterán
Jól megszívtam a V200-as SSD-vel.
Szerintetek van arra mód, hogy gariba visszaküldöm, mert a dobozán feltüntetett írási sebességnek jó, ha a felét tudja. A laggolásról nem is beszélve. Az "i" betüs boltban vettem. -
lucky07
aktív tag
válasz
SVLaller
üzenetére
Én is gondoltam erre,csak azt nem értem hogy mit ronthattam el mert eddig elég gyorsan töltött be, és kapcsolt ki,de most már nem.
Most már azt is látom, hogy Üdvözöljük, és a kikapcsolás sem annyira.
Tegnap csupán 2* húztam újra a rendszert.
Lehet hogy azért ilyen mert win7 x64 Ultimate?
Nem tudom de már szedem lefelé torrentet a következő Oprendszert.
Holnap pedig újra neki ugrok.
De engem még a formázás kérdése érdekelne.
Esetleg a telepítővel formázzam?
Vagy másik meghajtóról, alapértelmezett v. 4096kb?
A válaszokat mindenkinek előre köszönöm!
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
nem rossz az az eredmény szerintem, SATA2-n ennyit tud mindegyik.
-
lucky07
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jah igen, és még amit kérdezni szeretnék, hogy amikor formázom az SSD-t , akkor miként tegyem azt?

1.Formázás: Alapértelmezett foglalási egység
2.Formázás: 4096kb
Köszönöm a választ!
Még sokat kell tanulnom igazából hogy megfelelően tudjam üzemelni az SSD-t, ha már egyszer megvettem.
-
lucky07
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a választ, a tálalással kapcsolatban semmi gond, megértelek.
2. lehet hogy van néhány felesleges chip driver,de azt hogy tudom ki küszöbölni?
3. nem JMicronra dugtam az SSD-t hanem sima normál Sata csatlakozóra.
(az én esetemben melyik a JMicron csatlakozó?)
Az ODD? v. Speed HDD?
Te a sima Sata csatlakozót vagy a felsoroltak melyikére tennéd?
De én is vári fogom az írásodat.
Természetesen már most köszönöm a segítségedet!
-
válasz
lucky07
üzenetére
rossz eredmény aminek lehet oka
1. hibás BIOS beállítás
2. feleslegesen felpakolt chipset driver
3. hiányzó SATA driver (pl JMicron ezen a deszkán, ha oda dugtad)(Bocs, hogy nem részletesebben tálalom, de elkövettem azt a hibát, hogy megmondtam, hogy ebben az évben ma az utolsó nap, amikor gépekre ránézek, ennek eredményeként hétvégén 6 lapost és 4 asztali gépet hoztak full telepítésre, az utolsónak most álltam neki, 4-ig kész kell lennie)
Holnaptól, azt töröm szét a fején az illetőnek, amit épp hozott. 
Viszont arra lesz időm, hogy írok egy normális logout-os bejegyzést a témában, mert úgy látom sokszor ilyen apró bakik csúsznak el userek.
-
lucky07
aktív tag
Nekem egy Asus Maximus3 Formula lapom van rajta egy win7/x64 OS
És egy Ocz Agility3 SSD ilyen eredményt hozott, ez milyennek számít?
Annak ellenére hogy azt tapasztalom hogy amikor be tölt még az üdvözöljük feliratot is látom.
Pedig már egy ideje bújom a fórumokat és mindent be állítottam szerintem.
Nekem így néz ki az eszközkezelő.
Vajon mi nem stimmelhet?
A segítséget előre is köszönöm!
-
válasz
madarasz92
üzenetére
Oksa. Megpróbálok egy részletes leírást készíteni, természetesen direkt a Te alaplapodhoz fog szerepelni benne (BIOS beállításai). Ez időigényes feladat, de remélem 1 órán belül végzek. Privátba küld el a deszka pontos típusát (bár ezt már írtad azt hiszem, vagy legalábbis az adatlapodon szereplő lehet) meg a Revizió számát. (a deszka honlapján találod, pl rev 1.0, rev 1.1, rev2.0 stb stb lehet, szóval melyik?)
-
madarasz92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
2.Narancssárga .
3.Azt megkőszőnném !!

-
válasz
madarasz92
üzenetére
1. Kösz a képet
2. Igen
3. Ha van egy kis időd, akkor nekiugrok és írok egy step by step leírást, hogy hogyan kellene telepíteni. Az szóról-szóra betartva újrahúzod a rendszert. Így oké? (mert ha már elment a kedved a telepítéstő/állítgatástó stb, akkor nem írom le feleslegesen, relative eltart egy ideig) -
madarasz92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. [link]
2.Az alaplapon lévő szinjelőlésre gondolsz ? -
Bodor
veterán
Nem ajánlott. Samsung 830...

Az első sor, plágium...és szerzői jogokat sérthet!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként köszönöm a tippet, írtam neki.
-
zetecR
addikt
Nem ajánlott. Samsung 830...

De hogy konstruktív is legyek, S.Y.S. kollégának volt problémája lagoló Dell Mini-vel, esetleg kérdezz rá, hogy nála mi lett a dologgal.
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Dell Mini 1010-be szerelt OCZ Vertex2 SSD-vel van problémám. Win7 install simán megy, de a feltelepített rendszeren minden nagyon lassú, laggol, illetve néha lefagy az egész rendszer, utána meg meglódul. A legfrissebb bios van fent, és minden lehetséges drivert chipset, stb. és illesztőprogramot telepítettem már ,az ssd-n is a legfrisebb firmware van, de még sincs megoldás. Vírus kizárva, a proci sem melegszik. Ha sima hdd-t rakok a gépbe, akkor ott az XP simán fut rajta, nincs gond, igaz, hogy csak 130GB-osnak formázza le a 160-as hdd-t, de mindegy. Nekem az ssd lenne a jó megoldás. Van valakinek valami ötlete, vagy volt már valakinek hasonló problémája? -
Maxtreme
addikt
Noh így pár nap után kijelenthetem hogy megszűnt nálam a fagyásos hibajelenség.
Ha valakit érdekel, mindössze ennyit csináltam:Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\iaStor\Parameters\Port0]
"LPM"=dword:00000000
"LPMDSTATE"=dword:00000000
"DIPM"=dword:00000000(ez nyilván egy regfile. Hátha valakinek segít aki hasonló problémákkal küszködik)
Igazából fogalmam sincs hogy mit csinál ez a 2 funkció amit ez letilt, de hatásosnak tűnik az a lényeg.
Illetve nyomtam 1 Crystal Disk Markot is.

Gondolom sata3-as lappal azért ez jobb lenne. (de a HDD-hez képest így is brutális, szal platformváltásig tökéletes ez
) -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
két szó: nem semmi!
-
SVLaller
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
eddig 3 hónap alatt írtam a meghajtóra 381Gb-ot, amiből 100GB minimum a mindenféle bechmark stb. Így számolhatunk évente 1-2 TB-ot, akkor eszerint még legalább 100 évig nem fáradnak el a cellák.

-
Horvi
őstag
-
Manus01
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

Már vagy 5TB-t írtam annyit teszteltem

-
válasz
Kolondrum
üzenetére
"...nincs valós adat a tartósságról. Max amit a gyártó mond. "
Hacsak nem ilyen teszt![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
lucky07
aktív tag
válasz
Maximum1
üzenetére
Igen Sata2-n használom, de így is jóval gyorsabb int egy HDD.
De tervezek egy Sata3-as kártya be újítását.
Már csak kíváncsiságból is, ha meg beválik akkor az bónusz.
De én tényleg nem akarok senkit sem rá beszélni az OCZ-re, ezt mindenki maga döntse el, hogy milyet választ.
-
válasz
Manus01
üzenetére
Írni szerintem sokkal fontosabb dolog. Lehet lobogtatni a gyártóknak az olvasást.

Mellesleg nagyon kíváncsi vagyok kinek mennyire döglik meg az SSD X év után. Ezek még új cuccok (legalábbis ha a mai SSD-ket nézzük), nincs valós adat a tartósságról. Max amit a gyártó mond.
-
kerekfej
őstag
Egyértelműen a Samsung a jobb.
-
Chaser
legenda
Samsung 470/830 biztos jobb mint a 64-es v100 kingston. Mondjuk a 470 nem feltétlen ér meg sok felárat sztem, v200 meg kerülendő, ki lett vesézve a napokban. OCZ-vel sok gond volt ahogy olvastam, lehet nem minden szériájával, én nem erőltetném. Vannak itt megbízható darabok, azok közül érdemes választani sztem. Pl nagyon jó a 96-os v100+ kingston is ha még találsz valahol. Sajnos felment az ára, de minek nem?...
-
Maximum1
őstag
válasz
Neil Watts
üzenetére
Köszi!
Megrendelem!
Még találkozunk!
-
lucky07
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igen AHCI -ben lett telepítve.
De nekem igazából az az opció hiányzik ahogy az óra mellett volt egy ikon amire rá kattintottam és ott felhozta az összes HDD-met mint ahogy a Pendrivokat ugyanúgy lehetett eltávolítani a meghajtókat.
Csak nem tudom melyik az az Inteles program.
Azt hittem ez az AHCI az de ezek szerint nem.
Win7 x64 van most rendszernek.
-
válasz
lucky07
üzenetére
Most AHCI-ben lett telepítve és akkor a W7 AHCI drivere van jelenleg?
Ha igen, akkor valami gond van vele?Amúgy pl kicsomagolod valahová a szóban forgó AHCI driver-t, eszközkezelőben ráálsz a W7 AHCI driverére/jobb egér/illesztőprogram frissítése és kézzel betallózod azt a mappát, ahova korábban kicsomagoltad.
Egyszerűnek kellene hogy legyen (és gyakran az is), de bizonyos driverek esetén nem mindig jön össze, plusz ha egy olyan AHCI driver-t telepítesz, ami nem támogatja a TRIM-et még, akkor adtál a guanónak egy sallert...

Maximum1
Hát ha W7 alatt használod, akkor OCZ, viszont XP/Vista alá inkább a Kingston-t választanám. -
Maximum1
őstag
Sata2-re dugom most, de kb. 1 év múlva váltok sata3-ra.
Melyiket vegyem?
OCZ agility 3 60gb
Kingston V100 64gb -
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Az AHCI-t hogy kell telepíteni a kezelőben, mert exe nincs benne, én meg még nem igazán csináltam ilyet.Előre is köszönöm a segítséget!

-
válasz
madarasz92
üzenetére
Annyit tegyél meg, hogy
1. az eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI eszközök listájáról tegyél be egy képet
2. Melyik sata portban (mi a neve sata vagy gsata vagy ha úgy egyszerűbb sárga vagy lila) vannak az eszközök? -
Bodor
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a 128K-s stripe a leggyorsabb. Régebben erről többet beszéltünk, innen mazsolázhatsz.
-
Ashooka
tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
A másik gépbe is ssd-ről ment a rendszer! A particót leszedtem mielőtt neki álltam!
-
samu74
addikt
válasz
madarasz92
üzenetére
Ezt nézted? AHCI/bios/chipset update volt?
-
MrCsiT
addikt
válasz
Ashooka
üzenetére
Ez pedig egyszerű, mint a szög:
letöltöd a fw -t, emlékeim szerint, egy zip, és követed az ebben :
Corsair SSD Field Update Tool Instruction Firmware 1.3.3.pdf
leírtakat.
Tömören :
Elindítod admin-ként Win7 alól a "Corsair_FieldUpdater_v1.1.exe" -t, scan-nel rákeresel az SSD-dre, megnézed, hogy az ID -nak mi a vége, az olyan ID-s update fájlt betallózod, és update.
Kb. 1 perc a teljes folyamat, Win alól..Gyártó szerint, javasolt az adataid mentése az update előtt, esetleg új Win7 hűzása sem árt az update után - de nálam semmi bajuk nem lett az adatoknak.
-
madarasz92
őstag
válasz
madarasz92
üzenetére
Most hogy újra raktam a Win 7-et ezek az adatok jőttek ki [link]
-
rekop
senior tag
válasz
kerekfej
üzenetére
Ha tudsz ajánlani alternatívát, azt szívesen fogadom. A lényeg hogy 25k-ba beleférjek. Végső esetben lehetne akár 32gb-os is. Jelenleg 23gb-ot foglal a win-em az összes programmal együtt amit használok. A teszt értékek nekem annyira nem fontosak, a lényeg, hogy érzésre nagyságrendekkel gyorsabb rendszert(boot idő, programok indulása...) kapjak. A jelenlegi vinyóm egy samsung sp2504c, ami már elég lassú(crystaldisk:seq r/w: 60mb/60mb). Ssd vásárlás helyett megfordult a fejemben egy HD502HJ is, és később bővíteni az ssd-vel. Egyelőre még tanácstalan vagyok melyik megoldás lenne a jobb.
Aktív témák
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)