Új hozzászólás Aktív témák
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Most érzem úgy, hogy az ősöreg LGA1366 X58A + i7-950 rendszerem húzogatni kellene. Egy Gigabyte GA-X58A-UD7 lapom van 3db Kingston KHX1600C9D3K3/12GX rammal. Még soha nem húztam semmit, így minden kezdet nehéz.
Szerintetek a ram milyen 1600 feletti órajelet bírhat el stabilan, fesz emelés nélkül és "gyári" CL9 beállításnál? Ok, tudom, ki kell próbálni. De valahonnan egy stabil értékkel el szeretnék indulni és majd emelgetek ezt azt, ha működik. -
VGYke
addikt
A Prime95 blend is megvolt:
Ezek szerint leszállhatok a memória probléma gyanúról és ezen probléma okát máshol keressem? -
VGYke
addikt
Köszönöm! Memtest86+ "túlvagyok":
A prime95 csak 1 órát futott, addig nem volt probléma. Az IntelBurnTest kb. félórát "max"-on, ott sem láttam hibát.
Kezdjek megnyugodni, vagy melyik tesztet futtassam tovább? Vagy felesleges a kínzás, a memóriók jók, máshol keresgéljem a problémám megoldását?
(Mondjuk proci hűtő ügyben megnyugodtam már, mert CoreTemp szerint egyik teszt alatt sem ment fel a 0. mag hőfoka 69 fölé, a 3. meg 62 fölé) -
VGYke
addikt
válasz
cyberkind #4601 üzenetére
Nincs húzva semmi, lapom fórumjában kaptam is egy ejnyebejnyét emiatt.
krx21: Jól benéztem a win4-et, csak ma visszaolvasva vettem észre, bocs!
Az általad javasolt Prime95 blend teszt, az az a teszt, aminek ez a fóruma? -
VGYke
addikt
Sziasztok! Konfigurációm ez (adatlapról szűkítve): Alaplap=GA-X58A-UD7, CPU= Core™i7-950, RAM=Kingston KHX1600C9D3K3/12GX (amit már meg sem találok a neten, de a lényeg: 3x4GB), Router=Asus RT-N66U. Rendszerem: Win4-64bit.
Problémám nagyjából: ez.
Tehát most vettem észre, hogy nagyobb fájl (146MB) Win7-Expoler letöltésnél, hibádzik a letöltési méret.
Nekem is és radi8tor1 társunknak is a memória hiba jutott eszébe.
Lefuttatam a Win7 (boot alatt:"F9") memória tesztjét alapbeállításokon, meg a Memtest86(4.0.a) tesztet alapbeállításokon 2 pass-ig. Ezek nem jeleznek hibát.
Ha valóban memória hibám van, mit javasoltok?
(Alapbeállításokon kívül, egyik memória teszt konfigurálásához sem értek, ráadásul az angolom csak "túrista"!) -
VGYke
addikt
Ne haragudjatok, már kérdeztem az alaplap fórumában, de azért itt is megkérdezem:
GigabyteX58AUD7 laphoz ez a kompatibilitási RAM lista, csakhogy ezek a memóriák már régen nem kaphatóak, illetve másképp hívják, vagy mi.
Régebben kinéztem: Corsair TR3X6G1600C7D, vagy TR3X6G1866C9DF memóriát, de ezek már nem kaphatóak.
Milyen kompatibilis memóriákat tudtok javasolni az UD7 laphoz, amivel nem lesz gondom és (nem akarok álmodozni) menni fog stabilan normális feszültséggel 1600-on? -
VGYke
addikt
Igen köszönöm. Guglival kezdtem de nyilván valami rossz kulcsot adtam be először, de aztán megtaláltam. Meg ráadásul ezt már régebben is megnéztem, tehát emlékeznem kellett volna, de úgy látszik öregszem
De ha már itt tartunk: SS, vagy DS a jobb bármilyen, pl. melegedés, hűtés, mit tudom én mi szempontából? Na erre tényleg nem találtam a guglin választ, vagy ha igen, tényleg lankad a figyelmem. -
VGYke
addikt
Elnézést ha olyat fogok kérdezni, amit illene tudni. Pl. itt van olyan hogy SS/DS és egyik ram SS, másik DS. Ez mit jelent?
-
VGYke
addikt
Lehet itt 1000-szer megrágott téma volt, akkor bocs hogy ismét felteszem:
X58 lapba, Win7 64bit mellett, van értelme, gyakorlati haszna, bármilyen előnye 2 x 3db x 2GB, azaz kétszer 6GB Three (Triple) Channel memóriáknak? -
-
VGYke
addikt
válasz
subaruwrc #3174 üzenetére
Akkor ennek a RAM-nak mi az esélye, hogy 1600, vagy "I7 gyári" MHz-en CL7, vagy alacsonyabb időzítéssel hajtható?
-
VGYke
addikt
Ki tudja mit hoz a jövő (lesz-e pénzem 3 év múlva cserére és akkor a nagyon tuning fog jönni).
Igazi kérdésem az, hogy 1866Mhz-es CL9-es DDR3, 1600Mhz-en (vagy alacsonyabb Mhz-en), hajtható-e CL7, vagy alacsonyabb időzítéssel?
DDR (1) óta abszolút nem vagyok tisztában a Mhz-időzítés összefüggésekkel. Egyáltalán hogy is van ez -
VGYke
addikt
Sziasztok! Még mielőtt lecseszést kapok, nem olvastam vissza, elnézést ezért.
Core2Duo + DDR2 platform után, papíron most tervezgetem a PC-m utódját, tehát semmiben nincs tapasztalatom, ismeretem.
Azt szeretném kérdezni, hogy ha X58(A) lapba, I7-950 társaságában beleteszek egy 3x2GB 1866MHz-es 9-9-9-24 időzítésű ramot (pl. a kiszemel cucc), és ha nem tudom vagy nem akarom a ramot 1866-on hajtani a proci miatt, akkor ez a ram alacsonyabb Mhz-en fog-e működni alacsonyabb időzítéssel (pl. 7-7-7-20)?
Mert ha nem és soha nem fogom 1866-on tekerni, lehet hogy érdemesebb lenne egy 1600Mhz-es Corsair TR3X6G1600C7D (7-7-7-20) ramot választani és spórolnék vagy 10-15eFt-ot. -
VGYke
addikt
Sziasztok!
Valamiről lemaradtam? Utolsó infóm az, hogy pl. Vista 32bit alatt 4GB memória sok, mert úgy sem látja... Akkor inkább X58 lappal, Vista 32-bittel 3x1GB DDR3 tri-channel kit!
Valamit rosszul tudok? Kérlek igazítsatok ki!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó félkonfig!!! Asus H110M-K és i5 6400 CPU!!! Beszámítok!!!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Félkonfig eladó!!! Gigabyte GA-B75-D3V+i7 3770+16GB Kingston ram!!!
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest