- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Notebook hibák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen monitort vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cben
csendes tag
válasz
szbalogh #2209 üzenetére
Szia!
Nekem is Leadtek 1800 H van és nálam is eljátszotta többször (az egyik MUX felülírta a másikat). És az érdekes az hogy utána minden program (PVR2, DVBdream, TS) csak azt az egy MUXot látja duplán, majd csak egy újraindítás hozta helyre. Mostanában nem csinálja ezt a hibát. Passzolom miért lehet (hátha van szakértő).
-
GBogyó
tag
válasz
szbalogh #1842 üzenetére
Akkor megpróbálom összefoglalni, amit tudok.
DVB-T mellett lesz egyelőre MR1, MR2, MR3, és a Katolikus rádió. Ezeket kb. úgy lehet venni, mint a műholdas adások mellett a rádióadásokat, tehát kb. képjel nélküli önálló műsor az adott csatornán. De mivel ezek is értékes sávszélt vesznek el a képtől, szerintem csak muszájból lesz rajta. DVB-T vevővel veheted majd, a kísérleti időszakban úgy tudom ment pár adás így. Szerintem Set-Top-Box-szal is lehet majd venni.
DAB+, ami valójában csak a rádiózást szolgálná, és ugyanúgy elindult Dec. 1-gyel, mint a MindigTV, de még kisebb sikerrel, merthogy jelenleg nincs rajta egy sípoló mérőjelen kívül semmi, sőt, vevőkészülékekből sokkal siralmasabb a helyzet, mint a DVB-T-nél. Tehát pl.: autórádió, otthoni HiFi még egyáltalán nem létezik :-) A reklám, stb. meg pláne nincs, dehát ugye nincs is mit reklámozni. Megy üresen az adó :-).
Itt elméletileg sokkal több csatorna lesz, de ez az ütemezés szerint inkább egy tesztidőszaknak mutatkozik, 2013-ra lesz kiépítve a hálózat.Gondolom jó vételi lehetőség itt sem lesz.
-
zhagyma
őstag
válasz
szbalogh #1794 üzenetére
Az még jó is lehet. Korábban krisz1977 számolt be hasonló távolságról, jó minőségű vételről. Ö a domborzati viszonyokat követő elektromágneses hullámokkal (diffrakció) magyarázta a vételi eredményeit. Domb mögött lakott egy völgyben, hasonló távolságban. Ez a Te esetedben is igaz lehet.
-
zhagyma
őstag
válasz
szbalogh #1787 üzenetére
Ezek szerint az UHF antennád az UHF IV/V sávban elegendő nyereséggel dolgozik és talán elég közel is vagy egy adóhoz és így kellően nagy a térerő. Az antenna függésre tett megállapításod szerintem is igaz.
Egyébként több szakmai dokumentumban is közöltek térerő elvárásokat, amelyekre az AH-nak minimálisan terveznie kellett. Az viszont nagy baj, hogy nem publikálnak ilyen mérési eredményeket. Így maradnak a felhasználók beszámolói, amiból valamilyen következtetés vonható le.
-
Cben
csendes tag
válasz
szbalogh #1671 üzenetére
Az természetes hogy az 1-es rossz mert az VHF-be esik, a te antennád UHF. (Azon a frekin kicsi a nyeresége)
A tetőre egy árbocra csak ki kellene rakni ha belül nem mész semmire.
Nem egy völgyben laktok ti ? Vagy épp domb vagy akármi nem kitakarja ki az adót?
Esetleg átlehetne nézni a kábelezést is, ha hosszú a kábel, vagy sok berendezésre van leosztva az antenna egy erősítő is elkelhet.
Más ötletem nincs, hirtelen.
-
-
Cben
csendes tag
válasz
szbalogh #1427 üzenetére
Biztos hogy nem , mert nekem is az van és tökéletesen működik.
Cegléden (tehát a Széchenyi-hegyi adó hatókörének a szélén) 4emeletes tetején egy lepke antennám van Széchenyi-hegy felé fordítva és mindenféle erősítő nélkül 100%-os a jel a 802MHz-n TSreader szerint. Szombaton amikor tesztelték a Szentesi adót akkor egy erősítős szobaantennával is volt értékelhető jel (Szentes felöl), de azóta ezt nem sikerült megismételnem (most vagy kisebb a teljesítmény vagy a C mux nem terjed olyan jól)
-
Gusztáv
addikt
válasz
szbalogh #1017 üzenetére
Szia,
Az a kérdés, hogy mit szeretnél nézni a karival. Ha sok analóg adást (sima kábeltv) akkor esetleg van értelme egy hardveres mpeg2 tunerrel rendelkező kártyát venni, de a géped elég erős a szoftveres felvételhez. Ha főleg DVB-T nézel, akkor felesleges. Low profile kártyából ritka az olyan, amibe egyszerre be lehet dugni két antenna csatlakozót. Nekem ilyen van:
[link], ehhez adtak rövid hátlapot is.
Az alaplapodba integrált vezérlő támogatja a mpeg4 AVC kódolást, ehhez csak egy olyan lejátszó programot kell találni, amiben ez működik is. Ebben sajnos még nem nagyon tudok tanácsot adni, én is most szereztem egy HD3850-et, még próbálgatom, most is megy az m1 HD kb. 40% prociterhelés mellett. -
wassermann
Topikgazda
válasz
szbalogh #1017 üzenetére
Veszprém környékén nemsokára sok csatorna jön majd digitális DVB-T-n. De ha az analóg sugárzást vagy kábelTV-t is fogni akarod, ebbe a topikba menj át: Milyen TV-tunert
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 7700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Apple Watch ultra 2 49mm Natur Titanium, Új, 1 év Apple garanciával
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP Zbook 14 laptop (14FHD/I7-G5/8GB/128SSD/MagyarVilágítós)
- Jó áron ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 Laptop! / i5-1245U 16GB 256GB
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged