Hirdetés
- iPad topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
#68216320 #15649 üzenetére
Ha nem titkosított felvétel, vagyis a bejövő stream-et 1:1-ben rögzíti, akkor VLC vagy MPlayer lejátssza, mellékes a kiterjesztés. Kódolatlan adók felvételét kell megnézni.
Ha meg kódolt, titkosított, akkor úgysem tudsz vele mit csinálni.
MinDigTV matrica egyik feltétele, hogy a fizetős műsorokat kódolva rögzítse.
-
törölt tag
Van egy Strong 8300 CI beltérim, amivel próbáltam műsort rögzíteni. Rendben meg is csinálja. Az érdekelne, hogy PC-n le lehet-e játszani a felvett műsort? Rögzít egy kiterjesztés nélküli fájlt. A méretéből arra tippelek ez lehet a video. Aztán valami idx kiterjesztés és még valami. Lehet ebből valami értelmes formátumot gyártani?
-
Alfonz64
csendes tag
Lehet a fireware nem mindegy vagy a pendrive mert ugyebár a setopboxra nem lehet drivert telepíteni vagy benne van a firamwareben vagy nem.
Érdekes a Selteka cic-402hd mindet tudta kezelni és felvenni.
-
Alfonz64
csendes tag
válasz
csendes #15643 üzenetére
Nem Kínából vettem és elég drága vólt, és több fajtával is kiprobáltam részletesen itt:
"Nos kipróbáltam hogy vesz fel. Ha benyomom a rec-et, amúgy többször benyomod a rec-et ott át kell állítani hogy ne 2 órát vegyen fel. Szóval így egy üres 1TB-ra 2 óra 45 percet vett fel. Viszont utána ha megint benyomtam újra tudott felvételt készíteni ugyan csak 2 óra 40 percet. Ha csak 50 GB hagyok rajta szabadon akkor drasztikusan lecsökken 7 percre a felvételi idő.
Ja és 1 GB darabokra vágja mindegy neki ha a setopbox menüjében formázom.
Mindegyik merevlemezt annyinak látta amekkora, és setopbox menüjében a FAT és NTFS is megformáztam.
-1TB üres usb2 samsung m2
165 perc 2óra 45 perc vett fel.
108 percet írt ki felvételnél
10 328 670 208 bájt 9,61 GB-250 GB üres Hitachi sata2 usb+esata dokkolóban
76 percet írt ki 1óra 16 perc-32 GB üres kingston ultimate 3.0 DataTravel 7 perc írt ki
-32 GB üres Maxel 6 perc írt ki" -
Kernel
nagyúr
válasz
Alfonz64 #15640 üzenetére
Rejtély, ezt hogyan tudtad produkálni, de nekem is van egy ilyen, rendesen vesz fel, ahogy szoktak az ilyen boxok.
Bár nem szoktam vele felvenni (konyhában üzemel, frissítést sem raktam rá soha), de beraktam most egy pendrive-ot, amin alig több, mint 1 GB szabad hely van. Felvételt indítok az m1-re, elején kiírt valamit, hogy 30 perc a várható időtartam.
RTL Klubra több órát írt.
-
Subzero83
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy pontosan hová is kellene írnom a problémámmal,de majd átirányítotok,ha nem stimmel.
Szóval van egy Dell Inspiron Duo 1090 netbookom.
A kis képernyőméret miatt szeretnék venni egy monitort vagy tévét,amire ki tudnám vetíteni a képét és úgy gépezni.
Nem szoktam játszani,irodai feladatokra illetve néha filmezésre kellene.
Az a gondom, hogy csatlakozók terén elég szűkösre szabták a gépet,konkrétan van 2 db USB és egy jack csatlakozó.
A kérdésem az lenne,hogy bármilyen formában lehetséges hozzákötni monitort vagy tévét?
Van valami adapter vagy kábel,amely segítségével ez sikerülne?
Ha igen,akkor tudnátok ajánlani monitort vagy tévét illetve adaptert?
Árban 100.000 Ft a határ!Köszönöm a válaszokat,
-
Alfonz64
csendes tag
Szeretnék egy DVB-t setopboxot
ami tudja a:-Feltudom veni vele normálisan az adást
-Ne legyen több 30.000 FT-nál.
-Legyen benne mindigtv kártya olvasó
-(opcionális) Jó lenne ha a codolt adást is feltudná venni
-(opcionális) Nekem ne darabolja 1GB-raSzeretnék még egy Számítógépbe(pci vagy pci-e) vagy USB-s DVB-c tuner-t
-Ne legyen több 30.000 FT-nál.
- Feltudom veni vele normálisan az adást
föleg inkább számitógépezés közbeni tv nézés lenne, meg felvétel.
- (opcionális) Legyen benne Digi-s kártya olvasó
- (opcionális) Nekem ne darabolja 1GB-ra -
azbest
félisten
Wow, a neten böngészve mibe futottam.
Ez a kis jelentéktelen dobozka egy 6 tuneres HD kábeles vevő. Még az ára sem olyan vészes ahogy nézem. Egy hibája van, hogy ez amerikai készülék ott más a digitális kábel szabvány. Egyszerre 6 pécét vagy hasonló eszközt tud kiszolgálni a 6 tunerjével. Ott a szolgáltatótól lehet kérni többcsatornás dekóder kártyát is hozzá
-
Bozek
nagyúr
válasz
#68216320 #15627 üzenetére
Ennyi van a cardclient.conf fájlban nálam:
newcamd:127.0.0.1:15050:1/0000/0000:teve:mindigtv:000102030405060708090A0B0C0DPersze ha nem teve és mindigtv van beállítva felhasználónévnek és jelszónak, akkor azt át kell írni. A \DVBViewer\Plugins\ mappába kell berakni az Acamd fájlokat. Ha esetleg használod a Recording Service-t, akkor még ezen belül hozhatsz létre könyvtárakat Plugins1, Plugins2, stb. néven. Nálam azért van teve2 és teve3 is, mert kettő a Recording Service-hez tartozik (két fizetős csatorna egyidejű felvétele), míg egy a DVBViewer-hez alapból.
Egyébként a plugin-eket kezeli a demo is, csak az OSD Plugin-eket nem. De szerintem megéri azt a 15 eurót a program, mert sokat tud.
-
hati
addikt
válasz
azbest #15630 üzenetére
Elvi okokból nem támogatjuk.
Ebben nem is értek egyet a csapattal.
Ezért írtam, hogy mdapi plugin kell hozzá és onnantól már működik. Doksi nincs, de amit korábban írtam leírást, ki lehet bogarászni, ami kell.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #15629 üzenetére
A smartdvb ingyenes és sokmindenben hasonlít a többi fizetős programra.
argustv kapcsán ezt a fórumbejegyzést találtam [link].
A mediaportalnál zavaros, hogy direktben támogatja e az ilyen pluginokat, vagy elvi okokból kivették belőle. Lehet hogy azzal a directshow filteres dekóder használható csak. Itt írnak valamit a műholdas tévézés kapcsán, ami dvb-t-re is jó lehet, de nem néztem meg jobban.
Természetesen az itt elhangzott tanácsaimat kizárólag az érvényes előfizetési kártyával való számítógépes tévézés kapcsán írom. Mindig az ÁSZF szerint kell eljárni.
-
azbest
félisten
válasz
#68216320 #15627 üzenetére
Itt a másik topicból a példám [link].
A plugin mappa helye szokott kérdéses lenni, hogy hová kell bemásolni az acamd-t.
Talán közvetlenül ide kell a dll és konfig:
C:\Program Files (x86)\DVBViewer\Plugins\Plugins1
Nekem csak demó verzió van, az nem kezel pluginokat, vagy legalábbis úgy tűnik. -
Bozek
nagyúr
Arra a legegyszerűbb a Recording Service használata, ami a DVBViewer mellé letölthető. Ez még át is kódolja Neked a videót, ha szeretnéd (de van Direct Stream is). És nem is kell igazán kliens hozzá, mivel web-en keresztül elérhető és az általa kreált link megnyitható bármely lejátszóval.
Én múltkor mobilnettel néztem rá a focimeccsre a Digisport-on.
-
Bozek
nagyúr
-
törölt tag
Ott akadok el, hogy nem tudom az ACamd miként használja az oscam-ot. Nem tudom kibogarászni, hogy mit kell konfigolnom. A DVBViewer-el tudtommal nem kell sokmindent csinálni, mivel van valami plugin az XBMC-hez, ami kezeli azt. Az is eredmény lenne a DVBViewer-el tudnám nézni.
Ha jól értem akkor valami ilyen kapcsolat lenne:
SmartCard Reader <-> Oscam <-> ACamd <-> DVBViever (MediaPortal, ArgusTV, stb.) <-> XBMC (ha azt akarom frontend-nek)
Az oscam-acamd kapcsolat kellene most. Azután az acamd-dvbviewer. Utóbbihoz úgy láttam az mdapi a megoldás, de csak találgatok. Bújom a fórumokat, de nem tiszta a dolog.
-
hati
addikt
válasz
#68216320 #15615 üzenetére
Ezt kell letöltened hozzá: http://sourceforge.net/projects/mdapiplus/
Utána meg Google: mediaportal mdapi oscam
(a forum.team-mediaportal.com -ra mutató találatokat ne is nézd meg)
A leírást nem mentettem el anno.
A MediaPortal-ról a blogomban is olvashatsz.
-
törölt tag
válasz
#68216320 #15611 üzenetére
Erre nincs ötlet?
Ezen a linken felsorolnak pár backend programot, amivel lehet DVB-T stream-et alápakolni windowson az XBMC-nek. Azt viszont nem látom, hogy a kártyaolvasót oscam és gondolom acamd segítségével melyik tudná használni. Ezzel kapcsolatban kellene segítség.
Jelenleg odáig sikerült beüzemelnem, hogy az oscam az oscamlauncher segítségével látja a kártyaolvasót. Tuner is telepítve van és az XBMC is várja valamelyik plugint. Már csak kellene egy backend soft amivel összekapcsolhatom a mindigtv extra kártyát és a tunert kezelő programot. De melyik is legyen az?
Erre kéne ötlet.
-
Mike88
senior tag
válasz
golya87 #15605 üzenetére
Esetleg inkább itt érdeklődj: [link]
Én abszolút amatőr vagyok a műholdas vételben, nekem a hirschmann jött be, mint márka, épp ezért az összes fejem hirschmann. Sosem szoktam a legolcsóbbat megvenni, de hogy konkrétan nyereséget, ilyesmit nézni, no ilyesmibe nem szoktam belemenni, 0.8W, 9E, 13E, 19.2E ezekre a holdakra nekem tökéletesek a pár ezer forintos Hirschmann LNB-k, a legrégebbi 8. éve szolgál. Ha valóban a minőség a lehető legfontosabb, az ár másodlagos, a linkelt oldalon biztos segítenek a választásban.
Bozek, értem, hogy PC-s eszközökről szól a topic, de a téma között is ott van a DVB-S2, s ha már S2 vétellel is foglalkozik a topic, akkor nyilván azt senki sem tudja antenna nélkül megvalósítani, szal magyarán némi tapasztalatotok azért csak van, így nem teljesen elveszett a kérdés itt. Persze gyakorlatban pár hét olvasgatás után látom, hogy ez a fórum javarészt földi s kábeles vétellel foglalkozik, még ha a téma ennél többre is terjed ki.
-
törölt tag
Melyik XBMC-hez kapcsolható program képes mondjuk oscam-ot kezelni windows alatt, hogy mindigtv extra csatornákat is lehessen nézni? Sajnos linux alatt gond van a tuneremmel ezért kellene win alatt összehozni.
-
zichie
senior tag
Az emu is olyan mint a torrent. A torrentet lehet legálisan is használni, pl. ingyenes linux disztibúciókat letölteni, tovább megosztani. Az emu is ilyen. Pl. mi van akkor, ha az érintett csatornákra érvényes előfizetése is van, de a kártya és a modul nem működik pc-ben, mert ott nincs még ci+ rendszert támogató tv tuner, azonban az érintett csatornák mennek emuval? Továbbá vannak olyan esetek, amikor nem azért kódolt egy állandó vagy ideiglenes adás (jelfolyam), mert előfizetéses, csupán technikai okai vannak. Pl. elő sem lehet fizetni rá. Ez főként műholdas (dvb-s(2)) forrásra jellemző, ahol akár többszörös többletköltséggel jár a kódolatlan sugárzás, mint a kódolt. Erre példa a skandináv közszolgálati csatornák egy része. Ezen kívül léteznek olyan ca rendszerek, amelyek nem chipkártyások, pl. a BISS-1, ahol a jelfolyam megtekintésére jogosult egy kulcsot kap a jelfolyamot sugárzótól, akivel leszerződött. A BISS-1 viszont már elég ritka, mert felváltotta a BISS-E, ami már kártyás. A PowerVu sem kártyás rendszer, igaz itt tudomásom szerint nincs emu támogatás.
Feltételezem, hogy badhead dvb-c (kábeles) forrásra gondolt, ami valóban illegális, kivétel, ha az erintett csatornákra van érvényes előfizetése és a fent említett ci+ támogás hiánya miatt csak így tudja igénybe venni pc-n dvb-c tunerrel a szolgáltatást, amire előfizetett. -
Kernel
nagyúr
válasz
csendes #15600 üzenetére
Én inkább úgy vettem észre, hogy 32" alatti TV-nél még előfordulhat, hogy nem olyan feltűnő a különbség, de ez persze függ a képátló és a nézési távolság arányától is, hiszen nagyméretű készüléket is lehet olyan távolról nézni, hogy ne látszódjon, csak ahhoz már esetleg ki kell menni a szobából.
Vagy például vendéglátóhelyen fordulhat elő, ahol nagyobb távolságok vannak, hogy messziről egész szépnek tűnik, közelről meg kiderül, hogy egy mosott SD.
-
golya87
őstag
Hello
Parabola antennát szeretnék vásárolni ezt a tányért néztem ki, de az LNB-knél az áron kívül nem sok különbséget látok a webshopban. Van ezekből valami preferált, vagy olyan dolog amire oda kell figyelni és van ami totál humbuk?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad topik
- Ózongenerátor a háztartásban
- Tudományos Pandémia Klub
- Opel topik
- EAFC 25
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Politika
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- További aktív témák...
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS dokkoló 210-AZBV + DELL 180W AC töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest