Hirdetés
Aktív témák
-
szg88
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Amúgy melyik a legolcsóbb "még érdemes megvenni" kategória 64gb-osban?
-
szg88
őstag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Nem tom azé kérdem, mert alaplapot akarok cserélni. A mostanin csak 2-es van.
-
szg88
őstag
Lehet h@lye kérdés, de sata2-es alaplapra rá lehet kötni sata 3-as ssd-t? Működik úgy?
-
Chaser
legenda
válasz
Maximum1
üzenetére
Abba valami spéci "asus szabvány" ssd ment nem? Ha ilyen 8-16GB-os valami az biztos nem volt sebességbajnok. Ahhoz legalább 64MB-os kell MLC-ből ahogy elnéztem, de a jobb 32-esek is azért már elfogadhatóak. Nekem a 64-essel se volt bajom noteszban, 15-17 sec boot és indult pöccre minden. 96-ost lehet azért éreztem gyorsabbnak mert drágábban is vettem

szerk: szg88: Működik persze. Max nem lesz olyan gyors a szekvenciális olvasása. Feltéve ha olyan ssd-t tervezel ami 1ébként tényleg sata3 tudású és 300MBps felett tud, nem csak ráírták a sata3-at mint pl a kingston 64-es v200-ra, olyanokon sata2-.nek sincs mit visszafognia.
-
madarasz92
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Újra telepitettem a Win7-et kiváncsi vagyok most jó lessz e

Amúgy egy Gigabyte EP45T-UD3P alaplapban használnám. -
-
samu74
addikt
válasz
madarasz92
üzenetére
Hát ahogy írták többen is,a 4k/4kQD írás az gyalázatos(kb. 8-10 között kéne legyen).AHCI/chipset drivert ellenőrizd szerintem(aktív-e),meg a lemezeltolást(alignálást).[link]
Firmware-t nem találtam az ssd-hez,esetleg még marad az alaplap(noti?) bios update. -
rekop
senior tag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Köszi a segítséget mindenkinek.
A 96GB Kingston szimpatikus lenne, de a keretem jelenleg 25k max. Ebből kell kijönnie, vagy elhalasztom a vásárlást. Én ezt az OCZ-t néztem ki magamnak. Azért még gondolkodom rajt. A lényeg, hogy a trim akkor nem lesz probléma. -
válasz
madarasz92
üzenetére
Az nem számít, hány HDD van mellette. A Corsair nem agyári oldalán, hanem a saját fórumán ad infót a fw frissítéssel/letöltéssel stb kapcsolatban (már ha van FW hozzá persze) Corsair Forum
(Úgy rémlik, valaki korábban kérdezte a 1.3.3 FW-t, neki is ez az oldal fog segíteni)
-
madarasz92
őstag
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Értem az nem lehet gond hogy még 2hdd fut mellette ?
Firmware-t hol találok hozzá ? -
Pubszon
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazatok van, erre rosszul emlékeztem.

Mindig tanul az ember.
-
Maximum1
őstag
Sziasztok!
Ebbe érdemes Kingston SSDNow V100 64GB bele tenni?
Lap G31
Proci: E2140
Ram: 2x1 gb /dual/
Vid: 8600GT/512mb/
Vinyó 500 gb /7200/16mb/ -
jim_raynor70
aktív tag
Tovabba lesz valamennyi kulonbseg, de az atlagosan elenyeszo, nehol pedig a nagyobb diffit sem venned eszre rendszer alatt. Itt egy osszehasonlitas IDE es SATA mod kozott. Nem a legfrissebb, de szemleltetni jo.
(#28782) Pubszon: en ugy tudom, nem lehet teljes mertekben kizaro ok a TRIM-re az IDE mod. A fenti linken is azt irjak:
"But what about SSD TRIM?
TRIM is non-specific to either SATA controller mode, and will work equally well in both IDE and AHCI-mode. Benchmark Reviews will soon publish a detailed report that illustrates the recovery levels for each SSD controller tested here."
-
-
Pubszon
veterán
Ha nem tudja az AHCI-t, akkor a TRIM kilőve.
Ebben az esetben jó lehet neked a Kingston V+100.
Mivel: "a vezérlő támogatja a TRIM-et, és emellett az üresjárati Garbage Collectiont is. Ez utóbbi röviden annyit jelent, hogy az operációs rendszertől teljesen függetlenül valós időben takarítja a blokkokat, így a teljesítmény folyamatosan a maximum közelében mozog. Ergo olyan rendszerhez is remek választás lehet egy ilyen chippel szerelt SSD, amelyik egyáltalán nem támogatja a TRIM-et" -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
madarasz92
üzenetére
Az irasa mint a harmat, tobb MB-ot szellentek masodpercenkent.
Nezd meg CDM-ben, hogy File/Test Data/All 0x00 (0 Fill)-nel mit produkal, bar ez nem fog segiteni rajta, ha erezhetoen lassu.
Frissits rajta firmware-t, ha kell, az alaplapon is, BIOS-ban AHCI-re legyen allitva a SATA mod, toltsd le es pakold fel a legujabb chipset drivert. Esetleg telepitsd ujra a rendszert, Windows 7 telepitojebol formazd ujra (hogy biztosan jo legyen az alignalas, de ezt kulon ellenorizheted is), s ha igy sem jo, szerintem mehet vissza gariba.
Ahogy nezem, nem egyeduli az eseted, masnak szinten meggyult a baja a Novaval: [link], [link]. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Ashooka
üzenetére
Es amikor atraktad masik gepbe, masik SSD-rol vagy HDD-rol futott a rendszer? Ugy probald meg, illetve hogy nincs a Corsair-en aktiv particio.
Gondolom, a BIOS-ban AHCI-re van allitva a SATA mod. Itt talaltam ra az 1.3.3-as firmware-re, Neked a 60 gigas kell, de ellenorizd le Te is megegyszer, hogy jot szedtel le. -
Chaser
legenda
válasz
madarasz92
üzenetére
Ez az írás nagyon gyeszura sztem.
szerk: Ezért is akadhat be foxnál a gép, amikor írna a temp könyvtárba.
-
samu74
addikt
válasz
madarasz92
üzenetére
Mérjél egyet a CrystalDisk-el nézzük meg hogy eltér-e a gyáritól.
-
jim_raynor70
aktív tag
Pont erre az oldalara akadtam ra eloszor, amit linkelni akartam. Tehat ezek alapjan mondhatjuk, hogy a 128-as clustermeret fekszik a legjobban az SSD-knek RAID-ben (legalabb is olvasasban)?
De szivesen olvasnek egy ehhez hasonlo kaliberu tesztet a PH!-tol, termeszetesen SSD-kkel.(#28763) radi8tor1: pedig pont ezen gondolkodom, hogy a Vertexet es a V+-t befogom ilyesmire. Egyelore az inger is hianyzik, hogy raszanjam magam atszabni a mostani renszert.

-
Ashooka
tag
ill Achi be kell a biosba kapcsolni+smart!
-
Ashooka
tag
válasz
northmahri
üzenetére
Én ez alapján állítottam be!
-
northmahri
tag
Sziasztok!
Lesz karácsonykor egy gép összerakva, benne OCZ Vertex 3 120GB-os SSD. Teljesen szűz minden, akkor lesz winya telepítve rá. Vannak olyan beállítások amiket eszközölnöm kell, telepítés előtt, ill. után? Bios-ban esetleg? Alaplap: AsRock Z68 Ext 3 Gen 3 -
rekop
senior tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni a következőkben. Jelenleg win7 64bit-et használok 4gb rammal, és szeretnék egy 64gb ssd-t venni a gépembe, viszont az alaplapom(asus m2n-sli deluxe) vezérlője nem támogatja az AHCI módot. Így gondolom a trim kilőve. Ez jelentős sebességcsökkenéssel járna? Milyen ssd-t ajánlanátok ehhez az alaplaphoz?
Előre is köszönöm! -
madarasz92
őstag
Sziasztok !
Nemrég vettem meg életem első SSD-jét egy Corsair Nova 60GB -ot.
De valamiért néha nagyon lassúnak érzem pl : bőngésző akadozik (Firefox-om van) illetve a gép is belassul néha .Nem tudom mi tévő legyen vagy miért van ez ?
-
Ashooka
tag
Hali
nekem van egy force3 as 64gb ssd-m arra hogy tudok új firmware-et tenni?
leszedtem a progit hozzá amikor tenném rá azt írja dowload failed! Át raktam direkt egy másik gépbe! A Corrsair oldalról irányítottak ode! az enyémen 1.3 as van és 1.3.3 akartam rá tenni!
-
Zee001
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szia!
Neked is köszi a segítséges, átrágom magam a dolgon
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! -
harcikoca
senior tag
SSD meghajtóval a játékban megnőhet az fps? vagy ha csak a rendszer van ssd-n a játék meg vinyón akkor nem számít?
-
gtasystem
őstag
válasz
samu74
üzenetére
a horror árat a nagyokra mondtam ami nálam a 128-astól felfelé..nekem elvileg a 64g is kevés lenne, mert csak a steam mappám volt vagy 50g, ezért variálok annyit..
tehát valahogyan a 32-be kellene valahogyan beleférnem, a játékok úgyis a hdd-n maradnának..
amennyibe meg a 128-asok kerülnek, szerintem nem éri meg hogy pár másodperccel vagy tizeddel, előbb induljanak el a programok..nekem legalábbis.. -
Bodor
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Ebben a tesztben egyértelműen látszik, hogy a 128K-s stripe méret gyorsabb eredményeket hozott szekvenciális írásban. Persze az adott tesztkörnyezetben (vezérlő, stb.)
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Játszottam én is a csíkmérettel, de nagy eltéréseket nem tapasztaltam.
Nincs értelme az SSD RAID0-nak oprendszer alá. Tömörítéshez, másolgatáshoz már van értelme, de ezt nem műveljük SSD-vel.
-
Bodor
veterán
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Érdekes, hogy a 4K értékek nem nőnek meg RAID0 esetében egy SSD-hez képest, nem tudom miért nem...
Évekkel ezelőtt, mikor először használtam SSD-t RAID-ben, utána néztem becsületesen és ki is próbáltam, hogy melyik csíkméret adja a legjobb eredményt, és a 128K lett a befutó!
A mostani tömböt is így formáztam, és elég jó eredményeket hozott.Fire/SOUL/CD: : Diskeeper-nek van már egy egyedi képessége, hogy képes az SSD-t "optimalizálni", nem csak önállóan, hanem akkor is amikor RAID-ben vannak. Hyperfast a neve, nekem hasznos volt, mert ugye RAID-ben nincs TRIM, és így a használatával sem csökkent az írási teljesítmény.
Nemsokára ezt sem kell használnom,mert ugye jön az új RST driver, ami már tudja RAID-ben is a TRIM-et
-
Tbor
tag
válasz
Balage76
üzenetére
Igen, pláne hogy beletört a rögzítőkeret csavarja... így most nem tudom, hogy egyáltalán működik-e majd a csere.
Nem szoktak firmware-t frissíteni Kingston-ék ? Szerintem ott lehet a bibi, csak feltűnik nekik ha már így elcseszték - hátha számít a vevői megelégedettség, azért mégiscsak nagy cég

-
PonPon
senior tag
hello! 32GB-osbol létezik valami bestbuy ssd? 100-as ssd now! tetszik de abból 64-es a legkisebb ahogy néztem

-
válasz
fagy53
üzenetére
"Persze jelenleg az ár döntő tényező volt, az általam jobban kedvelt V+ szériát már sokalltam.
"
Igen, elég egyértelmű volt a hsz-odból... nyilván ezzel sem lesz gond, a vezérlő végez "trim-szerű karbantartást". A Diskeeper ezen funkciója (gondolom) az üres területeket tudja csak karbantartani?.
(jó pár évvel ezelőtt próbáltam utoljára, akkor még természetesen semmi SSD-t érintő feature-je nem volt) -
-
Balage76
senior tag
válasz
peti_s
üzenetére
Igaz... Nos a helyzet az, hogy a Magician 3.0 megjelenése előtt a teszteléskor én feltettem a kérdést, hogy ha ugye tudott az elvárt cella élettartam + az eddigi írt adatmennyiség + az eddigi üzemidő, akkor mi tartja vissza bármelyik gyártót is, hogy egy egyszerű számítással akár a programon belül (mint például az SSDLifeban), akár egy widget alkalmazással megmondja a usernek hogy mennyi még az annyi... és ezt miért nem lehetne beletenni az alkalmazásba?
A bökkenő ott van, hogy elvárt cella élettartamot egyik gyártó sem szeret igazán pontosan megadni. Innentől kezdve (illetve a számítás egyszerű statisztikai oldala miatt) pedig elég nagy lenne a szórás, ami fölöslegesen stresszelné a usert. Így inkább nem publikus ez az információ. Elég legyen annyi, hogy a gar 3 év, ennyit ki kell bírnia. Ennél pontosabbat max úgy kaphatsz, ha azt veszed alapul, amit a gyártók néha megadnak, hogy például egy Samsung 830 64GB-os, napi 20GB írással kb 6-7 évet bír (ha jól emlékszem ennyi, de majd megkeresem a pontos adatokat).
Extrém esetben széthajthatod a gar időn belül, a gyártó úgyis megnézi a hibás terméket, kiolvassa belőle hogy Te x csillió TB adatot írtál, ami éppen egy nagyon szép teljesítmény. Esetleg megköszönik neked a tartóstesztet és lehet hogy benne leszel a következő marketingkampányban is.

-
fagy53
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jogos a GC hiánya, írja a honlapjuk is, hogy csak az SVP széria kapta meg..

Nálam ez azért nem gond, mert én a gépem XP OS-t az SNV425-ös SSD-re bíztam, ami a V100 elődje és az ezen lévő Diskeeper Hyperfast funkciója regenerálja negyedévente az SSD-t. Semmi akadálya nem lesz a nejem most megrendelt V100-asát hasonlóképpen időnként "helyrepofozni".
Persze jelenleg az ár döntő tényező volt, az általam jobban kedvelt V+ szériát már sokalltam.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
gtasystem
őstag
válasz
gtasystem
üzenetére
visszavonom..a-datából csak az 596-os jó, az 599-es az már sandforce 1200..

azért lehetnének egy kicsit konkrétabbak az ssd gyártók, az agyam eldobom hogy mennyit kell válogatni..
a-datánál például egy hang nincs erről..csak tudnám akkor mi a f@..nak van a weboldal..
-
válasz
Chaser
üzenetére
Nincs. A régi honlapon, meg ezen a megújult honlapjukon is külön kihangsúlyozták/kihangsúlyozzák ezt.
V+ series (SVP)
The independent garbage collection feature maintains a system’s optimum performance level — an important feature for Windows® XP, which doesn’t support TRIM. -
Chaser
legenda
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
JMF618. Én úgy tudtam abban is van GC.
-
peti_s
addikt
válasz
Balage76
üzenetére
Az autós példa szerintem erre nem jó, mert ha 1.000.000 km-t megyek vele 2,5 év alatt, akkor szemberöhögnek ha garanciáztatni akarom, mivel a gyártók többségénél 3 év v. 100.000-150.000 km-ig érvényes a garancia. Épp ezért nem tartom logikusnak, hogy, lehet előre tudni mennyire készítik ezeket az SSD-ket, és akkor is garanciális volna? Számomra ez nem logikus. Illetve, nem tudom mért nem említik a tesztekben (PH!-n is) a várható újraírás ciklusszámát, ugyanis az folyamatosan csökken a kisebb csíkszélesség miatt.
-
-
fagy53
nagyúr
Na, megkockáztattam egy Kingston SV100 64GB-ost netezős XP alá, nem bízom meg benne annyira, mint a már meglévő két kingstonomban, de ebbe a gépbe elmegy.
Jelenleg olcsóbbat és XP alá jobbat nem találtam.
-
Balage76
senior tag
válasz
SVLaller
üzenetére
Bármilyen "helyzetben" használhatod a vinyót, csak az a lényeg hogy ne nagyon mozgasd működés közben (legalábbis a 3,5"-osak erre érzékenyebbek mint a kicsik).
Nekem is fejjel lefelé pörög 2 db 203WI, egy 103SJ pedig az oldalán állva az otthoni mediacenterben, ami kb 2 éve éjjel nappal megy. Semmi bajuk. -
Balage76
senior tag
válasz
peti_s
üzenetére
A garancia valós meghibásodás esetén segít. Ha gyakorlatilag eléred a max újraírási ciklusszámot (magyarul elhasználod a cellákat) és már nem működik rendeltetésszerűen az SSD + a gar időn belül vagy, na akkor mehet a garcsere.
Az autóknál is úgy van, hogy a gépkönyvben mondjuk 170 a max sebesség, mégis lejtőn+hátszélben tudsz te 200-at is. Ettől még nem viszed vissza, hogy cseréljék, illetve nem szólnak hogy túl gyorsan mentél.
-
gtasystem
őstag
egyébként az ocz-hez csak annyit, hogy a weboldalukon kifejezetten ajánlják xp-hez is, annak ellenére hogy a vertexben pl. indilinx barefoot vezérlő van elvileg, amit a ph teszt kifejezetten nem ajánl xp-hez..

kész tortúra ez az ssd-re váltás..

-
Chaser
legenda
válasz
samu74
üzenetére
Silent is gold
most csak egy celeron g530, olcsó asrock lap hdmi-vel, 8GB ram mert sztem mélypontját elérte, nem lenne jó ha úgy járna vmiért mint a hdd.. később ha kell a kraft i5...viszont az ssd jótékony hatását azt mindig megérezném, ezért költenék is rá amellett hogy qsssban van. -
válasz
allein
üzenetére
RAID esetében maradhatsz a Vertexnél is, ráadásul ez a legköltséghatékonyabb megoldás. Végigolvasva a pH tesztjét a Vertex3-ról, azért a sok problémás esetnél benne van a pakliban a nagy számok törvénye is - ezt Oliverda az értékelésnél ki is fejti.
Váltás esetén azonban meggondolandó 1 db 128GB-s SSD is, mint alternatíva, ez esetben Intel 510 vagy Samsung 830. -
gtasystem
őstag
rendben, biztos igazad van, szerintem hagyjuk az offot..

nem tudja valaki kingstonhoz meg a többi ssd-hez adnak valami drivert is vagy csak az ssd- és le kell tölteni?
épp a kingston oldalát nézem, de nem látok letöltenivalókat..samu74: épp most néztem a kingston-nál erre azt írja hogy lényeg a garbage collection, meg már van egypár ssd karbantartó szoftver..szóval annyira nem lényeges.. jó ha van, de nem vészes ha nincs..
-
Müszi
senior tag
válasz
gtasystem
üzenetére
Ja igen csakhogy a szovtvereket jódarabig XP-hez írták mivel az volt a legújabb, legelterjedtebb op. Mostmár az az új szoftverek elsősorban Win 7-re vannak optimalizálva. Ritkán találkozni olyan felhasználóval aki megbánta volna hogy Win 7-re váltott, és ők is többnyire régebbi harverük miatt csalódtak. Mégegyszer bocs, szive joga mindenkinek milyen rendszert használ.

-
allein
addikt
válasz
Pisztillus
üzenetére
Tudsz konkrét márkát ajánlani?
-
válasz
Chaser
üzenetére
Ebben az esetben ezek is jók, a gép biztosan csendben lesz, és még gyors is. A notim is "megnémult", amióta megkapta az SSD-t, ráadásul még gyors is lett. (Fujitsu Lifebook A530 egy 128GB-s 470-es Samuval.)
Allein: Ha SSD-t RAID tömbbe kötsz, akkor nem fog működni a TRIM. Ezért olyat SSD-t válassz, amelyikben van Garbage Collection.
-
Müszi
senior tag
válasz
gtasystem
üzenetére
Érdekes elképzelés
Bocs, mindenki másként látja. Kompatibilitási problémák ott végződnek, hogy nem működik valami valamivel, de ott kezdődnek, hogy nem jön ki a cuccból minden amire képes lenne. Márpedig az SSD képességeit XP-vel nem lehet kicsalni teljesen, egyszerűen azért mert mikor megírták még nem létezett. -
peti_s
addikt
Üdv. Ha veszek egy SSD-t, amire van 3 év garancia, de tegyük fel ennyi idő alatt elérem az elméleti max újraírási ciklusszámot, akkor érvényes-e rá a garancia v sem. Illetve, milyen esetekben érvényes az SSD-re a garancia, és milyen meghibásodása lehet anélkül, hogy garanciában cserélnék? Köszönöm előre is, üdv. peti_s
-
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus
üzenetére
Akkor végül is elég nekem megvenni a 96-os kingstont, vagy még inkább a 64-es v100-at. Nem egy szuperbajnok de nem volt panaszom rá, 64GB meg elég.. Lowend gépet építek, ssd is csak azért mert beleuntam a hdd-k kattogásába meg vinnyogásába, háttértárnak is csak 2.5-es hdd lesz.
-
allein
addikt
Jó estèt. Kettô sata 3 ssdt szeretnèk használni raidben op rendszernek. Van egy OCZ Vertex.Sata 3-as ssdm, àllítolag nem hozzàk azt a sebessèget amit reklàmoznak, videót is làttam amiben valóban nem hozza az ssd az 500 Mb/s sebessèget. Mire cserèljem le? Mostani 60 gb, szintèn 60 gb akarok de kèt db.-ot.
-
lucky07
aktív tag
Sziasztok!
Van egy OCZ Agility3SSD-m
nekem az eltolásban tudna vki segíteni?
mert nekem nem egész szám jön ki.
Win7 x64 van rajta, nincs particionálva mivel 60GB.
A válaszokat előre is köszönöm! -
-
Chaser
legenda
válasz
Pisztillus
üzenetére
A WD sztem azért csökkent mert maradt némi kosz a víz után
Csak érdekes hogy arra az intelre 3 év van, többire meg 5. Lapot most vettem, nem akarom máris cserélni, bár még megoldható lenne mert ki se próbáltam. -
válasz
Chaser
üzenetére
Sata2-es lapban szerintem nagy különbség nem lesz. A garinál meg egyrészt lehet köze annak, hogy nem saját vezérlővel készül (szvsz), másrészt kezd általános lenni, hogy a gyártók egyre kevesebb garit adnak, nemrég olvastam egy cikket (talán) itt a pH-n, hogy a WD is csökkenti a gariidőt. Ez jól beleillik abba a folyamatba, hogy minél hamarabb vegyél újat, mert a gyártónak az a jó...
-
gtasystem
őstag
bocs az előzőt észre se vettem..

2gb ram
szerintem az a hiberfile amit mondasz de azt írtam hogy benne van a 21-ben..meg a pagefile is..
ráadásul xp-m van és az tudtommal még kisebb is mint a win7..ha újratelepíteném még a 8gb is elég lenne mert asszem 4gb alapból az xp..
na mindegy ez úgy tűnik marad rejtély.. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Nem semmi sebesség,
de 4k olvasás még mindig ugyanannyi, mint 1 SSD sebessége. Nekem meg az a legfontosabb oprendszerhez.
Volt nekem is RAID0-ban két Intel X-25M, de végül több értelmét láttam annak, hogy 2 gépet gyorsítson, mint egyet. -
SpeedR
őstag
Szerintetek a 470-hez képest megéri a samu 830-ért 4-5e-vel többet kiadni?
-
Chaser
legenda
válasz
samu74
üzenetére
A 64-es v100 meg sebességben is elég jó, simán megéri azt a pár ezrest. Vagy másképp fogalmazva a 32-es 14-15-nél többet nem ér.
szerk: Pisztillus: Tudom hogy komolyan gondoltad az intel márkanév megfizetését. Egyértelmű. Na de ennyire?
Azt láttam hogy gixer nincs vele, azt a marwell vezérlőt többen is használják. Engem a gari jobban érdekel, erre a modellre ezért nem adtak 5 évet, mert nem saját vezérlős
Nekem sata2 lapban lenne, szekvenciálisban nem nagyon lenne szétpörgetve. 96-os v100P-t ismerem, az elég pörgős kis dög. Ahhjoz képest számíthatok észrevehető rendszer gyorsulásra, vagy elhanyagolható? -
válasz
Chaser
üzenetére
Azt, hogy részben fizetsz a márkanévért is, komolyan gondoltam. A pénzünk értékéről meg gondolom nem kell beszélni.
De vissza az SSD-hez: Az, hogy nem Intel vezérlős, a 320-as sorozat fiaskója miatt előny, ezt a sorozatot nem érinti a 8MB-s probléma. Ha az a két és fél év gari okés, akkor ennyiért nyugodtan megveheted, nem fogsz vele rosszul járni.
Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A 96GB Kingston szimpatikus lenne, de a keretem jelenleg 25k max. Ebből kell kijönnie, vagy elhalasztom a vásárlást. Én

"

most csak egy celeron g530, olcsó asrock lap hdmi-vel, 8GB ram mert sztem mélypontját elérte, nem lenne jó ha úgy járna vmiért mint a hdd.. később ha kell a kraft i5...viszont az ssd jótékony hatását azt mindig megérezném, ezért költenék is rá amellett hogy qsssban van.

Bocs, mindenki másként látja. Kompatibilitási problémák ott végződnek, hogy nem működik valami valamivel, de ott kezdődnek, hogy nem jön ki a cuccból minden amire képes lenne. Márpedig az SSD képességeit XP-vel nem lehet kicsalni teljesen, egyszerűen azért mert mikor megírták még nem létezett.
de 4k olvasás még mindig ugyanannyi, mint 1 SSD sebessége. Nekem meg az a legfontosabb oprendszerhez.