- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
cracky86
aktív tag
nos visszatértem új tápegységgel, és sok állítgatás uan rájöttem, hogy nem kell az-az 1066mhz annyira, mert akkor az időzítések 6-6-6-16ra változnak. Most 969-en meg megy 5-5-5-15el, 2V-on(többet nem mertem adni) és a cpu 2900 mhz alatt van kicsivel(alapfeszen). ha húzok még az Fsb-n akkor instabil lesz a gép, de itt meg nem volt vele gond. valami tanács esetleg, hogy feljebb tudjam tornászni?
-
Sok értelme nincs, de tény, hogy léteznek.
#7144: a lapod a jelenlegi prociddal csak 800MHz-en tudja futtatni a RAM-okat tuning nélkül, tehát, ha nem tuningolsz, akkor elég lesz egy 800-as is. Emellett a lapod manual-jában a 2. oldalon írják, hogy slotonként 2GB a max memória, amit beletehetsz, tehát ez a modul semmiképp sem lesz jó a lapodhoz, ne vedd meg!
-
tomy88trance
tag
Köszi, lehet az lesz ,jobbat nem tudok , megint kidobott 1 óra játék után out of memoryval,de érdekes volt amikor meg nem dobott ki ,ezért nem értem
na mindegy
amúgy 2db 1 gigás memóriám van és asszem a mhz-ük nem egyforma, az egyik 333 a másik meg kicsit kevesebb (ha jól emlékszem)
-
klac
aktív tag
Igazad van.
Köszönöm a válaszod.
De, én ezzel így maximálisan meg vagyok elégedve.
Nálam felborult az az elmélet.
Mondhatnám úgy is kivétel erősíti a szabályt, meg hasonló közhelyek. -
klac
aktív tag
Igen a tuningnál az az íratlan szabály, de nálam felborult ez a szabály.
Korábban is írtam, hogy elég rég óta mennek így.
Állítom, ha megadnám nekik a gyárilag javasolt 1.4 Voltot kinyírná őket.
Nem is merem kipróbálni.! -
klac
aktív tag
Elég régóta így mennek, ez a lap nagyon szereti a CSX eket.
A 800Mhz. CSX ramok is így mennek benne.
Amit nem ajánlott AUTO beállításokkal.
Az AIDA 2.18 Voltot ír a RAM ok nak.
Az ídőzítések a gyári megadottak. -
rola636
csendes tag
enemy107 mondta hogy te tudni fogod a megoldást.
A szorzó csökkentéses storyt próbáltam instabil volt nagyon.
- Hova adjak a lapnak és mennyit?
- Olyankor mi a teendő mikor a RAMnak adnék 2.0 Voltot de a boot képernyőre kidobja hogy Overclocking failed sok neki a technika és F1-el BIOSba irányít hogy vegyem visszább máskülönben el sem indul a rendszer?
A RAM most jelenleg valahol 850-860 közt áll. A célom hogy a procit feltegyem egy ilyen 3,6-3,8 közé csak a ha minden igaz a RAM megakaszt. Olvastam a cikkedet a hszeket de ez nekem nagyon kínai sry. -
kivulallo
tag
Hűha!
Köszönöm szépen
Én most nem akarok hülyeségeket összehadarni ezért a lapom egy ASRock ALiveXFire-eSATA2 R3.0
A procim meg egy AMD Athlon II X3 455-ös (3.3Ghz)
A gépet meg... igazából mindenre használom. Van, hogy videót szerkesztek vele, vagyis renderelni is szokott. Sokszor játszom rajta, de megy rajta a minecraft is, vagyis Java is kihasználja, nem tudom van-e jelentősége. tömörítés is ritkán előfordul mivel szoktam torrentelni, de inkább kitömörítés mint be, van amikor csak lazán internetezek.
Szeretek tuningolni de nem olyan halálosan fontos, nem akarok semmit tönkretenni, hűtő meg nincs a ramokon...
Ha majd nagyon elegem lesz beteszek mindent automatára és nem érdekel
Viszont most megint tanultam valamit -
yolan
őstag
-
kivulallo
tag
na jó..ez egy kicsit kínai volt nekem...
tehát ha nekem van 2x 512MB Kingmax valamim meg egy 2GB-os Kingston valamim, a foglalat is ddr2-800 a modulok is. akkor hogy kel csinálni, hogy kicsit túlhúzzam? nekem nem lehet manuálisan állítani csak 1066Mhz van. és az időzítés az meg.. mire jó?
azt hiszem nekem valami 5-5-5....valami ilyesmi... -
petiww
tag
Hát én úgy vettem észre hogy mhz növelésével nagyobb mértékben növekedik a sávszél, az időzítés nem annyira fontos (pl cl4 vs cl5) mert teljesítményben majdnem hogy elhanyagolható. Egy példa: 800mhz-en cl4-ben memória olvasás 6279MB/s körül van, cl5-ben pedig 6250 körül... Ellenben 1000mhz-en cl5-ben 7740MB/s, ami jelentősen több mint 800-ban cl4-en...
Az szerintem nem gond ha gyorsabban jönnek az infók vissza a ramoktól, nem lesz baja semminek, nem kötelező 1:1-ben járatni, mert nem annyira érzékenyek már a nem szinkronban hajtásra. Ha ennyi fsb-t tudott csak elérni, akkor a ramokat nem kell visszafogni csak azért hogy szinkronban fussanak... -
Winne
nagyúr
CL4, ezt írja az everest. Amit a fesznél ír DIMM résznél a voltage-ben az akkor valós? Nem akarok úgy járni, hogy adok nekik még feszt, aztán nem is a valós volt és leég.
Everestben nem nagyon bízom, nekem nem jól adja vissza a hőmérsékleteket sem.
4-4-4-12-n hibázott sajnos +0,2V-al, most feljebbtoltam 4-4-4-15-re, feszt hagytam, és indítom a prime-ot, amíg fürdöm.
-
Winne
nagyúr
Hát körülbelül annyit változott, hogy 1.86-ot írt előtte, most meg 1,94-et.
Pontosan nem tudom sajna, mert régóta van a gépben és mosr úgy be van építve, hogy nem tudom kiszedni. A számlán nincs semmi extra, csak hogy 2 gigás kit mindkettő, egyik 5-5-5-15, a másik meg 5-5-5-18-as időzítésű 400MHz-en.
-
h.adam.92
őstag
pont most olvasom a tRD-s cikkedet
alapból nálam 10-re van álítva és 9-re téve eléggé megugrottak az értékek, nagyon durva...
sajna 8-nál fagyott.
jelenleg 2.2V-on megy.
4-4-4-10et is próbáltam szintén még 2.2V-al és nem indult a rendszer...emeljek feszt?
narancs bordások a ramok és még eléjük tettem egy 80mm-es ventit is -
Bernyó84
aktív tag
Köszi az infót. Én eddig tökéletesen meg vagyok elégedve ezzel az alaplappal... Nem akarok én agyonhajtani se memóriát, se procit... Csak ha egy kicsit szükségem van több plusszra, akkor ne 20-30 Mhz legyen az, amit ki tudok sajtolni, hanem mondjuk 100-200 Mhz. Az én Corsair ramjaim mennek 1Ghz-en is Bár eddig nem sokat hajtottam úgy... max 3-4 óraát, ameddig kipróbáltam és játszottam vele egy kicsit, hogy teszteljem.
Nem tudom, hogy ez a lap hogy viszonyul a DDR3 ramokhoz, de ha csak fele olyan jól, mint a Corsair memóriáimhoz, akkor meg vagyok vele elégedve...
-
enemy107
senior tag
Azon felül hogy bug valami káros hatása van a memóra, illetve alaplapra?
Ha 2X2 Gigát használok 64 bites rendszer kell? A Giga biosában van valami amit a feszeken kivűl állitani kell? Mint például Asus Memory Remap Feature. Kaptam tesztre 2X2 KHX-et, illetve Corsair Dominatort szerinted melyik lenne a jobb választás, A Corsair 2.1V-os, a Kingston 2.3V -
enemy107
senior tag
Persze azon már túlléptem, tudom hogy sántit, a KHX-nél is. Kipróbáltam. Memória irás olvasás, másolás, ugyanaz az érték jött ki,az állitólagos 1100-ra, és az 1000-re is, ez elég egyértelmű.Csak azért kérdeztem mert ezentúl ezt a CPUZ használom. Kösz mindent mégegyszer
És toyone-nak is.
-
enemy107
senior tag
Igen azzal igen, és nem csak latch-et nem tudok állitani, de vdimmet sem, csak normalra.
Végigzongoráztam az egész skálát, de nem indul el, még auton se, csak normal. 800-on megy, illetve 3.33D , vagy 3.00A 1110MHz és 1000MHz.
Ha a kingstonnak beállitok 2,0V-ot, az elindul 800, 889, 1000,1066,1100MHz-eken gond nélkül. Viszont ha hibás a ram miért megy 1100-on hiba nélkül? Érdekes hogy B-s szorzón egyáltalán be sem indul, pedig az lenne a logikus ilyen proci beállitás mellett. A gond az, hogy tervezek egy E8600-at ajándékba az asszonynak, mert ez az ő gépe. De valszeg komoly gondjaim lesznek vele.Persze a kingstonnál is kipróbáltam AUTO latch-el, ugy jöttek ki a 800, 889, ......értékek.
A renedes beállitása procc ugyanez, 333X10.5, latch 333, 3.20B. Ami érdekes, hogy a kingstonokal elmegy 1.264V-on is. -
enemy107
senior tag
Elolvastam, bár nem vagyok perfect angol. Éjjel nem jól irtam,3.33D-van a ram szorzó, mert 3.00D nincs is.
Most futtattam egy jó 3/4 órás prime -ot de stabil, máskor tovább is futtattam, de nem hibázott. A proci E5400 333X10.5 re van állitva.A mellékelt képen kicsit tulfeszeltnek tűnik, de igy stabil ha ez a ram van a lapban. Ha egy lépcsővel lentebb veszem már hibázik. 1.3V a biosban az érték amit kapott. 1.2875V vid. Ha lentebb veszem kell az LLC, de azt nem használom, mert pár hónapja átbeszéltük, hogy nem jó a lapnak. KHX-emmel egy kicsit kissebb feszen is megy. És a problémám nagyon gyszerűen fogalmazva, ha a latch nem auton van, nem indul el. Most is próbáltam, teljesen alapra tette a biost, még az órát is.Illetve ha feszt fixálok neki valamit, ugyanez a helyzet.Próbáltam végigzongorázni, de nem indul el.Csak ha normal-on van.2.2V-os a ram. Most bios, vagy everest szerint is 1.84V kellene, ha ezt fixálom nem megy. Ha számolok a drooppal, és adok neki 1.9V-ot, akkor sem.De egyikkel sem csak normal beállitással. A lap az nem hibás, mert a KHX-ekkel teljesen normálisan működik.(kettő ilyen lapunk van, már cserélgettem a cuccokat egyikből a másikba mind a kettő ugyanúgy viselkedik KHX-el, és a Crucial-al is. Tehát CPU core 1.3V és az összes többi fesz normal, a latch auto, PCI freki 100. Szeretném beinditani 1066MHz-en a memót. Ha nem megy nem baj, már mondtam jó igy is, csak nem értem. Ha van kedved segiteni mondj valami beállitást, ha nincs kedved szólj és ennyiben maradt az egész.
-
enemy107
senior tag
Értem, tehát teszt hegyek, 5400-val 1:1 az azért kilőve. 333X10.5-ön megy, ezért erőltettem volna neki ezeket a frekiket. 333-as fsb-hez, 400-as FSB hez való szorzó
és igy megy stabilan, prime, IBT végéig lefut.
A feszt mennyire állitsam? Igy 1.82V, ha terhelem 1,84V. Ha beirom neki biosba az 1.85V, vagy akármennyit, akkor ujraindul a piros képernyő a biosban hogy el van cseszve.Mert a latch-et annyira kellene állitani ideális esetben mint az FSB-t, vagy nem jól tudom?
-
-
Geresics
addikt
Hogy a kérdésedre a szükségesnél (jóval) bővebben válaszoljak:
CM2x2048-8500C5D XMS2-8500 2048MB 1066MHz-55515 2,1V ver1.1 10295173
Everestben is megnéztem, de túl sok hasznos infót nem találtam, csak ezeket:
Olvasási sebesség: 7382 MB/mp
Írási sebesség: 7056 MB/mp
Másolási sebesség: 7008 MB/mp
Késleltetés: 70,5 ns
(Ezek a számok majd tuning után kiváncsi sleszek hogy alakulnak...) -
theiron320
aktív tag
-
DeckardCain
senior tag
Az időzítés nem zavar az maradhat CL5-ben.
A "nagyon jó" lapomnak köszönhetően inkább a 3.33as szorzó miatt kellene a 885Mhz.
Most épen megy 15 perce a Blend 843Mhz-en 1,88xxV mellett(a végére már nem emlékszem).
Lassan de biztosan haladok..
Jó lenne belőni ezt az e5200-at 266*12-re 1,15V-on -
Davidof92
senior tag
Rézmagos prescott hűtő, 44 fokos egyik mag üresbe 1.1 volton. Másik mag 36 körül, cpu 20-22. Terhelve a melegebbik mag belekóstol a 64 fokba prime alatt. Semminek sincs + fesz adva, a proci alul van feszelve. Nem ramok, csak ram
. 2 gigás modul, kingmax, nem tuningram, sima hétköznapi 800mhz-s, gyári időzítése 5-5-5-18. 1.8 volton megy.
-
zs-mate
tag
Azt akarom hogy a proci 3,2ghz-en menjen, ehhez az FSB Frequency-t állítottam át 333-ra.
A ramok felkerültek ddr2-887-re, 5-5-5-18-ra, és kaptak fix feszültségeket.Most a változás a ramokban következett be, 2x1gb kingmax 1066 helyett lett 2x2gb 1066 kingstone hyperx black edition. Ehhez kellenének a bios beállítások+hogy éri meg a tuning: 1066-on cl5-ben, vagy 800-on és vegyek vissza az időzítésből.
Valaki segítsen pls
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest