Új hozzászólás Aktív témák
-
hhheni
tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata az ebay-en vásárolható USB-s DVB-T tunerekkel kapcsolatban? Működnek ezek itthon? Mire kell figyelni? pl.
- Digital DVB-T HDTV USB 2.0 TV Tuner Recorder & Receiver
- USB 2.0 Mini DVB-T DigitalTV Stick Tuner Receiver Recorder W/ Remote Control
- Mini USB 2.0 Receptor E456 Hot Digital DVB-T HDTV TV Tuner Receiver & Recorder
- USB 2.0 KDQ4 Digital DVB-T HDTV TV Tuner Recorder & Receiver SPC-0620
- USB 2.0 Applied Mini DVB-T Digital TV Stick Tuner Receiver Recorder With Control
- Mini Digital USB 2.0 DVB-T HDTV TV Tuner Receiver & Recorder ES9P
- WW-11 Digital USB 2.0 DVB-T Stick HDTV TV Tuner Recorder + Receiver Dongle
- RTL2832U R820T DVB-T RTL-SDR+DAB+FM USB Digital TV Tuner Receiver w/MCX antenna
- USB 2.0 DVB-T Digital TV Stick Tuner Receiver Adapter Dongle WandTVMinden tanácsot előre is köszönök!
Heni
-
peterk
senior tag
válasz
Samanbacsii #13297 üzenetére
A 200Hz jól hangzik, de azért nem kell annyira bedőlni neki. Nekem van mindkettő - 100 és 200Hz is, mindkettő Samsung -, és direkt megnéztük, hogy számít-e valamit sportmeccseknél, gyors labdánál, stb. Nos, semmi különbséget nem vettünk észre.
Persze nem állítom, hogy nincs, más szem mást lát, de hogy nem egy markáns plusz, az ziher.Zichie: Köszi az infót, akkor mindenképpen nézzetek utána előtte, mielőtt emiatt bárki megvenné!!!
-
-
zichie
senior tag
válasz
peterk #13295 üzenetére
UPC kártyakezelés a műholdas upc-re vonatkozik, azon belül is az ICE kártyára. A kábeles Nagra kártya párosítva van, az csak upc-s boxban vagy modulban megy.
Ettől függetlenül elképzelhető, hogy megy a kábeles nagra kártya is, de csak akkor, ha a gyári upc box "fel van törve", azaz ki van olvasva belőle az rsa és boxkey, ami be van írva az Amiko boxba.
A upc boxból az infók kiolvasása tudomásom szerint kemény dió, a box szétszedése és forrasztgatás nélkül biztos nem lehet. Mellékesen pedig teljesen illegális. Gyakorlatban még soha nem láttam ilyet. -
peterk
senior tag
válasz
Samanbacsii #13294 üzenetére
Hát egy 32"-es még 2-3 méterről is elég pici... Érzésre kisebb lesz, mint a 72cm-es régi CRT TV a 16:9 miatt. Én is az javaslom, hogy fontolj meg inkább egy 40"-est, ugyanennyiért. Pl. ha már Samsung, akkor pl. az 5300-as modellt. Az nem 3D és nem 200Hz a motion plus, de ezek egy 30-es TV-nél úgyse nagyon számítanának. Másban meg majdnem ugyanaz.
Más: Azt olvastam a pár napja linkelt Amiko STB-mről, hogy az okosított fw-el képes fogadni a UPC kártyáját. Nem UPC-m van, nem tudom, csak olvastam. Ha igaz, akkor ez is megoldás lehet digitális vételre (és felvételre).
-
Multibit
nagyúr
válasz
Samanbacsii #13290 üzenetére
Mindenkinek más-más preferenciái vannak. Az a szép a világban, hogy változatos (nem vagyunk egyformák). Én semmiképpen sem vennék 32 colos tévét. A jelenlegi 42-es is egérmozi számomra. De ez itt nagyon OFF, úgyhogy inkább hagyjuk!
-
Watt25
veterán
válasz
Samanbacsii #13283 üzenetére
Csak annyi a hiba abban amit leírtál, hogy a digitális is jön a koaxon és mehet közvetlenül a tévébe is UPC esetén is, ahogy már Kernel le is írta.
Te is fusd át ezt. -
Multibit
nagyúr
válasz
Samanbacsii #13288 üzenetére
Az már kevésbé mellbevágó
-
Multibit
nagyúr
válasz
Samanbacsii #13286 üzenetére
180 papír egy 32 colos tévéért? Nem semmi! Te tudod...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Annyi, hogy új TV-hez már érdemesebb mediacardot intézni. Kompatibilitás: [link]
Így a TV saját távszabályzóját használhatod, nem kell dobozzal szórakozni.
Ha pedig analóg adást kötnél LCD TV-re, ott számolni kell a rosszabb képminőséggel, ami a képcsöves megszokott minőségéhez képest is visszalépést jelenthet.
-
válasz
A UPC esetében igen.
-
Samanbacsii
őstag
válasz
Kernel #13282 üzenetére
watt25:
Érteni vélem. Jelenleg analóg csatornákat fogok és ez lehetséges egy új LCD tévével is (mert ezen gondolkodom épp, tévé legyen vagy csak tuner és pc-n nézem) ha a koaxot csatlakoztatom. Ha digitális csatornákat is akarom akkor igényelnem kell tőlük STB-t (a CI+ miatt) és akkor foghatom a digitálisan adottakat is és csatlakoztathatom HDMI-n az új LCD tévéhez is. Ez az elv?Ha igen, köszi mindenkinek a türelmet!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Samanbacsii #13280 üzenetére
A UPC-kábelen jelen vannak az analóg csatornák is, a régi TV azt veszi. De nem mindegyik műsor érhető el analóg formában.
Digitális formában viszont adják ugyanazt és még a többit, amihez a UPC-től lehet igényelni STB-t. Ebből mára HDMI-kimenetes is van, vagy talán még a régi SCART-ost is lehet igényelni, a hagyományos TV-khez.
-
Watt25
veterán
válasz
Samanbacsii #13280 üzenetére
Azért, mert a 100 éves tévén te analóg adást nézel. Az nem kódolt meg ugye nem is DVB. UPC esetében még senki nem írt olyat, hogy sikerült volna számítógépen nézni/rögzíteni a digitális adást. (Mivel CI+ kell hozzá.)
-
peterk
senior tag
válasz
ruzsass #13278 üzenetére
Szia,
Nekem valami tavaly októberi firmware volt rajta gyárilag, abban volt 1-2 apróbb bug. A youtube nem ment, az időzítőnél nem lehetett felvétel hosszot módosítani, és még pár hasonló kisebb hiba. Az m3digital honlapról letöltött AMIKO_HD8200_Series_1.5.45_conax.rar-t raktam fel és ez minden tapasztalt hibát javított, úgyhogy nem is mentem tovább. Elvileg van már 1.5.66 is, de mivel nekem nincs miért felrakni - nem találtam benne hibát - így egyelőre nem frissítettem. Egyetlen dolog hiányzik csak belőle nekem: Az internetes időszinkron lehetősége. Sajnos a szolgáltatóm trehány, pontatlan időt sugároz a stream-ben, és hiába kértem már jópárszor őket, hogy állítsák be az órát, eddig nem tudtam rávenni őket. A tuner belső órája meg 1-2 naponta késik 1 percet, így a pontos felvételhet pár naponta utána kell állítani az órát. Ezt oldaná meg egy internetes óraszinkron, de gondolom ehhez linuxos box kéne...
-
peterk
senior tag
válasz
rgeorge #13268 üzenetére
Kéttuneres DVB-C vevő nem olcsó, de nem is szükséges, ha lesz DVB-C-s TV. Felvenni képes settopbox rengeteg féle van, de a legolcsóbbaktól óvnálak. Nálam ugyanez a történet volt mint a szüleidnél, a kábelszolgáltató júliustól adja digitálisan is a csatikat, így áttértünk arra. A TV eddig is tudta a DVB-C-t, úgyhogy nézni tudtuk, de felvenni nem, ezért kerestem egy settopbox-ot mellé. Kipróbáltam 4-5 típust is, a legolcsóbbtól indulva, de az olcsóbbak mind a botrányosan rossz és a simán rossz kategóra közé estek. Végül kiköttöttem ennél, ami picit drágább (23e), de meglepően megbízható és sokat tud. Külső USB-s 2.5-ös vinyót kötöttem rá, képes meghajtani magától, nem kell neki külön táp. Tud többféle időzített felvételt - minden nap, hetente, stb. -, a műsorújságból is lehet indítani és manuálisan is persze. Timeshift-et is tud, de csak egy tuneres, úgyhogy vagy timeshift vagy felvétel mehet egyszerre. (kivéve, ha ugyanazon a muxon van két csati, az egy muxon levőket lehet egyszerre felvenni, nézni, timeshiftelni, akár az összeset is egyszerre).
A felvételnél kellemes plusz, hogy timeshiftelt csatornánál manuális felvételkor megadható, hogy a timeshift-elt részt is vegye-e bele a felvételbe, így ha utólag jön rá az ember, hogy fel akarja venni, akkor megteheti. Médialejátszó is van benne, simán viszi a HD mkv-imat, többféle hangsávval, felirattal. Zenéből csak mp3-at próbáltam, azt persze viszi. A médialejátszót is lehet felvétel közben használni. (És a felvett műsorokat is lehet közben nézni.) Van rajta ethernet csati, internetre kötve van benne youtube kliens, stb. Stabil, jó kis gép, nekem nagyon bevált.
Arra figyelni kell, hogy meglehetősen régi firmware-el érkezik, így érdemes egyből feltenni a legfrisebbet. Gyári firmware is rendszeresen frissül, és van hozzá több féle okosított firmware is, amiből szinte hetente jön ki új. Van olyan is amivel pl. a UPC kártyáját fogadni tudja az olvasója, és olyan is amivel meg tudja osztani a műsort a helyi hálón, stb. Ezeket még nem próbáltam, mert nálunk nincs rá szükség, de megemlítem, hátha másnak igen.
-
CivicEsi
senior tag
Sziasztok.
A tanácsotokat kérném.
Adott édesanyám, aki nem szeret költeni semmire sem, de szeretne tévézni.
Mindezt eddig ingyen tette, és ezen nem akar változtatni.
Budapesten a belvárosban lakik, a Ráday utcában.
Tető antenna nem mehet a házra, mert műemlék, van egy katódcsöves tv-je, és ehhez kellene egy beltéri szoba antenna, megy egy set-top box.
Valószínű picit besegítenék neki, tehát fontos a megbízható stabil működés, és a hosszú gari idő is.
Milyeneket ajánlanátok?
Köszönöm előre is. -
Watt25
veterán
válasz
rgeorge #13270 üzenetére
Viszont ha lesz DVB-C tévé, akkor megfontolandó, hogy olyan legyen, ami tud felvenni és tudja a TimeShift-et. Ugyanis szerintem nehéz lesz olyan box-ot beszerezni, ami a fent vázolt igényeknek megfelel, vagy csak nagyon drágán. Azonban ha a tévé is tudja PVR-t, TimeShift-et, és veszel egy bármilyen felvevős DVB-C boxot, akkor a két eszközzel bármilyen tévénézési kombináció kielégíthető.
De ha nem is tudja a tévé a felvételt, akkor is ott a lehetőség egy sima egytuneres box-szal, hogy mondjuk a box rögzít, a tévén pedig megy másik csatornát néztek.
Szóval, igazából így végiggondolva (amennyiben tényleg lesz egy DVB-C -s tévé is), szerintem neked nincs is szükséged speciális box-ra, csak tudja a PVR-t. (Hiszen a szitu ugyanaz lesz, mint az analóg tévé/DVD-felvevő összeállítással.)
Na jó, látom Kernel hozzászólásának ugyanez volt a lényege... -
murdoc24
csendes tag
válasz
Komplikato #13247 üzenetére
Komplikato
azbest
spiritex
Köszönöm a válaszokat ,neki ugrok akkor vadászni egy jobb boxot és ha sikerrel járok örömmel megosztom veletek
-
Kernel
nagyúr
válasz
rgeorge #13268 üzenetére
Digikábelre szabványos DVB-C vevő alkalmas, eltekintve a kódolt HBO és Digifilm műsoraitól.
Viszont ilyen igények esetén DVB-C TV és a STB egyaránt szükséges, vagy pedig duplatuneres STB-kellene. Ugyanis a Digikábelen is 4-6 műsor van egy multiplexbe csomagolva, így azon kívül eső adóra nem is tudnál átváltani, csak kéttuneres készülékkel.
De így nem érdekes, ha a TV-n is tudják nézni, amellett videomagnó gyanánt beszerzel még egy STB-t is, az már összesen két tuner. Tehát ezt csak így elméletben gondoltam megjegyezni, konkrét típust nem ismerek.
Most látom, félreolvastam, tehát Digi sem, de mindegy, most már nem írom át a hozzászólást, elvileg hasonló a helyzet.
-
zichie
senior tag
válasz
Samanbacsii #13267 üzenetére
Jelenleg nem ismeretes olyan pc-s dvb-c tuner, ami upc kábelre jó lenne. Jelenleg egy megoldás van: a kábelszolgáltató váltás.
CI+ modulfogadóval rendelkező pc-s dvb-c tuner kell a upc-hez, ami nem létezik. -
rgeorge
addikt
Üdvözlet! Szüleimnél a kábelszolgáltató (nem DIGI és nem UPC) nem tud PVR STB-t adni, ezért keresek olyan DVB-C boxot, ami tud PVR-t, de úgy, hogy a felvétel mellett lehessen más csatornát nézni. Egyrészt, mert az analóg kábel mellett egy DVD felvevővel ehhez hozzászoktak, de egyébként is így néznek tv-t, hogy nem akkor ülnek le elé, amikor a műsor van, hanem amikor szeretnének, így csúsztatva is néznek adást, de úgy is, hogy amíg a felvétel megy, addig még megnézik pl. a híradót vagy egyebet. Gondolom felvétel közben másik felvétel nézése nem akadály, ugye? Beépíthető HDD-s is van ilyenből? Amit neten találok, ott kivétel nélkül csak azt írják, hogy PVR + time shift megy együtt, de ebből sok minden variáció lehet. Előre is köszönöm.
-
válasz
Samanbacsii #13262 üzenetére
Melyik szolgáltatónál? Mert pl UPC-hez nem jó sima dvb-c, mivel az összes mux kódolt (kivéve m2, és a helyi adók).
-
Watt25
veterán
válasz
Samanbacsii #13262 üzenetére
Egyelőre ennél olcsóbbat még nem linkelt senki. (Illetve ugyanennek a használt változatát, amit viszont én már megvettem rögtön 15-ért.
)
-
Kernel
nagyúr
válasz
moonguru #13258 üzenetére
Azóta egyébként kipróbáltam a ProgDVB ingyenes változatát (rögzíteni nem lehet vele, extra funkciók letiltva), ez is mutatja a szinteket:
(#13257) amuba
Legegyszerűbb a VLC, nemrég írtam róla:
http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_13139-13139.html
http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_13179-13179.html
http://prohardver.hu/tema/dvb-t_dvb-s_dvb-c_kartyak_usb_pci/hsz_13197-13197.html
-
Zsolaf
addikt
Nekem is kellene valami mert van egy usb-s Hama DVB-T -m és a TotalMedia van hozzá de nagyon gyenge program, amit linkeltél meg nem sikerül a csatornákat be keresni, van valami trükkje vagy csak egyász egyszerűen bonyolult, kössz gondolom frekvenciákat meg kell adni neki de azt nem tudom, hogy kell.
ha van valami egyszerűbb mondhatsz még..
-
Kernel
nagyúr
válasz
golya87 #13254 üzenetére
http://www.progdvb.com/prog_sat_finder.html
A program érdekessége, hogy hangjelzés is bekapcsolható, ahol vagy sípoló hangmagassággal jelez, vagy szóban bemondja, folyamatosan ismételgetve a százalékot. Át lehet kapcsolni, hogy a jelszintet, vagy minőséget közölje:
-
golya87
őstag
Hello
Tudnátok egy programot ajánlani it9135 rev2 tunerhez windows 8 alá, amivel a jelszintet, ezáltal az antennát tudnám ellenőrizni/tesztelni?
Köszönöm!
-
DjKoxi
senior tag
Sziasztok!
Feleségem nagymamájának vettünk egy Wayteq HD95cx DVB-t vevőt. A régi antennára kötöttem rá, ami egy 102 elemes ( ha jól emlékszem ) Hirschmann. Tokaji adó sugározza a jelet, és az M1, M2 meg a két Duna nem fogható, RTL, TV2 78% jelerősséggel, 86% jelminőséggel jön.
Vegyek hozzá antennaerősítőt, vagy inkább egy másik antennát? Záhony mellet laknak, és analóg adásban a 60-as csatornán levő TV2 vétele sokkal gyengébb mint a 26-on levő RTL-é.
Lehetséges, hogy az antenna nyeresége nagyot esik a felső csatornákon?Köszönöm szépen a segítséget!
-
Watt25
veterán
válasz
varmi2 #13250 üzenetére
Elvileg az a jó, ha pont ráállítod az antennát, kérdés lehet, hogy pontosan milyen típusú az antenna. Ha teljes optikai rálátás van az adóra és mégis bekockásodik, akkor valami zavar összeszedhet az antenna, mert esetleg túl széles a nyílásszöge, vagy esetleg túl hosszú az antennakábel, amin esik a jelszint. Konkrétumok megadása után talán többet lehet segíteni.
-
Vefy
csendes tag
A családban van egy Orion R800 dvb-t vevő. A működésében vannak érdekes dolgok.
1, nem működik a távirányító normálisan. van hogy 3-4 gombnyomás után fogadja az utasítást
2, beállítok mindent rajta, kikapcsolom, visszakapcsolás után csak a csatorna lista marad, a többit elfelejti.gyári állapot visszaállítása megvolt. nem segített rajta.
kérdésem a következő:
ez normális, mert valamit én csinálok rosszul?
illetve a menüben található firmware frissítés segíthet -e.
modell információ amit kiir
modell: 7818-dvbt
sw verzió: CL502725.130410.V5
hw verzió: 7818-05 5007
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest