- Miért nem működik a 4K 60 Hz minden HDMI kábellel?
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- DUNE médialejátszók topicja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm!
Szintén tuning, de kicsit más kategória: az ősöknél lévő gépemből kihalt az asus alaplap, így átpártoltam a Gigabyte-hoz egy UD3P személyében, oly sok idő után először megint bizalmat szavazok nekik!
Már imádom a lapot! Az én alulfesz-mániás fejemnek találták ki. Első körben ezt lőttem:[link]
Ajánlom az ET6 ablakot sasolni feszek után.
4 magot használó progikban ugyan úgy teljesít, mint egy E8400 alapon.
Amikor itthon leszek és lesz időm, szépen nézegetem felfelé, mit megy. Elvileg VID-en 4GHz benne van. Még mindig jobban szeretem, mint az összes többi foglalatot együttvéve! -
zeix
senior tag
Kipróbáltam, tényleg ugyanaz a teljesítmény.
Ez volt a controll teszt.
Nálam is 48s alatt végzett a progi. -
Borokafa
őstag
A nagyobbik baj az, hogy sajnos még így sem túl erős.
Egy kis összehasonlítás -
" Az új processzorok a Z68-as, P67-es, H67-es és H61-es alaplapokkal lesznek kompatibilisek, a Q65-ös és Q67-es lapkakészletekkel szerelt termékekkel nem. A támogatás előfeltétele egy ME8L UEFI frissítés, amelynek lényege, hogy az alaplap támogassa az ME8L frissítési eljárást (de már a legtöbb gyártó szórja kifelé az Ivy Bridge BIOS-ait). "
" Az Intel újításként megszabja majd, hogy mely lapkakészletek és mely processzorok esetében lehet majd kiaknázni az SRT-ben rejlő lehetőségeket: a technológiával kompatibilis lapkakészlettel és kompatibilis processzorral kell majd rendelkezniük a felhasználóknak. A Q77-es, Z77-es és H77-es lapkakészleteknél elérhető lesz az SRT támogatás, de csak akkor, ha Core i3-as, Core i5-ös vagy Core i7-es processzort alkalmazunk. "
-
-
lizakattila
senior tag
Ennyi volt eddig, amin teszteltem.
-
lizakattila
senior tag
Jah, Neked Giga lapod van. Akkor ott lehet Dynamic Vcore néven van.
Ez azt jelenti, hogy beállítod a procifeszt autora és ennek segítségével vagy adsz a feszhez, vagy csökkented azt. Így megmarad az energiagazdálkodás (fesz visszavétel) is a fix cpu fesz beállítással szemben.
(Pl 40-es szorzóhoz beállít auton 1,25v-olt, akkor dvid-del -0,05v és így máris csak 1,2v-ot kap a proci.)
Viszont érdemes óvatosan bánni vele, mert ha túl sokkal csökkented, akkor lehet, hogy idle fogja nagyon visszavenni és az lesz kevés. -
h.adam.92
őstag
festéktessék:CPU FPO batch egy kód, amely a proci alábbi attribútumait jelöli az Intelnél:
1. szám vagy betű jelöli a gyártás helyét:
0 = San Jose, Costa Rica
1 = Cavite, Philippines
3 = Costa Rica
6 = Chandler, Arizona
7 = Philippines
8 = Leixlip, Ireland
9 = Penang, Malaysia
L = Malaysia
Q = Malaysia
R = Manila, Philippines
Y = Leixlip, Ireland
2. szám = gyártás éve
3. és 4. szám = gyártás hete
5 - 8. szám = logisztikai szám, műszakot, gyártósort jelölhet
10 - 13. szám = szériaszám" -
Bagira01
veterán
Szintén zenész, bár én megnéztem a 4,6Ghz-et 1,32v körül viszi, de nekem is csak 3dmark-ra lett összerakva, péntek-szombat-ra kemény fagyok vannak kilátásban, akkor majd meg lehet küldeni a vasnak
Azt bánom, hogy nem sikerült az e2140 alá lapot meg ramot venni, mert az is szívesen megkergettem volna egy max OC-be
-
Nah már vártam mikor jelentkezel az uj inteles cuccoddal
nem fúj,mint ahogy borokafa mondja, hanem ÚJ intel
Ő még nem tudja amit mi,de majd rájön mi a helyes iránynem megy rosszul a proci.
gondolom kérte az összes feszt amit kapott.egyébként meg sose gondolkozz,hogy mit érdemes megosztani.
-
-
enemy107
senior tag
-
hát az ára még most jó ideig biztosan nem fog lefelé menni,még csak most jött ki. nem tudom mennyire fogy,de vszinü nem lesz hiánycikk.
szal sztem mostanában nem lesz 50k-ért sem,nem hogy 50k alatt.az amd csufsága és az intel dicsősége hogy a két proci összehasonlitható,pedig már a 920-at nem is gyártják.
és a 920 ára pedig a fele az amd-nek.
sztem még mindig jobban jársz ha most veszel olcsón ilyen cuccokat,és majd amikor lesz pénzed 6 magos intelre,akkor lecseréled.
sztem nem fogsz nagyokat bench-elni majd a 8120-al,hiába a sok mag. a 920-ak mennek 4.5-4.6GHz-et és jön a plusz sávszélesség a tri channel miatt. én inkább azzal tesztelnékpersze aki amd-s annak ugy is jó lesz.
Borokafa : ahogy fent irtam is,az a lefelé ballag még odébb lesz.
-
-
az tényleg nem olcsó proci.
fentebb már irtam hogy nem megfizethetetlen neked sem.
i7 920-930
x58 lapot már olcsón lehet venni használtat
és egy olcsó 1600-os tri kitaz általad kiszemelt 8120 proci árából kijön a proci és a ram
egy 890-990 lap árából simán kijön egy X58 lapsztem vmit elszámoltál az intelre váltásnál.
ja...
és ez a cucc még jó sokáig elég lesz egy egyszerü felhasználónak. -
enemy107
senior tag
Úgy lenne azért hiteles, ha azokkal a lapokkal, és ramokkal próbáltam volna, ami a procival egyidős. Úgy értem, hogy P45-ös lapban nem volt nagyon nehéz kihajtani. 965-ös lappal, vagy nem tudom melyik volt akkor a legújabb, meg 800-as ramokkal, nem sok minden lett volna belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged