- Milyen notebookot vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple MacBook
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
helkis #15770 üzenetére
Jobb a viz,mint a léghütés,de csak a tényleg jó cuccokból összerakott viz jobb egy jófajta léghütésnél. az a viz bizony nem 20k-ba kerül.
"de szvsz egyértelmű a h2o előnye, ha tuningolni, ha halkítani akar a user.."
mindenki mást ért tuningolás alatt.
amiket most rápakolnak ventiket a hütökre azokat már nem nagyon hallod.
annyi hang a vizből is jön,mert a radiátorról is le kell fujni a meleget.
ugy le lehet halkitani már a gépet,hogy nem is hallod,hogy megy.volt rá példa,hogy az asszony be akarta kapcsolni a gépet,és ugy szóltam rá ne kapcsolja ki
pedig nekem nem házikóban volt a gép,hanem ott közvetlenül a kezem mellett.#15771 tom_tol : a Rev. B az nem az. a Super Mega-n vannak réz sávok.
-
varrog
csendes tag
válasz
helkis #14945 üzenetére
Szia!
Artic Cooling hütőm van, 2100asf ordulaton van most, 53 fokon tartja a procit. Egy 400 Wattos táp van a gépben, egy winchester, meg egy videókártya. A többi dolgot lehúztam hátha az a gond, de nem az.
Ami esetleg árulkodó lehet nektek, hogy Everest szerint botrányosan alacsonyan kezeli a memóriát.
-
-
válasz
helkis #14849 üzenetére
amióta lezártam azóta nem került elő.
maradjon is zárva ez a részleg.ahogy irtam is az csak irányt mutat merre induljon el az user.
akár lesz LLC-je akár sem,semmi garancia nincs arra,hogy az ő cucca is ugy fog menni mint akinél vélhetően be van kapcsolva az a funkció.
igy,félre informálásról szó sem lehet.anno a Biostar TPower lapomban sem volt LLC,de szükség sem volt rá,
mert szinte nem is volt benne drop. -
válasz
helkis #14846 üzenetére
amiket emlitesz abszolut nincs összefüggésben,
semmilyen szempontból sem,még véletlenül sem.ahogy irtam is,ez már lefutott 1-2 alkalommal itt a topicban.
és az lett a vége,hogy nincs megkötés LLC-vel kapcsolatban
aki tudja-akarja az használja,aki nem tudja nem használja.egyébként az oldal nem versenyt jelent.
informativ funkciót tölt be.
segitve mások elindulását a tuning labirintusában.aki "versenyezni" akart beszerezte azokat az alkatrészeket (ha volt rá lehetősége) amivel "versenyképes" tudott lenni.
de...nem csak tuningbajnok cuccok vannak a listán. -
válasz
helkis #14840 üzenetére
a verseny szellem az mindig van,kell is.
vita már nincs,mert el lett döntve,ahogy fentebb irtam.vdropp mod-ot simán csinálhatsz,
nem lesz tőle semmi baja se a lapnak se a procinak.
nem egy alaplapon csináltam már meg,semmi nem látta kárát.vagy azt tudom csinálni, hogy a cpu-z ablakhoz igazítom a bios-os vcore-t, csak ugye ezt meg az előírások tiltják, ha jól tudom..
a vid-bios tesztnél van az,hogy az alapfesznek kell beálltiva lennie a biosban avgy auto-n hagyva az az érték. és akkor annyit droppol amennyit droppol.
más opcióknál egyértelmü mely fesz értékek a megengedettek.az LLC kérdés pedig nem kérdés.
ha van az user lapjában ilyen lehetőség akkor használhatja.
akinek nincs az nem használja még ha akarja semmég valami:
Mindenki jó eredmény ill. minnél magasabb órajel felé igyekszik.
vannak az alkatrészeknek tulajdonságaik ill. határaik. (van amit át tudunk lépni)
mindig tartsuk szem előtt a fair "játékot" -
lipi67
nagyúr
válasz
helkis #14487 üzenetére
Ezt gondoltam.
A srác meg addig fényképezgette amíg sikerült megölnie a lapot ha jól tudom..
(#14488) kop8em kerül itt össze senki senkivel, csak listára.
Az sincs megszabva, hogy melyik opciót csináld, ami szimpatikus. Ha kíváncsi vagy magadra és a rendszeredre akkor végignyomod, de ha pl úgy érzed, hogy a magas feszes tuningnál nem szívesen prájmolnál, kihagyod. Aki végignézi az eredményeket az meg valószínűleg azonos feszen vet össze két procit, s vet egy pillantást arra is, hogy milyen HW környezetben volt a proci.
Nagyon régen össze vissza tesztelgettünk, hiúak voltunk, s mindenki úgy érezte, övé a legjobb 2xxx-es proci (ez volt a sláger). Majd jöttek a viták, hogy ..de Te nagyobb feszt attál, Te csak validoltál stb..Ezértt született a lista. Kiagyaltuk az opciókat és nyomtuk mint állat. Később lecsengett és amolyan kis adatbázis lett belőle, de a régiek már rég kitesztelték a cuccost, új titánok meg nem akadtak..Majd jöttek az új táblázatok, új procikkal. A mostani AMD-s a legújabb fröccs, kell is már, hogy legyen.. -
darál0w
Jómunkásember
válasz
helkis #14457 üzenetére
akinek egész nap megy a gépe nem feltétlenül terhelve,( pl torrent...) annak ott a C'n'Q
alulfeszelve is ugyan addig tolja vissza a feszt, mintha alapon vagy huzva lenne...szal ez pont nem egy jo példa...
de ittvan pl az én esetem...nekem nem volt elég a 2,6ghz@1,325V , hát felhuztam 3250mhzre...és mivel tudta alapon, hát elkezdtem csökkenteni a feszt...így jutottam el az 1.25Vra.
így ~alapfogyasztáson vagyok egy erősebb procival
-
ZIL
tag
válasz
helkis #14452 üzenetére
Egyetértek, szóval szerintem 1,35V, 1,425V, 1,5V aminek van értelme. Ezzel lehet legjobban lefedni a normál üzemi, kiegyensúlyozott és az ésszerű max tuning kategóriákat. Akok meg szárazjéggel-220-szal nyomják úgyis helyt kapnak a legnagyobb tuning kategóriában. Alulfeszelve használni meg nem nagyon van értelme, semmit nem nyer vele az ember (ott már úgyis a hatékonyság rovására megy).
Üdv -
darál0w
Jómunkásember
válasz
helkis #14447 üzenetére
nálam BIOS és CPUz ugyan azt a feszértéket mutatja.
de legalább itt nálad is előkerült a VID érték, mint szavazat
alapfesz...oké. 1.5V az is mehet.
de nem mindenki hajtja ekkora feszeken
én is joval alapfesz alatt vagyok. ezért kell egy "low voltage" is. de az 1.2V az már kevéske.
és én ezért mondom az 1.3Vot.
-
krammerka
őstag
válasz
helkis #14447 üzenetére
Üdv!
Az hogy legyen alapfesz,meg 1,5V azt jólvan................hát ez is egy vélemény,de nem ez a módja sztem.........
Én mint mondtam,nem ismerem sajnos mélyrehatóan az újjabb AMD-s procikat,éppen ezért nem is tudok állást foglalni ez ügyben.
Amikor ez az Inteles táblázatunk beindult,szinte csak E21xx-es procikkal nyomtuk a tunningot.Majd ahogy telt az idő,jöttek az újjabb konfigok,és ehhez lettek igazítva a fesz opciók is,nagyjából.
Egy E2180-as procinak közel 2V-ot adtam,nemhinném,hogy egy i7 mostanában kapna ekkora feszt.................
Mintahogy az újjabb AMD-s procikat se lehet-kell szarrá feszelni.Ezért is lenne szükség egy közös nevezőre a feszekkel kapcsolatosan,de ehhez én nem tudok okosat mondani,mindenképp azokra kell hagyatkoznunk,akik ebben a "világban" jártasak.
A táblázatosdi,nem a versenyszellemről szólt eddig se,ezután se,hasznos infókat rejt,sokak számára,függetlenül a tuning mértékétől................
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- CNC topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Battlefield 2042
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest