Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
Aktív témák
-
szeva000
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
fel fogja a win7 ismerni.Én is az alignálást így csináltam meg
-
zetecR
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Win7-tel formázd, úgy jó lesz az alignálás is.

-
h1ght3chzor
őstag
Beraktam laptopba a vadi új samsung 128gb-os ssd-m szeretnék rá telepíteni egy win7-et, előtte kell formázni, vagy vmi? Mert nem hinném, hogy felismeri így, mint egy partició, vki tud benne segíteni, hogy lehetne biosból esetleg?
sony vaio-m van... -
zetecR
addikt
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Azért volt nekem 32-esen (Samung, meg is halt...
...de rossz vagyok
) is Win7+Corel+PS.
A mostani 60GB-oson is 35GB szabad hely van ezek mellett. -
DarkDeer
senior tag
Üdv!
Segítséget kérnék!
Van egy 40 gigás Intel ssd-m, ami 2 éve tökéletesen megy AHCI módban. A mai napon újra akartam telepíteni a Windows 7-et, de a telepítés közben amikor az újraindulás után folytatódnia kell a telepítésnek, na ott megállt, annyira, hogy még a BIOS-ig sem jutok el. Addig szarakodtam, hogy csináltam egy CMOS Clear-t, és ez visszaállította a meghajtókat a BIOS-ban IDE módra, és az ssd azonnal újra látszódott és működött. De azóta csak IDE módban látszik a BIOS-ban, és csak IDE módban hajlandó működni.
A BIOS-ba csak akkor tudok belépni ha az ssd IDE módban van, ugyanis ha AHCI módra állítom akkor a BIOS előtt megáll a gép. Csak a dvd író és az ssd van bekötve a gépbe, de AHCI módban a gép csak az írót látja, az ssd-t nem és itt meg is áll a szöveg és nem megy tovább a gép. De amint IDE módra állítom azonnal újra működik az ssd. Viszont IDE módban nem működik a TRIM, az ssd helyes működtetéséhez kell az AHCI.
Van valakinek ötlete, hogy mitől nem látja a gép az ssd-t AHCI módban? Ha bárkinek van ötlete kérem írjon! Köszönöm! -
kukinyo
addikt
válasz
Dark Archon
üzenetére
Sajnos lejárt a szerk.idő.
A csőlátásról pedig az a véleményem hogy azt pont te képviseled (a masszív hülyeséggel együtt).Csőlátás = beszűkült látótér.Te csak a Samsungot látod. Én azért tekintgetek kifelé abból a csőből is.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Ok. És milyen 256 GB-s SSD-t érdemes nézegetni?
-
kukinyo
addikt
válasz
Zlin50
üzenetére
Nálam nem gond a sata3. Azért is vettem ilyen lapot annak idején hogy lehessen fejlesztgetni ha úgy alakul.É ha már van akkor szeretném is kihasználni a lehetőségeit. Ami inkább vissza fogná (ha vissza fogná) az talán a CPU lenne. Idővel persze ezt is cserélni szeretném. Most inkább az anyagi a savanyú, ezért is érdeklődöm először az olcsóbbak irányába.Persze ez nem azt jelenti hogy azonnal megveszem a legolcsóbbat. Most éppen azon fáradozom hogy minél több információt gyűjtsek az SSD-k lelki, fizikai valójáról,és mérlegre tegyem azt hogy mi szól különböző gyártmányok ellen, mellett az én gép felhasználói szokásomnak megfelelően.
(#29784) Dark Archon : Nézőpont kérdése.
(#29786) Jack@l: Nem vagyok egyik mellett,ellen sem. Csak puhatolózom. -
Jack@l
veterán
válasz
kukinyo
üzenetére
Ha samsung ellenpárti vagy, akkor a legjobb választás...
( valószínű amúgy is)
@Dark Archon: Olcsó jó miőséget képvisel, de azért erősesen a tömegtermelésen van a hangsúly, kb mint kocsoba az opel, jó jó, de valakinek nem márka. Ramokat már régóta gyártanak, és jókat is, de SSD területén talán az egyik legfrissebb gyártó (ha a cimkézőket nem számítjuk) Ezt azért nem illik elfelejteni, majd az idő megmondja mennyire jók, még kb egy éve vannak a piacon a 470-essel, ha jól emlékszek. -
Balage76
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Tök off topic, de ezt az oldalt is érdemes egyszer végginézegetni

-
válasz
kukinyo
üzenetére
"Arról nem is beszélve hogy valaki(k)nek nem márka a Samsung."
Kinek nem márka a Samsung? Mert igen csak csőlátás (és masszív hülyeség) kell hozzá, elvégre egy 1938-ban alakult cégről van szó, s végülis azóta tényleg nem tettek le az asztalra semmit, ugye? Csak pár millió chipet, amik szinte mindenben megtalálhatóak.
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
1-2 játék menne csak a Win7-re. Új SSD vásárlását tervezem, akkor nem kell a CrystalDiskMark, ugye?
-
h1ght3chzor
őstag
válasz
leslieke
üzenetére
40GB szerintem nagyon kevés win7-nek, főleg ha még játékot is telepítessz.
Ha így szeretnél akkor sztem 256gb kellene neked, és 70gb legyen minimum 1. part, másik a maradék.
Ha használtan veszel, kérj róla CrystalDiskMark-ot, és ott látod, hogy valós teljesítménye mennyi, és az alapján tudsz dönteni.

-
leslieke
Jómunkásember
Sziasztok!
Ajánlott -e következő felálláshoz SSD beszerzése?
1. particíó, kb. 40-60 GB: Windows 7, ami csak játékok futtatása miatt kell
2, particíó, kb. 100-140 GB: Ubuntu, minden más: net, letöltés, stb..Ha igen, akkor milyen SSD-t érdemes venni és mire kell figyelni?
Köszönöm a válaszokat.
-
Balage76
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szerintem keversz kerekfejjel, kérlek ezt ne tedd, nem jó érzés...
Mellesleg semmi köze sincs se a céghez, se hozzám...Ha visszaolvasod az én hozzászólásaimat, akkor láthatod, hogy egyrészt elég sok tárgyilagos információt adtam, másrészt igyekszem szakmai szempontok mentén indokolni, messze nem fanatikusan. Tőlem sosem hangzott el hogy minden selejt ami nem Samsung.
Minden tiszteletem a Tiéd, hiszen láthatóan fáradthatatlanul, kitartóan segítesz mindenkinek aki technikai kérdésekkel elakadt. Azonban ez a topik az SSD-ről szól összességében, nem pedig csak a "hogyan telepítsünk megfelelő drivert" témakörre korlátozódik. A Te hozzászólásaid 90%-ban azoknak szólnak akik már megvették a terméket és 10%-ban azoknak akik még vásárlás előtt állnak. Ha megnézed a hozzászólásaimat, én pont a másik oldalon állok. 90%-ban azoknak kívánok információt adni, akik még nem döntötték el hogy pontosan melyik terméket válasszák.
Nem fogom visszakeresni a pontos hozzászólást, de korábban egyszer ezt írtam egy "most akkor melyiket vegyem kérdésre": Ha rám hallgatsz azt veszed meg, amelyik szimpatikus és amelyikre megvan a pénzed. Szerinted ha én fanatikusan a Samsungot eröltetném mindenkire akkor ezt írnám?

Hidd el nekem is megvan a szakmai tapasztalatom, a Samsung SSD kereskedelmi oldalát és jövőjét pedig nálam jobban senki nem ismeri ebben az országban...

Remélem még sokáig nyugodtan és egymást támogatva tudunk majd hozzászólásokat írni ebben más más topikokban is. BÚÉK!

-
Zlin50
senior tag
válasz
kukinyo
üzenetére
Amiket megnéztem az alapján nem tudok kézzel foghatót mondani. Szerintem gyorsabb chipeket raktak bele, vagy a vezérlő gyorsabb, esetleg gyorsítótár függő, persze drágább is.
Én is gondolkoztam melyik legyen 64 vagy 128 de a sebesség javára döntöttem. Az önmagában is érdekes hogy mindegy a 0Fill vagy random, kb ugyanazt hozza. Csak sata2-őm van és az visszafogja mert a tesztek szerint a random is jobb sata3-on, csak kicsit macerás 3-ra váltani. Az SSD-nél is jóval nagyobb beruházás lenne mert 775-re már nincs szinte semmi sata3, akkor pedig CPU és RAM is problémás. -
kukinyo
addikt
válasz
Zlin50
üzenetére
Az én igényeimet kielégítené egy 64GB-os.Ahogy nézem az ára is elfogadható ha tényleg annyira szuper.Azért még tanakodom, nézelődöm vásárlás előtt.Szeretnék én is minél több lehetőséget átnézegetni.A 128GB-osnak miért nagyobb az írási sebessége? Vagyis mitől?
Ennek köze van a mérethez? -
ricshard444
veterán
válasz
kukinyo
üzenetére
Ahogy nézem a legolcsóbb M4 most 28k , Szvsz nemhinném,hogy átlag felhasználó észreveszi a külöbséget eközött és a Samu 470 között ami jóval olcsóbb
Persze ha van rá keret én nagyon ajánlom
Azért vettem a Crucit ,mert egyrészt szupergyors másrészt ugyanannyi lett volna a 470s samu futárral ,mint ez 
-
Zlin50
senior tag
válasz
kukinyo
üzenetére
Szerinted vajon mit tudhat ha hajlandó voltam megvenni több hónapi kutatás/elemzés után?
A 830-as megjelenéséig hasonló árban nem akadt jobb a tesztek szerint. Miután a fórumon meg 0.0 (zéró pont zéró) panaszt láttam rá, ellentétben sok másra vonatkozóan tovább már nem töprengtem rajta. Rendszer és program? Nagyon jó a kiindulási alap. Na ehhez kell a random eredmény és nem a szemkápráztató 0Fill -es 500MB/s. Tessék megnézni mit mutatnak randomban az egyes típusok. A 830-as már képes meghaladni az M4-ét. A maxiops és hyperX volt még erre képes csak kicsit drágábban. Ennyit az árról.
Itten [link] lehet utánanézni. -
kukinyo
addikt
válasz
davidsz
üzenetére
Látom nem értetted meg a mondandóm lényegét.Én nem vitázni hanem elkerülni szeretném azt.
"Lehet mást venni, mindenkinek szíve joga."
De akkor azt is hagyni kellene hogy érdeklődni tudjon más termékek felől is.De itt ez képtelenség mert 5 percen belül jön a Samsung.
A "legjobb" kifejezés pedig itt nem helyes.Kinek ez,kinek az. -
davidsz
senior tag
válasz
kukinyo
üzenetére
Nem erőszak ha valaki a Samsungot ajálja. 1x , 2, 10x vagy akárhányszor, ha az jelenleg az egyik legjobb. Ez nem fanatikusság, egyszerűen most ez van. Miért kell ebből ügyet csinálni???
Ez olyan, mint kb. Miért ajállja mindenki a 2600k procit??? ...Pont azért írnak páran, mert voltak "mással" gondok, tapasztalatok.
Lehet mást venni, mindenkinek szíve joga. Aztán ha nem jön be, akkor lehet csodálkozni.
Ami nem ajánlott, ahhoz a keresőbe elég beírni a firmware szót ...Meddő vita és szájtépés az egész innentől!
Tanácsot kell adni, ajánlani, segíteni és nem vitázni!
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kipróbáltam alap AHCI driverrel is, a 4KQD32 írás 170-re leesett.Más nem változott, sem a random sem a fill-t kiválasztva.Lefuttattam 2x is, ugyan az.Fura... Marad az intel driver, evel megy a jitter mérés AHCI módban is.
-
kukinyo
addikt
válasz
kerekfej
üzenetére
Pár napja olvasgatom a topikot,mint leendő SSD tulajdonos hogy tájékozódjak a lehetőségeimről,érdeklődjek hozzáértő emberektől.Ebből sok még nem sikerült mert te olyan szinten lefojtod a témát a samu őrületeddel hogy más gyártmányról itt szinte már nincs is szó.Ha lenne is,jössz te és mindenkit lehurrogsz akinek a billentyűzetéből kiesik az OCZ szó.Ezért normális,kimerítő választ itt nem is kaphat az ember miattad.Kicsit olvasgass vissza és rájössz hogy mindenki érdeklődését, válasz adási kísérletét tönkre tetted a bele szólásaiddal.Minden kérdésből,minden válaszból vitát akarsz generálni.Nem ezt hívják flame keltésnek? Vedd észre hogy az erőszakosságoddal csak ellenérzést váltasz ki,egyrészt a samu,másrészt a magad irányába.Sokan járnak ide akik nem kirántják mellényzsebből ezt a pénzt hanem úgy kell valamin megspórolniuk és nem mind egy nekik hogy 23000 vagy 30000ft valami.Arról nem is beszélve hogy valaki(k)nek nem márka a Samsung.
"Egyszerűen nem tudom hagyni szó nélkül ha valami rosszat írnak olyan termékről ami kiváló"
Emlékeim szerint senki nem mondta hogy a Samsung rossz lenne.Itt egyedül te vagy az aki más gyártmányt becsmérel.Szépen kérlek hogy hagyjál mást is érvényesülni. -
szeva000
addikt
válasz
ricshard444
üzenetére
lehet

Gpedit.msc
Számítógép konfigurációja - A Windows beállításai - Biztonsági beállítások - Helyi házirend - Biztonsági beállítások:
Interaktív bejelentkezés: Ne jelenjen meg a legutóbb bejelentkezett felhasználó neve - engedélyezni
Interaktív bejelentkezés: Nincs szükség CTRL+ALT+DEL billentyűkombinációra - letiltani -
davidsz
senior tag
válasz
ricshard444
üzenetére
Üdvözlőképernyőt kapcsold ki, és még gyorsabb lesz.
-
ricshard444
veterán
Ez a bekapcsolási sebesség még mindig fura , épp ,hogy üdvözöl,de már minden program fut és be is töltött

-
kerekfej
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Egyszerűen nem tudom hagyni szó nélkül ha valami rosszat írnak olyan termékről ami kiváló. Itt most nem arról van szó, hogy Samsung -e vagy sem. Van Corsair termékem is amivel viszont meg vagyok elégedve, de az nem SSD!
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Én még nem akartam bántani.
Rettentően ragaszkodik az ő álláspontjához. -
kerekfej
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor én is leírom:
Samsung asztali 2.5" merevlemezei alapból vékonyabbak, mint a konkurencia, így laptop/notebook-okban is simán befér, ez a PH cikkben is benn van. Ha valakinek valami különleges igénye van akkor majd leírja magától, addig is általánosságban lehet valamit ajánlani. Mivel bizonyos SSD-knél sok a kompatibilitási probléma és FW frissítés igényelnek, ami vesződséggel jár, meg akár idegeskedéssel, ezért problémamentesebb terméket ajánlani nem bűn.
Ha valami már bevált szinte mindenhol (megbízhatóság, külföldi oldalak, PH, topic) akkor miért ajánlanánk mást?
Samsung 470-es is elég jó és nem is túl drága, nincs értelme venni olcsóbban rosszabbat.
Samsung 830 Sata2 módban is jól üzemel és gyorsabb sok esetben, mint a Samsung 470 Sata2 módban, így megéri Sata2-be is azt venni, persze többe is kerül, mert újabb, gyorsabb modell.XP alatt nem úgy viselkedik a Samsung, mint W7 alatt
Windows XP alatt is jól üzemel vagy hol olvastad ennek az ellenkezőkét?# Laptopban SATA2-es port van, felesleges volt a SATA3
Telefont is úgy veszel, hogy felesleges a készülék tudásának 70%-a (egy átlag embernek, vagy kihasználatlanul marad), akkor hol itt a gond?Hogy mekkora butaság és felelőtlenség mindig/automatikusan csak a Samsung-ot ajánlani
Mutass egy esetet ahol ebből valós probléma volt itt!Szerintem meg a Sandforce vezérlős SSD-karekellene rászállni, mert azzal voltak itt problémák, nem pedig a Samsung-al.
-
r-chee
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Nekem is még fura, hogy pl. ráklikkelek egy zenére és már játsza is le a lejátszóprogi, vagy megnyitom a Nero-t és pikk-pakk ott van előttem stb. Holnap újrarakom BF3-at sztem az is meg fog lepni

Na meg SSD berakással együtt megtanultam, hogyan lehet a régi rendszert programokkal, beállításokkal együtt pikk-pakk újrateni mentésből
(ezt valszeg ki is rakom majd Logout-ra képekkel illusztrálva)Szal hasznos dolog ez az SSD

Szerk.: Jut eszembe, egy PCI-os SATA3-as bővítőkártya használatával is lehetne bootolni a rákötött SSD-ről??
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Másnak is szemet szúrt, nem tudom ilyen. Ha meglesz az új gép majd újra méregetek. És még csak SATA2-es.
-
kerekfej
őstag
Samsung minden esetben hozta a gyárilag megadott értékeket alapon. A Sandforce alapon viszont soha.
Sok esetben a weboldalak csak azt írják (megjegyzés nélkül), hogy írási sebesség 475MB/s (OCZ Agility 3 60GB) ami ebben a formában valótlan adat.
OCZ Táblázat. Tehát a Sanforce-nál adott sebességeket nem kell készpénznek venni!
-
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Kellemes párosítás. Normális teljesítménnyel. [link]
-
Maximum1
őstag
Sziasztok!
Van egy agility 3 ssd-m asrock h61mu3s3 párosom.
Kérdésem az lenne a hdd is AHCI módban futtassam vagy legyen IDE-n, mintha AHCI-ben kattogna.
A biosban tudom külön állítani, viszont a SATA3 portnál nem jelzi az ssd-t, sata 2 jelzi a hdd és az olvasót is, ez normális?
Hol tudom megnézni hogy rendesen működik a SATA3 és nem 2 ként futtatja?
Biosban csak a boot menüben látom az ssd-t.
Remélem érthető. -
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Corsair Force GT 120Gb + WD10ELAS

-
ricshard444
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Hát igen, a hdd adattárolásra tökéletes

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Én is így vagyok! Eddig büntettem magam HDD-vel.

-
h1ght3chzor
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
Hát még én mit fogok vele szenvedni
Félek előre... laptopból kidobom vinyót, ssd megy helyére, átmásolni minden szart, újratelepíteni, méghozzá sony 
Hát remélem is ég és föld lesz a különbség.
Nincs mozgó alkatrész, hatalmas előny! 
-
ricshard444
veterán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
1-2 órája van a gépbe,de nemtudom hogy tudtam eddig hdd-vel szenvedni

-
h1ght3chzor
őstag
válasz
ricshard444
üzenetére
SSD-t nem is nagy fájlok mozgatására, tömörítésére találták ki. De azért itt is gyorsabb igen.

-
davidsz
senior tag
Megnéztem még hogy mi van ha a Win7 saját drivere van fent, vagy az intel legújabb vezérlő drivere. Nem tapasztaltam jelentős különbséget. Többször futtatva ugyanazt hozza.
Ez a Ghost dolog viszont érdekesre sikerült. Lehet megjátszok egy szűz telepítést megint.
Mára már a SATA3 kártya úgy is betett mindennek. -
Akkor hagyd így. Nem hinném, hogy lassúnak tűnne így sem a rendszered működése.
Ha esetleg meg egyszer majd jövőre rászánod magad az újratelepítésre, akkor előtte ezt olvasd el: [link]
(A telepítés megkezdése előtt, csak az ssd legyen csatlakoztatva a deszkához, más hdd-k adatkábelét ez időre húzd le) -
rob90
csendes tag
semmi változás...
-
rob90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
.
-
De, elsőre is úgy kellett volna eljárni, de mivel ezek szerint nincs vesztenivalód, ezért csináld már meg amit írtam, mert ha összejön, akkor nem kell újratelepíteni, ha meg nem, akkor meg muszáj lesz úgy is.
"W7 AHCI drivert hol találom?"
Ott van leírva lépésről-lépre mit kell csinálnod. Megcsinálnád végre, vagy még 10x megkérded ugyanazt?
-
rob90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
W7 AHCI drivert hol találom?
Lehet butaság,de ha újratelepíteném és nem raknám fel a drivereket? -
Nem, akkor a chipset pakolta fel, remek. Akkor marad a korábbi módszer, azaz
1. Indítsd el az eszközkezelőt (WIN gomb + pause/bal oldalt eszközkezelőn katt
2. Navigálj el az IDE ATA/ATAPI vezérlőkig és nyisd ki és ott meg fogod látni ezt a bizonyos Intel 6 series c200.... driver-t
3. Ezen a driveren nyomsz egy jobb egeret/illesztőprogram frissítése/illesztőprogramok keresése a számítógépen/választás a számítógépen található illesztőprogram-listából és kézzel betallózod a W7 AHCI driver-ét, aminek Szabványos AHCI1.0 Serial ATA vezérlő a neve és végigokézod és gép restart.
4. Ima, hogy elinduljon a gép.
-
rob90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez?

-
A veszélyt már ecseteltem, kicsit olvass vissza újra. Ha belevágsz, akkor próbáljuk meg így: Ezt a drivert uninstalláld (nem törölni, hanem uninstallálni, azaz Számítógép/Programok eltávolítása vagy módosítása) Intel Rapid Storage Technology néven lesz a listában és gép restart. Ha minden jól megy, akkor már így simán visszakerül a W= AHCI drivere, minden beavatkozás nélkül.
-
rob90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Csak saját felelősségre!
Ez mit jelent,van rá esély,hogy elcseszem?
Semmi tapasztalatom ilyen AHCI-s dolgokban,érdemes belenyúlnom?
Az számít,hogy a rendszer az SSD-n van,így is hozzákezdhetek?
Az újratelepítés nem oldja meg a dolgot? -
davidsz
senior tag
Egy érdekes dologra lettem figyelmes:
Friss win7 (alul) és Norton Ghost-tal visszatöltött (felül) rendszer közti sebesség különbségek:
Most még vizsgálódok egy kicsit, hogy ez mivel lehet összefüggésben. Kiugró az olvasás és az 512k-s írás - ahol majdnem 2x-es sebességkülönbség van.
-
"Nekem ez kínai.Valami egyszerűbb megoldás."
Nincs, ez a legegyszerűbb. (Csak az aláhúzott rész vonatkozik rád, más nem)"Amúgy azt sem értem,hogy mi a baja a gépnek.Mi történhet,ha hagyom és nem nyúlok hozzá?"
Semmi baja a gépednek, nem kötelező hozzányúlni. Csak amit betettél a topikba sebességeredmények az Agility 3-ról, azok nem felelnek meg a valós sebességnek, ennyi. -
rob90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nekem ez kínai.Valami egyszerűbb megoldás.Amúgy azt sem értem,hogy mi a baja a gépnek.Mi történhet,ha hagyom és nem nyúlok hozzá?
-
-
h1ght3chzor
őstag
Vkinek vmilyen ötlete, hogy hogyan tudnék csinálni, vagy venni egy ilyen tartót? Jelenleg ez most egy dvd lejátszó, ssd-t akarok belerakni!
Itt a kép: http://www20.zippyshare.com/i/14336247/1233/f%C3%A9nyk%C3%A9p2.JPG
-
rob90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
És mit kellene csinálnom vele?
Ja és haver rakta össze a gépet én pedig telepítettem. -
Király, hát akkor túl jól is megy az Agility ezzel a driverrel.

Az a gond, hogy ha a teljes chipset driver-t, meg INF-eket feltolták, akkor az nem egy biztonságos dolog, hogy csak úgy, a megszokott módon lecserélni a W7 alap AHCI driver-re, azt meg nem szeretném megkockáztatni, ha beborulna a rendszered...Ez a driver biztosan oka, hogy ennyire el vannak maradva az írási értékek az Agility-n.

-
rob90
csendes tag
válasz
tupacamaru
üzenetére
Ezt a reg dolgot az én problémámhoz írtad?
Csak azért,mert ha segítenél,akkor nagyon megköszönném.Nem mintha bajom lenne az SSD-vel. -
válasz
tupacamaru
üzenetére
Igen, tudom.
A gonoszkodó smiley a végén az arra utalt, hogy ha véletlen az lenne a szitu, akkor remek munkát végeztek ott, ahol összerakták és telepítették a gépet...
(Bár ha a klasszikus értelemben vett, előtelepített gépről van szó, akkor eddigi pályafutásom alatt még nem találkoztam olyan géppel, amin ilyen bakit követtek volna el) -
Bodor
veterán
válasz
davidsz
üzenetére
Az macerás RAID-ben, mert szét kell szedni a tömböt, aztán egy működő win7 alá egyesével bedugni és frissíteni, ha kész vagy mindkettővel, akkor meg az újra létrehozott, helyesen particionált ( 100 MB külön ha volt, meg a "C") tömbre visszaghostolni ( de szép szó) a rendszert.
Előző OCZ Vertex2-es RAID tömbön végigcsináltam, és meg is volt az eredménye.Asrock Sata3 Card-al kapcsolatban, mivel marvell vezérlő van benne, nem is vártam többet, de hasznos beírás, mert talán más már nem vesz ilyet.
-
rob90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére

-
r-chee
őstag
Ha már benyomtak páran némi teszteredményt, leszerváltam én is a CDM-ot.
Eredmény alapbeállításokkal:
SAMSUNG MZ-7PC128 SSD SATAII-n
-
tupacamaru
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Egy reg-bejegyzéssel orvosolható, nekem is meg kellett csinálnom ezt.
-
Jack@l
veterán
-
Oksa, és akkor a W7 AHCI drivere van vagy más?
(Tudom, nem Te telepítetted, de azért nézd meg: WIN gomb+Pause/bal oldalt eszközkezelő/IDE ATA/ATAPI vezérlőket nyisd ki. Na ott Milyen nevű AHCI driver szerepel?)Az lesz a szép, ha véletlenül kiderülne, hogy nem is AHCI-ben lett telepítve a W7...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
DeadMeat
Igen, tényleg "100 mega felett" ír...
Jack@l #29705
Hát igen, az sem egy elhanyagolható szempont
-
rob90
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A kábel a szürke színű Sata3-ra van kötve.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ricshard444
üzenetére
Nézz egy 7zip-et is nekem.

-
ricshard444
veterán
Egy kis érdekesség(nemtudom észrevettétek e)
Winrar benchmark hdd-vel eddig 2550kb/s volt most már 3100kb/s ssd-vel

Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

...de rossz vagyok
) is Win7+Corel+PS.