- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Azonnali fotós kérdések órája
- Raspberry Pi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Kíváncsi leszek az éjfélre. Én biztos hogy most elkezdek tanulni, mert három ZH -t írok és szinte semmit nem tanultam még; valamivel mindig sikerült elcsinálnom az időmet.
Egy TSReader -t még beüzemeltem a honlapodon lévő leírás alapján, remélhetőleg ezzel a tuner -el is látni fogom a Signal Quality -t ha lesz adás.
-
-
DarkByte
addikt
Ugye.
Lakótárs is hülyén nézett ahogy elkezdtem magam előtt az antennát tartva mozogni a szobában.
Egyébként ha kihúzom az erősítőt akkor totál semmi nem jön az RTL -ből, akárcsak ha Szentesnek ellentétes irányban a szobaablakon át a szemközti emeletes háznak fordítom (tehát szerintem visszavert jel onnan nincs). Viszont a helyi m1 most már kristály tisztán jön.
Rick4: tudom hogy HD nem fog menni ezzel a géppel, erre már a minták alapján rájöttem. Az SD -nek viszont kellene; elsősorban arra vagyok kíváncsi van-e elegendő jel, mert akkor veszek egy saját tuner -t, valamikor jövő év elején meg úgy is akarok gépet újítani és akkor a HD sem lesz akadály.
-
DarkByte
addikt
Viszont sajnos elég elkeserítő hogy az analóg RTL Klub ami Szentesről jön szinte teljesen szemcsés.
Hang mondjuk van, de a kép az ilyen:
Ez emlékeim szerint rosszabb mint a másik albérletben, igaz most kb. ennyi az antenna installáció és sajnos nem is lesz jobb a kép ennél, akárhová viszem a szobában:
kevés a koax kábelem most hogy kivigyem a lakás előtti folyosóra. (oda mondjuk egyébként se lehetne tenni)
#1287: olvass vissza, most állítólag nincs adás, én én sem találok semmit a kereséssel, mondjuk ez nem mérvadó a fenti kép ismeretében. Bár ha így is működni fog a DVB-T akkor nagyon durva a hibajavítás.
-
Cben
csendes tag
Sziasztok.
A szentesi most milyen teljesítménnyel megy ? Mert tegnap a TSreader talált valamit de most sehol semmi
Kösz : BENI
-
DarkByte
addikt
Hát én most a haverom javaslatára a Pinnacle Media Center -t raktam fel ehhez a tuner -hez; egyenlőre a ProgDVB -t nem erőltettem mert valamiért állandóan műholdas dolgokat kérdezgetett (meg először nem ártana látni hogy van-e valami adás) A vicces az hogy analóg adást talált négyet a botantennával, ebből az m1 lényegében tökéletesen bejön
Gyanítom hogy itt Szegeden lehet valami átjátszó. Mod: igen, Szegeden 511,25 Mhz -en van 5kW -os analóg m1.
-
DarkByte
addikt
Na bumm neki. Nagy nehezen sikerül kölcsönkérni tuner -t, erre meg megszűnik a sugárzás.
(egyébként most egy ilyen van nálam: [Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330E])
-
zhagyma
őstag
Igazad lehet. Az MPC-HC MPEG TS/PS/PVA source filtere bizonyos blue-ray "rippek" esetén nekem is akadozott, viszont a Haali Media Splitter mellett folyamatos volt a stream lejátszás. Őszintén szólva az okoknak nem jártam utána, mivel a Haali helyből orvosolta a problémát.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok,akkor a digitális sugárzás csak holnap fog kezdődni vagy már ma is lehet fogni?
-
ati2
őstag
Valami nagyon el volt cseszve a TS-ben, mert szoftveresen szinte állóképek voltak, DXVA-val kicsit ugrált időnként (PVR2-vel).
A PVR2-vel mentett TS viszont MPC + HAALI Splitter + FFDShow kombinációban akadás mentes volt.Az MPC + MPCHC internal MPEG TS/PS/PVA splittere el sem indította a lejátszást.
A Progdvb + DVBViewer fel sem ismerte a TS-t, gondolom ugyanezen okok miatt.
-
emre33
addikt
Van egy Pinnacle PCTV Dual Hybrid Pro PCIe kártyám. milyen programmal tudnám az mpeg4 adást fogni?
köszi
-
bigdigit
addikt
szentesi adó hol ad mhz-ben?apósnak kellene az adat.
-
törölt tag
Ti mivel méritek a jelerősséget és -minőséget? Nekem a DVBViewer csak egy százalékos értéket ír ki, 38-42 között szokott lenni, nem tudom ez erősség vagy minőség.
-
bigdigit
addikt
én még mindig azt keresem hol kellene találni valamit csepelen.
a tv szerint 610mhz-en fogtam de csak anatomia h_264 meg dunatv h_264 meg valami ESG-ét.de se kép se hang rajtuk.
nem elírás így írja ki a nevüket.széchenyi hegyről próbálom.mi lenne a jó a hz?a tv-én csak sima frekiket tudok beállítani.
ui:jó hogy én meg most keresgetem.12-kor meg eltünt
-
Csabi8507
tag
-
nrc
tag
Én egy max. 36dB erősítővel rendelkező hagyományos (analóg sugárzáshoz is használható) szobaantennával tudtam befogni a csatonákat, de mint írtam a megjelenítés elég rendesen akadozik, ami lehet az alacsony jelszint miatt is akár..
Egyébként az elméletileg sem kódolt SD műsorok úgy látom 2.5Mbit-en mennek, a HD-k 7Mbit-en.
Az ATV-t és a HírTV-t bitsebeségét még nem néztem meg, mert érdekes módon a dbviewer nem jelenití meg őket, viszont az Avermedia tunerhez adott AverTV-n megy mindkettő.
-
hati
addikt
Nálam (Bp. 13.ker) sehol semmi, igaz egy bot antennával próbálkozom.
-
Cben
csendes tag
Úgynézki a pesti torony még nem megy max teljesítménnyel mert Cegléden még nem érzékel semmit az adott csatikon a tunerem .
-
nrc
tag
Nálam itt délpesten ezek jöttek be:
m1 HD, m2 HD, HirTv, ATV
Duna HD, Autonomia, RTL Klub, TV2, Viasat3
MR1 Kossuth, MR2 Petőfi, MR3 Bartók, KatolikusA HírTV és az ATV is szabadon fogható, nem kódolt jelenleg.
Mondjuk a megjelenítés erősen akadozik nálam, így jelenleg élvezhetetlen a dolog. Valószínű a jelszint lehet alacsony, ami remélem változni fog még, mert a tesztidőszak alatt teljesen jól tudtam nézni a műsorokat.
-
bzoley
veterán
Az RTL, és a TV2 minősége igencsak elmarad az analógétól. (szobaantennára értendő, a kábeles minőséget talán hozza).
Homályos, és mintha nem lenne a technikán fésűs szűrő. -
bzoley
veterán
Nah, Pest is beindulni látszik.
62-n(802Mhz): Duna HD, Autonomia, RTL Klub, TV2, Viasat3 -
radi8tor
MODERÁTOR
Biztos forrásból tudom, hogy eleinte a HírTV és ATV nem lesz kódolva. Főleg azért mert még sehol nem lehet előfizetni rá, és CI modult sem lehet egyelőre kapni sehol a DVB-T képes TV-kbe.
Úgyhogy minden szabadon vehető lesz. -
törölt tag
HírTV-szerű csatornákra elég a 1.5. Vedd figyelembe, hogy ez már nem mpeg2 hanem h.264.
-
DarkByte
addikt
Illetve ezek mellett még ott vannak a rádiók is. Sat fórumot olvasva azt írják a hang mp2 maradt. Az SD adóknál a 1,5Mbit viszont kicsit kevésnek tűnik.
Valahová 2,5-3Mbit köré tippeltem. Jó lenne látni egy mux tartalmat TSReader -el.
Egyébként fura hogy az 65 -ös C mux -ot ilyen gyengén fogod, elméletileg ugyanakkora adóteljesítménnyel megy ugyanarról az adóról szóval meg kellene egyezni az A -val (persze lehet hogy a C most még nem megy teljes teljesítménnyel). Érdemes lenne kicsit állítgatnod fel-le a frekvenciát, lehet hogy a táblázatbeli frekvenciák itt sem tökéletesek.
Barátom próbálkozott tegnap, de csak a tuner -hez kapott botantenna volt kéznél, ezzel gyakorlatilag 0 jelet kapott (így se kép se hang, pedig az utóbbinak különösebb kodek telepítése nélkül is lennie kellett volna gondolom), viszont a 7 adót listázta a tuner. Ma fog erősítős DVB-T illetve ha minden összejön tetőtéri antennával tesztelni.
A sat.hu -n meg egymás torkának vannak esve az emberek még mindig; örülök hogy ez a topik informatív maradt.
#1252: háát.. több SD anyagot is kódoltam már H.264 -be és a 1,5Mbit az kicsit homályos képet ad, túl sok a deblock szűrés. De majd ha valaki rak fel mintát inkább akkor mondok véleményt.
-
ati2
őstag
Közben jó sokat szarkodtam a mostani TS-el
Az MPC és MPCHC beépített TS splittere kifekszik tőle rendesen, egyedül az utolsó Haali media splitter és MPC vagy MPCHC játsza le + a Leadtek PVR2 szoftvere.
Mégis felkonvertált adás volt: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 25.00fps [Video].
Bitratet még mindig nem látok sehol, csak a TSReader-el:
Összesen 25 Mbit
- M1 7,02 Mbit
- M2 7,02 Mbit
- ATV 1.56 Mbit
- Hirtv 1.56 Mbit
Maradék sávszél: 5.29 Mbit
Van teletext is minden TV csatornán.ATV + Hirtv kódolt:
CA System ID: 2816 (0x0b00) Conax -
törölt tag
Ez a kérdés nem ide való. Van a kártyának saját topicja.
Hardveres előnézetben van hang?
zhagyma: Kösz. Bár a linket elbaltáztad. Kicsivel több a http benne, mint kellene... Egyébként nagyon alapcszintű, ennyit még én is tudok a témáról. A cikk végi link már használhatóbb.
-
zhagyma
őstag
-
Clemi
veterán
Van egy egyszerű, de annál bosszantóbb problémám a TV kártya használatával (Winfast DTV3200H)
Ha az analóg felvételi módot valamilyen hardveres (DVD vagy Mpeg) felvételi módra állítom, nem vesz fel hangot. A sima DVD vagy bármilyen más felvételi módban rendesen van hang.
Van valakinek erre esetleg megoldása?
-
törölt tag
válasz
wassermann #1242 üzenetére
Azért valamilyen szinten összefügg a felépítéssel. Nem venni akarok, hanem van egy a linkelthez hasonló itthon a tetőn, és szeretném tudni elméleti szinten mit tudhat egy lepkéhez képest.
-
zhagyma
őstag
Köszönöm. Titkon bíztam a DVB-T rendszerű adásban "képességeiben", azaz nagy távolságban, kis nyereségű antennával is lehet majdan TV-t nézni (ahogy bzoley írta, akár lecsupaszított koax-al is, igaz ő adóközelbe van). Ez úgy néz ki bejön. Ez jó hír. Nálatok is esős az idő (a földfelszíni sugárzás ilyen távolságról azért lehet időjárás függő)?
-
ati2
őstag
válasz
DarkByte #1227 üzenetére
Félig takarásban, mert az észak keleten lévő lakótelepen lakok, körben ugyanilyen házak vannak.
Egyenlőre SD adás megy az M1 + M2-n, az ATV + Hirtv kódólt lehet, mert nem jön be semmi.
A rádiók működnek mind.
Bitrate-et még nem tudok nézni, még csak most ismerkedek a programokkal.
A DVBViewer meg egyenlőre elszáll cannot load source filterrel, pedig az ffdshow fent vanA 826 Mhz-en meg 10% a jelszint
Próbálgattam az antennákat is, az erősítős parbola szoba antenna erősítés nélkül is 80-90% -os.
A gyári leadtek pohár alátét 10% -
törölt tag
Akkor fentebb kell érdeklődnöd... Mondjuk mire ideérne, már nem lenne mivel kipróbálni.
Antennákhoz én is hülye vagyok. Melyiknek nagyobb a nyeresége: egy ilyennek, vagy a lepkének?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Megkergült az RTL Klub???
16:9-ben adja a Szombat esti lázat. Vagy csak DIGI TV-n van így?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Itt találhatsz CH - MHz táblázatot a keresgéléshez.
-
DarkByte
addikt
Az itt lévők szerint a 61 -eshez 794Mhz tartozik [link]
Egyébként megnéztem az analóg TV -n a csatorna helyeket. A 60 -as és 65 -ös csatornákon olyan mintha bitmátrixos képet látna az ember. (kb. mint ezen a képen baloldalt a DTS kódolás képe a kék szalagrészen ([link]) Mondjuk sokban nem üt el az eredeti hangyás képtől, de mégis észrevehető. Szóval szerintem a C mux is él Szentesen is. De azért megvárom a tapasztalatokat.
-
bzoley
veterán
válasz
DarkByte #1227 üzenetére
Én Bp-en semmit nem fogok. TsReader 610Mhz-en(38?) kiír néhány csatornát, 746-on(55) meg "alakad" valamin, de ennyi. Azt meg még le sem sikerült nyomoznom, hogy az egyes csatornákhoz milyen frekvencia tartozik. Az 55-ös úgy néz ki, 746Mhz lesz, de hogy a másik, 61?-hez mi tartozik, nem tudom. Így keresni sem tudok rajta.
-
DarkByte
addikt
És takarásban vagy vagy sem? Csak mert Szegeden mi ennél még valamivel közelebb is vagyunk az adóhoz és szintén negyedik emelet, de belváros. Mondjuk nekem ugye ott az erősítős lepkeantennám is, de akkor sem tudom mire számítsak mert még az analógot sem volt időm kipróbálni.
Egyébként nagyon fura. Hol a DunaTV? Bezzeg az m1 HD, m2 HD meg ott van?
Felbontás, kodekek, bitsebesség, mindenféle adat jöhet.
Barátomat is ráuszítottam a dologra MSN -enbzoley: húha, jó hírek. Te ezt most nem tudod fogni?
Egyébként ati2 akkor szerintem te is tudod fogni itt a másik mux -ot, próbáld meg a 65 -ös csatornán (826 Mhz).
-
bzoley
veterán
Valaki Kabhegyről jelentette ezt:
Hogy van-e valóság tartalma, nem tudom.[I]Sziasztok!
Megy Kabhegy!!!!!64 csati:M1 HD Sopron,M2 HD,ATV,HIR TV
61 csatiUNA TV HD,AUTONOMIA,RTL KLUB,TV2,VIASAT3 [/I]
-
hati
addikt
Bp-en van már vmi?
-
ati2
őstag
A Szentesi adó megy maximumon
Kecskeméten szoba antennával 786 MHz-en 90-100% jelszint (kb. 50 km lehet légvonalban az adó, igaz a 4.-en lakok).
TV csatornák név szerint:
- m1 HD
- m2 HD
-ATV
-HirtvRádiók:
- Kossuth
- Petőfi
- Bartok
- Katolikus -
törölt tag
Igen, csak eléggé szét vannak szórva az infók.
-
törölt tag
Szerintem is jelentős azok aránya, akik tunereznek. Ennek ellenére az AH, a MindigTV és társai csak azokkal foglalkoznak, csak azoknak nyújt segítséget, akik TV-készüléken, STB-vel szeretnék fogni az adást. Nem is tudom, hogy van-e valahol egy korrekt leírás arról, hogy számítógéppel hogyan fogható. Ez azért lenne fontos, mert bizonyára sokakat érdekelne ez az olcsóbb lehetőség, csak egyszerűen nem tudnak róla, hogy így is lehetséges, vagy tudnak róla, de ismeret hiányában nem valósítják meg.
-
törölt tag
Egyébként kíváncsi lennék, hogy a DVB-T -zők közül hány százalék nézi az adást PC-ről, tunerrel.
-
DarkByte
addikt
válasz
#69182976 #1216 üzenetére
A támogatás csak set-top-box -ra vonatkozik és eredetileg arról szólt hogy aki szegény és nem tudja megvenni a drága eszközt, az bérelheti az államtól a mindenkori minimálbér századáért, tehát ~600ft/hó ért. [itcafe: A digitális átállás költségeihez a nyertes szolgáltató hozzá fog járulni] Ha a fórumos illetőnek igaza van akkor csak részletfizetési lehetőség lesz és az jelenleg 5-6x -osa lenne havidíjban mint a támogatós verzió (egyenlőre 30k alatt MPEG-4 es DVB-T stb -t nem kapsz és a legtöbb helyen 12 hónapos konstrukcióban lehet vinni)
De hogy ne csak a levegőbe beszéljek itt az idézet a sat.hu fórumáról:
Sipi1972, Nov. 28 11:48:58
Államilag dotált vevő nem lesz, részletfizetéses konstrukció biztosítását vállalta az AH. A szerződésben benne van, hogy +%5 sápot rárakhat az AH az általa forgalmazott vevőkészülékekere...Én nem tudom ez mennyire igaz, de szemet szúrt. Valamiért úgy tűnik amit elterveztek az elmúlt félév alatt azt most az utolsó hónapban totál lerombolják.
-
törölt tag
Azért nyavalyognak ott egyesek az MPEG4 miatt mert nekik MPEG2 tévéjük van. Az STB támogatás meg érdekes kérdés lenne, ha én veszek egy MPEG4 tuneres Sony Braviát akkor arra is fizetnének?
-
DarkByte
addikt
A Sat.hu -s fórumon tényleg eléggé túldramatizálják a helyzetet. Épp azon nevetek hogy ott a többség azért kesereg még mindig hogy miért MPEG4 és miért lesz HD, itt meg azért fanyalgunk - legalább is én biztosan - hogy csak kevesebb HD lesz. Na így döntsék el mi legyen a jó.
Mondjuk érthető hogy akik megvették már az MPEG2 set-top-box -okat azok most mérgelődnek mert dobhatják a kukába azokat mivel senkinek nem kellenek ezután. És gyanítom a sat.hu fórumon ők vannak többségben.
Egyébként épp olvasom a fórumban egyik illetőtől, hogy valószínűleg nem lesz állami finanszírozásos set-top-box, csak részletfizetéses opció. Ez azért már nagyon lol lenne, amiket beígértek jó előre azokat gyakorlatilag most mind felforgatják az utolsó hónapban - most vagy kedves törvényhozóin keverik a sz**t, vagy a csatornák tötymörögnek egy helyben.
Eddig a DunaTV és a Duna II Autonómia az ami biztosan lesz (megint lol), a többi meg lóg a levegőben, mert senki nem cikkez róla hogy szerződést írtak volna alá az AH -val; viszont 1,5 nap és itt a kihirdetett start. Úgy látom hatalmas kínálat lesz az indulásnál.
Ja igen, ezt is ott találtam; ilyen oldal is van: [DVB-T HD.hu]
-
wassermann
Topikgazda
Lehet, hogy csak én vagyok túl megfontolt ?! - én úgy látom tök feleslegesen pörgetik, húzzák magukat az emberek azon, hogy mi lesz és hogyan. Csak várni kell egy keveset semmi több! Talán a felesleges pörgés miatt ilyen rövid nálunk a várható életkor : )
-
ati2
őstag
Itt pörögnek a hozzászólások [link]
És úgy tűnik Budapesten elindult valami az UHF 55-ön, de csak a szokásos 1 kW lehet, remélem hétfőn tényleg lesz mit fogni
-
PikkPukk
csendes tag
válasz
#65675776 #1189 üzenetére
Érdemes elolvasni ezt:
http://www.sg.hu/cikkek/64204/nvidia_frontalis_tamadas_az_intel_ellen
(utolsó rész: Tegra)
Vagyis pár éven belül már lesz/lehet DVB-T, MPEG4 vételére képes mobilkütyü is...
Magyarán a DVB-H nem lesz túl sokáig...Én meg a HD adások minősége miatt aggódom még mindig. Néztem most analógon (PAL) az Életképek című sorozatot, és úgy tűnt, hogy már azt is HD-ban vették fel. Csak azt nem értem, hogy hogyan képesek ilyen tré minőséget elérni ezekkel a vadiúj hádés cuccokkal. Szerintem rosszabb lett a képminősége a sorozatnak, mint amit előtte az 5-10 éves SD kamerákkal vettek fel... A Presszó is kaki minőség, de csak az Életképek-nél bukott ki, hogy mennyire is az (ugyanaz a mosott, életlen, fakó, néha zajos kép mindkettőnél)...
Ha megnézem a nyugati HD adások (lekonvertált) analóg/PAL változatát (pl. VOX), azoknál teljesen tökéletes képet látok. Szép, tiszta, éles, színes... -
Clemi
veterán
Hi mindenki,
Most újítottam be gy Leadtek PxDVR3200H tunerkártyát, de fogalmam nincs, milyen antennával foghatnám be, a digitális adásokat, és hol kaphatnék.
-
DarkByte
addikt
válasz
kutyuska #1202 üzenetére
A tuner választással nem lenne bajom, egyébként is közösben vennénk lakótárssal. Mi egy USB DTV Dongle Gold -ot szeretnénk, mivel analógra és FM -re nincs szükségünk (elvileg ugye minden TV adó fent lesz a digitálison, FM rádiók >90% hallgatható neten át Shoutcast -al), illetve így legalább könnyebben lehet mozgatni a gépek között ha szükséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Autós topik
- Nyaralás topik
- EAFC 25
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPad Pro 11 gen 2 + magic keyboard magyar makulátlan új állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest