Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
z00mhead
tag
válasz Fryskitt #3999 üzenetére
Atyaúristen! Ez áll a gépbolt oldalán:
"Vigyázzunk, csak az MPEG-2 kódolást tudó készülékek, TV-k és kártyák nem lesznek jók a magyarországi adások vételére, csak az MPEG-4-et tudó társaik!"
Nagy itt még a setétség a fejekben.Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link
-
Fryskitt
addikt
Van valakinek tapasztalata a Not Only TV termékekkel? Pl. ezzel? [link]
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
gabx76
őstag
Győzelem!
Azért lett értelme 6 év németnyelv-tanulásnak. Kibogarásztam a fórumból, hogy csak a 4.1-es verziótól tették be a tunerem támogatását. Nekem meg persze a 4-es volt fent. A 4.1.1.1-essel már megy minden, ahogy kell.
Hálás köszönetem a segítségért!
-
zhagyma
őstag
Értem.
Megnéztem a korábban linkelt driverek "xxxx.inf" file-jait. Ez alapján úgy néz ki tényleg csak egy interface-t mutat a programok felé ez a Pinnacle driver. Mivel azt mondod, hogy most a keresés működik és így sem talál semmit, ezért térjünk rá a keresésre a DIGI kábel esetén. A DIGI a DVB-C "sugárzás" során a következő paramétereket használja
1. DVB-C frekvenciák: DIGI ASZF 61. oldal városonként
2. Szimbólum sebesség: 6900 Msym/sec
3. Moduláció: 256-QAMA DVBViewer ezeket a paramétereket a következő beállítások mellett használja. Mivel most emlékezetből írok, így lehet más felíratokat találsz a valóságban. A fenti DVB-C paraméterek alapján a "Channel scan" dialógus ablakban a következőket kell beállítani:
1. Adsz egy nevet a legelső mezőben a csatorna listának. Például: "digi".
2. Beállítod a digitális vétel típusát a "Reception type" mezőben: "Cable". Ez akkor fog működni, ha a DVBViewer -> Settings -> Options -> Hardware -> Device listbox-ban felelhető interface-k között létezik egy, amelyhez a hozzárendelt "Tuner type = Cable". Ez az automatikus hardware keresés (scan device) során beállítódik.
3. Transporder list: "Kabel (QAM 256)". Ez fontos, mivel kihagyja a keresés során a többi szabványos QAM modulációt és a digi által nem használt szimbólumsebességeket. Így sokkal gyorsabb lesz a keresés ( 1-2 perc ).
4. Beállítasz az ASZF-ből kiovasott DVB-C frekvenciák közül egyet, vagy egy "tól-ig" tartományt. A csatorna sorszámokat szabad csak a nyilak segítségével változtatni, mivel a frekvencia érték közvetlen beírása hatástalan. Ezután kipipálod az "Update" jelölőnégyzetet és így nemcsak megkeresi, hanem a digi listába be is fogja írni a megtalált csatornákat. Végül a megfelelő gomb megnyomásával elindítod a keresést (scan frequency - csak a "tól" frekvenciára keres/ scan range..."tól - ig" frekvenciákra keres).[ Szerkesztve ]
-
weresgyufa
tag
Hááát ha valakit érdekel akkor már itthon is elég olcsón be lehet szerezni DVB-C kártyát [link], igaz én most rendeltem ebay-ről és postával olcsóbban jöttem ki mint az itthoni ár, még így is, potom 50Euro volt postával együtt, kb 1hét és hazaér egy komplett TechniSat CableStar HD2 kártya + CI + táv + szoftverei és még garanciális, esetleg az itthoni márkaképviselettől megérdeklődöm hogy a garancia áttmozgatható hozzájuk vagymi, azt hozzáteszem hogy 3 mail-emre sem válaszoltak mert szerettem volna tőlük beszerezni... de így sem jártam rosszul, szerintem...
- www.bolondsagokboltja.hu -
-
zhagyma
őstag
Nálam így néz ki a DVBViewer -> Settings -> Options -> Hardware -> Device listbox
1. A DVBViewer ugyanazt a BDA driver interface-t használja a DVB-T és a DVB-C eléréséhez is ("régi").
2. A DVBViewer a BDA driver által biztosított DVB-C interface-t használja a DVB-C eléréséhez("új"). Az látható, hogy az új driver egyúttal a "régi" típusú elérést is tánogatja.
Az egyes inteface-k letilthatók, akkor a DVBViewer nem használja őket. Így eldönthető mit használjon. A képek alapján kitalálhatod, hogy a DVBViewer hogyan kezeli a tuneredet. Minden esetre az alábbi linkeken találhatsz drivereket a pinnacle oldalán, talán segít.
-
zhagyma
őstag
Szia!
Gondolom ez lehet. Ilyen hibaüzenet több okból is előfordulhat. Némi segítség:
A "triple-mode" tunerek esetén a BDA driver 3 szeparált interface-t biztosít (Analóg / DVB-T / DVB-C) a programok számára a vevővel való kommunikációra. Az újabb driverek ezt a megoldást támogatják, de létezik egy régebbi metódus is, amikor a vevő DVB-C része a DVB-T interface-n keresztül érhető el. Ebben az esetben 2 interface-t biztosít a driver (Analóg / DVB ). Ezek az interface-k a DVBViewer -> Settings -> Options -> Hardware -> Device listbox-ban kerülnek kilistázásra. Amennyiben az interface nevéből nem derül ki a támogatott DVB szabvány, akkor rákattintasz egyre és a tuner type mezőben megjelenik az interface által támogatott szabvány (Terrestrial = DVB-T / Cable = DVB-C). Az Én esetemben a régi típusú interface-t támogató driverrel tudtam a DVB-C-t elérni. A 3 interface-s driver esetén hasonló anomáliákat tapasztaltam, mint Te, de gondolom ez gyártó / driver függő.
Nekem a "direct tuning" bejelölése / törlése semmilyen változást sem okoz az eszköz kezelésében.
[ Szerkesztve ]
-
gabx76
őstag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem.
Digi kábelem van itthon és egy PCTV Quatro Stick-et szeretném belőni DBVviewer alá.
Csakhogy alapbeállításokkal hardverhibát ír. Ha átállítom direkt tuningra akkor keres, de nem talál semmit. (DVB-C)(a saját szoftvere megy, de az annyire nem jön be...)
Help Please!
-
z00mhead
tag
válasz wlantal #3984 üzenetére
Az újabb notiknál a videókártyára kell figyelni, ATI vagy nVidia ajánlott a hardveres mpeg4 gyorsítás miatt (tudom, a többiben is van, de olyan marhajó tapasztalatokat nem hallottam még). Ezen kívűl 2 magos proci, meg legalább 2 giga ram, és akkor tuti nem lesz probléma.
[ Szerkesztve ]
Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link
-
wlantal
tag
Sziasztok.
Nekem is Gigabyte GT-U8000-RH van és minden frankó vele.Csak pát apró furcsaságot tapasztaltam. Miszerint ha analóg vételre állítom és kiválasztom Magyarország akkor automatikusan Secam-B -re vált a videó rendszer.Mondanom sem kell hogy minden adó képe pocsék volt és csak sistergés volt az eredmény,de még ha manuálisan PAL-B -re állítom akkor sem volt jó.
Erre a megoldás Ausztria kiválasztása volt és akkor PAL-B re váltott a program és minden OK lett.
DVB-T s tapasztalom meg egyenlőre nagyon gyér.
Pesten 8ker 5-emelet lakópart földszintjén a hozzáadott antennával sem analóg sem DVB-T nem jön be.Balatonnál erősítős (UHF,VHF) lepke antenna Kab-hegynek szegezve mind a 7 adó fogható vele tökéletesen, csak a tesztekben írt hátránya előjött miszerint a procit dvb-t módban nagyon leterheli így laptoppal nem volt élvezhető,mert nagyon szaggatott.
De újabb laptopokkal lehet működne tökéletesen. -
bzoley
veterán
válasz zoleee24 #3982 üzenetére
Ezt a 90km/h-t el is felejtheted. Még az öt is sok. A rendszer szándékosan úgy lett kiépítve, hogy ne legyen mobil. Van ahol működhet, de inkább nem. Ez az összes tunerre érvényes, mivel az akadály szolgáltatói oldalon van.
Ha csak a Giga tud Mpeg-4-et a saját szoftverével, akkor én vajon hogy láthatom uazokat az adásokat a Dongle H saját szoftverével?
Úgy látom, nem olvastál vissza eleget -
-
zoleee24
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, kinéztem két USB-s tunert notebookhoz, direkt hybridet, hogy a későbbiekben is jó legyen.
Szerintetek melyik a jobb választás?
A gigabyte tudja az mpeg4-et is a leadtek-ről nem tudom.
Árban kb ua.Gigabyte GT-U8000 Hybrid TV tuner USB 12 687.-
Leadtek DTV DONGLE H Hybrid USB 12 712.-
-
GBogyó
tag
válasz Fryskitt #3970 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű a dolog. Persze, hogy tetőantennás vételre van leírva, de az antennajel csökken a távolsággal (négyzetesen). Namost ha 100 km-re van tetőantennás vétel, akkor a közelben van szobaantennás.
No azért nem ilyen egyszerű sajnos, mert Bp-en egyrészt csökkentett az adóteljesítmény, másrészt meg kicsi a sugárzó nyílásszöge, tehát "lefelé" elég keveset sugároz.
Amúgy meg esélynek ott van Kékes, sokaknak segít.
A legtöbbet a próbára adj, és valamennyire mások tapasztalatára. Ha tudsz, kérj kölcsön eszközöket, és akkor kiderül, hogy érdemes-e. -
Fryskitt
addikt
Sziasztok!
Ez a kártya:[link] vajon tud MPEG4-et?? Magyarán mennek az itthoni adások vele?
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Fryskitt
addikt
Szia, ez bíztató. De erre egyelőre nem ruháznék be, az Antenna Hungaria szerint is tetőantenna kell. Talán a decemberi bővítés. De jellemző, hogy korlátozták az adóteljesítményt, hogy fizessük a kábelt jó drágán. Gondolom, ha nem lenne EU, még 2500 környékén is analóg tv-zés lenne, a minél nagyobb extraprofit reményében....
-
Fryskitt
addikt
Egy idén októberi cikk szerint Bp-n eygetlen adót sem lehet tetőantenna nélkül fogni. Ez az ország egy csődtömeg.
-
MCWRusty
csendes tag
hali!
es ez utan az antenna utan kell meg vmit kotni v mehet egyenesen tunerre, tv-re (csak mert remlik h volt olyan antenna is a topikban, ami utan kellett vmi atalakito hogy passzoljon a tvk elvarasaihoz)? irhatna vki vmi jo kis antenna tesztet aki ert hozza, v csak ilyen osszefoglalot linkekkel. Nagyon hasznos lenne szreintem. -
applause
aktív tag
válasz applause #3945 üzenetére
Válaszolok magamnak.
Működik a relé, igaz csak úgy, hogy az antenna és a relé közé beraktam egy szélessávú erősítőt. Ez adja a kapcsoláshoz szükséges feszültséget. Ezzel megoldottam azt, hogy nem kell a kábelt dugdosni a tunerbe az analóg(kábeltv) és digitális váltáskor.MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
schuvy
csendes tag
helló!
vki talál vmi-t a tokaji adó 68-s csatornáján ??? nekem tetőantennám van.
Hajdúsámsonban vagyok, Debrecentől 10 km-re É-K-re.köszi
-
vegyszer
addikt
válasz wassermann #3957 üzenetére
akkor nekem dunakesziről merre is kéne nérnem az eget?
a minőség délfele hullámzik, de piszkosúl. ma volt az első alkalom, hogy huzamosabb időt tudtam az m1HD-t mézni."Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
GBogyó
tag
válasz z00mhead #3951 üzenetére
Én megerősíteni tudnám ezt. Gyakorlatilag a vételi érzékenységben lehet különbség, ami azt jelenti, hogy ha pont vételi határon vagy az egyikkel, a másikkal meg pont kilógsz, akkor lehet gond. De ez a sáv szerintem elég kicsit, a tartomány nagy részen vagy van jel, vagy nincs.
Tehát ha elég erős a jelszinted, hogy kis bithibaaránnyal megúszd, akkor ugyanolyan képet fog adni mindkettő. -
vegyszer
addikt
Végre valahára megvettem életem első TV-jét, egy Samsung LE32B530 személyében.
Adott hozzá egy kicsiny beltési anetnna (ez volt meg előbb)
Az analóg adókat tudja egészen kellemes minóségben hozni.
a digitálissal már akadnak gondjai: vagy jön, vagy nem.
a lakás ablakán át majdnem ellátok a kb 15 Km-re lévő adótoronyig (dunakeszin lakom)
Nem gondoltam volna, hogy ez a táv már ilyen áthatolhatatlan...
de ha van jel, akkor látszik: ég és föld a különbség...tudnátok ajánlani szobában elhelyezhető JÓ anetnnát?
esetleg kültérit?köszi!
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
z00mhead
tag
-
petison
tag
Szevasztok!
1 set-top box-ról üzemeltethető-e több tv készülék úgy, hogy mindegyiken más adót nézel, vagy kell mindegyikhez külön set-top box.
DVB-T adásról lenne szó.Ha egyszer sok pénzem lesz, felülök a biciklire....
-
Bogyó bá'
nagyúr
Köszi a segítséget, mindkét topicban!
Akkor már csak egyetlen kérdésem marad:
Ha csak a digitális adókat nézném, akkor milyen hátrányom származik abból (képminőség, stb), ha ezt a nagyon olcsó DTV1000-T kártyát választanám a DTV 1800-H helyett? Tudom, ezen nincs analóg, és rádió sem....
Vesztenék vele mást, modjuk képminőségben?Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
applause
aktív tag
A tv tunerem közös az analóg és digitális bemenet. Ezért szeretném a DVB-T és CATV jelét közösíteni. Találtam egy relét mely erre a célra készült, de +5V kell ahhoz, hogy kapcsolgasson. Leírás szerint a készülék adja a feszültséget. Szerintetek a tv tuner is kiad 5V-t?
Az relé tipusa PMSW-200 DVB-T/CATVMacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz z00mhead #3942 üzenetére
Köszi a választ!
A Leadtek a FullHD-t is tudja esetleg? Vagy ez csak a szoftveren múlik? Az ára az nagyon barátságos, tényleg: [link]
Win7 64bittel való kompatibilitásról infó, gyakorlati tapasztalat? Én csak XP-s kompatibilitást találtam, még Vista-sat sem igazán.....
A gépem szerintem bírná, Athlon II-250 /HD4830Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
z00mhead
tag
válasz Bogyó bá' #3934 üzenetére
Szia!
Például: Gigyabyte GT-PTV-TAF-RH
vagy Leadtek WinFast DTV1000 T
A Leadteket már csak az igen komoly, magyar nyelvű támogatás miatt is ajánlom.
Egyébként a Gigabyte és a Leadtek is megúszható 6-7 ezer körynékén, csak legyen elég hozzá a géped. (2 magos proci, 2 gb ram meg hd-t támogató videókártya)[ Szerkesztve ]
Vicces idézet - birtkokolt kütyük (kívánságlista) - életigazságok (lehetőleg Coelho) - random link
-
netboy
senior tag
Valaki mondja már meg miben tér el a dvb c és a t mert nem értem....
Tudom az egyik földi másik kábel.
DE MIÉRT?ferkvencia, kódolás, tömörítés, min-mind ugyanaz.
-
Beowulf
csendes tag
válasz wassermann #3938 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
wassermann
Topikgazda
válasz Beowulf #3936 üzenetére
Az RCA csatlakozós verzióval csak az a gond, hogy mindig csak azt nézheted, amit a SETTOPBOX-on is néznek, illetve az RCA csatlakozón a FullHD csak lebutítva, kisebb febontásban megy ki. Egyébként erre a feladatra a legolcsóbb analóg TV-kártya is jó.
Ezekhez a kértyákhoz szoktak adni olyan csatlakozó kábelt ami három RCA-t ( hang jobb/bal + kép) visz be a kombinált S-Video csatlakozón keresztül..
-
Beowulf
csendes tag
Egy utolsó kérdés! Hátha erre tud valaki választ adni....
A set-top box és a TV-m rca csatlakozóval van összekötve (KÉP) és így tudom nézni a műsorokat.
A TerraTec oldalán néztem a TerraTec H5-ös kütyüt és a képek között (KÉP) ott szerepel a rca csatlakozó.
Ez hülye kérdés lesz:
Ha összekötném majd a tunerrel akkor ugyanúgy jönne a jel a boxból és tudnám nézni azt a csatornát amin a box éppen van?
A box ugyanolyan minőségben adná ki az rca csatin keresztül a tunerba? -
zhagyma
őstag
válasz upszilon #3932 üzenetére
A Freecom DVB-T USB-nek több verzíója van. Jó lenne tudni melyik? linux TV wiki
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy buta kérdés: melyik az a legolcsóbb, legegyszerűbb PCI vagy PCIe digitális tunerkártya, amelyik elfogadható képminőség mellett alkalmas a földi (MPEG-4) adók vételére, ráadásul 64 bites Win7-tel is korrektül működik? Semmi extra szolgáltatásra, pl. PIP, timeshift, felvétel, stb. nincs szükségem, sőt a távvezérlő sem alapvető feltétel...
Csak bolti újban gondolkodom.Tudom, hogy ez így nagyon általános, de eddig még semmilyen tunerkártyám nem volt, teljesen tapasztalatlan vagyok ezen a téren. Ha minden igaz, akkor nálunk is elindult a kísérleti adás (Kiskőrösről), mivel van egy használaton kívüli UHF-antennám, így kipróbálnám a dolgot.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
GBogyó
tag
válasz upszilon #3932 üzenetére
Annyira nem gáz ám a helyzet, pl.: a win7-ben lévő media center eléggé out-of-the-box működik.
Tehát akkor nem jelszint problémád van.
Az automatikus keresés sem talált semmit, tehát nem feltétlenül ez a probléma.
Máshol fogtál már ezzel a tunerrel digitális jelet? Nem hibás? -
upszilon
őstag
A budapesti adótól légvonalban 40KM-re nyugatra. Mivel egy magaslaton lakom, közvetlen rálátásom van az adóra. Olyannyira, hogy az USB DVB-T-hez kapott picike rúddal gyönyörű a kép a hagyományos tévén.
Értem én, hogy nem érdemes továbbmenni, de él bennem a gyanú, hogy valami paramétert én adok meg rosszul. Például a frekvenciát. Mondjuk a Hz és a MHz közötti váltást, vagy más paramétert.Egyébként meg már kezd elegem lenni ebből a kiforratlan USB-s DVB-T technológiából. Azthiszem feladom és megvárom amíg kapható lesz olyan eszköz, amit két egérkattintással be tudok majd üzemelni...
[ Szerkesztve ]
-
Bandus99
őstag
Hasznal valaki kozuletek Gigabyte U7000-RH usb-s tunert?
Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz bubu256 #3916 üzenetére
Van egy eladó DVB Viewer licenszem, ha érdekel.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
zoleee24
tag
Sziasztok!
Asztali gépemet fogom lecserélni egy notebookra, szeretnék hozzá egy Hibrid tv tunert
a következőt néztem ki: [link]
Most UPC kábel van , gondolom ez ugyanúgy fog működni mint a mostani analóg Kworld-ön.
Póbáltam utánaolvasni mit tudhat a digitális rész , de nem igazán kaptam választ.
Kérdés: a digitális adásokat amik ingyenesek (m1,m2,tv2,rtlklub) gondolom tudom fogni alapból Debrecenben. Tudok választani műholdak között?
Illetve külföldről mondjuk angliából tudok-e nézni ezzel valami itthoni csatornát?Biztos nagyon láma kérdések, de nem értek hozzá
Köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
schuvy
csendes tag
Helló, CenterWeb!
Te honnan vagy?
-
schuvy
csendes tag
De itt még semmit se adott a 68-s csatorna!
-
schuvy
csendes tag
Tokaji adó sugároz mindkét csatornán? Mert itt Hajdúsámsonban (Debrecentől É-K-re 10 km) csak a 63-s csatornán jön adás, a 68-s csatornán semmi! Tetőantenna 98 elemes.
Valaki tud nekem segíteni?[ Szerkesztve ]
-
Beowulf
csendes tag
válasz Beowulf #3914 üzenetére
Lenne még pár kérdésem:
Mindenképpen olyan tunert kell venni amibe be lehet rakni a kártyát? Vagy veszek egy olcsóbbat (DVB-C) és összekötöm a Set-top-box-al? (Vagy olyat nem lehet?)
Mert éppen néztem ennek a Terratec H7-nek az árát és 40.000 HUF...
Amit még láttam másikat annak meg 35.484 HUF az ára (Technotrend CT-3650 CI).
Eléggé költséges lenne a dolog... meg aztán olvastam, hogy nem is biztos, hogy a smart card-dal működne? Ez igaz?
Az én szolgáltatóm a HFC Network Kft. Erről a neten nem találtam semmi infót. Gondolom ha megkérdezném az ügyfélszolgálatot nem hiszem, hogy elmondanák, vagy igen?
Egyáltalán nem értek ezekhez... Csak annyit amit tegnap óta összeolvasgattam a neten...Köszönöm!
-
bubu256
tag
Tud valaki egy DVBviewer linket adni, nem találok működőt. Köszi!
-
GuCo.
tag
Én is itt lakom Szombathely környékén, nemrég próbáltam a vasvári adásokat fogni, az 58-as csatornán nem fogtam semmit, de a 68-ason bejöttek a csatornák. Igaz nekem tetőantennám van, de az kab-hegy felé néz, úgyhogy valószínűleg elég nagy teljesítménnyel adnak. Valami erősítős szobaantennával próbáld meg vasvár felé irányítva.
-
Beowulf
csendes tag
Üdv!
A napokban megrendeltem a Digitális Kábel TV-t. Kaptam is egy aranyos készüléket (kép). Szeretnék hozzá venni egy tunert, hogy a kedvenc műsoraimat fel tudjam venni.
Ki néztem magamnak egy készüléket: Terratec TERRATEC H7 DVB-T/ANALOG/ DVB-C INT. CI-MODUL USB 2.0
Ez szerintetek jó? Olvastam róla, hogy HD adásokat is lehet felvenni vele...
Vagy tudtok valami mást ajánlani? Vagy ez megfelelő lenne? -
GBogyó
tag
válasz upszilon #3910 üzenetére
Win alatt mi a helyzet? Ha van, esetleg ott egy TSReader-rel keress optimális antennahelyet.
A scan végigment, és úgy nem talált semmit?
Még az lehet, hogy valami firmware-t nem tölt fel, nekem azt korábban kézzel kellett betenni.
Esetleg egy dmesg kimenetet adhatnál, abból hátha ki tudok valamit olvasni.
-
upszilon
őstag
Úgy tűnik nincs elérhető csatorna a lakhelyemen. Furcsa, mert egy közönséges TV-vel, az USB-modulról lehúzott kis bot-antennával a TV2 és az RTLklub jó minőségű képet ad. Úgy gondolom, hogy mivel ugyanaz az adó sugározza az analóg és a digitális adást. Ergo kellene lennie w_scan -c HU csatornának is. De nincs.
Arra gondolok, hogy lehet a hardverhet nem a legszerencsésebb drivert telepítette föl nekem az UBUNTU 9.1-es. -
Geri89
aktív tag
válasz z00mhead #3908 üzenetére
Igen,próbálkoztam azzal is, igaz azt még sima analóg adásnál, de ott se jött be igazán,mert már analóg esetben is nagyon ette a gépet.. igazából annyira nem ástam bele magamat a dologba, de azt vettem észre, hogy folyamatosan rögzíti magától az adást,mert bármikor vissza tudtam tekerni közbe.Valószínű,hogy ki lehet kapcsolni, de jobban bejöttek ezek az egyszerűbb programok nekem.
Tényleg.. valakinek van tapasztalata a Vasvári adással kapcsolatban? Most itt vagyok Szombathelyen,kb 20-25km vasvár, de sajnos semmit nem talál a program,bezzeg az osztrák adók jönnek szépen..[ Szerkesztve ]
-
Geri89
aktív tag
válasz zhagyma #3905 üzenetére
Én is próbálgattam most este még, és énis ugyan erre jutottam,hogy azzal volt a legkisebb a proci terhelése,igaz a duna HD-nál 90-100% közötti terhelés van mindkét magon,és olyan 20-30másodpercenként 1-1pillre megakad a kép.Viszont ami főleg érdekel az rtl és a tv2 az tökéletes
-
GBogyó
tag
válasz upszilon #3894 üzenetére
Próbáld meg lefuttatni ezt:
w_scan -c HU
(ha nincs telepítve, akkor sudo aptitude install w-scan)
Ez lefut-e, illetve talál-e csatornát? Nekem megakad az első frekvenciánál.
Ha megakad, akkor nézd meg a dmesg kimenetét, hogy van-e benne valami hiba.Ha ugyanez nálad is, akkor v4l-dvb fordítás, de nem bonyolult, akkor leírom azt is tételesen.
-
nrc
tag
Esetleg érdemes lehet még megpróbálni a CoreAvc kodeket is, mert ennek is viszonylag alacsony az erőforrás igénye. Nekem a V1.8.5 jól megy, de valószínű az újabbak is működnek.
A DvbViewer-ben a "View/Filters" menüpontban tudod állítani a videó kodek paramétereit, ha itt a deinterlace módoknál a hardware-t választod azzal is lehet némileg csökkenteni a cpu igénybevételt, mert ilyenkor a vga végzi ezt a feladatot.
-
Geri89
aktív tag
válasz wassermann #3899 üzenetére
köszönöm,megpróbálkozok azzal. Igen, én is érzem, hogy a HD az határeset neki sajnos.Mivel sajnos laptopról van szó,ezért egy HD-s VGA kártyával se tudok rajta segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI RX 6600 MECH 2X 8G eladó
- Új MSI 14 Cyborg FHD+ IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Új Lenovo 15 LOQ FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13650HX 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB W11 Garancia
- Hotwav Cyber 13 és Blackview Shark 9 Mobiltelefon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest