- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
- ASRock lapok általában
- Milyen házat vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sabrina.H
csendes tag
Sziasztok! hallotatok már olyanrol hogy memoria nem lenne kompatibilis CPU-val? van egy kis gondom gepemmel, és mar semmi masra nem tudok gondolni, minden teszten átment, Memtest86 (15) óra, orthos, stb. Intel core i5 650, corsair ddr3 XMS3 4gb. tudom hogy nem szerviz forum, de hatha. szoval lattatok mar ilyet? memoria processzor nem szereti egymast es fagyast eredmenyez?
-
Winne
nagyúr
Platformcsere nincvs tervben, mert ezzel bőven elleszek, amíg le nem rohad teljesen. Játék miatt nem fejlesztek, csak ha iszonyat jó áron tudok cserélni. Tehát akkor gyakran van gond a C2 és a DDR3 kombóval? Ennek nem örülök, de legalább nem futok bele akkor. Most 4x1 GB 800MHz-es Geil Ultrám van, ami a Q6600 3GHz-e mellett gyk majdnem alapon megy a szorzó miatt, de nem is gyorsult akkor sem, ha magasabb órajelen ment.
Esetleg arról tudtok infót, hogy usb 3.0-ba dugva a 2.0-s cucc gyorsul-e? Azért érdekes ez nekem, mert a külső vinyóim 30 MB/s körül korlátoznak, és nem mindegy, hogy 200-300 GB-ot mennyi idő alatt tolok át.
-
s1ru2
aktív tag
Ha BE procim lenne akkor tudnám a szorzót állítani felfele is
1055T-vel ez sajna nem működik. Viszont BIOSban beállítottam a 2000es XMP profilt és úgy jobban mentek a dolgok. Tegnap nagyjából megtaláltam a határokat. 8-9-8-24 időzítéssel 1912MHz nél válik instabillá a dolog. 9-9(10)-9-27 el sem megy ott 1,5V-os fesszel szóval valszeg ott a proci memvezérlőjének a határa. 1866 8-9-8-24V el gond nélkül megy. (Vagy nagyobb feszes RAM kellett volna) De jó lenne, nekem 1600 körül is Cl7-ben, de valamiért azokkal a visszaosztásokkal nem akar elindulni sem... CPU NB 1.275-ön ment a legjobban. Akkor skálázódik a legjobban a memória sebsség, ha az NB speedet növelem minél inkább. (gondlom ez számodra is világos volt) Meg ugye nekem az OC-hez is ez kell. Viszont ott még mindig "csak" ennyit tudott a masina. Végülis nem rossz eredmény, de bele sem merek gondolni, h i7-ben mit mennének ezek a ramok. Kicsit valahogy többet vártam.
Mivel P45, ST T800 kombóval sikerült mindent feltornázni 10-11k fölé agyonfeszelés nélkül. Szoftversen nem szoktam állítgatni, csak BIOS. Igazából nem állok rosszul, mert 3,5GHz kötül szeretném hajtani, és az nem jelent gondot. (Ott elmúlik mindenféle limitem 1920x1080ban. GTA4, F1 2010, stb)
Azért a 4GHz BIOSban 1.4et adva nem olyan rossz. 6 magon
-
s1ru2
aktív tag
Az a baj h a linkelt képen is szerepel hteszteletem. 700% ig engedtem el aztán és semmi baja nem volt. 2 óra múlva meg ugyanezek a beállítások nem voltak hajlandóak működni...a fene se érti. Még ma adok neki esélyt. Nekiállok komolyan aztán meglássuk.
1.50 fölé viszont nem szívesen megyek. (hiába mondta Over és a G.Skilles muki is hogy mehet az 1.55V) bááár
-
s1ru2
aktív tag
Nem 1,5V on sem az igazi... Nem is az lenne a baj, h nem megy 1866-2000et, hanem h nem stabil vele a rendszer OC után. És egyértelműen a memók miatt van, mert öcsém Corsaireivel nincs ilyen gond. Azok (1.8V ot kérnek 1600-CL9 hez). Sajnos ez van, csak tudnám akkor minek emelik ki Asus supportban. Én meg 1.55-1.6 körül nem akarom használni őket.
-
s1ru2
aktív tag
Sajna nem akarja az igazságot. Viszont vicc, hogy áttettem öcsém 1600-as DHX-es XMS2-it CL9 és majdnem ugyanúgy mennek mint az ECO-k... Sőt azzal megy az OC stabilan, de azokban a ramokokban nem sok van így az sem játszik, hogy cserélek vele. Főleg azért mert az ő lapja határozottan kiköpi az ECO-t. Egyszerűen túl alacsony feszeken operál az ECO az AMD-hez és visszafogja a lapot valamiért. Nekem nagyon így tűnik. Kinyírni meg nem akarom a RAMot. Szóval, vagy ramcsere vagy teljes csere és átnyergelek i7-re.
Interleavingben az XOR 20,16,9 beállítás alaposan megdobja a memók teljesítményét. Így valószínűleg már jobbat tudnék csinálni mint a linkelt képen, de nincs kedvem szenvedni vele... (kösz a tippet)
TE hajnali 4 kor miért nem alszol ?
-
s1ru2
aktív tag
Igen ezeket sajnos már láttam én is... Viszont a következő a helyzet. 1.5V fölött nem szívesen adok neki, mert én állandó használatra keresgetem a dolgot. Próbálkozni kell nagyon sokat, és amin egyszer lefutottak a tesztek és minden oké volt, előfordult h pl másnap már nem akart menni... Nem is az egszerű órajelhajhászás a célom, de idpnként olyan irracionális dolgokat művel, hogy az vicc. Jelem Crosshair IV topikban van egy velem megegyező kombójú ember (CH IV Forumla+ECO) és ő sem kap sokkal jobb eredményeket, viszont szívrebbenés nélkül ad 1.6 fölött értékeket a RAM nak. Valahogy nem az igazi a dolog, de majd még ma is próbálkozom
dokee78: i5/i7-ben bitang lesz !!
-
-
KukkSteve
senior tag
-
-
vzs
tag
Igen, kezdem én is úgy érezni, hogy az alaplapom nem támogatja ezt a típusú ramot. Csak azt az egyet nem értem, hogy linuxal akkor miért megy? Az összes létező programot elindítottam, a 4gb-ből 3gb-t le is foglaltam így és sehol sincs egy hiba sem. Nem értem hogy lehetséges ez.
Valamennyire tényleg felesleges, de néhány éven belül úgyis felujítom a gépem, ha kevés lesz már a teljesítménye, akkor viszont nagyon is jól jönne ez a plusz tudás.
-
szki
őstag
AMD Proci NB freki nem csak BE procinál emelhető (BE esetén azt hiszem 10 helyett 13-as a max szorzó, azaz 2600).
Nem BE AMD prociknál megoldás az EC ("FSB") emelése 200-ról pl 240-re. Ekkor 1333-ra állított ram valójában 1600 MHz-en fut, és a CPU NB 2400 MHz-en. Prockó meg 20% tuninggal. -
subaruwrc
félisten
az egy dolog hogy mondjuk 6 modul csak 2500mhz-et tudna, de nincs az a proci, ami ezt biztosítja neked mindennapi körülmények között.
ők egy szuper válogatott ( cherry picked ) procival tesztelnek, ln2 alatt ami nagyban befolyásolja a dolgokat a jó irányba. aki ilyen ramokat vesz annak tényleg semmi nem számít. és még segg is hozzá -
-
gooool
őstag
Kösz a segítséget Neked és subaru-nak is.A max fesz,amit adok nekik az 1,7V lesz,afelett semmiképp nem feszelem őket.Először megpróbálom az eggyel nagyobb lépcsőt(1600MHz CL9 1,65V),hátha,aztán majd kiderül,hogy stabil-e,nagy baj nem lesz belőle.
A memset-et pedig csak addig használnám amíg meg nem találom a megfelelő beállítást,utána BIOS-ban mentem a dolgokat. -
zborai
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged