Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
válasz
PikkPukk #499 üzenetére
Számomra az 1080i (50 félkép / sec) tűnik értelmetlennek...
1. Ha érted az átalakítás módját világos lesz:
mozifilm 24p > felgyorsítják 4%-al=25p > minden filmkockát két félképre bontanak (páratlan és páros sorok) > kisugározzák (az emberek szeme folytonosabbnak látja, mint a 25p-t). Az előbbiek miatt,ha viszont 50 teljes képet adnának, egy mozifilm minden kockáját 2* sugároznák ki (feleslegesen).Ebben a gigabit feletti formában?
2. Az ő stúdió cuccaik mások, gőzöm nincs mi a nyers kamera formátum (raw?), de ilyen esetben a gigabit/sec simánmehet.És ez a "csereformátum" pontosan mi akar lenni?
3. Ez a csereformátum is csak a stúdiók számára emészthető jelet takar. -
PikkPukk
csendes tag
válasz
ChiliChili #464 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok gyengeelméjű, de valaki megmagyarázhatná ezt a mondatot:
"az 1080i helyett 1080p felbontást sugározni pedig értelmetlen, hiszen szinte minden film fix 24 képkocka per másodperc rátával érkezik, ezért felesleges másodpercenként dupla annyi félképet kiküldeni."
Számomra az 1080i (50 félkép / sec) tűnik értelmetlennek...Ez viszont dícséretes:
"a nagyszolgáltatók felé a gigabit feletti nyers jelet küldik ki, akik maguk végzik el a kódolást, így rendezve a csatornákat a saját multiplexbe."
Bár az kérdéses, hogy milyen formátumban rögzítik a stúdióban a HD adásokat? Ebben a gigabit feletti formában?" A kész jelet egy műholdas kapcsolaton keresztül (több tíz Mbit), az egyébként nemzetközileg is használt csereformátumban lövik át Budapestre"
És ez a "csereformátum" pontosan mi akar lenni? -
wwenigma
Jómunkásember
Arról nincs valakinek híre, mikor indulhat meg leghamarabb a sugárzás máshol is? (miskolc pl.)
-
wassermann
Topikgazda
Szerintem félreérted Denes242-t. Ő arra utal, hogy a digitális sugárzásnál a tömörítést a stúdióban végzik és az adótorony már egy iszonyatosan erős tömörítésű video-folyamot sugároz ki.
Emiatt ebben az esetben a te PC-d nem tömörít semmit, csak a lemezre menti a jelet, így az "akármit csinálsz"-nak nincs értelme a vevő oldalon, mert mindent a stúdióban csinálnak, iszonyú drága és raffinált spéci eszközökkel. -
wassermann
Topikgazda
Asszem nyilatkozták is, hogy most csak az Olimpia FullHD és valamikor novembertől jönnek a HD-s műsorok.
De, szerintem a felkonvertálást valószínűleg sokkal drágább cuccal csinálják mint egy otthoni gép, így a hagyományos műsor is jobb egy kicsit mint ha a géped vagy az LCD-TV-d nagyítja föl teljes képernyőre. -
aeroxr
tag
Tűzijáték HD-ben volt?
-
-
bzoley
veterán
válasz
Bubukain #481 üzenetére
Volt két választási lehetőség, megválaszoltam. Ha van egy jó, és egy ismeretlen, nem kérdés, melyiket kell választani.
A gyári hiba, és a gyárilag szar nem ugyanazt jelenti. Ez egyik jóra cserélhető, valószínűleg ugyanolyat vennék. Ki tudja, lehet hogy csak a bolt a hibás, mert nem lett volna szabad eladnia, volt már példa hasonlóra sok terméknél. -
Bubukain
senior tag
el is fogadom amit írsz, de én a "gigabyte-ot még véletlenül se" kijelentéseden akadtam fenn. van akinek megfelelő lehet.
mellesleg 2 ismerősöm is vitt vissza az utóbbi 2 hétben gyári hibás leadtek tunert.
ennyit a "márkás" termékekről.
Nekik mit ajánlanál? mert hogy mégegyszer nem vesznek leadteket az is biztos.
Marad a hauppauge? -
bzoley
veterán
válasz
Bubukain #479 üzenetére
Na látod, erről van szó. Neked ennyi elég. De mi van azokkal, akik mindent szeretnének használni? mert ilyenből is van sok.
Nem mindenki akar, vagy nem tud különböző szoftverek telepítésével szarakodni. A tunerhez járó szoftver használhatósága is hozzá tartozik a termék használhatóságához.
Egy termék akkor használható, ha kicsomagolod, telepíted, és használod.
Egy Pinnacle, ha össze tojja magát, sem fogja tudni ezt megoldani, azt összes többi, ami nem ezzel foglalkozik ezer éve, és még nem bizonyított, fenntartásokkal kezelendő. -
Bubukain
senior tag
ja és akkor már gigabyte-ot semmi esetre sem?
nálam és még elég sok embernél is elég jól muzsikál.
ráadásul én egy hűdemárkás pinnacle hybrid tunert cseréltem le erre 3 napon belül.
a pinnacle tuner alig fogott jelet az a pöcs antenna ami hozzá van egy rupót nem ér, ezzel szemben a noname gigabyte csak úgy dübörög a 6 megtalált adóval ugyanazon a helyen. -
-
bzoley
veterán
válasz
szab.tam #469 üzenetére
Elvileg létezik első, és második verzió belőle. Az elsőn még külön chip látta el az usb vezérlést, az újban már egychipes megoldást használnak. Az elsőt már nem igen lehet kapni, de a nem is túlzottan lényeges , hogy melyiket sikerül megszerezni. A Dongle H meg egy egészen más típus. Utóbbiból viszont elég sok hibás példány van/lehet forgalomban.
Szerintem írtam, de ha nem, akkor semmi infó.
-
szab.tam
nagyúr
a leadtek dongle-ból van régebbi és újabb kiadás, vagy csak egy fajta van? (persze fehér és fekete, ahogy látom)
asszem inkább ezt veszem, mint egy fix karit. a htpc-m amúgy is már be van zsúfolva rendesen, és hátha megjön a dual hybrid, kell annak is a hely...
apropó: kérdeztem feljebb, de nem válaszoltál: mi a hír, mikor jön már a leadtek dual hybrid, pcie1x, félmagas karija? tudsz már valamit erről?
-
törölt tag
válasz
ChiliChili #464 üzenetére
A korhatáros karika nem fog eltűnni? Semmi infót nem találok arról hogy mit akarnak vele kezdeni. Digitális adáson teljesen felesleges, a korhatára vonatkozó adatokat mindenki megnézheti EPG-n.
-
ChiliChili
tag
"Az olimpia utáni időszakban drámai lesz a HD tartalmak arányának visszaesése, de innen folyamatos növekedéssel számolnak a köztévénél. Az illetékesek számítanak rá, hogy a közvélemény ezt felemásan fogadja majd, de ezek a vélemények eltűnnek, vagy háttérbe szorulnak majd, miután a következő évad 24 már HD-ben érkezik meg, vagy miután egyre több magazinműsor tér át az új formátumra. Hamarosan a mostani SD adáskor látható "gyászkeret" is eltűnik a HD csatornáról, illetve a későbbiekben a külföldi adások eredeti nyelven is elérhetőek lesznek és természetesen ahol rendelkezésre áll, ott 5.1 hangot kapnak majd a nézők a köztévé adását nézve is."
-
juhasz68
csendes tag
Kedves srácok!Nagyon köszönöm a segítséget és élek a lehetőséggel amit nyújtotok!Esetleg nincs véletlenül valakinek eladó a mai nap?Pesten lakom.Szeretném iziben kipróbálni nagyon izgatja a fantáziám.Köszi!
-
válasz
juhasz68 #460 üzenetére
Leadtek WinFast DTV Dongle H - [Teszt] - bzoley "Leadtek-expert" kolléga jóvoltából.
Leadtek WinFast PalmTop DTV200 H - Hamarosan lesz ennek is tesztje a magyar Leadtek Helpsite oldalon.
U.i.: Üdv a prohardver-en!
-
juhasz68
csendes tag
Sziasztok!Tanács kellene dvb-tunert usb-t szeretnék venni a laptophoz ami a hd-t is tudja milyent javasoltok.Budapest ferencvárosban lakom.
-
red6t6
tag
válasz
Tesztelo.hu #457 üzenetére
Én sem vagyok egy sorozatfüggő, de azért Rudolf Péterről nem gondolom, hogy valami ratyi sorozathoz adja a nevét...a próféta beszéljen belőlem.
-
válasz
#69182976 #454 üzenetére
Na neee, HD-ban lehet majd nézni a veszekedéseket és az ásításokat? Csodás.
Mint ahogy mondtam, lehet a minőség sokkal jobb lett, de a színvonal továbbra is lent marad...Tesztelo.hu: Hát annak is olyan szaga van, hogy "ha már van HD kameránk, csináljunk egy sorozatot"...
-
Beep
csendes tag
gyors tanácsot szeretnék kérni dvb-t vétellel kapcsolatban
Szeretnék venni egy külső tuner kártyát hd vételre. Budapest, olimpia és a későbbi tesztadásra. Vételi hely, gép nem akadály.
Mit javasoltok? Max 12-15eFt-ig mennék el Elsősorban helytakarékossági szempontból szeretnék külsőt. Belső, külső, gigabyt, leadtek?üdv.: B
-
red6t6
tag
válasz
wassermann #451 üzenetére
Nekem is leesett az állam...
Még DVD után is látható a minőségi különbség!
-
red6t6
tag
Sziasztok! Na sikerült végre képet is csiholnom a vasból, persze nem volt túl egyszerű...(új vista telepítés). Most már csak egy nyügöm van, ha bekapcsolom a hardweres támogatást, eltünik a kép, csak a hangot hallom. Ha kikapcsolom, visszajön a kép is. Ez mitől lehet? A vga egy ati HD3870. Előre is köszi a hozzászólásokat!
-
Igen! Hisztis vagy!
Attól függ mekkora monitoron nézed. Ha 15"-ösön, akkor persze, hogy nem nagyon látsz különbséged DVD és HD között.
Próbáld ki 22" vagy 24"-oson FULL HD-t nézni. Én kb. agyam eldobtam. Egyrészt attól, hogy milyen szép az olimpiai közvetítés, másrészt, hogy milyen olcsón elérhető a HD adás. Csak egy tuner, azt csá, minden kábel, meg antenna maradt a helyén, régibe.
(Nekem még olcsóbbra is jött ki, mert eladtam az analóg tunerem, és kicsivel kiegészítve vettem egy digitálisat.)Ha vége az olimpiának, mit fogunk nézni?
-
lejszlo
csendes tag
Az a baj ezzel a HD-vel szerintem, hogy aki a monitoran mar nezett DVD-t vagy valami jobb minosegu cumot, annak a HD adas nem akkora durranas. Legalabbis en nem ajultam el annyira a monitorom elott, mint amennyire talan kellene.. Vagy csak en vagyok hisztis...
-
Grobby
tag
Vettem egy msi hibrid tunert (usb) és megy a PVR2-vel. a bajom csak az hogy nem tudom hogyan kell átváltani dtv funkcióba, hogy kereshessem az adókat.
Vki segítség? -
wassermann
Topikgazda
Kedves Frank, Milyen meglepetés! Amikor a #39-es hozzászólást írtam, nem gondoltam volna, hogy egy magyar blogjában olvasgatok.
Ugyanez történt velem a múlt héten, amikor egy SETTOPBOX után kutattam. Ezt a típust majd Magyarországon is árulják, de valamilyen botrány van a szoftvere miatt ZINWELL. Amikor erről olvastam, az új-Zéland-i cikk végén egy magyar ember nevét találtam (Nandor Tanczos). -
Grobby
tag
van most adás?
-
frankps
csendes tag
válasz
wassermann #40 üzenetére
Köszönöm hogy olvasdad a blogomat: http://www.frankps.net/
Mindkettö szülöm Magyar, de nehézen irok magyarról ...
I haven't read through the whole thread, so just a few things about DVB-T in Norway:
* The picture and sound quality on RiksTV is great, but there is not enough bandwidth for HDTV. Even with H.264. So in Norway DVB-T in the future will not be able to compete with satellite or cable-tv.
* There is no DVB-T tuner available for PC/Mac. All solutions for H.264 is only software based and making use of to much CPU. And there aslo no PC tunder with card reader.
* There is no PVR solution available in Norway over 1 year after DVB-T was officially launched.Üdv.,
Frank Paul Silye
http://www.frankps.net -
bzoley
veterán
válasz
wassermann #440 üzenetére
Hozzá lehet szokni.
A Leadtek-esek már le sem maradnak semmiről, a TimeShift is működik oda-vissza. Lassan jobban kezeli a PVR2 a HD adásokat, mint a hagyományos analógokat -
wassermann
Topikgazda
Bár a kevés szabad hely miatt rögzíteni nem enged és az 1280*1024-es monitoron csak HD-ready felbontásban nézem - Mióta tegnap összeraktam a dolgokat, nem tudok betelni a HD-s olimpiai közvetítéstől. A sima TV-t már nem is nézem...
-
szab.tam
nagyúr
az első anyázás után lehiggadtam....
a digital tunert mi lenne, ha kmplayerrel nyitnám meg?
ha gyenge, akkor meg ott a nagy gép. de asszem inkább veszek még egy leadteket. azokban még nem csalódtam. se tv-ben, se vga-ban....és thx...
ja, és mi hír a félmagas dupla hybrid pvr leadtekről?
-
szab.tam
nagyúr
pipa vagyok. csak néztem volna kicsit az olimpiát hd-ben.... igaz, zuglóban lakom, de a hhhegyet-et telibe látom a 3. emeletről, így tutia vétel...
de a wint nem akarom összeborogatni. az a rémálmom, és ezzel a tv-vel már 1x sikerült. rosszabb, mint ccc-t telepíteni net2.0 keretrendszer nélkül. vagyis hasonló....
még jó, hogy 20k-ért vettem. 5-ért lehet vinni....
-
szab.tam
nagyúr
jó a listád!
megértettem avégén, elvileg ment is volna, de: kiválaszt, ok. azután már nem emlékszem, pontosan mit csináltam, de el kezdett villogni az egész képernyő, majd kilőtte a vga-t, reset, madj amikor visszajött a win, a leadtekek képe lila, a másik fénytelen.... usb ki, restart, és már rutinosan csináltam egy win visszaállítási pontot... dazzle végérvényesen a szekrénybe került. inkább veszek majd egyleadtek digit (hybrid) karit.
pcie-esben van egyáltalán? mert csak az van már szabadon. meg kérdés, hogy a hd-hez elég-e a E1200@2,8ghz dual celka. a gyakorlatban az összes valós 1080 soros, (nem 1920*816...) mkv-t is csont nélkül viszi.
mindig mondom, hogy pinaccle és tsa-inak a kukában helyük....
-
bzoley
veterán
válasz
szab.tam #433 üzenetére
Nem, a harmadik indítás után, amikor a hibaüzenetet kapod, bezárod a harmadik PVR2-t. Majd a másodikban megpróbálod átállítani az eszközt. Azt mondtad, ott van a listában.
[link]micro:
Nem tudom, se Update-et, se Media Centert nem használok, de gondolom, oda lesz írva, hogy Media Center frissítés. Másoknál segített, azt tudom. -
szab.tam
nagyúr
hi!
na, vettem a bátorságot, és elővettem az utált dazzle (pinaccle csökevény), hybrid stick usb-t. bedug, telepít cd-ről driver feltétel beavatkozás nélkül, pinaccle szoftverek mellőz.
restart. winfast pvr2 indít. 1x -> pvr3000. 2x -> pvr2000
a 3. indítás után szokásos nagy ablak, és kiírja: elérhető wdm eszköz nem található.
de, ha rákattintok a beállításoknál a digit. vid. felv-re, ott van a pctv hybrid....most akkor mi van?
-
micro
addikt
válasz
wassermann #423 üzenetére
Az mitől lehet, hogy a 2 HD-s csatornának csak a hangját hallani Vista Media Center-ben.
Az Avermedia saját programjában bejön a kép is. -
Macka
veterán
Erről mi a vélemény? Gigabyte P8000
-
SzaboZE
addikt
válasz
wassermann #3 üzenetére
Hát nem tudom, sehol nem említenek MPEG4-et erre a tunerre...
-
bigdigit
addikt
nálam mostanában a tuner nem is talál jelet mpeg2-ben.
nagyon levették a kakaót. -
-
bzoley
veterán
válasz
wassermann #417 üzenetére
Az előbb egy ezer éves Amilo-val próbálkoztam, a legkisebb siker nélkül
Még a programból kilépni is sok türelem kellett. Hiába, amit követel a HD, meg kell adni neki.
Kicsit soknak tartom azt a 10 másodpercet, de gondolom, maga gép is "rásegít" egy kicsit. Egy-két másodpercnél nem több nálam a váltás, igaz gép is van hozzá.
Nem akarod a "csatoló" szót lecserélni mondjuk vevőre? Elég "érdekesen" hangzik, és nem is teljesen korrekt.Közben a tévések is dolgozgatnak, egész eredményesen. A bal oldali a 610MHz-es, a jobb pedig a 714-es adás. Még a végén nem kell annyi feketét nézni.
-
wassermann
Topikgazda
Na volt egy kis időm és sikerült hosszabb koax-ot is vennem, így íme a tapasztalatok:
Fujit-Siem.DVB-T-Analog tuner + M2AVM-HDMI + A64X2@2333MHz + 512MB
Asszem az integrált grafikával talán ez a minimál konfig amin elmegy már a HD.Sajnos az alaplapra integrált chipset (690G) hiába tudja HDMI-t és a DxVA-t, mivel saját RAM-ja nincs, a VGA a CPU-n keresztül éri el a közös RAM-ot. Ez az egész rendszert visszafogja. A beindulás iszonyú, talán azért is mert egyébként sem túl sok a gépemben a RAM. Amikor már megy nincs semmi gond, viszont a DVB-T csatoló szintén nagyon lassan vált csatornát (közben feldob egy Siemens feliratot takarásnak). A C&Q tiltva, mert az még jobban vissza a grafika felállását.
Vételi hely Buda (botantenna az ablakpárkányon, nincs rálátás sehova) erősség 38%, minőség 93%.
-
Bubukain
senior tag
válasz
wassermann #412 üzenetére
lehet hogy perverzió, de sajnos osx alatt nem működik a gigabyte u7000 így kénytelen vagyok virtualba nyomni
-
törölt tag
MotoGP lehetett volna szélesvászon...
-
Bubukain
senior tag
válasz
wassermann #406 üzenetére
persze, egy quad dübörög benne.
amúgy megvan a probléma.
mivel virtualis windows alatt próbáltam beüzemelni a kártyát, kiderült hogy a parallels desktopban elcseszték a directx emulációt ezért nincs kép a preview ablakban. -
gyiku
nagyúr
válasz
wassermann #406 üzenetére
nekem az smplayerrel kepregeny
-
törölt tag
DVBViewer-ben hogyan tudom előcsalogatni a Dunát és a többi földfelszíni adót? Mert nekem csak m1 HD és m2 HD-t találja.
-
Bubukain
senior tag
na beindult.
viszont mindent feltelepítettem, (van H.264 codec is) ennek ellenére csak hang jön be kép nincs. -
Bubukain
senior tag
tsreaderrel próbálom belőni az antennát.
a strength érték mikor jobb ha magasabb vagy ha alacsonyabb?
mert nekem strength: 140 quality: 80-100 és mégsem talál a dvb viewer egyetlen csatornát sem.
mi lehet az oka szerintetek? -
wassermann
Topikgazda
Valószínűleg tényleg így van, mert most nálam is csak a két HD-s csatornát hajlandó megjeleníteni. A többire azt írja "gyenge jel".
-
kutyuska
aktív tag
Ha más okos ötlet nem lesz belátható időn belül, akkor az alábbiak közül valamelyik:
- Ha nem használnád másra a cyberlink kodeket, akkor szedd le. Ha továbbra sem műxik: távolitsd el a tuner drivereket, PVR2-őt, újraindítás, takarítás ( pl. Ccleaner ), újratelepítés.
- Ha igen, akkor ugyanezek a lépések, csak cyberlink kodek marad.
Esetleg fekete kakas áldozása holdtöltekor. (Ma éjszaka vagy szombaton holdfogyatkozás lesz)
Nekem szűz Win telepítésre 3x próbálkozás után működött csak, az okát a mai napig nem tudom. 100%-ra kihajtotta az X2 3600 -as procimat és szakadozott. Most 50-70% a prociterheltség, Ati HD2600-as videokarival pedig 8-10%
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- War Thunder - MMO Combat Game
- Android szakmai topik
- Cyberpunk 2077
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest