Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6457 üzenetére
Az már egy kutya, de 800@cl6, na azt nagyon bunkó gyári értéknek tartanám, ugyan úgy mintha cl5-ként menne a marketing, aztán a modulok 80%-a nem bírja. Régi szép idők.
ludinho123: időzítést, órajelet beállítani, majd szerintem igen. Ha a 2gb 2*1 felállásban van akkor viszont ugrott a dual channel, ha az egyik 2gb-os a másik 1gb-os, lesz 3gb-od, dc ugrott, de működnie illene. Nem sokszor hallottam hogy nem dual channelben nyűgös lett volna két márka, tehát pld jelen esetben hogy a kingmax ne menne az adata-val csak mert az egyik kingmax a másik adata. Dual channel esetén már nyűgösebbek. Lényeg hogy a beállítások egyezzenek, és bírja mindkét típus a beállításokat.
-
amd22
csendes tag
válasz
JoolsNOS #6442 üzenetére
egyébként elkéne neki menni 1066mhz mert én pont az este kisérleteztem 2x1gb-os kingmaxokkal és láss csodát mentek.stabilan. annyit csináltam,hogy megnéztem azt everestben az 1066-osoknak az idözitését és a biosban mindig arra törekedtem.+még a voltot 2.1re állitottam a videt meg felére. asszem nekem igy engette az idözitéseket
7
7
7
18
maximum igy még ment 1066ban 2.1volton. a többit auton hagytam.
megnéztem cpuz-vel everestel és tényleg annyinak látták.csak egy gond volt vele az hogy,nem láttam semmi gyorsaságot se a dirt2-nél se a modern warfare2nél. ojan volt mintha nemis csináltam volna vele semmit. -
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6438 üzenetére
Én nem játszok, nekem hétköznapi felhasználás során tapasztalható gyorsulás fontosabb, de nagyon egyszerű. belövöd 1066mhz-re cl5-ben, a legkisebb stabil feszre, majd a feszt úgyhagyva, átrakod cl4-be és megnézed mit bír így órajelben, ha megvan a két beállítás, szépen játékokban megméred
Még egy logout cikket is kerekíthetsz belőle, vagy egy kis dokumentációt, grafinokkal, stb. -
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6436 üzenetére
értem én, de az időzítés szűkítése vagy tágítása is feszültség függő (is)
valszeg cl4-ben már nem indulna el, bár, reméljük igen
lényeg hogy feszültség emeléssel lehet szűkíteni az időzítéseket
ha 800-on járatod, érdemes cl4-ben, tegyük fel 2.1v-on 1066mhz-t menne cl5-ben, az 1066mhz cl5-ben kábé egyenlő a 800mhz-val cl4-ben, tehát szvsz csak a feszültség lesz több, ha ezt alapul véve a feszt hagyod 2.1v-on, és cl4-ben 800mhz-nál többet csikarsz ki belőle, pld egy 850-900mhz-t másik odavertél az 1066-os cl5-ös ramnak, ugyan azon a feszültségen. -
frankmiklos
csendes tag
válasz
JoolsNOS #6401 üzenetére
Szia!
Igen, autón hagytam, ezek szerint nem jól tettem. Köszönöm a tanácsot! Egyébként a kékhalál után a BIOS visszaállt alapra. Így most a memóriák 800-on mennek 1066 helyett. Hogyan lehet azt jól beállítani, hogy a cpu 3 vagy 3,2 GHz-n menjen, a memek pedig 1066-on? Bár azért vettem hyperx-et, hogy adott esetben kicsit többet is elbírjon, ha kell.
-
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6384 üzenetére
1.92 nem hiszem hogy a gyári, valszeg kerek értéket adtak meg, adj neki 2.1v-ot, meg cl5-öt, és amennyire tudod annyira vedd vissza, valszeg nem pont 800 lesz, a lehető legkisebb órajelre
jó hát ne 0.5-re a szorzót, de egy 6-8-at biztos kibír, az olyan 1500-200 között lesz 260-as fsb körül
és adj a procinak is bőséggel feszt, meg a lapnak is, ha megy 260-as fsb fölé akkor boldogság, ha nem akkor ott a vége -
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6382 üzenetére
hát ha fsb wall-os pld 261-en akkor adhatsz neki akármennyi fezst, annál magasabbnál elsem indul, nem az hogy hibázik
egyszerűen letudod tesztelni, a ramoknak adj vagy 2.1v-ot, állítsd be 5-5-5-15-re az időzítéseket, és oszt vissza amennyire csak tudod, az a lényeg hogy a ramokat a lehető legjobban kivond a gyanú alól, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet, a lapnak is adj plusz feszt, aztán emeld az fsb-t, ja és ha tudod a proci szorzót vedd le a legkisebbre. -
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6375 üzenetére
hmm a ramok állításáról, hát mennyire kezdjem az elején?
talán 3 fő tényező van, az órajel, az időzítések, és a feszültségekaz órajel ugyebár fsb*ram_szorzó, pld a 800-as ram órajel adódhat 400-as fsb-től és 2.0-ás ram szorzótól, de 300-as fsb-nél 2.6-os szorzóval is.
Itt megemléítném az fsb:ram arányát, legjobb az 1:1-es arány, de ez jobban terheli a ramokat, ez 2.0-ás szorzónál van, tehát 800mhz-s ramok 1:1-ben visszaosztva 400-as fsb-t fog jelenteni, 1066-nél 533-as fsb-t, és így tovább, vannak jobb visszaosztások amiket szeret a lap, vagy épp a memória, ez nagyon változó, illetve pont mostanában találkoztam úgynevezett bugos visszaosztással, mikor is nem a kívánt órajelen megy a ram, hanem kevesebben, ud3r-nél ilyen pld a 3:5-ös visszaosztáshmm, az időzítések, lényegében minél szűkebb, annál jobb, beszél itt mindenki cl4-ről, meg ilyesmikről, a CL4 alatt általában a 4-4-4-12-es időzítéseket értjük, CL5 alatt 5-5-5-15-öt, ezek jedec szabványok, ezek mellett az egyik sokat emlegetett idpzítés, az úgynevezett performance level, vagy tRD, ezzel gyorsan lehet teljesítménynövekedést elérni, viszont gyorsan is megtudja ölni a ramot, legjobb esetben is instabilitást okozni
itt találsz róla egy kis tesztet.
ha jó az angolod itt megtalálod az időzítéseket, késleltetéseket, vagy magyar nyelven marad a kissé hiányos wikiés végül a feszültségek
milyen feszen mire képes a ramod, időzítés terén és órajel terén, ez nagyon változó lehet, érdemes tudni, hogy extrém magas feszültség megfelelő hűtés esetén is maradandó károsodást okoz magában az anyagszerkezetben, a fémrácson, ez a túlfeszelés, ilyenkor mindig magasabb feszt fog kérni az adott beállításoknál, ha eddig pld ment 800-at cl4-ben 1.8v-al, de pár erősebb tesztnél adtál neki 2.6v-ot had mennyen, és utána csak 1.9v-on fogja bírni a 800-at cl4-ben akkor bizony ez történt. a vdimm állításával érdemes álíltani a különféle ref feszültségeket, kézzel, ha a lap nem teszi meg. 2.2-2.4v-nál többet hűtőbordás ramnak se adnék ha hosszabb távon szeretném használni, egy-egy tesztnél bevállalható, de 24/7-re szvsz nemérdemes még megemlíteni hogy fő az egyensúly!
nem jobb ha iszonyat magas a ramfreki, viszont az időzítés is az egekben.
általánosságban egy 800mhz-s ram cl4-ben annyit tud a hétköznapi felhasználás során mint egy 1066-os ram cl5-ben, sőt az 1066-os ramok általában 2.0v-ot kérnek, ha nem többet, a 800as cl4-es megelégszik 1.8v-al, ha ebből kiindulva megadod neki a 2.0v-ot, cl4-ben 800mhz-nél magasabb órajelet fogsz tudni elérni valszeg, az pedig máris jobb mint az 1066@cl5@2.0vpár ajánlott cikk: [link]
[link]
[link]
[link]
[link]ha még találok nem tartom magamban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest