Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
vegyszer
addikt
válasz gombi86 #5530 üzenetére
Helló, nem kötözködés képpen, de a koncepciód rossz!
A kvarckábelen táplált erősítőknél nem az antennánál kell lennie az erősítőnek, hanem a másik (tv felöli) végén.
azaz leggyen az 20-30 méter, jelentéktelen (bizonyos peremfeltételek mellett)
a kvarcon felmegy a 12 Volt, az erősítőbenm elvégzi a jelerősítést, visszajön ugyanazon a kábelen az erősített jel, és a DC leválasztás magában a TV csatlakozójában történik, ezért is olyan bumszli, és van belőle vezeték a trafóba.Tehát menne.
Ha erősítős antennát használsz tápáram nélkül, akkor az nem egy csillapítóként viselkedik??? Hisz nem arra van belőve, és táplálás nélkül másik szimmetrizálót kellene használni.
Vagy nem jól tudom?
más: a hármashatárhegyi adó reggel 8-as induklásáról vannnak már tapasztalatok???
valaki megadná a GPS koordinátákat?
mert nem lelem... vagy rábökne egy térképen?más2: hány adója van az Antenna Hungáriának? ezek 2012-től mind átállnak digitálisra, és ezel listája valahol elérhető?
mert a minap dobtam egy hátast, hogy a Szegeden csak tv-toronyként emlegetett cölöp nem az, ami a digitális jeleket nyomja az éterbe. hanem azt a füvészkert tövében teszik...[ Szerkesztve ]
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
zhagyma
őstag
válasz gombi86 #5528 üzenetére
Ha nem az erősítős változat van DIPOL 44/21-69 Tri Digit LNA-177, akkor ez azt jelenti, hogy jó nagy DVB-T jeled van. Durván számolva: az antenna és a DVB-T vevő között annyi a passzív elemek csillapítása, mint amennyi az antenna nyeresége. Kiegyenlítik egymást.
Ui: Mivel minden működik, ezt klasszul összehoztad.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz gombi86 #1579 üzenetére
Szerény véleményem szerint azért adnak ilyen kevés teljesítménnyel, mert csak 2 adást sugároznak rajta és csak akkor emelhetik a teljesítményt ha több lesz rajta. VAGY. Azért sugároznak ilyen kis teljesítménnyel mert még csak 2 társaság fizette ki nekik a sugárzási diíjat és ez még nem fedezi a nagy teljesítményű sugárzás költségeit...
⭐ Stella
-
Pippen
csendes tag
Nekem ic Pinnacle-m van.Még két éve vettem akkor újnak számító PCTV 330e USB
hybrid pro stick.Valóban a TVcenter 4.99-cel már megjelennek a HD csatornák is (jelenleg mondjuk az az egy).
Nekem az a gondom hogy a HD nézve,rögzítve rettenetesen szaggat,összetörik a kép.
Egy P4 3GHz (HT-s) rendszeren,de próbáltam PentiumD (kétszer 2,6GHz-s) gépen
is ,az eredmény ua.
Gondolom a processzor-memória-videokártya vonulat szólhat bele a dologba,más nem
nagyon.De a memória 1GB a gépeken a video meg Geforce 6200.Erre talán jónak kéne
lenni.
Szerintetek mi lehet a gond? -
Gusztáv
addikt
Hello, pár program ami működik mpeg4-el:
Progdvb (nekem sokszor lefagyott és átláthatatlan a csatornakezelése, ezért hanyagolom)
Dvbdream (egyszerű, csak a video codec-el kell kicsit szarakodni, x264-hez coreavc vagy powerdvd 7-8 legyen fenn a gépen, akkor be lehet állítani, hogy azt használja). A progi stabil, nálam megy rajta DVB-T: 4 mpg2, 1 mpg4, plusz DVB-S két műhold összes csatija. A kártyát manuálisan kell váltani, ez nem túl elegáns, viszont megy rajta a német Premiere csomag, (persze van hozzá előfizetésem ). Van PIP. Ahhoz, hogy megtalálja a DVB-T, egy új transzpondert kell létrehozni, mert alapból nincs benne a magyar frekvencia, ez általában minden progira igaz, hogy trükközni kell, mert csak az előre beállított frekiken keres adást.
Mediaportal: szerintem a legkirályabb progi, ez egy htpc frontend, külön tvserver résszel (nem kell a tv proginak futnia egy időzített felvételhez, elég ha a gép be van kapcsolva), több kártyát kezel (nálam analog tuner, DVB-T, DVB-S), közös csatornalistát használ, automatikusan váltogat a kártyák között. Itt a dvbt.xml fáljba kell beírni a magyar adás rekvenciáját, mert ebben sincs benne. Több kliens programot ki tud szolgálni, pl egyik gépen műholdas adást nézel, a másikon dvb-t, sőt az egy frekvencián lévő adókat egyszerre tudja kezelni. Pl magyar adásnál, mivel mindegyik csatorna a 714000-en van, egyszerre tudsz felvenni 4-ről, és az ötödiket még nézheted közben.
Powercinema: ezt az Asus tv kártyához kaptam, itt semmi szopás nem volt, szépen megtalálta elsőre az analog és digitális adásokat is. Van PIP is. Ez is frontend progi.
Asus Ezrvcr: ez jött még a tuner kártyához, pl ezzel soha nem sikerült megtalálni a digitális adásokat.
Bocs, egy kicsit hosszú lett. DVBDream, Mediaportal beállítás ügyében tudok segíteni, ha nem megy.
Laci
-
ati2
őstag
h264 = mpeg4 AVC [bővebben]
Elvileg menni fog, mert a tuner csak a transport stream-et, küldi a PC felé.
Ment privi is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 14 Pro 128 GB Silver, Kártyafüggetlen! Mint egy új!!! 86% Akku!
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- Laptopok alkatrésznek
- Laptopok alkatrésznek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest