Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
LógaGéza
veterán
válasz Atomantiii #19999 üzenetére
Közben dobtam egy mailt nekik, kb negyed óra múlva jött is a válasz, kitöltöttem az űrlapot, utaltam nekik 7000Ft-ot, visszaküldtem az űrlapot és az utalásról visszaigazolást, és már el is postázták a kártyát.
Meglepően gyorsan ment :)Köszönöm mindenkinek a segítséget
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Használ valaki MTVA kártyát? Egyéb okok miatt DVB-S-en keresztül kellene befognom a közszolgálati adókat, de ahhoz, hogy ne legyen kódolva az M4 Sport kb mindig, kellene egy MTVA Conax kártya - viszont sehol nem találom hol lehetne ezt kiváltani...
Valakinek van ezzel tapasztalata?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz garga01 #19887 üzenetére
Én úgy használom, hogy ezzel a servlettel letöltöm minden éjjel az aktuális EPG-t és M3U-t a csatornákhoz, amit átvesz a TVHeadend, így van egy backup lineom a csatornákhoz, valamint van egy TVm, ahol nincs koax, így azon 100%ban ezt használom kb két éve. Forma1 futamok alatt, és a mostanában lévő magyar meccsek alatt se láttam nagy hibát, néha szétesik a kép, de hamar helyreáll. Ami esetleg probléma lehet, hogy 720p a maximális felbontás.
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Vettem egy Amiko Viper 4K V40 boxot, a cél az lenne, hogy Kodin keresztül tudjam nézni bárhol a házban a boxon lévő csatornákat.
Addig eljutottam, hogy a Kodi már kiírja a csatornákat, viszont nem játsza le őket. Zap működik vagyis kapcsolat van a két eszköz között. OpenWebIfről letöltött playlistre is hibát dob a VLC és a Kodi is. Logokból olyan, mintha maga a stream nem menne ki.
Mi lehet a probléma? Elvileg a friss rendszer van rajta (OpenATV 6.4.20220603 (2022-05-26)), lehet, hogy az Amiko gyári rendszerében ez korlátozva van?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Egy csatornát jelenítsen csak meg, ha ki-bekapcsol, arra a csatornára álljon vissza, ne lehessen átkapcsolni másikra.
-
LógaGéza
veterán
Tud valaki olyan DVB-C-t támogató STB-ről, amibe lehet CI kártyát rakni, és le lehet fixálni, hogy csak egy csatornát jelenítsen meg?
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #19801 üzenetére
Ami kimaradt, hogy TVHeadend-et kellene kiszolgálnia, és jó lenne ha EU-n belüli beszerzés megoldható lenne.
lockdown90
Gyors keresés után nem látom hol kapható sajna"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
USB-s DVB-C vevő sticknek mi a most ajánlott? Digit kéne fognia stabilan (most hallt meg egy MyGica. Mondjuk ~5 évet bírt.)"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Állítható csillapítót hol tudnék venni? Pl ilyet, csak budapesti átvétellel. Sajnos a Google nem volt a barátom, nem találtam sehol...Köszönöm
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Nálunk is QAM256 van, ugyanúgy Digitől jön a jel, és tökéletesen megy. Arra figyelj, hogy a túl erős jelet se szereti, én mikor erősítőn lejebb csavartam az erősítést, akkor lett tökéletes a rendszer.
(Pi + T230)."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz golya87 #17744 üzenetére
Nálunk kvázi a Digi szolgáltat (egy másik szolgáltatón keresztül, de pl ha kérünk kártyát, akkor a Digi adja), és DVB-C tuneres TVHeadend felismer minden csatornát, és tudom is nézni bárhonnan.
Igazából ha nincs kártya szvsz bármely DVB-C szolgáltatást tudsz simán egy USB-s tunerrel közvetíteni."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz azbest #17693 üzenetére
Egy Hirschmann 20dB-es erősítő volt betéve, kapott tápot, melegedett is mint a fene
Van két analóg tévé még a földszinten, azokon elég szemcsés a kép. A bejövő jel 6 felé van elosztva, oda azért már nem ártana egy erősítő (hogy utánna még hány felé, azt inkább nem akarom tudni... ). TVHeadend szerint -43dB-es a bejövő jel, szerintem azon se ártana még kicsit dobni...Közbe néztem, hogy mivel internet is koaxon jön, ez már tud visszirányt is, akkor nem is kéne elosztanom... Mondjuk a modemen nem ártana megnéznem, hogy mekkora a jelszint...
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Véget ért a kálváriám, szépen megy minden, kiderült, hogy az egyik erősítő, amiről azt mondtak hogy biztos jó, az mégsem volt az, kivéve a rendszerből egyből helyreállt minden...
Most kereshetek erősítőt... Egy ilyen jó lehet?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz azbest #17666 üzenetére
Igen, azt fogom most kipróbálni, hogy bedobok egy erősítőt, csak kicsit erősebbet.
A TVHeadend most úgy van, hogy pár házzal arrébb dolgozom, ugyanaz a TV hálózat, ugyanaz a leágazás, miden ugyanaz, és ott állítottam be, tökéletesen bejött minden csatorna. Majd átvittem ide, ahol hsználni kéne, és máris nincs elég jel...
Hogy tapasztalod, a T230C érzékenyebb?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Anno volt egy kálváriám, hogy engem valamiért nem szeret a T230... Az ügy még mindig függőben van, ám szeretném lezárni. Ha máshova - a bejövő jelhez közelebb - rakom a vevőt, akkor rendben van a jel, és jön minden. Viszont ez a hely az udvaron van, oda meg nem tudok normálisan kikábelezni, se hogy koaxot húzzak be, se hogy UTP-t ki...
Esetleg van azóta egy érzékenyebb vevővel ellátott USB-s DVB-C tuner, ami Raspi - TVHeadend kombóval is működőképes? Azért gondolom, hogy gyenge a vevő, mert azon a végponton ahol a T230 semmit nem talál, vígan muzsikál egy TV, jó jelszintekkel..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
RasPi TVHeadend + T230-as tuner + DVB-C adás összehozásával küzdök lassan napok óta... RasPi-s topikban kerestem segítséget, előzmény itt: 1 2 3.Most ott tartok, hogy felraktam a legutolsó buildet az unstable repóból, és ha a 434Mhz-es MUXon keresek, akkor talált 7 csatornát, és bedobja a többi MUX-ot is - amik érdekes módon nem ugyanazok, mint amik a csatornakiosztásban vannak... Ma megnéztem egy TV-n, amin megy a digitális adás, teljesen jó a csatornakiosztásom, a frekik rendben vannak...
Mit rontok akkor el?
-
LógaGéza
veterán
válasz azbest #16071 üzenetére
Itt értesültem erről, de akkor már megfakultak az emlékeim, és tényleg a Columbiára gondoltak.
Viszont a tényen nem változtat, hogy régóta piacon lévő, jó kis konstrukció
-
LógaGéza
veterán
válasz ph0nak #16069 üzenetére
Asszonypajtás nagyanyja kapott egy ilyet digitális átálláskor, azóta használja RFen nagy megelégedéssel, semmi baja nincs. Közeli egyetlen ilyen irányú bolt is ezt árulja egy jó ideje, és nem nagyon hozták még vissza.
Ha jól értesültem, akkor anno Wayteq termék volt (tán HD90-CX), és akkor is nagy sikere volt.
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
RTL2832U alapú USB-s DVB-T tuner + DVBViewer Pro + Omnikey 3521 + MindigTV kártya + Win8.1 - hogyan tudom életre kelteni ezt a kombót?
Csatornakeresőben beírom az E mux frekvenciáját, be van pipálva, hogy van CI kártya, megtalálja a csatornákat, ott a kis kulcs a csatornanév mellett. Ha rányomok, akkor zöld nyíl lesz, de nincs se kép, se hang... Mintha nem szeretné a kártyám...
Az ingyenes csatornákkal megy frankón, és Homesys alatt is megvannak a csatornák, csak ott néha elmegy a hang...[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz 543g45gfdgfd #15465 üzenetére
Üdv!
Általában nem szokás ajánlani a külön, aktív erősítős antennákat, látnak egy villámot, és elszállnak. Kültérre rakott antennával nagyrészt be lehet fogni az ingyeneseket, de még nagy valószinűséggel a padlástérbe rakott antennával is.
Igen, minden Set Top Boxhoz lehet kültéri antennát csatolni, és antenna nélkül nem sokat fog érni a készülék. Wayteq HD95 szériája általánosan ajánlott, nem sok vaj szokott vele lenni.Beállításhoz van egy androidos app ami hasznos lehet: [link], ez megmutatja, hogy merre, és a finomhangolást, meg kiabálós módszerrel megoldjátok
Ezt olvasd még át, hasznos: [link]
-
LógaGéza
veterán
válasz Kernel #15433 üzenetére
Nálunk sajnos (és ha jól tudom a Fibernet régi területeinek a nagyrészén is) csak analóg jön, a teljes fejállomás analóg modulátoros
Sajnos elég sok ilyen kisebb település van még az országban...
-
LógaGéza
veterán
Nem a lepkével van bajom, hanem a beépített erősítőjével. Nem egy helyen találkoztunk elszállt erősítővel, lát egy villámot, és vége.
Ennél a felhozott típusnál nem láttam lehetőséget a cseréjére, és egy rossz erősítő több kárt okoz, mint hasznot"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz csendes #15301 üzenetére
Tudom, hogy jó a nagy lepke, eddig egyedül olyannal értünk el 99%-os jelerősséget, és minőséget
Nekem a bajom azzal az antennával egyedül az, hogy full egybeépített, és ha valami baja van, nem lehet javítani.
-
LógaGéza
veterán
válasz csendes #15298 üzenetére
Biztos, hogy beleszámolták az erősítőt, sok helyen csinálják ezt... Én többet remélek az utóbbi antennától amit linkeltél.
Ez a dizájncsoda lát egy villámot, és elszáll benne az erősítő, akkor marad ránézésre 8-10dBi nyereségű antenna, és azzal nem sokat fog érni - ráadásul lehet át se lehet benne hidalni/kiszedni az erősítőt, míg az ELTI-be amit linkeltél, abba lehet rakni erősítőt, ha tönkremegy, cseréled. Padláson mindegy, hogy néz ki, és ráadásul sokkal jobb is"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Fogsz egy seprűnyelet, és két szöget, majd meg is van oldva a problémád. Nem a legjobb, de jobb mint a semmi. Én kéményre nem szerelném, max ha 100%-ig biztos, hogy használaton kívüli, és soha többé nem lesz használva.
-
LógaGéza
veterán
válasz #65675776 #15264 üzenetére
Akkor gondolom programba beépített lehetett, mert anno egy (ha jól rémlik) SAA7135-ös chipes kártyát teljesen friss XP-n, driver nélkül (sárga kérdőjeles volt az Eszközkezelőben) néztem vele, csak úgy próbából.
-
-
LógaGéza
veterán
válasz azbest #15212 üzenetére
Pont a múltkor kutakodtam munkahelyen a padláson, és találtam egy HP billentyűzetet, amiben van kártyaolvasó, tökéletes, bontatlan állapotban, azonnal be is fogtam magamnak ott. Ha nem mechanikus lenne itthon tuti hazahoztam volna
-
LógaGéza
veterán
válasz azbest #15183 üzenetére
Természetesen körbe fogunk kérdezni (Csaba TV-nél vannak régi ismerőseink is). Most is fizetünk csatornabérleti díjat a UPC-nek, igaz minden mást ők adnak (ami az RCA kábel után van). Gondoltam, hogy a modulátor nem lesz olcsó (na meg az antennaállíttatás), de hátha találunk valami pályázatot erre - főleg, ha átállunk közszolgálati csatornára.
-
LógaGéza
veterán
válasz csendes #15180 üzenetére
Kódolás nem tudom szükséges-e illetve mit értesz ez alatt. Most egy Raspberry Pi a forrás, onnan megy egy sima modulátorra RCA-n a kimenet, természetesen ezen módosítanánk akkor felfele.
1 csatorna lenne, eddig úgy néz ki, hogy 3km átmérőjű kört kellene kb beszórnia, teljesen alföld, sík terep, minimális magassági különbségekkel. A vevők gondolom a meglévő, Digitális Átállással, és egyéb, egyénileg beszerelt STB-kkel, és antennákkal üzemelnének. Tudom, hogy ez esetben olyan irányba kell helyezni az adó antennát, mint amerre az Antenna Hungária adója van (esetünkben Komádi).Nálunk UPC és Invitel van (előbbi analóg KábelTV szolgáltatást, az utóbbi IPTV szolgáltatást üzemeltet), és mi a kékektől bérlünk egy csatornahelyet, viszont szeretnénk függetleníteni magunkat (felmerült egy kistérségi televízió is, ami környező 3 településre sugározna, de ez még csak nagyon terv, viszont a 3 közül csak nálunk van pl UPC).
A leírásokat átolvasom, köszönöm, AH-s munkatársat felkeresek akkor a közeljövőben, és az említett cégnek is küldtem egy árajánlatkérést.
-
-
LógaGéza
veterán
DVB-T vételről már esett szó, de DVB-T sugárzásról valakinek van tapasztalata? Gondolom ORTT + Antenna Hungária felé kell irányulni (előbbivel már van szerződésünk), igazából a hardveres költség érdekelne, egy nagyjából 3km átmérőjű sugárzási körben.
Ha valakinek van valami infója, szívesen venném, ha megosztaná.
Köszönöm"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz Gróf... #15104 üzenetére
Itt van egy pár hibrid tuner, nézz szét, hátha találsz kedvedre valót: [link]
A BlackGold kártyák elég jók, de nem egy olcsó mulatság
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz golya87 #15036 üzenetére
MindigTV-s kártyához is CI+ modul kell a TV-be ha jól tudom, és mégis tökéletesen megy Omnikey + Oscam párossal.
-
LógaGéza
veterán
válasz csendes #14874 üzenetére
Én is ebből használok (hármat is), de nekem nem kellett semmi modul - igaz Ubuntu 14.04 3.13.0 kernellel.
FM/DAB részt még nem próbáltam, de majd holnap lehet rápróbálok. Országos szórású ez is? Kell hozzá valamilyen másmilyen antenna (teljesen sík vagyok ehhez, kb annyit tudok, hogy micsoda ez, többet nem)?
-
LógaGéza
veterán
Nekünk ilyen Wayteq HD-95CX/95RF van, ilyet is szereltünk mindenhova - fizetős vendégeknek (építettünk pár "fejállomást" ilyenekből, pár hónapja mennek 0/24-be, és még senki nem panaszkodott rájuk) - Alcor HD2600-okból cseréltünk már párat (bár a párszázból amit felszereltünk elég jó arány ).
Ergo ha nincs semmi különleges igény, akkor jó lehet. Vettem is már fel vele, játszottam is le, ment szépen."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz zichie #14864 üzenetére
Az eleje tökéletes, utánna az első helyszínváltáskor viszont szétesik a kép
Prociterhelés 20%, amúgy nem hiszem, hogy pont a gépem lenne majd a gyenge láncszem. MPC-HC + mad-VR.Viszont én akkor várom epekedve, már csak 180Km választ el a Széchényi-hegytől. Szerintetek megoldható ennek az áthidalása úgy, hogy normális minőséget kapjak?
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
4K-s sugárzáshoz másmilyen tuner fog kelleni, vagy a mostanában divatosak is jók lesznek?
-
LógaGéza
veterán
válasz csendes #14845 üzenetére
Ha egyből beolvasom, azzal annyi a probléma, hogy mux után pont másfél percnél kezdődik megnyitás után a lejátszás Mondjuk akkor jól, és onnan ahonnan kell, de ez akkor is furcsa...
Ráadásul a végén van egy kis szösszenet, ami már nem kellene bele, azt ki akartam vágni. Megnéztem MPC-HC-ban az időt, beállítottam, hogy ott vágja el. El is vágta, de itt már az a időpont egy pár perccel korábbra esett...
Esküszöm legközelebb MKV-re állítom a felvételt[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Igen, a log így folytatódik:
2014/03/19 06:44:32 1B60320 c AU enabled for user teve on reader mypcscreader
2014/03/19 08:42:08 1B5AD50 r mypcscreader [conax] teve emmtype=shared, len=139, idx=0, cnt=1: written (133 ms)
2014/03/19 09:02:13 1B5AD50 r mypcscreader [conax] teve emmtype=shared, len=139, idx=1, cnt=1: written (134 ms)
2014/03/19 09:22:24 1B5AD50 r mypcscreader [conax] teve emmtype=shared, len=139, idx=2, cnt=1: written (135 ms)
2014/03/19 10:22:50 1B5AD50 r mypcscreader [conax] teve emmtype=shared, len=139, idx=3, cnt=1: written (134 ms)
2014/03/19 10:22:58 1B5AD50 r mypcscreader [conax] teve emmtype=shared, len=139, idx=4, cnt=1: written (137 ms)
2014/03/19 10:43:03 1B5AD50 r mypcscreader [conax] teve emmtype=shared, len=139, idx=5, cnt=1: written (135 ms)
2014/03/19 11:43:30 1B5AD50 r mypcscreader [conax] teve emmtype=shared, len=139, idx=4, cnt=2: written (135 ms)
2014/03/19 12:03:43 1B5AD50 r mypcscreader [conax] teve emmtype=shared, len=139, idx=6, cnt=1: written (132 ms)De vajon szimpla reboot után miért nem jó?
csendes
Köszönöm, ez már összerakja, csak van egy kis delay a Video és az Audio között. Ezt honnan tudom kilesni, hogy mennyi lenne
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz csendes #14840 üzenetére
Mondjuk szerintem ez épp Passthrough módban lett felvéve, de azért kipróbálom, köszönöm!
tsMuxeR csak a 128-as MP3 hangsávot ismeri fel, a 384-es AC3-at nem
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Kicsit off, de hátha tud itt valaki segíteni:
Szokott valaki felvett TS streamet konvertálni MKV-ba? Mivel lehetne átrakni minél kisebb minőségromlással? Elvileg mind a kettő H264 alapú, lehet hogy meglehet oldani konvertálás nélkül is?
-
LógaGéza
veterán
Ha megnézed az utolsó sort:
2014/03/19 06:44:32 1B60320 c AU enabled for user teve on reader mypcscreader
Mindenesetre itt vannak a konfigok: [link]
-
LógaGéza
veterán
[link] - Friss start után, és Webif restart után
Mondjuk a legjobb az egészben, hogyha Webif-en újraindítom az oscamot, akkor meg megy, mint ahogy a logból látszik
-
LógaGéza
veterán
Ma már azzal a builddel használom amit te mondtál, de még mindig van ilyen hiba... Majd rájövök mi lesz, egyelőre marad, legalább megy végre - már csak az XBMC-t kell megoldanom, de az másik topik témája
-
LógaGéza
veterán
válasz azbest #14825 üzenetére
Na kiderült, hogy a kártya a ludas... Beleraktam próbából a hozzá kapott HD-95CX-be, és abba se veszi a kódolt adásokat (Nincs hozzáférés).
Járatom kicsit, hátha megjavul, utánna megyek a másik topikba tippekértMire leírtam, és elküldtem meg is javult. Ezek szerint tényleg havonta egyszer be kell dobni az STB-be hogy menjen
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz azbest #14822 üzenetére
Átírtam, a vége ugyanaz lett (természetesen újraindítottam az Oscam-et).
Mapoláskor mindent pipáltam, ez tűnt logikusnak.
Ubuntu 14.04 3.13.6 kernel - az AMD-s nyílt driver "megszálottságom" miatt
Eddig semmi probléma, ezen kívül, még driver se kellett, azzal megy, ami a kernelben van.Itt az oscam webifjéről a log, ha az segít: [link]
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz golya87 #14818 üzenetére
Nekem most úgy tűnik lenyugodott, mert nem hozza be többet, ha kiveszem a pipát a Network Discovery elöl, és bepipálom a Skip initial check-et.
Egyedül az Oscam nem megy valamiért most... Config fájlok azbest-től, TVHeadend zölden is jelzi, pscs_scan fel is ismeri, de a kódolt csatornákat nem tudja Mapolni.Logok:
2014-03-17 17:35:26.000 cwc: Attemping to connect to 127.0.0.1:15050
2014-03-17 17:35:26.001 cwc: Connected to 127.0.0.1:15050
2014-03-17 17:35:26.007 cwc: 127.0.0.1:15050: Connected as user teve to a Conax-card [0x0b00 : 00.00.00.00.00.00.00.00] with 1 providers
2014-03-17 17:35:26.007 cwc: 127.0.0.1:15050: Provider ID #1: 0x000000 00.00.00.00.00.00.00.00
2014-03-17 17:35:26.007 cwc: 127.0.0.1:15050: Will not forward EMMs (not allowed by server)
...
2014-03-17 17:36:06.361 service_mapper: starting
2014-03-17 17:36:06.361 service_mapper: checking 698000/National Geographic
2014-03-17 17:36:06.361 mpegts: 698000 - tuning on Realtek RTL2832 (DVB-T) : DVB-T #0
2014-03-17 17:36:06.362 subscription: "service_mapper" subscribing on "none", weight: 3, adapter: "Realtek RTL2832 (DVB-T) : DVB-T #0", network: "C", mux: "698000", provider: "Antenna HungÆria", service: "National Geographic"
2014-03-17 17:36:06.362 service_mapper: waiting for input
2014-03-17 17:36:07.281 cwc: Can not descramble service "National Geographic", access denied (seqno: 93 Req delay: 104 ms)
2014-03-17 17:36:08.008 subscription: "service_mapper" unsubscribing
comet failure [e=Cannot set property 'innerHTML' of undefined]
2014-03-17 17:36:08.011 service_mapper: 698000/National Geographic: failed [err No access]
2014-03-17 17:36:08.011 service_mapper: idleTe használsz kártyát?
-
LógaGéza
veterán
válasz LógaGéza #14816 üzenetére
Úgy látszik sikerült beállítani, lényeg, hogy először a Networks - utánna Muxes és végül Devicehez hozzárendelés a sorrend, és közben ki kell törölgetni ha talált más muxokat is, és működik - de talán ha kiveszem a Network Discoveryt, akkor ezt se kell
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz golya87 #14815 üzenetére
Szóval ma jött meg a 3db RTL2832U+R820T alapú tunerem, egy splitterrel, és 3 F -> MCX kábellel rákötöttem őket az antennára, és be szeretném állítani őket úgy, hogy mind a 3 tuner külön MUXot vegyen. Ezt hogyan tudnám megvalósítani?
Teljesen friss TVHeadend telepítés (és sajnos Komádi MUXjainak a frekvenciái még mindig rosszul vannak benne )."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Valaki használ 3.9-es TVHeadEndet? Brazos alapú gépemre tegnap ment fel a Ubuntu 14.04, és csak unstable ppa-n van Trusty repo, ami ezt rakja fel - viszont teljesen más a beállitási módja ahogy nézem, mint a 3.4-nek, és semmit nem tudok állitani rajta
-
LógaGéza
veterán
Sima MindigTV-s kártya. Nem folyamatosan olvassa az adatokat róla gondolom, csak ellenőrzi az érvényességét.
Persze cáfolj meg ha rosszul tudom..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Omnikey 3121-em van, ismerőstől vettem elég jó áron, mert fogalma sem volt, hogy mi az. Itt Hardveraprón is volt elég jó áron pár hete egy ha jól rémlik. Keresni kell bontókban (olyanoknál, akik irodaházakat szerelnek le), ott se szokták tudni, hogy mi az, onnan is lehet biztos olcsón szerezni...
Amúgy ez is ágyúval verébre kategória. Ha jól tudom 5 percenként olvas ki minimális adatot, ahhoz pedig felesleges High-performance 32-bit RISC Architecture szerintem.
-
LógaGéza
veterán
Csak éppen egy Smargo 2x annyiba kerül minimum, és a célját a Smart Card reader is ellátja.
[ Szerkesztve ]
-
-
LógaGéza
veterán
válasz csendes #14780 üzenetére
3.13as kernel óta szinte jobb a nyílt driver mint a zárt, de az biztos, hogy a hardveres gyorsítás megy nyílttal.
Felraktam a TVHeadEndet Linuxra, azon van a tuner, és szerintem Windowsos XBMC-vel rögzítek. Az utóbbi hova menti a rögzített műsort? Mert nem találom
-
LógaGéza
veterán
válasz csendes #14778 üzenetére
Mennyire megeröltető a egy stream felvétele? Egy E350 alapú gép képes rá? Gondolom megy neki, mivel nem kell kódolni, de azért rákérdek.
A Showtime nem ajánlott? Ha már a TVHeadEnd fejlesztője készíti.[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Windows 8.1 x64 alá milyen programot ajánlatok, ami támogatja a it9135-ös tunert, és tud felvenni hardveres H.264 kódolással (270x VGA-n keresztül, ergo OpenCL és nem CUDA)? Bár igy jobban belegondolva elég ha csak a bejövő streamet rögzíti. A lényeg, hogy stabil legyen.
Esetleg jobban járnék, ha Linux alatt próbálkoznék?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
válasz golya87 #14634 üzenetére
Nekem pont ilyenem van, nagyon meg vagyok vele elégedve Nálam nagyjából ezt tudja, szerintem elég. Ráadásul falu közepén lakunk, és még egy víztorony is árnyékol.
-
LógaGéza
veterán
válasz nagybeni #14531 üzenetére
A hatjegyű az ezeknek az értékeknek a kHz változata:
U32: 562000
U33: 570000O11: 215250
Ezeket próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
válasz wassermann #14527 üzenetére
Igen, én is az Ő munkája alapján indultam el, és ott 3 tunert használ, gondolom mindegyik tunert 1-1 MUXra hangolja, hogyha több kliens más-más csatornát akar nézni, akkor a program ne hangolgassa oda-vissza a tunereket. Viszont ahogy látom problémás a kártyakezelés, az gond lehet.
Azért lenne jó a Pi-s megoldás, mert az keveset fogyaszt, ha már 0-24be fog menni. Bár nem tudom, hogyha az E350-es rendszerem átépiteném, kivenném a vinyót, akkor az mennyit fogyasztana[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz wassermann #14518 üzenetére
Kerestem én, ezt meg is találtam - olvastam máshol is, hogy gyengébb jelnél jobb a RTL2832U+R820T. Nos viszont én azt szeretném, hogy egy Pi-re rákötnék 3 USB-s tunert, amelyek egy Iskra P-43 N TRIPLEX padlásra telepitett antennáról kapnák a jelet. Nagyjából tudom mi-merre (telepitettünk párszáz rendszert a nyáron a Digitális Átállás keretében), csak a kompatabilitásban nem vagyok otthon.
A cél az lenne, hogy a Pi mint egy hálózati médiaszerver működjön. Közvetlen HDMI-vel rá lesz kapcsolva a TV-re, főleg azon lennének műsorok nézve, és kell a lehetőség hogy +1-2 kliens rá tudjon alkalomadtán csatlakozni, és számitogépen/telefonon is tudjuk nézni a műsort.
Az ilyen, hogy PID szűrés, meg hasonlók amik főleg ködösek..."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Tunerekből melyik a jobb Pi mellé? RTL2832U+R820T alapúak, vagy a it9135 alapúak?
-
LógaGéza
veterán
válasz wassermann #14487 üzenetére
A Pi kliens lenne. A szerver egy AMD E350 alapú rendszer, remélem birni fogja.
-
LógaGéza
veterán
válasz csendes #14485 üzenetére
2013 közepére igérték, hogy meglesz, azóta is... Régi FiberNet területen vagyunk, nem sietnek valahogy vele.
azbest
Egy Leadtek Winfast TV2000XP Expert kártya, ha jól tudom akkor ez nem tudja azt... Örülnék neki, ha valahogy életre lehetne kellteni.
-
LógaGéza
veterán
válasz csendes #14477 üzenetére
Akkor segitesz megoldani azt, hogy a meglévő analóg TV kártyám - ami csak Linux alatt megy rendesen - műsorát tudjuk gépen, Windows alatt nézni. A kártya egy home serverben van, amin UbiLTS Server van. Ha erre van megoldás, akkor szivesen veszem (nálunk még véletlen sincs digitális UPC ).
-
LógaGéza
veterán
-
LógaGéza
veterán
válasz golya87 #14470 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, nagyjából világosodik a helyzet.
Mi van akkor, ha több klienssel néznénk - 3 helyre lenne beprogramozva, nem azt mondom, hogy mindig egyszerre menne, de van rá esély, és az is elképzelhető, hogy 3 különböző MUXot. Gondolom ezt egy tuner nem tudja megoldani, az ilyenekhez kell a 3."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Ezzel a it9135-ös USB-s csodákat 1 MUXra lehet behangolni csak, ergo ha csak az ingyeneseket akarom fogni, akkor kettő fog kelleni?Esetleg mégegy: ha netalán előfizetek egy MinDigTV Extra csomagra, akkor milyen kártyamodult ajánlatok hozzá, ami megy Linux alatt is?
TVHeadEnd képes több klienst is kiszolgálni egyszerre? Pl ha én nézem gépen, asszony meg TV-n nézné Raspberry Pi-vel az megoldható?[ Szerkesztve ]
-
LógaGéza
veterán
Gondolom a műholdvevő Set Top Box lehet az is, amit a UPC ad, nem kell hozzá másikat venni.
Ilyen kártyáról meg nem is tudtam, hogy létezik, köszönöm az infót, megnézem, hogy van-e ilyen csatlakozó egyáltalán a laptopján.
Mondjuk nem értem, mikor megáll akkor mindig forgatnia kell a tányért, amig meg nem találja a jelet?
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Egyik kamionos ismerősöm szeretne a laptopján TVzni üresjáratokban. Elvileg már megvette magának a UPC-s műholdas cuccot, ezt kellene megoldani, hogy lássa a képét a laptop kijelzőjén. Gondolom ha van USB-s DVB-T tuner, akkor van DVB-S is. Hogyan tudnánk ezt megoldani költséghatékonyan?
eBayen találtam ilyet, de nem tudom, hogy ebbe lehet-e UPC-s kártyát belerakni.
Másik variáció az volt, hogy egy EasyCap nevű csodával felvisszük a képet, de ha van céleszköz az se lenne baj.
Mi lenne a jó megoldás?"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : i5-7400 / 16GB / GTX1050Ti / 120GB / 1000GB
- GAMER PC : i5-12400F / 64GB / RTX3070 / 2000GB
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest