Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- AMD FX
- SONY LCD és LED TV-k
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
suti237
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Lehet akkor a V+100 lesz a választás, de találtam egy árgrafikont és aszerint nem igazán vannak most jó árban. Úgyhogy azt hiszem várok egy kicsit hátha jobb lesz a forint, mert a mostani áraknál volt már 12k-val is olcsóbb. Remélem nem romlik majd az árfolyam.
-
MiB
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Én úgy tudom hogy az x1 az 5 Gbit/s ami 625 mb/s. A sata3 meg 6 Gbit/s ami 750 mb/s.
-
Kingston V200 64GB
senki ne vegyen ilyet, amíg nincs hivatalos nyilatkozat a problémákról, egy rakás szerencsétlenség
szinte biztos, hogy valamilyen firmware problémája van (remélem, mert akkor talán javítható)kételkedőknek annyit, hogy nem ma kezdtem számítógépekkel foglalkozni;
megpróbáltam minden lehetőséget, ami létezik, de nem változik semmilegfrissebb bios, minden sata port, másik kábel, microsoft ahci, amd ahci, ide mód, partició align rendben
amikor megjelent a w7 2009-ben egyszer feltelepítettem, 3 évig elvoltam vele, az elmúlt két napban kétszer is...
-
-
MiB
tag
Hi
Igaz az hogy felesleges pcie sata3 átalakító mert nem lehet lehet kihasználni az ssd maximális sebességét így. Szal ha az ssd 520 mb/s-el olvas és egy pcie/sata3-as x1-es! kártyára kötöm rá akkor nem fog 520 mb/s-el olvasni az ssd? Thx
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Kolondrum
üzenetére
Jelenleg win7 és az összes program amit napi szinten használok ~41 GB-ot foglal.A játékra/filmre/zenére/és mindegy egyébre ott van a két meglévő vinyom. Ami összesen 1.5 TB és abból is van szabad ~700 GB.Az SSD-t a gyorsasága miatt szeretnék rendszer alá nem pedig adattárolásra(értsd játék/film/zene/stb/stb)Így ennek függvényében én feleslegesnek érzem a nagyobb SSD-t főleg,hogy nekem! ótvar drága.
-
IreN!CuS
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Hát ez nem túl biztató.Igazából nagy/nagyobb(120+) SSD-t nem szeretnék,mert feleslegesnek érzem,hiszen csak a win7et raknám rá.
Vertex 3-on kívül még mit érdemes nézni ugyan így 60 GB körül? -
fagy53
nagyúr
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Ha a V200 úgy muzsikálna, mint a V+ 96GB, akkor nem szólnék egy szót sem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
20k alatt kellene lennie a 64GB-os V200-nak, hogy rendszerhez érdemes legyen megvenni.
A nála 4-5k-val drágább 6GB/s SSD-k köszönőviszonyban sincsenek vele, mint korábban is írtam nemcsak betöltés van a világon, sűrűn vannak telepítések is és ilyenkor elég béna lehet a V200 /HDD szintű/.
Érdekelne XP alá egy olcsó, nem nagy tárméretű SSD, 16-18k-t megérne a fogyatékosságai ellenére a V200, de a jelenlegi árában inkább a V100, mert egyszerűen: jobb! -
McLaca
őstag
Alig 45 post, és zömében a 120GB-nál nagyobb meghajtókra, szinte kivétel nélkül kékhalál után és szinte kivétel nélkül az újabb firmware-rel.
Elcsépelt szóval élve nem szignifikáns. Az egyik HSZ-ben linkelnek egy holland összehasonlítást, ott látható, hogy bőven rosszabb, bugosabb meghajtók is léteznek. Csak ugye az Intelnél egy ilyen botlás sokkal kevésbé megtűrt, mint másnál, és még mindig jobb egy dedikált hiba, mint egy ismeretlen, váratlanul felbukkanó. Mondjuk én gyakran csinálok lemezkép mentést, de nem azért, mert Intel 320, hanem azért, mert SSD.
És nem frissítettem firmware-t. Kékhalálom sosem volt Win7-tel, és az unsafe shutdown count jelenleg 11. Az érdekes az, hogy emlékeim szerint épp a 320-as meghajtóba építettek áramkimaradás elleni védelmet. Persze rég olvastam róla, lehet, hogy másik meghajtónál (de mindenképp Intelnél) említették.Üdv!
-
Matthew
őstag
Sziasztok!
Az ipon-ból milyen 60GB körüli SSD-t tudnátok ajánlani 30k alatt?
Köszi!
-
-
Bodor
veterán
SSD-s Chip magazin előfizetőknek üzenem, hogy 1 órával ezelőtt kézbesítette a postás a Samu 830-as SSD-t( 11.23.-án fizettem ) , szóval beindult a postázás, ne aggódjatok!
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
suti237
üzenetére
+1 pont a (V+)-ra, vagy egy Samsungra. Egyre tobb olyan hozzaszolast olvasni itt, akik nincsenek megelegedve a V100-zal, de meg a V200-zal sem (foleg a JMicron - Marvell vezerlok akadasa miatt). V100 irasban lassucska es talan 4K olvasasban is a tobbiekhez kepest, a V200 egyesek szerint bakloves, de ugy velem, mindketto rendszer ala es nem nagy elvarasokkal megfelelo. Arban is. A 96 gigas V+ nalam
. Itt pedig ket hasznos komment a rendszer atmentesevel kapcsolatban: [link], [link].(#28461) Viktoár: elobbi a korabbi fejlesztes SATA2-vel, utobbi pedig az ujabb SATA3-mal, de fentebb irtam roluk velemenyt es meg paran elottem.
-
válasz
IreN!CuS
üzenetére
Túl régen nem bújom az SSD fórumokat, de az feltűnt, hogy a "ocz vertex 3 bsod" keresés nyugtalanítóan sok találatot hoz és többen gyanús fagyások áldozatai. Ugyanez igaz bizonyos Intel SSD-kre is, míg a Kingston lehet, hogy lassabb, de legalább megtartja az adatokat.
-
Mercutio_
félisten
válasz
kerekfej
üzenetére
Miről beszélek?
A hozzászólásod tartalmáról amire reagáltam.
Az már csak mellékszál, hogy a #28275-ben írt állításodhoz, amire reagáltam az égvilágon semmi köze a Samu vs. Crucial tesztnek és az ahhoz tartozó kommenteknek
Látom lelkesen gyűjtöd a hsz-eket, és gondolom már mindenki feladta, hogy javítson/pontosítson amikor kicsit demagóg vagy

-
IreN!CuS
őstag
Üdvözlet.
Így karácsony előtt gondoltam meglepem magam egy SSD-vel.
A kiszemelt példány ő lenne:
- OCZ 2.5" SSD SATA 60GB Solid State Disk VERTEX 3 SERIES: 34.500,-
Csak és kizárólag a rendszer menne rá,meg az alapvető programok.Mivel semmilyen tapasztalatom nincs a SSD-kel ezért van valami amire külön figyelnem kell,vagy összekötöm felrakom a win7et aztán pislogok a sebességén ?

Gondolom alapvető problémát nem okoz,hogy a mostani lapomon csak Sata 2 van,persze tudom sebességből vesztek,de a működésre nem lesz kihatással?
Köszönöm!
-
jim_raynor70
aktív tag
-
amok
csendes tag
válasz
McLaca
üzenetére
"...
Él egyáltalán olyan ember a földön, aki tapasztalta?"Sajna személyes tapasztalat.
és ha érdekel még 1-2 "szerencsés"
Re: Anyone else had a repeat 8mb brick on 320 ssd AFTER firmware update.2 áramszünetnél nem volt semmi baja, volt még valamikor 2 unsafe shutdown az ssd szerint, aztán update után néhány héttel, menet közben lett 8MB, azóta is megy (de az OS-t már nem bízom rá)
-
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
baleee89
üzenetére
Nekem is van Vertex kettesem, koznapi hasznalatra, rendszer ala teljesen jo, teljesitmenye megfelelo, csak Marvell vezerloket keruld vele es frissits a legujabb firmware-re. TRIM tamogatva. Mivel 20-ert es picivel afolott lehet kapni ujonnan, igy 16-17-18-ra saccolnam hasznaltam, kondiciotol fuggoen.
-
baleee89
aktív tag
sziasztok most egy ilyen ssd kéne beszámolnom még úgy sincs ssd kipróbálnám erről van szó: OCZ Vertex 2 60gb mit lehet róla tudni trim? használtan mennyit érhet?
-
válasz
jim_raynor70
üzenetére
ahogy mondod,majdt este,mert egy kör 36perc.
-
evans123
csendes tag
Hello, egy nagyon alap(buta) kerdes: Van egy oregebb sata2-es laptopom es ssd-t akarok bele venni. Valamikor jovo nyaron viszont ujitanek egy uj laptopra ami mar tamogatja a sata3-at. Emiatt sata3-at tamogato ssd-re gondoltam, mert attennem az ujba majd. Ugye jol gondolom, hogy ez igy mukodni fog, csak max lassabb lesz a regi laptopban?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
anonym1s
üzenetére
Csak a Parted Magic-kel volt dolgom, erintolegesen azt hasznaltam. [link]
Illetve az OCZ Toolbox-ot, de nem hiszem, hogy az mukodne Nalad.(#28443) SymbianOS: szerintem par orat nyuzasd a geped Memtesttel, mert el nem tudok kepzelni SSD-t MEMORY_MANAGEMENT hibaval. BIOS gondolom, a legfrissebb, driverek pedig az utolso, stabilak.
-
pschio
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nálam nem normális. Én akárhogy kenem vágom az Intelem vagy a Samsungom, ilyeneket nem csinálnak
Nehogy már behaljon install közben egy böngésző indítástól... -
Balage76
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ez így nem egészen igaz. Nálam egyáltalán nincs semmilyen akadás akkor sem, ha éppen a háttérben a levelezőrendszer indexelése megy. Ez 10-15 perc folyamatos SSD használatot jelent, az aktivitás led folyamatosan világít, mégis tudok közben videót nézni, bármi mást csinálni anélkül hogy lassulna valamit is a gép...
Pont ez az egyik nagy előnye az SSD-nek, hogy multitask környezetben verhetetlen a HDD-vel szemben. Amíg a HDD-nek átlagosan 14msec kell hogy egyik adatírásról/olvasásról a másikra átérjen, addig ez az SSD-nél gyakorlatilag nulla.
-
rybank
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem tudom mifene okozza ezt a jelenséget. Szerintem nem normális. Láttam gépeket ahol ilyen van. Nekem is volt régen ezzel-azzal a géppel. Mindegy. Most nincs és összeteszem a kezem!
-
válasz
pschio
üzenetére
Hmm... és az nálad miben mutatkozik meg, hogy lagol? Az biztos, hogy ha terhelés alatt van, akkor ugyanúgy nem lehet semmit sem csinálni, mint HDD-vel. Épp tegnap töltődött le egy halom Win frissítés és telepedett, közben néhány pillanatra a videolejátszás meg-megállt (a video vinyón van). Erre gondolsz? Mert ez szvsz normális, nem az SSD hibája.
-
pschio
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nálam a teszteredményektől függetlenül is szar. Lagol. Meg-meg áll. A többi ssd-m ilyet nem csinál

Ma viszem vissza a V200 Kingston-t. Samsung lesz belőle. Nem lett volna szabad hirtelen felindulásból megvenni azt ami éppen volt.

-
válasz
fagy53
üzenetére
Azt tudtam már vételkor is, hogy a SATA3 dísznek van rajta. Viszont az ára fájdalomküszöb alatt volt és ahhoz képest gyorsult a Win, nem kicsit. 64Gb... mi a fenére használnám, ha nem rendszernek?
Persze kipróbáltam 1-2 játékot róla, nagyon gyorsan betölt, de azért nem annyira számottevően, hogy megérte volna 2x annyiért 128Gb-set venni pár játék miatt, így is kicsit luxus kategória, de leírhatatlan érzés, hogy nem reszel a rohadt vinyó állandóan 
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Sejtettem, hogy nem kell, de mivel egyelőre a ház alján van, gondoltam ne érintkezzen fémmel
Tartok tőle, hogy Koreába kéne postázni, ezért is nem ajánlottam fel, de ha mégse, szívesen odaadom 
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
SSD vásárlás előtt állok és két tipust néztem ki.
Kingston SSDNow V100 64GB SATA 2,5" belső Solid State Drive (19100Ft)
illetve
Kingston SSDNow V200 64GB SATA3 2,5" belső Solid State Drive (18800Ft)A kettő között mi a különbség a 300Ft-os különbözetet kivéve?

Ajánlott,nem ajánlott tipus?
-
Mr. Funes
csendes tag
Sziasztok.
A napokban szerenték vásárolni egy ssd-t a gépembe. Operációs rendszert tennék rá, Windows 7 64bit, plusz office-ot, s egy-két alap programot. A konfigurációm a következő: Core 2 Duo E6420+Xigmatek Thor's Hammer, ASUS P5B Deluxe(Sata2.es), 2x2 GB Kingston HYPER X 800 Mhz, ASUS DRW-1814BLT, 2xSAMSUNG HD502HJ 500GB, ASUS 1950 PRO, 19" ASUS MB19TU.
Tudom, h a samsung 830-as Sata3-as, csak ha később lenne egy új konfigurációm, ami támogatná a Sata3-at akkor már nem kellene vennem új SSD-t. Működne a samsung 830- al ez a konfigurációm amennyiben ezt venném?Van 4 kiszemeltem:
Samsung 64GB SATA3 2,5" 830 Desktop kit (MZ-7PC064D/EU)
Samsung 64GB SATA2 2.5" 470 (MZ-5PA064C/EU)Upgrade Kit Series
INTEL 80GB SATA2 2.5" 320 Series Reseller pack (SSDSA2CW080G3K5)
Kingston 96GB SATA2 2.5" V+100 Bundle KitTi melyiket ajánljátok? KB 30ezret szánnék rá.
S miután megvettem a kiszemeltek egyikét, milyen beállításokat kell eszközölnöm, hogy hosszabb élettartalma legyen az SSD-mnek? Trim, töredezettség mentesítés, ilyenekre gondoltam?
Segítségeteket előre is köszönöm
Funes
-
suti237
csendes tag
Hali all!
Gondolkodom egy SSD beszerzéséről, de mélyebb ismereteim nincsenek a témában. Azt kérdezném, hogy milyet kéne vennem? 90-124 gigás környéket céloztam be.
Árban és gyors áttekintéssel ezt néztem ki : Kingston 128GB SATA2 2.5" SSDNow V100A gépem konfigurációja:
alaplap: asus p5kc
proci: intel q6600 2,4 quad core
VGA: Asus Nvidia 9600 GT - 512MB
Ram: DDR3 4Gb 1333Mhz - 1066Mhz-en működtetve
vinyó: 500 Gb Samsung HDD
táp: chieftec 500 W
Op: Win7 64 bitSok apró progi fut a gépen ( rainmeter, 3 MSN kiegészítő, ikon kezelő progi ... ), és kicsit lassúnak érzem a gépet. PhotoShop, AutoCad, FireFox néha kissé lassan bootol be és néha kicsit nyögvenyelős ha nagyobb fájlokkal dolgozom, ezen szeretnék változtatni. Meg gyanítom, hogy a játékok is kicsit jobban futnának.
Nem a topp kategóriát célzom meg, csak szeretném, ha gyorsabb lenne a gép.
Mit ajánlanátok?Még 1 csavar, hogy nem szeretném újrahúzni a gépet szóval megoldható, hogy a mostani oprendszert áthúzzam a HDD-ről az SSD-re? Az nem gond ha a vinyó tartalmát át kell pakolni ide-oda, külső tárhely van gazdagon.
Köszi a válaszokat. -
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ismét köszönöm!
-
Anfänger
őstag
Miért nem tudok képet feltölteni már napok óta????

-
Hát a Detailed Description szekcióban vannak típusonként felsorolva az elérhető utolsó FW-ek és ott van a 02M3.
The Intel® SATA Solid-State Drive firmware update tool provides the latest firmware for the following Intel® Solid-State Drives in all capacities:
- Intel® X25-M/X18-M SATA Solid-State Drive on 50nm (black case) - updates to FW version 8820
- Intel® X25-E SATA Solid-State Drive on 50nm (black case) - updates to FW version 8850
- Intel® X25-M/X18-M SATA Solid-State Drive on 34nm (silver case) - updates to FW version 02M3
- Intel® X25-V Value SATA Solid-State Drive on 34nm (silver case) - updates to FW version 02M3
- Intel® Solid-State Drive 320 Series (silver case) - updates to FW version 0362(Az intel, a FW teljes kódjának utolsó 4 karakterét használja erre a célra, amit megadtál, abból is látszik, hogy nincs újabb: 2CV102M3.)
-
Chaser
legenda
Kingston SV200S37A/64G
Van vkinek ezzel tapasztalata? -
VGYke
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Te hol látod hogy 02M3? Kérdésem előtt kifolyt a szemem azon a lapon amit linkeltél, de nem láttam.
Egyébként azóta letöltöttem a v1.92 frim frissítést 1,88MB-al, a korábbi v1.7 volt 899KB-al, telepítettem, de valóban, a frim verzióm nem változott, ugyan az maradt. Na mi van? Le vannak tojva a "régi" SSD-k? 
-
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Én is így látom, vagyis ahogy rákerestem......
-
McLaca
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Akkor te meg nem nagyon használtad.

Vagy csomó temp és egyéb mappa HDD-re került.
7 hónap alatt én most járok 923 GB-nál. Ennek 30-40%-át a Firefox írja, úgy is, hogy a temp fájloknak 0MB van beállítva, de ezek nélkül is ír az SSD-re.
Ez szerintem egyáltalán nem sok. Főleg, ha figyelembe vesszük a - hirtelen nem jut eszembe - fórumot, ahol extrém tesztelték a vinyókat, és 100TB fölötti írást elviseltek egyes típusok (Intel 320-asom van).Peter_: ha már kérdezted, én is megjegyezném, hogy azután vált nem ajánlottá a 320-as, hogy firmware problémák adódtak, miszerint (egyébként normális körülmények közt nem igazán előforduló) váratlan leállás/kikapcsolás (áramszünet, notesz akku lemerülés) után 8MB-osnak látszik a vinyó. Na most én produkáltam vele eddig 1 akku lemerülést (magára maradt a gép), két áramszünetet és egy kismegszakító probléma miatti hirtelen kiakpcsolást, valamint ha a bios-ban turkálok, a gép úgy indul újra, hogy előbb kikapcsol, ezt minden esetben az unsafe shutdown-ok közé sorolja a vinyó (ahová az áramszünetes kikapcsolásokat is). Na most attól, hogy nálam nincs baja, nyilván nem jelenti azt, hogy mind hibátlan, bár ebben a topicban is sok olyan beírás volt már, hogy "nálam jó, úgyhogy erről ennyit" - jelezvén ezzel, hogy ha nála jó, akkor az egész világon jó.
De, hogy ki is lyukadjak a lényegre: valahogy nem nagyon olvasni azóta erről a hibáról sehol. Állítólag a firmware frissítés után még rosszabb lett a dolog, de arról se hallani semmit. Viszonylag nagy a csend. Él egyáltalán olyan ember a földön, aki tapasztalta?Üdv!
-
anonym1s
őstag
válasz
Manus01
üzenetére
Szamitogepem

Ezt nem tudtam kihagyni
Volt mar a gepemen win7 egy honapig, meg az ssd-re is azt raktam eloszor es az xp-n gyorsabban indulnak a programok amiket en hasznalok es nekem ez a lenyeg. Azon kivul a hangkartyamhoz valo win7 driver csapnivalo, nincs szep hangja, mig xp-vel szepen szol.
Amugy a gepem:
Asrock conroexfire-esata2
Pentium D 945
Ati radeon hd 5450
2gb ram
Audigy 2zs -
sz.j
nagyúr
válasz
Jack@l
üzenetére
"...SSD-vel meg pláne illene azt rakni."
Lehet, hogy win7-et "illene", de én nagy valószínűséggel mégis xp-t fogok rakni az SSD-re, mert számomra kb. 3 havi win7 használata után is sokkal szimpibb az xp.
Mindezt annak ellenére mondom, hogy a különböző infók alapján tudom, hogy az xp lassabb mint a win7.Ami miatt vajúdok még az SSD vásárlásán (az árán kívül), hogy az xp alatti megbízhatósága, stabilitása és élettartama vajon milyen lehet. De ez csak évek múlva derül ki...
-
Szerintem nincs, mert 02M3-as az utolsó.
(A típus kódjából gondolom X25-M vagy X18-M és 34nm-es) -
rybank
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm. Amiket mondtál stimmelnek!

-
VGYke
addikt
Sziasztok! Valószínű nem látom a fától az erdőt. Szerintetek van az Intel SSDSA2M120G2GC típusú SSD-hez újabb frimware? Jelenlegi: 2CV102M3.
-
anonym1s
őstag
válasz
Maxtreme
üzenetére
Engem nem erdekel a normalis konfig, engem az en gepem erdekel, es az en gepemen az xp gyorsabb, ezt meg en mondom neked tapasztalatbol

Amugy mar felvilagositottak hogy a win7 miben gyorsabb, de engem az nem erdekel mert nem tomoritgetek, nem kodolok filmeket stb. En szinte csak netezesre hasznalom a gepet es nekem az a lenyeg hogy gyorsan induljanak a programok, ami az en gepemen gyorsab xp-vel mint win7-el.jim_raynor70!
Tudsz esetleg valami mas programot? Ez a parted magic nalam nem mukodik. Illetve elindul es a vegen mikor ok-t nyomok bejon egy kis ablak hogy a folyamat elindult de folyamatjelzo nem lesz csak majd kiirja ha kesz ami kb 2 percig fog tartani. En itt hagytam kb fel orara de nem csinalt semmit az ssd-vel. Ugyanaz a kis ablak volt a kepernyon es ugyanugy rajta volt minden adat mint amikor itt hagytam.
-
-
rybank
senior tag
Köszönöm a válaszokat! Olvasgattam még. Samsung 470 lesz belőle.
2,5 inches, a laptopom bővítőhelye is. Ez önmagában elég a kompatibilitásra? Kifutott termék lévén nehezen találok a laposhoz adatokat. Ha kell akkor utána nézek!
-
Maxtreme
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nebassz. Írtamh s szűz win, tegnap telepítettem, ill felraktam az összes updatet

szerk: jah oks, látom már miért írtad.
-
Maxtreme
addikt
válasz
jim_raynor70
üzenetére
Igen, közben rájöttem hogy állatságot írtam

Ő fent, eszközkezelőből telepítve.Viszont lekopogom. Mióta hazajöttem (16:30) nincs semmi baj. Külföldi forumrol szereztem valami reg filet, ami valami LPM funkciót tilt le. Azóta úgy tűnik nem szarozik. Aztán majjd kiderül

-
anonym1s
őstag
Sziasztok!
Nekem is Corsair Force 3 van kb. egy honapja. 60GB-os, csak rendszer van rajta es nekem nem volt eddig semmi gondom vele. Az SSDLife program is azt mondja 100%-os es kozel 9 ev a hatralevo elettartama pedig xp van rajta
Lassulast sem vettem eszre rajta, sot a crystaldiskmark eredmenyei alapjan meg gyorsult is a kis fajlok irasi sebessege.
Ha xp-vel trim nelkul 9 ev az elettartama es nem is lassul, akkor en nem ertem miert oly fontos az a trim funkcio. Hol lesz ez mar 9 ev mulva...
Bar lehet hogy hosszabb hasznalat utan jonnek majd elo lassulasi problemak, de ha csak 5 evet bir a mostani sebessegevel, az hibatlan.Na de amit kerdezni akarok, hogy tud valaki ajanlani programot amivel secure erase-t tudok csinalni az SSD-men?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Peter_
üzenetére
Ha kernek es kapnek rola friss verzios HD Sentinel, SSDLife kepeket, ahol a teljesitmeny es kondicio kivalo, a mukodesi ido sem haladja meg a par napot, CDM-en is szep eredmenyeket hoz, esetleg ha van ra lehetosegem megnezni egy inditas erejeig eloben, bevallalnam 10 ezerrel olcsobban, bolti ar alatt. Viszont ha barmi baja van, buknam azt a 21 ezret is, mert garancia nelkul mehetnek a sohivatalba... Inkabb azt merlegeld, meger-e 10 ezret neked a garancia, mert maga az SSD igen jofele es megbizhato.
(#28415) Maxtreme: az az iTE csak a floppy-t es az I/O-t vezerli. A SATA portokat a deli hid (SB 710).
iTE IT8720 chip:
1 x floppy disk drive connector supporting up to 1 floppy disk driveMondjuk ettol meg passz, hogy nalad miert akad... AMD AHCI, SB drivere fenn van?
-
Peter_
tag
Üdv! Intel 320as szériából a 120 GBos mennyire megbízható?
-
Maxtreme
addikt
Nos rálestem a FW dologra. 1.3.3 van rajt, a legújabb. Any idea?

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Jaj ne izéljél már alig pár napos, nem az adatlap az első.

-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Az adatlap helyes kitöltése csodákra képes a 120Gb SSD nem túl beszédes.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Igen, igazad van, force 3 van, meg force GT. DE, a force GT 2 dologban tér el a force 3-tól. Az egyik, hogy piros
, a másik (és nyilván ez a fontosabb) meg hogy szinkron memóriával vértezték fel, ellentétben a force 3 asszinkron memóriájával.
A GT ennek köszönhetően jobban/gyorsabban/hatékonyabban elbánik a nem- vagy nehezen tömöríthető adatokkal, ezért gyorsabb mint a force 3, no meg ezért drágább is, mert a szinkron memók drágábbak. -
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kérem az egybegyűlteket figyelni!
Corsair Force GT 120Gb - V:1.3.3
Sata3-as, de sata2-vel használom
#28407) Fire/SOUL/CD! Olyan nincs tudomásomn szerint, hogy force 3 gt, van force gt és force 3

-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
1. az nem az én SSD-m hanem lopott kép netről, a másik meg hogy akkor arra voltam kíváncsi a marvell + corsair force 3 (mert gt képen nem találtam neten) jó eredményben számít e. Ilyen kis félreértésekből vannak a világháborúk....

Elmaradnak hát, mert sata 2-vel használom. Mondom világháború. -
válasz
Kolondrum
üzenetére
Akkor jó lenne, ha leírni is letudnád, mert a Force 3, meg a Force 3 GT az 2 külön széria.

Sebesség szempontjából amúgy mindegy, mert a 120G-s Force 3 GT-nek is 555/515MB/s-os eredményei vannak, az általad mértek ettől igencsak elmaradnak...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(Lehet, hogy a fogammal nézek, de nem látok RAID tömbre utaló dolgot a képen)

-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Azért hagy tudjam mim van. [link]

-
válasz
Kolondrum
üzenetére
Ööö, a korábbi ATTO-s mérésed képén, miért az van hogy CorsairRAID02?

A legkisebb Force 3-nak is 550/490-es értékei vannak ATTO-val...[link] (és most természetesen kerüljük, hogy rendszerszinten mi számít, meg szintetikus teszt meg így is sokkal gyorsabb mint egy hdd meg stb stb), pusztán arról van szó, hogy ATTO-val lényegesen magasabb értékeket kellene mérned. Sajnos a Corsair is allergiás a Marvell vezérlőre, ha van lehetőséged másik SATA3-as portra tenni (pl JMicron vagy Intel vezérlőre) az szerencsés lenne. Amúgy a gyártó is az ATTO-val mért eredményei alapján adja meg a sebességadatokat: [link] -
válasz
zetecR
üzenetére
Alapból a jelenlegi végleges 1.3.3-al kaptam. Nem gond megszoktam mert HDD alatt ez akkor jött elő amikor a VGA drivert frissítettem, mindig éveken át. Mivel most még nem volt vga frissítés ezért erről nem tudok nyilatkozni.
Nekem is GT van.
Amikor volt az áramszünet (azóta van szünimentesem bebebebeeeee) az SSD első pár órájában amikor betettem akkor is első boot kékhalállal végződött és a másodikra lett jó, talán abból egy defekt maradt hátra? Épp kész lett a rendszer és elszállt az áram.Kerekfej! Nincs nékem vele gond mert amit telepít az rendben felmegy csak ad egy kékhalált és utána tölt be rendesen. Kikapcsoltam az autó restartot majd meglesem mire hivatkozva döglik meg.
-
Anfänger
őstag
Hi all! Nekem is Vertex Ocz 2-em van 80 GB-os,de nekem egyáltalán semmi problémám nincs vele! Képet sajna nem enged feltölteni az oldal,de CrystalDiskMark 3.0.1 verzió a következö eredményeket mutatja Èrtelem szerüen seq read 252.4 MB/secseqWrite 222.5 MB/sec
512k olvasás 238.2MB/sec
írás 205.8 MB/sec
4k olvasás 17.7 MB/sec
írás50.3 MB/sec
4k QD32 olvas. 107.1 MB/sec
írás 117.7 MB/secSzerintem elég kielégítö,ahhoz képest,hogy kb fél éves,és 78%-án adat van!
Üdv.
Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- Formula-1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- Asus laptop E1504F Ryzen 3
- 100/100% 500GB SSHD, 500GB HDD - több db - 2,5"
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A nála 4-5k-val drágább 6GB/s SSD-k köszönőviszonyban sincsenek vele, mint korábban is írtam nemcsak betöltés van a világon, sűrűn vannak telepítések is és ilyenkor elég béna lehet a V200 /HDD szintű/.

Persze kipróbáltam 1-2 játékot róla, nagyon gyorsan betölt, de azért nem annyira számottevően, hogy megérte volna 2x annyiért 128Gb-set venni pár játék miatt, így is kicsit luxus kategória, de leírhatatlan érzés, hogy nem reszel a rohadt vinyó állandóan 

Te hol látod hogy 02M3? Kérdésem előtt kifolyt a szemem azon a lapon amit linkeltél, de nem láttam.
Egyébként azóta letöltöttem a v1.92 frim frissítést 1,88MB-al, a korábbi v1.7 volt 899KB-al, telepítettem, de valóban, a frim verzióm nem változott, ugyan az maradt. Na mi van? Le vannak tojva a "régi" SSD-k?

Akkor ezt megbeszéltük, már csak 1 kérdésem van akkor: Milyen SSD-d is van?