- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házimozi belépő szinten
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- ZIDOO médialejátszók
- Home server / házi szerver építése
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMedve
addikt
Üdv. Urak!
Kis segítséget kérnék.Rakosgatom össze a gépem apránként,most érkezek a memóriavásárláshoz.A következő memóriát szemeltem ki magamnak,ami egy G.Skill - F3-14900CL8D-8GBXM - RipjawsX XM 8GB (2x4GB) - Dual - 1866Mhz - CL8 - 8-9-9-24 - 1.5V,képében valósulna meg.Kérdezném,hogy valakinek tapasztalata a rammal?Legjobb tudomásom szerint a G Skill ramok jók,bár saját tapasztalatom nincs vele,ezért is érdeklődöm.Amúgy vagy egy ASUS Maximus V Gene,vagy egy MSI Z77A-GD65 alaplapban teljesítene szolgálatot.Segítséget előre is köszönöm! -
petata
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, jó topikban járok-e, de volna egy kérdésem:
Miként tudnám tuningolni a memóriám? Mivel 1333 CL9-es (HyperX 8GB), ezért úgy gondoltam minimum felhúznám vagy 1600Mhz-re, vagy pedig az időzítést próbálnám meg CL8-ra belőni... Lehetséges ez? Ha igen, hogyan csináljam?
Előre is köszi!
üdv, Peti. -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
Még teljesen újonc vagyok a memória tuning terén, ezért elnézéseteket kérem.
Először is leírnám milyen gép configom van:
Alaplap: ASUS P8P67
CPU: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz Socket 1155
VGA: Gainward GeForce GTX570 1280MB PCIe Golden Sample GLH
Memória: G.Skill DDR3 4x2GB PC3-1600 Kit (F3-12800CL9D-4GBRL) 1.5VKérdésem az volna, hány Mhz ig lehet feltolni a memóriát, valamint mi az ajánlott órajel, amin még stabilan működik a rendszer?
Kb 1 éve vettem a gépet és úgy tudom elég jó tuning potenciállal rendelkezik 1.5V miatt is.
Kérlek titeket vegyétek figyelembe, hogy gyári hűtéssel szeretném használni a továbbiakban is.
Az AI Suite II nevő gyári alaplapi programmal, ahogy látom elég egyszerűen lehet módosítani mindent, de eddig csak az Auto tuning-hoz mertem hozzányúlni, amivel a Proci tulajdonságát tudtam változtatni. -
robekri
addikt
sziasztok most cserélem c2d gépem (tuningmániás vagyok aláírásomban szereplő gép: 2.1Ghz@~3.9Ghz-el tudtam egy win BOOT erejéig
)
memóriát milyet ajánlotok?
fontos, hogy első körben a i5-ös prociról menne vga
ezt néztem ki magamnak:
- G.Skill DDR3 8Gb/2133 KIT (F3-17000CL11D-8GBXL): 17.990,-
Lap asrock z77 extreme4 (LGA775 hűtő kialakítás miatt) -
04ahgy
nagyúr
válasz
sanyixXx #4180 üzenetére
XMP - Intel Xtreme Memory Profile. Az SPD - Serial Presence Data kiegészítése. Az ezt támogató alaplapba ilyen profillal felprogramozott RAM-ot helyezve, és az XMP-t a BIOS-ban betöltve magától beállítja a névleges időzítéseket, feszültségeket, frekvenciát. Pl. 1866MHz-es RAM-ot egy Lynnfield CPU mellett (alapból 1333MHz-en menne).
(#4181) magus1234: 80%, hogy menni fog, de semmi garancia nincs rá. Architektúra függő.
Az EP45T-UD3R alaplap például még 1333MHz felett is támogatja a RAM-ot, de ha csak egy Celeron 420-at raksz bele, akkor a büdös életben nem fog a RAM 800MHz felett menni (feltételezve, hogy nem tuningolod a gépet).
IMC-s rendszerek esetén más a helyzet: AMD Phenom II és leszármazottai, Intel Lynnfield, Clarkdale, Sandy Bridge, sok LGA1366-os Xeon 1333MHz-es RAM-ot támogatnak csak gyárilag, a többi LGA1366-os desktop proci és bizonyos butított Clarkdale, Sandy Bridge CPU-k pedig csak 1066MHz-et. A legtöbb esetben beállítható és stabilizálható is az 1600MHz, de senki nem garantálja. Ha tehát mégsem megy, sehova nem mehetsz panaszkodni, még akkor sem, ha maga a RAM-od 1600MHz-es, mert nem csak attól függ.Amúgy a mindennapos felhasználás során meg sem érzed az 1600MHz és az 1333MHz közötti különbséget.
HGyu
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
ricshard444 #4176 üzenetére
Úgy 2,1V környékén volt a VDIMM, tehát Intel IMC-s procikkal elég szuicidális lenne a reprodukálását megkísérelni.
HGyu
-
válasz
ricshard444 #4173 üzenetére
-
-
04ahgy
nagyúr
Ez elég jó DDR3 tuning, gyári RAM hűtéssel?
[link]
HGyu
-
válasz
ricshard444 #4172 üzenetére
Eggyesével beraktam és úgy jó lett
-
Megjöttek a ramok. +2x2GB
Szokásos a Windows behülyült és aztírja: 8GB telepített ram és 3.97GB használható.Nem szeretnék windowst tenni. Mi lehet a megoldás? -
pont ezt a cikket találtam a ramokról,ahol van vmi bővebb infó.
és ott le is irják,hogy nem tuningra van kitalálva.
látszik is hogy 1.65V-al nem mentek 2100 fölé,meg 2T
szóval felejtős.
vadászok majd ujabb g.skill ramokatviszont amit te csináltál az már szép , grat
jim_raynor70 : köszi
-
-
toyone
őstag
Teszteltem ma egy kicsit a jó öreg G.Skill ECO 1600Mhz CL7 1.35v-s kittem.
Biostar TZ77XE4 lapban ami felettébb jó memóriatuningal kecsegtet.
I7-2600K társaságában.Maximumórajel 2175Mhz@ 1.65v @ CL9
Hwbot.org, Maxxmem Benchmark, G.Skill Eco Hall Of Fame
-
-
sziasztok
van erről vkinek vmi infója tuninggal kapcsolatban ?
esetleg tapasztalat ... -
shteer
titán
válasz
ricshard444 #4162 üzenetére
pöpec
-
-
shteer
titán
válasz
ricshard444 #4160 üzenetére
éspedig?
-
válasz
ricshard444 #4159 üzenetére
Már megoldottam
-
sehogy sem mennek a ramjaim 1600 felett,kiírja,hogy overclock failed azt kész, hiába 1600asok, visszavettem az időzítés CL10-11-12-re és nem..., 1520n megy most CL7n. Kek bordas 1600s kingmaxok.Otlete van valakinek?
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
ricshard444 #4157 üzenetére
Semmi.Illetve a privat kerdeseddel egyutt ment a valasz is.
-
Egy nagyon fontos kérdésem lenne:
Hyper X Blu és a Hyper X Genesis között mi a különbség(1600MHz)?
Esetleg a Genesis jobban húzható? Mert mindkettőt tudok most,de a Blu 2k-val olcsóbb lenne -
jim_raynor70
aktív tag
-
SSJmeszes
senior tag
Sziasztok.
Memória időzítés alatt állnak a ramjaim.
Azt szeretném kérdezni, hogy mivel tudom letesztelni, hogy stabil marad avagy sem?Választ előre is köszönöm!
-
shteer
titán
válasz
ricshard444 #4150 üzenetére
cl9-ben
-
Egy kérdésem lenne:
Ha mondjuk beteszek a 2x2GB CL9 ram mellé 2x2GB CL7-set akkor is menni fog/elindul gond nélkül a gép?
-
sanyixXx
senior tag
hali,
ddr3-as rendszerre tervezek váltani és lenne egy kérdésem. a top intel procik (i7 2600, i7 2600k) 1333mhz -ig tűnnek kezelni a ramot, míg néhány alaplap akár 2000-ig is. ha én 1600-asakat szeretnék berakni, akkor kell a procin húzni (pl. turbo mód), hogy a modulok tényleg 1600-on fussanak?
köszi
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!!
Vengeance 1866 bol hogy tudnék 2000-et ki hozni ? Volt kell meg idözités növelés?
-
peti005
csendes tag
Probléma megoldódott, bár nem pontosan értem hogy hogyan ugynis tegnap vettem a konfigot havernál összeraktam és este 11 töl kábé éjjel 4 ig a ramokkal szenvedtem hogy mennyen normálisan de nem ment most csinálni akartam print screen t hogy ti hátha látjátok hogy mi a baj és erre most meg simán vette és fut 1866 on
lehet hogy nem tetszett a gépnek a vidéki levegő xD
Mindenesetre köszönöm a gyors válaszokat : ) -
peti005
csendes tag
Próbáltam már másik DIMM be rakni ugyis ugyanaz az xmp profilt megtaláltam de ha bekapcsolom és berakja magát a ram szépen 1866 ra akkor azt csinálja hogy van egy MEMOK gomb az alaplapon ami ugye arra jó hogyha a memóriával nem stimmel valami akkor el kezd villogni a ledje és ezzel a gombal vissza lehet butítani és akkor ugyanugy áll 1333 on :S és addig el sem indul a gép amíg nem áll vissza :/
-
-
peti005
csendes tag
Sziasztok szeretnék érdeklődni hogy miért nem működnek "normális" Mhz n a Ramjaim.
Most raktam össze a konfigot mindennek utánna néztem de egyszerűen nem megy.
Konfig:
Lap az egy ASUS F1A75V PRO
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_Socket_FM1/F1A75V_PRO/
AMD A8-3870K proci van mellé
és CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1866MHz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1866C9 kit.
Na most a ramokat csak 1333 on futtatja próbáltam állítani biosba de semmire nem mentem vele, az alaplap honlapján támogatott memória ez a kit szóval ezért sem értem hogy miért "butítja", lehet hogy a procival van valami? Bios-t frissítettem a legújabbra már nem nagyon tudok mit csinálni :/
Előre is köszönöm a válaszokat -
Motion_Blur
félisten
Új DDR3 WR: [3736 MHz]
-
crus90
tag
válasz
jim_raynor70 #4136 üzenetére
Ez így van pontosan ezért is cserélem le csak a csx-et de ha volna valakinek ugyan ilyen 2x4gb akkor arra rá csaptam volna.
De nem találtam sehol sem.
Ezért is döntöttem a G.Skill RipjawsX 2x4GB 2133Mhz RAM mellet.
Hátha ez is beválik és még húznom sem kell a későbbiekben a ramot.
-
jim_raynor70
aktív tag
Persze, semmi akadalya, hogy tokeletesen menjen vele. Ez a lista csak a gyarto altal tesztelt modul(par)okat kozli. Hogy ok nem teszteltek CSX-szel, attol meg passzolhat minden tovabbi hiba nelkul hozza. A G.Skill eseteben pedig jo fenyt vet ra, hogy nem egy parocskat megprobaltak az alaplapban.
-
crus90
tag
válasz
jim_raynor70 #4133 üzenetére
Értem de sajnos Csx-ramot sem ír és mégis tökéletes vele és semmi gond nincs vele, csak kevéske már a 4gb.
-
jim_raynor70
aktív tag
Elvileg jo bele. Gyakorlatilag ahogy shteer irja, felesleges. A lapod 2600 MHz-ig tamogat RAM-okat, amit en tulzasnak erzek. A processzorod hivatalosan 1333 MHz-en jaratna oket a memoriavezerloje miatt, e folott mar tuningnak minosulne a dolog. Az plusz jo pont, hogy a QVL szerint felsorolnak jo par G.Skillt (igaz, azok csak 2 GB-os modulok), de ha biztosra akarsz menni, akkor vedd a faradsagot es kerj az eladotol par napos probagaranciat, vagy ha helyileg kozel van hozzad, probaljatok ki elotte, hogy minden klappol-e. Vagy nezelodj az olcsobb, "lassabb" kiszerelesek kozul egyet (1600 MHz).
-
crus90
tag
Sziasztok.!
Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Volna egy asrock h55m-le alaplapom és benne i5 750-es proci.
Idáig 2x2gb 1600mhz Csx Cec MetalCooler van benne de kicsit keveslem már és azért is szeretnék venni másikat. Ki szemeltem az utódját de nem tudom hogy jó lenne-e bele. ő lenne az.! Az kérdése mert ez a típus P67 és Z68 chipre lett optimalizálva nem h55-re, jó lenne bele.??
Előre is köszönöm a segítségeteket.! Üdv crus90 -
LLKobe
veterán
válasz
deak_ricsi #4125 üzenetére
A BIOS-t frissítetted a legújabbra? Ha nem, ez legyen az első lépésed.
-
deak_ricsi
csendes tag
Sziasztok! A következő problémában szeretném a segítségeteket kérni:
ASUS M4A785TD-M Evo alaplapom van, 2x2GB Geil 1600MHz kit-tel. Minden o.k. vele. Cserélni szeretném a memóriákat, 2x4GB 1600MHz kit-re. 2 próbálkozás történt ugyanazzal az eredménnyel! (Az egyik Kingston HyperX, a másik Geil Black Dragon RAMokkal)A gép egyik rampárral sem indult! A meglévő 2x2GB mellett mentek, de csak 800MHz-en.
Azt szeretném,ha menne a 2x4 GB Geil black dragon 1600-on,és kivehetném a 2x2GB-t.
Próbálkoztam Bios beállításokkal,de semmi siker. Aki tud, segítsen ötletekkel! Előre is köszönöm! -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Fatalityy #4122 üzenetére
Jo esellyel tudnak egyutt dolgozni, ha KIT-enkent mennek az egyszinu DIMM-ekbe, de hogy a Dual Channel is mukodjon, annak ket kulonbozo tipusu RAM-(par)nal, sokkal kisebb a racioja. Puding probaja az eves, vagy ha meg nem tartozkodik nalad egyik parocska sem, akkor inkabb a 2x2-es felallast valaszd csak.
-
Sziasztok!
G.Skill tuningramokat mennyire szereti az X58A-UD7 ?
nem volt még x58 giga lapom.
-
Fatalityy
tag
Sziasztok!!!
Szerintetek ez a két páros együtt tud dolgozni:Asus Crosshair 3 lapba szánom őket
Corsair xms3 1600Mhz 9-9-9-24 1.5v 2x2gb
Corsair xms3 1600Mhz 7-7-7-20 1.8v 2x1gb
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #4120 üzenetére
Rendben, köszi!
(Akkor próbálom a középutat 4000-ért).
-
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Mr.Mercury #4118 üzenetére
Igen, a teljes kiszerelesre ertettem.
-
LLKobe
veterán
válasz
Mr.Mercury #4118 üzenetére
A teljes kit.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
jim_raynor70 #4117 üzenetére
Nekem ennyi elég, de a jövőben akkor ott fogok kérdezni.
A 3-tól 5-ig-et a kit-re értetted ugye? Gondolom nem darabja annyi. -
jim_raynor70
aktív tag
válasz
Mr.Mercury #4116 üzenetére
Haromtol otezer forintig, de utobbi osszeget mar nagyon szajhuzogatva adnam meg, ha vevo lennek ra. Viszont van erre kulon egy bearazos topik itt a forumtemak kozott.
-
Mr.Mercury
aktív tag
válasz
Mr.Mercury #4115 üzenetére
Bocsánat, a lényeg lemaradt: [link]
(Nem akartam új hozzászólásba, csak nem figyeltem, hogy még szerkeszthető lett volna az előző hozzászólásom, törölni meg nem tudom).
-
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy ilyen típusú memóriából egy 3x1Gb-os (1333-as) trikit-em.
Szeretném eladni, de nem tudom mennyi lenne érte a reális ár, ezért ha tudnátok támpontot írni azt megköszönném. (Kb. 2 évesek, már nem garanciálisak, de hibátlanul működnek, húzva nem voltak). -
merkerik
csendes tag
sziasztok!
ddr3 laptop ramokat hogy lehet tuningolni ?
fsb-t nemigazan emelnem.
csak az idoziteseket vinnem le 9 rol 8 ra tudtok valami programot ?
laptop acer 5560g (a4-3300 cpu, 2*2gb 1333 cl9 ramok ) -
mex28
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vettem egy CORSAIR DDR3 KIT 2x4096MB 1600Mhz Vengeance LP CML8GX3M2A1600C9 cl9 kit-et a már meglévő 2x2048MB GSkill f3-12800cl9d-4gbnq mellé.
A gép i5 750, jelenleg 20x185 Normál feszen, VTT 1.29 volt, a ram 1.5-öt kapott.Futtattam prime blend tesztet, meg játszottam, de elhalt a teszt ezért úgy döntöttem kipróbálom 1.31 VTT mellett és 1.6V-ot adtam a memóriának. Így most jónak tűnik több óra teszt után (úgy 10 órát futtattam 5 prime-t, meg úgyhagytam egy game-t is estére). Az időzitéseket magától 9-9-9-24 helyett 10-10-10-27-re állította és a beállított ram speed 1480.
Ma szeretném tesztelni 1.5V-tal.A kérdés az lenne, hogy a CORSAIR memória elvileg megy 1.35 és 1.5V üzemmódban is. Ilyen alacsony feszen üzemelő memóriáknál merjek neki 1.6-t adni?
-
Deindar
csendes tag
Üdvözletem szakik!
Segítséget kérnék!
Van egy lapom Gigabyte P41T-D3 ,C2D E8500 és 2x4 gb Kingstone Hyper X Genesis DDR3 memóriám.
És ezeket szeretném kisebb időzítésre állítani mert ha 4gb vagy 8gb memóriám van ugyan az a teljesítmény.
Ha meg felhúzom az FSB-t hogy 1600MHz-en menjen akkor 3.8 GHz en fut a CPU
és miután újraindul se kép se hang.Csak az elem eltávolítása az orvoslat erre .
Állítólag feszültséget kell emelni de nem értek hozzá.
Hiába Gépzsenike a nevem de még nem vagyok az .
Segítsetek hogy ezzel közelebb kerülhessek egy picit !!! -
HollyBoni
veterán
válasz
jim_raynor70 #4100 üzenetére
Kár. Na mindegy,azért feltoltam 1660-ra a biztonság kedvéért.
-
-
kukinyo
addikt
válasz
Motion_Blur #4102 üzenetére
És az 1T, 2T miért felelős? Azt tudom hogy jobb az 1T, de mennyivel? Érdemesebb azt erőltetni?
-
kukinyo
addikt
Sziasztok
Mint átlag felhasználó melyikkel érek többet a memóriánál? Ha a Mhz-et emelem vagy ha az időzítésen szűkítek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Ukrajnai háború
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- 27% számlával! MSI Z790 Gaming Plus Wifi DDR5 Alaplap
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- Eladó MSI K9N2 SLI platinum alaplap
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest