Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Achill3uS

    veterán

    válasz jones965 #8862 üzenetére

    Én úgy látom, hogy valami elképesztő módon esett az elmult 1évben az OC népszerűsége, űzése nemzetközi szinten is, így nem csoda, hogy nálunk is. Ennek szerintem elég összetett a háttere, köze van az Intel balf*szkodásához, hogy 6 magos processzort újdonságként adnak el lassan az 5. foglalt típusban desktop szegmensben házon belül a történelem során (1366,2011,2011v3,2066,1151), legomboltak az emberekről egy rakat lóvét a 2066-ért ami egy dead end platformnak néz ki, hogy 1151-ben 3 chipset generácót adtak ki ugyanarra a foglalatra amit igazából 1-el le lehetett volna fedni és összességében szerintem továbbra sem értek el átütő teljesítmény növekedést az órajel növelésen kívül a Nehalem óta. Ezt nagyon ügyesen kihasználta az AMD, és szépen felrázta a piacot tavaly aminél hatékonyabb és profitábilisebb terméket az Intelnek egyelőre esélye sincs gyártani, de szerintem ez a tempójú termék avultatás és a folyamatos eszetlen árnövelés (csúcs cpu 3000$, csúcs vga 5000$) még mindig maximum a gyártóknak kedvez, nekünk felhasználóknak csak kiforratlan rókabőrszagú újdonságokat eredményez negyed/félévente amit lassan annyira megun a piac, hogy kiscica módjára szőrgombócokban öklendezi vissza. Egyszóval az egykor lelkes "enthusiast" vásárlóközönség motivációját vesztette, hogy már az új hardware iránti láza sem kárpótolja. De még ha akarnád is csinálni, locsolni bele a pénzt, időt, energiát, ez hol térül meg? Hol marad a versenyszellem? Annál jobban nem mutatja a dolgot, hogy már a legerősebben gyártói támogatott Top10-es OCerek is alig alig töltögetnek fel eredményeket. Ez, hogy a 20ezer usd összdíjazású 2018-as Computex G.Skill versenyére amire az első 6 továbbjut 22 ember töltsön fel eredményt mindent elárul. Régen jelentett valamit, hogy valaki hwbot TOP100-50-20-10-be bejut, most ird és mond semmit, akár törölni is lehetne a ranking rendszert és mint egy OC database használni csak a botot. Mióta PJ kilépett rohamosan esik a színvonal sajnos.
    Mindenkinek meg kell húzni azt a vonalat amíg örömet okoz neki a dolog, különben semmi értelme az egésznek. Ez már nem az a korszak amikor mindenki versenyzett a gyártók kegyeiért mint 5-10éve. A kialakult szituáció nekünk tuningereknek nem igazán kedvez, talán már soha nem is lesz olyan mint régen, éppen ezért múlt héten kitaláltam, hogy a következő OC Gatheringünkön (azért remélem lesz igényetek legalább 1-re idén is :B ) retrozni fogok, aki ismer tudjátok, hogy ez nálam nagy szó, és vettem 2-3 775ös deszkát többek között egy REX-et, lövök pár procit bele és csak az érzés számít. :))
    peace :R

    [ Szerkesztve ]

    "De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

Új hozzászólás Aktív témák