Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
válasz
daveoff #4499 üzenetére
Van akinek semennyit, van akinek 2400MHz-et is megy. Lap, CPU, RAM, BIOS, hűtés és szerencsefüggő. De átadod a RAM-ot, kitesztelem meghatározott összeg fejében, és utána konkrétan megmondom, hogy Z77X-UP7 lapban, 1,6V feszültség és forszírozott léghűtés mellett, a saját 3770K-m használatával mennyit megy, F5f BIOS-szal.
Ha nem alkalmazol extrém hűtést a CPU-n, akkor 1,6V a maximum.
(#4498) 128bit: mert az a CPU nem RAM sávszélesség limitált. Gyorsulna érezhetően a géped, ha még NetBurst alapú P4-ed lenne, vagy Llano / Trinity APU-d, és az IGP-vel tolnád a játékot.
HGyu
-
daveoff
veterán
Sziasztok!
A Corsair Vengeance (CML8GX3M2A1600C9) Ivy alatt mennyire tuningolható? Mi a max feszültség amivel még lehet próbálkozni?
-
128bit
tag
Sziasztok
Van nekem olyanom,hogy: kingston hyperx 1600 cl9 8G - Asrock 890 pro 3 alaplappal
Na most érdemes probálkoznom tuninggal ,meddig lehet ezeket huzni?Egyáltalán mennyit ér ha húzok rajta 200 at ,érzem azt valahol ,pl játék közben?
köszi!!! -
04ahgy
nagyúr
válasz
jobbman #4494 üzenetére
Azt a RAM-ot még 2008 környékén adhatták ki, amikor még a Bloomfield / Lynnfield rendszereknek (1,65V RAM fesz a max.) is alig volt elterjedtsége, az LGA775-ös lapokba meg 2V feletti DDR3 is mehetett. A Sandy Bridge-et az Intel jóval később mutatta be, és letojja, milyen RAM-ok voltak akkor a piacon régről.
1,6V RAM fesz. még Sandy Bridge mellett épp belefér hosszú távon.
HGyu
-
jobbman
tag
Sziasztok!
Amóta kiderült hogy a procim volt a ludas, azóta az OCZ 1600-as 7-7-7-es 1.7V-os ramok teljesen jól mennek.
A kérdésem az, hogy ez az 1.65V-os intel limit sandy1155-ös esetében ez valós, úgy értem e fölött nagyon terheli a procit? Mert ezek a ramok a gyári időzítésen 1600-on csak 1.8V-on képesek futni. Hosszútávon ez nagyon nem tesz jót a procinak? G840-es van most jelenleg. Illetve ez változik majd ha másik procit teszek be mellé?Előre is köszi a válaszokat.
-
Dr.Én
veterán
Hali
Beruháztam egy Corsair Vengeance (CML8GX3M2A1600C9) 2x4gb kitre(9-9-9-24)
Valaki használ ilyen ramokat?
illetve a cél 1800mhz...milyen időzítések ajánlottak hozzá...
A proci miatt (180*20 bclk...) -
04ahgy
nagyúr
Mindig egyet csökkentesz, egy időzítésen, teszteled kicsit. Majd ugyanazon megint egyet. Amíg elindul a rendszer. Ha nem, akkor visszateszed, és átnyergelhetsz a következő időzítésre, szisztematikusan ki lehet tesztelni az alját.
Az 1866-ot próbáld XMP-vel egy modullal egyszerre, majd a másikkal. Ki lehet ismerni a szeszélyeit.
HGyu
-
CJ3
senior tag
Sziasztok..
Meglettek a Patriot IEM ramok 8Gb 1866 CL9.....
A jelenlegi XMP Profile 1800-ra teszi, de nem indul a rendszer sajnoscsak 1600 on.....
Esetleg milyen késleltetést próbáljak meg 1600-on? CL 8 ra gondolok, de melyiket csökkentsem először?Pl: 9-8-9-24 ? vagy többet is egyszerre?
9-8-8-24?
-
jobbman
tag
Értem, de külön sem bootoltak sajnos.
Tápegységem már régóta hibátlanul megy a régebbi konfigomban, pedig P5K+E8400@4GHz és 4890-el volt küldve. Egyébként ZM500-HP a táp.Én CPU-ra tippelek elsősorban, aztán alaplap, de holnapra elvileg meg lesz a letesztelése más alkatrészekkel.
-
jobbman
tag
Köszönöm a választ.
Egy modullal, CMOS reset után próbáltam igen, elemet is kivettem de nem vártam fél órát csak 1 percet. Ilyen sok kell neki hogy elfelejtse? Ramokat is variáltam, minden slotban próbáltam.
PC speaker nem csipogott egyet sem.
Biost nem tudom mivel nem bootolt be a lap.Most egyik PH-s kollégánál van, neki van másik procija meg másik ramja is, ő próbálja ki nekem, remélem nem a lap halt meg. Ő azt mondta ilyen akkor szokott lenni amikor a proci halott, tehát amikor nincs semmi csipogás csak ki-be kapcsolgat.
-
04ahgy
nagyúr
válasz
J.varga7 #4467 üzenetére
Kompatibilitási okokból megy 1333MHz-en, mert ennyi van az SPD-ben eltárolva (RAM modul, onnan olvassa ki az alaplap, a memóriák 99%-ánál ennyi jelenleg, 0,5%-nál kisebb, pl. 1066MHz, 0,5%-nál meg már van 1600MHz-es SPD is). Lépj be a BIOS-ba, és az OC résznél navigálj el a RAM beállításokhoz, és ott az XMP Profilt töltsd be. Automatikusan beállít elmentés után egy csapásra mindent 1600MHz-re, ami memóriával kapcsolatos.
HGyu
-
J.varga7
tag
Tisztelt 04ahgy, és mindenki aki még ért hozzá!
Végül a következő gépet pakoltam össze:
ASROCK Z77 Pro4
Core i5 3570 processzor (NEM k-s verzió)
Corsair Vengeance DDR3 1600 Mhz 16 GB kitA kérdésem az lenne, hogy látszólag minden rendben a géppel, de a BIOS azt írja, hogy az 1600-as ramok csak 1333 Mzh-en mennek. Ezt az alaplap állítja be így alapból, vagy létezik, hogy ez a config nem is támogatja az 1600Mhz-en való futását a ramoknak? (remélem nem az utóbbi mert minden alkatrészt 30x átolvastam mielőtt megvettem.)
Elnézést a tudatlanságomért, de soha sem húztam még procit vagy ramot, ezért kérem, hogy ha ilyen "varázslatra" van szükség a ramok rendes frekin üzemeléséhez akkor azt szájbarágósan kérném előadni
Előre is köszönöm a tanácsokat.
Üdv,
Varga Jenő -
04ahgy
nagyúr
válasz
jobbman #4465 üzenetére
Egy modullal, CMOS reset után próbáltad (elem ki, táp kihúz, fél óra ebben az állapotban)? Variáld a RAM modulokat (egy modullal próbáld végig az összes slotot, majd modulcsere és újra az összes slot).
A lapodhoz van 22.x verziós és P.x és 25.x verziós BIOS is (a 25 és a P szerintem ugyanaz). Jó lenne tudni, melyik van benne.
Ha a PC Speakert bekötöd, sípol-e valamilyet?
Én kipróbálnám másik RAM-mal.
Egyébként kellene 1,5V-tal mennie 1333MHz CL9-en az OCZ-nek is, de én OCZ DDR3 RAM-tól már semmin nem csodálkozok.
HGyu
-
jobbman
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, valószínű DDR3 ram téma.
Most szeretnék váltani Sandy Bridge alapokra, megvannak az alkatrészek de nem sikerült beindítani a rendszert. Bekapcsol, ventik pörögnek és kb 5 másodperc után lekapcsolt, amjd ismét bekapcsol 2 másodperc után és ezt játsza amíg le nem kapcsolom.
Az alaplap egy MSI Z68A-GD65 B3, előző gazdájánál egy i5-2500K és Corsair Vengeance, Patriot Viper ramok mentek benne.
Proci egy új G840, nem hiszem hogy ez rossz lenne.
A ram lehet az érdekes, mert egy OCZ DDR3 2x2Gb PC3-12800 1600MHz CL7 Platinum Edition kitről van szó, aminek a gyári feszültsége 1.7V.Namost, ha egy új alapban landol ez a ram akkor gondolom 1333-on vagy kevesebb frekin fog üzemelni alapesetben és magas időzítéseken. Ekkor gondolom nem kéne neki az az 1.7V hogy elinduljon. De lehet tévedek. Tehát biosig el kéne jutnom véleményem szerint.
Másrészt pedig van a lapon egy OC genie kapcsoló, amivel már bootoláskor 1.65V-ot ad a ramoknak (mérhető multiméterrel pár feszültség a lapon, direkt kivezetésekkel). Ezt is próbáltam, ugyanúgy csak bekapcsol majd le.
Mit lehet tenni ilyenkor, csak egy mezei rammal tudom beállítani az 1.7V-ot az OCZ-nek? Vagy az alaplap meghalt esetleg? Köszönöm előre is a válaszokat.
-
-
Normi™
őstag
Közben próbálgatom,1.55v-on 2133mhz cl10 aránylag stabil,igaz még csak egy 20körös linx-et futtatam,nem egy memtest-et.2400mhz-en cl11-ben,1.65v-on,1.15v-os vccsa/io mellett nem boot-ol be sajnos.Esetleg emeljem meg a vccsa/io-ot még vagy ennyit tudhat a ram vagy lap(2400mhz a vége)?
Köszönöm előre is!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
MiklosSaS #4449 üzenetére
Lehet. Időzítés manuálisan 10-10-10-27-re állítandó, a feszültség 1,6V-ra, a VTT 1,2V-ra, ezt elmented, majd átállítos 1866MHz-re a RAM frekvenciát. Ha stabil, akkor az időzítések csökkentésével próbálkozhatsz (egyszerre csak egyet!), lehet hogy a CL9-et bírja magasabb frekvencián is.
HGyu
-
Normi™
őstag
Sziasztok!
Van egy 2x4gb-os dominator platinum 1866mhz cl9-es ramom az adatlapomban található konfigban,meg szeretném hajtani kicsit kíváncsiságból,olvasgatom a fórumot,átnéztem a bios-t,amit tudok állítani hozzá az a VCCSA/IO és tudom,hogy 0.5v-nál nem lehet nagyobb különbség a vdimm és a vccsa/io között,viszont bizonytalan vagyok a maximum vdimm értékét illetően mert sokan mást mondanak,de a rendszeremet nem nyírnám ezért ki,én maximum 1.65v-ig emelném.Bocs ha hülyeséget írtam valahol.
Válaszaitokat köszönöm előre is!
-
MiklosSaS
nagyúr
Lehet valami tuningot kisajtolni egy 2x2 gb ddr 3 1600 mhz + 2x4 gb ddr3 1600mhz (tehat osszesen 12 gb) kit-bol. Jelenleg 1.5 V-on van es 9-9-9-24 -en megy.
Meg sohasem tuningoltam ramot kulon, szerintetek lehet valamit kezdeni ezekkel a ramokal ?(az alaplap az asrock Z77 Extreme6 + 2600k@4.5 ghz )
-
04ahgy
nagyúr
válasz
totyino77 #4442 üzenetére
Nem lesz gond vele a feszt tekintve.
A bordakérdésben vitatkoznék, én erről a RAM-omról is leszedtem a bordát, mert anélkül, ráhelyezett ventilátorral hatékonyabban tudom hűteni 1,9V mellett. A NYÁK-on keresztül, a BGA ballok hővezetése révén jobb a hőátadás, mint a chip tetején a műgyantán keresztül.
HGyu
-
totyino77
tag
van egy kis problémám van egy i7 860 és gigabyte p55a-ud3 lapom,kingmax hercules kitt 2x4gb 1600mhz neki kezdtem tuningolni 160x21 +a turboo enabled beállitásaim a következők:
tehát 21x160+ turboo boost
qpi clock ratio x36
system memory spd 10.0 1600mhz
pci express 100mhz
intel turbo boost enabled
cpu enhanced halt c1e disabled
cpu eist enabled
performance enhance standard
dram timing spd quick alap 9,9,9,24
load line calibration enabled
cpu vcore 1.22500v
qpi/vitt 1.170v
a többi fesz érték normal
nos teszteltem linx 50kör, intel burntest 20kör ,3dmark, játékokal, és stabilan müködött
de ép ma bekapcsoltam a gépet elkezdtem netezni és kékhalált dobott aztán késöbb is, újra indult a gép ez mittől lehet?
per pill használom a gépet ezek beállitásain és jó de valami még mindig nem koser aki tud nekem segiteni szivesen meghallgatom
gondoltam adok a ramoknak egy kis feszt ezért kérdem csak lehet ez a baj fogalmam sincs -
totyino77
tag
hello lesz baja a kingmax hercules kitt 2x4gb 1600mhz ramjaimnak ha 1.5v helyet kap 1.64v-ott?
-
totyino77
tag
szasztok szerintetek 1600mhz és 1.5v az alam ram kicsit felhuztam 1650mhz és 1.600v ra kárositja igy? ez a fajta kingmax hercules kit 1600mhz 8gb tuning 1650mhz
-
04ahgy
nagyúr
válasz
J.varga7 #4427 üzenetére
Nem RAM sávszélesség limites az architektúra, így nem nyernél szinte semmit (a több RAM jobb elv érvényesülésétől eltekintve).
1600MHz-es is már sok, mert elég az 1333MHz-es bőven, de nem nagyon van árbéli differencia. Bármilyen feszültségű RAM-ot vehetsz LGA775-ös CPU mellé.
EP45T-DS3R, EP45T-UD3R, X48T-DQ6, P5E3 (Pro, Deluxe, Premium), Rampage Extreme stb. lapokat lehet és érdemes nézegetni használtan.
Halkan megjegyezem, hogy ha nem tuningolsz, akkor a Q9550 + DDR2 + mostani lap árán (hozzászámolva amit a DDR3-as 775-ös lapra ráfizetnél) vehetsz sokkal erősebb gépet. Én 60-65e-t számoltam sacc/kb. Arra kicsit rádobva (69e Ft) kijön egy alábbi kombó újonnan!
ASUS P8B75-M LX 15800 Ft
KINGMAX 8GB 1333MHz kit 8700 Ft
i5-3350P 3.10GHz 44500 FtLapot vehetsz itt az aprón is olcsón, garral, vagy i5-2400 CPU-t garisan, ami jóval olcsóbb. Nem rábeszélésnek szánom mindezt, csak számolj utána. Egy ilyen rendszer reggelire eszi meg a Q9550-t és fele annyi áramot kajál.
HGyu
-
J.varga7
tag
Sziasztok, gépet szeretnék újítani, de nincs pénzem csili-vili Corei7-es procit venni (magyar valóság) viszont régebbről van egy Core2 Quad Q9550 procim aminek a teljesítményével elégedett vagyok.
Eddig DDR2 1066 Mhz-es memóriákat használtam hozzá 4 GB-ot. Most keresek egy olyan Socket 775-ös alaplapot ami DDR3 ramokat is támogat, lehetőleg 8 GB-ot, vagy többet, ez volna a cél.
A kérdésem lényegében az, hogy milyen frekvenciájú DDR3 rammal érdemes párosítani ezt a procit, és mennyit nyernék a dolgon teljesítményben a DDR2-es ramokkal szemben? Esetleg ha tudtok ajánlást tenni alaplapra, azt is megköszönném.Tisztelettel,
Varga Jenő -
04ahgy
nagyúr
válasz
HeavyToys #4423 üzenetére
Jól gondolod, (ugyanazt a modult 1,5 vs. 1,65V-on járatva) kb. 1W. De ez inkább chipfüggő. Tudok olyan első generációs chipekből álló DDR3 modult mutatni, ami 1,5V-on többet fogyaszt, mint egy új Samsung 30nm-es chipes 1,8V-on.
Eltérő típusú RAM-oknál a kérdésed értelmetlen. Célszerű azonban LoVo (1,35V, vagy 1,25V üzemfeszültségű) típust venned az ITX gépbe, ha a fogyasztás minimalizálása a cél. Ilyen pl. a Corsair Vengeance LP White, a Kingston HyperX LoVo vagy a G.Skill ECO.
Amúgy a kérdésedben gyárilag 1,5V és gyárilag 1,65V üzemfeszültségű RAM-ok szerepeltek? Csak én vagyok az, ki nem tud a sorok közt olvasni, és nem véli a kérdésben a DDR3 tuning (topik címe). legapróbb jeleit sem felfedezni?
Inkább ide kellett volna a kérdést feltenned, de már mindegy.
HGyu
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Olyat szeretnék kérdezni, hogy ITX-es konfigban(fogyasztás és melegedés miatt) egy 1,5V-os memória és egy gyárilag 1,65V-os memória modul, azonos méret esetén mennyivel fogyaszthat többet? Gondolom én, hogy ez terhelés alatt nem több 1-2 wattnál, vagy tévednék?
Köszönöm előre is a választ!
Üdv mindenkinek!
-
CJ3
senior tag
Köszönöm a segítsésget....Még anno DDR 2 nél az elején szórakoztam ezekkel de a neveket sose tanultam meg Command Rate stb
..........meg volt olyan ramom ami csak 2T-ben ment. Majd akkor megnézem menni fog e.... Még most a G.Skill van akkor azzal nem is erőlködök......
Remélem menni fog a lapomban Asus P8H77 M-LE....mert ugye alapból Intel-es ram, + a 6-7 es chipset-eket támogatja.....később meg majd Z77 lesz
-
A RAM-tól függ. BIOS-ban Command Rate, CMD, vagy Rate néven találod, az értéke jellemzően 1T, 2T, ha mást nem, ahol ezeket a beállítható értékeket találod, azt lesz a CR.
Az általad vásárolni kívánt kit CR1-es XMP-vel rendelkezik. Itt találsz róla tesztet.
Az 1600-as G.Skill CR2-es volt: -
CJ3
senior tag
Sziasztok.....
Ez a CR1 meg CR2 ez ram függő vagy alaplap függő? jelenleg egy G.Skill 1600 Cl9 8gb ramom van most CR2-t ír az Aida64.......Ezeket cserélem majd le Patriot 1866 Cl9-ra ennél meg tudja mondani valaki hogy itt CR1-lesz vagy CR2?
A lap Bios-ában milyen névvel jelzi ezt? -
04ahgy
nagyúr
A lapod nem kezel memóriákat semeddig. A CPU-d kezeli, abban van az IMC. Az intel 1600MHz-es maximális RAM sebességet specifikál a 3570K esetén. Ha afelett nem megy, akár egy MHz-cel is, nem reklamálhatsz sehol, az alaplapgyártónál sem.
Mindamellett az 1866Mhz-es RAM kellő biztonsággal beállítható, az esetek nagyon nagy részében megy is. Én a középső lehetőségre szavazok, a kérdésed egyébként a Milyen RAM-ot vegyek? topikba illene.
HGyu
-
CJ3
senior tag
Sziasztok jeleneleg processor és memoria cserét tervezek.......És hosszú távra szeretném ha maradnának,
1-2 év minimum........Egy i5 3570K-s processorom lesz, majd később egy Z77 es lap most még H77 van..........A következő lenne a kérdésem mit ajánlanátok a fent említett konfigurációhoz?
1. 1600 as ramokat kisebb késleltetéssel pl CL7 v CL8 (Corsair)
2. 1866 os ramokat CL9 (Corsair)
3. 2133 as ramokat CL11 (Patriot)A lapom elméletileg 2200 ig kezel mamóriákat......
Melyik lenne a legideálisabb a konfigom számára? köszi
-
surgyi
senior tag
Szia! Próbáltam szisztematikusan állítgatni a dolgokat,de a gép folyton újrindul már rögtön,majd visszaáll a működő beállításokra s úgy tud elindúlni. Már ha auto helyett fixálom a fesz értékeket sem indul el. Mi lehet a gond? Ha emelem a feszeket,akkor sem jó!
Viszont régebben, mikor csak az első ram kit volt benne,akkor ment asszem 3,6ghen simán. (DE SSD beszerelese után... hatékonyság beállítások miatt volt h kilepett játékból asszem virtuális memoriát keveselve)Beraktam ezeket a ramokat azóta nem tudok tuningolni. Lehet jobb lenne ezek helyett 2x4 vagy 2x8 gb ram kit? -
Haladj sorban. Vedd vissza a CPU szorzót, RAM szorzót állítsd 3x-re, és nézd meg, hogy a lapod mennyit tud BCLK-ban stabilan, és mindehhez milyen beállítások szükségesek. Ha ez megvan, akkor már látni fogod, milyen CPU szorzót fogsz használni, és melyik RAM szorzóval áll a memória órajele legközelebb a kívánt 1600MHz-hez.
-
surgyi
senior tag
Nos mivel a szorzót azt hiszem engedi 22x, de a 21x tutira a cpu-nál, így 180-200 bclk körül gondolkodom. xmp-t nem akarom használni, mikor megvettem a cuccot bekapcsoltam,aztán 2 nap böngészés közben feketeség, gariban proci csere lett,pedig azt nem tuningoltam. Lehet véletlen,de lehet az xmp produkálta.
-
Igen, ezeket tudja a lap. Tehát az alap, 133MHz-es BCLK-val 800, 1066, 1333MHz-es órajelet tudsz beállítani. Tuning esetén ezek az arányok változatlanok maradnak, tehát a BCLK emelésével magasabb RAm frekit tudsz elérni. Mekkora BCLK-val lennél elégedett CPU tuning szemszögéből? Az 1600MHz-es RAM órajelet elérheted a következő beállításokkal: 160BCLK, 5x; 200BCLK 4x. Ezekhez aztán beállíthatod kézzel az időzítéseket és a VDimm-t. Illetve használhatod az XMP-t, ami mindezt elvégzi, de nem biztos, hogy az általa használt BCLK, és így CPU órajel minden szempontból megfelelő lesz.
-
surgyi
senior tag
Szia! Kis segítség kellene. Msi p55-gd65 lap, i5-760 cpu, 4x2 gb g.skill ddr3-1600 ram. A két 2x2gb memória kittet kb fél év eltéréssel vettem. Dobozán, és a gyári bordáin egyaránt ddr3-1600mhz szerepel. Ámde a bios, programok már egyik kittre 1333 mhz-et, másikra 1600 mhz-et írnak, és az időzítés értékek is mások Aida szerint. Bios XMP profilban mindegyik ramnál max ddr3-1600mhz-et ír. Kérdésem, lehet ezeket a ramokat akkor 1600 mhz-en járatni? használhatom az XMP-t (akkor is ha a cpu-t húzni akarom)? Jelenleg minden alapon, auto beállítás mellett 1333 mhz-en stabil! Egyébként nem értem miért különböznek a ramok,pedig a tipus számuk is ugyanaz. Előre is köszönöm válaszod!
-
04ahgy
nagyúr
A második, vagy az utolsó bekezdésben írtakra gondolsz?
A másodikra a válasz egyszerű, de nem logikusan indokolható: a saját tapasztalataim alapján nem veszi be a lap legtöbbször elsőre, ha mindent beállítok nulláról a fixen stabilra, kiteszteltre. Főleg SNB, SNB-E és IVB esetén tapasztaltam ezt, de márkafüggetlenül. (Ezeknél a lapoknál ugyebár egy RAM szorzó, BCLK változtatás, vagy HT off is ki-bekapcsolást eredményez. Nem tudja rendesen "kiválogatni" a sorrendet a lap.)
Az utolsó bekezdésre meg: nem tudhatja, mi a vége a cuccnak, célszerű szisztematikusan menni a szűkösebb időzítés fele.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
Az X4-955 memóriavezérlője gyárilag csak 1333MHz-et támogat hivatalosan. A 4 modul, 4GB kapacitással jobban megterheli, mint a kettő GB-os modulok. A CPU_NB_VID értékét kismértékben emelve tudod stabilizálni. Ha nem használ, akkor marad az 1333MHz, de azért jó, ha már most kezded a gondolatot szokni.
(#4400) gabor901113: Szinte biztosan. Állíts be 1,7V-ot a RAM-nak, majd mentsd el a beállításokat. Következő boot esetén állíts be CL10-11-10-27 2T időzítéseket, és azt is mentsd el. A harmadikra lehet az 1866MHz-et beállítani. Fontos, hogy ezt a fokozatosságot megtartsd! Ezek az értékek mindennek biztonságosak.
Ha ez így elindul, akkor Memtest86+ 4.20 futtatás, legalább egy éjszakát fusson, hogy meggyőződj, stabil-e.
Ha minden rendben, finoman, 2 század voltonként csökkentheted a RAM feszültséget. Ha az is megvolt, akkor az időzítésekkel is lehet játszani (CL10-10-10-27, CL10-10-10-24, CL9-10-9-27, stb.), itt is fontos, hogy mindig egyesével állítsd és teszteld.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az AMD-vel tervezi a következő generációs Xboxokat a Microsoft
- EA Sports WRC '23
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- VR topik
- LED világítás a lakásban
- Akciókamerák
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest