- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Asztrofotózás
- Egérpad topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
Új hozzászólás Aktív témák
-
ati2
őstag
válasz
zhagyma #1497 üzenetére
Azért nem annyira biztató a helyzet sajnos.
A sat.hu-n írták, hogy minél magasabb a frekvencia annál nagyobb a csillapítás, valószínűleg ezért volt jó nálam a 786 Mhz és rossz a 826 Mhz
.
Ha hosszú koax kábel kell, akkor helyette a műholdvevőhöz használt RG6, RG11 kábel ajánlott a kisebb csillapítás miatt.
A másik probléma, hogy a szélessávú antennák elég rossz hatásfokkal dolgoznak, a magas tartományban... -
zhagyma
őstag
válasz
#65675776 #1495 üzenetére
Igen, ilyesmire gondoltam. Hát akkor lassan elő kell kapnom a rég elfeledett "Nagy antenna könyv"-et.
Bár bíztató jel lehet a vételi viszoyokra, hogy nálam itt helyben egy kollega állítólag vett mobilon DVB-H adást csak úgy magában. Ez lehet a 38-as csati. Most keresem az illetőt, valóban igaz-e. Majd megírom.
-
zhagyma
őstag
válasz
zhagyma #1493 üzenetére
#DarhByte. Ja, a soros rendszer egyik végén egy lezárt aljzat van, a másik végén pedig egy szélessávú (~50MHz - 900MHz sávszélességű) nagyjelű erősítő volt/van. Valószínűleg ez már nem üzemel. Tehát antennát nem fogsz találni.
Amennyiben erre akarsz tetőantennát tenni, akkor végig kell mérni a koax darabokat (zárlatra és szakadásra egy multiméterrel). Aztán összeforrasztani, vagy becsvarozni az aljaztokba ha megvan. A tető oldali végére ráteheted a "klassz kis antennádat". A kép alapján úgy láttam van rajta balun trafó (impedancia- és asszimetrikus jelátvitel illesztés). Arra kötöd a koax-ot. Sok sikert, bár ezen megoldás esetén sok lakóval fogsz találkozni.
-
Gusztáv
addikt
Szia, nekem is ilyen tunerem van. A teszt adás alatt tökéletesen működött a powercinema-val is, ekkor még mpeg2 volt. Utána is, az mpeg4-es teszt adásis ment dvbdream, mediaportal alatt, de a powercinema-val nem próbáltam, nem emlékszem, hogy lett volna benne ilyen beállítási lehetőség. Tegnap este próbáltam, nem tudtam semmit befogni, tsreader a 610 MHZ-en látta ~90% jelerősséggel a DVB-H adást, 802 meg nem volt semmi. XI kerületben lakom, a Sashegy lábánál.
-
zhagyma
őstag
válasz
DarkByte #1489 üzenetére
Én is betondzsungel közepén lakom, a lefedettségi térkép alapján határeset lehetek (papíron lefedett vagyok, de körbe nézve 10 emeltes betontenger 360 fokban). Ezért eddig nem is terveztem próbát, majd várok "hátha valaki". Mivel a körülmények hasonlóak lehetnek a tieiddel, benned bíztam. Nehogy abbahagyd....
A régi központi antenna rendszerek általában soros rendszerűek voltak. Azaz minden lakásban volt egy "aljzat", amelyeket koax-al felfűztek szép sorban. Az utolsó aljzatban volt egy lezárás a reflexiók elkerülése érdekében. A befűzött koax 75 ohmos "rézhálós" árnyékolású volt többnyire. Ha jól emlékszem egy aljzat 1.5 dB csillapítást képviselt, új korában. Egyébként "végigmegy" pincétől a padlásig, igaz darabokban. Nem tudom milyen állapotban van, de vaktában tényleg ne dugd rá a tunered.
#bzoley. Csak gratulálni tudok daa-raa vételi eredményeihez, gondolom irányított tetőantennával érte el.
-
bigdigit
addikt
válasz
wassermann #1458 üzenetére
forgass Kab hegyre ha van rálátásod.onnan már néha képet is sikerült kapnom tegnap
-
bzoley
veterán
Az, hogy neked, vagy bárki másnak sikerül-e befogna valamilyen adást, egyelőre úgy néz ki, csak szerencse kérdése.
Egyelőre maradj a TSReader-nél. Amíg azzal nem sikerül valamit összehoznod, fölösleges tovább lépned. Ha az megvan, és stabil, kezdhetsz használható szoftvert keresgélni.
Szobaantennával egyelőre kivételes eseteben lehet használható jelet elkapni, tetőntenna szükséges lehet, na és némi szerencse is. -
soveny
csendes tag
Sziasztok!
Szabadsághegytől légvonalban 9-10 km-re (Páty) idáig semmi jelet nem tudtam fogni (naponta 10x megnézem, d.e. és este). Mivel van, aki itt 180 km-ekkel "dobálózik", felvetődött bennem a gondolat, hogy a hardveremmel lehet probléma. Asus MYCinema P7131 Hybride-t (PCI) használok. A DVB-t szabványt tudja, de ugye semmi jel. Ezzel a típussal van itt valakinek tapasztalata? A gyári, kb. 20 cm-es bot antennájával próbálkozom, de gondolom azért elégnek kéne lennie itt az agglomerációban. Valamiért a TSReader-t sem sikerült belőnöm, hogy jelről kapjak vmi infót. Félek, hogy ez meg nem kompatibilis a kártyával. Ez lehet? Vagy persze lehet, hogy csak én vagyok béna. Azt is el tudom képzelni, hogy a gyári szoftvere (Cyberlink Powercinema) nincs a helyzet magaslatán, mert egyébként is béna program, de jobbat nem találtam...
Van valakinek ötlete?
Kösz! Benedek
-
DarkByte
addikt
Gyanítom a legnagyobb problémám nekem hogy a betondzsungel közepéből próbálok jelet fogni, szobán belűről. Igazából most még azon gondolkodom hogy van itt a falon egy antenna aljzat ami nem a kábelTV -hez tartozik hanem valószínűleg a régi közösségi antennás rendszer része, kérdéses vajon ehhez tartozik -e tényleg antenna a tetőn, lehet megérne egy próbát. Sajnos kábelem nincs hozzá; meg tartok is tőle, nehogy kinyírjam vele a kölcsön tuner -t; ki tudja milyen dolgok lógnak még rajta itt a házban.
-
bzoley
veterán
-
DarkByte
addikt
Olyan rossz kedvem lett hogy nálam semmi nem jön be hogy tegnap elpakoltam az antennát. Lehet Szentesen is csökkentett teljesítménnyel megy a dolog? Ha igen arra lennék kíváncsi miért is; a hivatalos oldalon írják hogy bemérést a szakemberek dec. 1-től tudnak végezni a szolgáltatásra. Ha tényleg nem maximummal megy akkor ennek marha sok értelme van.
Nyommal követem azért a topikot. -
Krisz1977
csendes tag
válasz
J.J. András #1475 üzenetére
Én pont azért vettem olyan receivert, ami egyaránt tud mpeg2-t + mpeg4-t és HD-t is, mert tartottam attól, hogy jó magyar szokás szerint variálni fognak a formátumokkal és ezáltal a pénztárcánkkal, meg az idegeinkkel
.
Kab-hegyről egyébként már stabilan megy a műsor, bár még csak a 61-esen, de úgy hallottam biztos forrásokból, hogy ez már maradni is fog.
-
ati2
őstag
De ráérnek a szórakozni az AH-nál, ma megfordították a polarizációt a Szentesi C mux-on, de nem lett jobb a jel csak át kellett forgatni az antennát
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
J.J. András #1480 üzenetére
Első kérdésedre nem tudok válaszolni, mert nincs DVB-T tunerem a PCben.
Másik kérdésedre már több választ is láthatsz a fórumban. DunaTV HD és Agronomia fogható jelenleg és tervezik (folyamatban van a szerződés kötés) m1, m2, TV2, RTL Klub, Viasat3, HírTV, ATV-vel.
-
törölt tag
válasz
Nyugat-Európában is át fognak térni a közeli jövőben MPEG4-re. Lehet előbb, mint hogy itt normális sugárzás legyen.
PC-s vonalon a hw-nek csak DVB-T demodulálásra kell képesnek lennie, minden más sw függő.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Olyan TV-ért nem kell ausztriába menni, néhány hónappal ezelőttig itthon is szinte csak mpeg-2-es tv-ket árultak, bár most se túl sok mpeg4-es van.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Azért MPEG-4 mert ebben a rendszerben kétszer annyi transponder vagy miaszösz lehetséges az MPEG-2-vel szemben.
Ebből egyenes arányban következik, hogy az üzemeltetés költsége is feleannyi lesz az AntennaHungáriának ha tele lesznek a frekik.
Őket meg egy cseppet sem érdekli, hogy emiatt rengeteg ember set-top-box megvásárlására kényszerül. Tuti még abból is hasznot húznak majd. -
J.J. András
őstag
most idehaza nem MPG4 kodolású lesz a DVB-T (földi digitális sugárzás) ?
eltérően a Nyugat-Európa-i mpg2-es szabványtól ?
ha infóim helyesek, erre miért volt szükség ? Hogy ne tudjuk az Ausztriában megvett mpg2-es tunerrel ellátott LCD-t idehaza nézni "Set-Top Box" (dekóder) nélkül használni ?csőváz mindenkinek: J.J.A.
-
Capella
senior tag
Hát ez baromi jó.
A tévé frankón, megfelelő jelerősséggel fogja ezt, csak megjeleníteni nem tudja ebben a sugárzott formátumban.
Nekem négy szolgáltatást talál, DunaTV_h264, Autonomia_h264, Int Table és ESG.Ha ezt tudják megfelelő térerővel adni, akkor az 55-ös vagy 62-es csatornát miért nem?
-
iday
aktív tag
A 38-as (610Mhz) csatorna titka!
Nem magán vagy valami.
Egyszerü.
Mégpedig DVB-H digitális tv. Mobil eszközöknek.
Ma probáltam telefonnal és müködik.
Megy rajta a Duna tv, Duna2, m1(még nem megym), m2 (még ez se megy).
Mindenféle elöfizetés nélkül müködik. -
szbalogh
addikt
Feltettem a legújabb drivert és a legújabb PVR2-t is és ugyanaz.
Azért ha nem pont arra néz az antenna akkor is kéne valamicskét reagálnia a tunernek
Van egy másik antennám is, az kisebb de újabbnak tűnik, holnap felmászok és kipróbálom azzal is.
Azt írja, hogy ezen a frekvencián nem található tv-adás.
Pedig megadtam neki a két Kab-hegyit és a pestieket is hátha. Az analóg Pest felől is jól fogható. -
törölt tag
[link] ~45 perce Debrecenben, Szentesre (vagy legalábbis arra felé) tájolt yagi antennával. A jelszint folyamatosan változik, kép az nem sok van, csak hang. Néha átvált ATSC-re.
-
Rellind
senior tag
Székesfehérvár.DVBViewer_Pro_3.9.4.0 Fujitsu-Siemens DVB-T kis botantennával semmi nem jön be....kevés lehet az antenna?
-
gdiwa
csendes tag
Állitólag Budapesten a kisérleti (mpeg2-es) sugárzási teljesítmény 5 kW volt , MOST CSAK 2,5 kW-al megy ! Ezért nem jön sok helyen ....
-
Capella
senior tag
válasz
Csak remélni tudom, hogy nem a végleges teljesítmény. Mert ami most van, az nem is teljesítmény.
Az egy nagy nulla.
Nálam változatlanul nincs semmi azon a semmirevaló 38-as csatornán kívül.
Ha már ennyi balhé volt a csatornákkal, hogy egyáltalán hány lesz sugározva, legalább azt adnák vehető formában, amit pár hete kifogástalanul tudtak adni az 51-esen.
Akkor lenne egy, vagy kettő, és kényszerűen beletörődünk, hogy a kereskedelmi adók vagy nem is lesznek, vagy csak egy év múlva.
Mi a lócitromot lehet és kell még tesztelni 10 %-os vagy ki tudja milyen sugárzási teljesítmény mellett?
Vagy mondták volna, hogy bocs, mégsem dec. 1. lesz, hanem jan. 1. Meg melyik évben.
Ja, azt biztos nem lehet a törvény miatt. Aha. És ezt lehet? -
bzoley
veterán
válasz
wassermann #1460 üzenetére
Korábban azt is írta, hogy még nincs aláírt szerződésük, így addig nem is fizetnek, de az AH-nak jogában állna kísérleti jelleggel az m1, és m2 HD-t is sugároznia.
Vagyis mehetne a két MTV csatorna is, de az AH-nak nem érdeke, hogy te nézhess minél több csatornát, csak az, hogy megkapják a lóvét.
-
-
wassermann
Topikgazda
A királyi adók is jönnek! Ezt vadásztam egy másik fórumról (kelt ma 16:38):
_____________________________________________________________"... Én felelek az MTV-AH közötti DVB-T szerződésért, pontosan tudom az okát, hogy miért most kértük fel őket korábban ajánlattételre. Nem felejtettünk el semmit, tudjuk, hogy mit teszünk, s azt felelősséggel, az adófizetők érdekében, védelmében tesszük. Semmi nem múlik pár napon. A DVB-T szolgáltatást 10 éve várja az ország.
Vigh Zoltán
MTV Zrt.
mb. digitális igazgató " -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Én erősítős antennával tudom csak venni a 3.kerületben. (nem tudom hány dB-es, apámtól kaptam)
-
-
Krisz1977
csendes tag
Sziasztok, pár napja akadtam én is erre a fórumra, mert szintén optimistán nézek a digitális móka felé és nagyon sokat segítettetek az írásaitokkal a dolgok megértésében.
Nálunk csak nagyon rövid ideig volt kábeltévé, mivel irreálisan növelték az áraikat, úgyhogy már sok éve földi rendszerrel és műholddal néztük a műsorokat.
1-2 héttel ezelőtt vettem meg a beltérit, készülve a nyitásra és tegnap este fél hét körül meg is jött a jel.
Egy STRONG SRT 8300-as vevőm van, egyelőre egy szélessávú lepke van a tetőn kiegészítve egy külön erősítővel (a sajátja már rég elhalálozott) és ezzel a verzióval Kab-hegyről jön 51% jel + 20% minőség a 61-esen. (Csopakon lakunk, abszolút takarásban a Tamás-hegy mögött)
Viszont nem nyugodtam és kitettem a tetőablakra egy erősítős szobaantennát (nem egy csúcs darab) és azzal fogok 72% jelet + 95% minőséget.
Ezen felbuzdulva megrendeltem egy kimondottan digitális vételre való emeletes UHF antennát 17dB nyereséggel, amivel reményeim szerint már tuti lesz a vétel.
Péntekre meg is hozzák, akkor majd beszámolok az eredményről. -
Rick4
félisten
Hozzád szólni még ezután sem fogok, de azért írni még írok, ha hülyeséget csinálsz.
A kitörő kulturálatlanságod (és itt elég erősen finomítottam a kifejezésen) mindig megnevettet, csak látni akartam, ennyi idő alatt sikerült-e fejlődnöd, de inkább rosszabb lett.
Nem volt poén, kérdeztem valamit, de válasz helyett neked ennyire futotta.
-
tibda
csendes tag
Szevasztok! Érdeklődöm hogy a szentesi adó környékén mi a helyzet?Én most kerestem rá a DUNA TV és az Autonomiát találta meg , de kép bincs és a hang is töredezik! mit kellene még csinálnom? Vagy ez a helyzet! köszi
-
radi8tor
MODERÁTOR
Erősítsétek már meg, hogy működik Budapesten a 62-es csatornán az adás?
Megakad a hangolás a 62-esen, de nem tárol el semmilyen adót a TV.
-
tomionne
csendes tag
válasz
zhagyma #1419 üzenetére
OFF: Szia.Köszi az infót, de nekem sima 16:9-es katódsugaras tv-m van, nem láttam értelmét hd-re váltani műsor nélkül.Ezekért a csatornákért is meggondolandó még.Mert teszem azt felkerülnek a kertv-k akkor sem valószínű, hogy tényleges hd adást fognak adni még 1-2 évig.Max felkonvertált adás lesz. Bocs az offért.
-
bzoley
veterán
-
Tibiajax
nagyúr
Hehe, várj
ez most nem pécés cumó, hanem egy real mpeg-4 set-top-box. Egyenlőre, ott tartunk, itt a kollegákkal, hogy egyikünk kitartotta az ablakon a lepkét
, mi meg toltuk a search-öt. Meg is találta végre a két Duna-t. Szaggatva bár, de megvannak. EPG is megy.
A cumo maga nagyon komoly, kínai, taiwani és ausztrál területi beállításokat ajánl fel, a kínaival találtuk meg két frekit. -
bzoley
veterán
-
vtechun
veterán
belinkelem, ha nem baj :
T-Home Sat tv -
bzoley
veterán
válasz
Tibiajax #1425 üzenetére
Az LHSite-on, és itt is megtalálható a kiosztás mindhárom körzethez. Keresd meg légyszíves.
Mod: közben előkerült(C muxok mennek)
Budapest, Széchenyi-hegy:
A - ch55 - 746MHz
C - ch62 - 802MHzSzentes:
A - ch60 - 786MHz
C - ch65 - 826MHzKab-hegy:
A - ch61 - 794MHz
C - ch64 - 818MHzRick4:
Nem azt ígérted, hogy nem szólsz hozzám többet? Főleg nem traktálsz a faszságaiddal?
Ebben mi volt a poén, meg tudod mondani, vagy csak bánt, hogy senki nem beszélget veled?
Amúgy tessék, dátumot ugye nem írtam:[link]
És ha olyan sok kedved van okoskodni, kérlek fáradj a szolgáltatóhoz, azokhoz, akik mindezt megígérték, aztán szartak a fejünkre. -
JohnBeehive
csendes tag
válasz
wassermann #1434 üzenetére
valaki elmagyarázhatná nekem, hogy mi az, hogy a tesztek folynak. ja, így van! elvileg már 2004 óta folyan a tesztek... MinDig TV = Minek Digitális TV?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
radi8tor #1431 üzenetére
"... Azt mondták még csak tesztek folynak, 2-3 nap múlva indul be a tényleges adás az 55 és 62-es csatornán...."
Valószínűleg még mindig visszafogott a sugárzás (mert ha az olimpiát tudtam nézni HD-ben, akkor most nem nálam van a hiba). Pedig még a gépem is kipakoltam most az ablakba, de azon kívül, hogy 802 MHz körül lát valamit, se kép se hang : ))
-
Capella
senior tag
válasz
JohnBeehive #1423 üzenetére
Ugyanez van nálam is. Tudom, hogy a 38-as csatornán vett 4 digitális szolgáltatás, nem jó semmire, de legalább magas jelszinttel jön W4500 tévén.
Szóval valami mégis van.
Ha picit talán rosszabb is ez a jel, mint a korábban megszűnt tesztadás volt, ahogy a pre és post viterbi és CODFM adatokból tippelni tudom.
Ez is csak kézi keresésre jött be valahogy, automatikusan semmi. Talán van annyira intelligens a kütyü, hogy hülyeséget nem hangol be.
A tesztadás tökéletesen jött egy passzív Thomson szobaantennának a keret részével, a két teleszkópos antennát be sem kellett tekerni.Most meg semmi.
De ahogy írtátok, mégis csak lehet valami, csak talán más polarizációval adnak. Próbaképpen betekerem majd a teleszkópantennákat, csak eddig nem akartam nagyon módosítani, mert elég érzékeny volt az elhelyezésre is. Ha nem a polcon volt ablakmagasságban, akkor nem volt jel sem.
Vagy az új csodás jövő adásához már kevés lesz a passzív antenna, és erősítős kell? -
radi8tor
MODERÁTOR
Bátorkodtam felhívni a MinDIGtv ingyenes számát, és érdeklődtem, hogy miért nem fogható az adás.
Azt mondták még csak tesztek folynak, 2-3 nap múlva indul be a tényleges adás az 55 és 62-es csatornán. -
Cben
csendes tag
válasz
szbalogh #1427 üzenetére
Biztos hogy nem , mert nekem is az van és tökéletesen működik.
Cegléden (tehát a Széchenyi-hegyi adó hatókörének a szélén) 4emeletes tetején egy lepke antennám van Széchenyi-hegy felé fordítva és mindenféle erősítő nélkül 100%-os a jel a 802MHz-n TSreader szerint. Szombaton amikor tesztelték a Szentesi adót akkor egy erősítős szobaantennával is volt értékelhető jel (Szentes felöl), de azóta ezt nem sikerült megismételnem (most vagy kisebb a teljesítmény vagy a C mux nem terjed olyan jól)
-
szbalogh
addikt
Leadtek dtv1800H kártyám van. Ez lehet a gond?
-
szbalogh
addikt
Sziasztok!
Kab-hegyről van valami infó? Onnan is jön már? berhidán én nem fogok semmit pedig elvileg itt is kéne valamicskét legalább érzékelni..
-
Tibiajax
nagyúr
Zoli!
A Duna egészen pontosan melyik frekin jön be most? -
törölt tag
Ja nekem is csak az a privát csatorna jön be. De ha teszt-adásokat tudtam nézni akkor ezt miért nem?
-
JohnBeehive
csendes tag
Tudjuk, hogy a 38-as csatornán semmi nem nézhető, de olyan kecsegtető, mert míg például nálam, a 62-es csatorna produkál egy 0-10%-os jelet, addig a 38-as egy erős 90-100%-ot. Egyébként az mit jelent, hogy privát? Valaki feltett egy adót a panelház tetejére, és saját örömére sugározgat
? Vagy ez egy olyan valami, amit az AH sugároz ? (Gondolom, ez utóbbi a helyes megoldás) És ha ezen a csatornán ilyen erőségű jelet képes produkálni, akkor a hivataloson miért nem? Tudom, sokat kérdezek, de nem vagyok még annyira járatos a témában...
-
zhagyma
őstag
válasz
#69182976 #1420 üzenetére
De igen (december 1 volt a határidő). Ezért fordult a TV2 a bírósághoz az RTL-KLUB meg az alkotmánybírósághoz. Így akarják az AH szerződési feltételeit "enyhíteni" és egyben kitolni a felkerülés határidejét (megkerülni a törvényben rögzített határidőt). Nem vagyok jogász, de ha egy szerződést megtámadnak (AH-NHH), akkor annak a "kérdéses" feltételei is felfüggesztődnek a jogi procedúra idejére a szerződő felek között. Mondjuk a törvény érdekes módon csak a TV2 és RTL esetére írt elő szerződéskötési kényszert december 1-ig.
-
törölt tag
Egyébként nem úgy szólt a törvény, hogy aki induláskor nincs rajta a DVB-T rendszeren, az később nem csatlakozhat? Mert akkor ez alapján Duna meg Autonómia lesz egyedül
.
-
zhagyma
őstag
válasz
tomionne #1416 üzenetére
A sat.hu "magyar televizó HD" topicban egy mtv bennfenntes szerint sokat agyaltak azon, hogy az 1440*1080i felbontás hogyan fog megjelenni az LCD TV-ken (állítólag nem minden LCD TV típus igazítja automatikusan ezt a felbontást a TV natív felbontásához. Nálad is ez lehet. A felbontásokról itt olvashatsz bővebben.
-
zhagyma
őstag
válasz
lesliezed #1417 üzenetére
Na és a rádiós antenna vízszintesen állt, vagy függőlegesen, mint a botantenna? Itt arra gondolok, hogy a tesztadás ideje alatt úgy tűnt hogy "keresztpolarizációval" adnak 2*x KW-on (bárhogy állítod az antennádat, jó lesz a vétel). Te eseted és más leírások alapján úgy látszi, hogy csak vízszintes vagy csak függőleges polarizációban adnak. Mivel Én lefedettségen kívűl vagyok, sajnos nem tudom ellenőrizni. De az is lehet, hogy nincs igazam. Sőt az is lehet, hogy nagyon kis teljesítménnyel indultak (talán a villanyszámlát sem fedezné a dunatv által fizetett sugárzási díj, ki tudja?).
-
lesliezed
csendes tag
Az olimpia alatt egy Avermedia Volar HX USB-s tunerrel tökéletes minőségben fogtam a DVB-T adást a tuner bot antennájával.
Most a bot antennával abszolút semmit nem tudtam venni. Próba képpen kipróbáltam a tunerhez mellékelt rádió antennát is (kettéágazó réz drót). Kisebb helyezgetés után ezzel egészen jó minőségű vételt tudtam produkálni.
Ja, XIV. ker.
-
tomionne
csendes tag
Üdv! Mindenkinek.
Nálam Szigetszentmiklóson (Csepel-sziget észak) mindkét adó tökéletesen jön, sima szobaantennával.(tányéros, nem bot antenna)Ami meglepő, hogy a kb 1éve vásárolt Pinnacle Pctv hybrid pro stick 320e-vel (usb-s)és a legfrissebb hd-s pctv szoftverrel egyből megtalálta a jelet.Csak annyi a gebasz, hogy a duna hd-t csak körben fekete szélű kockában jeleníti meg a tv közepén, viszont a programból ki lehet nagyítani.A gépem 3gigás celeron,1gb rammal és noname geforce 5500 256mb videokarival.
Telepítve van a quicktime alternative amiben már benne vannak a szükséges hd kódekek és az ffdshow.
Remélem tudtam hasznos infót adni valakinek.
Üdv. -
gombi86
csendes tag
Sziasztok! Bp,XV.ker, tetőantenna fent a 10 emeletes ház tetején árbócon, a teszt adást rendeen láttam, a hd adás is megoldódott a pinnacle tv center progi frissítésével, szóval minden ment. Most semmi. pinnacle pctvhybridpropci kártyám van.
-
bzoley
veterán
Lassan ezerszer leírtam már, hogy nincs a 38-on semmi, ami nézhető.(így hátha észre veszi más is) Ezen kívül nem szerepel a csatornakiosztásban sem.
A 62-esen kell keresni a az adást. Ha nem találod, vidd fel az antennát a tetőre, vagy próbálj csinálni valamit vele. Ennél többet nem tehetsz. Gyanús nekem, hogy egy-két adó még áll. Nálam tökéletesen jön a két Duna (X.ker) -
Zirowe
nagyúr
Hát,hogy nem indul el ma a digitális sugárzás.
Mondom,látom a 3 csatorna nevét,van jelerősség,kiírja,hogy érvénytelen szolgáltatás és se kép se hang.
Mind a három adóra azt írja a tv,hogy az UHF CH. 38-on vannak,próbáltam a MinDig oldalán látható Bp-re vonatkozó 55 és 62-t beállítani,de ott meg nincs jelerősség.
42LG5500-as lcd tv beépített mpeg-4 tunerrel,ház tetején meg antenna(régi analóg,azt mondták,hogy jó lesz az). -
Zirowe
nagyúr
Bp-n ma már nem is lesz?
-
Lion_Hu
csendes tag
Van Bp-i akinek már van valami értelemes képminősége?
Nálam a 610 az jó lenne, a 802 meg semmi....
-
CabalX
aktív tag
válasz
Lion_Hu #1401 üzenetére
Nálam: DunaHD - szép csak néha kockásodik
Autonómia - fagyasztja a DvbDream-et mint az atom.Amúgy mind a kettőre 90-95%-os jelet ír, ami jó is lenne csak két adónál kissé többet vártam, még induláskor is.
Kérdés: ki tud ajánlani jó DVB vevő progit ?
Mert a DvbDream kissé koros darab, működik, de mint fentebb írtam fagy.
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E746 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I DP I W10 I Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest